Jump to content
Valtasar

Φυσική κατάσταση τευχών [ ΛΙΣΤΑ ]

Recommended Posts

Διεθνώς η κατάσταση των τευχών επηρεάζουν την τιμή τους και θεωρώ σωστό το ίδιο να συμβαίνει στην χώρα μας.

Έως τώρα, η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας είναι χαώδης.

Οι έμποροι πουλάνε στην ίδια τιμή, το ίδιο τεύχος, άσχετα αν είναι μέτρια η κατάστασή του ή τέλεια.

Και εδώ μέσα παρατηρήθηκαν φαινόμενα που ο πωλητής βάφτισε "άριστο" το τεύχος και όταν το παρέλαβε ο αγοραστής να είναι κάτω του μετρίου ή ακόμα και κατεστραμμένο (λείπανε σελίδες).

 

Παρακάτω βάζω μια λίστα με τις διαβαθμίσεις που ισχύουν στην κατάσταση των τευχών. Θα αναφέρω και τις πιο συνήθεις περιπτώσεις και που ανήκουν.

Όταν σε κάποια προσφορά αναφέρεται μέση τιμή του τίτλου, είναι για τις περιπτώσεις 7(ΚΑΛΟ) - 8(ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ). Αν τα τεύχη είναι σε ανώτερη ποιότητα, ανεβαίνει η τιμή και το αντίθετο σε πιο χαμηλή ποιότητα.

ΦΥΣΙΚΑ ο πωλητής ΟΦΕΙΛΕΙ να αναφέρει σε τι κατάσταση είναι τα τεύχη και αυτό θα γίνεται με την παρακάτω λίστα που θα ισχύει για όλους στην κοινότητά μας.

 

10 - ΑΨΟΓΟ

Όπως βγήκε από το τυπογραφείο. Κανένα ψεγάδι. Ελαφρό τσάκισμα στην γωνίτσα; πάει στην από κάτω κατηγορία. Στα προ δεκαετίας 70, τα φύλλα άκοπα.

 

9 - ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΕΛΕΙΟ

Σιδερωμένο αλλά με ΠΟΛΥ μικρή ατέλεια. Τα παλιά άκοπα αλλά κιτρίνισμα στις σελίδες από παλαιότητα.

 

8 - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Τα παλιά κομμένα με σωστό τρόπο, φυσιολογικό κιτρίνισμα, άγραφο μέσα και έξω(ΔΕΝ είναι λυμένα τα παιχνίδια μέσα), έχει τα πόστερ και τα αυτοκόλλητά του στην θέση τους, ΠΟΛΥ ελαφριά φθορά εξωφύλλου, όχι σκουριασμένοι συνδετήρες, ράχη χωρίς μεγάλα σπασίματα.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι βιβλιοδετημένοι τόμοι από συλλέκτες αρκεί να έχουν τα εξώφυλλά τους και να είναι στην σειρά (και όχι τυχαία τεύχη)

 

7 - ΚΑΛΟ

Ελαφριά τσακίσματα στο εξώφυλλο/οπισθόφυλλο χωρίς σκισίματα, ακέραιες σελίδες, δεν έχουν "ποτίσει" οι ελαφρά σκουριασμένοι συνδετήρες, η ράχη έχει κάποια σπασίματα αλλά δεν έχει γυρίσει προς τα μέσα από κακό στίβαγμα.

 

6 - ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ

Ελαφρύ πότισμα των συνδετήρων στα φύλλα, περισσότερα έντονα σημάδια χρόνου και διαβάσματος, εντονότερα σπασίματα ράχης, ακέραιο περιεχόμενο αλλά με λυμένα τα παιχνίδια, πιθανή απουσία ένθετων, αυτοκόλλητων και αφισσών

 

5 - ΜΕΤΡΙΟ

Λείπει γωνίτσα από εξώφυλλο ή οπισθόφυλλο αλλά είναι πολύ καλό μέσα, μικρό σκίσιμο σε σελίδα, έντονα σημάδια χρόνου και χρήσης, όλες οι σελίδες.

Εδώ μπαίνουν οι βιβλιοδετημένοι τόμοι που δεν έχουν τα εξώφυλλα αλλά είναι στην σειρά και έχουν απείραχτο περιεχόμενο.

 

4 - ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ

Όλες οι σελίδες, μεγαλύτερα σκισίματα αλλά χωρίς να λείπει κομμάτι, πολύ ταλαιπωρημένο εξώφυλλο/οπισθόφυλλο, ράχη με μεγάλα σπασίματα, γραψίματα σε διάφορα μέρη, εμφανή σημάδια στοιβάγματος(γυρνάει η ράχη προς τα πάνω), εμφανή πότισμα σκουριάς, εμφανή υγρά στην εμφάνιση και στην άκρη των σελίδων

 

3 - ΧΑΛΙΑ

Ποτισμένο από υγρασία αλλά αρτιμελές, εμφανή υγρά, κακομεταχείρηση, λείπουν κομματάκια από σελίδες στην άκρη, μεγάλα σπασίματα στην ράχη, εμφανή γραψίματα και μουτζούρες, χρήση ζελοτέιπ στην ράχη από χρήστη

 

2 - ΑΧΡΗΣΤΟ

Λείπει οπισθόφυλλο ή κάποιες εσωτερικές σελίδες (από χρήστη και όχι του εκδότη), φωτοτυπία εξώφυλλο/οπισθόφυλλο

 

1 - ΔΕΙΓΜΑ

Μεμονωμένα κομμάτια που αφαιρέθηκαν από τεύχη

 

Σίγουρα θα συναντήσετε περιπτώσεις που δεν ανέφερα. Έχοντας όμως αυτή την λίστα σαν αναφορά, θα μπορέσετε να κρίνετε που να κατατάξετε ένα τεύχος.

Διευκρινίζω ότι η κατάσταση των τευχών ΔΕΝ έχει να κάνει με το πόσο παλιό είναι ένα τεύχος ή πόσα κομμάτια βγήκε ή πόσο δύσκολα βρίσκεται.

Η κατάσταση ισχύει για οποιοδήποτε τεύχος και είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ : τα σχόλια που αναφέρω είναι δειγματοληπτικά. Δεν μπορείτε να βασιστείτε 100% γιατί όπως ανέφερα παραπάνω είναι ΜΕΡΙΚΟΙ από τους παράγοντες που θεωρώ εγώ σημαντικούς. Συνδυασμός πολλών παραγόντων μπορεί να αλλάξουν την κατηγορία σε ένα τεύχος.

 

Για να χρησιμοποιείτε την λίστα στις προσφορές, θα βάζετε τα αρχικά της κάθε κατηγορίας :

Α

ΠΤ

ΠΚ

Κ

ΣΚ

Μ

Τ

Χ

Για τα 2 τελευταία θα γράφεται ολογράφως

 

:valt:

 • Like 34
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να μία ακόμη ανακοίνωση - θέμα (πλέον του ΣΤΟΡΜ) που ανέμενα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Τώρα πια, όλοι θα έχουμε μία συγκεκριμένη ταξινόμηση στην υπόθεση κατάσταση τεύχους και όταν κάποιος θα λέει καλό θα ξέρουν όλοι αυτομάτως για το τί πρόκειται να συναντήσουν όταν θα έρθουν σε επαφή μαζί του. Φυσικά θα ήταν χρήσιμη πιστεύω, πάντα η προσθήκη επιπλέον σχολίων αναλόγως της κατηγορίας που εμπίπτει κάποιο τεύχος και συγκεκριμένα για ποιον ακριβώς λόγο το κατέταξε κάποιος εκεί.

 

:thanks: Valt.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok. για ξεκίνημα μου αρέσει :) και πάρα πολύ μάλιστα :D

 

(α) Να τονιστεί ότι στις προσφορές πλέον θα αναγράφεται η κατάσταση ενός εκάστου τεύχους. Δεν είναι γραμμένη? η προσφορά θα διαγράφεται. Χοντρά χοντρά το τι θεωρείται ελάττωμα, νομίζω πως είναι εμφανές από την ανωτέρω λίστα.

 

(β) Οκ. αυτή η λίστα είναι χρησιμότατη, τουλάχιστον για να αποφευχθούν οι χοντροκοπιές... Μέχρι να την εμπεδώσω προσωπικά όμως, θα μου πάρει καμπόσο :)

 

(γ) Κάπου νομίζω ότι χρειάζονται παραδείγματα και λίγη αποσαφήνιση. Έχεις τοποθετήσει την απουσία σελίδας στην κατηγορία 2. Διευκρινίζεις βέβαια ότι μιλάμε για εκδότη και όχι για χρήστη. Εδώ να εξηγήσω σε όποιον δεν το έχει πάρει πρέφα ότι σε μερικές εκδόσεις (ειδικά στα Χρυσά Κόμικς και γενικώς σε διάφορα ερωτικά φουμέτι) ο εκδότης έσκιζε την πρώτη σελίδα (που είχε τα στοιχεία του), πιθανότατα για να τα πουλήσει "μαύρα" ή έστω για να απεμπλακεί νομικά κάπως. Αυτού το είδος το σκίσιμο που κατατάσσεται?

 

(δ) Αυτό το άκοπα για προ 70 με ξενίζει κάπως. Καταλαβαίνω το τι λες και το που το πας, αλλά πολύ το αμφιβάλλω να βγήκαν Μίκυ Μάους άκοπα στο εμπόριο. Και το ίδιο φαντάζομαι ότι συνέβη με μεγάλη γκάμα των πιο εμπορικών τίτλων (πχ Γέλιο και Χαρά, Διαπλανητικά κλπ)

 

anyhow. Γιατί άψογη σημαίνει άψογη. Αυτή η λίστα δεν έγινε για να επηρεάσει τις τιμές (άσχετα που σε πολλές περιπτώσεις θα συμβεί). Έγινε προκειμένου να υπάρχει σωστή περιγραφή και μια ενιαία τοποθέτηση πάνω σε αυτό το θέμα. Όταν λχ δεν βρίσκεται με τίποτα το Μίκυ Μάους τομάκι για την Ολυμπιάδα του Μεξικού, τότε όποιος το θέλει, θα πληρώσει όσο κρίνει. Αλλά... αλλά... Πολλοί θα θεωρούν άψογο αυτό που οι σελίδες είναι κολλημένες και δεν έχουν φύγει, καθαρά επειδή αυτό είναι το συχνότερο πρόβλημα και δεν βρίσκεται αλλιώς, αλλά μόνο ως τέλειο δεν μπορεί να περιγραφεί εάν έχει τσακίσματα, φθορά στις γωνίες κλπ.

 

:thanks: για την λίστα

 

 

:cheers5:

 

ΥΓ το παρόν μεταφέρεται στις Προσφορές, αφού κεντρικός στόχος του είναι να αποκτήσουμε όλοι μια ενιαία φρασεολογία. Είναι πολύ γελοίο πράγματα για τα οποία καθόμαστε και βρίζουμε/κατηγορούμε εμπόρους (και δη διαδικτύου που δεν βάζουν καν φωτογραφίες) να συμβαίνουν από ανθρώπους με τους οποίους συνομιλούμε κάθε μέρα και ενίοτε θεωρούμε και φίλους :)

 

ΥΓ2 Επίσης, "προσφορές" που βαφτίζονται ως προσφορές αλλά δεν είναι προσφορές, θα διαγράφονται. Σε απλά ελληνικά, ειδικά για τα ξένα, εάν κάποιος το βρίσκει σε κάποιο e-bay, κάποιο milehighcomics 1$ στη συγκεκριμένη κατάσταση, τότε εδώ δεν θα "προσφέρεται" για 2 Ευρώ......

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok. για ξεκίνημα μου αρέσει :) και πάρα πολύ μάλιστα :D

 

(α) Να τονιστεί ότι στις προσφορές πλέον θα αναγράφεται η κατάσταση ενός εκάστου τεύχους. Δεν είναι γραμμένη? η προσφορά θα διαγράφεται. Χοντρά χοντρά το τι θεωρείται ελάττωμα, νομίζω πως είναι εμφανές από την ανωτέρω λίστα.

 

(β) Οκ. αυτή η λίστα είναι χρησιμότατη, τουλάχιστον για να αποφευχθούν οι χοντροκοπιές... Μέχρι να την εμπεδώσω προσωπικά όμως, θα μου πάρει καμπόσο :)

 

(γ) Κάπου νομίζω ότι χρειάζονται παραδείγματα και λίγη αποσαφήνιση.

 

ΥΓ2 Επίσης, "προσφορές" που βαφτίζονται ως προσφορές αλλά δεν είναι προσφορές, θα διαγράφονται. Σε απλά ελληνικά, ειδικά για τα ξένα, εάν κάποιος το βρίσκει σε κάποιο e-bay, κάποιο milehighcomics 1$ στη συγκεκριμένη κατάσταση, τότε εδώ δεν θα "προσφέρεται" για 2 Ευρώ......

 

Για το α)"Να τονιστεί ότι στις προσφορές πλέον θα αναγράφεται η κατάσταση ενός εκάστου τεύχους." Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Για 20-30-40 τεύχη γίνεται, για 200-300-400 είναι λιγο δύσκολο, όποτε σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα θα είναι να γίνεται μαζικά και όχι για το κάθε τεύχος ξεχωριστά.

 

Για το β) και το γ). Μπορούμε σε κάποια συνάντηση να κάνουμε ένα "σεμινάριο". Να έχει ο Valtasar ή κάποιος άλλος καμιά 20ρια τεύχη υποδείγματα από διάφορες χρονικές περιόδους και σε διάφορες καταστάσεις και να πούμε "αυτό είναι 7αρι, αυτό είναι 9αρι, αυτό είναι 4αρι..."

 

Για το Υ.Γ. Το e-bay μην το παιρνεις σαν μέτρο σύγκρισης γιατί ο άλλος μπορεί να έχει τιμή εκκίνησης 10 σεντς. Milehigh, Lonestar και East side είναι τα πιο αντιρποσωπευτικά.

 

Σωστή κίνηση πάντως. Μπορεί να δυσκολευτούμε λίγο στην αρχή να την εφαρμόσουμε αυτή την αξιολόγηση και να υπάρξουν μικροδιαφωνίες, αλλά κι εγώ πιστεύω ότι ένα σύστημα αξιολόγησης είναι απαραίτητο, και για την προστασία του αγοραστη, αλλά και για την επιβράβευση του πωλητή.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

(α) φαντάζομαι ότι κάπως θα βρεθεί μια λύση/απάντηση. Το να πει κάποιος "τα 4-8, 10-15, 45-70 σε Πολύ Καλή κατάσταση, τα 9, 16-24 σε Καλή κατάσταση και το 30 σε Μέτρια" είναι μια χαρά διατύπωση :) Το θέμα είναι καθαρά να ξεφύγουμε από τις αοριστίες. Μου έτυχαν τεύχη σε κατάσταση "άχρηστο" που ο άλλος τα έλεγε "άψογα". Και ξέρεις τι? Δεν κατηγορώ τον άλλον. Έτσι δουλεύει το μυαλό του. Ο ίδιος όντως τα θεωρούσε άψογα και ήταν φουλ ευτυχισμένος που τα είχε. Πλέον όμως, θα είναι υποχρεωμένος ο καθένας μας να βγάλει το συναίσθημα και να αφήσει μόνο την πραγματικότητα.

 

Για το e-bay, μη πάει το μυαλό σου μόνο στη δημοπρασία (που δεν ξέρεις την τιμή πώλησης μέχρι να κλείσει). Υπάρχουν και τα "buy now" :D Και ούτως ή άλλως, το θέμα είναι καθαρά να φύγουν τιμές που εμφανίζονται είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω απληστίας....

 

:cheers5:

 

ΥΓ το "ενός εκάστου" πήγαινε καθαρά στο ότι θα πρέπει αυτός που τα δίνει να ξέρει σε τι κατάσταση είναι το κάθε τεύχος και να μην κινείται "χοντρικά" και να παρεισφρύουν τεύχη χωρίς σελίδες για παράδειγμα :)

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ χρήσιμη λίστα. :thanks: Valt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πλήρης ανάλυση από τον Βάλτ! :best::clap2::beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως ρε παιδιά να σας πω την αλήθεια...

έχω διαβάσει και ξαναδιαβάσει την κατηγοριοποίηση στα αγγλικά, ποτέ δε τη θυμόμουν.

Τώρα μια φορά μόνο τη διάβασα τη λίστα εδώ και περίπου ξέρω πως να κατατάξω ένα τεύχος.

Περίπου λέω, σήμερα δε δουλεύει και πολύ έχει κάψει φλάντζα.

Οπότε ή είναι η γλώσσα, ή ο τρόπος του Βαλτ, ή δεν ξέρω τι.

Επομένως χρησιμότατη και μακάρι να καθιερώσουμε κι αυτό στην ελληνική αγορά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λογικό :) Οι άνθρωποι εκεί ασχολούνται με συλλογή κόμικ τουλάχιστον από τη δεκαετία του 70. Ως εκ τούτου μερικά πράγματα είναι απίστευτα αυτονόητα για να ασχοληθούν μαζί τους (πχ γραμμένο κόμικ). Εδώ αυτή τη στιγμή πιάνουμε την αλφαβήτα και η επικέντρωση δεν είναι στο να δημιουργηθεί ένα σύστημα βαθμολόγησης, αλλά να δημιουργηθεί ένα κοινό λεξιλόγιο, να εκπαιδευτούμε όλοι μας στο τι είναι η κατάσταση ενός κόμικ. λχ μόνο οι πολύ ευαισθητοποιημένοι ασχολούντουσαν μέχρι χτες με το αν έχουν λυθεί τα παιχνίδια μέσα στο κόμικ ή όχι, ενώ αν ρωτήσεις τον οποιονδήποτε ευθέως εάν αυτό αποτελεί παρέκκλιση από τον τίτλο "άψογο/τέλειο", όλοι θα σου πουν "σαφώς και είναι παρέκκλιση"

 

:cheers5:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετική δουλεία. Πωπω κατηγορίες....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια μόνο παρέμβαση στο grading του Γιώργου, που είναι αρκετά κατατοπιστικό για τις ελληνικές εκδόσεις, αφού οι αμερικάνικες έχουν δικό τους grading (και καλό θα ήταν να συνοδεύει το ελληνικό, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων).

Τα τεύχη που προέρχονται από ιδιωτική βιβλιοδέτηση και πωλούνται ως μεμονωμένα τεύχη, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να αξιολογούνται με 5 βαθμούς μείον, εξ΄ αρχής. Κι αυτό, γιατί ένα μεμονωμένο τεύχος που βιβλιοδετείται έχει υποστεί κόψιμο στο μέγεθός του, ώστε να χωρέσει ομοιογενώς μαζί με τα υπόλοιπα στον τόμο. Έτσι, αν ένας συλλέκτης τοποθετήσει ένα τέτοιο τεύχος στη συλλογή του, θα παρατηρήσει ότι και σε ύψος και σε φάρδος είναι στενότερο, άρα ακρωτηριασμένο, άρα αισθητικά υποδεέστερο ενός άκοπου.

Παρ΄ όλ΄ αυτά, το grading είναι τελικά προσωπική υπόθεση και ατέλειες που κάποιον κάνουν έξω φρενών, άλλος ούτε που τις παρατηρεί. Τα λυμένα π.χ. σταυρόλεξα σε παλιά Μίκυ Μάους, καθόλου δε με ενοχλούν, όταν αυτός που τα έχει λύσει δεν έχει χρησιμοποιήσει μαρκαδόρο, ώστε να καταστρέψει και την πίσω σελίδα. Για το Θεό, δεν αγοράζουμε κόμικς για να λύνουμε σταυρόλεξα! Επίσης έχει μεγάλη σημασία, πιστεύω, αν μια σελίδα που πιθανόν λείπει από κάποιο τεύχος ήταν σελίδα με κόμικς ή με διαφήμιση. Στη δεύτερη περίπτωση η επιβάρυνση σε βαθμούς θα πρέπει να είναι ελαφρύτερη.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή μερικές φορές ένα κείμενο δεν αρκεί από μόνο του για να γίνει επαρκώς κατανοητό, να δώσω ένα οπτικό παράδειγμα....

 

12%E1.jpg

 

Αυτό εδώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων, με όλα αυτά τα σελοτέηπ, χαλαρά πέφτει στην περίπτωση "πολύ ταλαιπωρημένο εξώφυλλο/οπισθόφυλλο" άρα και στη κατηγορία 4. Ταλαιπωρημένο.

 

Με το να το βαφτίζει κάποιος με οποιοδήποτε άλλο όνομα, το μόνο που κάνει είναι να χάνει την αξιοπιστία και την φερεγγυότητά του.

 

:cheers5:

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

:thinking: ...τόσο χαμηλά πάει?

Δεν λέω...ίσως είμαι από τους πιο αυστηρούς και δύσκολους σε θέμα κατάστασης αλλά από τη στιγμή που δεν λείπει κανένα κομμάτι και δεν φαίνεται να έχει υγρασία ή γραψίματα με στυλό μήπως κατατάσσεται στα 5άρια?

εξάλλου με λίγο προσοχή μπορεί να φύγει και η ετικέτα και να δείχνει κάπως καλύτερο το τεύχος... :cheers3:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 - ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ

Όλες οι σελίδες, μεγαλύτερα σκισίματα αλλά χωρίς να λείπει κομμάτι, πολύ ταλαιπωρημένο εξώφυλλο/οπισθόφυλλο, ράχη με μεγάλα σπασίματα, γραψίματα σε διάφορα μέρη, εμφανή σημάδια στοιβάγματος(γυρνάει η ράχη προς τα πάνω), εμφανή πότισμα σκουριάς, εμφανή υγρά στην εμφάνιση και στην άκρη των σελίδων

 

 

Δεν είναι ανάγκη να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω. Ένα απο αυτά αρκεί. Εξάλλου και κομμάτια λείπουν απο τη ράχη ψηλά και σπασίματα στη ράχη έχει (δε μπορούν τα το κρύψουν τα τσιρότα) και είναι βρόμικο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μα είναι σκισμένο και κολλημένο στη ράχη με σελοτέιπ. Πάει στο 3

 

3 - ΧΑΛΙΑ

Ποτισμένο από υγρασία αλλά αρτιμελές, εμφανή υγρά, κακομεταχείρηση, λείπουν κομματάκια από σελίδες στην άκρη, μεγάλα σπασίματα στην ράχη, εμφανή γραψίματα και μουτζούρες, χρήση ζελοτέιπ στην ράχη από χρήστη

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν είναι ανάγκη να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω. Ένα απο αυτά αρκεί. Εξάλλου και κομμάτια λείπουν απο τη ράχη ψηλά και σπασίματα στη ράχη έχει (δε μπορούν τα το κρύψουν τα τσιρότα) και είναι βρόμικο.

 

Αν είναι έτσι τότε (δηλαδή αρκεί να ισχύει μια προϋπόθεση) τα μισά πράγματα που έχω αγοράσει από τη Λέσχη είναι σε κατάσταση 4 αν και θεωρούνται 6 και πάνω! :D

 

Χωρίς παρεξήγηση :cheers3:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χωρίς παρεξήγηση έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λές.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολλά τεύχη έχουν λίγα από τα παραπάνω σε μικρό η μεγάλο βαθμό. Παίζει μεγάλο ρόλο το σύνολο.

 

Στην παρούσα περίπτωση το σελοτέιπ σε ολόκληρη τη ράχη το καταττάσει στο Χ- χάλια αφού είναι καθαρά επέμβαση του ιδιοκτήτη για να μπορεί το τεύχος να διαβαστεί (αν βγάλεις την ταινία-θα διαλυθεί). Αν διακρίνεται ότι το σελοτέιπ μπήκε για επί μέρους φθορές της ράχης τότε είναι στην καλύτερη περίπτωση Τ-ταλαιπωρημένο.

Δεν έχει σημασία ότι είναι αρτιμελές - και πεντακάθαρο να είναι, τα φύλλα αν ξεκολλήσουν (και ειδικά από φθορά) το τεύχος θεωρείται κατεστραμμένο.

Αν δεχτούμε αυτή την επέμβαση και το τοποθετήσουμε στην Κ-καλή κατάσταση τότε και ένα τεύχος με πολύ καλή φωτοτυπία του αυθεντικού εξωφύλλου, θα πρέπει να μπει εκεί επίσης.

 

@vintaz

Αν οτιδήποτε αγόρασες από την Λέσχη δεν ανταποκρίνεται στην κατάσταση που αναφέρθηκε στην πώληση, σε παρακαλώ να τα φέρεις πίσω και θα σου επιστρέψω τα χρήματα που έδωσες μαζί με την συγνώμη μου (και ανοιχτά στο φόρουμ αν το επιθυμείς)

 

:cheers3:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτά πείρα σήμερα 04/05/2010 από έναν φίλο του φόρουμ

που είναι όπως λέει σε κατάσταση 8+άνω.!

και μου απαντάει...

lipamai pou de sou aresan alla periergo mou fainotan poli kalitera, kai den eixa dei kanena skismeno mesa,

post-9125-1272972583,89_thumb.jpgpost-9125-1272972617,01_thumb.jpgpost-9125-1272972653,43_thumb.jpgpost-9125-1272972680_thumb.jpgpost-9125-1272972727,87_thumb.jpgpost-9125-1272972746,9_thumb.jpgpost-9125-1272972763,3_thumb.jpgpost-9125-1272972785,66_thumb.jpgpost-9125-1272972807,81_thumb.jpgpost-9125-1272972823,63_thumb.jpgpost-9125-1272972843,85_thumb.jpgpost-9125-1272972861,79_thumb.jpgpost-9125-1272972898,62_thumb.jpgpost-9125-1272972922,64_thumb.jpgpost-9125-1272972940,79_thumb.jpgpost-9125-1272972956,86_thumb.jpgpost-9125-1272972975,91_thumb.jpgpost-9125-1272972995,2_thumb.jpgpost-9125-1272973025,06_thumb.jpgpost-9125-1272973045,55_thumb.jpgpost-9125-1272973065,8_thumb.jpgpost-9125-1272973085,1_thumb.jpgpost-9125-1272973140,33_thumb.jpgpost-9125-1272973168,7_thumb.jpg

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και αυτά πείρα της 30/04/2010 από έναν άλλο φίλο του φόρουμ

που και αυτός λέει ότι είναι σε κατάσταση 8+άνω.!

και μου απαντάει,

ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΦΛΟΥΔΗΣΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΤΣΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΓΩ8ΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΓΩΝΙΤΣΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΑΜΕΛΗΤΕΟ....!!

 

post-9125-1272973673,84_thumb.jpgpost-9125-1272973688,17_thumb.jpg

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

kocomico, σ'ευχαριστώ που έθιξες το θέμα.

Θα ήθελα να σου ζητήσω μόνο όποιο πρόβλημα υπάρχει με συναλλαγή από προσφορά μέλους να αναφέρετε στην αντίστοιχη προσφορά που έκανε το μέλος ώστε να έχουμε όλοι μια σωστή εικόνα. Μόνο με συγκεκριμένες αναφορές σε usernames και προσφορές μπορούμε όλοι μας να προσέχουμε (ως αγοραστές) και να βελτιωνόμαστε (ως πωλητές). Άλλωστε γι'αυτό τον λόγο μένουν ανοιχτά τα σχόλια σε προσφορές που έχουν ήδη κλείσει ;)

 

Έτσι όπως έχουν παρουσιαστεί τώρα τα γεγονότα δημιουργούν αμφιβολίες για όλες τις προσφορές ανεξαρτήτως χρήστη, πράγμα που είναι άδικο για πολλούς εδώ μέσα που έχουν φερθεί εξαιρετικά στις συναλλαγές τους. :cheers3:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απο ποιόυς φίλους αγόρασες τα συγκεκριμένα τεύχη;

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα 2 τευχη μικυ μαους(30/4/2009) ειναι δικα μου, και οπως σας ποσταρε και ο kocomico το πρωτο δεν ηταν ετσι αλλα προφανως το εκανα εγω κατα την συσκευασια και το δευτερο

το 8εωρησα αμελητεο,ενα μικρο σκισιμο στην πανω γωνια...!!!!! με το που με ενημερωσε ο kocomico για αυτα τα 2 τευχη, αμεσως του προτεινα την επιστροφη τους με δικα μου εξοδα οσο και την επιστροφη χρηματων...!!!!! αυτο μπορει να σας το επιβεβαιωσει και ο ιδιος...!!!!

ο μονος λογος που κανω αυτο το ποστ ειναι για να μην εκμεταλευτουν την κατασταση κακεντρεχοι ατομα και συνεχιχουν την επιθεση εναντιον μου..!!!

 

Ευχαριστω πολυ.. :cheers3:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και φυσικά θα "αναφερνα" από την αρχή τα ονόματα τον φίλων, αν καταλάβαινα ότι ήθελαν με πρόθεση να με εξαπατήσουν.! Αλλα και στης δυο περίπτωσις τα τεύχη ζήτησα και έλαβα προκαταβολικά πριν πλερώσω και θα πλέρωνα μετά την παραλαβή..... Στην περίπτωση 30/4/2010 "επειδης" τα υπόλοιπα τεύχη ήταν στα όρια, τα δέχτηκα και κατάθεσα όλο το ποσο. Σε αυτά που πείρα σήμερα απλός του έκανα μια κατώτερη πρόταση, και αν το δεχτεί, θα του καταθέσω το ποσον, αν όχι αύριο τα στέλνω πάλι πίσω. ΟΠΟΤΕ η φίλοι δεν πήγαν με πρόθεση να με εξαπατήσουν, αλλα έτσι ίσος να θεώρησαν ότι είναι η κατάσταση 8+άνω. Και όχι, δεν είναι σωστό να τους αναφέρω σε μια τέτοια περίπτωση, αλλα ανάφερα γενικά το όλο συμβάν για να μαθαίνουμε όλη μας.

Η ίδιοι ξέρουν...και να προσέχουν καλύτερα.!

Share this post


Link to post
Share on other sites

αφου λοιπον τα βγαζουμε ολα στη φορα με τη σειρα μου να πω οτι ΕΓΩ εστειλα τα μηνιαια μικυ στον kocomico αλλα με την εξης συμφωνια, σου στελνω σε κατασταση 8 (οχι 8 και πανω) και θα επιστρεψεις οτιδηποτε δε σου αρεσει.

δηλαδη εν γνωση μας και εν συμφωνια μας εστειλα τευχη και θα επεστρεφε οτι δε του αρεσε χωρις κοστος.

ουτε κοροιδεψα κανεναν λοιπον ουτε εκανα κατι κακο και μπορω να κανω paste τα λεγομενα μας.

Η απαντηση που ελαβα απο τον kocomico ηταν,

"An thelis dose moy to ok kai soy katatheto ayti ti stigmi 70 e ston logariasmo soy kai ta kratao ola.!"

το συμφωνημενο συνολο ηταν 110 ευρω οποτε τελικα μηπως δεν ημουν μονο εγω ο προβληματικος της συναλλαγης...???

εγω απαντησα στειλτα ολα πισω και κρατα ενα τευχος για τα ελτα.

 

χαιρομαι που τουλαχιστον συμφωνουμε οτι κανεις δεν πηγε να εξαπατησει κανεναν και το μονο κακο θα ειναι η ταλαιπωρια στα ελτα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

αφου λοιπον τα βγαζουμε ολα στη φορα με τη σειρα μου να πω οτι ΕΓΩ εστειλα τα μηνιαια μικυ στον kocomico αλλα με την εξης συμφωνια, σου στελνω σε κατασταση 8 (οχι 8 και πανω) και θα επιστρεψεις οτιδηποτε δε σου αρεσει.

δηλαδη εν γνωση μας και εν συμφωνια μας εστειλα τευχη και θα επεστρεφε οτι δε του αρεσε χωρις κοστος.

ουτε κοροιδεψα κανεναν λοιπον ουτε εκανα κατι κακο και μπορω να κανω paste τα λεγομενα μας.

Η απαντηση που ελαβα απο τον kocomico ηταν,

"An thelis dose moy to ok kai soy katatheto ayti ti stigmi 70 e ston logariasmo soy kai ta kratao ola.!"

το συμφωνημενο συνολο ηταν 110 ευρω οποτε τελικα μηπως δεν ημουν μονο εγω ο προβληματικος της συναλλαγης...???

εγω απαντησα στειλτα ολα πισω και κρατα ενα τευχος για τα ελτα.

 

Φιλε ifaistio.!!!

Αν διάβασης αυτό που έγραψα ίσος καταλάβεις ότι βιάστηκες να απαντήσεις.!

κατά τα άλλα,,,,δες το σκαναρισμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οκ προφανώς δεν πήγε κανένας να εξαπατήσει κανένα. Πολύ περισσότερο αφου δεν είχαν κατατεθεί χρήματα πρίν την αποστολή. Το θέμα είναι να υπάρχει αξιοπιστία σε αυτά που γράφουμε. Σε αυτό το ίδιο πόστ υπάρχει αναλυτικά αξιολόγηση τευχών και τι σημαίνει η κάθε μία. Για συναλλαγές εξω απο το φόρουμ αυτό μπορεί ο καθένας να λέει και να γράφει ότι θέλει. Για συναλλαγές που γίνονται εδώ θα πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά οι κανόνες. Όταν κάποιος περιγράφει ένα τεύχος σαν ΚΑΛΟ θα πρέπει να είναι έτσι:

 

7 - ΚΑΛΟ

Ελαφριά τσακίσματα στο εξώφυλλο/οπισθόφυλλο χωρίς σκισίματα, ακέραιες σελίδες, δεν έχουν "ποτίσει" οι ελαφρά σκουριασμένοι συνδετήρες, η ράχη έχει κάποια σπασίματα αλλά δεν έχει γυρίσει προς τα μέσα από κακό στίβαγμα.

 

Αν κάποιος δεν συμφωνεί με τις περιγραφές που έχουν θεσπιστεί στο Greekcomics μπορεί να διαθέσει τα τεύχη του αλλού. Και όλα αυτά όχι γιατί κάποιος είναι κακεντρεχής ή έχει βάλει κάποιον στο μάτι, αλλά πολύ απλά για να προστατευτούν και οι αγοραστές και οι πωλητές σε κάθε προσφορα.

 

:beer:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

μετα την χθεσινη παρεμβαση του admin germanicus19 στο θεμα της καταστασης των τευχων οφειλω και εγω να αναθεωρησω ως προς το αυστηροτερο τα τευχη μου αλλα και τιμες.

εχει δικιο πιστευω οτι πρεπει τελικα να μαστε αυστηροι για να μην εχουμε παρεξηγησεις.

απο κει και περα απο τη στιγμη που ενας πωλητης δεν προπληρωνεται τα τευχη που στελνει νομιζω οτι μπορει μεν να βγει τελικα χαμενος αλλα τιμιος.

 

κατα τα αλλα φιλε kocomico δε βιαστηκα να απαντησω αλλα αντιθετως αργησα κιολας.

τα κομιξ για μενα ειναι χομπυ, το ολο παρεδωσε ειναι χομπυ, επαγγελμα δοξα το θεο εχω πολυ καλυτερο απο εμπορος περιοδικων.

και το στυλ παρε 70 ευρω εδω και τωρα ειναι προσβλητικο για μενα, 70 ευρω εδωσα χθες για τα ποτα μου για να σου δωσω να κατααβεις. :cheers3:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

μετα την χθεσινη παρεμβαση του admin germanicus19 στο θεμα της καταστασης των τευχων οφειλω και εγω να αναθεωρησω ως προς το αυστηροτερο τα τευχη μου αλλα και τιμες.

εχει δικιο πιστευω οτι πρεπει τελικα να μαστε αυστηροι για να μην εχουμε παρεξηγησεις.

απο κει και περα απο τη στιγμη που ενας πωλητης δεν προπληρωνεται τα τευχη που στελνει νομιζω οτι μπορει μεν να βγει τελικα χαμενος αλλα τιμιος.

 

κατα τα αλλα φιλε kocomico δε βιαστηκα να απαντησω αλλα αντιθετως αργησα κιολας.

τα κομιξ για μενα ειναι χομπυ, το ολο παρεδωσε ειναι χομπυ, επαγγελμα δοξα το θεο εχω πολυ καλυτερο απο εμπορος περιοδικων.

και το στυλ παρε 70 ευρω εδω και τωρα ειναι προσβλητικο για μενα, 70 ευρω εδωσα χθες για τα ποτα μου για να σου δωσω να κατααβεις. :cheers3:

 

ΦΙΛΕ,,, ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ.!!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.!!

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ 8+ΑΝΩ ΤΟΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ.....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 6-7...ΚΑΙ ΤΟ 110, 111, 112, ΔΙΧΩΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ.!!!

ΧΑΡΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ,..!! ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ..!

ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΥΡΙΟ ΣΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΝΩ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΕΛΤΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΓΩ...ΟΧΙ ΕΣΥ....!!!

ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΦΙΛΕ,,, ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ.!!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.!!

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ 8+ΑΝΩ ΤΟΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ.....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 6-7...ΚΑΙ ΤΟ 110, 111, 112, ΔΙΧΩΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ.!!!

ΧΑΡΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ,..!! ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ..!

ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΥΡΙΟ ΣΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΝΩ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΕΛΤΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΓΩ...ΟΧΙ ΕΣΥ....!!!

ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ.

 

φιλε, στις συλλογες χαρη κανει αυτος που δινει και αυτος που παιρνει ειναι ευγνομων.

το οτι δεν ειπες ονοματα δε λεει κατι γιατι θα στα ζητουσαν να πεις οπως και εγινε ή θα αναγκαζες τον αλλον να πει οπως και εγινε,

θα μου κανες χαρη μονο αν ημουν εμπορος,

τα 3 που λες χωρις εξωφυλλα αποτι αποδειχτηκε ειχαν κανονικα 2 εξωφυλλα το ενα με χαρτοκοπτικες οπου οντως ελειπε, πραγμα που ειλικρινα δεν ηξερα, δεν ειμαι χαζος να στα στελνα αν το ξερα.

οκ εσυ προτεινες ενα τευχος εγω θα σου λεγα να σου βαλω τα εξοδα, το ιδιο και το αυτο, 5 ευρω τα εχουμε...

καλα περναω παντα, ευχομαι το ιδιο και για σενα,

και μακαρι να βρεις κατασταση 9 και 10 και 11 αν και λιγο δυσκολο για τευχη 40ετων!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.