Jump to content

Paliakoudis

Members
 • Posts

  1,623
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Paliakoudis

 • Birthday 08/26/1998

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Θεσσαλονίκη
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

14,256 profile views

Paliakoudis's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

9.5k

Reputation

 1. Ωραία ιδέα το sketchbook κι επιτέλους έχουμε κι εδώ ένα. Σεφτέ με Tasmar και Ηρακλή Πουαρό: Κι ένας Γκαστόνε από Francesco D' Ippolito: Καλή επιστροφή αγαπητό Comic-Con, μας έλειψες.
 2. Ορίστε ημερομηνίες αποστολής και παραλαβής απ' όσα έχω πάρει από Bookdepo το τελευταίο 15μηνο περίπου. Η τελευταία αποστολή που έφτασε ακριβώς πάνω στις δύο βδομάδες ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και (fingers crossed) μία ένδειξη σταθεροποίησης της κατάστασης, τουλάχιστον προς το παρόν. Παραγγείλτε τώρα, πριν φτάσει ο Σεπτέμβρης και γίνει πάλι χαμός. Επίσης, εκτός από το κόλπο του VPN που χρησιμοποιούσα κι εγώ και δούλευε, μέχρι που σταμάτησε να δουλεύει, άμα είστε φουλ τσίπηδες και έχετε και λογαριασμό τράπεζας που υποστηρίζει δωρεάν πληρωμές σε ξένο νόμισμα (πχ Revolut) παίξτε λίγο με τα διαφορετικά νομίσματα που έχει το site. Σε παραγγελία των 25€ γλύτωσα 0,30€ πληρώνοντας σε πολωνικό zloty.
 3. Και... το bookdepository μας θυμήθηκε λίγο, SUMMER10 μέχρι 24 Ιουλίου για 10% έκπτωση
 4. Αποστολές είπα, οι ημερομηνίες φυσικά είναι οι μέρες που στάλθηκαν από το μαγαζί. Είναι ακόμη εντός των (τεραστίων) χρονικών ορίων που δίνει το bookdepo, 16-26 εργάσιμες (χοντρικά 22-36 ημερολογιακές), όμως φαίνεται ότι σε άλλους φτάνουν και γρηγορότερα από τα όρια. Edit: Ask and you shall receive. Έφτασαν αμφότερα. Χωρίς κάποια έξτρα χρέωση, και παραδόξως ήρθαν τα ίδια, κι όχι κάποια πρόσκληση για αναμονή ωρών στο ταχυδρομείο.
 5. Μπορώ να πω πως χάρηκα με τα τελευταία μηνύματα, αλλά μέχρι τώρα εδώ αποστολές από 27 Αυγούστου και 2, 15 Σεπτεμβρίου αγνοούνται. (ποστ γκρίνιας μπας και βγω λάθος κι εμφανιστούν οι πρώτες δύο αύριο μεθαύριο)
 6. Μα αυτό ισχύει για τους χρόνους της παραλαβής. Συνολικά μέσα στον Δεκέμβριο μου στείλανε επτά βιβλία, και τα υπόλοιπα έξι έφτασαν, αν και φυσικά με πολλές καθυστερήσεις, μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου. Πλέον από την αποστολή του χαμένου βιβλίου έχουν περάσει πάνω από 120 μέρες, κι έχω αποζημιωθεί κιόλας προ πολλού. Αλίμονο αν ο αυξημένος φόρτος εργασίας σήμαινε ότι εκτός από καθυστερήσεις θα χάνονται και μερικά από τα πακέτα για πάντα. Επίσης, έχω παρατηρήσει πως με το που μπήκε το '21, λαμβάνω πολύ περισσότερα mails απ' ότι πριν, με προωθητικό υλικό και εκπτώσεις σε συγκεκριμένους τίτλους. Μου φαίνεται ότι ανησυχούν πως χάνουν ένα σημαντικό ποσοστό των πελατών τους (σίγουρα θα χουν μια σταθερή εικόνα πλέον). Δυστυχώς κανένα από αυτά δεν αφορούσε κάποια γενική έκπτωση 10% που συνήθιζε το site.
 7. Τυχερός. Πλέον στο FAQ η εκτιμώμενη διάρκεια παράδοσης για Ελλάδα (και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ) είναι 20-25 εργάσιμες, που μεταφράζεται σε τέσσερις με πέντε βδομάδες, ο ένας μήνας (τουλάχιστον) δηλαδή γίνεται στάνταρ. Έχω αποστολή που στάλθηκε 17/3 και περιμένω, δε νομίζω να το δω πριν μπει ο Μάιος κιόλας. Μετράω πλέον μια απώλεια πάντως, βιβλίο που μου έστειλαν αρχές Δεκεμβρίου δεν ήρθε ποτέ.
 8. Σκίτσο/commision από Tasmar με Lara Croft
 9. Ως προς παραδόσεις προ-Brexit, αποστολές 1, 9 κι 11 Δεκεμβρίου τις παρέλαβα πριν μια βδομάδα, στις 14. Ήταν περίεργο γιατί ενδιάμεσα υπήρχαν και κάποια ακόμη πακέτα που δεν μου ήρθαν (αποστολές 6 κι 9 Δεκεμβρίου). Πήγα σήμερα να ρωτήσω και δεν υπήρχε κάτι ξεχασμένο στο όνομά μου. Εξήγησα την φάση και μου είπαν ότι είναι θέμα της διαλογής που γίνεται στην Αθήνα και (καταλαβαίνω πως) δεν υπάρχει κάποια «αυστηρή» σειρά προτεραιότητας. Ίδωμεν. Οι τιμές όντως έχουν ανέβει αρκετά, χοντρικά είδα αύξηση μέχρι και 50%, που στη θεωρία δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν στα βιβλία μέχρι 22€ αφού αυτά δεν χρεώνονται στο τελωνείο. Αν το bookdepository άνοιγε αποθήκες κάπου στην κεντρική Ευρώπη όπως κάνουν πολλά κινεζομάγαζα για να αποφεύγεται το τελωνείο για τους Ευρωπαίους, εμένα δε θα με χαλούσε κιόλας.
 10. Από χρόνους παράδοσης πως πάει τελευταία σε σας; Έχω κάποιες παραγγελίες που φύγανε μέσα στον Δεκέμβρη, από πρώτη του μήνα κιόλας, κι ακόμα δεν έχει εμφανιστεί τίποτα, υπολειτουργούν πάλι εξτρά τα ταχυδρομεία;
 11. Απ' ότι φαίνεται η νέα καραντίνα φέρνει και νέες καθυστερήσεις, όπως την άνοιξη. Αυτή τη στιγμή περιμένω ένα πακέτο που έφυγε στις 9 Οκτωβρίου από Αγγλία και μία παραγγελία από bookdepository που έφυγε σε τρία κομμάτια στις 15, 17 και 19 Οκτωβρίου, επίσης από Αγγλία. Μέχρι πριν δύο εβδομάδες ήξερα από πρώτο χέρι ότι είχαμε ψιλοσταθεροποιηθεί στις τρεις βδομάδες παράδοσης, τώρα έρχεται πάλι το παιχνίδι "χάθηκε-δε χάθηκε το δέμα, θα παραλάβω ποτέ-δε θα παραλάβω". Άμα δίπλα στην καραντίνα βάλεις και την επερχόμενη Black Friday και τις γιορτές που πλησιάζουν, δε θα μου φανεί απίθανο να υπολειτουργεί ακόμη περισσότερο το σύστημα. Είμαι πολύ περίεργος να δω όλους τους σάκους που φτάνουν κάθε μέρα στο Βενιζέλος και κάθονται μέχρι να ανοιχτούν.
 12. Δεν είναι μόνο η πανδημία, στις αρχές του έτους τα ΕΛΤΑ κάνανε πολλές περικοπές κι απολύσεις, πλέον λιγότερο προσωπικό έχει να κάνει τη δουλειά που παλιότερα την κάνανε περισσότεροι. Πρώτη φόλα για μένα ήταν παραγγελίες που έφυγαν τέλη Φεβρουαρίου και σε μένα ήρθαν μέσα Απριλίου (ενάμισης μήνας) μέχρι πρόσφατα, που παραγγελία που έφυγε 20 Αυγούστου έφτασε στις 10 Σεπτεμβρίου, ακριβώς τρεις εβδομάδες, το μισό από πριν. Πάνε σιγά σιγά τρεις βδομάδες κι απ' όταν έφυγαν κι άλλα πράγματα και δε ξέρω αν θα πρέπει να τα περιμένω στους ίδιους χρόνους ή αν το προηγούμενο ήταν μία τυχαία εξαίρεση. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι για το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερήσεων ευθύνεται η παραμονή σάκων στο αεροδρόμιο, φεύγουν από Αγγλία και ενεργοποιούνται στην Ελλάδα όποτε το θυμηθούν, τουλάχιστον στις αποστολές με tracking, ταχυδρομείο και κούριερ, εκεί μαζεύονται τα περισσότερα παράπονα του κόσμου. 8-10 εργάσιμες, ίσως γι αυτό να φταίει το ό,τι είσαι στην Αθήνα, εδώ σίγουρα δε φτάνουν πλέον σε τόσο σύντομο διάστημα.
 13. Γενικά πόσο γρήγορα σας έρχονται τα δέματα από τη μέρα που τα στέλνουν; Είναι και χωρίς tracking πανάθεμα τά
 14. Έχουμε καμία ιδέα τι γίνεται με τη διανομή της εφημερίδας λόγω Δεκαπενταύγουστου; Βλέπω πως την πήρατε αρκετοί, προσωπικά δε μπορώ να βρω κατάστημα ανοιχτό κι υποθέτω ότι δεν έγινε καν κανονική διανομή Τύπου λόγω των ημερών.
 15. Εγώ παρέλαβα χθες από το ταχυδρομείο. Αντί να τα φέρει τα βιβλία, ο ταχυδρόμος έφερε ειδοποιητήριο για αποστολή από Βέλγιο (λίγο απίθανο) με ημερομηνία άφιξης στο ταχυδρομείο 19/3 (καθόλου απίθανο). Φαίνεται επειδή ήταν ένα δέμα και με τα δύο μαζί θεωρήθηκε ως πολύ μεγάλο. Εγώ πάντως από την προηγούμενη μέρα έστειλα ένα mail στο bookdepository ενημερώνοντας, είμαι σίγουρος πως πλέον θα αλλάξει το τοπίο, ή και όχι.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.