Μετάβαση στο περιεχόμενο

CASTY ( CASTELLAN ANDREA ) [ (1967) ]

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  32548
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  39
  • Content Count:  699
  • Achievement Points:  747
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2728 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, Angel.tze είπε:

Πάμε όλοι μαζί. Επαναλάβετε μετά από μένα: 

Χίουη

Λίουη

Ντίουη

Δεν μπορείτε να με πείσετε για το αντίθετο :D

Μέχρι και οι τόνοι είναι λάθος :lol:

• Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5064
  • Achievement Points:  5138
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6621 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, apetoussis82 είπε:

:moutra:

Εσείς οι νέοι ακόμα και τα χρώματα τ'αλλάξατε:antekale:

Να μάθετε τα βασικά χρώματα. Κόκκινο-Κίτρινο(πράσινο)-Μπλε πάει. Χιούι-Λιούι-Ντιούι. Ότι και να πείτε, αυτό δεν αλλάζει πλέον... :PPP:

Παρόλο που τα χρώματα έχουν αλλάξει πολλές φορές και ποικίλουν σε διάφορους σχεδιαστές η wikipedia σε δικαιώνει πανηγυρικά.

ΟΜΩΣ επειδή ο @Angel.tze είναι πολύ καλό φιλαράκι και τον έχω αδυναμία και επειδή και στο δικό μου μυαλό παντα έτσι ήταν τα χρώματα επαναλαμβάνω μετά από αυτόν:

Χίουη

Λίουη

Ντίουη

:lol:

• Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  657
  • Content Count:  4928
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  284
  • With Us For:  2488 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

4n7ka8.jpg

Πάω να διαβάσω το καινούριο X-Men καλύτερα :lol:

• Member ID:  30580
  • Topic Count:  45
  • Content Count:  1855
  • Achievement Points:  1969
  • Days Won:  7
  • With Us For:  3871 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω τι λέει η wikipedia, αλλά από τα μέσα της δεκαετίας του '80 μέχρι και το τέλος της εποχής του, ο Τερζόπουλος χρησιμοποιούσε το κόκκινο-πράσινο-μπλε για τους Χιούι-Λιούι-Ντιούι. Μερικές φορές, πολύ αραιά, χρησιμοποιούσε το κίτρινο αντί το πράσινο. Έχω την εντύπωση ότι κάποτε όταν ήμουν πολύ μικρός, ίσως 6-7 χρονών, διάβασα ή άκουσα για τα χρώματα αυτά, με τη συγκεκριμένη σειρά. Υποψιάζομαι, ίσως σε κάποιο παλιό τεύχος του Μεγάλου Μίκυ ή των Κλασσικών που κατά καιρούς έγραφαν κάτι ιστοριούλες-άρθρα με παιδικές επεξηγήσεις κλπ, ή σε κάποιον από τους σκληρόδετους τόμους με τις εικονογραφήσεις του Κάπρι, αλλά ποτέ δεν το ξαναβρήκα. Έτσι, κάποτε, a long time ago, αποφάσισα ότι πάση θυσία έπρεπε να μάθω τι ακριβώς ισχύει, και ξεφύλλισα τα τεύχη που είχα τότε, και απ'ότι θυμάμαι τα χρώματα πάντα συμφωνούσαν, εκτός σε ελάχιστες περιπτώσεις. (κάποια παλιά τεύχη έχουν τρίχρωμα καπέλα και στα τρία ανηψάκια.) Έκτοτε, πάντα πρόσεχα τα χρώματα και ίσχυε αυτό που είχα επισημάνει ως καλός και ψαγμένος (εφτάχρονος) ερευνητής.

Τέλος πάντων, μετά από χρόνια άκουσα ότι ο Μπαρκς δεν ξεχώριζε τα χρώματα ή τα ονόματα των ανηψακιών στις ιστορίες του, και ότι τα χρώματα καθιερώθηκαν με τη σειρά κόκκινο-πράσινο-μπλε = Χιούι-Λιούι-Ντιούι, για τις ανάγκες της σειράς Ducktails... Εγώ όμως το ήξερα από πριν :D

• Member ID:  30399
  • Topic Count:  23
  • Content Count:  1480
  • Achievement Points:  1480
  • Days Won:  3
  • With Us For:  3945 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Ώχου, χαμό προκάλεσα και πήγαμε off-topic. Παρολ'αυτά, νιώθω μια ανάγκη να βάλω ένα τέλος στο θέμα με τα χεράκια μου :D

4 ώρες πριν, doom είπε:

Μέχρι και οι τόνοι είναι λάθος :lol:

Κοκομπλόκο μεσημεριάτικα. Μ' έπνιξε το δίκιο και ζαλίστηκα. 

@apetoussis82 παραδέχομαι την αντικειμενική μου ήττα. Η ψυχή όμως επιμένει, το μυαλό δεν επηρεάζεται, τα ιδεώδη παραμένουν.

58 λεπτά πριν, apetoussis82 είπε:

Ducktails

Spoiler

6209892-white-duck-diving-tail-feathers-exposed.thumb.jpg.95577e49776f06590e99fd247540ccaa.jpg

:D

Όμως, αλήθεια, δεν μου είπατε: μόνο εμένα μου φάνηκαν άβολες οι φάτσες τους τελικά ή ου?

Επεξεργασία από Angel.tze
bbcode not working??
  • 5 months later...

• Member ID:  32548
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  39
  • Content Count:  699
  • Achievement Points:  747
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2728 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ο Κάστυ κλείνει σήμερα τα 54 χρόνια και η αλήθεια είναι πως μας έχουν λείψει οι ιστορίες του τελευταία!

177406144_242665157309269_4020994193407323822_n.thumb.jpg.536adc671ea400a8f038c046d8f2f6fd.jpg

• Member ID:  23613
  • Topic Count:  26
  • Content Count:  2200
  • Achievement Points:  2237
  • Days Won:  3
  • With Us For:  4991 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
30 λεπτά πριν, doom είπε:

Ο Κάστυ κλείνει σήμερα τα 54 χρόνια και η αλήθεια είναι πως μας έχουν λείψει οι ιστορίες του τελευταία!

177406144_242665157309269_4020994193407323822_n.thumb.jpg.536adc671ea400a8f038c046d8f2f6fd.jpg

Συντομα θα φροντισουμε να σας εχουμε αρκετο οφθαλμολουτρο για το αγαπητο μας φορουμ.... :D:D

• 3 months later...

• Member ID:  13944
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  686
  • Achievement Points:  725
  • Days Won:  9
  • With Us For:  5291 Days
  • Last Seen:  

Υπαρχει ικανοποιητικη ποικιλια ποστ στο θεμα αλλα επειδη δωσατε πολλη προσοχη στο τι ετοιμαζει ο Καστυ ανα περιοδο, ξεχνιεται το τι ηδη εχει δημιουργησει και τι εχει τυπωθει. Εψαξα το θεμα και δεν προσεξα να το αναφερει καποιος συνεπως το σημειωνω οτι συμφωνα με το inducks, η ΠΡΩΤΗ του ιστορια, εποχης 2003, εχει τυπωθει στα ελληνικα στο Μικυ Μαους 2300 (13.8.2010) δηλ. 11 χρονια πριν, με τιτλο Το Διψασμενο Τερας,  20σελιδη σε σχεδιο Φερραρις και σεναριο Καστυ (συνονοματοι). Στο μεταξυ εφτιαξε διαφορα ωραιοτατα εξωφυλλα που εχουμε και στα ελληνικα τευχη, μεχρι το 2007 οπου εχουμε δικη του ιστορια και σχεδιαστικα στο Μικυ Μαους 2283 με την πρωτη εμφανισης της Ουνα Ουμα με τιτλο η Ξανθια Απειλη. 

Βλεποντας το ιντεξ της εχει μια ακομα ιστορια που κι αυτη υπαρχει στα ελληνικα στα Μικυ Μαους 2449-2450 και στο πρωτο editor's choice (0).

Andrea_Casty_Castellan.jpg

Επεξεργασία από cypavlos

• Member ID:  34945
  • Topic Count:  76
  • Content Count:  618
  • Achievement Points:  623
  • Days Won:  7
  • With Us For:  2132 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
21 ώρες πριν, cypavlos είπε:

Ουνα

Ούμα :)

Η Ούνα είναι αυτή

de_mm1996_09b_005_oona.png

https://inducks.org/character.php?c=Oona

• Member ID:  13944
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  686
  • Achievement Points:  725
  • Days Won:  9
  • With Us For:  5291 Days
  • Last Seen:  

16 ώρες πριν, Gong είπε:

Ούμα :)

Η Ούνα είναι αυτή

https://inducks.org/character.php?c=Oona

Eγινε η διορθωση και εγινε και προσθηκη αφου μονο δυο φορες ειναι σε ιστορια. 

Επεξεργασία από cypavlos
  • 3 years later...

• Member ID:  31613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  5139
  • Achievement Points:  5332
  • Days Won:  110
  • With Us For:  3315 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
22 ώρες πριν, lovcom είπε:

Tελείωσα σήμερα τον Κολοσσό της Ρόδου και ουσιαστικά είναι η πρώτη μου επαφή με Κάστυ στο σενάριο.

Αν και δεν θεωρώ ότι ήταν κάτι το ουάου, γενικά μου κράτησε ευχάριστη συντροφιά.

Δεν νομίζω να πεις ουάου με κάποια ιστορία του Κάστυ.
Για μένα οι ιστορίες του είναι απλά πολύ ευχάριστες, μέχρι εκεί.

Βέβαια εδώ που τα λέμε αυτό ζητάω από ιστορία disney.
Να μου κρατάει ευχάριστη συντροφιά.

Το έχω ξαναπεί ότι στα disney δεν περιμένω να διαβάσω αριστουργήματα.

Ακόμα και οι top ιστορίες του Μπαρκς δεν είναι αριστουργήματα για μένα.

Είναι απλά πολύ καλές ιστορίες, της τάξης του 8, βαριά 8.5/10 στη λαζοκλίμακα.

Αυτό που μ΄αρέσει με τον Κάστυ είναι ότι οι ιστορίες του έχουν σταθερά καλό επίπεδο.
Δεν έχω συναντήσει βλακείες.

Και μάλιστα διάβασα και καναδυό που δεν θεωρούνται απ΄τις top του και μ΄άρεσαν παρ΄όλα αυτά.

Συγκεκριμένα τις: "Η επανάσταση των πλαισίων αφήγησης" και "Το μάτι του δράκου".

*μετέφερα εδώ τη συζήτηση μιας και μιλάμε κυρίως για Κάστυ και είναι πιο κατάλληλο αυτό το θρεντ :)

• Member ID:  37295
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  74
  • Achievement Points:  82
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1565 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Δεν νομίζω να πεις ουάου με κάποια ιστορία του Κάστυ.
Για μένα οι ιστορίες του είναι απλά πολύ ευχάριστες, μέχρι εκεί.

Βέβαια εδώ που τα λέμε αυτό ζητάω από ιστορία disney.
Να μου κρατάει ευχάριστη συντροφιά.

Το έχω ξαναπεί ότι στα disney δεν περιμένω να διαβάσω αριστουργήματα.

Ακόμα και οι top ιστορίες του Μπαρκς δεν είναι αριστουργήματα για μένα.

Είναι απλά πολύ καλές ιστορίες, της τάξης του 8, βαριά 8.5/10 στη λαζοκλίμακα.

Αυτό που μ΄αρέσει με τον Κάστυ είναι ότι οι ιστορίες του έχουν σταθερά καλό επίπεδο.
Δεν έχω συναντήσει βλακείες.

Και μάλιστα διάβασα και καναδυό που δεν θεωρούνται απ΄τις top του και μ΄άρεσαν παρ΄όλα αυτά.

Συγκεκριμένα τις: "Η επανάσταση των πλαισίων αφήγησης" και "Το μάτι του δράκου".

*μετέφερα εδώ τη συζήτηση μιας και μιλάμε κυρίως για Κάστυ και είναι πιο κατάλληλο αυτό το θρεντ :)

Αυτό είναι το καλό με τον Κάστυ σε ταξιδεύει δεν χρειάζεται η ιστορία να είναι τέρμα βαθιά και η χαρακτήρες κτισμένη σε μια φιλοσοφία και έναν συμβολικά μην ξεχνάμε ότι πολλά λογοτεχνικά αναγνώσματα που κάποιοι τα λένε κλασικά βρίσκονται εκεί που βρίσκονται γιατί είναι μια ωραία ιδέα 

• Member ID:  33481
  • Topic Count:  7
  • Content Count:  489
  • Achievement Points:  532
  • With Us For:  2462 Days
  • Last Seen:  

"Aριστούργημα" σαφώς είναι βαριά λέξη. Δεν ξέρω αν χαρακτήριζα αριστουργήματα τις top ιστορίες του Mπαρκς αλλά ιστορίες όπως Περιπέτεια στην Τραλλα λα , Το μυστικό της Ατλαντίδας, Ένα φτωχό γεροντάκι καθώς και αρκετές άλλες, με έβαλαν στον κόσμο τους και μου χάρισαν ευχάριστο χρόνο οπότε δεν θέλω κάτι παραπάνω. Και αυτό είναι που ζητάω και απο τον Κάστυ όπου πολλοί θεωρείτε ότι τα σενάριά του είναι ξεχωριστά αλλά και απο το σχέδιο που μάλλον θυμίζει παλαιότερες εποχές.

Συγκεκριμένα για τον Κολοσσό όπως είπα , ενώ ήταν ωραία ιστορία, πάλι δεν μου έδωσε αυτό που μου δωσαν κορυφαίες ιστορίες του Μπαρκς, του Ρόσα και του Σκάρπα. Αν και ίσως θα ακουστεί κάπως, πιστεύω μεγάλο ρόλο έπαιξε και το σχέδιο του Καβατσάνο το οποίο δεν μπορεί να με βάλει στο mood της περιπέτειας. Με άλλο σχέδιο θεωρώ ότι η εμπειρία θα ήταν κάπως διαφορετική. Είναι όμως η αρχή μιας σειράς και ήταν "υποχρεωτικό" να διαβάσω πρώτα αυτό.

Αυτό που πλέον θα κοιτάξω απο Κάστυ, είναι μόνο ιστορίες-ζευγάρια (σχέδιο και σενάριο μαζί).

Επεξεργασία από lovcom

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

@ lovcom  αν σ΄αρέσει πάντως η επιστημονική φαντασία θα σου πρότεινα να διαβάσεις τον Σκοτεινό κόσμο.

Εντάξει, έχει πολλές με sci-fi ο Κάστυ, αλλά αυτή την έχω ξεχωρίσει μέχρι στιγμής.

Και είναι τόσο σενάριο όσο και σχέδιο Κάστυ.

Και μάλιστα κυκλοφόρησε στο ΚΟΜΙΞ, άρα ούτε "παραμόρφωση" έχει, είναι και σε μεγάλες διαστάσεις.
Πιστεύω θα την ευχαριστηθείς :)

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Η επιστημονική φαντασία μού αρέσει πολύ. Αν εδώ με αυτό τον όρο, εννοείς γενικά μία "φουτουριστική" αισθητική, η απάντηση είναι: εξαρτάται το έργο. Το φουτουρουστικό (και γενικά το μοντέρνο) στυλ, δεν μου αρέσει στις ιστορίες Ντίσνευ τις οποίες τοποθετώ στην δεκαετία 40.50, βαριά 60.

Όπως και να χει αποθηκεύω και αυτή την ιστορία που προτείνεις.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Τελείωσα και τα δύο sequels του Κολλοσού της Ρόδου δηλαδή τα Ορυχεία της Ατλαντίδας και την Ακτίνα της Ατλαντίδας. Μου άρεσαν πολύ και τα δύο και σε σενάριο αλλά και σε σχέδιο. Σαν ιστορία νομίζω ότι το τρίτο μέρος (Ακτίνα) ήταν το πιο περίπλοκο και το πιο Ιντιάνα Τζόουνς φάση Στα θετικά επίσης ότι και στις 3 ιστορίες υπήρχε ένα ωραίο χιουμοράκι. Με κατάφερε να γελάσω.

Να πούμε εδώ πως ίσως είναι η πρώτη φορά (τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι να χω δει άλλη ιστορία) που βλέπουμε - τουλάχιστον σε μεγάλη ιστορία- τον Μίκυ όχι πρωταγωνιστή αλλά ουσιαστικά έναν βοηθό. Στην ουσία ο πρωταγωνιστής ήταν η Κλάρα Λοφτ. Μου άρεσε η προσθήκη της και σαν χαρακτήρας πολύ συμπαθής.

Το σχέδιο του Κάστυ όντως υπέροχο όπου στην Ακτίνα ειδικά, είχε κάποια καρέ χάρμα οφθαλμών. Κρίμα που βγήκε σε μικρό μέγεθος και όχι σε μεγάλο όπως στο ΚΟΜΙΞ. Υπήρξαν και στιγμές (κυρίως στα Ορυχεία) που μου θύμισε λίγο Ρομάνο Σκάρπα. Αν και έχω διαβάσει ότι ασχολείται μάλλον αποκλειστικά με Μίκυ Μάους , δεν κρύβω την επιθυμία μου ότι θα τον ήθελα να γράψει και να σχεδιάσει μία μεγάλη περιπέτεια με τους Ντακ.

Ευελπιστούμε τώρα να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά το 4ο μέρος.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
49 λεπτά πριν, lovcom είπε:

Τελείωσα και τα δύο sequels του Κολλοσού της Ρόδου δηλαδή τα Ορυχεία της Ατλαντίδας και την Ακτίνα της Ατλαντίδας. Μου άρεσαν πολύ και τα δύο και σε σενάριο αλλά και σε σχέδιο. Σαν ιστορία νομίζω ότι το τρίτο μέρος (Ακτίνα) ήταν το πιο περίπλοκο και το πιο Ιντιάνα Τζόουνς φάση Στα θετικά επίσης ότι και στις 3 ιστορίες υπήρχε ένα ωραίο χιουμοράκι. Με κατάφερε να γελάσω.

Να πούμε εδώ πως ίσως είναι η πρώτη φορά (τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι να χω δει άλλη ιστορία) που βλέπουμε - τουλάχιστον σε μεγάλη ιστορία- τον Μίκυ όχι πρωταγωνιστή αλλά ουσιαστικά έναν βοηθό. Στην ουσία ο πρωταγωνιστής ήταν η Κλάρα Λοφτ. Μου άρεσε η προσθήκη της και σαν χαρακτήρας πολύ συμπαθής.

Το σχέδιο του Κάστυ όντως υπέροχο όπου στην Ακτίνα ειδικά, είχε κάποια καρέ χάρμα οφθαλμών. Κρίμα που βγήκε σε μικρό μέγεθος και όχι σε μεγάλο όπως στο ΚΟΜΙΞ. Υπήρξαν και στιγμές (κυρίως στα Ορυχεία) που μου θύμισε λίγο Ρομάνο Σκάρπα. Αν και έχω διαβάσει ότι ασχολείται μάλλον αποκλειστικά με Μίκυ Μάους , δεν κρύβω την επιθυμία μου ότι θα τον ήθελα να γράψει και να σχεδιάσει μία μεγάλη περιπέτεια με τους Ντακ.

Ευελπιστούμε τώρα να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά το 4ο μέρος.

Ποια σ΄άρεσε πιο πολύ απ΄τις τρεις; :thinking:

Εγώ την Ακτίνα δεν τη διάβασα ακόμα, αλλά απ΄τις δύο πρώτες μπορώ να πω ένα κλικ παραπάνω μ΄άρεσε ο Κολοσσός :)

Σήμερα διάβασα την 20η ιστορία μου από Κάστυ, συγκεκριμένα την Κάτι είναι μέσα στο σκοτάδι.

Καλή ήταν κι αυτή, αλλά έμοιαζε με άλλες σεναριακά.

Τουλάχιστον είχε αρκετά πρωτότυπη σκηνοθεσία, οπότε δεν μπορώ να πω ότι δεν είχε δικό της χαρακτήρα :cool:

Μέχρι στιγμής το top8 μου από Κάστυ είναι το εξής:

Ο Κολοσσός της Ρόδου
Σκοτεινός κόσμος
Τα ορυχεία της Ατλαντίδας

Ο Βασιλιάς του Παιχνιδιού

Το δώρο του Τυρκούζ

Το Χρωματιστό Χιόνι

Το Πριγκιπάτο της Σιωπής

Η επανάσταση των πλαισίων αφήγησης

Bέβαια είναι πολύ πιθανό ν΄αλλάξει αυτό στη συνέχεια, μιας και δεν έχω διαβάσει ακόμα κάποιες ιστορίες του που θεωρούνται top ("Η αυτοκρατορία των πάγων", "Όλα αυτά που θα συμβούν χθες", "Οι μελωδίες της Αβαλόα" κτλ), ενώ θέλω να ξαναδιαβάσω και την ιστορία "Το νησί του χρόνου" επειδή την είχα διαβάσει πριν καιρό και χωρίς να έχω τον Κάστυ σε μεγάλη υπόληψη, οπότε τώρα θα την δω με "άλλο μάτι".

:beer:

• Member ID:  29562
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  631
  • Achievement Points:  639
  • With Us For:  4323 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Διάβασα τις προηγούμενες ημέρες 2 ιστοριες του CAsty που ανήκουν στις καλές του σύμφωνα με τη βαθμολογία στο Inducks. Το Μυστικό της Μαύρης Φάλαινας (7.4) που δε με εντυπωσίασε καθόλου, και το Νησί του Νεφάουστ (7.3) το οποίο είναι πολύ πιο κοντά στα γούστα μου. Οι δικές μου βαθμολογίες είναι 7 και 8 αντίστοιχα (7=καλή αλλά δε θα την ξαναδιάβαζα, 8=αν και όποτε βρω χρόνο την ξαναδιαβάζω ευχαρίστως). Το κοινό τους (και κοινό με το 80% των ιστοριών του Casty είναι τα τεράστια μηχανικά δημιουργήματα, η φάλαινα στη μία ιστορία και οι γίγαντες στην άλλη - κάπου ώπα ρε μεγάλε - κουράζεις)

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, hardivic είπε:

Διάβασα τις προηγούμενες ημέρες 2 ιστοριες του CAsty που ανήκουν στις καλές του σύμφωνα με τη βαθμολογία στο Inducks. Το Μυστικό της Μαύρης Φάλαινας (7.4) που δε με εντυπωσίασε καθόλου, και το Νησί του Νεφάουστ (7.3) το οποίο είναι πολύ πιο κοντά στα γούστα μου. Οι δικές μου βαθμολογίες είναι 7 και 8 αντίστοιχα (7=καλή αλλά δε θα την ξαναδιάβαζα, 8=αν και όποτε βρω χρόνο την ξαναδιαβάζω ευχαρίστως). Το κοινό τους (και κοινό με το 80% των ιστοριών του Casty είναι τα τεράστια μηχανικά δημιουργήματα, η φάλαινα στη μία ιστορία και οι γίγαντες στην άλλη - κάπου ώπα ρε μεγάλε - κουράζεις)

Το Μίκυ Μάους με το Νησί του Νεφάουστ το έχω αγοράσει κι εγώ.
Δεν το διάβασα ακόμα.

Ισχύει αυτό που λες για τον Κάστυ.
Έχω διακρίνει κι εγώ κάποια επαναλαμβανόμενα σεναριακά μοτίβα και σκέψου διάβασα ούτε το 1/4 των ιστοριών του.

Ένα ακόμα κοινό μοτίβο σε πολλές ιστορίες του είναι η ύπαρξη παράλληλων κόσμων όπου τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται εκ πρώτης όψεως.
Πχ οι ιστορίες "Σκοτεινός κόσμος" και "Ο κόσμος του μεγάλου αδελφού" είναι εντελώς ίδια φάση.
Ωραίες μεν και οι δύο, αλλά πατάνε στην ίδια ιδέα.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
15 hours ago, Laz33 said:

Ποια σ΄άρεσε πιο πολύ απ΄τις τρεις;

Όλες ωραίες αλλά η Ακτινα θεωρώ ότι είναι ένα κλικ πιο εντυπωσιακή. Πιο δυνατό μάλλον σενάριο, εντυπωσιακό σχέδιο και πιο πολυσέλιδο. Το μόνο που με χάλασε ήταν εκεί που τελείωνε η ιστορία, έβλεπες ξανά σκηνικά αλα χόλυγουντ. Πάντως ήταν μία καλή αρχαιολογικής περιπέτειας ιστορία. Νομίζω και σένα θα σου αρέσει.

Επίσης να πούμε πως αν και τα τρία αυτά μέρη είναι αυτοτελή, όπως και να χει πρέπει να διαβαστούν απο την αρχή με τη σειρά.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα διάβασα την ιστορία "Όλα αυτά που θα συμβούν χθες" και τη βρήκα εξαιρετική :)

Συνήθως ιστορίες με χρονικά πήγαινε-έλα με μπερδεύουν, αλλά η συγκεκριμένη δεν ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκη και την κατάλαβα στο 100%.

Ήταν σωστά δομημένη, χωρίς σεναριακά παράδοξα.

Ένας ακόμα λόγος που μ΄άρεσε ήταν η πρωτοτυπία της, ξεφύγαμε απ΄τα γνωστά σενάρια του Κάστυ με παράλληλους κόσμους, τέρατα, εξωγήινους και μηχανικά κατασκευάσματα.

Και φυσικά το σχέδιο :awesome:

Η συνεργασία του Κάστυ με τον Μπονφάτι απογείωσε το εικαστικό αποτέλεσμα.

Φαντάζομαι ο Μπονφάτι δούλεψε κυρίως με τα backround, γιατί είχαν πολύ λεπτομέρεια, κάτι στο οποίο δεν μας συνηθίζει ο Κάστυ.

Αναθεωρώ τη λίστα με τις αγαπημένες μου ιστορίες :)

Ο Κολοσσός της Ρόδου
Σκοτεινός κόσμος

Όλα αυτά που θα συμβούν χθες
Τα ορυχεία της Ατλαντίδας

Ο Βασιλιάς του Παιχνιδιού

Το δώρο του Τυρκούζ

Το Χρωματιστό Χιόνι

Το Πριγκιπάτο της Σιωπής

• Last Seen:  

Επειδή σκέφτομαι να πάρω και κάποιες ιστορίες του Κάστυ απ΄τις λιγότερο καλές του, ποιες μού προτείνετε; :thinking:

Βασικά είμαι μεταξύ αυτών:

"Η Τύχη του Γκούφυ"

"Τα τζελομόρια της ατυχίας"

"Oι παραξενιές της Νεόπολης"

"Το ξεκαρδιστικό αστειανέκδοτο"

"Η νυχτερίδα της Τρανσυλδανίας"

"Ο τυφώνας της αβύσσου"

"Η εξέγερση των αυτοκινήτων"

"Τα μυστικά της περιοχής 52"

"Το φάντασμα της Κλεοπάτρας"

"Όρομπομ - Η πολιτεία που ταξιδεύει"

Παρακαλώ απαντήστε μόνο όσοι τις διαβάσατε (αν όχι όλες, έστω τις περισσότερες απ΄αυτές) :)

Επεξεργασία από Laz33

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Επειδή σκέφτομαι να πάρω και κάποιες ιστορίες του Κάστυ απ΄τις λιγότερο καλές του, ποιες μού προτείνετε; :thinking:

"Η Τύχη του Γκούφυ"

"Οι παραξενιές της Νεόπολης"

"Ο τυφώνας της αβύσσου"

Παρακαλώ απαντήστε μόνο όσοι τις διαβάσατε (αν όχι όλες, έστω τις περισσότερες απ΄αυτές) :)

Έπρεπε να ρωτήσεις να σου απαντήσουμε όσοι τις θυμόμαστε. Εκεί είναι το πρόβλημα με τα Ντίσνεϋ. Είναι μεγάλο το πλήθος και η μνήμη έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα... Σκέψου ότι από αυτές που τις έχω διαβάσει όλες θυμάμαι αυτή τη στιγμή μόνο αυτή με τα αυτοκίνητα και τα τζελομορια της ατυχίας. Καλουτσικες ήταν. Πρέπει να κάτσω να βρω τις άλλες για να σου πω ποιες μου άρεσαν. Ίσως οι πιο νέοι σε ηλικία φίλοι μας με καλύτερο μνημονικό σε βοηθήσουν καλύτερα 

• Last Seen:  

20 ώρες πριν, Laz33 είπε:

"Η Τύχη του Γκούφυ"                                       8

"Τα τζελομόρια της ατυχίας"                           -

"Οι παραξενιές της Νεόπολης"                         -

"Το ξεκαρδιστικό αστειανέκδοτο"                    8

"Η νυχτερίδα της Τρανσυλδανίας"                  7

"Ο τυφώνας της αβύσσου"                              8

"Η εξέγερση των αυτοκινήτων"                       6

"Τα μυστικά της περιοχής 52"                         8

"Το φάντασμα της Κλεοπάτρας"                     7

"Όρομπομ - Η πολιτεία που ταξιδεύει"           8

Γενικά θα μας βοηθούσε περισσότερο να βάζεις και τα λινκς από το inducks. Σου έχω βάλει δίπλα στους τίτλους τις βαθμολογίες που τους έβαλα τη 1 φορά που τις διάβασα. Η μόνη από αυτές που θυμάμαι σήμερα είναι "Η εξέγερση των αυτοκινήτων" αλλά όχι για καλό καθώς μου είχε φανεί σαχλαμαρίτσα.

Υποσημείωση 1: την τελευταία δεν την έχω βαθμολογήσει στο inducks αλλά την έχω διαβάσει σίγουρα, θα επανέλθω με επεξεργασία όταν πάω σπίτι και δω από τεύχος τη βαθμολογία που της έχω βάλει

Υποσημείωση 2: 8 σημαίνει ότι μου άρεσε και θα την ξαναδιάβαζα σίγουρα, 7 μου άρεσε αλλά δεν τρελαίνομαι να την ξαναδιαβάσω, 6 δε θα την ξαναδιάβαζα

Υποσημείωση 3: τις διάβασα όλες σε μια περίοδο που είχα πιο μεγάλη συμπάθεια στον δημιουργό, οπότε ίσως είναι λίγο τσιμπημένες κάποιες βαθμολογίες. Πιθανώς σημερα και σε δεύτερη ανάγνωση  να έπαιρναν χαμηλότερη βαθμολογία

Επεξεργασία από hardivic

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Το ότι θυμόμαστε δύο άτομα την εξέγερση των αυτοκινήτων κάτι λέει πάντως ..Αν μη τι άλλο είναι πρωτότυπη αντιγραφή των cars :lol:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Eυχαριστώ πολύ παιδιά :efxaristo:

@ Manitou  ναι, είναι δύσκολο να τις θυμόμαστε όλες μετά από καιρό, γι΄αυτό κι εγώ μόλις διαβάσω ένα κόμικ κάνω κριτική και συνήθως βάζω και μια βαθμολογία, για να θυμάμαι μετά από χρόνια αν μου άρεσε και αν αξίζει να το ξαναδιαβάσω :)

Τις ιστορίες με 8άρι που έβαλε ο @ hardivic  θα τις πάρω αν είναι.
Και λέω να πάρω κι αυτήν με την Κλεοπάτρα αν τη βρω, μιας και μ΄αρέσουν ιστορίες αρχαιολογικού περιεχομένου και ειδικά με Αίγυπτο, Φαραώ κτλ.

Έβαλα links του inducks στις ιστορίες ώστε να σας διευκολύνω στο παραπάνω μου σχόλιο :)

Επίσης ψήνομαι και γι΄αυτές αν έχετε άποψη.

Το Κλαμπ των Φαντασμάτων

Ο κομήτης της καταστροφής

Η χαμένη εβδομάδα

Και φυσικά προτείνετε και άλλες εκτός απ΄αυτές.

Όσες σας άρεσαν (εκτός των 25-30 πρώτων (βάση του inducks) που είτε τις διάβασα είτε τις έχω αγορασμένες και θα διαβαστούν προσεχώς).
Αλήθεια αυτές με τον Κεραυνό λένε τίποτα; :thinking:
Μπορώ να πω είναι οι μόνες που δεν με τραβάνε, μιας κι απ΄ό,τι κατάλαβα είναι φάση υπερηρωικού.

Επ΄ευκαιρίας να πω ότι διάβασα την πρώτη ιστορία του Κάστυ, Το διψασμένο τέρας, και τη βρήκα αρκετά συμπαθητική.

Ενώ απ΄τις πιο αστείες (είχε βέβαια μεράκι και ο μεταφραστής του Τερζόπουλου) ήταν το Ποπ μυστήριο.

Και είναι απ΄τις σχετικά χαμηλά σε αξία ιστορίες του δημιουργού.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
31 λεπτά πριν, Laz33 είπε:

Έβαλα links του inducks στις ιστορίες ώστε να σας διευκολύνω στο παραπάνω μου σχόλιο :)

Το Κλαμπ των Φαντασμάτων

Ο κομήτης της καταστροφής

Η χαμένη εβδομάδα

Όσες σας άρεσαν (εκτός των 25-30 πρώτων (βάση του inducks) που είτε τις διάβασα είτε τις έχω αγορασμένες και θα διαβαστούν προσεχώς).
Μπορώ να πω είναι οι μόνες που δεν με τραβάνε, μιας κι απ΄ό,τι κατάλαβα είναι φάση υπερηρωικού.

Επ΄ευκαιρίας να πω ότι διάβασα την πρώτη ιστορία του Κάστυ, Το διψασμένο τέρας, και τη βρήκα αρκετά συμπαθητική.

Ενώ απ΄τις πιο αστείες (είχε βέβαια μεράκι και ο μεταφραστής του Τερζόπουλου) ήταν το Ποπ μυστήριο.

https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3024-1P  9/10

https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3197-4P   8/10

https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3198-6      5/10

https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3199-1P     8/10

Από τις άλλες που αναφέρεις έχω διαβάσει μόνο το Ποπ Μυστήριο και του έχω βάλει 7/10. Τις άλλες τις έχω, νομίζω, αλλά δεν έχει προκύψει ακόμα να τις διαβάσω.

• Member ID:  40503
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  130
  • Achievement Points:  144
  • With Us For:  732 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
20 hours ago, Laz33 said:

"Η Τύχη του Γκούφυ"

"Oι παραξενιές της Νεόπολης"

"Ο τυφώνας της αβύσσου"

Έχω διαβάσει 8/10, αγαπημένη μου από αυτές είναι η 1η. 

• Last Seen:  

On 6/11/2024 στο 3:04 ΜΜ, Laz33 είπε:

Το Κλαμπ των Φαντασμάτων    

Ο κομήτης της καταστροφής    6.5

Η χαμένη εβδομάδα                    7

Ο κομήτης της καταστροφής      6

Η χαμένη εβδομάδα                  7.5

Το διψασμένο τέρας                   6.5

το Κλαμπ των φαντασμάτων     7.5

Σημερα - αύριο θα διαβάσω και το Κλαμπ των φαντασμάτων και θα επανέλθω με επεξεργασία για να το προσθέσω.

Επεξεργασία από hardivic

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Πολύ ευχάριστη έκπληξη ο Μαύρος Κεραυνός :wow:

Διάβασα την 1η ιστορία από ψηφιακή αμερικάνικη έκδοση.
Μ΄άρεσε το σύμπαν αυτής της υποσειράς.
Είναι φάση υπερηρωική φουτουριστική παρωδία :cool:

Αν και ακούγεται σαν κάτι εντελώς εκτός γούστων μου, μ΄άρεσε παραδόξως.

Το βρήκα πρωτότυπο και εφυές.

Κι αν η 2η ιστορία είναι πράγματι καλύτερη απ΄την 1η (όπως βλέπω στις βαθμολογίες του inducks) με κάνει ν΄ανυπομονώ να τη διαβάσω.

Δεν θα έβαζα βέβαια τον Μαύρο Κεραυνό στις απολύτως top ιστορίες του Κάστυ, αλλά σίγουρα τον βάζω σε μια καλή θέση :)