Jump to content

alagt17

Members
 • Posts

  758
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About alagt17

 • Birthday 06/11/1965

Retained

 • Member Title
  Ο κύκλος με την κιμωλία

Contact Methods

 • Website URL
  http://greekcomics.myminicity.com"][img]http://ministats.free.fr/world_image.php?ville=greekcomics

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Αβάνα
 • Country
  Cuba

Recent Profile Visitors

2,183 profile views

alagt17's Achievements

Very Active Member

Very Active Member (4/9)

1.7k

Reputation

 1. Δε γινόταν να μη γράψω Valt, έχουμε αδυναμία στα BD και το αφιέρωμα ήταν εντυπωσιακό, αφού δεν το τελείωσα ακόμα. Κατά τα άλλα ελπίζω κάποτε, τώρα που κατεβαίνω μια φορά το χρόνο με το σχολείο Αθήνα για επίσκεψη στη Βουλή, να σκεφτώ κανένα πρότζεκτ σχετικό με κόμικ και να βάλω και μια επίσκεψη στη Λέσχη - είδα παλιότερα ότι άλλαξε διεύθυνση.
 2. Φοβερή δουλειά που την πρόσεξα μόλις τώρα. Πιάστηκε το χέρι μου να βάζω λάικ και ρισπέκτ. Ο απόλυτος οδηγός για τα BD, συμπληρώνει και ολοκληρώνει τον αρχαίο εκείνον του ΧΙΙΙ (που επίσης τιμήσαμε δεόντως). Άξιοι.
 3. Το να συγκρίνεις το Logicomix με την Τσιγγάνικη ορχήστρα ισοδυναμεί στην πεζογραφία με το να συγκρίνεις τις "Μάγισσες της Σμύρνης" με το "Κιβώτιο" (δεν αναφέρω συγγραφείς για να κάνουν οι μικροί και καμμιά χρήσιμη αναζήτηση. Άκου Logicomix.... O tempora, o mores !!
 4. Τώρα που το ξαναείδα και τσατίστηκα για την απάτη, ετοιμαζόμουν να το καταγγείλω και με πρόλαβε ο Δικαστής. Συμπαθητική η καταγγελία του, άνεργο στο εργοστάσιο τον βλέπω...λες να τον προσλάβω και να επανιδρύσω το ΚΕΓ;
 5. Πέτυχα εδώ μια είκονογραφημένη διασκευή σε κόμικ της Ντόρας Τσαρούχα (ή Τσαρουχά, δεν υπάρχει τόνος) της Φόνισσας του Παπαδιαμάντη. Εξαιρετική δουλειά, νομίζω. Γνωρίζει κανείς άραγε τίποτα επιπλέον για την καλλιτέχνη; Το blog μοιάζει παρατημένο και είναι πράγματι κρίμα γιατί όλα τα δείγματα γραφής δείχνουν πολύ αξιόλογη δημιουργό. Και η "Δουλτσινέα" επίσης με εντυπωσίασε (και σαν ιδέα)
 6. ¨Ημουν σίγουρος οτι θα είναι καλό. Ήταν ακόμη καλύτερο απ'όσο περίμενα. Πρόσεξαν το κείμενο, το σχέδιο εξαιρετικό, υπόδειγμα δουλειάς και χρησιμότατο για αξιοποίηση στην τάξη. Στην επόμενη αγορά θα βάλω στη λίστα και το Παραρλάμα (θα ξεκινούσα με αυτό αλλά δεν άντεξα να περιμένω για να δω τον "Ονειροπόλο" του Καρυωτάκη - και όπως προανέφερα δικαιώθηκα με το παραπάνω. Μπράβο παιδιά, συνεχίστε.
 7. Φίλε μου figofin μια χαρά ζουν τα ΑΜΕΑ αν η οικογένεια αναλάβει τις ευθύνες της. Χαίρονται και λυπούνται όπως όλοι μας. Βιώνουν απλώς μεγαλύτερη μοναξιά από τους άλλους - δυσκολεύονται βλέπεις στην επικοινωνία, στο πάρε-δώσε και σε τέτοια πράγματα. Αλλά όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή - αλλιώς που θα σταματήσει η αναζήτηση της "υγείας" και "καθαρότητας"; Κάνε μια βόλτα σε ένα ειδικό σχολείο ή σε ένα ΕΕΕΕΚ και προσπάθησε να δεις χωρίς διάθεση οίκτου τους μαθητές εκεί. Για ποιο λόγο θα έπρεπε να μην υπάρξουν; Είναι λιγότερο άνθρωποι από τους άλλους; Και εν τέλει αν εγωϊσμός είναι το να επιμένει κανείς να έλθει στη ζωή ένα τέτοιο άτομο αντί να το "αποσύρει από την κυκλοφορία" (αφού η λέξη "φόνος" ενοχλεί), δεν είναι εγωϊσμός το να θέτει την ακλοπέραση του υπεράνω όλων, και της ίδιας της ζωής ακόμη; Αν η χρόνια υποανάπτυξη της χώρας μας στο ηθικό και πολιτιστικό επίπεδο οδηγεί στη στοχοποίηση της μελλοντικής ανύπαντρης μητέρας και την οδηγεί στην έκτρωση (που αυτό κιαν είναι εκβιασμός) πρέπει να πιέσουμε προς την προστασία της μητέρας και του παιδιού και όχι προς την αποδοχή μιας άλλου είδους νοσηρότητας. Και εν τέλει δεν είναι ρε παιδιά και τόσο τραγικά τα πράγματα. Και στην επαρχία που ζω ένα σούσουρο γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις (ανύπαντρης μητέρας) αλλά τελικά το αποδέχονται οι πάντες και πολλοί πια λένε και μπράβο που είχε το κουράγι να το κάνει. Η πλάκα είναι οτι οι ηθικολόγοι και παπαδόπληκτοι που καταδικάζουν τις αμβλώσεις, αυτοί συνήθως είναι που καταδικάζουν και τις ανύπαντρες μητέρες!!! Αλλά κάτι τέτοιοι ταλιμπάν, αν υπάρχει παράδεισος θα προτιμήσουν μπαίνοντας μέσα να φάνε το κλειδί της πόρτας για να μην μπουν και άλλοι... Υστερόγραφο: Για να τα γράψω όλα αυτά έδιωξα τον Χριστάρα από τον υπολογιστή όπου είναι στρωμένος όλη μέρα. Σκέφτομαι οτι αν δεν είχε γεννηθεί μπορεί η ζωή μου να ήταν ευκολότερη. Όμως χάρις σε αυτόν γίναμε και εγώ και η γυναίκα μου καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι δάσκαλοι (αν δεν αγαπάς τα παιδιά στη δουλειά μας είναι καλύτερο να κάνεις κάτι άλλο γιατί και εσύ υποφέρεις και πολύ περισσότερο τα παιδιά, μικρά ή μεγάλα.Και πόσα παραδείγματα τέτοιων άχρηστων βλέπω καθημερινά....) Επιπλέον δεν θα γνώριζα τις λύσεις και το τέλος σε δεκάδες παιγνίδια PS2, PS3, XBOX360, PSP και PC. Σιγά μην τερμάτιζα ποτέ το Mortal Combat 9 ή τα τρία God of War ή τα Prince of Persia και ένα σωρό άλλα. Τελικά ολοι είναι κάπου χρήσιμοι και ικανοί. Όλοι ανεξαιρέτως.
 8. Επειδή στο όνομα του χριστιανισμού γίναν διάφορα θα καταδικάζεται κάθε άποψη που χρησιμοποιείται από χριστιανούς; Και ποιος θα δικαιούται εν τέλει να μιλά; κανείς υποθέτω γιατί όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Για περιπτώσεις βιασμού έτσι κι αλλιώς η έκτρωση είναι δυνατή. Δεν το κρίνω γιατί και στο φόνο ακόμη υπάρχουν περιπτώσεις που δικαιολογείται. Η οικογένεια δεν αφήνει πίσω κανέναν.Όλοι χτίζουν τη ζωή τους πάνω στα δεδομένα που τη συνθέτουν και αναλαμβάνουν μαζί με τα ωφέλη της οικογένειας και τις υποχρεώσεις. Επιπλέον ένα ειδικό άτομο έχει πολύ καλύτερη ζωή σε μια πολυμελή οικογένεια γιατί το βάρος μοιράζεται. Δυστυχώς, αντίθετα, ένα τέτοιο άτομο συχνά καταλήγει σε ιδρύματα αν δεν υπάρχει πια κανείς να το κοιτάξει - πεθαίνουν οι γονείς και δεν υπάρχουν αδέλφια. Όσο για την επιβάρυνση, ναι, είναι σημαντική: στους γονείς, στα αδέλφια, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, οικονομική και ψυχική. Το ξέρω καλά αυτό, πολύ καλά. Καλό θα ήταν λοιπόν αν κατά λάθος και παρά τον προγεννητικό έλεγχο μας προκύψει κανένα νταουνάκι, να το ξεπαστρεύουμε διακριτικά για να ζήσουμε όλοι καλύτερα αφού αυτό είναι το υπέρτατο κριτήριο. Τι πριν, τι μετά. Άλλωστε και το νεογέννητο μωρό δεν είναι πια και τέλεια σχηματισμένος άνθρωπος... Για το θέμα της υποστήριξης μίλησα πριν. Έτσι κι αλλιώς δε στοχεύει κανείς εδώ το θύμα (τη δεκαπεντάχρονη κοπέλα) αλλά τους θύτες: τον κοινωνικό περίγυρο, τους υστερικούς γονείς, τον περιδεή ερωτικό σύντροφο (που οι γονείς του θα τον συμβουλεύουν πώς να ξεφορτωθεί το εμπόδιο για να μήν "καταστρέψει τη ζωή του"), Αντί λοιπόν το κοινωνικό σύνολο να κινηθεί προς την ηθική ενίσχυση των μελλοντικών γονιών, κρύβει με την έκτρωση το πρόβλημα πετώντας έναν άνθρωπο στα σκουπίδια. Είναι σαφές ποιος φταίει και τι πρέπει να γίνει. Τέλος δεν κρίνω κανέναν. Δεν είμαι δικαστής και ανέκαθεν μου την έδιναν τα δικαστήρια καθώς και οι κάθε λογής εκβιασμοί. Ούτε και δέχομαι την ταύτιση με τους κάθε λογής φαρισαίους που σπεύδουν να καταδικάσουν τη γυναίκα θύμα, ίσως γιατί σκοπεύουν να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους.Ούτως ή άλλως η γυναίκα θα πάρει την απόφαση αλλά να το κάνει όμως χωρίς ψευδαισθήσεις και εν πλήρει γνώσει των πράξεών της. Αυτό που με ενοχλεί - το ξαναλέω - είναι η όλη κάλπικη επιχειρηματολογία για μια πράξη που είναι διάτρητη ηθικά και με κάθε έννοια ηθικής, πλην ίσως της lifestyle ηθικής που προσωπικά μου είναι τελείως ξένη.
 9. Πολύ συζυτήσιμο το πότε γίνεται κάποιος άνθρωπος. Δε θα ήμουν τόσο σίγουρος για τα περί πολυκυτταρων οργανισμών. Έχω δει καρδια σε υπέρηχο πριν τους τρεις μήνες.Όταν αυτή σταμάτησε (παλίνδρομος κύηση) δεν ένιωσα να χάνεται ένας απλός "πολυκύτταρος οργανισμός" Το σώμα είναι της γυναίκας, πράγματι. Αυτό που κυοφορεί σε ποιον ανήκει; Ή μήπως ισχύει το δίκιο του ισχυρότερου; Αν δε θέλει να φέρει κανείς ακούσια ένα παιδί στον κόσμο λαμβάνει τα μέτρα του. Το ατύχημα όταν περιλαμβάνειι ανθρωποκτονία λέγεται δυστήχημα κα ιτιμωρείται νομικά. Και επιπλέον κανείς δεν είναι έτοιμος για ένα παιδί... Μπορώ να καταλάβω μια κοπελίτσα που από άγνοια ή χαζομάρα της ηλικίας μένει έγκυος και καταφεύγει στην έκτρωση επειδή οι γονείς και ο κοινωνικός της περίγυρος αποτελείται από κάφρους που θα σπεύσουν να την καταδικάσουν και να την σπρώξουν να το ρίξει. Εκεί άλλοι φταίνε και απαιτούνται πολύ περισσότερα πράγματα για να αλλάξει μία - και να 'ταν μόνο μία.. - άρρωστη και φαρισαϊκή συμπεριφορά. Με ενοχλεί όμως η προσπάθεια να δοθεί θεωρητικό υπόβαθρο και προοδευτική υπόσταση σε μια πράξη που είναι καθαρή αμερικανιά. Είμαι ισχυρότερος, έχω και δίκιο, σε σκοτώνω... δεν πάει έτσι. Προοδευτικός είναι (προσωπική άποψη) αυτός που πασχίζει να κάνει την κινωνία καλύτερη και με λιγότερα κόμπλεξ, με μεγαλύτερη ανοχή στην ιδιαιτερότητα και τα προβλήματα του άλλου.
 10. Τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό; Υπάρχει σαφής απάντηση; Μας ανήκουν τα παιδιά μας; Έχουμε πάνω τους δικαίωμα ζωής και θανάτου; Το ότι τα κυοφορούμε και γεννάμε τα καθιστά προέκταση του σώματός μας και συνεπώς εμπίπτουν στο θέμα της αυτοδιάθεσης του σώματός μας; Πότε ο άνθρωπος γίνεται άνθρωπος και πότε καλλιέργεια κυττάρων; Αν πιω δέκα ουίσκια και πατήσω με το αμάξι έναν άνθρωπο αθωώνομαι; Αν είμαι δηλαδή τελείως γιούχου στο σεξ αθωώνομαι; Δηλαδή δεν υπάρχει αντισύλληψη; Το σεξ εχει ευθύνες. Αν δε μπορεί κανείς/καμιά να τις αναλάβει ας βολευτεί κατ'ιδίαν. Να μη μπλέκει και άλλους. Και στο τέλος αυτό που εσύ σκοτώνεις άλλοι παρακαλάν να το αποκτήσουν και κουρελιάζονται οικονομικά και σωματικά - χώρια τη δοκιμασία στη σχέση του ζευγαριού - με εξωσωματικές και άλλα τέτοια. Ξοδεύουν επίσης κάποιοι χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν ένα παιδί...γιατί να μη μπορεί να γίνει αυτό νόμιμα - εδώ βέβαια μπαίνουν και οι τεράστιες ευθύνες του κράτους που κάνει την τσατσά στην εμπορία βρεφών με τους νόμους του για την υιοθεσία. Το οτι τον αγώνα ενάντια στις εκτρώσεις τον αναλαμβάνουν διάφορες πουριτανές κυράδες και χριστιανοφασιστικές οργανώσεις εγχώριες και υπερατλαντικές δε σημαίνει οτι αυτομάτως έχουν άδικο, Μπορεί να αυτοί είναι θρησκόληπτοι και συντηρητικοί αλλά δε σημαίνει οτι η απέναντι πλευρά έχει δίκιο. Δείτε πρώτα ένα βρέφος να βγαίνει κομμάτια από τη μήτρα και ξανασυζητάμε. Αν κάνεις παιδιά πάντως παθαίνεις αλλεργία με τα φονικά κάθε είδους. Αν ήξερα δηλαδή προγενετικά οτι ο γιος μου θα γεννηθεί αυτιστικός θα τον σκότωνα; Και τότε και τώρα μου φαίνεται αδιανόητο. Πριν τρία χρόνια συγγενικό ο0υ πρόσωπο έμεινε έγγυος για τρίτο παιδί σε ηλικία άνω των σαράντα. Όταν ο γιατρός τους είπε για την εξέταση σχετικά με το σύνδρομο Down, έβαλαν (και ο σύζυγος μαζί) τα γέλια: "Δηλαδή γιατρέ θα σκοτώσουμε έναν άνθρωπο επειδή μπορεί να είναι διαφορετικός;" του είπαν. Άνθρωποι που και ζορίζονται οικονομικά και δεν είχαν και καμιά απόλυτη ανάγκη για παιδί, δύο έχουν. Είπαμε: το σεξ έχει ευθύνες.
 11. Να προσθέσω και μια καταπληκτική διασκευή της "Φόνισσας" του Παπαδιαμάντη από μια άγνωστη σε μένα σκιτσογράφο την Ντόρα Τσαρούχα στο http://h-fonissa.blo...og-post_28.html Θα το ανεβάσω και στο δικό μου blog που έφτιαξα περισσότερο για μαθητές και φιλολόγους: http://blogs.sch.gr/pantsal
 12. Έχω πάρει στην κόρη μου ένα Acer Aspire One D255. Έβαλα και ένα γίγα μνήμη επιπλέον (2 συνολικά), WinXP (σιγά μην το βαρύνω τζάμπα με τα 7αρια) και δουλεύει τα πάντα. Μου αρέσει αλλά η οθόνη που είναι 10' είναι πολύ μικρή...εγώ πια και με 15αρα δε βολεύομαι εύκολα και θέλω από 17' και πάνω (ιδανική η 22αρα). Επειδή λοιπόν θείε Νίκο τα'χεις πια τα χρονάκια σου πάνε για ένα laptop κοντα στα 400-450 ευρώ ή και παραπάνω (τι τα λυπάσαι τα λεφτά, σε ένα-δυο μήνες θα γίνουν κατοχικά δισεκατομύρια)
 13. Όπου έχουν πρόσβαση οι Αγγλοσάξωνες θα κατεβαίνουν και trackers και filehosts και blogs καιο,τιθυμαμαιχαιρομαι. Καλού κακού μάθετε κινέζικα ή ρώσσικα.
 14. Αν θέλεις μετάφραση της Οδύσσειας αυτή του σχολείου είναι η καλύτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή (του Δ.Μαρωνίτη). Δεν είναι τέλεια αλλά είναι πολύ καλύτερη από τις υπόλοιπες. Δεν περιλαμβάνει όμως (το σχολικό βιβλίο) όλες τις ραψωδίες, οπότε αν τις θέλεις όλες πρέπει να ψαξεις και στο εμπόριο. Μην ακούς τέκνον μου τον zade. Ανήκει εις την βδελυράν κατηγορίαν των ταραχοποιών και υπονομευτών των αρχών της κοινωνίας και του έθνους μας. Παρασύρει εις την απώλεια τους νέους τους υπακούοντας είς τα ολέθρια κελεύσματά του. Ας αναφωνήσωμεν από κοινού: "Ύπαγε οπίσω μου zade"
 15. Μια απάντηση για τα γραφόμενα του Κανέλλη Καημένε Μακρυγιάννη να 'ξερες γιατί το τζάκισες το χέρι σου το τσάκισες για να χορεύουν σέικ τα κωλόπαιδα Ντίνος Χριστιανόπουλος, Μικρά ποιήματα (Ιανός, 2004)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.