Jump to content
germanicus

BENDIS BRIAN MICHAEL [ (1967) ]

Recommended Posts

Δημιουργός:
BENDIS BRIAN MICHAEL
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
18/08/1967
Τόπος γέννησης:
Cleveland, Ohio, ΗΠΑ
Εργογραφία:
220px-Bendis.jpg

 

 

Eisner Awards

1999 Talent Deserving of Wider Recognition Brian Michael Bendis (Jinx, Goldfish, Torso)

2001 Best New Series Powers, by Brian Michael Bendis and Michael Avon Oeming

2002 Best Writer Brian Michael Bendis, Powers; Alias, Daredevil, Ultimate Spider-Man

2003 Best Writer Brian Michael Bendis, Powers; Alias, Daredevil, Ultimate Spider-Man

2003 Best Continuing Series Daredevil, by Brian Michael Bendis and Alex Maleev

 

Eisner Nominations

2001 Best Writer, Powers, Fortune and Glory, Ultimate Spider-Man

2001 Best Limited Series: Fortune & Glory

2001 Best Humor Publication: Fortune & Glory

2003 Best Serialized Story: Daredevil #32-37: "Out"

2004 Best Serialized Story: Alias #22-28: "The Secret Origin of Jessica Jones" & "Purple"

2004 Best Serialized Story: Daredevil #46-50: "Hardcore"

2004 Best Continuing Series: Alias

2004 Best Continuing Series: Daredevil

2004 Best Writer, Alias, Daredevil, Ultimate Spider-Man, Ultimate X-Men, Powers

 

Για να μην πιάσω τα Harvey, τα Eagle ή κι εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος βραβεύει κόμικ στο Αμέρκα.

 

BrianMichaelBendis.gif

 

Ο άνθρωπος που ότι πιάνει γυρνάει σε χρυσό (τουλάχιστον για τους εκδότες) γεννήθηκε το 1967. Συγκαταλέγεται μαζί με τους Frank Miller, Gregory Rucka, Ed Brubacker, David Lapham στους δημιουργούς που ξαναφέραν το αστυνομικό στοιχείο στο αμερικάνικο κόμικ. Το πρώτο του βήμα σε αυτή την κατεύθυνση ήταν τα ασπρόμαυρα AKA Goldfish (1994), Jinx (1996) (που έδωσε και το όνομα τόσο στο site του όσο και στο «σύμπαν» του: Jinxworld), Torso (1998) και Fire (αφιέρωμα ΕΔΩ) μέσα από την Caliber Comics. Συγκρατείστε το Jinx μιας και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα απολαύσετε μέρος του στη μεγάλη οθόνη το 2009 με τη Charlize Theron.

 

X_Goldfish_000.jpg X_jinx_000_cover.jpg torso_000fc__Blackbeard_.jpg Fire_000fc.jpg

 

Η επιτυχία αυτών των ανεξάρτητων τίτλων τον οδήγησε αρχικά στην αγκαλιά του Todd McFarlane για τον οποίο δουλεύει στα Sam and Twitch (1999) 1-19 και Hellspawn (2000) 1-5 και της Image γενικότερα μέσω της οποίας βγάζει το πάντρεμα noir υπόθεσης με τυπική τηλεοπτική καρτουνίστικη τεχνοτροπία Powers (2000) (σχέδιο στο τελευταίο από Michael Avon Oeming). 1-37

 

SamAndTwitch1.gif HellSpawn2.jpg Powers_03___Who_Killed_Retro_Girl_03___00___FC.jpg

 

Σε κάποια στιγμή όμως διαφωνεί με τον McFarlane, εγκαταλείπει τους 2 προαναφερθέντες τίτλους (όχι όμως και το Powers) και αφήνεται στις στοργικές φροντίδες του Joe Quesada και της Marvel. Πρώτος του τίτλος για το μεγαθήριο το Ultimate Spider-Man 1 (2000) το οποίο έχει πάρει μονότερμα μέχρι σήμερα (τεύχος 107 Μάιος 2007). Το 2001 ξεκινάει το Ultimate Team-Up στο οποίο γράφει μέχρι και το τελευταίο του τεύχος το 16.

 

UltimateSpiderMan1.jpeg UltimateTeamUp1.jpeg

 

16 είναι και ο αριθμός του πρώτου Daredevil v2 που του ανατίθεται το 2001 στο οποίο θα μείνει μέχρι το τεύχος 81 του Μαρτίου 2006 παρέα με τα υπέροχα σχέδια του David Mack. Ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος για το mini-series Daredevil:Ninja αλλά και για τα πρώτα 6 τεύχη του Elektra (2001).

 

Daredevil_v2___016___00___FC.jpg DaredevilNinja1.jpeg Elektra2.jpeg

 

Γιατί όμως να μείνουμε μόνο σε αυτούς τους τίτλους? Θα έχουμε χρόνο για ύπνο όταν πεθάνουμε (όπως προφανώς σκέφτεται) και τέλη του 2001 βγαίνει το Alias (καμία σχέση με το ομώνυμο τηλεοπτικό show) για το ενήλικο imprint της Marvel ονόματι MΑΧ, στο οποίο θα γράφει μέχρι το τέλος του το 2004 και την μετονομασία του σε The Pulse μέχρι το τέλος αυτής της σειράς πέρυσι το Μάιο που σταμάτησε εξ’αιτίας του Civil War.

 

Alias18_00.jpg Pulse_08__01_.jpg

 

Εάν τυχόν πεθυμήσατε τους Ultimate τίτλους, το 2003 (επιπλέον όσων αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους) θα γράψει τα Ultimate X-Men 34-45, Ultimate Six 1-7, Ultimate Fantastic Four 1-6 (μαζί με τον Mark Millar) και ταυτόχρονα θα φύγει ολοκληρωτικά από την Image και το Powers θα μετακομίσει το 2004 στη Marvel. Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες φήμες η Marvel δεν τον έβαλε συγγραφέα σε όλους τους τίτλους της….

 

UXMen35.jpeg U61.jpeg UF41.jpeg Powers_v2_09__01_.jpg

 

Τον έβαλε όμως το 2005 στα τελευταία τεύχη των Avengers (500-503 στο Avengers Disassembled story-line) και τον ανασχηματισμό τους σε New Avengers (όπου και παραμένει). Είμαι όμως ασυγχώρητος διότι ξέχασα ο άθλιος να σας επισημάνω το υπέροχο (σε επίπεδο σκίτσου από τον Gabriel Dell'Otto, αξιοπρεπέστατο σε επίπεδο ιστορίας) mini-series Secret War του 2004.

 

Untitled_Scanned_01.jpg New_Avengers__1___pg01.jpg secret_war_01___00_ocd_horus.jpg

 

Εάν τυχόν σας έχω μπερδέψει, μη στεναχωριέστε. Και εγώ μπερδεμένος είμαι. Κρατήστε λοιπόν ότι ήταν ο συγγραφέας στο House of M (το ομότιτλο κεντρικό τίτλο του ευρύτερου story-ark που κυριάρχησε το 2005 στη Marvel). Δυστυχώς ΔΕΝ του δώσαν τον ομώνυμο κεντρικό τίτλο του Civil War (το περσινό story-ark) που είχε ως αποτέλεσμα το άκρως απογοητευτικό (κατ’εμέ) φινάλε. Ξυπνήσαν όμως και του δώσαν δύο «επιμύθια» τευχάκια, τα Civil War: The Initiative και Civil War: The Confession.

 

House_Of_M_01_Variant_Cover_Art_by_Joe_Quesada___Danny_Miki.jpg CivilWar_TheConfession_001.jpg

 

Εάν τώρα διαβάζετε αυτό το κείμενο τέλη Μάρτη του 2007 δε θα με βρίσετε για τα διάφορα τευχάκια που εμφανίστηκε αυτά τα χρόνια και θα κλείσετε ικανοποιημένοι αυτό το ποστ. Εάν τώρα διαβάζετε αυτό το κείμενο αργότερα, θα έχετε κάθε δίκιο να με επικρίνετε που δεν είπα κουβέντα για το The New Avengers: Illuminati, αλλά όλα τα άδικα του κόσμου για οιαδήποτε δουλειά έχει κάνει έκτοτε. Εάν, τέλος, διαβάζετε αυτό το κείμενο πριν τον Μάρτη του 2007 μΧ, τότε ή είστε παλαιοημερολογίτες (ή μέλη κάποιας άλλης θρησκείας/αίρεσης/whatever) ή έχετε ξεχάσει να αλλάξετε τη σελίδα στο ημερολόγιο σας. Πριν την τελευταία παράγραφο και πριν φάω ξύλο, να αναφέρω και την ύπαρξη των Total Sellout και Fortune And Glory (αφιέρωμα ΕΔΩ) απτο μακρινό 1999....

 

TotalSellout.jpeg FortuneAndGlory1.jpeg

 

 

λυνξ

Jinxworld. Το επίσημο site

Το προσωπικό του site στο myspace

wikipedia

comicbookdb

 

Όσοι κομπλάρετε με το αμερικάνικο κόμικ και προσκυνάτε τα BD (ασεβέστατοι… αφού σας άρεσαν τα Sin City…) τσιμπήστε τα προ 99 τευχάκια του. Αφού δείτε ότι σας αρέσουν, περάστε από τα Alias και Powers. Εάν έχετε πειστεί πως *μπορεί* μια στο δις να τρώγονται και τα υπερηρωικά που έγραψε, δείτε και το Secret War με τα υπέροχα σκίτσα/πίνακες του. Για τα παραπέρα δεν θα πω τίποτα, αφού δεν πρόκειται να τα πλησιάσετε ούτως ή άλλως.

 

Adios!

Fire_007.jpg

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

:thanks: m8!!

 

Ως συνήθως έκανες πολύ καλή δουλειά! Να γιατί δεν καταλάβαινες εχτές τι σου λέγανε! Δεν ήταν μόνο οι μπύρες!! :lol::lol:

 

Να είσαι καλά φίλε! Μάλλον κάποια από αυτά θα ψάξω να τα βρω! Μου κίνησες την περιέργεια!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τον πρωτογνώρισα από το Sam&Twitch, τον ακολούθησα στο Electra και όλοι τον αποθεώσαμε στο Civil War! :)

:thanks: germanicus για την τόσο πλήρη παρουσίαση :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και ΠΛΗΡΗΣ η παρουσίαση φίλε μου :respect:

 

Αργείς αλλά όταν παίρνεις μπρος, πιάνεις κόκκινα... :D

 

Σε ευχαριστώ Νίκο για το πολύ ωραίο αφιέρωμα :clap:

 

:beer2:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[...]Αργείς αλλά όταν παίρνεις μπρος, πιάνεις κόκκινα... :D[...]

Ωχ ωχ... & άλλη προαγωγή περιμένει τον germ στη γωνία? :lol3:

από member -> MOM, από ΜΟΜ -> mod, τώρα πάει και από mod -> admin??? :blob1::lol::lol::lol:

Edited by zoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νίκο ένα μεγάλο thanks για το αφιέρωμα στον Bendis! :thanks:

 

Θυμάμαι εδώ και καιρό ότι είχες σκοπό να το κάνεις και το περίμενα με ανυπομονησία. Η αλήθεια είναι ότι ο Bendis είναι και μένα ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς και ξέρω πως ότι κάνει θα είναι καλό. Εγώ τον γνώρισα μέσα από το Powers και το Daredevil το οποίο πραγματικά ήταν σε άλλο επίπεδο από όλους τους άλλους τίτλους της Marvel. Να προσθέσω εδώ ότι ένα χαρακτηριστικό του Bendis και το οποίο συναντάται σχεδόν σε ότι κάνει είναι οι πλούσιοι διάλογοι. Θυμάμαι ειδικά στα πρώτα τεύχη του Powers αλλά και του Alias να βλέπεις ολόκληρες σελίδες γεμάτες όσο δεν πάει με τεράστια μπαλονάκια διαλόγων. Αυτό αν και μπορεί να ξενίσει σε κάποιον που απλά θέλει να δει λίγη action και να μη καταναλώσει πολύ φαιά ουσία, είναι που κάνει τις ιστορίες του τόσο καλές. Οι χαρακτήρες του έχουν βάθος, οι ιστορίες πολύ καλογραμμένες και το αποτέλεσμα σχεδόν εγγυημένα θα είναι καλό!

 

Το μόνο που δυστυχώς δεν έχω κάνει (και ναι το ξέρω, είμαι ασυγχώρητος - μη βαράς καλέ germanicus) είναι να διαβάσω τα πρώτα που έκανε, δηλαδή τα Goldfish, Jinx, Torso, Fire... (I know, I know!!! Don't shoot! I promise I will)

 

:respect:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάλι ξεφύλλισα πριν καιρό (ηλεκτρονικά) το Jinx και δεν ήταν κακό. Το αφιέρωμα του germanicus είναι (όπως πάντα) εξαιρετικό και πολύ πονηρό... :cool: αφού με έπεισε ότι ο Bendis δεν είναι του γούστου μου...έχω γίνει ήδη νούμερο με τη BDmania μου. Sin City...το ακούω παντού αλλά δεν ξέρω τι είναι (καλά μη βαράτε :hit: , πάντως λέω αλήθεια)

Edited by alagt17
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγχαρητήρια - εξαιρετικό αφιέρωμα.

Τον ξέρω μόνο από τις Marvel εκδόσεις του, αλλά η δουλειά του στο Daredevil και στο Alias ειδικά είναι μοναδική. Έχω την εντύπωση πως αν ήθελε και μπορούσε ο o Bendis, ο Quesada πολύ ευχαρίστως θα του ανέθετε να γράφει όλους τους τίτλους της εταιρείας.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ουαου... :wow: Περα απ'τη δουλεια του στη Marvel (οπου εχει κανει παπαδες και συνεχιζει ακαθεκτος) ομολογω πως δεν ειχα ιδεα για τα υπολοιπα...Στανταρ θα τσεκαρω Powers, Alias & Jinx :beer:

 

υγ1.Αμ γι'αυτο τα Confession&Initiative μου αρεσαν πολυ περισσοτερο απο το νεροβραστο και καθολου επικο τελος του Civil War??? :cry:

 

υγ2.Ειμαι αθλιος! Ξεχασα να πω πως αυτο σου το αφιερωμα (ΚΑΙ αυτο) εγραψε, φιλτατε germanicus απο ολες τις αποψεις!!! :div::div::div:

 

υγ3.Και ξανα ουαου, αυτος εχει γραψει και το σεναριο στο απιστευτα εκπληκτικο SPIDERMAN - THE NEW ANIMATED SERIES!!!!!!!!!!!!

 

υγ4.Οκ, θα τρελαθω, εχει γραψει και το σεναριο για το PC game Ultimate Spider-Man, θα παω να το τσεκαρω asap!!!

Edited by DJO
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια.

 

Το Jinx δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Με κομπλάρει το μέγεθος του (400+ σελίδες). Όπως και τα Ultimate αφού με κομπλάρει το Ultimate σύμπαν γενικώς.

 

alagt17, τσέκαρε Fire και Torso. Ελπίζω να μην μιλάς σοβαρά για το Sin City... Εάν ναι, τσέκαρε το πρώτο (παίζει και με το μεταγενέστερο όνομα The Hard Goodbye) και το αγαπημένο μου That Yellow Bastard. τύφλα να'χει ο Chandler ;)

 

Πλήρες δεν είναι με καμία άποψη τώρα που το ξαναδιαβάζω (αν και ευχαριστώ :) ). Ούτε μια λέξη στο τι τον κάνει ξεχωριστό (αν και με καλύπτει με το σχόλιο του ο Sneaker :cool: )...

 

:beer:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μ εντυπωσιασες με την παρουσιαση σου φιλε germanicus19 :bravo: :bravo: :bravo:

Σαν γερος που ειμαι αργησα να το παρω χαμπαρι.Καλιο αργα...

Ειναι αγνωστα για μενα αυτα :dizy:

Ευχαριστω :thanks::thanks::thanks:

Edited by esperos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μία από τις άγνωστες δουλειές του είναι ως σκιτσογράφος στο Call of Cthulu των άγνωστων εκδόσεων Borderline. 3 τεύχη σε σενάριο R. Μ. Loficiel (ή κάπως έτσι το όνομά του, οι παλιότεροι θα γνωρίζετε). Δεν έχω βρει τίποτα γι' αυτά τα κόμικ στο Internet. Μόλις τα βρω θα σκανάρω εξώφυλλα και σελίδες από το εσωτερικό, αν καταφέρω να τα ξετρυπώσω.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω διαβάσει New Avengers, Hellspawn, Alias&Pulse και τα Civil War του κυρίου (και λίγο ultimate spiderman). Πολύ καλός συγγραφέας, καταφέρνει να δώσει πολύ έξυπνα characterisations και πλοκές που έχουν ενδιαφέρον. Ειδικά το Alias είναι ότι πρέπει για όσους σνομπάρουν τα υπερηρωικά κόμιξ.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

μονο το goldfish εχω διαβασει κι ηταν αψογο! θ ασχοληθώ και με τις υπόλοιπες δουλειες του! :thanks: για την παρουσιαση!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ όμορφη παρουσίαση... :clap:

 

Αν τον έχω πετύχει πουθενά θα είναι σε κανένα Ultimate X-Men. Πολύ Eisner είδα και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσω να ασχοληθώ με κάποιες από τις δουλειές του.

 

Ευχαριστώ πολύ...

 

:beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απαιχτος ο Bendis, πρώτα είχα διαβάσει το Powers ( τέλειο ) και μετά το Alias, και φυσικά σαν φαν της marvel και spidey/daredevil κλπ, αλλά πιστεύω τα μεγάλα τα κέφια τα είχε σε New Avengers που ντάξει το σενάριο είναι κορυφή, και όλη η πλοκή γενικα.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πληρέστατη παρουσίαση φίλε μου για έναν απ΄τους ''Θρύλους''.....

 

:thanks:

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-556-12816618002864_thumb.jpg

 

Νέα συνεργασία με Maleev σε κέφια, στην Icon, με αρκετή δυναμική... Αρκετά ιδιαίτερη δουλειά και κλάσεως ανώτερη από χαζομάρες τύπου Kickass & Nemesis. Πρωταγωνιστεί μια κοκκινομάλλα η οποία χάνει τον κόσμο κάτω απ'τα πόδια της εν μια νυχτί και αποφασίζει να καθαρίσει τον τόπο από τη διαφθορά και τα σχετικά, ή όπως λέει και η ίδια, "σπάζοντας τον τέταρτο τοίχο":

 

 

post-556-12816619078207_thumb.jpg

 

 

 

:beer6:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ποιο είναι το επόμενο βήμα της συνεργασίας του Bendis με τον Bagley, μετά το απίστευτο (αριθμητικά) σερί τευχών στο Ultimate Spider-Man?

 

BRILLIANT!

 

post-556-13057228163823_thumb.jpg

 

BRILLIANT tells the story of a handful of college-age geniuses who challenge each other to solve the mystery of superpowers. Can the best and brightest change science fiction into science fact? And if so, how will the world at large react? BRILLIANT is a thriller of the highest order. It is a story of how true power can either destroy or protect the strongest of friendships. It is the story of how the world will react when our true potential is finally unlocked.

 

Ξεκινάει στις 13 Ιουνίου.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπόψη πως πρόκειται για Creator Owned project και θα βγει από την το παράρτημα της Icon.

 

Άλλο ένα εξωφυλλάκι.

BRILL001_CVR_02.jpg

 

και συνέντευξη των δημιουργών σχετικά με την σειρά.

 

Επίσης ποιο θα είναι το επόμενο licenced project με το οποίο θα ασχοληθεί ο Bendis.

 

Μα φυσικά το Richard Castle's Deadly Storm, με τον χαρακτήρα Derrick Storm, πλασματικό πρωταγωνιστή σε νουβέλες του επίσης πλασματικού συγγραφέα Richard Castle (τον υποδύεται ο Nathan Fillion του Firefly) της σειράς Castle του ABC (ιδιοκτησίας Disney).

 

Richard Castle's Deadly Storm.jpg

 

Αναμένεται στις 28 Σεπτεμβρίου για να συμπέσει με την έναρξη του 4ου κύκλου της σειράς.

 

Το επισυννημένο εξώφυλλο το δείξανε και στο τελευταίο επεισόδιο του 3ου κύκλου επίσης.

Edited by GreekComicFan
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το BRILLIANT! ήταν να βγει τον Ιούλιο, αλλά καθυστέρησε λόγω τις απόφασης να το μελανώσουν κανονικά, αντί να πάνε κατευθείαν από τα μολύβια στο χρώμα όπως ήταν αρχικά αποφασισμένο. Μελανωτής αναλαμβάνει ο Joe Rubinstein και το πρώτο τεύχος πλέον το αναμένουμε τον Αύγουστο.

 

Πηγή: Newsarama

 

Και 3 σελίδες δείγμα.

 

brilliantinked1.jpgbrilliantinked2.jpgbrilliantinked3.jpg

 

Που σημαίνει πως αυτές οι σελίδες που μας είχαν δείξει αρχικά, τώρα θα δείχνουν διαφορετικές.

 

BRILLIANT1pg4_02.jpgBRILLIANT1pg5_02.jpg

Edited by GreekComicFan
 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχοντας τελειωσει το διαβασμα των πρωτων 5 τευχων του Scarlet εχω να σας πω πως, ενω τον Bendis γενικα δεν τον ειχα σε καμια εκτιμηση διαβαζοντας το cross over mega event Secret Invasion, ΑΝΑΘΕΩΡΩ.Πρωτα απο ολα βλεποντας τωρα μετα απο καιρο τα επομενα Marvel super Events το συγκεκριμενο Secret Invasion ηταν σαφως ανωτερο συγκρινοντας το.Περα απο αυτο ομως διαβαζοντας το Spider-woman,Moon Knight,Scarlet νομιζω πως ο Bendis ειναι αρκετα καλος σεναριογραφος.Μερικες φορες επαναλαμβανει τον εαυτο του με αυτα τα μικρα ιδια καρε και το κλασικο Bendis στησιμο της σελιδας που ακομη κι αυτο το κανει με χαρη.Τελικα το γενικο συμπερασμα του συγκεκριμενου σεναριογραφου ειναι οτι γραφει καλες,πολυ καλες και αρκετα καλες ιστοριες κομικς.Ειναι λιγο 'σκοτεινος',λιγο 'τρελος',λιγο 'τραγικος' και κραταει παντα σε ενδιαφερον τον αναγνωστη.Εχει ενα κρυμμενο χαρτι παντα κατω απο το μανικι και αιφνιδιαζει.

Ευχομαι καλη συνεχεια και καλη απολαυση στις φαντασιες του.

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα τελευταία 5 χρόνια είναι απλά τραγικός. Καμία πρωτοτυπία, καμία έμπνευση καμία ιδέα. Κάτι πήγε να κάνει με το Scarlet ,αλλά δεν του βγήκε εμπορικά. Για μένα πλέον είναι καμένο χαρτί.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μαλλον εγω εχω διαβασει αυτα που εγραψε τα τελευταια 5 χρονια και δεν μπορω να τοω κρινω σε σχεση με παλια.Αλλα απο την αλλη σκεψου πως οι σεναριογραφοι στα Αμερικανικα σουπερ ηρωηκα και οχι κομικς γραφουν απειρες ιστοριες μεσα σε ενα χρονο.Ειναι σιγουρο οτι δεν μπορουν να συγκριθουν με εναν ευρωπαιο σεναριογραφο βλεπε ( P.Cristin,C.Trillo,J.Abulli,Topi,Liberatore,Bilal κλπ).Aυτοι βγαζουν ενα αλμπουμ το χρονο.Αυτη η μεγαλομανια των Αμερικανων ειναι που χαλαει ολη την συνταγη.

Περα ομως απο ολα αυτα ενα κομικς πρεπει πληροι μια προυποθεση.Να μας διασκεδαζει περνοντας ευχαριστα την ωρα μας.Εστω κι αν δεν ειναι οτι πιο τελειο εχουμε διαβασει. :party4:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Bendis κλείνει το φόρουμ του, το οποίο ήταν ένα από τα γνωστότερα και καταξιωμένα φόρουμ που έχει ανοίξει δημιουργός και το οποίο υπήρχε με διάφορες παραλλαγές από το 1992.

 

Πηγή.

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 • Like 3
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.