Jump to content

Ο ΜΠΛΕΚ ΚΑΙ ΟΙ ... ΑΛΛΟΙ


Recommended Posts

Τίτλος:
ΜΠΛΕΚ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΛΛΟΙ (Ο)
Σενάριο/Kείμενα:
Γιώργος Πολ. Παπαδάκης, Νίκος Δ. Νικολαΐδης
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Είδος εντύπου:
Βιβλίο
Σελίδες:
192
ISBN:
978-960-6663-41-3
Ομαδοποίηση:

 

 

To Βιβλίο Ο Μπλεκ και οι Άλλοι των εκδόσεων Περιοδικός Τύπος που έχει εδώ και μήνες προαναγγελθεί μέσα από το φόρουμ έφθασε τελικά στα χέρια μας. Πολυτελής έκδοση που θυμίζει λεύκωμα. 192 σελίδες, πλούσια έγχρωμη εικονογράφηση, 18€.

 

Συγγραφείς του είναι ο μαθηματικός, λογοτέχνης, ερασιτέχνης σκιτσογράφος και συλλέκτης κόμικς (μεταξύ αλλων) Γιώργος Πολ. Παπαδάκης και ο οδοντίατρος, αθλητικογράφος (έχει γράψει βιβλίο για την ομάδα του Αιγάλεω) και σχεδιαστής κόμικς (Πορτιέρο Μάκης Ροδίτης), Νίκος Δ. Νικολαΐδης. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου, διαπίστωσαν την κοινή τους αγάπη για τον Μπλεκ, τον Μαρκ και τους λοιπούς χάρτινους ήρωες του Ανεμοδουρά και είπαν να εκφράσουν την αγάπη τους αυτή μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου που λειτουργεί ως tribute.

 

Εν συντομία μπορώ να σας πω τι περιέχεται στο βιβλίο αυτό:

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Παπαδάκη για την κοινωνική και πολιτισμική προσφορά των κόμικς που πολύ θα ήθελα να το σκανάρω και να το ανεβάσω στο φόρουμ αλλά στα προλεγόμενα της έκδοσης αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η ανατύπωση η δημοσίευση μερών του βιβλίου χωρίς την άδεια των συγγραφέων.

Δυο νοσταλγικές αναπολήσεις του Νικολαΐδη με τίτλους Γιατί Διαβάζαμε τον Μπλεκ και Οι δικοί μου χάρτινες ήρωες, όντως εξόχως συναισθηματικά κείμενα, ιδιαίτερα για τους συνομηλίκους του συγγραφέα ομοιοπαθούντες.

 

Μια ενδελεχής παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του Μπλεκ , των απαρχών του, των διακριτών περιόδων του , των δημιουργών του κλπ.. Ακόμα γίνονται παρουσιάσεις και ψυχογραφήματα των βασικών χαρακτήρων, παρουσίαση των καλύτερων ιστοριών, παρατηρήσεις για το σχέδιο κλπ.

 

Πληροφορούμαστε ότι από το 1969 μέχρι το 1994 εκδόθηκαν συνολικά 1304 Μπλεκ ενώ από το 1994 και μετά άρχισε η αναδημοσίευση των αρχικών ιστοριών στον τίτλο Συλλεκτικό Μπλεκ. Γίνονται παρατηρήσεις για την αλλαγή των διαστάσεων του περιοδικού, του σήματος του και την εξέλιξη της τιμής του. Μαθαίνουμε ότι τη δεκαετία του 70 ο Μπλεκ πούλαγε 70.000 αντίτυπα!!!

 

Ακολουθεί η παράθεση των τίτλων όλων των ιστοριών που δημοσιεύτηκαν στο Μπλεκ (μέχρι και την τρίτη έκδοση του περιοδικού, δηλαδή μέχρι το 1979 αν κατάλαβα καλά, ήτοι οι ιστορίες των 548 πρώτων Μπλεκ), όπως και ο αριθμός των τευχών που περιέχονται. Π.χ. Λουκ Όριεντ (τεύχη 29-120). Στο σημείο αυτό έχω μια παρατήρηση. Ίσως για κάτι άρρωστους σαν εμάς θα ήταν καλό να περιέχονται επίσης η χώρα προέλευσης της κάθε ιστορίας, ο πρωτότυπος τίτλος, η χρονιά αρχικής έκδοσης , άντε και το ξένο περιοδικό που δημοσιεύτηκε. Θα μου πείτε πολλή δουλειά και ψύλλοι στ' άχυρα αλλά έχω κατά νου ένα τύπο :germanicus: που αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί του.

 

Κατόπιν δημοσιεύονται όλα τα εξώφυλλα και οι τίτλοι ιστοριών του Συλλεκτικού Μπλεκ (τεύχη 1-90). Ιστορικό της έκδοσης και περιοδολόγησή της. Παρουσίαση των αντιπάλων του Μπλεκ για να περάσουμε.....

 

....στους άλλους ανεμοδουρικούς ήρωες που η αλήθεια είναι οτι είναι λίγο στριμωγμένοι σε σχέση με τον Μπλεκ.

Ζαγκόρ, Μίστερ Νο και Μαρκ και Ρόυ Ρέης έχουν σχετικά την τιμητική τους ενώ οι λοιποί (Όμπραξ, Κάπταιν Μίκυ, Ρίνγκο και δευτεραγωνιστές) εξετάζονται από κοινού.

 

Ακουλουθεί η παρουσίαση των ιστοριών του Μπλεκ στον τίτλο Περιπέτεια και μια σύντομη παράθεση των λοιπών εκδόσεων κόμικς του Ανεμοδουρά για την εποχή εκείνη: (Μπόζο, Πινόκιο, Κοκομπίλ, Γκαλάκτικα , Συντροφιά κλπ.

 

 

Στα plus της έκδοσης οπωσδήποτε καταγράφεται και το ότι περιλαμβάνει δυο ελληνικές (σε ότι αφορά τους δημιουργούς τους) περιπέτειες του Μπλεκ, μια πρωτότυπη δισέλιδη του Παπαδάκη με τίτλο Το επαναληπτικό όπλο και μια 72 ( ! ) σελίδων δημιουργημένη από τους Ανεμοδουρά (σενάριο ) και Απτόσογλου (σχέδιο) η οποία είχε δημοσιευτεί στα τεύχη 28 έως 34 του Νέου Δυναμικού Μπλεκ του 1978 (τίτλος της Ο Ήλιος του Θανάτου).

 

Το βιβλίο κλείνει με δυο συνεντεύξεις των Απτόσογλου και Ανεμοδουρά.

 

 

Τώρα θα μου πείτε πως αυτά που έγραψα δεν είναι κριτική του βιβλίου αλλά μάλλον παρουσίασή του. Σύμφωνοι φίλοι μου, αλλά και αυτό δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, είναι φόρος τιμής, είναι κατάθεση ψυχής, είναι απόδοση λατρείας. Ως εκ τούτου είναι υπεράνω κριτικής (criticproof).

 

 

Ένα must για όσους μεγάλωσαν με το Μπλεκ! :clap2: (Ακούς Καρπετόπουλε; :lol: )

Edited by Pavlos the Paingiver
 • Like 18
Link to post
Share on other sites

Χμ προσωπικά δεν μπορώ να πώ ότι με ενθουσίασε.Ειδικά η παρακάτω παρατήρηση του bonudrug

Στο σημείο αυτό έχω μια παρατήρηση. Ίσως για κάτι άρρωστους σαν εμάς θα ήταν καλό να περιέχονται επίσης η χώρα προέλευσης της κάθε ιστορίας, ο πρωτότυπος τίτλος, η χρονιά αρχικής έκδοσης , άντε και το ξένο περιοδικό που δημοσιεύτηκε.

με βρίσκει 100% σύμφωνο διότι το βιβλίο στοχέυει σε "άρρωστους" και για αυτό με βλέπετε ψιλοδιστακτικό γιατί είμαι ένας απο αυτούς.

Εμένα πάντως μου είχαν καλλιεργηθεί οι προσδοκίες για κάτι καλύτερο και ειδικά για τα 18 ευρώ της τιμής του...

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
και μια 72 ( ! ) σελίδων δημιουργημένη από τους Ανεμοδουρά (σενάριο ) και Απτόσογλου (σχέδιο) η οποία είχε δημοσιευτεί στα τεύχη 28 έως 34 του Νέου Δυναμικού Μπλεκ του 1978 (τίτλος της Ο Ήλιος του Θανάτου).

 

Ω αυτό δεν το περίμενα!! :cool::clap2:

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Εγώ το πήρα 20 EURO και έμεινα ενθουσιασμένος! Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα, όντως, να υπάρχουν οι αντιστοιχίες με τα Αμερικάνικα τεύχη αλλά τι να κάνουμε... Είναι μια πρώτη προσπάθεια. Είναι παράκληση όμως, έστω απο'δω μέσα (κάπου πήρε το μάτι μου ότι ένας φίλος του συγγραφέα μπαίνει στο forum!), να γίνει περισσότερη δουλειά στο "Αγόρι" που ετοιμάζεται! Αμήν και πότε! :beer:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Εκ μέρους και του Γιώργου, θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα το φίλο που έκανε την παρουσίαση για τα καλά του λόγια και την ουσιώδη κριτική του, αλλά και τους υπόλοιπους φίλους για τις παρατηρήσεις τους.

Σίγουρα θα ήταν υπέροχο να περιλαμβάναμε στην ύλη του κεφαλαίου με τις διάφορες ιστορίες που δημοσιεύθηκαν στον "ΜΠΛΕΚ"και την πρωτότυπη εμφάνισή τους (ονόματα ξένων δημιουργών, έντυπα πρώτης εμφάνισης κ.λ.π.). Στάθηκε όμως αδύνατο να βρεθούν και να καταγραφούν τα πλήρη στοιχεία. Ένα είναι βέβαιο: Κι εμείς θα το θέλαμε πολύ, αλλά...

Επίσης, για το θέμα του ...στριμώγματος των υπολοίπων "Ανεμοδουρικών" ηρώων, δεν έγινε τυχαία. Το πεδίο μένει ανοικτό, για μελλοντικά αναλυτικά αφιερώματα και στους υπόλοιπους!

Όσον αφορά στο σχόλιο για την τιμή πώλησης, αυτή καθορίσθηκε από τον εκδότη (με τη σύμφωνη γνώμη μας φυσικά), αλλά δε νομίζω ότι αποτελεί τροχοπέδη για κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά να αποκτήσει ένα συλλεκτικό βιβλίο, ούτε θεωρώ πως όλα πρέπει να κρίνονται βάσει χρημάτων. Κάποια πράγματα όπως το μεράκι και η αξία των αναμνήσεων δεν αποτιμώνται, κατά τη γνώμη μου.

Κάναμε ότι κάναμε πρώτα για εμάς τους ίδιους και είναι μεγάλη μας χαρά που διαπιστώνουμε ότι η δουλειά μας εκτιμήθηκε.

Όσο για το "Αγόρι", ο δρόμος είναι μακρύς. Η προσπάθεια θα γίνει, με γνώμονα και τις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες των φίλων που έσπευσαν να τιμήσουν την πρωτοβουλία μας.

 

Νίκος-Γιώργος

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Αφού ο φίλος bonadrug παρουσίασε τα πάντα δεν μας μένουν πολλά περιθώρια εμάς των υπολοίπων για προσθήκες στην αρχική όμορφη παρουσίαση του. Οπότε, τί να κάνω θα πέσω στην παγίδα της κριτικής αφού δεν το έκανε αυτός.

 

Ξεκινάω από αυτά που μας πονάνε συνήθως... τα λεφτά που βγαίνουν από την τσέπη μας. Γενικά είμαι αυστηρός και σκληρός με τις εκδοτικές που παίρνουν τα δικαιώματα από ένα ξένο κόμικ και μετά αρμέγουν την γελάδα επί χρόνια και χρόνια, όμως έχω την τάση να είμαι πιο επιεικής με προσπάθειες εξ' ολοκλήρου εγχώριες (ήτοι κείμενα - σχέδια - έκδοση 100% Ελληνικά). Έτσι σκέφτηκα απλά να κάνω σύγκριση της τιμής με ένα τυπικό κόμικ (Αστερίξ) και ένα "παχύ" βιβλίο πάλι σχετικά με τα κόμικ. Τελικά το κόστος του παραπάνω βιβλίου είναι ανά σελίδα στην χαμηλή κλίμακα, αν και ίσως μπορούσε να είναι λίγο πιο χαμηλά ακόμα. Πάντως εάν ψάξετε λιγάκι, σε γνωστά και μη βιβλιοπωλεία θα το βρείτε και σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από αυτή του εκδότη.

 

Σχετικά με τον Μπλεκ υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες, τόσες όσες δεν περίμενα ίσως αρχικά. Μου άρεσαν οι συγκρίσεις στις τεχνοτροπίες των σχεδιαστών του Μπλεκ και φυσικά όλες οι λεπτομέρειες γύρω από τον ίδιο τον ήρωα αλλά και τους υπόλοιπους χαρακτήρες που τον συντροφεύουν. Επίσης όμορφη είναι η αναφορά τόσο στις καλύτερες ιστορίες του, όσο και στις συναντήσεις του με άλλους ήρωες όπως ο Μαρκ και η "φιλοξενία" που δέχτηκε από την περιπέτεια. Η αναφορά στις περιόδους, μεγέθη περιοδικού, τιμές, αλλά και οι ιστορίες του ήρωα που φιλοξενούνται είναι κάπως πιο αναλυτικά.

 

Σχετικά με τις ιστορίες άλλων χαρακτήρων και τους ίδιους, συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του φίλου bonadrug, αλλά από την άλλη ήδη και η αναφορά έστω των επιμέρους ιστοριών (που πολλές τις έψαχνα και τις είχα ξεχάσει) είναι από μόνη της ένας μπούσουλας για όποιον θέλει να ψάξει για κάποια και να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες μέσω διαδικτύου. Συμφωνώ όμως ότι εκτός τον αριθμό των τευχών δημοσίευσης, έστω ο αγγλικός τίτλος θα έπρεπε να υπήρχε (να μην γκρινιάξω και εγώ λίγο;). Πάντως για αρκετούς από αυτούς έχει κάτι παραπάνω από απλές αναφορές, ειδικά για τους Μαρκ, Μίστερ Νο, Ζαγκόρ κλπ.

 

Τα άρθρα - κείμενα - απόψεις - αναμνήσεις των συγγραφέων, ήταν όμορφα και προσωπικά μου μετέφεραν μία μικρή νοσταλγία, όσο και παράπονο που δεν έχω πια ούτε ένα από όλα αυτά τα τεύχη που είχα αγοράσει στο σχολείο. Επίσης μου άρεσαν η σε μορφή συνεντεύξεων (αντί άρθρου) των κ.κ. Απτόσογλου (σύζυγος) και Ανεμοδουρά (υιός), ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν φυσικά η Ελληνική σε όλα της ιστορία που έχει μέσα.

 

Συνοψίζοντας, νομίζω ότι είναι μία όμορφη και αρκετά πλούσια έκδοση. Μία κάτι παραπάνω από αξιόλογη προσπάθεια και μάλλον απαραίτητη σε όσους άρεσε ο Μπλέκ και τους αρέσει ακόμα να ασχολούνται με τα κόμικ. Ο τρόπος γραφής αφενός αποπνέει αυτή την νοσταλγία που νιώθω ότι είχαν οι συγγραφείς του βιβλίου, αφετέρου "ταιριάζει" και στον ήρωα όπως τον μάθαμε τότε και τον θυμόμαστε σήμερα. Συνολικά πιστεύω ότι είναι ένα βιβλίο που αξίζει μία θέση στην βιβλιοθήκη όσων ασχολούνται με τα κόμικς.

 

:best:

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

Περιμένω να το δώ στα βιβλιοπωλεία για να το τιμήσω. Για τους αναγνώστες του ΑΓΟΡΙ και για τους μελλοντικούς συγγραφείς του αφιερώματος σε αυτό, έχω να προτείνω το εξής βιβλίο:

 

http://www.amazon.co.uk/Thrill-power-Overl...0676&sr=8-1

 

Περιέχει πολύ υλικό και κείμενα για το περιοδικό 2000AD που τίμησε αρκετά ο εκδότης του ΑΓΟΡΙ μεταφράζοντας και δημοσιεύοντας πολλά κόμικς εκεί. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι γεμάτο εικόνες και σχολιασμούς για το θρυλικό αγγλικό περιοδικό αλλά και για τα διάφορα περιοδικά που εκδίδονταν κατά καιρούς στην Μ. Βρετανία, καθώς και το κλίμα του χώρου στο πέρασμα των χρώνων. Ο τόμος είναι χοντρόδετος (πολύ γουστάρω πολυτέλεια στα κόμικς και στις συναφή εκδόσεις) πολύ βαρύς (κουράζονται τα χέρια μου να τον κρατάω), πολλές σελίδες και μεγάλο σχήμα. Αξίζει τα λεφτά του.

 

Το προτείνω στους συγγραφείς για να συμπληρώσουν το επόμενο πόνημά τους.

 

το εξώφυλλο που έχει στο AMAZON είναι μια... βλακεία. Αποκαρδιοτική η σελίδα που το φιλοξενεί.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

ένα περιοδικό που έπαιρνα ανελλιπώς από τον Απρίλιο του 1981 έως το 1991-από 6,5 χρονών έως το Λύκειο δηλαδή! Καλή η έκδοση, καλό επίσης θα ήτανε να υπάρχουν τα στοιχεία από οσες εκ των ιστοριών του περιοδικού βρέθηκαν - Παιδί Πανθήρας all the way

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε -για ακόμη μια φορά- όλους τους φίλους για τις παρατηρήσεις, την κριτική και τη βοήθειά τους (όντως θα ήταν ενδιαφέρον να επεξεργαστούμε αυτή την έκδοση της 2000AD!)

 

Το "ΑΓΟΡΙ και η εποχή του" φιλοδοξούμε να είναι ακόμη πιο ολοκληρωμένο από το "ΜΠΛΕΚ και οι...άλλοι".

 

Θα είμαστε σε επαφή...

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Εγώ πάλι δεν το έχω πετύχει πουθενά ακόμα. :thinking:

ΑΘΑΝΑΤΗ επαρχία.... :respect:

Πάρα ταύτα θα το βρω που θα μου πάει; :pray:

Έχω όμως όλα τα Συλεκτικά Μπλεκ.

Όλες τις Περιπέτειες του Μαρκ (Συλεκτικές - Ανεμοδουράς) - Δέν έχω αυτές που δημοσιεύθηκαν στο Αγόρι.

Περιμένω εναγωνίως τα Αφιέρομα στο Αγόρι. :welcome:

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
Εγώ πάλι δεν το έχω πετύχει πουθενά ακόμα. :thinking:

ΑΘΑΝΑΤΗ επαρχία.... :respect:

 

Παράξενο... εγώ το έχω δει να κυκλοφορεί παντού! (και το τσίμπησα αμέσως φυσικά... :cheers3: )

 

Για ψάξε καλύτερα.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Στην τελική παρήγγειλέ το από την Πρωτοπορία... http://www.protoporia.gr

 

Με αγορές άνω των 50 ευρώ, δε σε χρεώνουν έξοδα ταχυδρομείου (για αντικαταβολή μιλάμε πάντα).

Edited by ramirez
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Καλημέρα και από μένα. Το βιβλίο είναι από τις καλές περιπτώσεις και προσπάθειες πυ γίνονται στην εγχώρια αγορά. Η τιμή ήταν καλή (ούτε εξευτελιστική, ούτε απρόσιτη). Ειλικρινά, παρ' όλη την αξία της, δε μου άρεσε η παράθεση της ιστορίας του Μπλεκ από τον Απτόσογλου (που είμαι φανατικός του και θέλω να κάνω την εργογραφία του με δειγματοληπτικό έλεγχο κλπ.). Το θεώρησα περιττό. Θα μου άρεσε ένα γενικό δείγμα εργασίας του. Ένιωσα σα να έκλεβε σελίδες από το βιβλίο. Μου θύμισε το βιβλίο που κυκλοφόρησε για το Μικρό Ήρωα Γιώργο Θαλάσση (εκδόσεις Κατάρτι) που είχε παρα πολλά αποσπάσματα από κείμενα του περιοδικού τα οποία φυσικά έχω και λόγω των ανατυπώσεων τα βρίσκει ο καθένας όου θέλει (δεν είναι τόσο σπάνια όσο ο Μπλεκ του Απτόσογλου). Ήταν καλή η δουλειά των δύο συγγραφέων, δε μετανιώνω που το πήρα, αξίζει να το έχετε στη συλλογή αλλά ένα παραπονάκι το έχουμε. Γιατί όχι εξίσου εκτενή αναφορά στους άλλους "παραμελημένους" ήρωες?Δώστε Ανεμοδουρά στο λαό τώρα!!! :)

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Αντιγραφω απο το σαιτ της καθημερινης:

 

«Μπλεκ», ήρωας στο περίπτερο

 

Ηταν «Ιταλός» ο Μπλεκ, αλλά έκανε θραύση στην Ελλάδα ως... Αμερικανός αγωνιστής κατά των Αγγλων! Στα περίπτερα κάθε εβδομάδα τον έβρισκαν χιλιάδες αγόρια, ως επί το πλείστον, για πολλά χρόνια, από το 1969 ώς το 1994. Είχε δημιουργηθεί ήδη από το 1954 από τρεις Ιταλούς που συνεπέγραφαν ως EsseGesse. Σήμερα, αν και κυκλοφορούν ορισμένα συλλεκτικά τεύχη, έχει μάλλον τελειώσει η «κουλτούρα του περιπτέρου» και των χάρτινων ηρώων, που έχουν μετακομίσει με τους επιγόνους τους στην οθόνη του υπολογιστή. Αλλά ο «Μπλεκ», που τον έφερε στην Ελλάδα ο Στέλιος Ανεμοδουράς, είναι μια ολόκηρη ιστορία με 30άρηδες και 40άρηδες πιστούς φίλους, ή μήπως νοσταλγούς;

 

Γι’ αυτό και η «λατρεία του» απέκτησε τη «βίβλο» της. Είναι η μελέτη «Ο Μπλεκ και οι... άλλοι» την οποία έγραψαν με πολλή αγάπη δύο πρώην «μικροί αναγώστες» που ως ενήλικες έγιναν ερευνητές του φαινομένου «Μπλεκ»: ο Γιώργος Π. Παπαδάκης και ο Νίκος Δ. Νικολαΐδης. Είναι ενδιαφέρον ότι σταδιακά αναπτύσσεται μια βιβλιογραφία για τη λαϊκή εικονογραφημένη λογοτεχνία του περιπτέρου και η μελέτη για τον «Μπλεκ» (εκδ. Περιοδικός Τύπος Α.Ε.) δίνει όλες τις απαντήσεις για την καταγωγή και τη διάδοση του πιο δημοφιλούς, ίσως, αγορίστικου περιοδικού στις δεκαετίες ’70 και ’80.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Μεγάλωσα με Μπλέκ,Όμπραξ,Μαρκ,Μίστερ Νο και το συγκεκριμένο βιβλίο μου άρεσε πολύ.Μου θύμισε τα παλιά και είχε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.Αξιζαν τα λεφτά μου.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 4 years later...

http://www.captainbook.gr/article/7517

Η παρουσιαση του βιβλιου που εκανα στο ηλεκτρονικο βιβλιοπωλειο captainbook.gr

 • Like 10
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
 • 4 years later...

υπαρχει περιπτωση να βρεθει αυτο το βιβλιο παιδια?εχω ψαξει παντου αλλα τιποτα....το αγοραζω παραυτα....

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 4 months later...

Είσαστε τυχεροί παιδιά διότι τεύχη του συγκεκριμένου ήρωα βγαίνουν ακόμη σε βιβλιοπωλεία Εμείς οι υπολοιποι που λατρεύουμε χαρακτήρες όπως ο Κόναν ; και κλασσικά εικονογραφημένα της harmi press(αθάνατα αριστουργήματα )

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.