Jump to content

eliaselias0

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

225 Active

About eliaselias0

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 02/27/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece
 1. Στα χέρια μου έχω αυτό που αγόρασα το 1991. Είναι από την mamouth και, ναι, το πρωτότυπο ΄(γαλική έκδοση) κυκλοφώρησε το 1989. Σ' αυτήν την περίπτωση η mamouth δεν άργησε. Βλέπετε ο Αστερίξ πουλάει... Νομίζω ότι όλοι οι αναγνώστες του Asterix (και όχι μόνο οι φανατικοί) πρέπει να το διαβάσουν. Εξηγεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός που εμείς απλά αγνωούσαμε με ποιό τρόπο έγινε. Ας έχει την όψη παραμυθακιού... Είναι αυτό που γράφει στην τελευταία σελίδα:Τελος ....και αρχή Δυστυχώς το εγχείρημα αυτό ακολούθησαν και άλλα παραμυθάκια που αυτά, όντως, είναι για τους πολύ φανατικούς. Αλλά, ξαναλέω, ο γαλάτης πουλάει.... Κατά τ' άλλα συγχαρητήρια για την παρουσίαση
 2. Καλορίζικο και από την μεριά μου. Εύχομαι το μεράκι να συνοδευτεί με καλές δουλειές. Καλές Δουλειές το λοιπόν. Εύχομαι και σε ιστοσελίδα, για μας τους Επαρχιώτες.... Για να μπορούμε κι εμείς να απολαύσουμε τους θυσαυρούς του Progresive Art. Eviva!!!
 3. Μιας και σκεφτόμουν το ίδιο και για να μην κάνουμε τον ίδιο κόπο, όσοι αποφασίσουμε να δουλέψουμε για την Περιπέτεια, να πει ο κάθε ένας μας τι έχει να δώσει. Εγώ ας πούμε έχω όλα τα "Συλεκτικά τεύχη" (δ' περίοδος), αλλά και κάποια σκόρπια από τις άλλες περιόδους. Μπορώ άρα κάτι να γράψω. Αν κάποιος άλλος θέλει να κάνει το ίδιο για τα τεύχη αυτά, ας οριοθετήσουμε την δουλειά, π.χ. ανα 50 τεύχη να αναλλάβει και άλλος την καταγραφή. Όσοι λοιπόν έχουν αρχίσει ας πουν που φτάνουν για να κάνουμε και εμείς που θέλουμε κάτι.
 4. Μετά τον "φτεροτό ταχυδρόμο" τεύχος 1246(49) - "Συλεκτική Έκδοση" (δ' περίοδος), δεν εκδόθηκε άλλο τεύχος. Έκτοτε επανακυκλοφόρυσε (όχι επανεκδόθηκε) η "Συλεκτική Έκδοση" αρχής γενομένης από το τεύχος 972(1). Εγώ επιμένω ότι πρέπει κάτι να γίνει για να ξαναδούν το φως της δημοσιότητας (σε περιοδική και πλήρη κυκλοφορία) και τα τεύχη με τον Όμπραξ και τον Μπλεκ. Ας μας που εκεί πέρα στον Περιοδικό Τύπο τι θέλουν για να το κάνουν. Ξαναλέω πάλι μήπως πρέπει να κάνουμε κάνα δημοψήφισμα; κάνα ευχέλεο; κάμια λυτανία; καμιά αποστολική διακονία; κανένα τρισάγιο; κανένα χαρακίρι; (να πιάσουμε και λίγο manga) E;
 5. Μια καλή λύση θα ήταν να φτιάξουμε μια λίστα με όλα τα τεύχη όλων των περιόδων και με τους ήρωες που έχουν κυκλοφορήσει. Οπότε, όποιος έχει υλικό να το καταθέσει. Θα προσπαθήσω να κάμω την αρχή. Θέλω λίγο χρόνο ακόμα. Ελπίζω και η διαχείρηση να βοηθήσει και να σουμάρει τυχόν δεδομένα των κατόχων Περιπέτειας.
 6. Μωρέ κοπέλια έπαε κάτω ήβρα ένα πεντακοσάρικο χάμες να κοίτετε προχθές και δεν εκάτεχα τίνος ήτανε. Εδά που έμαθα ποιός το έχασε θα του το μπέψω και να ανημένει. Μη σκιάζεσε σύντεκνε germ έπαε έιμαι εγώ. Μόλις νταμώσουμε αναστόρισε μου να σου το δώκω. Σάικα;
 7. Προχθές βρήκα το 1ο τεύχος. Δεν το είχα καθόλου υπόψιν μου. Πολύ καλό. Κρίμα που έχουν δημοσιευτεί μονάχα 2 στην Ελλάδα. Ελπίζω να κυκλοφορίσουν κι άλλα. Ελπίζω να τα βρω ευκολότερα από το πρώτο. Ναι κι εγώ ψάχνω το 2ο.
 8. Οι "συλεκτικές" εκδόσεις της Περιπέτειας αρχίζουν από το τεύχος 972 και τελειώνουν με το τεύχος 1246 (συνολικά 275 τελυχη), περιέχουν δε, μόνο τις ιστορίες με τον λοχαγό Μαρκ και έχω την εντύπωση ότι είναι όλες του. Είναι έγχρωμες και μάλιστα σχεδόν ολές (εξαιρούνται 2-3 τεύχη) με πολύ καλή εκτύπωση και χρώματα. Κρίμα που ο Ανεμοδουράς - Περιοδικός Τύπος δεν εκδίδει και τις ιστορίες του Όμπραξ, αλλά και του Μπλεκ (όσες είχαν δημοσιευτεί στην Περιπάτεια), σε μορφή σαν αυτή (συλεκτική - έγχρωμη). Μήπως να τον παρακαλούσαμε λιγάκι; Να μαζέυαμε τίποτα υπογραφές; Να κάναμε δημοψήφισμα; Να κάνουμε καμιά προσευχή; ή κάνα ευχέλαιο; Να πάμε να προσκηνήσουμε στο Βατοπέδιο; Να φιλίσουμε το χέρι του Εφραίμ; Τι θέλει ο Ανεμοδουράς - Περιοδικός Τύπος για να ενδόσει;
 9. Διαβάζω ακόμα Μ. Σερίφη, Καουμπόη, Αρχηγό. Σαν τρελός πηγαίνω στο micro της περιοχής μου και ψάχνω αν έχει έρθει νέος τόμος (αναδιανομή μην νομίζετε τίποτα άλλο... ) από αυτά τα περιοδικά, που τόσο λατρεύω. Λογικό είναι να ενθουσιαστώ μόλις είδα τον ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΦΑΡ – ΟΥΕΣΤ. Το πρώτο τεύχος μου άρεσε. Ήταν η αρχή (ας έμπαζε και από κάπου – ιστορικά) και πάντα μου αρέσει να διαβάζω κάτι από την αρχή της γέννησης του. Το δεύτερο τεύχος όμως δεν με ενθουσίασε. Περίμενα κάτι παραπάνω. Η αφήγηση δεν είναι και η καλύτερη. Σε αυτό το είδος λογοτεχνίας περιμένεις κάτι παραπάνω, κι ας την λένε μερικοί παραλογοτεχνία. Η ιστορίες είναι λίγο αφελής και δεν συγκρίνονται με τις κορυφαίες που έγραψαν Ο Στρατίκης (Φωτεινός), Μαρμαρίδης, Φανάρας κ.α.. Περισσότερο μου θυμίζουν κάποιες του Φωτεινού που ξεκινούσαν θεαματικά και με πλήρη πλοκή και στις τελευταίες σελίδες (προφανώς λόγω χώρου) τα στρίμωχνε και παρουσίαζε το φινάλε αγχωμένο, απλοϊκό και ελλιπές. Πιστεύω και θέλω η συνέχεια να είναι καλύτερη. Κατά τα άλλα εύγε στην προσπάθεια.
 10. Διαβάζω ακόμα Μ. Σερίφη, Καουμπόη, Αρχηγό. Σαν τρελός πηγαίνω στο micro της περιοχής μου και ψάχνω αν έχει έρθει νέος τόμος (αναδιανομή μην νομίζετε τίποτα άλλο... ) από αυτά τα περιοδικά, που τόσο λατρεύω. Λογικό είναι να ενθουσιαστώ μόλις είδα τον ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΦΑΡ – ΟΥΕΣΤ. Το πρώτο τεύχος μου άρεσε. Ήταν η αρχή (ας έμπαζε και από κάπου – ιστορικά) και πάντα μου αρέσει να διαβάζω κάτι από την αρχή της γέννησης του. Το δεύτερο τεύχος όμως δεν με ενθουσίασε. Περίμενα κάτι παραπάνω. Η αφήγηση δεν είναι και η καλύτερη. Σε αυτό το είδος λογοτεχνίας περιμένεις κάτι παραπάνω, κι ας την λένε μερικοί παραλογοτεχνία. Η ιστορίες είναι λίγο αφελής και δεν συγκρίνονται με τις κορυφαίες που έγραψαν Ο Στρατίκης (Φωτεινός), Μαρμαρίδης, Φανάρας κ.α.. Περισσότερο μου θυμίζουν κάποιες του Φωτεινού που ξεκινούσαν θεαματικά και με πλήρη πλοκή και στις τελευταίες σελίδες (προφανώς λόγω χώρου) τα στρίμωχνε και παρουσίαζε το φινάλε αγχωμένο, απλοϊκό και ελλιπές. Πιστεύω και θέλω η συνέχεια να είναι καλύτερη. Κατά τα άλλα εύγε στην προσπάθεια.
 11. Μπήκα να ρίξω μια ματιά λόγω αδυναμίας στον Λαβκραφτ και μπήκα στην πρίζα. Πάω να το παραγγείλω από πρωτοπορία.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.