Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
HOMO
Σενάριο/Kείμενα:
Δημήτρης Καμένος
Σχέδιο:
Δημήτρης Καμένος
Hμερ. έκδοσης:
20-04-2013
Εξώφυλλα:
5 + 5 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
5
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Φαντασίας
Μέγεθος:
16.0 x 25.0
Σελίδες:
28 (1), 36 (2,3,4)
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ελληνική
ISSN:
2241-5173
Ονομαστική τιμή:
5,50€

tn_HOMO_0001.jpg tn_HOMO_0002.jpg tn_HOMO_0003.jpg tn_HOMO_0004.jpg tn_HOMO_0005.jpg

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, τα διάφορα είδη ανθρώπων (Homo: άνθρωπος στα Λατινικά, εξού και ο τίτλος, για να μην πάει το μυαλό σας αλλού), όπως ο Homo Sapiens, ο Άνθρωπος του Νεάντερταλ, ο Άνθρωπος της Χαϊδελβέργης και άλλα ζουν αρμονικά (ή σχεδόν), μέχρι που ο φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος ανακαλύπτει, ότι, σε αντίθεση με την κατεστημένη αντίληψη, τα ανθρώπινα είδη δεν εμφανίσθηκαν την ίδια χρονική στιγμή, αλλά κάποια προϋπήρχαν και ενδεχομένως, κάποια άλλα να είναι περισσότερο και άλλα λιγότερο εξελιγμένα. Η ανακάλυψη αυτή πυροδοτεί συγκρούσεις, που θα καταλήξουν στον αιματηρό Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στον οποίο καθοριστικό ρόλο θα έχει, από ό,τι φαίνεται, ο Νεκρομάντης Μπάρετ.

Η ΑΠΟΨΗ:

Απίστευτη σεναριακή ιδέα, έτσι; Απολύτως πρωτότυπη και γεμάτη αλληγορίες. Και συνοδεύεται και από ένα εντυπωσιακό σχέδιο. Να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τις πρώτες 24 σελίδες; Θα πω ψέματα; Να πω όμως ότι δεν θα αγοράσω και το επόμενο; Πάλι θα πω ψέματα. Δύσκολο το θέμα, είναι σαφές ότι ο δημιουργός κάπου θέλει να το πάει, πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε. Ελπίζω να υπάρχει κάποιο σχέδιο και να μη γίνονται όλα χάριν εντυπωσιασμού. Και ελπίζω να μη βάζει πολλά καρπούζια κάτω από τη μασχάλη του, γιατί, για να πω την αμαρτία μου, μια τέτοια εντύπωση μου δόθηκε. Από την άλλη, πολλά πράγματα θέλουν μια κάποια επεξήγηση και σίγουρα θέλω να δω πώς (και εάν) θα αποσαφηνιστούν στα προσεχή τεύχη. Επιπλέον μπόνους πόντοι δίδονται για το χιούμορ και την εν γένει ανατρεπτική διάθεση.

Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και ίσως υπέρ το δέον αυστηρός, ακριβώς επειδή η ιδέα και η αρχική σύλληψη με εντυπωσίασε, αλλά θεωρώ ότι οι λεπτομέριες θέλουν δουλειά και πιθανόν και υπομονή εκ μέρους των αναγνωστών.

Εύχομαι να μην προδοθεί ο δημιουργός από μια τυχόν ακανόνιστη συχνότητα έκδοσης. Η οποία έκδοση είναι φυσικά εξαιρετική, αλλά και κομματάκι ακριβή για τον αριθμό των σελίδων.

Ειλικρινά εύχομαι να μακροημερεύσει η σειρά, αφού είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια δυνητικά πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Ελπίζω να την διαβάσετε και να γράψετε κι εσείς την άποψή σας. Και ελπίζω διπλά να μην σας πάρω στο λαιμό μου εάν απογοητευτείτε και με βλαστηματε μετά..

 

Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους The_Sandman & Indian.

 • Like 36
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένουμε 2-3 τεύχη τον χρόνο τουλάχιστον. Όπως και να 'χει, ακόμη και αν είναι κακό, φαίνεται ενδιαφέρον!

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Το πάρα πολύ πρωτότυπο σενάριο και το σχεδιαστικό στιλ τύπυ "Mignola" μου κίνησαν την περιέργεια και μάλλον θα το αγοράσω σήμερα...!

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Από το μελάνωμα του Homo #2, via fb:

 

post-556-0-88548600-1374398301_thumb.jpg

:new: πάλι via jemma fb:

 

post-556-0-45046600-1378682386_thumb.jpg

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του 2ου τεύχους

Μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.

:beer:

 • Like 19
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 ακόμα previews, via jemma fb:

 

post-556-0-29927600-1385302465_thumb.jpgpost-556-0-71905400-1385302463_thumb.jpg

 • Like 7
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Το κακό με αυτό το κόμικ είναι οι προσδοκίες που μου είχε δημιουργήσει όταν είδα τα πρώτα σχέδια στο fb της Jemma. Βλέποντας κάτι που θυμίζει Mignola εκστασιάστηκα. Όταν όμως το έπιασα στα χέρια μου έφαγα πολύ μεγάλη ήττα. Τα χρώματα στο πρώτο τεύχος ήταν πολύ διαφορετικά από αυτά που είχα δει στον η/υ μου. Απ'ότι μου εξήγησε ένας φίλος και στο Hellboy (το αμερικάνικο) η εκτύπωση ήταν παρόμοια και τα χρώματα (του αμερικάνικου Hellboy, το ξανατονίζω :) ) δεν είχαν την ζωντάνια που είχα δει στο Hellboy Library. Φυσικά αυτό είναι θέμα χαρτιού εκτύπωσης. Και γι'αυτό στην τελική τα Library κοστίζουν όσο κοστίζουν :)

 

Anyhow. Ελπίζω τώρα που θα φτάσει στα χεράκια μου και το δεύτερο να ξεπεράσω τα "ψυχολογικά" μου και να τα διαβάσω αφού τόσο το σχέδιο όσο και το σενάριο ακούγονται ευχάριστα στ'αυτιά μου :) Θετικό το ότι βγήκε δεύτερο τεύχος τόσο σύντομα. Στην τελική εάν το Hellboy είχε βγάλει μόνο το πρώτο τεύχος, οι περισσότεροι ούτε που θα είχαν κατανοήσει τις δυνατότητές του :)

 

:cheers5:

 • Like 17
Link to comment
Share on other sites

Πάντως ωραία και καλά που βγάζει αυτό το κόμικ η jemma, αλλά ρε πίπι μου, θα προτιμούσα να συνεχίσει το Hellboy πρώτα και μετά να βγάζει τους επίγονους. :) Και μην μου πει κανείς πως το Homo πουλάει περισσότερο ή τους βγαίνει φθηνότερο και βγάζει κέρδος, γιατί δεν το πιστεύω ούτε στο ελάχιστο αυτό. :)

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

well. α) με τα δικαιώματα για το Hellboy να έχουν πάει στο Θεό μετά από τις ταινίες, πιθανολογώ ότι άμα έβγαζε Hellboy θα ξεχνάγαμε την γκρίνια για τις τιμές της Anubis και θα πιάναμε τη γκρίνια για τις τιμές της Jemma :D

 

β) Δεν τα έχεις ωρέ κλεφτόπουλο τα Hellboy? τα έχεις... τώρα βέβαια είμαι και ο άνθρωπος που δεν γουστάρει να μεταφράζονται αγγλόφωνα κόμικ διότι θεωρεί πως οι περισσότεροι που ενδιαφέρονται ή το έχουν ήδη ή άμα το θέλουν, θα το πάρουν φτηνότερα στο πρωτότυπο. Και δώσε βάση πως το πάει η Anubis. Μεταφράζει κόμικ που εγώ και εσύ τα ξέρουμε, αλλά δένουν με ταινία και κόμικ που εγώ και εσύ δεν τα ξέρουμε, αλλά είναι fantasy (νταξ. ξέρουμε και τα Conan :) ). Κάτι διαμάντια τύπου Rising Stars, Planetary και δεν συμμαζεύεται, δεν τα αγγίζει κανείς για μετάφραση. Ίσως και δικαίως εδώ που τα λέμε. Διότι είδα προηγουμένως μέσω των new posts ένα "Αόρατοι" και ξαφνιάστηκα, διότι είχα τελείως ξεχάσει ότι κάποτε είχε μεταφραστεί αυτό...

 

κάτσε βέβαια να το διαβάσω κι όλας και ίσως και να επανέλθω και με ένα "αυτό εδώ αξίζει" :)

 

έχε εμπιστοσύνη πάντως ωρέ στον Σταυριανό :) πάλι καλά που αντέχει ο άνθρωπος :) κάτι θα ξέρει παραπάνω :)

 

:cheers5:

 

υγ κάτσε να στο κάνω και δημοσκόπηση να δούμε πόσοι έχουν Hellboy γενικώς :) προβλέπω πράγματα τύπου Κόρτο ;)

 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Είδα το δεύτερο τευχάκι στην λέσχη και διαπίστωσα πως έκαναν το χαρτί ιλουστρασιόν με αποτέλεσμα η εκτύπωση να είναι πιο κοντά στα ψηφιακά δείγματα του δελτίου τύπου.

Τελικά την γκρίνια του θείου δεν την αντέχουν ούτε και οι εκδότες. :cheers5:

Edited by GreekComicFan
 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Αντιγράφω από το thetoc.gr:

 

 

Δημήτρης Καμένος: Φαντασία, χιούμορ, δημιουργία

 

Ο δημιουργός του Homo, Δημήτρης Καμένος μιλά για το εξωφρενικό σύμπαν ενός κόμικ, που εμπνέεται από τους δεινόσαυρους και τον Μπουκόφσκι, και κάνει έκκληση για ανοχή απέναντι στο διαφορετικό

 

post-556-0-57975200-1391214248_thumb.jpg

 

της Χριστίνας Κατσαντώνη, 27 Ιαν. 14 (13:22)

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: το «Homo», κόμικ που υπογράφει ο Δημήτρης Καμένος, έκανε αίσθηση στο χώρο από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος. Το δεύτερο εκδόθηκε τον Νοέμβριο και ήδη οι φαν περιμένουν τη συνέχεια (που θα βγει στις 4/4 στο Comicdom Con). Στις σελίδες του «ζωντανεύει» ένας κόσμος με δεινόσαυρους και παρακμιακούς ήρωες -εμπνευσμένους από Μπουκόφσκι, πραγματικά ιστορικά στοιχεία και αναχρονισμούς. Μα τι ακριβώς είναι το Homo (εκδόσεις Jemma Press);

 

Το Homo είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου οι homo sapiens συνυπάρχουν με τους μακρινούς και πιο κοντινούς τους προγόνους

Αυτό ακριβώς, είναι το στοιχείο του κόμικ που έκανε τη μεγάλη διαφορά: ότι αγγίζει ξεκάθαρα θέματα ρατσισμού και διαφορετικότητας. Ηταν σημείο των καιρών; Προφανώς. «Η ιδέα για το Homo μου ήρθε το καλοκαίρι του ’12, τότε που η Χρυσή Αυγή ήταν το νέο trend.

 

Οι Καιάδες και οι Παππάδες βολόδερναν, παίζοντας 24 ώρες το24ωρο στα media. Άνοιγες την τηλεόραση και δεν ήξερες τι θα αντικρίσεις, ποιο λογύδριο του Μιχαλολιάκου, ποιο lifestyle θεματάκι με την νέα υποτιθέμενη γκόμενα του Κασιδιάρη κλπ. Στα social media τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, με ένα λόγο μίσους να εξαπλώνεται παντού. Σε ένα τέτοιο κλίμα μου ήταν αντίθετο να πιστέψω ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν ταυτόχρονα δύο ή περισσότερα είδη ανθρωπιδών χωρίς να θέλουν να αλληλοσφαχτούν. Και το πιστεύω ακόμα.

 

Στον κόσμο που έφτιαξα δεν υπάρχει Εθνοσοσιαλισμός, όπως υπήρχε π.χ. επί Χίτλερ, αλλά Γενοσιαλισμός, μια συμμαχία Homo Sapiens και Neanderthal εναντίον των υπολοίπων ειδών, που θεωρούν «ακάθαρτα» και θέλουν να διώξουν από την Ευρώπη.

 

Ο κεντρικός ήρωας, είναι κάποιος που πολεμά για τους Γενοσοσιαλιστές, αλλά είναι τόσο απορροφημένος από την προσωπική του φιλοδοξία που θα χρειαστεί καιρό για να δει το λάθος του. Θα το δει όμως. Στη βάση του Homo υπάρχει μια έκκληση για ανοχή απέναντι στο διαφορετικό. Βέβαια, κόμικ με αντίστοιχα μηνύματα έχουν υπάρξει ήδη και είναι αξεπέραστα, οπότε προσπαθώ να δω τα πράγματα λίγο διαφορετικά, με μια δόση σουρεαλισμού. Στο μυαλό μου έχω πάντα το «Inglourious Basterds» του Ταραντίνο -κι ένα σωρό άλλες ταινίες, βέβαια...».

 

Το χιούμορ, είναι ένας από τους βασικούς άξονες του κόμικ. Μπορεί να χρησιμέψει ως μέθοδος άμυνας απέναντι σε ένα θέμα όπως ο ρατσισμός; «Σίγουρα μπορεί, αρκεί να το κάνει σωστά. Γιατί υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να τον κάνεις πιο οικείο, άρα και να τον εξωραϊσεις. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τον αποδομήσεις μέσα από το χιούμορ, αρκεί να είσαι προσεκτικός και να μην κάνεις πλάκα για την πλάκα».

 

>>> Homo 2 Trailer

 

Από την Οδύσσεια στον Μπουκόφσκι

 

post-556-0-43888100-1391214416_thumb.jpg

Η τέχνη του κόμικ ήταν κομμάτι της ζωής του από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Λογικό κι επόμενο. Ως γιος του σκιτσογράφου, Διογένη Καμένου, «...μεγάλωσα σε ένα σπίτι που όχι μόνο διαβάζαμε κόμικς, αλλά υπήρχε στη διάθεσή μου ένα ολόκληρο στούντιο, από όπου μπορούσα να «κλέβω» υλικά! Ηταν αναπόφευκτο να το δοκιμάσω, υπήρχαν όλα τα προαπαιτούμενα.

 

Το πρώτο κόμικ που έφτιαξε σε ηλικία έξι ετών «...ήταν η Οδύσσεια. Το δεύτερο ήταν ξανά η Οδύσσεια. Μου πήρε μια μέρα για να φτιάξω το πρώτο και δύο για το δεύτερο. Τώρα, χρειάζομαι τουλάχιστον τέσσερις μήνες για ένα τεύχος του Homo...».

 

Ο κεντρικός του ήρωας πολεμά μαζί με τους «κακούς». «Είναι ένας νεκρομάντης, παρακμιακός τύπος, εμπνευσμένος από Μπουκόφσκι και δρ. Χάουζ, ο οποίος δουλεύει με τους κακούς, αλλά έχει και τους ενδοιασμούς του».

 

Ρωτάω πώς του ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του σουρεαλιστικού σύμπαντος και απαντά: «Από παλιά έβρισκα συναρπαστική την ιδέα ότι μυθικά πλάσματα υπήρξαν στ' αλήθεια. Αρχισα, λοιπόν, να ψάχνω στη Wikipedia για το ένα ή το άλλο είδος και βρήκα εκπληκτικά πράγματα: ότι τα διάφορα είδη που γνωρίζουμε από τους κόσμους της ηρωικής φαντασίας (νάνοι, γίγαντες και άλλα τινά) έχουν το αντίστοιχό τους στα κιτάπια των παλαιοανθρωπολόγων.

 

Ολα αυτά έπαιζαν στο μυαλό μου μέχρι που μου ήρθε η εξής φλασιά: Να φτιάξω ένα κόμικ ηρωϊκής φαντασίας με απολύτως αληθινά, «υπαρκτά» είδη ανθρώπων και τεράτων. Είδη που τα χαρακτηριστικά τους θα προκύπτουν κατευθείαν από τα επιστημονικά εγχειρίδια.

 

Τώρα, οι κόσμοι της ηρωϊκής φαντασίας είναι κυρίως ψευδομεσαιωνικοί. Αλογα, δόρατα, σπαθιά κ.λπ. Παρότι είμαι φαν, η χρονική αυτή περίοδος έχει εξερευνηθεί, όσο δεν παίρνει. Οπότε μου ήρθε μια δεύτερη επιφοίτηση. Γιατί να μην κρατήσω την ιδέα της συνύπαρξης των ειδών, μεταφέροντάς την σε μια άλλη πιο πρόσφατη χρονική περίοδο; Τότε σκέφτηκα τον εικοστό αιώνα και τους δύο μεγάλους πολέμους του... Και πέρασα την υπόλοιπη μέρα στη Wikipedia».

 

Οσο για το ποιος μπορεί να είναι ο στόχος ενός δημιουργού κόμικ σήμερα; «Οι καλύτεροι εξ ημών έχουν καταφέρει είτε να δημοσιεύσουν στο εξωτερικό, είτε να δουλέψουν ως εικονογράφοι σε ξένους τίτλους».

 

Κλείνοντας, θέτω το ερώτημα: σε προσωπικό επίπεδο, ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο; «Να δω το Homo ταινία, με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στο ρόλο του κεντρικού ήρωα».

 

 

post-556-0-34448300-1391214465_thumb.jpg

 

 

:beer6:

 • Like 10
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του 3ου τεύχους

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 • Like 15
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του 4ου τεύχους

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

+ bonus promo αυτοκολλητάκι

post-10460-0-38269500-1416658943_thumb.jpg

:beer:

 • Like 16
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

τρομερο στορυ...ρισπεκτ μεγαλο για την εμπνευση....ομορφο σχεδιο....και τα 4 εφυγαν αερας....

costakis28 εγκρινει και αναμενει την συνεχεια  :)

Edited by costakis28
 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Μετά από μία μικρή επανάληψη στα τρία προηγούμενα τεύχη,διάβασα και το τέταρτο,που ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο...!Είναι φανερό ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά,τόσο σε σενάριο (το οποίο είναι ο ορισμός τής λεπτομέρειας),όσο και σε σχέδιο (που θυμίζει έντονα Mignola)...! :best:

Το μόνο μου μικρό παράπονο είναι ότι ο Δημήτρης Καμένος έχει δημιουργήσει και αναλύσει παραπάνω απ'ότι θα έπρεπε τις γενιές και τις σχέσεις τους μεταξύ τους,σε βαθμό να μπερδεύομαι αρκετά συχνά και να επιστρέφω στις προηγούμενες σελίδες για να ξανατσεκάρω...!

Αυτά τα ολίγα...!Αναμένω με αγωνία την έναρξη του δεύτερου κύκλου της σειράς...! :yes:

 

:beer:

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Σχέδιο: πολύ καλό και όντως θυμίζει Mignola. Χρώμα: ταιριαστό και ειδικά από το τεύχος #2 και μετά αναδεικνύεται καλύτερα λόγω της αλλαγής στο χαρτί.

Κεντρική ιδέα: πρωτότυπη, ανατρεπτική και προσφέρεται για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη και για να περάσει νοήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού χωρίς να γίνει υπερβολικά διδακτικό.

Αλλά το κείμενο πάσχει. Υπάρχουν σημεία που είναι ασύντακτο και το σωστό νόημα βγαίνει από τα συμφραζόμενα, έχουν ξεφύγει ανορθογραφίες ενώ διαβάζοντας το πρώτο τεύχος, αρχικά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν αποτελεί πρωτότυπο κείμενο αλλά κακή μετάφραση. :P

 

Παρόλα αυτά βελτιώνεται από τεύχος σε τεύχος και ίσως είμαι υπερβολικός αφού κανείς άλλος δεν αναφέρει τα ίδια προβλήματα. :thinking: Συνολικά, μάλλον προς τα θετικά γέρνει η πλάστιγγα και με έχει ιντριγκάρει αρκετά η ιστορία ώστε σε περίπτωση που βγει το επόμενο story arc να το συνεχίσω.

Edited by saveapenguin
 • Like 17
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Στο επερχόμενο Comicdom Con έρχεται ένα πέμπτο τεύχος με τη συμμετοχή Σταμπουλή και Ρουμπούλια. :)

homo.jpg

 

Σύμφωνα δε με την ανάρτηση στο FB:

Αυτό το ειδικό τεύχος-ανθολογία, αποτελεί ένα φόρο τιμής στην μεγαλειώδη 50s αισθητική των κόμικς της EC και συγκεκριμένα του Tales From the Crypt.

Edited by GeoTrou
 • Like 15
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Συμμετοχή Σταμπουλή,Ρουμπούλια και φόρος τιμής στην EC και στο Tales From The Crypt...?

 

Θα τιμηθεί με συνοπτικές διαδικασίες...! :yes:

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ορίστε κι επίσημα το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του πέμπτου τεύχους του HOMO,τα οποία είναι αρκετά παραλλαγμένα σε σχέση με τα εξώφυλλα των προηγούμενων τευχών...! :)

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

 

:beer:

 

 • Like 17
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Η αισθητική του σε κερδίζει, είναι όμως το μόνο που κατάφερε σε μένα. Το σενάριο και οι διάλογοι είναι τόσο "δύσκολοι" που από τις πρώτες σελίδες κατάλαβα ότι δε θα καταλάβω τίποτα. Ο χάρτης με το μωσαϊκό χρωμάτων που δείχνει τι ανήκει γεωγραφικά σε κάθε φατρία είναι και η καλύτερη αναπαράσταση του κόμικ. Ένα μωσαϊκό διαλόγων και πρωταγωνιστών (δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν πρωταγωνιστές) που δε δένει καν ούτε το ένα μπαλονάκι με το επόμενο. Οι λεξιπλασίες κάνουν τους αφύσικους διαλόγους ακόμη πιο προβληματικούς. Η έννοια sequential δεν υφίσταται.

 

Ειλικρινά εύχομαι στο δημιουργό να δούμε και άλλες του δουλειές ως σκιτσογράφο. Αφού απόδειξε ότι έχει και εργατικό χέρι και κρίνοντας από τη συχνότητα έκδοσης αξιοπρεπέστατους χρόνους, ας λειτουργήσει ως εγγύηση για τις μελλοντικές του συνεργασίες. Ως σκιτσογράφο.

 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Διάβασα το καινούριο τεύχος (#5) κι ενώ πάλι οι ιστορίες είναι ενδιαφέρουσες και το σχέδιο καλό και από τους τρεις σχεδιαστές, η προβληματική ροή και η αφυσικότητα των διαλόγων συνεχίζονται. Όπως τα λέει και ο xepeta από πάνω αλλά με μια σημαντική διαφοροποίηση: μου αρέσουν οι ιδέες του Καμένου αλλά χρειάζεται και κάποιον επιμελητή, κάποιον να τον βοηθάει στα μπαλονάκια.

Πάντως παρά τις δυσκολίες στην ανάγνωση, μου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και θα πάρω και το επόμενο τεύχος όταν βγει.

Edited by saveapenguin
 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Θετικές εντυπώσεις μου άφησε και το πέμπτο τεύχος του HOMO,αλλά και τα ίδια "παράπονα" που εξέφρασαν τα υπόλοιπα παιδιά...!

 

Σε αυτό το τεύχος έχουμε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα,περισσότερο στο σενάριο...!Έχουμε τρεις ανεξάρτητες κι αυτοτελείς μικρές ιστορίες,χωρίς τους κεντρικούς ήρωες που ξέραμε...!Ουσιαστικά μου θύμισε διαφημιστικό teaser για το έκτο τεύχος που θα συνδέεται σεναριακά με το τέταρτο...!Και κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται,αν κρίνουμε από την διαφήμιση του επόμενου τεύχους...! ;)

 

Οι ιστορίες εκτυλίσσονται στο σύμπαν που έχει δημιουργήσει ο Καμένος τρία χρόνια τώρα κι έχουν μία μακάβρια γοητεία...!Αυτή η γοητεία,σε συνδυασμό με το "Tales from the Crypt" στιλ (ένας αφηγητής ίδιος ο Bela Lugosi να κάνει την εισαγωγή κι ένα τρομακτικό φινάλε στο τέλος κάθε ιστορίας),έκαναν αυτό το τεύχος να είναι μία "Ρίγη" (μας έχει μπερδέψει αυτός ο τίτλος :P) light...!

 

Το σχέδιο του Ρουμπούλια στην δεύτερη ιστορία είναι πολύ καλό,αλλά είχα συνηθίσει το σχέδιο τύπου Mignola του Καμένου...! :P Τελικά αυτός ο άνθρωπος δεν σχεδιάζει ιστορία χωρίς να βάλει ξίφη και δράκους...! :lol: 

 

 

:beer:

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Πρόκειται πράγματι για μια εξαιρετική και πρωτότυπη σύλληψη! Σίγουρα δεν διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά προσωπικά το απόλαυσα πολύ ακόμα και με τα προβληματάκια του. Πάνω-κάτω συμφωνώ με τις παραπάνω απόψεις.

Λίγο προβληματικοί διάλογοι που θυμίζουν (όχι απαραίτητα κακή) μετάφραση, χιούμορ που ξεπηδάει τυχαία σε καρέ εκεί που δεν το περιμένεις, όμορφα στυλιζαρισμένο σχέδιο, σκοτεινή ατμόσφαιρα και σενάριο με δυνατότητες. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι οι σχετικά ρηχοί χαρακτήρες. Δηλαδή μερικές ατάκες ή συμπεριφορές τους φαινόταν ότι προέρχονται από τον συγγραφέα και όχι από τους ίδιους. Πολύ δυνατό του σημείο που δεν κουράζει με τετριμμένες διδαχές και επικεντρώνει στην εξιστόρηση.

Αυτό που με ερεθίζει περισσότερο είναι ότι υπάρχει το συγκεκριμένο σύμπαν και μάλιστα από Έλληνα δημιουργό. Χαίρομαι πολύ που μπήκε στον κόπο να το φτιάξει και θέλω να το δω να εξελίσσεται και να βελτιώνεται με τον καιρό. Με τα συγκεκριμένα θεμέλια μπορεί να χτίσει πολύ ωραία πράγματα, και όχι απαραίτητα μόνος του. Και αφού θέλει και ο ίδιος να το αναπτύξει με το πάσο του, μόνο θετικά προκατειλημμένος μπορώ να είμαι.

 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Στην σελίδα του Homo στο facebook, ανακοινώθηκε πως "οι περιπέτειες του Μπάρετ θα επιστρέψουν αυτή την άνοιξη σε έναν ολοκαίνουριο χορταστικό τόμο με τίτλο World War Sapiens!" :yahoo:

 • Like 9
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να είναι η συνέχεια της σειράς γιατί πολύ περιμέναμε! :spidey_yeah_that:

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.