Μετάβαση στο περιεχόμενο

PHOTOGRAPHER

Members
  • Περιεχόμενο

    364
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος PHOTOGRAPHER

  • Γενέθλια 10/06/1960

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    ΠΑΤΡΑ
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

2566 προβολές προφίλ

PHOTOGRAPHER's Achievements

Ενεργό Μέλος

Ενεργό Μέλος (3/9)

1.9k

Συνολική φήμη στο GC

  1. φυσικά αυτό δεν ήταν δικό μου, από ένα blog το πήρα και μου φάνηκε αστείο, τώρα το τι αρλούμπες έχω διαβάσει εδώ μέσα ...άστο (αλλά και πολύ χρήσιμα άρθρα βέβαια διαφορετικά δεν θα είχα ασχοληθεί καν ξανά). οκ no problem και εδώ, ότι θέλω ν' ανακοινώσω μόνο στο δικό μου blog πλέον. ηρεμήστε....και καλό καλοκαίρι....
  2. Αναγκάστηκα σε τέτοιες απαντήσεις όταν διάβασα θέσεις που δεν ισχύουν σε καμμία περίπτωση και με ενόχλησαν, από τις αντιδράσεις σας λοιπόν φάνηκαν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, no problem, δεν θα σας ενοχλώ συχνά.....
  3. ok, μια χαρά φυτό είναι ο μαϊντανός καταναλώνω πολύ προσωπικά. Φαίνεται όμως ότι μόνο εγώ το βρήκα αστείο και κάποιοι που συμφωνούν ίσως μαζί μου, αν υπάρχουν, δε θέλουν να το δείξουν για να μη δημιουργηθεί 'επεισόδιο' και δαχτυλοδειχτούν, ποιός ξέρει τι νομίζουν. Δεν έχει νόημα λοιπόν να αναφέρω στο μέλλον προσωπικές συμπάθειες σε σχεδιαστές και να φαίνομαι εγώ ο 'κακός' επειδή επιμένω σε κάποιο θέμα, αν και λόγω της πείρας μου και του υλικού μου θεωρώ ότι δεν έχω απλά προσωπικές απόψεις, αλλά μπορώ να αποφανθώ σε δευτερόλεπτα για κάποια ιστορία αν είναι της προκοπής σχεδιαστικά/σεναριακά κλπ ή για πέταμα. Συγγνώμη λοιπόν αν έφερα κάποιους σε δύσκολη θέση και δημιούργησα αψιμαχίες, για να ξεκαθαρίσω πάντως κάποια πράγματα δηλώνω στο περίπου τα ποσοστά από κάποιους σχεδιαστές ντισνευ σε περιπέτειες που μου αρέσουν για τον ένα ή άλλο λόγο (όχι πάντα σχεδιαστικά και μόνο). Σκάρπα 70%, Μπαρκς 90%, Ρόσα 0% και 100% (!!), Μποτάρο 90%, Κάρπι 70%, Μάρρυ 70%, Ταλιαφέρο 90%, Γκότφρεδσον 80%, Καβατσανο 60%, Ρότα 50%, Ντε Βίτα 50%, παλιοί αμερικανοί 60%, νέοι ιταλοί 10%, διάφοροι άλλοι 10-30%. αυτά...μεχρι νεωτέρας....
  4. PHOTOGRAPHER

    ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΟΧΩΝ

    μήπως μεταφορικά ισχύει κάτι τέτοιο και στα κόμιξ;;;;;
  5. PHOTOGRAPHER

    ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Άλλο ένα σημαντικό γεγονός για έναν ιταλό σχεδιαστή που είχα και προσωπική επαφή, τον εξαίρετο αείμνηστο LUCIANO BOTTARO (μπορει να βρεθει και εδω βέβαια κάποιος και να πει ότι δεν του άρεσαν οι ιστορίες του και το σκίτσο του )
  6. δε σε έβρισα, μόνος σου το κάνεις από αυτά που λες. όταν μάθεις τι είναι το αυθεντικό σκίτσο (ντισνευ) και αποκτήσεις κανένα (σου το εύχομαι) σφύρα μου....τέλος εδώ.....μίλα μόνος τώρα.
  7. Εντάξει βαρέθηκα...το πλέον αντικειμενικό και αδιάψευστο είναι το τι αρέσει σε όλους αυτούς που ψηφίζουν στο inducks και τι υποστηρίζεις εσύ. μακράν αντίθετα και όλοι αυτοί είναι λαθος, ετσι; Ο κάθε ένας ημι-άσχετος που δεν έχει δει ποτέ του από κοντά αυθεντικό σκίτσο κάνει τον έξυπνο με ασκήσεις ύφους....σιγά τα ωά...
  8. Δεν είπα σημερινή εφεύρεση τους βρυκόλακες, αλλά σημερινή ενσωμάτωση τους σε κόμιξ ντισνευ που δεν έχουν καμμμία δουλεια/σχέση (άποψή μου φυσικά). προσπάθεια τάχα μοντερνοποίησης μπας και πιάσουμε νεανικό κοινό που μεγαλώνει με τέτοια τερατώδη. σύγκρινε τα παλιά ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ κλπ με τα σημερινά από πλευράς σεναρίου και δαιμονοποίησης (πχ adam strange, superman τότε και τώρα...). Πρόσεξε τους διαλόγους στα πρώτα ΜΠΛΕΚ και στα σημερινά (πως έβριζαν). Για την αρχαία ελλάδα απόψεις σου, τι να κάνουμε.....(είπαμε δεν κρίνουμε με σημερινά κριτήρια, εγώ λέω το αντίθετο, τουλάχιστον οι σπουδαίοι έλληνες της αρχαιότητας ήταν απείρως πιο 'μορφωμένοι' από τους υπόλοιπους της εποχής - σύγκρινε τους σημερινούς με τους ξένους πολιτικούς πχ να γελανε και οι κουτσές ρέγκες- μήπως είσαι τίποτα γείτονας μας από τα βόρεια σύνορα; που είναι οι Βάσβαρ, Ανατολική Κομητεία, Μπηρλανδία;;; Για να υπερασπίζεσαι δε έντονα τα δικαιώματα των ανθρώπων, ενάντια στο ρατσισμό κλπ θα πρεπει να καταδικάζεις αναγνωρίζοντας και την χαώδη διαφορά της μουσικής πχ folk/psych/hard rock από το μετέπειτα και σημερινό γελοίο σατανικό ρατσιστικό heavy metal, ακριβώς έτσι ανάλογα συμβαίνει (ως επί το πλείστον) και στα κόμιξ. ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ξεφεύγουν άσχημα από την αρχή τους.. Όσο αν είναι γελοία η κορυφαία ιστορία από το ΜΜ1 πάω πάσο...έχεις χάσει τη μπάλλα (σαν τη Βραζιλία ), κρίνουμε φανταστικά κόμιξ (ΚΩΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ) όχι δημοσιεύσεις αστροφυσικής. Η ιστορία αυτή βαθμολογήθηκε 8,2/10 και κατατάσσεται 82/28296 σύμφωνα με τους COA χρήστες. Υπήρξαν περίπου 100 ψήφοι γι' αυτή την ιστορία.
  9. Στην Ιταλία φυσικά, γιατί όχι; αντιπροσωπεύουν τα κορυφαία συλλεκτικά των νέων κάθε ηλικίας μιας λίγο παλιότερης εποχής. Όσοι τυχόν βρεθείτε εκεί προσέλθετε. (Έχω και από τις μεγαλύτερες συλλογές ιταλικών lp/cd jazz, prog, folk, trad πέραν των ιταλικών εκδόσεων κόμιξ)
  10. Δεν εννοούσα εσένα,μπήκες σφήνα!! φυσικά οι ατομίνο και Ητα-βητα κορυφές!!! (άλλου τύπου εξωγήινοι με χιούμορ, όχι δανεισμένοι από άλλα κομιξ τέρατα, αηδίες δηλαδή για μικυ μαους)
  11. Όποιος έχει δει σκίτσα αυθεντικά και όχι κακοτυπίες από τα ελληνικά περιοδικά ευπρόσδεκτος ,διαφορετικά αγοράστε τουλάχιστον αυτό το βιβλίο για τον Scarpa (που ξεκίνησε από σπουδαία κιν. σχέδια) και μετά μιλάμε (αλλά είναι στα ιταλικά http://www.ebay.it/itm/ROMANO-SCARPA-SOGNANDO-LA-CALIDORNIA-PAVESIO-EDITORE-/390862623405?pt=Fumetti_Occidentali&hash=item5b013a52ad&_uhb=1). για σένα ισχύει αυτό ακριβώς που είπα πριν, αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, άστο........ όσο για μάνγκα έχω μείνει στα παλιά επίσης, περισσότερο ταινίες όμως (Tezuka, Miyazaki).
  12. Και ο Μποτάρο παραμόρφωνε χαρακτήρες, είχε μάγισες, σουρεαλιστικό σκίτσο (πχ στο αξεπέραστο έργο με τον Ρέμπο) αλλα αν δεν μπορεις να καταλάβεις τη διαφορά του με τα αντίστοιχα σημερινά (με βρυκόλακες, εξωγήινους κλπ) άστο το άθλημα καλύτερα φιλαράκο....Δεν υπάρχει εξέλιξη σήμερα απλά προσπάθεια λόγω πενίας σεναρίων κυρίως να μιμηθούν τις (κακες για μένα) εξελίξεις σε άλλους τομείς (πχ μάνγκα) με στόχο την κονόμα σε ένα πεδίο που αργοπεθαίνει ίσως..... καλά μιλάτε για την αρχαία ελλάδα και τους σκλάβους λες και ήταν οι μαύροι της αμερικής το 1850. Οι 'σκλάβοι' στην αρχαιότητα ήταν συνήθως αιχμάλωτοι πολέμου που καλά έκαναν και τους έβαζαν εργάτες σε έργα ανοικοδόμησης των καταστροφών που είχαν επιφέρει, για να μαθαίνετε. Οι ρωμαίοι ήταν χειρότεροι σε αυτό το θέμα όχι οι έλληνες. Και δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε με σημερινά κριτήρια αυτά που έγιναν τότε από άποψη πολιτικής.
  13. τώρα βέβαια από ένα σκιτσάκι έβγαλες συμπέρασμα για όλο το έργο του, σκέψου όμως ότι κάτι πιο ατελές σχεδιαστκά μπορεί να είναι 'πιο δυνατό' και πιο πετυχημένο γι αυτό που θέλει να μεταδώσει από ένα 'νερόβραστο άρτιο'.... Και γενική άποψή μου είναι ότι πολλά σημερινά σκίτσα είναι ίσως 'άρτια;;' αλλά αχρείαστα υπερβολικά .οι αρχαίοι έλεγαν το 'ουκ εν τω πολλώ το ευ..' 'η διαφωνείτε και μαζί τους;;;
  14. Τέλος πάντων ο καθένας έχει τη δική του γνώμη , δύσκολο να συζητάμε έτσι, αλλά ξεχνάτε ότι μιλάμε για κωμικές ιστορίες και το θέμα είναι να σε συναρπάζει αυτό που διαβάζεις να γελάς να ξεχνιέσαι να θαυμάζεις να μαθαίνεις κλπ, και το σκίτσο να υποστηρίζει αυτά ακριβώς, ε λοιπόν αυτό δεν γίνεται συχνά σήμερα ενώ παλιότερα γινότανε (για μένα φυσικά)!!
  15. Σαν σχεδιαστές γενικά πολλοί είναι καλοί και σήμερα, αλλα πως χρησιμοποιούν το ταλέντο τους και τι παράγουν είναι το θέμα, δεν ήταν όλα τα παλια καλά εννοείται, αλλά τα κορυφαία τότε δεν συγκρίνονται με τα σημερινά -ιταλικά- κυρίως (πλην Ρόσα και λίγα ακόμη). Τώρα το θέμα γούστου είναι και προσωπικό σίγουρα αλλά υπάρχει και κάτι αντικειμανικο που δεν εξηγείται ή το έχεις ή όχι.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.