Jump to content
jimakoszs97

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 289 [Επιχείρηση 31.12]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm289-960x600-thumb-large.thumb.jpg.5918b4252d6b5c5a565698404bfe263b.jpg

 

6 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 31.12
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Ο,ΧΑΡΑ
 • Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
  Ο ΧΙΟΥΗ, Ο ΛΙΟΥΗ, Ο ΝΤΙΟΥΗ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΙΣ ΝΤΑΚ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
 • ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ & ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
  Ο ΜΙΚΥ ΚΥΝΗΓΑ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΝ ΜΙΚΥ Σ,ΕΝΑ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ
 • ΠΑΠΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
  ΟΙ ΝΤΑΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
 • ΠΑΠΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ
  ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΕΥΚΟ ΠΕΠΛΟ ΧΙΟΝΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ
 • ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
  ΜΙΑ ΣΤΑΡ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΙ Ο ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΜΑΙΤΡ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου (Νο. 289)

Edited by jimakoszs97
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #289 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (Από τον καλό φίλο @Retroplaymo... Σταύρο χαίρομαι για την στροφή σου στο ποιοτικό παιδικό περιοδικό... :D)

tn_MIKYMAOUSE_0289.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Επιχείριση 31.12."


Όλη η αστυνομία είναι μαζεμένη έξω από μία βίλα στην οδό Πλατάνων στον αριθμό 28.

Σύσσωμη η αστυνομία του Μίκυ Σίτυ βρίσκεται εκεί και ετοιμάζεται για έφοδο. Μόνο ο Επιθεωρητής (;) Χειροπαίδαρος λείπει που βρίσκεται σε ένα σπίτι στην οδό Ελάτου. Που εν τέλει ήταν το σωστό και ο κακοποιός πήγε στο φρέσκο. Διότι στο άλλο έμενε ο γιος του Δημάρχου. Παρ' ότι δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Αρχηγού και του Δημάρχου ο Ο' Χάρα είναι σκεπτικός. Ο Τζο λέει να μην σκέφτεται το μοναδικό του λάθος αφού και εκείνος έχει κάνει τόσα χρόνια τώρα.Πίσω στο τμήμα ο τον Αρχηγό τον έχει φάει η ρουτίνα διότι έχει ικανό επιτελείο και δεν υπάρχει ανοιχτή υπόθεση. Μέχρι και ο Μίκυ έρχεται στο τμήμα για να δουλέψει μία υπόθεση με τον Τζο και όχι τον ίδιο. Η υπερβολική κινητικότητα στην Βίλα Ρόζα έχει δραστηριοποιήσει και την περιέργεια του Μαύρου Πητ. Οπότε αφού με την Τρούντυ σκέφτηκαν τις δύο πιθανές εκδοχές για το περιεχόμενο των κιβωτίων εκεί (κοσμήματα ή χρυσάφι τράπεζας) αποφασίζουν να περάσουν στην δράση. Με την βοήθεια του Φούμφο και του Τίγρη ετοιμάζονται για να εισβάλλουν αθόρυβα και υπογείως.

Πίσω στο τμήμα όλοι αναχωρούν για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου. Μόνο ο Επιθεωρητής μένει πίσω με έναν αστυνομικό. Ο τελευταίος βρίσκει ένα χαρτί που αναφέρει την υπόθεση με κωδικό όνομα "31.12." Σπεύδει λοιπόν στην Βίλα Ρόζα. Όλα είναι ήσυχα μέσα και έξω. Αντιλαμβάνεται όμως την υπόγεια είσοδο του Πητ και της παρέας του και τους στήνει ενέδρα. Πάνω στην ώρα της σύλληψης ακούγονται φωνές από τον κήπο. Φίλοι και συνάδελφοι του Επιθεωρητή του είχαν ετοιμάσει ένα ρεβεγιόν-έκπληξη.

Αυτός ήταν ο λόγος όλης αυτής της μυστικοπάθειας. Για να δείξουν την αγάπη τους στο πρόσωπο του Επιθεωρητή και σε όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Αν και οι υπόλοιποι της συμμορίας τα είπαν ένα χεράκι στον Πητ για τον τζάμπα κόπο που έκαναν. Όλοι μαζί όμως γιόρτασαν την αλλαγή του χρόνου."Η συναυλία της χρονιάς."

Μία πολύ μεγάλη συναυλία θα γίνει στην Λιμνούπολη. Ή μήπως όχι; Ποιός θέλει να την σαμποτάρει; Ντόρις, θείος και ανιψάκια αναζητούν τον ένοχο.

"Δικαιολογίες και παρεξηγήσεις."

Ένας κουρασμένος Μίκυ θέλει να ξεκουραστεί όταν οι φίλοι του τον έχουν ανάγκη και οι τρεις το ίδιο απόγευμα. Ένα γα'ι'τανάκι παρεξηγήσεων ξεκινάει.

"Παπιά στο σκοτάδι."

Όλοι η οικογένεια έχει μαζευτεί στο Θησαυροφυλάκιο για να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου. Ξαφνικά σκοτεινιάζουν όλα.

"Παπιά κάτω από το χιόνι."

Τα καπέλα των Ντόναλντ, Φέθρυ, τριών ανιψιών, Νταίζυς, Γκαστόνε και Σκρουτζ (ουφ!) έχουν πολλά να πούνε μέσα στο χιόνι.

"Αξέχαστη Πρωτοχρονιά."

Μία διάσημη ηθοποιός που μεγάλωσε στο Παπιοχώρι επιστρέφει για να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Με μία πανέμορφη και γεμάτη συναισθήματα ιστορία με πρωτοχρονιάτικο υπόβαθρο ανοίγει το τεύχος. Όλα δένουν άψογα μεταξύ τους. Προσωπικά θεωρώ ότι καταλαβαίνεις από πολύ νωρίς προς τα που οδεύει το σενάριο. Αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την πανέμορφη ιστορία.

Ένα τρελό σενάριο απαιτεί και το ανάλογο σχέδιο. Οπότε η Σύλβια δίνει ζωή σε ένα μουρλό σενάριο το οποίο καλογραμμένο και διαβάζεται ευχάριστα. Η επόμενη ιστορία είναι εξ' ίσου καλή. Από την μία μας διδάσκει πόσο εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν μία παρεξήγησεις. Από την άλλη μας διδάσκει την δύναμη της φιλίας. Στα παπιά στο σκοτάδι μόνο παπιά δε βλέπουμε. Ο σχεδιαστής είχε εύκολη δουλειά αλλά η δουλειά του σεναριογράφου είναι που βγάζει γέλιο. Αφού δε βλέπεις όμως εξασκείς φαντασία και μυαλό. Διασκεδαστική. Ακολουθεί μία αντίστοιχη ιστορία μόνο που αυτή την φορά τα παπιά χάνονται στο χιόνι. Και εδώ πρωταγωνιστούν τα διασκεδαστικά μπαλονάκια. Ο Faccini απολαυστικός όπως πάντα. Το τεύχος κλείνει με μία όμορφη και γλυκιά ιστορία που διαδραματίζεται στο Παπιοχώρι.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Επιχείρηση 31.12."
2. "Αξέχαστη Πρωτοχρονιά."
3. "Η συναυλία της χρονιάς."
4. "Δικαιολογίες και παρεξηγήσεις."
5. "Παπιά κάτω από το χιόνι."
6. "Παπιά στο σκοτάδι."

8/10!!!
Το τελευταίο τεύχος της χρονιάς είναι υπέροχο!!! Όλες οι ιστορίες πολύ καλές!!! Προτείνεται με κλειστά μάτια!!! :)

Υ.Γ.: @Indian Περιμένω με αγωνία την άποψή σου για το σχέδιο της τέταρτης ιστορίας!!! :lol:

:hop::hop::hop:
 
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 λεπτά πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Εξώφυλλο (Από τον καλό φίλο @Retroplaymo... Σταύρο χαίρομαι για την στροφή σου στο ποιοτικό παιδικό περιοδικό... :D)

 

:lmao:

 • Like 2
 • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απίθανο τεύχος. Σύλβια Φατσινι Τζουνιορ και δεν είναι μόνο αυτά. Το Σχέδιο της Τετάρτης ιστορίας τα σπάει @Μενίγ Πουαγώ

 • Like 2
 • Funny 1
 • Read 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλό τευχακι.Η πρωτη ιστορία είναι πολύ καλη που σε κανει να ενδιαφερθεί για την λύπη του Ο Χαρά.Κι η δεύτερη καλη αλλά στην αρχή λίγο μπερδευτικη.τριτη πολύ καλη.Τέταρτη μέτρια γιατί είχε που διάλογο.Η ιστορία του Φατσινι και παλι μέτρια.Η ιστορία του τζούνιορ απλα καλη. Συνολικά επτά με επταμισι

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα το εκανα αλλά δεν μπορω τώρα παιδιά.Θα κανει σας την παρουσίαση του μίκυ μάους 290.χρόνια Πόλα.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η κεντρική ιστορία του τεύχους ακούει στο όνομα “Επιχείρηση 31.12” και διαδραματίζεται στο Μίκυ Σίτυ. Το ξημέρωμα της 28ης Δεκεμβρίου, όλη η Αστυνομία της πόλης περικυκλώνει ένα σπίτι, νομίζοντας ότι θα βάλει στο χέρι έναν καταζητούμενο κακοποιό. Τελικά αποδεικνύεται ότι ο Επιθεωρητής Ο’Χάρα έχει κάνει λάθος στον δρόμο κι έτσι παραλίγο να τιναχθεί η επιχείρηση στον αέρα. Αυτό το λάθος φαίνεται να στοιχειώνει τον Επιθεωρητή, ο οποίος νιώθει ότι δεν έχει πια την ίδια σπιρτάδα που είχε παλιά. Αυτή του η αίσθηση θα αρχίσει να επιβεβαιώνεται όταν θα καταλάβει ότι στο Τμήμα τον έχουν κάπως παραγκωνίσει και θα κορυφωθεί όταν θα δει τον Μίκυ να συνεργάζεται με τον Αστυνόμο Χειροπαίδαρο για την επίλυση μίας υπόθεσης. Κι ενώ η μελαγχολία του χτυπάει κόκκινο, ο Μαύρος Πητ και η εγκληματική του παρέα, ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση. Πρόκειται για ένα πολύ συμπαθητικό σενάριο, κατάλληλο για το κλίμα των ημερών που διανύουμε. Μου άρεσε ο τρόπος που εξελίσσεται η πλοκή, ακόμα κι όταν αρχίζουν σιγά-σιγά τα γεγονότα να ξεκαθαρίζουν. Η είσοδος του Μαύρου Πητ είναι καταλυτική και συμβάλλει πολύ τόσο στην εξέλιξη, όσο και στο κωμικό κομμάτι. Ευχάριστο γεγονός η είσοδος του Τίγρη, που είχαμε καιρό να τον δούμε στα μέρη μας. :P Το φινάλε, είναι τρυφερό κι αλλάζει εντελώς το κλίμα που έχει δημιουργήσει μέχρι εκείνη την στιγμή η υπόθεση. Γενικά μιλάμε για μία ιστορία που με ικανοποίησε και μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Κανένα παράπονο κι από το σχέδιο.

 

Στην Λιμνούπολη ξεκινάνε οι ετοιμασίες για την “Συναυλία της χρονιάς” και τα τρία ανιψάκια έχουν πείσει τον θείο τους να τα πάει μέχρι εκεί. Η συγκεκριμένη συναυλία διοργανώνεται από έναν μεγάλο μουσικό σταθμό και φιλοξενεί, κάθε χρόνο, από ένα αστέρι του πενταγράμμου. Εκεί, λοιπόν, οι φίλοι μας βρίσκουν την Ντόρις, η οποία έχει φιλία με τις ιδιοκτήτριες του σταθμού. Έτσι, επωφελούνται και μπαίνουν στα παρασκήνια. Ξαφνικά θα τους επισκεφτεί ο Δήμαρχος και με συντριβή καρδιάς θα τους πει ότι είναι αναγκασμένος να μην τους δώσει άδεια για να γίνει η συναυλία. :NoNo: Η αιτία είναι ότι κάποιος από την Λέσχη των εκατομμυριούχων (που εδρεύει στο ίδιο πάρκο που θα γίνει η συναυλία) δεν μπορεί την βαβούρα. Οι φίλοι μας, τότε, θα επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να εντοπίσουν τον αντιρρησία και να του αλλάξουν γνώμη. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή μπερδεύτηκα με την πορεία της πλοκής. Μετά, όμως, η τάξη αποκαθίσταται. :P Το σενάριο είναι αρκετά προσεγμένο, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η πλοκή είναι λίγο-πολύ προβλέψιμη. Ο Ρόμπαξ κάνει ένα ανεπαίσθητο πέρασμα στην ιστορία, ενώ ο θείος Σκρουτζ κάνει, στην κυριολεξία, σαν μωρό παιδί και φέρνει εκνευρισμό στους αναγνώστες. :P Η ιστορία κλείνει αναμενόμενα κι άκρως κωμικά. Το σχέδιο της Ziche είναι πολύ του γούστου μου. Σε αντίθεση, όμως, με άλλες ιστορίες που έχει σχεδιάσει, εδώ δεν βγάζει τόσο πολύ χιούμορ.

 

Η επόμενη ιστορία του τεύχους θα έχει πολλές “Δικαιολογίες & παρεξηγήσεις”. Ο Μίκυ έχει ξεκινήσει μία νέα καριέρα στον χώρο της δημοσιογραφίας και μαζί με τον Επιθεωρητή Ο’Χάρα και τους άνδρες του, βρίσκεται στο λιμάνι, όπου αναμένεται να γίνει μία ανταλλαγή πολύτιμων λίθων. Δυστυχώς η ενέδρα αποτυγχάνει κι ο φίλος μας, κατάκοπος, επιστρέφει στο σπίτι του για ύπνο. Μετά από λίγη ώρα θα τον επισκεφτούν τρεις φίλοι του, ο Οράτιος, ο Γκούφυ και η Μίννι, και θα του ζητήσει ο καθένας από μία χάρη. Εκείνος, λόγω της κούρασης, θα αρνηθεί έντονα και θα ξαναπέσει για ύπνο. Όταν το απόγευμα σηκωθεί από το κρεβάτι του χορτάτος και γεμάτος ενέργεια, θα συνειδητοποιήσει την χοντράδα του και θα πάει στα σπίτια τους να ζητήσει συγγνώμη. Τότε, όμως, θα δει ότι έχουν αλλάξει συμπεριφορά. Αυτή η εναλλαγή των συναισθημάτων θα συνεχιστεί λίγο ακόμα και θα οδηγήσει σε μία εξιχνίαση ενός μυστηρίου. Χαριτωμένο σενάριο. Η πλοκή ξεκινάει με νουάρ κατάσταση, για να αλλάξει άρδην στην πορεία και να επανέλθει στο φινάλε. Ευφυής σκηνοθετική άποψη. Η αλήθεια είναι ότι ένιωσα κάπου προς την μέση να πλατειάζει. Αν είχε ελάχιστα λιγότερες σελίδες (και καλύτερη διαχείριση) θα έβγαζε καλύτερο αποτέλεσμα. Σε όλη την διάρκεια της υπόθεσης, ο αναγνώστης παίρνει πολλά μηνύματα περί φιλίας κι αγάπης. Το φινάλε φέρνει την λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει στην αρχή. Πολύ αξιόλογο. Το σχέδιο το βρήκα πολύ καλό.

 

Στα “Παπιά στο σκοτάδι”, θα αφήσουμε το Μίκυ Σίτυ και θα μεταφερθούμε στο θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ, όπου έχουν μαζευτεί σχεδόν όλοι συγγενείς και οι φίλοι, προκειμένου να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου. Πάνω, λοιπόν, στην αλλαγή το ρεύμα κόβεται κι όλα βυθίζονται στο σκοτάδι. Τότε είναι που ξεκινά ένας μαραθώνιος προσανατολισμού κι αναζήτησης της εξώπορτας. Οι φίλοι μας θα βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις και θα σκορπίσουν κέφι και χαμόγελα, με τις ατάκες τους. Πρωτότυπο σενάριο, που αποδεικνύει περίτρανα ότι το λιτό κι απέριττο, δεν είναι απαραίτητα και βαρετό. Δίνεται μεγάλη βάση στο σενάριο, στο οποίο παρελαύνει μία πλειάδα από χαρακτήρες (τόσο από την μεριά των καλών, όσο κι από τους κακούς) της Λιμνούπολης, που σπάνια παρουσιάζονται όλοι μαζί σε μία ιστορία (κι ας μην τους βλέπουμε κατά πρόσωπο :P ). Το φινάλε δεν είναι ούτε ανατρεπτικό, ούτε πρωτότυπο. Λίγο το κακό, όμως, μιας και μας αποζημίωσε η πλοκή στο σύνολό της. :)@Μενίγ Πουαγώ Όσον αφορά το σχέδιο, με εξαίρεση το πρώτο και το τελευταίο καρέ, υπάρχει μία τεχνοτροπία της σχολής “Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε”. :lol: Απαραίτητο στοιχείο για την πορεία της ιστορίας.

 

Κι αφού (δεν) τα είδαμε στο σκοτάδι, ας (μην) δούμε και τα “Παπιά κάτω από χιόνι”. :P Υπερβολικό χιόνι έχει πέσει στην Λιμνούπολη κι ο Ντόναλντ αποφασίζει να κάτσει στο σπίτι του και να απολαύσει την θαλπωρή που του προσφέρει ο καναπές και το τζάκι του. Μοναδικό του μέλημα είναι να πάει στο γκαράζ του για να φέρει λίγα ξύλα. Βγαίνοντας έξω, λοιπόν, θα συναντηθεί, πρώτα, με τον Φέθρυ (ο οποίος έχει βγει για...ψάρεμα! :NoNo: ) και στην συνέχεια με διάφορους συγγενείς του και τότε είναι που θα ξεκινήσει μία σειρά από αλλοπρόσαλλους διαλόγους, που θα αφήσουν τον αναγνώστη με το στόμα ανοιχτό. :P Ο Enrico Faccini έκανε πάλι το θαύμα του, χαρίζοντάς μας μία ιστορία περίεργη, τόσο στο σενάριο, όσο και στον σχεδιασμό. Η υπόθεση είναι λιτή, αλλά βγάζει “κουφό” χιούμορ, που πολλές φορές μου έφερε χαμόγελο στα χείλη. Η πλοκή δεν έχει την στοιχειώδη ροή που θα περιμέναμε από μία συμβατική ιστορία, αλλά πρόκειται για μία σειρά από διασκεδαστικά γκαγκ. Το φινάλε το βρήκα, επίσης, πολύ κωμικό. Ο σχεδιασμός έχει κι εκείνος την πρωτοτυπία του και μου θύμισε έντονα την τεχνοτροπία που υπάρχει στην αμέσως προηγούμενη ιστορία του τεύχους. Και πάλι οι χαρακτήρες είναι μη ορατοί από τον αναγνώστη, εδώ όμως δεν επικρατεί το μαύρο. Ο δημιουργός έχει βάλει τους πρωταγωνιστές μέσα στο χιόνι και βλέπουμε μόνο τα χαρακτηριστικά τους καπέλα. Αν μη τι άλλο, ευρηματική ιδέα. Γενικά είναι μία μέτρια και γελοιογραφική ιστορία, η οποία έχει εξυπνάδα που την κάνει να ξεχωρίζει.

 

Ο Τζούνιορ θα αναλάβει να αποχαιρετήσει το 2019, πρωταγωνιστώντας στην τελευταία ιστορία του Μίκυ Μάους για φέτος, που έχει τίτλο “Αξέχαστη Πρωτοχρονιά”. Το Παπιοχώρι, εκτός από την αλλαγή του χρόνου, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μία σταρ του κινηματογράφου, η οποία θα επιστρέψει στην γενέτειρά της για να κάνει σύντομες διακοπές. Κι ενώ την γιορτή συνήθως την ετοιμάζει η Γιαγιά Ντακ, ο Δήμαρχος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, λόγω της διάσημης άφιξης. Μαζί με τον Σύμβουλό του προσλαμβάνουν έναν φημισμένο διοργανωτή εκδηλώσεων, ο οποίος πιάνει αμέσως δουλειά. Σαν βοηθούς του θα έχει την γνωστή μας “συμμορία”, κάθε μέλος της οποίας είναι επιφορτισμένο με μία εργασία. Θα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να ικανοποιήσουν την διασημότητα? Και πόσο απαιτητική, τελικά, είναι αυτή? Δεν θα την χαρακτήριζα από τις καλύτερες ιστορίες του Παπιοχωρίου, αλλά πρόκειται για ένα ευχάριστο σενάριο, πιστό στην γιορτινή ατμόσφαιρα. Η πλοκή έχει πολλές εναλλαγές κι αρκετά κωμικά γκαγκ. Το φινάλε κλείνει την ιστορία με γλυκό τρόπο, ενώ ο αναγνώστης θα “συναντήσει” τον θείο Σκρουτζ και τον Γκαστόνε, νέους. :) Το σχέδιο μού άρεσε στην απόδοση των τοπίων. Με απογοήτευσε, όμως, στην απόδοση των χαρακτήρων.

 

Και του χρόνου, με υγεία! :)

 


:beer:

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.