Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1674
  • Content Count:  28532
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  761
  • With Us For:  6842 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

:)

Είμαι σίγουρος ότι μερικές μασέλες θα έπεσαν βλέποντας αυτόν τον τίτλο στις Νέες Κυκλοφορίες :)

Όπως επιβεβαίωσε χτες ο εκδότης της Jemma, Σεπτέμβρη, βία Οκτώβρη, θα βγει για πρώτη φορά αυτόνομο, ένα από τα κλασσικότερα Λατινοαμερικάνικα Κόμικ, το θρυλικό Ετερνάουτα. Απ'ότι κατάλαβα το πρώτο βερσιόν σε σενάριο Oesterheld και σκίτσο Fransisco Solano Lopez. Το Ετερνάουτα έχει ξαναεμφανιστεί στις σελίδες των περιοδικών Σκορπιός και Σκαθάρι, πλην όμως δεν ευτύχησε ποτέ να ολοκληρωθεί.

Αυτή τη φορά θα βγει σε δύο τομάκια και σε μακρόστενη μορφή (αφού και το πρωτότυπο έτσι είχε δημιουργηθεί/εμφανιστεί). (ένα ισπανικό βερσιόν που βλέπω πιάνει όλη την οθόνη, και μόνο αυτή (μακρόστενο) με 3 "γραμμές" ανά σελίδα)

Είμαι τρελά ενθουσιασμένος με αυτό το νέο! Μια πολύ δυνατή περιπέτεια, η οποία επιδέχεται και μια δεύτερη πολιτικοποιημένη ανάγνωση που το απογειώνει....

:cheers:

ΥΓ σημειώνω ότι εξ'όσων γνωρίζω ΔΕΝ έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά..... γιατί το έχουμε ψάξει ουκ ολίγοι αρκετές φορές.........

• Like 2

• Member ID:  1991
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4996
  • Achievement Points:  4996
  • Days Won:  42
  • With Us For:  6688 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Jemma ζεις, εσυ μας οδηγείς! Το καλύτερο νέο. Το ψηλιάστικα όταν είδα αυτα που έγραφες στο φωναχτοκούτι!

• Member ID:  832
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4143
  • Achievement Points:  4143
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6787 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ώστε αυτές είναι οι λεπτομέρειες! :)

Αυτά είναι - η jemma όλο ευχάριστα μας είναι :best:

αναμένουμε λοιπόν με ανυπομονυσία :cheers3:

• Member ID:  2285
  • Topic Count:  950
  • Content Count:  4409
  • Achievement Points:  4463
  • Days Won:  27
  • With Us For:  6660 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Kι εγώ αμέσως σε έπιασα όταν ανέφερες τη χαρά σου για κάτι που σου είπαν τα παιδιά της Jemma. Ευχάριστο νέο, εγώ έχω διαβάσει όλες κι όλες 2 ιστορίες απ' τον Σκορπιό, και μάλιστα δεν ήταν καν συνεχόμενες, αλλά έμεινα με θετικές εντυπώσεις.

• Member ID:  3787
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12121
  • Achievement Points:  12143
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6535 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Η χαρά μου είναι απερίγραπτη!! Θα κλάψω... Μπράβο τους!

.

Λίγο μπερδεύτηκα με το "2 τόμοι". Μόνο? Βασικά αυτοί ξέρουν. Να δούμε

Επεξεργασία από comicsell

• Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4697
  • Achievement Points:  4731
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6680 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Θαυμάσια νέα!! :clap2:

Το αναμένουμε! :best:

• Member ID:  1834
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  283
  • Achievement Points:  283
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6701 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

φοβερη ειδηση

• Member ID:  3960
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6512 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Απο τις καλύτερες ειδήσεις που άκουσα τους τελευταίους μήνες!!!!! Πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια. Eternauta σε ένα τόμο λογικά προσεγμένο σαν έκδοση, είναι πολύ καλή είδηση. Μπράβο στην Jemma!! :beer:

• 4 weeks later...

• Member ID:  1790
  • Topic Count:  130
  • Content Count:  7856
  • Achievement Points:  8196
  • Days Won:  29
  • With Us For:  6706 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Από τα λίγα που θυμάμαι πρέπει να ήταν φοβερή σειρά!! Το περιμένω με ανυπομονησία!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! :beer:

• 1 year later...

• Member ID:  1834
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  283
  • Achievement Points:  283
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6701 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

το αγορασα και ηταν καταπληκτικο,ξερουμε ο δευτερος τομος ποτε θα βγει?

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Πάντως στις ιστορίες που διαβάσαμε στο Σκάθαρι/Σκορπιό δεν είχαν τίποτα πολιτικά μηνύματα (απ' όσο θυμάμαι). Μάλλον στα επόμενα τεύχη θα ήταν πιο καθαρά τα πολιτκά πιστεύω των δημιουργών.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Χρωστάω μια παρουσίαση. δεν έχω ευκαιρήσει για να την κάνω όπως θέλω να την κάνω. εν τάχει πάντως ο τόμος περιέχει υλικό που δημοσιεύτηκε περίπου μέχρι τον Σκορπιό 23? 24? Οπότε τελείως καινούργια πράγματα θα δούμε από τον επόμενο.

Συμφωνώ εν μέρει με το Θοδωρή, δεν είναι τόσο έντονα εδώ. Είναι όμως και το πρώτο βερσιόν που γράφτηκε στη δεκαετία του 50, εάν δεν απατόμαι. Η πολιτική χρειά, εξ'όσων γνωρίζω γίνεται πιο έντονη στη συνεργασία με τον Μπρέτσια αλλά και στη συνέχεια που έκαναν οι Έστερχελντ-Λόπεζ τη δεκαετία του 70. Μερικά πράγματα όμως φαίνονται εντονότερα ανάλογα και με το που και πότε τα βιώνει κανείς. Άνετα μπορεί να γίνει συνειρμός εξωγήινοι=αμερικάνοι/ιμπεριαλιστές-εν-γένει (δεν το αναλύω περισσότερο, για να μη γεμίσω σπόιλερς, αν και νομίζω ότι αυτό φτάνει για να μπει κανείς σε μια ατροπό σκέψης)

:cheers5:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
Είναι όμως και το πρώτο βερσιόν που γράφτηκε στη δεκαετία του 50, εάν δεν απατόμαι. Η πολιτική χρειά, εξ'όσων γνωρίζω γίνεται πιο έντονη στη συνεργασία με τον Μπρέτσια αλλά και στη συνέχεια που έκαναν οι Έστερχελντ-Λόπεζ τη δεκαετία του 70.

Δεν εχω ιδεα για τι μιλας. Κανε μας την παρουσιαση να ξερουμε κατι παραπανω... Μιλαμε για περιοδους τυπου Silver Age Flash/Modern Age Flash; (δε βρηκα καλυτερο παραδειγμα) 2 περιοδους ανεξαρτητες μεταξυ τους; Οι δυο τομοι που θα εκδοθουν ειναι συμπληρωμενη η πρωτη περιοδος; Η μας αφηνουν στα κρυα του λουτρου; Εσεις που αγορασατε τον πρωτο τομο, ποσα τευχη εχει μεσα;

Φωτειστε μας!! :thanks:

• Member ID:  1991
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4996
  • Achievement Points:  4996
  • Days Won:  42
  • With Us For:  6688 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Όλες σου οι ερωτήσεις σχετικά με την Ετερνάουτα (πλην τοθ πότε βγαίνει ο β' τόμος΄) θα απαντηθούν ΕΔΩ.

• Like 3

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

ok. Χοντρά-χοντρά, γιατί αυτά είναι που θέλω να ψάξω και καθυστερώ την παρουσίαση.

Κανένα δεν είναι ολοκληρωμένο κόμικ, όπως λχ κανένα Μπλεκ δεν είναι ολοκληρωμένο. Η επανάσταση συνεχίζεται, οι Άγγλοι παραμένουν. (Κάπως έτσι και στο Ετερνάουτα, η αναζήτηση συνεχίζεται (όντως όμως χωρίς την αυτοτέλεια των Μπλεκ))

Δεκαετία 50, οι Λόπεζ+Έστερχελντ φτιάχνουν τον Ετερνάουτα. Με κάποιον τρόπο τον ολοκληρώνουν? σταματά?

Ο Έστερχελντ με τον Μπρέτσια το ξαναεπισκέπτονται τη δεκαετία του 60 (τέλη), με πειραματικό σχέδιο Μπρέτσια και ξαναλένε την ιστορία που ειπώθηκε το 50 (πως ξεκίνησε κλπ), αλλά με πιο έντονη πολιτική χροιά.

Δεκαετία 70 (μέσα), οι Λόπεζ+Έστερχελντ φτιάχνουν καινούργιες ιστορίες με Ετερνάουτα. Αν έχω κατάλαβει καλά, συνεχίζουν τις περιπλανήσεις από εκεί που τις αφήσαν την δεκαετία του 50, με ακόμα πιο έντονη πολιτική χροιά.

Πεθαίνει ο Έστερχελντ και εν συνεχεία, αρχικά ο Λόπεζ, μετά άλλοι, γράφουν καινούργιες περιπέτειες.

Εδώ μεταφράζεται η αρχική δουλειά. Αυτή που είχε βγει το 50. Απ'ότι καταλαβαίνω θα δημοσιευθεί όλη (με το όποιο φινάλε είχε). Επί του παρόντος, στον πρώτο τόμο έχει το υλικό που υπήρχε στους Σκορπιούς 1-23? 24? (θυμίζω ότι βγήκαν 28 Σκορπιοί). Δεν ξέρω τι είχε βγει στις Κολούμπρες (φαντάζομαι πολύ λιγότερα απ'ότι στους Σκορπιούς).

Φυσικά οι μεταφράσεις είναι διαφορετικές (Σκορπιός-Jemma). Τα καρέ είναι "περίπου" τα ίδια. Στον Σκορπιό είχε πέσει πετσόκομμα για να χωράνε στο στυλ 2 καρέ οριζόντια, 3 πάνελ κάθετα. Στην Jemma (από μνήμης το λέω τώρα) είναι 4 οριζόντια και 3 κάθετα? Οπότε έχουμε μερικά πιο πλατιά καρέ στη Jemma. Από την άλλη, από μια πρόχειρη ματιά που έριξα, μου φαίνεται ότι το σκίτσο στην έκδοση της Jemma έχει περισσότερο bleeding στο χαρτί και λιγότερη λεπτομέρεια/ακρίβεια. Πιθανότατα να έχουν χαθεί τα αρχικά φιλμ και η δουλειά να γίνεται από κάποια άλλα εκτυπωμένα. Επίσης, μπορεί το ίδιο το σκίτσο να ήταν για μικρότερη έκδοση, οπότε τώρα στο "μεγάλωμα" να φαίνεται κάπως.

... πλάκα στη πλάκα είπα σχεδόν όσα ήθελα να γράψω :) απλώς θέλω να το κάνω πιο "λεπτομερώς" και με χωρίς αυτά τα "νομίζω"/"αν κατάλαβα καλά" κλπ :)

• Like 4

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Βλεποντας τα τευχη Σκορπιος/Σκαθαρι που εχω δε μπορω να δω πετσοκοψιματα στα καρε, η τουλαχιστον οπως γινονταν στα περιοδικα Αγορι και Σπαιντερ-μαν (ιεροσυλια). Απο το wikipedia τoυ AndreaD βγαινουν πολλα, οπως οτι τα 2 πρωτα χρονια που δημοσιευτηκε το πρωτο επος, η συχνοτητα εκδοσης ηταν 3 σελιδες τη βδομαδα. Μαλλον μετα επαθαν NipTuck απο τους δικους τους εκδοτες για να γινουν 15 σελιδες καθε κεφαλαιο. Ισως αυτα τα πετσοκοψιματα να δημοσιευσαν εκει στη ΜΑΜΜΟΥΘ (παντως αξιοπρεπη χαρτοκοπτικη αρα απο τον αυθεντικο εκδοτικο οικο θα εγινε), και οι εκδοσεις Jemma να δημοσιευσαν το οριτζιναλ στησιμο. Δεν εχω τον τομο και κανω υποθεσεις απο τα λεγομενα σας.

Στο παρακατω λινκ εχει μια περιληψη του πρωτου κυκλου στα αγγλικα. Μιλαει για 350 σελιδες, αρα οι δυο τομοι εχουν ολο το υλικο των 2 ετων:

http://members.tripod.com/TheWrapper/eternaut.html

Σε αυτο το λινκ του amazon εχει αγγλικη εκδοση σε ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΒΕΡΖΙΟΝ οπως γραφει στο εξωφυλλο. Διαστασεις 4 προς 3. 350 σελιδες.

http://www.amazon.com/El-Eternauta-No-Hect...664&sr=8-13

post-3787-1238447901_thumb.jpg

Επεξεργασία από frequently_attitudes
  • Like 3

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

το πετσόκομμα που αναφέρω είναι σε ορισμένα πλατιά (περίπου 1,5 καρέ πλάτος), όπου έχουν "τριμάρει" τα πλάγια και έχει γίνει φόκους στο κεντρικό σημείο. Από τη στιγμή που υπήρχε και το ιταλικό Skorpio και που εμείς μάλλον από εκεί πήραμε το υλικό για όλα όσα είναι στον ελληνικό Σκορπιό (πχ ο Νεκράδαμος έχει το ιταλικό όνομα σε μας και όχι το αργεντίνικο), ακούγεται λογικό αυτό που λες για κόψιμο-ράψιμο στο εξωτερικό.

Λαλακία μου που δεν το ανάφερα, αλλά ναι, η Jemma το δημοσιεύει με το αυθεντικό στήσιμο (πλάτος χ ύψος). Νόμιζα πως είχε ξαναειπωθεί.

• Like 2

• Member ID:  2265
  • Topic Count:  999
  • Content Count:  20072
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6661 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Βρε σταμάτα να απαντάς εδώ και κάνε την παρουσίαση να τελειώνουμε! :grr:

:beer3:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

τι προτιμάς? παρουσίαση Ετερνάουτα ή τη δήλωση σου εμπρόθεσμα? :)

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
Κανένα δεν είναι ολοκληρωμένο κόμικ, όπως λχ κανένα Μπλεκ δεν είναι ολοκληρωμένο. Η επανάσταση συνεχίζεται, οι Άγγλοι παραμένουν. (Κάπως έτσι και στο Ετερνάουτα, η αναζήτηση συνεχίζεται (όντως όμως χωρίς την αυτοτέλεια των Μπλεκ)

Όπως και το Planet Terry του 1986. Ποτέ δεν τελείωσε και δε μάθαμε ποτέ αν βρήκε τους γονείς του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.