Lelis Posted March 28 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 554 Reputation: 4,867 Achievement Points: 626 Days Won: 1 With Us For: 2,212 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 35 Posted March 28 Τέταρτη παρουσίαση στο forum και έχουμε να κάνουμε ένα κόμικ το οποίο έχει σχεδόν 3 χρόνια που έχει κυκλοφορήσει, έλλειπε απο την βάση και επομένως είπα να το προσθέσω Σενάριο Δανειζόμενος την περογραφή απο την εκδοτική O Υπέροχος Γκάτσμπυ εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1925, αγαπήθηκε από πολλές γενιές αναγνωστών και σήμερα παίρνει τη μορφή ενός εκπληκτικού graphic novel. Ο Τζέι Γκάτσμπυ, ο Νικ Κάραγουεϊ, η Ντέιζι Μπιουκάναν και οι υπόλοιποι αξέχαστοι χαρακτήρες ζωντανεύουν μέσα από τις παραστατικές εικόνες της εικονογράφου Άγια Μόρτον. Την προσαρμογή του εμβληματικού κειμένου έχει αναλάβει ο Φρεντ Φόρνταμ, ενώ η Mπλέικ Χάζαρντ, δισέγγονη του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, έγραψε την εισαγωγή σε έντονα προσωπικό ύφος. Αυτή η απόλυτη ιστορία της εποχής της τζαζ ξεχωρίζει ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της σταδιοδρομίας του Φιτζέραλντ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά έργα της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Η ιστορία του ζάπλουτου Γκάτσμπυ με το μυστηριώδες παρελθόν και ο έρωτάς του για την όμορφη Ντέιζι απεικονίζονται με μοναδικό τρόπο σε αυτή τη συναρπαστική έκδοση. Η ιστορία Το συγκεκριμένο το πήρα στο παζάρι του βιβλίου γύρω στα 5-6 ευρώ. Δεν έχω διαβάσει το κλασσικό μυθιστόρημα και ούτε έχω δει την ταινία που αν δεν κάνω λάθος παίζει ο Ντι Κάπριο. Δεν ξέρω. Με μπέρδεψε αρκετά στο τι πρεσβευε. Ο υπέροχος Γκατσμπυ, μόνο υπέροχος δεν μου φάνηκε και παρόλο που ο αφηγητής έλεγε συνέχεια για το πόσο μαγική και ξεχωριστή αύρα είχε, προσωπικά δυσκολεύτικα πολύ να την δω. Δεν ξέρω αν στο μυθιστόρημα θέλει να δείξει ότι ακόμα και αυτοί που φαντάζουν υπέροχοι δεν είναι, αλλά η μεταφορά δεν με βοήθησε να καταλάβω αν εν τέλη ήταν αυτός ο σκοπός της ιστορίας. Αρκετά φλατ, σαν αφήγηση, ροή και διάλογοι που σε σημεία γίνονταν βαρετοί και στο τέλος μια κορύφωση, που γίνεται λίγο απότωμα, χωρίς να μεταφέρει καλά τις καταστάσεις και τα συναισθήματα των ηρώων για να φτάσουμε εκεί. Σχέδιο Ούτε το σχέδιο με ενθουσίασε. Ήταν σχετικά απλοικό, πιο φλατ, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, ενώ και οι χρωματισμοί είχαν αρκετά μουντά και νεκρά χρώματα. O χρωματισμός επίσης, ήταν κάπως σε στυλ aquarelle. Το σχέδιο γενικά είναι λίγο πολύ όπως και στο εξώφυλλο. Οι εκφράσεις αρκετά ξύλινες και αυτές Στο σύνολο του μου έβγαζε μια κατάθλιψη μπορώ να πω, που όπως είπα με μπέρδεψε πολύ στο αν ήθελε να περάσει αυτό η ιστορία Έκδοση Αρκετά καλή έκδοση. Εξώφυλλο καλό με αυτάκια, ενώ και οι εσωτερικές σελίδες ήταν ιδιαίτερες με μια κάπως καλής ποιότητας ματ υφή. Δεν μου άρεσε καθόλου η επιλογή της γραμματοσειράς. Υπάρχει και ένα εισαγωγικό κείμενο στην αρχή που αναφέρει την όλη προσπάθεια μεταφοράς του βιβλίου σε graphic novel Συμπέρασμα Προσωπικά δεν μου άρεσε και με μπέρδεψε και αρκετά στο όλο ύφος. Ίσως να μην ήμουν και εγώ σε καλή μέρα όταν το διάβαζα. Το πετυχαίνεις πλέον αρκετά συχνά σε σκοτωμένες τιμές, είτε στα γνωστά βιβλιοπωλεία είτε σε κανα παζάρι. Αν κάποιος είναι φαν του λογοτεχνικού ή του έργου, θα μπορούσε να δει και αυτή την απόδοση. 7 2 Quote
albertus magnus Posted March 29 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 140 Content Count: 2,990 Reputation: 18,643 Achievement Points: 3,048 Days Won: 12 With Us For: 5,702 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Age: 157 Posted March 29 (edited) Το βιβλιο που βασιζεται ειναι αρκετο κλασικο πελον και εμενα προσωπικα μου αρεσε αρκετα. Ουσιαστικα ασχολειται με τον διαχωρισμο των ταξεων δηλ οι φτωχοι δυσκολα (ακομα και αν κονομησουν) θα βρεθουν στον κυκλο των πλουσιων, το αμερικανικο ονειριο και αν ειναι ευκολο να επιτευχθει και φυσικα με τις ανθρωπινες σχεσεις (ερωτικες και φιλικες). Βασιστηκε και σε εμπειριες του ιδιου του συγγραφεα (ειχε ενα φλερτ με μια πλουσιοκορη και πηγανε μαζι σε απειρα παρτυ της υψηλης κοινωνιας). Τωρα το κομικ δεν ξερω τι ειδους μεταφορα εχει κανει και αν περναει τα μηνυματα του, αν το διαβασω ποτε θα σας πω. Να πω οτι και οι ταινιες που ειναι βασισμενες στο βιβλιο ειναι αρκετα καλες με ποιο γνωστες τις τελευταιες δηλ αυτη με τον Ντι Καπριο του 2013 και με τον Ρομπερτ Ρεντφορντ του 1974. Τελος να πω οτι εκτος του μεγαλου Γκατσμπυ ωραιο βιβλιο του ιδιου συγγραφεα ειναι το "Τρυφερη ειναι η νυχτα" Edited March 29 by albertus magnus 3 Quote
Theo A Posted March 30 Member ID: 38,320 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 46 Reputation: 241 Achievement Points: 63 Days Won: 0 With Us For: 1,227 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Posted March 30 (edited) Το μυθιστόρημα του Φιτζέραλντ που είχα διαβάσει παλαιότερα και εγώ θα το χαρακτήριζα όπως ο Lelis φλάτ. Η τελευταία μεταφορά στον κινηματογράφο του Γκάτσμπυ (αυτή με τον Ντι Κάπριο) ήταν όπως όλες οι ταινίες του Μπαζ Λούρμαν ένας θρίαμβος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, με κουστούμια, σκηνικά, μουσική και κινηματογράφηση πραγματικά εντυπωσιακά. Edited March 31 by Theo A 2 Quote
Kurdy Malloy Posted March 31 Member ID: 31,428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3,367 Reputation: 25,643 Achievement Points: 2,541 Days Won: 12 With Us For: 3,330 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 54 Posted March 31 Μιλάμε για μία τραγική εκδοτική. Ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ πέθανε το 1940 άρα αποκλείεται να έκανε το σχέδιο και αποκλείεται να έκανε και την απόδοση σε κόμικ του σεναρίου. Το βρίσκω πάρα πολύ προσβλητικό για τους δημιουργούς να παραλείπονται από τα στοιχεία της έκδοσης, ειδικά όταν αναγράφονται καθαρά στο εξώφυλλο της αμερικάνικης έκδοσης. 5 Quote
albertus magnus Posted March 31 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 140 Content Count: 2,990 Reputation: 18,643 Achievement Points: 3,048 Days Won: 12 With Us For: 5,702 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Age: 157 Posted March 31 (edited) Τωρα παρατηρησα οτι δεν εχουμε βαλει σχεδιαστη σεναριογραφο ουτε στο πινακακι πανω. Δεν τα γραφει αυτα μεσα εσωτερικα τουλαχιστον ?? Edited March 31 by albertus magnus 2 Quote
Kurdy Malloy Posted March 31 Member ID: 31,428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3,367 Reputation: 25,643 Achievement Points: 2,541 Days Won: 12 With Us For: 3,330 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Age: 54 Posted March 31 Στο site του εκδότη πάντως που μπήκα δε γράφει τίποτα. Ο Φιτζέραλντ έκανε τη μεταφορά σε κόμικ και το σχέδιο. Ο ΜΙΝΩΑΣ τα βρήκε σε ένα κρυφό σεντούκι στο πατρικό του και τα έδωσε στον κύριο Καλοφωλιά να τα μεταφράσει 2 Quote
Indian Posted April 1 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 804 Content Count: 14,153 Reputation: 103,249 Achievement Points: 9,268 Days Won: 495 With Us For: 5,011 Days Status: Offline Last Seen: Thursday at 11:32 AM Age: 43 Posted April 1 Πάλι καλά που αναγράφουν τον μεταφραστή και δεν αναγκαζόμαστε να υποθέσουμε ότι ο συγχωρεμένος έγραψε το διήγημά του και στα Ελληνικά! 4 Quote
Theo A Posted April 1 Member ID: 38,320 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 46 Reputation: 241 Achievement Points: 63 Days Won: 0 With Us For: 1,227 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Posted April 1 (edited) Ο αρχικός Γκάτσμπυ του Φιτζέραλντ είναι μυθιστόρημα σύντομο μεν αλλά μυθιστόρημα. Το τσέκαρα στην έκδοση της Άγρας που είναι πολύ έγκυρος εκδοτικός οίκος, γιατί και εγώ νωρίτερα το είχα χαρακτηρίσει νουβέλα. Όσο για το κόμικ του Μίνωα τον γνωστό έλληνα μεταφραστή πρόσεξαν να μην ξεχάσουν, τον διασκευαστή και τον σχεδιαστή τους αγνόησαν ίσως γιατί τα κόμικ τα θεωρούν πάρεργο. Edited April 3 by Theo A 3 Quote
hudson Posted April 2 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 82 Content Count: 2,983 Reputation: 29,871 Achievement Points: 3,028 Days Won: 111 With Us For: 2,710 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Age: 44 Posted April 2 (edited) Πάντως μέσα στο κόμικ αναγράφονται οι δημιουργοί Illustrated by Aya Morton Text by Fred Fordham Και στα ελληνικά Εικονογράφηση: Άγια Μόρτον Προσαρμογή κειμένου: Φρεντ Φόρνταμ Όπως υπάρχει και μίνι βιογραφικό του καθενός στα αυτάκια του εξώφυλλου. Edited April 2 by hudson 1 1 Quote
Lelis Posted April 2 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 554 Reputation: 4,867 Achievement Points: 626 Days Won: 1 With Us For: 2,212 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 35 Author Posted April 2 Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να τα είχα προσθέσει τα στοιχεία. Στο σενάριο είχα βάλει συγγραφέα Francis Scott Key Fitzgerald, Fred Fordham και σχέδιο Aya Morton Δεν ξέρω αν στην μεαφορά στο πίνακα κάτι δεν του άρεσε 1 1 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted April 2 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 77 Content Count: 3,438 Reputation: 21,404 Achievement Points: 3,030 Days Won: 103 With Us For: 1,571 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 16 Posted April 2 8 ώρες πριν, hudson είπε: Πάντως μέσα στο κόμικ αναγράφονται οι δημιουργοί Illustrated by Aya Morton Text by Fred Fordham Και στα ελληνικά Εικονογράφηση: Άγια Μόρτον Προσαρμογή κειμένου: Φρεντ Φόρνταμ Όπως υπάρχει και μίνι βιογραφικό του καθενός στα αυτάκια του εξώφυλλου. 7 ώρες πριν, Lelis είπε: Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να τα είχα προσθέσει τα στοιχεία. Στο σενάριο είχα βάλει συγγραφέα Francis Scott Key Fitzgerald, Fred Fordham και σχέδιο Aya Morton Δεν ξέρω αν στην μεαφορά στο πίνακα κάτι δεν του άρεσε Να σας πω την αλήθεια εγώ τα μετέφερα και ειλικρινά δεν ξέρω τι έγινε... Ίσως επειδή κάποια στιγμή( πριν την ολοκλήρωση του ανεβάσματος) κόλλησε κι όταν έκανα refresh κάποια στοιχεία που είχαν περαστεί χάθηκαν.... Τέλος πάντων, διορθώθηκε τώρα!!!! για την επισήμανση! 2 Quote
Recommended Posts