Jump to content

CAPTAIN AMERICA / STEVE ROGERS


Recommended Posts

Captain America

 

Captain_america_00.jpg

 

Οι αρχικοί δημιουργοί του Captain America είναι οι Joe Simon και Jack Kirby, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται επίσημα για πρώτη φορά εν καιρό πολέμου, τον Μάρτιο του 1941 στο πρώτο τεύχος που ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτόν από την Μarvel (Captain America Comics #1).

 

O Steve (Steven) Rogers γεννήθηκε στην Αμερική την περίοδο της μεγάλης οικονομικής ύφεσης του 30. Μεγάλωσε σε μία πολύ φτωχή οικογένεια και ήταν εξαιρετικά φιλάσθενος. Ο πατέρας του πέθανε όταν ο ίδιος ήταν ακόμη παιδί και αργότερα όταν ήταν στην εφηβία ακολούθησε και ο θάνατος της μητέρας του. Βλέποντας τότε σε ένα φίλμ με τα επίκαιρα της εποχής, την προέλαση των Ναζί στην Ευρώπη, ο Steven τρομοκρατήθηκε από την ιδέα της επικράτησης τους και τον ενέπνευσε να γίνει εθελοντής στον στρατό. Όμως, επειδή ήταν εξαιρετικά αδύναμος και φιλάσθενος συνάμα, η αίτηση του απορρίφθηκε. Ένας στρατηγός του Αμερικανικού Στρατού, ο Chester Phillips, που άκουσε τις συνεχείς εκκλήσεις του για να τον αποδεχτούν, του έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα ειδικό πείραμα με το όνομα Επιχείρηση: Αναγέννηση. Ο Rogers χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε θετικά και έτσι τον μετέφεραν σε ένα μυστικό εργαστήριο στην Ουάσινγκον, όπου τον παρουσίασαν ενώπιον του Δόκτορα Abrahan Erskine. (γνωστός με το κωδικό όνομα: Καθηγητής Reinstein), που ήταν ο δημιουργός μίας μυστικής φόρμουλας για την ανάπτυξη του "Σούπερ Στρατιώτη". Σκοπός του πειράματος ήταν να δημιουργήσουν σωματικά ανώτερους στρατιώτες για να αποκτήσουν την υπεροχή στην μάχη. Ο Rogers αποδέχτηκε να συμμετάσχει και μετά από αυστηρή στρατιωτική εκπαίδευση, επιλέχτηκε να είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα γινόντουσαν οι δοκιμές. Του έκαναν ενέσεις και παράλληλα του έδωσαν να πιει και την μυστική φόρμουλα που ονομάστηκε τελικώς ως ο "Ορός του Σούπερ Στρατιώτη". Έπειτα, εκτέθηκε έπειτα σε έναν ελεγχόμενο βομβαρδισμό από ακτίνες Β, που ενεργοποίησε και σταθεροποίησε τις χημικές ουσίες στο σύστημά του. Η διαδικασία άλλαξε επιτυχώς τη φυσιολογία του και από αδύναμος έφτασε στο μέγιστο της ανθρώπινης αποδοτικότητας και αντοχής. Παράλληλα, ενισχύθηκαν εξαιρετικά πολύ η μυική του δύναμη αλλά και τα αντανακλαστικά του.

 

ca_personagens.jpgcaptain_america_flag2.jpg

 

Βεβαίως, εν καιρό πολέμου, όλα αυτά δεν μπορούσαν να παραμείνουν τελείως κρυφά από τους εχθρούς. Έτσι ένας ναζί πράκτορας που παρακολουθούσε το όλο πείραμα, δολοφόνησε τον Δόκτορ Erskine, ακριβώς μετά την ολοκλήρωση του πειράματος. Δυστυχώς, πριν πεθάνει δεν είχε προλάβει να αποτυπώσει πλήρως την μελέτη του σούπερ στρατιώτη σε χαρτί, μένοντας έτσι ο Steve Rogers ως η μόνη απόδειξη της μεγαλοφυΐας του. Ο Ρότζερ έπειτα τέθηκε σε ένα εντατικό πρόγραμμα φυσικής ενδυνάμωσης. Παράλληλα, εκτός την γυμναστική και τις εκπαιδευτικές μάχες σώμα - με σώμα που έκανε, άρχισε να παρακολουθεί και ένα πρόγραμμα που θα του μάθαινε τις τεχνικές και στρατηγικές του πολέμου. Μετά από τρεις μήνες κιόλας, του δόθηκε η πρώτη του αποστολή, να σταματήσει έναν πράκτορα του ναζισμού, αποκαλούμενο ως Red Skull (Κόκκινο Κρανίο). Πριν όμως ξεκινήσει την αποστολή του, και σαν σύμβολο - αντίβαρο στον αντίστοιχο ναζί πράκτορα αποφάσισαν να του δώσουν και την στολή του, που ήταν στα γνωστά χρώματα της αμερικάνικης σημαίας: Λευκό - Κόκκινο - Μπλέ. Παράλληλα του έδωσαν και μία αλεξίσφαιρη ασπίδα, ένα περίστροφο αλλά και το πιο σημαντικό, ένα κωδικό όνομα: Captain America. Επίσης του έδωσαν και μία ψεύτικη ταυτότητα. Έτσι έπαιζε τον ρόλο του αδέξιου στρατιώτη στο στρατόπεδο Camp LeHigh της Βιρτζίνια. Μόλις και μετά βίας ενήλικας ο ίδιος, ο Rogers απόκτησε και έναν στενό φίλο, έναν νεαρό που ήταν η μασκότ του στρατοπέδου, τον James Buchanan "Bucky" Barnes. Κάποια στιγμή όμως, τυχαία ο Barnes έμαθε την διπλή ταυτότητα του Rogers και τους πρότεινε ως ανταλλαγή για να το κρατήσει μυστικό, να γίνει ο μυστικός συμπολεμιστής του Captain America. Αυτός το αποδέχτηκε και άρχισε να τον εκπαιδεύει. Κάπου εδώ, η ιστορία μας λέει ότι ο Roger, συνάντησε τον Αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούζβελτ (Franklin D. Roosevelt), ο οποίος του δώρησε την νέα του - στρόγγυλη πια - ασπίδα. Η ασπίδα αυτή, ήταν κατασκευασμένη από ένα κράμα από σίδερο, βιμπράνιο και έναν ακόμα άγνωστο καταλύτη.

 

CAPA006_COV.jpg

 

Σε όλο το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Captain America και ο Bucky πάλεψαν τη ναζιστική απειλή και από μόνοι τους αλλά και ως μέλη της ομάδας υπερηρώων Invaders, η όποια μετά από τον πόλεμο εξελίχθηκε στην ομάδα All-Winners Squad. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, o Captain America, ήταν και ένα σύμβολο της ελευθερίας αλλά και δείγμα της αποτελεσματικότητας ενός ειδικού πράκτορα. Κατά τις τελευταίες μέρες του πολέμου, προσπαθούσε να σταματήσει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος γεμάτο βόμβες, όταν αυτό εξεράγει, σκοτώνοντας τον Backy και ρίχνοντας τον ίδιο στα νερά του Αρκτικού Ωκεανού, ευτυχώς χωρίς τραύματα. Όμως τα παγωμένα νερά, τον κατέψυξαν. Ευτυχώς η φόρμουλα του σούπερ στρατιώτη ενήργησε ευεργετικά αποτρέποντας τα σωματικά του υγρά να παγώσουν τελείως και απλά ρίχνοντας τον σε μία "χειμερία νάρκη".

 

Captain_America_Backy.jpg

 

Δεκαετίες αργότερα, τον ανακάλυψαν οι νεοσχηματισμένοι Εκδικητές (Avengers), όταν ένα τμήμα του πάγου ξεκόλλησε και έπεσε στο νερό μετά από την σύγκρουση τους με τον Sub-Mariner. Έτσι τον βρήκαν να φοράει ακόμη την στολή του Captain America κάτω από την στρατιωτική του και να έχει μαζί και την ασπίδα του, ακριβώς όπως ήταν το 1945 όταν πάγωσε. Σύντομα έμαθε για το παρελθόν του και προσαρμόστηκε στο παρόν. Αποδέχτηκε την πρόσκληση συμμετοχής στους Εκδικητές, ως ένας ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας τους. Σύντομα έφτασε μάλιστα να αναλάβει την ηγεσία τους, όμως πάντα θα τον κυνηγούσε το παρελθόν και η αδυναμία του να σώσει τον Bucky από τον θάνατο. Ανέλαβε επίσης τις αποστολές για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας με το όνομα S.H.I.E.L.D. στην οποία αρχηγός ήταν ένας παλιός σύντροφος του ο Nick Fury. Τελικά αποφάσισε να μείνει σε μία γειτονιά στο Μπρούκλιν στην Νέα Υόρκη. Ο Captain America, παραμένει αυτή την περίοδο, για τους Αμερικανούς ένα σύμβολο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

 

CA_Flag.jpg

 

Κάποια στιγμή, η ομάδα S.H.I.E.L.D προτείνει σε όλους του σούπερ ήρωες να αποκαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα για να καταγραφούν και ο Spiderman και ο Ironman που ήταν οι υποστηριχτές της παραπάνω πρότασης, προσπάθησαν να πείσουν και τους υπόλοιπους ήρωες να κάνουν το ίδιο αποκαλύπτοντας πρώτοι την δικιά τους ταυτότητα. Όμως ο Captain America, δεν το δέχεται αυτό, όπως και πολλοί άλλοι. Σύντομα, γίνεται νόμος και όσοι δεν ακολουθούν αυτή την γραμμή βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του νόμου και τους κυνηγάνε για να τους συλλάβουν. Έτσι λοιπόν για μία ακόμη φορά ο Captain America βρίσκεται να ηγείται όλων αυτών που αρνούνται να εφαρμόσουν αυτόν τον νέο νόμο. Η ιστορία ακόμα γράφεται και ο Εμφύλιος Πόλεμος ανάμεσα στους υπερήρωες είναι σε εξέλιξη...

 

Captain_America_by_Sean.jpg

 • Like 8
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

CA_05.gif

ΤhanX Captain America για τις όμορφες ιστορίες γεμάτες ηρωισμό με τις οποίες γέμισες τα μικράτα μου.

 

Need more info?

 

Captain America @ Wikipedia

 

Marvel Directory

 

Marvel Database Project

 

The Religious Affiliation of Comic Book Character

 

International Heroes

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

O Captain America ήταν ο αγαπημένος μου σούπερ-ήρωας!!!

Σε ευχαριστώ πολύ Yoshi! Άψογη παρουσίαση!

Edited by andrew
Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω αλλά η συγκεκριμένη φιγούρα του Captain America και γενικά όλη του η εικόνα που μου έχει μείνει από μικρό παιδί είναι πώς σε εκείνον μπορούσαν όλοι να βασιστούνε επάνω του, πως ποτέ δεν θα απογοήτευε κανέναν και το κυριότερο. .ήταν πάντα δίκαιος και ? ηγέτης?

 

σε ευχαριστώ φίλε μου για την πολύ ωραία παρουσίαση σου!!!! Περιμένουμε και άλλες :clap: :clap: :clap:

Link to post
Share on other sites

Ωραία παρουσίαση αν και δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω για τον Capten. Δεν είμαι κατάλληλος γιατί δεν μου αρέσει σαν ήρωας, τον θεωρώ λίγο προπαγανδιστικό (η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει κόμικς του αλλά αυτή την εντύπωση μου δίνει) αν και πολεμούσε τους ναζί. Βέβαια δεν παύω να πιστεύω ότι λειτούργησε θετικά σε μια δύσκολη στιγμή όπου όλος ο κόσμος ζούσε σε έναν πόλεμο και χρειαζόταν έστω και ήρωες κόμικ που θα έδιναν κουράγιο στον λαό. Τέλος να παρατηρήσω ότι βρήκα μερικές διαφορές στην τρίτη και δεύτερη παράγραφο, σχετικα με την ταινία των Ultimate Avengers που είδα πρόσφατα. Θα επισημάνω αυτές τις διαφορές, εκτός και αν κάποιος άλλος με προλάβει, όταν θα αναρώσω λίγο γιατί αυτόν τον καιρό είμαι στο κρεβάτι :(

Link to post
Share on other sites

Βάση την παρατήρηση που ανάφερες θα ήθελα να πω το εξής!

H ιστορία της κάθε φιγούρας / ήρωα γράφετε και στηρίζετε από τον δημιουργό και μόνον από αυτόν!! Τελευταία ειδικά ,αν και ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό αλλά ούτε και πρόκειται , παίρνουνε τον χ ήρωα από ένα comics και τον μεταφέρουνε στην μεγάλη η μικρή οθόνη σε Anime η μη μορφή και το 80% αυτών είναι αλλοιωμένοι ως προς την πραγματικότητα!!

Παραδείγματα??? Πολλά.. και από πού να πρωτοξεκινήσω…

Π.χ. για την ταινία που είπες πως είδες, ο Nick Fury. … τον παρουσιάζει ως φαλακρό.. μουσάτο (αυτό κάτι μου θυμίζει δικηγόρε του διαβόλου χε χε χε) και όχι λευκό.. αν είναι δυνατόν,,από μικρό παιδί τον θυμάμαι με μαλλιά και λευκό! Ο κακός της υπόθεσης και ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του cap ήταν ο Red Skull και όχι αυτόν που παρουσιάζουνε στην ταινία με κάποιο άλλο όνομα … ο χουλκ ποτέ δεν έλαβε μέρος στην φάση που «ξεπάγωσε» ο cap ….και ποτέ μα ποτέ…δεν κατάφερε να σηκώσει κανένας το σφυρί του Thor … όπως έδειξε πως το έκανε ο Χουλκ όλα αυτά για όσους έχουνε δει την ταινία…

 

Μπορώ να μιλάω ώρες με Παραδείγματα αλλοίωσης ..είναι το κακό που έχει η μεγάλη οθόνη… να τα παρουσιάζουνε όπως θα κάνει κέφι ο κάθε σεναριογράφος και σκηνοθέτης… θα μου πείτε τώρα..οκ μπορεί να μην είναι εφικτό κάποια να τα μεταφέρουνε όπως είναι και να χρειάζεται μια μικρή παραλλαγή ..οκ και εγώ μαζί σας.. αλλά μην μου παρουσιάζει τον Nick Fury αφροαμερικανο …. Έλεος (Δεν υπάρχει καμία υπόνοια περί ρατσισμού )

Σταματάω ..δεν σας κουράζω άλλο

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Guest mvasilak

Η εν λόγω ταινία animation είναι βασισμένη στην Ultimate σειρά comics της Marvel, και όχι στο "κλασσικό" σύμπαν της, το επονομαζόμενο 616.

 

Για όποιον δεν γνωρίζει, η Marvel αποφάσισε το 2000 την κυκλοφορία μίας νέας σειράς comics, όπου νέοι δημιουργοί θα "ξαναδημιουργούσαν" το Marvel Universe, πιο φρέσκο, εναρμονισμένο με τα σημεία των καιρών μας και δίχως την βαριά, και πολλές φορές βλακώδη, κληρονομιά μερικών δεκαετιών. Εξού και η σειρά Ultimate.

Edited by mvasilak
Link to post
Share on other sites

Δεν νομίζω πως είπες κάτι που δεν είπα σαν νόημα πιο πάνω ! φυσικά και ο τίτλος που τα λέει όλα ! τώρα όσο αφορά για το βλακώδη και βαριά που ανάφερες αυτά είναι γούστα, άλλος μαύρο και άλλος άσπρο αλλά για τους νέους αυτής της γενιάς δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να τα βλέπουνε έτσι ,μα μην ξεχνάμε πως το κλασσικό ήταν το πρώτο όποτε και 100 νέες αλλαγές να κάνει η μαρβελ και η κάθε μαρβελ θα είναι το μόνο ανέγγιχτο στο χρόνο και θα είναι πάντα το σημείο αναφοράς! Αν λοιπόν στην νέα γενιά της αρέσει η διαστρέβλωση της αρχικής ιστορίας και στους χαρακτήρες τότε πραγματικά χαίρομαι που είχα την τύχη να γνωρίσω τα πρωτότυπα !!!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Καλύτερα να μη συγκρίνουμε πράγματα τα οποία δε συγκρίνονται!

Σε 10 χρόνια θα έχει βγει κάτι καλύτερο αυτό όμως δε θα τοποθετήσει στην άκρη την όποια ιστορία της κάθε σειράς και του κάθε χαρακτήρα.

:offtopic: Περίπου ;)

Πάντα λέω οτι μου αρέσει o Ντόναλντ στη σύχρονη μορφή του αλλά δε μπορώ να μη δώσω αξία στο πως ξεκίνησε ως χαρακτήρας...

Link to post
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι υπάρχει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ καλύτερο ή χειρότερο ειδικά σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης...

 

Πολλές φορές τα πρώτα είναι σημεία αναφοράς σαν καλύτερα αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που αντιγράφηκε κάτι και έγινε καλύτερο....

 

Αυτά είναι γούστα και κάθε παραβολή μπορεί σε κάποιον να θεωρηθεί ιεροσυλία ενώ σε κάποιον άλλον απλώς καλή ανανέωση...

 

Οπότε δεν βλέπω κάποια διαφορά στις κεντρικές απόψεις σας εκτός του ότι σας αρέσει ο εν λόγω χαρακτήρας :D

 

Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για την σφαίρα του φανταστικού και όχι για πραγματικά γεγονότα.

 

:beer2:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

πολυ ωραια παρουσιαση, αν και λογω αμερικανιας δεν τον πολυπαω...

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...
Δεν νομίζω πως είπες κάτι που δεν είπα σαν νόημα πιο πάνω ! φυσικά και ο τίτλος που τα λέει όλα ! τώρα όσο αφορά για το βλακώδη και βαριά που ανάφερες αυτά είναι γούστα, άλλος μαύρο και άλλος άσπρο αλλά για τους νέους αυτής της γενιάς δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να τα βλέπουνε έτσι ,μα μην ξεχνάμε πως το κλασσικό ήταν το πρώτο όποτε και 100 νέες αλλαγές να κάνει η μαρβελ και η κάθε μαρβελ θα είναι το μόνο ανέγγιχτο στο χρόνο και θα είναι πάντα το σημείο αναφοράς! Αν λοιπόν στην νέα γενιά της αρέσει η διαστρέβλωση της αρχικής ιστορίας και στους χαρακτήρες τότε πραγματικά χαίρομαι που είχα την τύχη να γνωρίσω τα πρωτότυπα !!!

+1 για τα παραπανω ενας λογος που δεν ασχολουμαι με τα κομικς της MARVEL σημερα ειναι τα διαφορα ULTIMATE αλλα απο την αλλη εγω ειμαι της παλιας σχολης και μαθημενος αλλιως και οπως λεει ο λαος περι ορεξεως......

Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

Μιας και τελείωσε επιτέλους ο Civil War, ως μέλος ενός φόρουμ που ασχολείται με κόμικς και σέβεται τον εαυτό του ( :D ) πρέπει να αναφέρω το τι απέγινε ο Cap μετά την τελική μάχη...

 

Η απάντηση βρίσκεται εδώ:

 

CAPTAIN AMERICA ASSASINATED

 

Nuff said....

:notalk:

Link to post
Share on other sites

yeah right! as if! ;)

 

προσωπικά έχω μπερδευτεί. Σε κάποια άλλα τεύχη λένε ότι δεν δολοφονήθηκε αλλά είναι φυλακισμένος κάπου κλπ (αναρωτιέμαι αν ήταν όμως σε ένα τεύχος όπου κατέληξε σε ενέδρα για αυτούς που πήγαν να τον σώσουν).

 

α και πο και κλείεται :) έχουν φέρει πίσω δευτεροκλασσάτα ονόματα τύπου Psylocke και Hawkman, εδώ θα κολλήσουν? :)

 

:beer:

Link to post
Share on other sites

For the record: Όντως τον πιάσανε και τον πήγαν σε φυλακή. Η δολοφονία έγινε κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο για τη δίκη του...

Link to post
Share on other sites

ναι Sneaker... αλλά... αλλά... θυμάμαι σε κάποιο τεύχος να λέει ο ένας "τον σκοτώσαν/είναι νεκρός" και να του απαντά ο άλλος "όχι είναι φυλακή"... και φυσικά δεν ήταν μέσα σε τεύχος Captain America, οπότε δεν ξέρω εάν το είπε πριν την απόπειρα ή μετά...

 

:beer:

Link to post
Share on other sites

Μηπως αναφερεσε στο New Avengers #028? Εκει ομως τελικα δεν ηταν ο πραγματικος Cap... :thinking:

 

Παντως το οτι θα τον ξανα-επαναφερουνε λογικο μου ακουγεται, αν και επειδη επεται World War Hulk δε νομιζω να γινει συντομα... :beer:

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Μόλις βγήκε το 5ο και τελευταίο "Fallen Son - The Death Of Captain America, Iron Man", με την επίσημη κηδεία του Καπ και...την ανεπίσημη, η οποία συμπληρώνει έτσι και τον κύκλο της ύπαρξής του: Από τα βάθη των ωκεανών επέστρεψε, εκεί θα ξαναγυρίσει.....

 

post-556-1183935654_thumb.jpg

 

Ναι, είναι de facto γεγονός, και όπως απάντησαν οι της Marvel για το εάν επιστρέψει: He is so dead right now, you know......

 

R.I.P. :sad3: :soldier: :sad3:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Όπως είπα και σε κάποιο άλλο post για τον "Κάπταιν Αμέρικα" (που συζητήθηκε κι ο θάνατός του μέσα) δε νομίζω να τον ξαναβγάλουν στην επιφάνεια επειδή πλέον είναι πολύ "καλός" για τη νοοτροπία και τα πιστεύω της σημερινής Αμερικής. Υπάρχει μια σκληρότητα και διαφθορά που δεν υπήρχε παλιότερα ή τουλάχιστον υπόβοσκε σε τέτοιο σημείο που δεν φαινόταν. Πάρτε παράδειγμα τους "Illuminati"! Από που ξεφύτρωσαν;

 

Βλέπετε λοιπόν ότι βάλαν και Μασωνισμό, ακόμα, μέσα! Οι σεναριογράφοι της "Marvel" προσπαθούν να το κάνουν όσο γίνεται πιο ρεαλιστικό. Δεν είναι τα "αφελή" (Με την καλή έννοια! Γι'αυτό και τα εισαγωγικά!) κόμιξ της δεκαετίας του '50 και του '60 πλέον. Κάποια πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα και οι ιθύνοντες ρίχνουν ανοιχτά τα χαρτιά τους. Τώρα λοιπόν "αναστήσανε" τον αρχικό Bucky όπου και καλά τον είχαν ξεπαγώσει οι Ρώσοι (αυτή τη φορά) όπου είχε παγώσει με τον ίδιο τρόπο εκείνη την περίοδο (και καλά) και τον βρήκαν αυτοί! Να δούμε τι θα σκεφτούν ακόμα!

 

Επίσης εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον GERAKOMATH για το "Ultimate Avengers" και τις σειρές "Ultimate" γενικά! Και δικαιολογίες του στυλ "προσαρμόζονται στο σήμερα" δεν θα έπρεπε να ακούγονται... Και τι με νοιάζει εμένα αν προσπαθούν να αναλύσουν στο "Ultimate Fantastic Four" τις δυνάμεις τους και να δώσουν μια βλακώδη αιτιολογία, όταν μιλάμε για δήθεν επιστημονικές αναλύσεις του σήμερα; Ξαφνικά η Επιστημονική ΦΑΝΤΑΣΙΑ πήγε περίπατο; Και τι με νοιάζει εμένα πως φλέγεται το δέρμα του Human Torch και πως χέζει ο Τhing αφού είναι όλος από πέτρα; Μ'απασχόλησε ποτέ; Μου το αναλύσανε; Κατά τ'άλλα όμως το δέρμα του "Doctor Doom" έγινε από μέταλλο και πετάει ενεργειακές ριπές από μόνος του! Άσε που τον κάνανε σαν κατσικοπόδαρο πάνα! Και η "Ultimate Fantastic Four" ίσως είναι η καλύτερη σειρά απ'τις εν λόγο (μου αρέσει καλύτερα γιατί δικαιολογεί-ενώνει το σύμπαν με το ενναλακτικό των "Marvel Zombies"!)! Να μην ανοίξει ο "βόθρος" και για τις υπόλοιπες... :beer:

 

Ξέχασα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον YOSHIMITSU για το πλήρες και χορταστικό του αφιέρωμα!! Ωραίος ρε μάγκα!! :respect::clap2::beer: :beer:

Edited by Mandrake
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

άλλο οι Πεφωτισμένοι, άλλο οι Ελευθεροτέκτονες, άλλο οι Ροδόσταυροι, άλλο η ομάδα Ε... μην μπερδεύουμε τα συνομοσιολογικά! αδικία! :lol:

 

Έχει γραφτεί (ίσως και εδώ) ότι ο Quesada όσο είναι ο Bush στην εξουσία, τον Captain δεν τον ξαναζωντανεύει.

 

Όσον αφορά τώρα ερωτήματα του τύπου "πως φλέγεται το δέρμα του Πυρσού" κλπ, μπορεί εσύ κι εγώ να μην τα ψάξαμε, από την άλλη όμως και τα ρωτήσαν πολλοί φαν στην Αμερική αλλά και οι εταιρείες/δημιιουργοί προσπαθούν να δώσουν τέτοιου είδους απαντήσεις εδώ και χρόνια. Άμα πας σε ένα αμερικάνικο forum λχ και διαβάζεις συζήτηση για το ποιός (και γιατί) μπορεί να νικήσει σήμερα τον Hulk (στο WWH) θα δεις ότι υπάρχει μεγάλη εξειδίκευση σε αυτό το θέμα... από το τι έχει γραφτεί σε ποιό κόμικ μέχρι το τι είδους δυνάμεις έχει ο κάθε ένας και πως δουλεύουν.

 

:beer:

Link to post
Share on other sites

Σχετικά με τον Κάπταιν Αμέρικα. Αδιαμφισβήτητα ήταν ένας σούπερ-ήρωας που γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς εκείνης της εποχής (βλέπε καταπολέμηση ναζισμού).Αλλά μήπως και εμείς για αυτό δεν τον αγαπήσαμε ? Δεν έχω διαβάσει Κάπταιν Αμέρικα απο το 1998 και μετα.Θα ήθελα λοιπόν να μάθω αν αργότερα χρησιμοποιήθηκε και για να αντιμετωπίσει τους Ιρακινούς και τους τρομοκράτες κτλ κτλ.Γιατί τότε όντως υπάρχει πρόβλημα....

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Οκ, εχω μεινει πισω, οποτε προς στιγμην, το μονο που μπορω να πω ειναι αυτο: :lol2:

 

post-556-1198706986_thumb.jpg

 

Για αναλυτικοτερα των...υποψηφιων, δειτε εδω...... :confuse:

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Και ναι, Cap is back. Αλλά......

 

 

 

 

Είναι ο Bucky. Οπλοφορεί και είναι τελείως καουμπόης!

 

amd_captainamerica_1.jpg

 

 

 

 

Επίσημη "επανείσοδος" στο Captain America #34.

 

 

 

Πηγή.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Επίσημη "επανείσοδος" στο Captain America #34.

Πηγή.

Volume 05...

Link to post
Share on other sites
 • 5 months later...
άλλο οι Πεφωτισμένοι, άλλο οι Ελευθεροτέκτονες, άλλο οι Ροδόσταυροι, άλλο η ομάδα Ε... μην μπερδεύουμε τα συνομοσιολογικά! αδικία! :lol:

 

Έχει γραφτεί (ίσως και εδώ) ότι ο Quesada όσο είναι ο Bush στην εξουσία, τον Captain δεν τον ξαναζωντανεύει.

 

Όσον αφορά τώρα ερωτήματα του τύπου "πως φλέγεται το δέρμα του Πυρσού" κλπ, μπορεί εσύ κι εγώ να μην τα ψάξαμε, από την άλλη όμως και τα ρωτήσαν πολλοί φαν στην Αμερική αλλά και οι εταιρείες/δημιιουργοί προσπαθούν να δώσουν τέτοιου είδους απαντήσεις εδώ και χρόνια. Άμα πας σε ένα αμερικάνικο forum λχ και διαβάζεις συζήτηση για το ποιός (και γιατί) μπορεί να νικήσει σήμερα τον Hulk (στο WWH) θα δεις ότι υπάρχει μεγάλη εξειδίκευση σε αυτό το θέμα... από το τι έχει γραφτεί σε ποιό κόμικ μέχρι το τι είδους δυνάμεις έχει ο κάθε ένας και πως δουλεύουν.

 

:beer:

Απαντώ ετεροχρονισμένα λόγω του ότι δεν το είχα δει... Δεν είναι επί του θέματος του thread αλλά μ'αυτό που γράφεις θέλεις να μου πεις ότι οι "Illuminati" (στα Ελληνικά "Πεφωτισμένοι") δεν έχουν σχέση με τον Μασωνισμό και εκτενέστερα τον Τεκτονισμό; Μα εκεί προσχώρησαν όσοι απέμειναν. Δεν ανέφερα εγώ καμία "Ομάδα Ε"... Εγώ είπα πως στα κόμικς της "Marvel" εμφανίζονται οι "Illuminatoi" και δεν με κάνει συνομοσιολόγο αυτό μιας και είναι γεγονός. Αν κατάλαβα καλά, αυτό δεν εννοούσες; :beer: Απ'ότι βλέπω τελικά τον ξαναβγάλαν, πάντως, τον "Captain America" (έστω κι αν δεν είναι ο Steve Rogers) και συνεχίζει κανονικά... Οπότε ο συνειρμός μου ήταν εν μέρη λάθος. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αναπληρώνεται ο παλιός χαρακτήρας με τον Bucky να έχει πάρει τη θέση του. Ας είναι... :beer:

 

Υ.Σ. Πότε θα δούμε την ταινία βρε παιδιά; :)

Link to post
Share on other sites
 • 1 year later...

Καλά δε ντρέπεται ο Captain (Λοχαγός) America να μην έχει ανεβεί βαθμό εδώ και 70 χρόνια; Τόσο ανίκανος είναι;

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
 • 11 months later...

 

Ναι, είναι de facto γεγονός, και όπως απάντησαν οι της Marvel για το εάν επιστρέψει: He is so dead right now, you know......

 

αναστηθηκε όμως ο steve rogers, κι ας μην ειναι πια Καπτεν Αμερικας...

Σωστα;

Edited by Duck
 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 1 year later...

R.I.P. Comics Legend Joe Simon

 

(October 11, 1913 - December 14, 2011)

 

post-10513-0-81684800-1323974080.txt

 

wiki link

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

αναστηθηκε όμως ο steve rogers, κι ας μην ειναι πια Καπτεν Αμερικας...

Σωστα;

 

 

Captain America: Reborn #1 (Aug. 2009) reveals that Rogers did not die, and that the gun Sharon Carter had been hypnotized to use had actually caused Rogers to phase in and out of space and time, appearing at events in his lifetime and fighting battles.

The Red Skull returns Rogers to the present, where he takes control of Rogers' mind and body. Rogers eventually regains control, and with help from his allies, defeats the Skull in the fourth and final issues of this miniseries.

In the subsequent one-shot comic Captain America: Who Will Wield the Shield?, Rogers formally grants Bucky his Captain America shield and asks his former sidekick to continue as Captain America. The American President grants Rogers a full pardon for his anti-registration actions.

 

 

...και από ό,τι βλέπω, ούτε ο Bucky/Winter Soldier είχε πεθάνει, ενώ ο Ρότζερς με αφορμή το Fear Itself ξαναφόρεσε τη στολή του Καπ. Τα ίδια Παντελάκη μου... :P

 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Καλά δε ντρέπεται ο Captain (Λοχαγός) America να μην έχει ανεβεί βαθμό εδώ και 70 χρόνια; Τόσο ανίκανος είναι;

φανταζεσαι να τον κανουν general america???? :confuse:

Edited by dimious200
 • Like 6
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.