Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΠΑΠΙΩΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ (Η)
Hμερ. έκδοσης:
28-07-2024
Εξώφυλλα:
5 + 5 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
5
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Περιεχόμενο:
Περιπέτεια,Φαντασίας,Χιουμοριστικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
17.0 x 23.5
Σελίδες:
68
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
ISBN:
9-786-185-766528
Ονομαστική τιμή:
0,60€ (Δωρεάν με την Καθημερινή της Κυριακής – 4,00 Ευρώ)
Υπερσειρά:

• Member ID:  32676
  • Group:  Members
  • Topic Count:  140
  • Content Count:  1317
  • Achievement Points:  1393
  • Days Won:  12
  • With Us For:  2669 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

IMEGALITONPAPIWNMYTHOLOGIA_0001.jpg  IMEGALITONPAPIWNMYTHOLOGIA_0002.jpg  IMEGALITONPAPIWNMYTHOLOGIA_0003.jpg  IMEGALITONPAPIWNMYTHOLOGIA_0004.jpg

Κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος της σειράς «Η Μεγάλη των Παπιών Μυθολογία». Πρόκειται για τη σειρά η οποία θα δίνεται ως ένθετο με την Καθημερινή της Κυριακής αυτό το καλοκαίρι, Θα εκδοθούν συνολικά 5 τόμοι με τον πρώτο να κυκλοφορεί στις 28 Ιουλίου και τους υπόλοιπους τις τέσσερις τις Κυριακές του Αυγούστου. Ο τόμος αποτελείται από 68 σελίδες και περιλαμβάνει 2 μεγάλες ιστορίες της IDW Publishing και 6 ιταλικές μονοσέλιδες από τη σειρά Μυθολογία. Από τις μονοσλέλιδες ιστορίες κάποιες τις έχουμε δει ξανά σε παλαιότερα τεύχη του Μίκυ Μάους. Το όλο στήσιμο της έκδοσης παραπέμπει στην περσινή σειρά Once upon a mouse. Έχουμε δηλαδή 68 σελίδες, μαλακό εξώφυλλο, μέγεθος17.0 x 23.5, αρίθμηση στη ράχη και έλλειψη περιεχομένων.

Τη μέχρι τώρα συζήτηση για την έκδοση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους Indian & albert.

• Member ID:  38010
  • Topic Count:  19
  • Content Count:  911
  • Achievement Points:  987
  • Days Won:  3
  • With Us For:  1362 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Τίποτα το ιδιαίτερο οι ιστορίες του πρώτου τόμου. Ειδικά η τελευταία ήταν μεγάλη σαχλαμάρα κατά τη γνώμη μου, αν και είχε και κάποια στοιχεία που μου άρεσαν. Η πρώτη τουλάχιστον διαβάζονταν ευχάριστα αλλά φαντάζομαι πως σε δυο μέρες θα την έχω ξεχάσει. 

Πάντως ανυπομονώ για την ιστορία Topolino e la guerra di Troia που λογικά θα δούμε σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη. Δεν είναι καλό αντίτιμο για το Σκάρπα αλλά τουλάχιστον θα μας δώσει κάτι και αυτή η συλλογή. 

Επεξεργασία από Rombax

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Πριν 10 χρόνια με €4 παίρναμε σκληρόδετους τους τόμους του Μπαρκς και μας φαινόταν φθηνά. Τώρα πληρώνουμε €4 για ένα τόμο 68 σελίδων με ιστορίες κάτω του μετρίου. Βέβαια το συγκεκριμένο τομάκι έχει πολύ λιγότερο κόστος για τον εκδότη σε σχέση με το Σκάρπα οπότε πιστεύω αυτό θα είναι οτι μοντέλο και για τα επόμενα έτη.

• Member ID:  36975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  116
  • Content Count:  3819
  • Achievement Points:  3030
  • Days Won:  114
  • With Us For:  1628 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Μόλις το πήρα, στον δρόμο για την παραλία!!!:)

Θα το διαβάσω και θα επανέλθω!:spidey_yeah_that:

Α, εν τω μεταξύ ήθελα να κάνω την παρουσίαση... Έπρεπε να φανταστώ ότι τέτοια ώρα που το πήρα....:trixes::P

• Member ID:  11226
  • Topic Count:  143
  • Content Count:  3065
  • Achievement Points:  3130
  • With Us For:  5759 Days
  • Last Seen:  

Αγοράστηκε πρωί πρωί μαζί με άλλες εφημερίδες και το διάβασα πριν λίγο. Εντάξει καλουτσικο το σχέδιο αλλα μέτριοτατο το σενάριο. Συνολικά μέτριο θα το χαρακτήριζα (και αυτό λόγω του ελληνικού θέματος που μου προκαλεί το ενδιαφέρον). Ελπίζω τα επόμενα τεύχη να είναι λίγο καλύτερα έστω.

Υγ οι σκληροδετοι τόμοι Μπαρκς ήταν προσφορά απίστευτη και λόγω εξωφύλλου, λόγω μεγέθους των τομων, λόγω μεγέθους της προσφοράς (16 τόμοι καθε καλοκαίρι) και φυσικά λόγω ποιότητας των ιστοριών. Και όλα αυτά στην ίδια τιμή με αυτά τα τομακια. Τα έχουμε πει πολλές φορές και κάθε φορά αναπολούμε και λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα. 

Επεξεργασία από albertus magnus

• Member ID:  39094
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  290
  • Achievement Points:  295
  • Days Won:  2
  • With Us For:  1087 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Για τούς δυο τόμους του Paper Mitologia  οι γείτονες μας θα πληρώσουν για  (2 τεύχη×196 σελ.) 392 σελίδες 11,8 ευρώ , εμείς για αυτήν την σειρά θα πληρώσουμε για (5 τεύχη×68 σελ.)  340 σελίδες 20 ευρώ την εποχή των απάντων του Σκάρπα έπαιρνες με 4 ευρώ 180 σελίδες αλλά  τότε το τίμημα ήταν το άθλιο εφημεριδόχαρτο ή το καλό εφημεριδόχαρτο ανάλογα την εποχή  και όλα αυτά γιατί εμείς που ενδιαφερόμαστε μόνο για τα disney πρέπει να φορτωνόμαστε όλα αυτά τα κιλά χαρτιού του πιθάνον κατά τα άλλα αξιόλογου πακέτου και περιεχομένου της εφημερίδας αλλά τις περισσότερες φορές αδιάφορο σε εμάς είτε σαν θεματολογία είτε την δεδομένη χρονική στιγμή (εφημερίδα = τα νέα της ημέρας).

Και αυτό το "ενδεικτική τιμή  0,60" τι σημαίνει ότι αν το παραγγείλω επειδή δεν πρόλαβα να το πάρω θα μου το στείλουν με 0,60 ευρώ ; Γελάτε ε ; και καλά κάνετε.

• Member ID:  11226
  • Topic Count:  143
  • Content Count:  3065
  • Achievement Points:  3130
  • With Us For:  5759 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Καλά τους γείτονες πάντα τους ζήλευα για τις προσφορές τους. Από τον Μπαρκς που τον πήρανε όλο σερι μέσα σε 48 βδομάδες, τον Σκάρπα που είχανε οι τόμοι τους διπλάσιο μέγεθος και επίσης τον πήρανε σερί κτλ κτλ Τώρα το να κόβουν στα δύο και στα τρία περίπου τον κάθε τόμο τους για να τον δώσουν εδώ μας φαίνεται πλέον φυσιολογικό.  

• Member ID:  2322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5041
  • Achievement Points:  5115
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6601 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Καταρχάς δεν έχω λόγια που σταμάτησε ο Σκάρπα. Μεγάλη πίκρα. Τώρα το παρόν τομακι άσχετα με το ότι δυστυχώς αντικατέστησε τον Σκάρπα είναι μια χαρά τίμιο για νέους αναγνώστες. Η κόρη μου που πάει Δευτέρα δημοτικού (σε λίγο) το λάτρεψε. Ωραίο σχέδιο ωραία χρώματα απλό σενάριο.Εκεί απεύθυνεται και η Κ με αυτές τις προσφορές. Η τιμή του προφανώς και δεν είναι 4 ευρώ. 4 ευρώ κάνει η εφημερίδα με όλα τα συνοδευτικά. Τώρα αν εμείς δεν διαβάζουμε τίποτε άλλο από την εφημερίδα είναι δυστυχώς δικό μας πρόβλημα. 

• Member ID:  29562
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  631
  • Achievement Points:  639
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4303 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
18 ώρες πριν, CarpiMan είπε:

Για τούς δυο τόμους του Paper Mitologia  οι γείτονες μας θα πληρώσουν για  (2 τεύχη×196 σελ.) 392 σελίδες 11,8 ευρώ , εμείς για αυτήν την σειρά θα πληρώσουμε για (5 τεύχη×68 σελ.)  340 σελίδες 20 ευρώ την εποχή των απάντων του Σκάρπα έπαιρνες με 4 ευρώ 180 σελίδες αλλά  τότε το τίμημα ήταν το άθλιο εφημεριδόχαρτο ή το καλό εφημεριδόχαρτο ανάλογα την εποχή  και όλα αυτά γιατί εμείς που ενδιαφερόμαστε μόνο για τα disney πρέπει να φορτωνόμαστε όλα αυτά τα κιλά χαρτιού του πιθάνον κατά τα άλλα αξιόλογου πακέτου και περιεχομένου της εφημερίδας αλλά τις περισσότερες φορές αδιάφορο σε εμάς είτε σαν θεματολογία είτε την δεδομένη χρονική στιγμή (εφημερίδα = τα νέα της ημέρας).

Και αυτό το "ενδεικτική τιμή  0,60" τι σημαίνει ότι αν το παραγγείλω επειδή δεν πρόλαβα να το πάρω θα μου το στείλουν με 0,60 ευρώ ; Γελάτε ε ; και καλά κάνετε.

Εδώ "τσακωνόμουν"χθές με φίλο της σελίδας μας ο οποίος πόσταρε στο fb στη σελίδα ΚΟΜΙΞ, ένα ποστ αντίστοιχο με ποστ που εκανε και εδώ μέσα, μόνο που εδώ το έχει μισό. Υποστήριζε λοιπόν ο φίλος ότι "μια χαρά είναι οι 68 σελίδες στα 4€ αν συγκριθούν με εκδόσεις εξωτερικού που ανά τεύχος είναι 28-32 για 4-5€". Αυθαιρεσία βέβαια και παραπληροφόρηση καθώς η σωστή σύγκριση είναι η παραπάνω του φίλου capriman. Στη συνέχεια του ποστ, που υπάρχει μόνο στο fb και όχι στη σελίδα μας εδώ, αναφέρει ο φίλος, κατηγορώντας όσους γκρινιάζουμε για το κόψιμο του Scarpa, ότι "δε μου άρεσε σαν έκδοση γιατί μεταξύ άλλων μείωσαν τις σελίδες στο μισό σε σχέση με την Ιταλική και ειδικά όταν έχεις δει υπερ έκδοση σαν του Μπαρκσ περιμένεις κάτι καλό άρα και σταμάτησα". Επίσης στο διάλογο που κάναμε μου έγραψε ότι θεωρεί "κοροϊδία να μας πασάρουν μισούς τόμους από τους Ιταλικούς" ενώ ήδη του είχα αναφέρει πως εδώ οι 2 ιταλικοί τόμοι έγιναν 5, άρα ακόμα χειρότερα από τον Scarpa. Επίσης από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενά του, είναι προτιμότερη αυτή η συλλογή από του Scarpa, καθώς αυτή θα ολοκληρωθεί σε 5 τόμους, ή σε 10 αν συνεχίσει και του χρόνου, ενώ του Scarpa θα μάζευαν και τα εγγόνια μας. Άρα λογικά είναι καλύτερο να έχουμε μια μικρή συλλογούλα μέτριας ποιότητας περιεχομένου αλλά σύντομα ολοκληρωμένη, παρά μια μεγάλη συλλογή, σε μεγάλο βαθμό πολύ καλής και εγνωσμένης αξίας, που όμως θα αργήσιε να ολοκληρωθεί. Το ακούω και ας διαφωνώ κάθετα οριζόντια και διαγώνια. Επίσης το ότι θεωρώ ως επί το πλέιστον σαβούρα τις ιστορίες με 6.8 και 6.9 στο inducks είναι λάθος μου μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω πολλά. Λογικά είναι η αφρόκρεμα των ιστοριών και οι σαβούρες έχουν βαθμολογία 2, 3, 4 άντε 5. Wait, what? Δεν υπάρχουν τέτοιες βαθμολογίες στο inducks??  

• Last Seen:  

Διαφήμιση για το επόμενο τευχ... εε συγγνώμη τόμο εννοώ :P:

MitosAriadnis04-08-2024Kathimerini.jpg.0e24fd6b08f913155cb26aa798990656.thumb.jpg.7f52302b636da102305ef9a81c7f87a7.jpg

Επεξεργασία από Rombax

• Member ID:  40190
  • Topic Count:  63
  • Content Count:  1077
  • Achievement Points:  1196
  • Days Won:  15
  • With Us For:  796 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
16 λεπτά πριν, Rombax είπε:

Διαφήμιση για το επόμενο τευχ... εε συγγνώμη τόμο εννοώ :P:

MitosAriadnis04-08-2024Kathimerini.jpg.0e24fd6b08f913155cb26aa798990656.thumb.jpg.7f52302b636da102305ef9a81c7f87a7.jpg

Αντιγράφω από τη σελίδα της Καθημερινής

"Στον δεύτερο τόμο με τίτλο «Ο μίτος της Αριάδνης», Ο Μίνωας, ο Θησέας και η Αριάδνη σε μια περιπέτεια πραγματικό… λαβύρινθο με φόντο το νησί της Κρήτης, ο Οδυσσέας δέχεται ένα αναπάντεχο καλωσόρισμα φτάνοντας στην Ιθάκη, ο Μαύρος Πητ μεταμορφώνεται σε Δευκαλίωνα, ο Οιδίποδας λύνει το αίνιγμα της Σφίγγας, καθώς και άλλες ιστορίες!

«Η Μεγάλη Των Παπιών Μυθολογία». Την Κυριακή 04/08, ο 2ος τόμος με την «Καθημερινή»."

Υ.γ. έρχεται και ποστ στη κουβεντούλα για την έκδοση :mafia:

:beer:

• Last Seen:  

Το διάβασα!:) Ωστόσο, επειδή ακόμη δεν έχω διαβάσει τα σχόλιά σας( είναι πολλά, τι να κάνω), θα ακολουθήσει και δεύτερο ποστ(λογικά), στο οποίοι θα απαντώ σε όποιο ποστ μου τράβηξε την προσοχή!:D Τέλος πάντων, μια σύντομη παρουσίαση/κριτική από εμένα!Enjoy!:beer:

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο τόμος απαρτίζεται από δύο ιστορίες, ανάμεσα στις οποίες εντοπίζονται διάφορες μονοσέλιδες. Η πρώτη ιστορία τιτλοφορείται:" Η Διδώ και το δέρμα του βοδιού", αποτελείται από 25 σελίδες, ενώ η δεύτερη περιπέτεια, φέρει τον τίτλο "Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο δέρας" και εκτείνεται σε 19 σελίδες. Όπως προανέφερα μεταξύ τους, εντοπίζονται αρκετές μονοσέλιδες, χιουμοριστικές, ιστορίες. Η έκδοση είναι σχετικά περιποιημένη, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε αντίστοιχη της περσινής, με καλύτερη κόλληση στη ράχη έχω να παρατηρήσω.default_best.gif.0d058242f8afc10b8a9f652ef864e928.gif Το εξώφυλλο ματ και αρκετά χοντρό/σκληρό, ενώ η ποιότητα έκδοσης εσωτερικά, είναι αυτή που μας έχει συνηθίσει η Καθημερινή, δηλαδή προσεγμένη- αν εξαιρέσουμε βέβαια το μέγεθος της γραμματοσειράς, που για κάποιον λόγο επιμένουν να το διατηρούν τόσο μικρό!:trixes:

ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όλα τα παραπάνω όμως είναι απλώς το περιτύλιγμα, μιας που το πραγματικά σημαντικό σε μια έκδοση κόμικς είναι οι ιστορίες κι εδώ έχουμε...αρκετά απογοητευτικές ιστορίες... :(Γι' αυτό που είναι βέβαια, είναι αξιοπρεπείς, διασκεδαστικές ιστοριούλες του σωρού  που εύκολα θα έμπαιναν σε ένα Ντόναλντ ή Super Μίκυ... :oops:Ειδικότερα, η πρώτη ιστορία είχε αρκετά έξυπνη πλοκή( δηλαδή είχε γίνει καλή μεταφορά, γιατί η πλοκή βασίζεται στον αρχαίο μύθο), αλλά οι ατάκες των χαρακτήρων... άνευρες, χλιαρές, χιούμορ παιδικό...:spidey_yeah_that:Στη δεύτερη ιστορία πάλι, δεν είχε γίνει καν καλή μεταφορά... Λογικό βέβαια, γιατί που να χωρέσουν όλες οι περιπέτειες του Ιάσονα σε 19 σελίδες! bigwing.gif.2e15ff5f6b8a9eff3bd9f8115583ca50.gifΑλλά τουλάχιστον, αφού καλή μεταφορά δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να γίνει, ας ήταν κάπως πιο δυνατό το χιούμορ της ιστορίας...Πιστεύω δεν ήμουν ο μόνος που διάβασε χιλιοειπωμένα γκαγκ για την τύχη του Γκαστόνε... :antekale:Στα θετικά, όλοι οι χαρακτήρες είχαν ρόλους που τους ταίριαζαν γάντι! default_best.gif.0d058242f8afc10b8a9f652ef864e928.gifΠολύ καλό αυτό, το αναγνωρίζω στους δημιουργούς! Επιπλέον, ο σχεδιασμός μου φάνηκε πολύ καλός, μπορώ να πω μάλιστα, ότι εξεπλάγην ευχάριστα! Από την άλλη, παρ' ότι στην πρώτη ιστορία, εκτίμησα πολύ τον σχεδιασμό των ανακτόρων, της Τύρου, ακόμα και την παραλίας, default_best.gif.0d058242f8afc10b8a9f652ef864e928.gifδεν μου άρεσε όμως καθόλου η αποτύπωση του Ζέφυρου και γενικά των αρχαίων Θεών... :out:Υπερβολικά γλυκανάλατος ο σχεδιασμός τους, όπως και του δράκου στη δεύτερη ιστορία... Ναι μεν είναι Disney κόμικς, αλλά επειδή πάντοτε έχω ως πρότυπο τον θείο Καρλ( κακώς βέβαια, γιατί από την Εποχή του, έχουν αλλάξει εντελώς τα δεδομένα), δεν μπορώ να παραβλέψω την ιστορία "Χρυσόμαλλο Δέρας", με αντίστοιχη θεματολογία και τρομερά ισορροπημένη( ούτε υπερβολικά τρομακτική, ούτε υπερβολικά γλυκανάλατη) αποτύπωση των μυθολογικών όντων!default_best.gif.0d058242f8afc10b8a9f652ef864e928.gif Αλλά, ίσως είναι άδικη η σύγκριση... Όπως είπα, γι' αυτό που είναι, είναι αξιοπρεπές. Μην περιμένετε ότι θα διαβάσετε τίποτα αξιομνημόνευτο, αλλά για μια χαλαρή ανάγνωση στην παραλία, πιστεύω προτείνεται!bigwing.gif.2e15ff5f6b8a9eff3bd9f8115583ca50.gif

ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣpost-277-1206478040.gif.c3522eb9b9d15b04e8df3ad5ba4505b6.gif

Επεξεργασία από Θοδωρής Καραπάνος

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Στα περισσότερα συμφωνώ αλλά ΕΝΣΤΑΣΗ στην δεύτερη ιστορία βλέπουμε ολόκληρη την θεά τύχη αυτοπροσώπως να παρεμβαίνει σε όλη την πλοκή της ιστορίας  και μαθαίνουμε γιατί προστατεύει με τόσο πάθος τον Γκαστόνε λίγο είναι αυτό ; να τα λέμε και αυτά , επίσης με τα πιο πολλά αστεία του γέλασα αλλά αυτό μπορεί να είναι δικό μου πρόβλημα , α και μην το ξεχάσω εμένα ο δράκος μου άρεσε . :moutra:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

@ CarpiMan  Όσον αφορά τη θεά τύχη, θα συμφωνήσω! Πολύ καλό "origin"!:clap2:

Από την άλλη, ο δράκος - κατά την γνώμη μου πάντα - πιστεύω εμπίπτει στην κατηγορία των γλυκανάλατων στοιχείων...:oops:

Θα επιμείνω, πως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τα κλασικά του Μπαρκς, γι'αυτό που είναι όμως, είναι πολύ αξιοπρεπείς ιστοριουλες( πόσο μάλλον για καλοκαιρινές αναγνώσεις στην παραλία, που πάντοτε θέλουμε κάτι ελαφρύ)!:up:

• Member ID:  6323
  • Topic Count:  7
  • Content Count:  1026
  • Achievement Points:  1144
  • Days Won:  13
  • With Us For:  6161 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
7 ώρες πριν, hardivic είπε:

Εδώ "τσακωνόμουν"χθές με φίλο της σελίδας μας ο οποίος πόσταρε στο fb στη σελίδα ΚΟΜΙΞ, ένα ποστ αντίστοιχο με ποστ που εκανε και εδώ μέσα, μόνο που εδώ το έχει μισό. Υποστήριζε λοιπόν ο φίλος ότι "μια χαρά είναι οι 68 σελίδες στα 4€ αν συγκριθούν με εκδόσεις εξωτερικού που ανά τεύχος είναι 28-32 για 4-5€". Αυθαιρεσία βέβαια και παραπληροφόρηση καθώς η σωστή σύγκριση είναι η παραπάνω του φίλου capriman. Στη συνέχεια του ποστ, που υπάρχει μόνο στο fb και όχι στη σελίδα μας εδώ, αναφέρει ο φίλος, κατηγορώντας όσους γκρινιάζουμε για το κόψιμο του Scarpa, ότι "δε μου άρεσε σαν έκδοση γιατί μεταξύ άλλων μείωσαν τις σελίδες στο μισό σε σχέση με την Ιταλική και ειδικά όταν έχεις δει υπερ έκδοση σαν του Μπαρκσ περιμένεις κάτι καλό άρα και σταμάτησα". Επίσης στο διάλογο που κάναμε μου έγραψε ότι θεωρεί "κοροϊδία να μας πασάρουν μισούς τόμους από τους Ιταλικούς" ενώ ήδη του είχα αναφέρει πως εδώ οι 2 ιταλικοί τόμοι έγιναν 5, άρα ακόμα χειρότερα από τον Scarpa. Επίσης από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενά του, είναι προτιμότερη αυτή η συλλογή από του Scarpa, καθώς αυτή θα ολοκληρωθεί σε 5 τόμους, ή σε 10 αν συνεχίσει και του χρόνου, ενώ του Scarpa θα μάζευαν και τα εγγόνια μας. Άρα λογικά είναι καλύτερο να έχουμε μια μικρή συλλογούλα μέτριας ποιότητας περιεχομένου αλλά σύντομα ολοκληρωμένη, παρά μια μεγάλη συλλογή, σε μεγάλο βαθμό πολύ καλής και εγνωσμένης αξίας, που όμως θα αργήσιε να ολοκληρωθεί. Το ακούω και ας διαφωνώ κάθετα οριζόντια και διαγώνια. Επίσης το ότι θεωρώ ως επί το πλέιστον σαβούρα τις ιστορίες με 6.8 και 6.9 στο inducks είναι λάθος μου μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω πολλά. Λογικά είναι η αφρόκρεμα των ιστοριών και οι σαβούρες έχουν βαθμολογία 2, 3, 4 άντε 5. Wait, what? Δεν υπάρχουν τέτοιες βαθμολογίες στο inducks??  

Ένα τέτοιο ποστ διάβασα στο fb και ένα άλλο που έκανε σύγκριση του τεύχους της Καθημερινής με το Infinity Dime για να μας πείσει ότι κακώς γκρινιάζουμε για την τιμή. Συν 2-3 ποστ ακόμη που ειρωνεύονταν όσους θεωρούμε ακριβή αυτή την έκδοση, ε, δεν άντεξα κι έγραψα κι εγώ.
Το γεγονός είναι ότι όπως είπε και ο CarpiMan, οι Ιταλοί πληρώνουν 11,80 ευρώ ή 11,2 με την έκπτωση για τις ίδιες ιστορίες που εμείς πρέπει να πληρώσουμε 20 ευρώ. Μόνη εξαίρεση οι αναγνώστες της "Κ" της Κυριακής που έτσι κι αλλιώς αγοράζουν την εφημερίδα και όντως για αυτούς είναι δωρεάν. Για τους υπόλοιπους, ισχύει ό,τι λέγαμε για τους τόμους Σκάρπα και Μπαρκς. Δηλαδή κόστος τεύχους όσο η εφημερίδα. Δεν θυμάμαι πχ να λέγαμε για τον Μπαρκς ότι ο τόμος ήταν δωρεάν ή να λαμβάναμε υπόψιν τα συνοδευτικά ένθετα για να καταλήξουμε σε κόστος τόμου.
Οι τόμοι Μπαρκς και Σκάρπα λέγαμε ότι κόστιζαν 4 ευρώ έκαστος, έτσι θεωρώ πως πρέπει να κοστολογούμε και τη συγκεκριμένη σειρά. Και έτσι, η τιμή των ιστοριών συνολικά κάνει 20 ευρώ για τον Έλληνα αναγνώστη, και (υποθέτω) σε χαμηλότερη ποιότητα και με λιγότερα έξτρα σε σχέση με τους Ιταλούς. Ο Ιταλός, ας πούμε, δεν πιστεύω να φοβάται μην πέσει σε αντίτυπο που οι σελίδες ξεκολλάνε.

Και όπως έγραψε κάποιος σε σχόλιο στο fb, αν ο κόσμος αγοράζει αυτά τα τεύχη, γιατί η Κ να συνεχίσει τον Σκάρπα;

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
13 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

@ CarpiMan  Όσον αφορά τη θεά τύχη, θα συμφωνήσω! Πολύ καλό "origin"!:clap2:

Από την άλλη, ο δράκος - κατά την γνώμη μου πάντα - πιστεύω εμπίπτει στην κατηγορία των γλυκανάλατων στοιχείων...:oops:

Θα επιμείνω, πως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τα κλασικά του Μπαρκς, γι'αυτό που είναι όμως, είναι πολύ αξιοπρεπείς ιστοριουλες( πόσο μάλλον για καλοκαιρινές αναγνώσεις στην παραλία, που πάντοτε θέλουμε κάτι ελαφρύ)!:up:

Για τον δράκο δεν θα τα χαλάσουμε καταλαβαίνω πως το λες , απλώς τον συμπάθησα , υποκειμενικά είναι αυτά  . :)

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εγώ δε νομίζω πως θα πάρω το επόμενο τεύχος. Φαντάζομαι πως θα είναι πάνω κάτω το ίδιο, με ιστορίες της DPW (τουλάχιστον η ιστορία του τίτλου είναι σίγουρα. Πρόκειται για τη δεύτερη ιστορία του δεύτερου ιταλικού τόμου). Αν στα επόμενα τεύχη βάλουν ιταλικές ιστορίες τότε μάλλον θα τα πάρω. 

• Member ID:  33354
  • Topic Count:  633
  • Content Count:  4848
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  282
  • With Us For:  2468 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

@ Captain Cooper  Το εξώφυλλο που έχεις βάλει είναι το thumbnail και όχι το κανονικό σκανάρισμα. Το οπισθόφυλλο είναι σωστό. Βάλε μου στο πρώτο ποστ το σκανάρισμα με τις προδιαγραφές για να το περάσω :) 

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
24 λεπτά πριν, nikolas12 είπε:

@ Captain Cooper  Το εξώφυλλο που έχεις βάλει είναι το thumbnail και όχι το κανονικό σκανάρισμα. Το οπισθόφυλλο είναι σωστό. Βάλε μου στο πρώτο ποστ το σκανάρισμα με τις προδιαγραφές για να το περάσω :) 

Νομίζω ότι είναι εντάξει τώρα.

• Member ID:  31613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  5100
  • Achievement Points:  5292
  • Days Won:  110
  • With Us For:  3295 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
7 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

πόσο μάλλον για καλοκαιρινές αναγνώσεις στην παραλία, που πάντοτε θέλουμε κάτι ελαφρύ!

Όχι όλοι.
Ο @ Manitou  στην παραλία διαβάζει Μπλέικ & Μόρτιμερ :lol:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ο @ Manitou  είναι ειδική περίπτωση!!!!!!!!!!!!!!!!:PPP::P

• Member ID:  13944
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  686
  • Achievement Points:  725
  • Days Won:  9
  • With Us For:  5271 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Μα που τα βρισκουν ολα αυτα ?   :collapse:

.G.jpg.1920ee10e4d5d78f9f4454fcecd60309.thumb.jpg.a52ba0014405cd56adb50593533c0108.jpg

Δηλαδη ο Ιασωνας οταν μονομαχουσε τους σταματουσε λεγοντας "με τον μπαρδον μαγκες γιατι πρεπει να ριξω ενα υπνακο 23 ωρες και μετα συνεχιζουμε"?

Οι αντιπαλοι του θα επαιζαν αμυνα για 1 ωρα και 1 λεπτο κι αυτος θα ηταν νεκρος?

DO.jpg.7a1e1f23b091288507bf88f49104edee.thumb.jpg.eb41b140fde9779f5e1e3943a3cd61c7.jpg

Ενταξει, ρομποτ ελεγαν οτι ηταν κι ο Ταλως, που προστατευε την Κρητη. Ειχε υπερ-εξελιγμενης μορφης προγραμμα-εγκεφαλο, κατι που ουτε μεχρι σημερα δεν εχει κατορθωσει να φτιαξει η τεχνολογια μας, ανκαι στις ταινιες ολα τα μπορει. 

D.jpg.47ffa59fdcc599bd0dc4999bb4f77000.thumb.jpg.66206afa196d1f8cb518997d88c001b4.jpg

Για την Διδω και το τεχνασμα της εμαθα πρωτη φορα απο ενα παλιο μικυ μαους (δεν θυμαμαι ακομα ποιο ειναι), μαλλον Σκαρπα ή Καρπι ή Ντε Βητα, νομιζω με τον Φαντομ Ντακ. Περασαν πολλα χρονια μεχρι να την ξαναδιαβασω και να βρω κατι σε καποια εγκυκλοπαιδεια.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εσεις θα τα θελατε αυτα μεσα στο τευχος? 

Μπας κι εκεινη η κενη σελιδα η κιτρινη ειναι για να τα κολλησουμε μεσα μονοι μας!!! :lol:

:cool:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
11 λεπτά πριν, cypavlos είπε:

Μα που τα βρισκουν ολα αυτα ?   :collapse:

.G.jpg.1920ee10e4d5d78f9f4454fcecd60309.thumb.jpg.a52ba0014405cd56adb50593533c0108.jpg

Δηλαδη ο Ιασωνας οταν μονομαχουσε τους σταματουσε λεγοντας "με τον μπαρδον μαγκες γιατι πρεπει να ριξω ενα υπνακο 23 ωρες και μετα συνεχιζουμε"?

Οι αντιπαλοι του θα επαιζαν αμυνα για 1 ωρα και 1 λεπτο κι αυτος θα ηταν νεκρος?

DO.jpg.7a1e1f23b091288507bf88f49104edee.thumb.jpg.eb41b140fde9779f5e1e3943a3cd61c7.jpg

Ενταξει, ρομποτ ελεγαν οτι ηταν κι ο Ταλως, που προστατευε την Κρητη. Ειχε υπερ-εξελιγμενης μορφης προγραμμα-εγκεφαλο, κατι που ουτε μεχρι σημερα δεν εχει κατορθωσει να φτιαξει η τεχνολογια μας, ανκαι στις ταινιες ολα τα μπορει. 

D.jpg.47ffa59fdcc599bd0dc4999bb4f77000.thumb.jpg.66206afa196d1f8cb518997d88c001b4.jpg

Για την Διδω και το τεχνασμα της εμαθα πρωτη φορα απο ενα παλιο μικυ μαους (δεν θυμαμαι ακομα ποιο ειναι), μαλλον Σκαρπα ή Καρπι ή Ντε Βητα, νομιζω με τον Φαντομ Ντακ. Περασαν πολλα χρονια μεχρι να την ξαναδιαβασω και να βρω κατι σε καποια εγκυκλοπαιδεια.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εσεις θα τα θελατε αυτα μεσα στο τευχος? 

Μπας κι εκεινη η κενη σελιδα η κιτρινη ειναι για να τα κολλησουμε μεσα μονοι μας!!! :lol:

:cool:

Είναι αναφορές στις ιστορίες του τεύχους όχι τους ίδιους τους μύθους 

• Member ID:  2322
  • Topic Count:  25
  • Content Count:  5041
  • Achievement Points:  5115
  • Days Won:  105
  • With Us For:  6601 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ας ενώσουμε τα δύο θέματα θα έλεγα...

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
Μόλις τώρα, Manitou είπε:

Ας ενώσουμε τα δύο θέματα θα έλεγα...

Εγώ θα έλεγα να μείνουν τα θέματα χωριστά, απλά να κλειδωθεί αυτό, μιας που πλέον η σειρά ξεκίνησε την κυκλοφορία της,, οπότε δεν είναι πια νέο!:):beer:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Δεν ηξερα οτι υπαρχει κι αλλο θρεντ για το ιδιο θεμα.

Δεν συμφωνω να κλειδωθει αυτο εδω και να συνεχισουμε αποτομα στο αλλο γιατι οπως εγινε και σε αλλες περιπτωσεις, θα λεμε κατι και δεν θα ξερει καποιος οτι γραψαμε κατι εδω, θα γινουν  πολλα μπερδεματα, θα μπαινουν λινκ συνεχεια και εξηγησεις. Καλυτερα να το αποφυγουμε ολο αυτο και να ενωθουν τα θεματα. Καλυτερα το αλλο να προσαρμοστει εδω αφου ειναι μονο μια σελιδα. 

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εγώ λέω να συγχωνευτεί αυτό το θέμα στο άλλο, αφού έχει τη κανονική παρουσίαση της έκδοσης με το πινακάκι

• Member ID:  40190
  • Topic Count:  63
  • Content Count:  1077
  • Achievement Points:  1196
  • Days Won:  15
  • With Us For:  796 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Πάλι τα ίδια με πέρσι ... :notalk:

:beer:

• Last Seen:  

Παπυρος που διαβαζεται οχι κουλουριαστος αλλα σαν δισελιδο, πολυ μοντερνα εκδοση! Εμεις δεν τα βρισκαμε στις εφημεριδες, τις απαντησεις τις βρισκαμε στα λυσαρια!

453047691_1048658473522109_6180462569956165823_n.thumb.jpg.939c7c7be5261c2a857c3ef2920c9006.jpg            

Επεξεργασία από cypavlos

• Member ID:  41338
  • Topic Count:  42
  • Content Count:  806
  • Achievement Points:  866
  • Days Won:  17
  • With Us For:  511 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα τα αγοράσω όλα ή μάλλον όχι ακριβώς γιατί ο γείτονας μου αγοράζει την Κ και μου δίνει πάντα τα κόμικς ένθετα δωρεάν. Αν τα πλήρωνα δεν θα συνέχιζα γιατί είναι απλά χαζούλες ιστοριούλες που ενώνουν μύθους με τους χαρακτήρες της Ντίσνευ, και το κάνουν αυτό παραποιώντας και εκσυγχρονίζοντας πολλά στοιχεία με αποτέλεσμα πολύ διασκεδαστικό. Δυστυχώς σε κάποια σημεία αυτή η παραποίηση δεν γίνεται σωστά και από διασκεδαστικό γίνεται γελοίο.

Όμως για παραλία τραβιέται και αφού έκοψαν τον Σκάρπα και τα Peanuts , απ' τ' ολότελα καλή κι η Παναγιώτενα.