Jump to content

Τα σημαντικότερα γεγονότα της Marvel comics (πληροφορίες για την καλύτερη ανάγνωση και κατανόηση ιστοριών της επίσημης συλλογής graphic novel της Marvel και όχι μόνο)


Recommended Posts

Posted (edited)

Αυτό το thread φτιάχτηκε με σκοπό να λειτουργεί σαν εγκυκλοπαίδεια με τα σημαντικότερα γεγονότα των Avengers και της υπόλοιπης Marvel με σκοπό νέοι στον χώρο των υπερηρωικών κόμικς αλλά και παλίοι αναγνώστες να βρίσκουν πληροφορίες που χρειάζονται για την ανάγνωση της συλλογής graphic novel της marvel αλλά και άλλες πληροφορίες για ότι δήποτε αφορά την Marvel comics.

Όποιος ξέρει τα σημαντικότερα γεγονότα των Avengers και των άλλων υπερηηρωικών ομάδων της Marvel και ότι άλλη πληροφορία για την marvel ξέρει μπορεί να το γ΄ραψει σε αυτό το thread ώστε να φτιάξουμε μια μικρή εγκυκλοπαίδεια.

Edited by Νίκος Τσιλοπάνος
 • Like 9
 • Respect 1
 • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

Well here we go...

 

Ως αναγνώστης υπερηρωικών κόμικ, τα τελευταία χρόνια, θα ήθελα να δώσω μερικές συμβουλές σε νέους αναγνώστες της Marvel και της DC πριν ξεκινήσει το όλο τόπικ. Είναι συμβουλές πάνω στην ανάγνωση και την κατανόηση του είδους:

 

1) Ποτέ δε θα βγει νόημα με το continuity, ούτε θα ξέρεις πάντα τι έγινε. Από τη στιγμή που ένα υπερηρωικό universe ξεκινάει δεκαετίες πίσω και φτάνει στο σήμερα, προφανώς στο continuity θα υπάρχουν λάθη, λογικά κενά και συνεχείς αλλαγές. Τα υπερηρωικά κόμικ είναι γενικότερα ένα χάος, συνεπώς το να τα ταξινομήσεις και να τα διαβάσεις όλα πολύ απλά δεν γίνεται.

 

2) Τι παίζει με τα vol. και τα βιβλία. Κάθε τίτλος λέγεται comic book και κάθε φορά που η εταιρεία κάνει relaunch ξεκινάει καινούριο volume του comic book. Π.χ εδώ βρίσκεται η ιστορία των Avengers ως comic book: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Avengers_(comic_book) όπως βλέπετε κάθε relaunch ξεκινάει νέο volume του βιβλίου, το οποίο με τη σειρά του σπάει σε volumes ανάλογα με το run του συγγραφέα κτλ. Προσοχή! Δε σημαίνει πως κάθε volume είναι όλο από έναν συγγραφέα. Προφανώς μπορεί να φιλοξενεί και πολλά διαφορετικά runs με διαφορετικούς writers και pencillers.

 

3) Κάθε event αλλάζει πράγματα και είναι κορύφωση όσων συνέβησαν στα επιμέρους κόμικ. Σπάνια ένα event διαβάζεται 100% αυτόνομα. Πρέπει να υπάρχει μια προηγούμενη γνώση του τι έχει συμβεί στα κόμικ συγκεκριμένων ηρώων ή στην ιστορία χαρακτήρων για να καταλάβεις 100% τι συμβαίνει. Το Civil War πχ αυτό το απαιτεί σε μικρότερο βαθμό, αλλά το Secret Wars του 2015 σε πολύ πολύ μεγαλύτερο. Πρέπει να διαβάζεις tie-ins και να ξέρεις όσα έχουν προηγηθεί.

 

4) Αν μπλέξεις με Universe, καλή τύχη :lol: Γενικά για όσους δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι, κρατήστε τα εξής: Η Marvel είχε το βασικό της Universe ή Earth 616 και είχε και το Ultimate Universe ή Earth 1610. Το Ultimate λανσαρίστηκε στις αρχές των 00s αν θυμάμαι και έδειχνε βασικούς ήρωες όπως οι Ultimates, οι F4 και ο Spider-Man υπό μια νέα σκοπιά. Έχουν εμφανιστεί κι άλλες όπως η Earth 833 του Spider-UK, αλλά γενικά οι περισσότερες ιστορίες γράφονταν για τις πρώτες δύο. Αυτές οι δύο έμειναν μόνες και εν τέλει ενώθηκαν στο Secret Wars του 2015 όπου το Ultimate Universe ουσιαστικά τερματίστηκε. Η DC έχει πολλές διαφορετικές Earths και μάλιστα η Earth-Two είχε δικό της comic book στο New 52, ενώ έχουν δημιουργηθεί άπειρα γνωστά events όπως τα δύο Crisis on Infinite Earths.

 

5) Πως να διαβάσω για να φτάσω στα events; Ομολογώ πως αν είχα λεφτά και δε δούλευα, θα διάβαζα όσα περισσότερα κόμικ μπορώ, αλλά στη φάση που είμαι προσπαθώ να κάνω λίγο πιο λογικές τις απαιτήσεις μου :) Π.χ. όταν ξεκίνησε η DC το Rebirth είχα σταμπάρει 8-10 τίτλους που ήθελα να διαβάζω σε σταθερή βάση, αλλά πλέον με δουλειά, σχέση, φίλους, αλλά και έναν πακτωλό βιβλίων και κόμικ ήδη στη βιβλιοθήκη μου, δύσκολο να ακολουθήσω.

 

Οπότε για μένα αν κάποιος θέλει να μπει στο υπερηρωικό και να φτάνει σε events, πρέπει να ξεκινήσει με την εξής λογική (και είναι καθαρά προσωπική άποψη): Πιάσε τους ήρωες που σου κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον. Βρες wiki pages με τις ιστορίες τους, καταλόγους ιστοριών, άρθρα και βρες τις πιο σημαντικές ιστορίες, τα καλύτερα runs συγγραφέων κτλ. Είναι αδύνατον να τα διαβάσεις όλα. Επέλεξε όσα σου κεντρίζει το ενδιαφέρον η υπόθεση ή παίζουν ρόλο για να φτάσεις σε events. Σιγά σιγά με αυτή τη λογική θα έχεις χτίσει κάποιες Χ γνώσεις πάνω σε κάθε ήρωα. Δώσε σημασία στους βασικούς, αλλά διάβασε ιστορίες που έχουν και δεύτερους. Αν δεν έχεις χρόνο, ψάξε στα wikis που αναφέραμε για το ποιος πχ είναι ο Goliath να ξέρεις τουλάχιστον στοιχεία για το χαρακτήρα των άλλων ηρώων. Εν μια νυκτί δε γίνεται να πας σε event δυστυχώς. Πρέπει να χτίσεις τις γνώσεις σου πάνω σε ήρωες με διάβασμα κόμικ και αρθρογραφίας.

 

6) Κατάλογος events της Marvel. Σε αυτό το λινκ θα βρείτε όλα τα crossover events της Marvel. Έχει και των ηρώων και τα γενικά. Αποτελεί μια καλή βάση για συζήτηση. Επίσης εδώ στο φόρουμ μπορείτε να βρείτε αφιερώματα σε κόμικ που δεν έχουν έρθει στα ελληνικά. Κάποια από τα events βρίσκονται εκεί π.χ εγώ έχω το Secret Invasion. Παρουσιάσεις στα ελληνικά έχουν όσα έχουν έρθει στην Ελλάδα όπως το Siege. Στο Fear Itself είχα φτιάξει και σειρά διαβάσματος κόμικ που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά με τα οποία διαβάζει κανείς την ιστορία του πως ήρθε η Asgard στη Γη και τι έγινε με όλο αυτό. Προφανώς αν ψαχτεί κανείς θα δει ότι στην ιστορία εντάσσονται και αγγλικά κόμικ.

 

Αυτά από μένα σαν αρχή στο όλο concept, εννοείται αν μου έρθει και κάτι καινούριο στο μυαλό σχετικά με το θέμα, θα το γράψω :) 

 • Like 14
 • Respect 2
 • Thanks 4
Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ με τα όσα γράφτηκαν παραπάνω, δες κι ένα χρήσιμο άρθρο που σου προτείνει διαφορά κατάλληλα χρονικά σημεία για να “μπεις” στο σύμπαν της Marvel , ανάλογα με το χρόνο που είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις: https://www.comicbookherald.com/where-to-start-reading-marvel-comics/

 • Like 9
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Σε αυτό το link μπορείτε μα δείτε όλα τα events της Marvel (αλλά και DC αν θέλετε) με την χρονολογική σειρά τους καθώς και όλα τα τεύχη που αφορούν το κάθε event με την σειρά που πρέπει να διαβαστούν. Καλή εξερεύνηση!!

https://comicbookreadingorders.com/marvel/event-timeline/

 

Edited by imanatos
 • Like 10
 • Thanks 3
Link to post
Share on other sites

Τεράστια βοήθεια για εμάς τους "αδιάβαστους"!  :thanks:

 

 

:beer:

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

Τεράστια βοήθεια ιδίως το πρώτο υπερpost του @nikolas12 αλλά και απίθανο χαος.:lol:

Μωρέ Ντίσνεϋ και πάλι Ντίσνεϋ...:lol:

 • Like 2
 • Funny 5
Link to post
Share on other sites
4 ώρες πριν, Manitou είπε:

Μωρέ Ντίσνεϋ και πάλι Ντίσνεϋ...

 

:lmao::lmao::lmao:

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
8 ώρες πριν, Manitou είπε:

Τεράστια βοήθεια ιδίως το πρώτο υπερpost του @nikolas12 αλλά και απίθανο χαος.:lol:

Μωρέ Ντίσνεϋ και πάλι Ντίσνεϋ...:lol:

Στα Ντίσνεϋ ήθελα να ρωτήσω, ο Σκρουτζ της Earth 35 ποιες διαφορές έχει με τον Σκρουτζ της Earth 782; :lol:

 

Eντάξει, πέρα απ΄την πλάκα, το έχουν ξεφτυλλίσει στα υπερηρωικά με τα παράλληλα σύμπαντα, τα reboots και τα relaunches.
Γι΄αυτό και προτιμώ τις παλιές κλασικές ιστορίες δεκαετίας '60-'70 που τα πράματα ήταν πιο απλά :)

 

Πάνω απ΄όλα BD βέβαια. Κάθε σειρά έχει την πλήρη αυτοτέλειά της (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) :)

 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
2 min ago , Laz33 said:

Στα Ντίσνεϋ ήθελα να ρωτήσω, ο Σκρουτζ της Earth 35 ποιες διαφορές έχει με τον Σκρουτζ της Earth 782; :lol:

 

Eντάξει, πέρα απ΄την πλάκα, το έχουν ξεφτυλλίσει στα υπερηρωικά με τα παράλληλα σύμπαντα, τα reboots και τα relaunches.
Γι΄αυτό και προτιμώ τις παλιές κλασικές ιστορίες δεκαετίας '60-'70 που τα πράματα ήταν πιο απλά :)

 

Πάνω απ΄όλα BD βέβαια. Κάθε σειρά έχει την πλήρη αυτοτέλειά της (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) :)

 

Είναι αλήθεια ότι η συνέπεια στους κόσμους των BD είναι καταπληκτική! Και είναι γιατί είναι Ευρωπαϊκά νομίζω. Η κουλτούρα της Ευρωπαϊκής μυθοπλασίας νομίζω ότι είναι διαφορετική από την Αμερικανική. Ακόμα και τα Ιταλικά Ντίσνεϋ που είναι μυριάδες και έχουν προφανώς και ιστορίες σαν π.χ. το Μίκυ μυστήριο Β κυκλος (ιστορία δομημένη σε ένα άλλο σύμπαν από ότι το κλασικό) τις έχουν σαν κάτι εντελώς ξεχωριστό και δεν κοιτάνε να το παντρεψουν με τον κλασικό κόσμο του Μίκυ.  Μεγάλη κουβέντα πάντως.

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

Για να καταλάβουμε πως λειτουργεί αυτό το θέμα παρακάτω θα βάλω μερικές πληροφορίες για έναν χαρακτήρα της marvel πάνω κάτω έτσι θα λειτουργούμε βάζοντας πληροφορίες για ήρωες γεγονότα και ομάδες.

Beta Ray Bill

 

Ο Bill ήταν μέλος της εξωγήινης φυλής Korbinite, τις οποίας ο γαλαξίας είχε καταστραφεί από το δαίμονα Surtur, προκειμένου να πάρει « το ξίφος της μοίρας».
Η δύναμη του Βετα Ray Bill αποκτήθηκε από τους επιστήμονες της φυλής του.... μετάφεραν την συνείδηση του σε ένα "σώμα ενός cyborg. Με αυτήν την μορφή ο Ray κατείχε ικανότητες όπως αυξημένη ταχύτητα, δύναμη και αντοχή άλλα απέκτησε και άλλες ικανότητες ισάξιες με αυτές του Θωρ χάρη στο μαγικό σφυρί του ,το Stormbreaker.
Επειδή είχε μια επιθυμία για το σφυρί του Thor, για να το χρησιμοποιήσει ενάντια στον δαίμονα  Surtur ο Thor αποφάσισε μια δίκαιη μάχη στο έδαφος Skartheim μεταξύ τους. Ο Bill κέρδισε τελικά λόγο της θέλησης και του μίσους που έτρεφε για τον Surtur και την επιθυμία να τον καταστρέψει .
Σαν ανταμοιβή ο Odin έβαλε το νάνο Eitri να να εξέλιξη το σφυρί Stormbreaker, και του έδωσε πολλές από της ικανότητες  του σφυριού Mjolnir.
Ο Odin, είχε Βάλει μια "παγίδα" στο σφυρί του Ray ώστε να επανερχόταν στη θνητή του μορφή  εάν δεν το κρατούσε στο χέρι του πάνω από εξήντα δευτερόλεπτα.
 
Έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο Thor #337
 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις όποιος ανεβάζει πληροφορίες είτε δικές του είτε από site δεν είναι υποχρεωμένος να γράφει από που τα βρήκε.

One above all

Η πρώτη εμφάνιση του One Above All θεωρείται στο Doctor Strange#8 και γράφτηκε από τον Steve Englehart, με το καλλιτεχνικό μέρος να έγινε από τον Gene Colan.
Ο ONE ABOVE ALL
Είναι υπεύθυνος για την υπάρξη ζωής στο Πολυσύμπαν της Marvel.. Ο One  Above All είναι ο άρχοντας και ο μοναδικός ανώτερος επόπτης των διάφορων κοσμικών οντοτήτων (Living Tribunal, Death, Eternity, Oblivion, Infinity, Galactus, Master Order and Lord Chaos, Mistress Love and Sire Hate).
Γενικά, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για αυτόν και  όσα γνωρίζουμε, τα γνωρίζουμε από διάφορες αναφορές στα comics.
Αναφορές από τα comics
Οταν η έγκυος Susan Storm φοβήθηκε για τον πιθανό θάνατο του άντρα της από τον παντοδύναμο Silver Surfer, τότε, ο Uatu the Watcher της είπε ότι υπάρχει μόνο ένα ον πραγματικά παντοδύναμο και ότι το μόνο όπλο του είναι η αγάπη.

Κατά τη διάρκεια μια συνάντησης με το Dr. Strange, η κοσμική οντότητα Eternity του λέει «Εγώ και ο αδερφός μου, ο Θάνατος, περιλαμβάνουμε όλη την πραγματικότητα. Ούτε αυτός, αλλά ούτε και εγώ είμαστε θεοί. Ο Θεός κυβερνάει όλες τις πραγματικότητες.

Όταν ο Thor  σύγκρινε τον εαυτό του και τον Odin με διάφορους άλλους θεούς και  όντα σε θέματα δύναμης , είπε «Λέγεται ότι ένα ον, που λέγεται The Living Tribunal, ο τελευταίος κριτής, έχει την εξουσία να επιβάλλει την θέληση του σε κάθε σύμπαν, αυτός είναι ο κριτής. Και λέγεται ότι η δύναμη του είναι η υπέρτατη σε όλο το πολυσύμπαν. Ακόμα και εγώ, γιος ενός από τους δυνατότερους όλων των θεών, το βρίσκω αδύνατο να φανταστώ τέτοια επίπεδα δύναμης και είναι συγκινητικό να σκεφτείς πόσο μεγαλύτερος πρέπει να είναι ο Δημιουργός όλων των Συμπάντων από αυτό που είναι όλες οι δημιουργίες.
 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Living Tribunal

O Living Tribunal είναι μια τεράστια ισχυρή ανθρωποειδής κοσμική οντότητα που υπάρχει όσο το ίδιο το σύμπαν. Η λειτουργία του είναι να προστατεύει το Πολυσύμπαν (το συνολικό άθροισμα όλων των συμπάντων) από μια ανισορροπία των μυστικιστικών δυνάμεων. Μπορεί να δράσει για να αποτρέψει ένα σύμπαν να συγκεντρώσει περισσότερη δύναμη από οποιοδήποτε άλλο, ή να διαταράξει την κοσμική ισορροπία με κάποιο τρόπο. O Living Tribunal μπορεί επίσης να δράσει για να αποτρέψει μια συντριπτική ανισορροπία καλού ή κακού σε ένα σύμπαν. Ο Living Tribunal δεν υπάρχει σε εναλλακτικά σύμπαντα, καθώς υπάρχει μόνο ένας Living Tribunal στο Multiverse. Ωστόσο, υπάρχει ή μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα σε πολλαπλά επίπεδα της πραγματικότητας, δίνοντας την εμφάνιση πολλαπλών παραλλαγών στην ανθρώπινη αντίληψη. Αν αυτό σημαίνει διατήρηση της μυστικής ισορροπίας, ο Living Tribunal έχει τη δύναμη να εξαλείψει έναν κατοικημένο πλανήτη. Μπορεί να μετατρέψει ένα αστέρι σε σουπερνόβα με την δύναμη ενός κεραυνού. Ο Tribunal εκδηλώνεται ως ον με τρία πρόσωπα, τα οποία αντιπροσωπεύουν τις τρεις πλευρές της προσωπικότητας του Tribunal. Το μπροστινό του πρόσωπο, μέσω του οποίου συνήθως μιλά, αντιπροσωπεύει τη δικαιοσύνη, το πλήρως με κουκούλα πρόσωπο στη δεξιά πλευρά του αντιπροσωπεύει αναγκαιότητα και το μερικώς κουκούλα πρόσωπο στα αριστερά του αντιπροσωπεύει απλώς εκδίκηση το τέταρτο πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής αυτουνού που δικάζετε από τον Tribunal. Και οι τρεις φωνές πρέπει να συμφωνήσουν σε μια υπόθεση προτού o Tribunal μπορέσει να παρέμβει.
O Living Tribunal είναι η ενσάρκωση του Marvel multiverse. Θεωρείται ότι είναι παντοδύναμη οντότητα, είναι πιο ισχυρή από την αιωνιότητα και το άπειρο. Η δύναμή του είναι τέτοια που μπορεί να εξουδετερώσει τη δύναμη των πολύτιμων λίθων από κοινού. Δεν είναι πιο δυνατός από τον One Above All.

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Ακολουθούν πληροφορίες για τον Galactus επειδή είναι αρκετά μεγάλο θα υπάρχει κενό ώστε να ξεκουράζεται το μάτι.

Galactus

Ο Galactus είναι ο μοναδικός επιζών του σύμπαντος που προϋπύρχε του δικού μας. Αρχικά, ο Galactus ήταν ένα ανθρωποειδές με το όνομα Galan, γεννημένος στον πλανήτη Taa, έναν παραδεισένιο κόσμο του οποίου ο πολιτισμός λέγεται ότι ήταν ο ανώτερος σε ολόκληρο το τότε γνωστό σύμπαν.
Όμως, το σύμπαν αυτό ήταν στα τελευταία στάδια της κατάρρευσης. Αρχικά, όπως όλα τα σύμπαντα στο Multiverse, αυτό το σύμπαν ήταν ένα "Cosmic Egg": μια αρχέγωνη σφαίρα αποδιοργανωμένης, συμπυκνωμένης αρχέγωνης ύλης. Η σφαίρα υπέστη μια "Μεγάλη Έκρηξη" ("Big Bang"), μια έκρηξη που εκσφενδόνισε την ύλη, απ' την οποία μεγάλο μέρος της συμπυκνώθηκε τελικά σε αστέρια και πλανήτες. Το σύμπαν αυτό διαστελλόταν για δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ στη συνέχεια συστελλόταν, υποβεβλημένο σε μια "σύνθλιψη" για τα επόμενα δισεκατομμύρια χρόνια. Όλη η ύλη αυτού του σύμπαντος ωθούνταν προς ένα κεντρικό σημείο, όπου κατέρρεε σε ένα νέο "Cosmic Egg".
Ο πολιτισμός του Taa ήταν ένας απ' τους τελευταίους που υπήρχαν ακόμη. Η θανατηφόρα ακτινοβολία που προκαλούνταν απ' τη "Μεγάλη Σύνθλιψη" ("Big Crunch") εξάλειφε όλη τη ζωή στο σύμπαν. Ο Galan, ένας εξερευνητής του διαστήματος, αποστάλθηκε να ταξιδέψει στο σύμπαν για να βρει έναν τρόπο να σώσει τον Taa, αλλά δε βρήκε κανέναν. Η ακτινοβολία τελικά εξόντωσε όλο τον πληθυσμό του Taa εκτός από ένα πολύ μικρό μέρος του. Συνειδητοποιώντας ότι ο λαός του ήταν καταδικασμένος, ο Galan έπεισε τους εναπομείναντες επιζώντες να οδηγήσουν ένα σκάφος στην καρδιά του "Cosmic Egg" για να πεθάνουν με μια τελευταία πράξη ηρωισμού. Καθώς το σκάφος πλησίαζε στο κεντρικό σημείο της Μεγάλης Συντριβής, η θερμότητα και η ακτινοβολία σκότωσε όλους τους επιβάτες εκτός απ' τον Galan, ο οποίος γέμισε ανεξήγητα με νέα ενέργεια.
Αναγέννηση ως Galactus
Τη στιγμή που το σύμπαν του Galan συνάντησε το τέλος του, η Phoenix Force συγκέντρωσε τα θετικά συναισθήματα όλων των ζωντανών πλασμάτων στον κόσμο για να τα προστατεύσει από αιώνια καταδίκη, επιτρέποντας στη Sentience of the Universe - το αντίστοιχο της Eternity στο προηγούμενο σύμπαν - να συναντήσει τον Galan.
Μέσα στο "Cosmic Egg" η Sentience of the Universe εμφανίστηκε στον Galan και τον πληροφόρησε ότι, μολονότι και οι δύο θα πέθαιναν στις τελευταίες στιγμές του σύμπαντος, θα επιβίωναν μέσω μιας συγκληρονόμου γέννησης στο επόμενο σύμπαν. Η Sentience of the Universe επέτρεψε στον θνητό Galan να τον «κυοφορήσει» και έτσι γεννήθηκε ο Galactus, ο καταβροχθιστής των κόσμων.
Τελικά, το "Cosmic Egg" υπέστη μια "Μεγάλη Έκρηξη" με την οποία δημιουργήθηκε το τωρινό σύμπαν. Η Eternity και η Death, οι αιθέριες ενσαρκώσεις του νέου σύμπαντος, δημιουργήθηκαν σε αυτήν τη "Μεγάλη Έκρηξη", ενώ, παράλληλα, ο Galactus «ρίχτηκε» έξω με το επαναδημιουργημένο σκάφος του.
 

Ο νεογέννητος Galactus ταξίδευε με το σκάφος του για αιώνες καθώς η ζωή εμφανιζόταν στο σύμπαν, συμπεριλαμβάνοντας τις φυλές που θα εξελίσσονταν στους Elders of the Universe. Τελικά, το σκάφος του νεογέννητου Galactus παρατηρήθηκε απ' τον Ecce, έναν Watcher, δηλαδή ένα αρχαίο είδος, που κατέχει συντριπτικές ψιονικές δυνάμεις και τη δύναμη να χειραγωγεί την ενέργεια, που είχε αναλάβει να παρατηρεί τα γεγονότα του σύμπαντος. Ο Ecce οδήγησε το σκάφος στον πλανήτη του για να το μελετήσει. Τότε ανακάλυψε ότι το πλάσμα που ήταν μέσα σε αυτό είχε δυνάμεις υπεράνω κατανόησης και θα αναγκαζόταν, τελικά, να καταβροχθίζει ολόκληρους κόσμους, για να ικανοποιεί την πείνα του για ζωτική ενέργεια.

Συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο που έθετε στον κόσμο ο νεογέννητος Galactus, ο Watcher σκέφτηκε να τον εξοντώσει, αφού ήταν ακόμα ευάλωτος εξαιτίας της κατάστασης μεταμόρφωσης στην οποία βρισκόταν. Αντί γι' αυτό όμως, αποφάσισε να τηρήσει τον όρκο των Watchers να μην επεμβαίνουν και άφησε το νεογέννητο Galactus να αναχωρήσει με το σκάφος του. Παρ' όλο που, με το πέρασμα του χρόνου, η φυλή των Watcher έχει καταλάβει ότι ο Galactus αποτελεί ουσιαστική και απαραίτητη συνιστώσα για τη φυσική τάξη του κόσμου, ο Ecce έχει εκφράσει ενοχή για την απόφαση που πήρε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια και αισθάνεται μερικώς υπεύθυνος για την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο Galactus από τότε.

Χρησιμοποιώντας την απεριόριστη δύναμη και ισχύ του, ο νεογέννητος Galactus δημιούργησε μια στολή για να τον βοηθά να ελέγχει τη μαινόμενη εσωτερική του ενέργεια. Έπειτα, μετέτρεψε το σκάφος του Galan σε ένα είδος θαλάμου επώασης, όπου ο Galactus εξελισσόταν για χιλιάδες χρόνια στην τωρινή του μορφή. Τελικά, το σκάφος επώασης μπήκε σε τροχιά γύρω απ' τον κατοικημένο πλανήτη Archeopia. Οι ίδιοι οι Archeopians δεν ενόχλησαν το παράξενο σκάφος, αλλά χρόνια αργότερα ένας επιθετικός διαστημικός στόλος που πλησίαζε την Archeopia επιτέθηκε στο σκάφος του Galactus, περνώντας το για όπλο.

Ο Galactus, με τη μεταμόρφωσή του ολοκληρωμένη, αναδύθηκε και με μια χειρονομία εξόντωσε τον επιτιθέμενο στόλο. Συνειδητοποιώντας την ανεξέλεγκτη πείνα του για ενέργεια, ο Galactus έστρεψε την προσοχή του στην Archeopia που ήταν πλούσια σε ενέργεια. Αμέσως καταβρόχθισε τις ζωτικές ενέργειες της Archeopia, ενώ μόνο ένας μικρός στόλος σκαφών κατάφερε να διαφύγει απ' τον πλανήτη εγκαίρως. (Η φυλή της Archeopia, αργότερα, θα εξολοθρευόταν πλήρως από το ζωντανό πλανήτη Ego).

Τις επόμενες χιλιετίες, ο Galactus κατασκεύασε για τον εαυτό του ένα αχανές σπίτι, το σκάφος που ονομάζει Taa II, το οποίο «καταπίνει» το ηλιακό σύστημα της Archeopia, ως φόρο τιμής και στην πατρίδα του και στην Archeopia, τον πρώτο πλανήτη που καταβρόχθισε ποτέ. Για αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια ο Galactus καταβρόχθιζε μόνο πλανήτες που δεν κατοικούνταν από νοήμοντες μορφές ζωής, με την Archeopia να αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση, και περνούσαν αιώνες για να ξανακαταβροχθίσει κάποιον άλλον πλανήτη.

 

Όμως, καθώς τα χρόνια περνούσαν, τα χρονικά διαστήματα μεταξύ των «γευμάτων» του ελαττώνονταν σημαντικά και ο Galactus βρέθηκε να χρειάζεται να καταβροχθίζει κόσμους κατοικημένους από νοήμοντες φυλές, αν δεν μπορούσε να βρει άλλους κόσμους που κατείχαν την ενέργεια που χρειάζεται για να συντηρήσει τον εαυτό του. Ο Galactus έχει καταφέρει να καταστείλει τη συμπόνια του για τα νοήμοντα πλάσματα που η φύση τους είναι παρόμοια με της οντότητας απ' την οποία γεννήθηκε και, συνειδητοποιώντας ότι ο ίδιος ήταν ανώτερος από αυτά λόγω του ουσιαστικού του ρόλου στη φυσική τάξη, είναι πρόθυμος να καταστρέψει τις ζωές τους προκειμένου να συνεχίσει τη δική του. Επιπλέον, γνωρίζει ότι κάποια μέρα πρόκειται να επιστρέψει στο σύμπαν απείρως περισσότερα απ' όσα έχει πάρει ποτέ απ' αυτό.

Κάποια στιγμή, ο Galactus απείλησε να καταστρέψει τον πλανήτη Zenn-La, πατρίδα μιας πολιτισμένης, ανθρωποειδούς φυλής. Ένας απ' τους κατοίκους του κόσμου αυτού, ο Norrid Radd, έπεισε τον Galactus να αφήσει ήσυχο τον πλανήτη με αντάλλαγμα να γίνει ο "αγγελιοφόρος" του και να ψάχνει εκ μέρους του ακατοίκητους κόσμους για να καταβροχθίζει. Ο Galactus συμφώνησε και μεταμόρφωσε τον Norrin Radd στον Silver Surfer, παρ' όλα αυτά έλεγχε τα συναισθήματά του, ώστε να μπορεί να καταδεικνύει κατοικήσιμους κόσμους.

Τελικά, όμως, ο Galactus αποφάσισε να καταβροχθίσει τη Γη, που είναι πλούσια σε ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, ο Surfer επαναστάτησε και ο Reed Richards των F4 απέκρουσε τον Galactus απειλώντας τον ότι θα χρησιμοποιούσε μια εξωγήινη συσκευή ονόματι Ultimate Nullifier πάνω του, ένα όπλο που θα μπορούσε να ερημώσει το σύμπαν και να σκοτώσει ακόμα και τον Galactus. Ο Galactus ορκίστηκε να παρακάμψει τη Γη με αντάλλαγμα να του επιστραφεί το Ultimate Nullifier και τιμώρησε τον Surfer για την προδοσία του, ανορθώνοντας ένα μη ανιχνεύσιμο ενεργειακό φράγμα, για να εμποδίσει τον Surfer να φύγει απ' τη Γη.

Όταν ανακάλυψε την ύπαρξη της Counter-Earth, αποφάσισε να καταβροχθίσει αυτήν αντί για τη Γη. Ο ίδιος και ο αγγελιοφόρος του, πλέον ο Destroyer, αντικρούστηκαν από τους Fantastic Four για άλλη μια φορά, καθώς τους είχε καλέσει για βοήθεια ο High Evolutionary. Αντ' αυτού, ο Galactus καταβρόχθισε τον πλανήτη των Poppupians και σχεδόν εξοντώθηκε στην πορεία.

Αφού ελευθερώθηκε τελικά απ' τη δέσμευσή του στον Richards νικώντας τον παντοδύναμο Sphinx (ο οποίος ήταν μακράν εξουσιοδοτημένος με τα μυστικά του σύμπαντος, τα οποία λάμβανε απ' τον Living Computer of Xandar), ο Galactus επέστρεψε πολλές φορές στη Γη για να την καταβροχθίσει, όμως πάντα αντικρουόταν. Εν τω μεταξύ, καταβρόχθιζε πολυάριθμους κατοικήσιμους κόσμους καθ' όλο το γνωστό σύμπαν για να χορτάσει την πείνα του και αντιμετωπιζόταν ως απειλή από όλες τις φυλές. Ο Galactus προσέλαβε, επίσης, νέους αγγελιοφόρους.

 

Κατά την τελευταία του απόπειρα να καταβροχθίσει τη Γη, ο Galactus είχε να "τραφεί" για τόσο μεγάλο διάστημα που η ενέργειά του ήταν πιο χαμηλή από ποτέ και ήταν κοντά στο θάνατο. Έτσι, ένας τεράστιος αριθμός από υπεράνθρωπους υπερασπιστές της Γης κατάφεραν πράγματι να τον νικήσουν πολεμώντας τον. Ο Galactus πέθαινε, υποκύπτοντας στην πείνα του, αλλά ο Reed Richards του έσωσε τη ζωή με τη βοήθεια του μυστηριώδους σφυριού του Θωρ, το Mjolnir. Ο ευγνώμων Galactus ορκίστηκε φιλία στον Richards και έδωσε ειλικρινά το λόγο του να μην επιτεθεί ποτέ ξανά στη Γη. Ο Galactus τήρησε ακλόνητα τον όρκο του από τότε. Στη διάρκεια αυτής της επίσκεψής του στη Γη, ο Galactus στρατολόγησε τον τελευταίο του αγγελιοφόρο, τη Nova.Ο Galactus συνεχίζει να τρέφεται με άλλους κόσμους και κατέστρεψε πρόσφατα την "πρωτεύουσα" των Skrull, βυθίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την Αυτοκρατορία των Skrull σε χάος. Υπάρχει ένα αρκετά μακρινό εναλλακτικό μέλλον, στο οποίο οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί απ' τη Γη, και ο Galactus, ως εκ τούτου, δεν αισθάνεται πια δεσμευμένος από τον όρκο του και στο τέλος την καταβροχθίζει.Επειδή έσωσε τη ζωή του Galactus, ο Reed Richards δικάστηκε απ' τους εξωγήινους επιζώντες των επιθέσεων του Galactus. Ο Galactus τον υπερασπίστηκε και η Eternity επιβεβαίωσε σε όλους τους παρευρισκόμενους τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα του Galactus στο σύμπαν.Κάποια στιγμή αργότερα, ο Galactus έγινε στόχος απ' την εξωγήινη οργάνωση Elders of the Universe, που πίστευαν ότι ο θάνατός του θα προκαλούσε μια νέα Μεγάλη Έκρηξη και θα επαναδημιουργούσε την πραγματικότητα. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, οι Elders πίστευαν ότι θα γίνονταν μια φυλή ως Galacti, καθένας απ' τους οποίους θα διέθετε απέραντη κοσμική δύναμη με την οποία θα ακολουθούσαν ατελείωτα τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους. Ο πρώην αγγελιοφόρος του, Silver Surfer, οι Fantastic Four, ο Frakclin Richards και η αγγελιοφόρος του, Nova, κατάφεραν να ανατρέψουν τα σχέδια των Elders.Η Eternity παρουσιάστηκε στον Galactus πληροφορώντας τον για το μυστικό του ρόλο στη μάχη του με τους Elders και αποκαλύπτοντας το ρόλο του ως η τρίτη δύναμη του σύμπαντος. Ένας απ' τους ρόλους του Galactus ως εξωγήινη δύναμη είναι να ισορροπήσει τη ζωή και το θάνατο που εκπροσωπούνται απ' την Eternity και την Death. Ο Galactus εναντιώθηκε στον In-Betweener, την τρίτη δύναμη ενός σύμπαντος, που κυβερνάται απ' τον Master Order και τον Lord Chaos, ο οποίος επιβεβαιώθηκε ότι είναι το αντίθετο του Galactus από ένα άλλο σύμπαν. ΕΦ' όσων ο Galactus είναι ανύπαρκτος απ' τις δυαδικότητες, ο In-Betweener αποτελεί τη διασταύρωση όλων των δυαδικοτήτων.

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

https://www.youtube.com/watch?v=3Pisq29WAcw

 

Οδηγός για όλα τα μεγάλα events της Marvel με χρονολογική σειρά, στα αγγλικά. 

 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Και μια ενδιαφέρουσα σειρά για την ιστορία του σύμπαντος της Μarvel, που κυκλοφορεί και σε μεγάλο μέγεθος (Treasury Edition) https://www.goodreads.com/book/show/46207906-history-of-the-marvel-universe

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
On 30/5/2020 στο 4:42 ΜΜ, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

O Living Tribunal είναι η ενσάρκωση του Marvel multiverse. Θεωρείται ότι είναι παντοδύναμη οντότητα, είναι πιο ισχυρή από την αιωνιότητα και το άπειρο. Η δύναμή του είναι τέτοια που μπορεί να εξουδετερώσει τη δύναμη των πολύτιμων λίθων από κοινού. Δεν είναι πιο δυνατός από τον One Above All.

Πλέον αυτό δεν ισχύει. Ειδικά από το 2015 με το Secret Wars 2. Ο τωρινός Eternity είναι πολύ δυνατότερος. Και γενικά υπάρχουν και άλλα όντα πιο δυνατά όπως ο τωρινός Eternity, ο Molecule Man, οι Beyonders, το First Firmament κλπ.

 

Ακόμα δεν είναι omnipotent αλλά nigh-omnipotent. :)

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 2
Link to post
Share on other sites
2 λεπτά πριν, ΚΟΜΙΞ είπε:

Πλέον αυτό δεν ισχύει. Ειδικά από το 2015 με το Secret Wars 2. Ο τωρινός Eternity είναι πολύ δυνατότερος. Και γενικά υπάρχουν και άλλα όντα πιο δυνατά όντα όπως ο τωρινός Eternity, ο Molecule Man, οι Beyonders, το First Firmament κλπ.

 

Ακόμα δεν είναι omnipotent αλλά nigh-omnipotent. :)

Αυτό δεν το ήξερα για να πω την πικρή αλήθεια από το 2010 και μετά η μάρβελ με έχει απογοητεύσει και δεν ασχολούμαι πλέον με αυτή σε θέμα κόμικς προτιμώ τις ιστορίες από το 60 μέχρι το 10 και έτσι δεν ξέρω ποίοι είναι τώρα οι δυνατότεροι στο σύμπαν.Θα προσθέσω και την δική σου πληροφορία αν και δεν πιστεύω πως πρέπει να διαγράψουμε πως είναι ένας από τους πιο δυνατούς μιας και τόσα χρόνια αυτό ίσχυε.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
33 λεπτά πριν, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

Αυτό δεν το ήξερα για να πω την πικρή αλήθεια από το 2010 και μετά η μάρβελ με έχει απογοητεύσει και δεν ασχολούμαι πλέον με αυτή σε θέμα κόμικς προτιμώ τις ιστορίες από το 60 μέχρι το 10 και έτσι δεν ξέρω ποίοι είναι τώρα οι δυνατότεροι στο σύμπαν.Θα προσθέσω και την δική σου πληροφορία αν και δεν πιστεύω πως πρέπει να διαγράψουμε πως είναι ένας από τους πιο δυνατούς μιας και τόσα χρόνια αυτό ίσχυε.

Καταλαβαίνω. Δεν είπα ότι δεν είναι από τους πιο δυνατούς αλλά δεν είναι όπως παλιά :) Έχει αλλάξει το powerscaling σε κάποιους.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
10 ώρες πριν, ΚΟΜΙΞ είπε:

Καταλαβαίνω. Δεν είπα ότι δεν είναι από τους πιο δυνατούς αλλά δεν είναι όπως παλιά :) Έχει αλλάξει το powerscaling σε κάποιους.

Αυτός είναι και ο λόγος που σταμάτησα τα "σύγχρονα" ας το πούμε μάρβελ κομικς

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.