Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 284 [Ο ταξιδιώτης τού αγνώστου]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

2 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm284-960x600-thumb-large.thumb.jpg.4e709326bb30801a9a61c89fdd369833.jpg

 

6 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ
  ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΒΑΡΙ ΚΙ Ο ΜΙΚΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΝΝΙ
 • ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΧΙ
  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΕΧΕΙ ΑΡΠΑΞΕΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΚΡΥΩΜΑ ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ
 • ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΠΟΝΤΩΝ
  Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΡΩΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΦΑΤΑΟΥΛΑΛ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ
 • ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ
  ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΑΠΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ... ΜΟΥΣΙΚΗ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου (Νο. 284)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 ώρες πριν, Kriton είπε:

Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΒΑΡΙ ΚΙ Ο ΜΙΚΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΝΝΙ

Κρίμα που τελικά δεν θα δούμε την ιστορία του Φεριόλι και τελικά χρησιμοποίησαν μόνο το εξώφυλλο. Ελπίζω μόνο να είναι καλή η ιστορία και όχι αδιάφορη.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνήθως όταν ένα τεύχος έχει πάνω από πέντε ιστορίες, δεν είναι πολύ καλό. Όταν έχουμε έξι ιστορίες, από τις οποίες η μία είναι μια μεγάλη ιστορία σε δύο μέρη, άρα ουσιαστικά έχουμε επτά ιστορίες, οι προσδοκίες μου για το τεύχος δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές, όσο καλή και να αποδειχθεί η κύρια ιστορία.

 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό νομίζω κάνανε και με το ΚΟΜΙΞ του μήνα Νοεμβρίου βάλανε εξώφυλλο που θυμίζει μάλλον όχι δεν θυμίζει είναι εξώφυλλο για την ιστορία του Ρόσα αφιερωμένο εξαιρετικά και αντί αυτού θα βάλουν μια δεκασέλιδη,εγώ δεν πιστεύω ότι είναι διαφήμιση αυτό η κάθε ιστορία έχει το εξώφυλλό της και αν θέλανε να βάλουνε αυτό το εξώφυλλο ας βάζανε και την ιστορία. Μπορεί να γράφω λίγο απότομα αλλά είμαι πολύ νευριασμένος με το μίκυ μάους είναι η τρίτη εβδομάδα όπου τα τεύχη είναι χάλια όχι σε θέμα ιστοριών αλλά σε θέμα ποιότητας,όλο ορθογραφικά,όλο παραλείπουν λέξεις και ορθογραφικά λάθη, ενώ το ανοίγω και δεν μπορώ να το διαβάσω γιατί ζαρώνει κατευθείαν μέσα, και εδώ να σημειώσω ότι παίρνω πάντα από πίσω ώστε να μην το έχουν πιάσει άλλα άτομα και ενώ όλα αυτά τα ανέχομαι την Παρασκευή που μας πέρασε ήταν το αποκορύφωμα 4 τεύχη είχε το μαγαζί και τα τέσσερα όταν τα άνοιγες έβλεπες τις 25 και πρώτες σελίδες κομμένες κάτω και το κατάλαβα αυτό γιατί στην ιστορία με τους μάγους υπάρχει μια σελίδα που έχει μαύρο περίβλημα και προεξείχε από τις άλλες σελίδες και έτσι όπως τις κοιτάω καλύτερα ήταν κομμένες.Δεν ξέρω αν έτυχε σε άλλον αλλά τέσσερα τεύχη να είναι έτσι δεν μπορώ να το χωνέψω,βρε που πάμε που πάμε???:Ungry::lol:

 • Like 3
 • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 min ago , Νίκος Τσιλοπάνος said:

βρε που πάμε που πάμε???:Ungry::lol:

 

 • Funny 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #284 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον πολυλατρεμένο Βασιλέα μας @Βασιλεύς των κόμικς :respect: )...

tn_MIKYMAOUSE_0284.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche):yahoo:

Ιστορίες.

"Ο ταξιδιώτης του αγνώστου (Α' μέρος).


Η Μίννι λατρεύει το εμπορικό κέντρο.

Διότι εκεί βρίσκει κανείς τα πάντα. Μετά από πολλές αγορές και ένα καπέλο που απέρριψε λόγω τιμής φτάνει με τον Μίκυ σε ένα παλαιοπωλείο. Εκεί ο παλαιοπώλης της λέει ότι βρήκε την κορνίζα που ήθελε που πλαισιώνει μία ωραία εικόνα. Οπότε προστίθεται άλλο ένα πακέτο σε αυτά που κουβαλάει ο Μίκυ. Πίσω στο σπίτι της Μίννι έχουμε την ξεκούραση του κουβαλητή μετά πορτοκαλάδας και την Μίννι να τακτοποιεί τις αγορές της. Ο Μίκυ συμφωνεί ότι ο πίνακας ταιριάζει ωραία δίμπλα στο παλιό καθρέπτη. Ο Μίκυ αποχωρεί έχοντας συμφωνήσει με την Μίννι να επικοινωνήσουν την επόμενη μέρα για να δουν πως θα την περάσουν.Το επόμενο πρωί ο Μίκυ ξεχνιέται διαβάζοντας ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ο Πλούτο του υπενθυμίζει ότι δε τον τάισε. Παράλληλα ο Μίκυ θυμάται ότι είχε πει στην Μίννι πως θα τηλεφωνηθούν. Δε προλαβαίνει γιατί η Κλάραμπελ Κάου καταφτάνει έντρομη. Είχαν κανονίσει με την Μίννι να πάνε για ψώνια ,πάλι;, αλλά δεν απαντάει στο κινητό της που το έχει πάντα μαζί της. Καταφτάνουν στο σπίτι της όπου η γειτόνισσα τους λέει ότι της μίλησε τελευταία φορά το προηγούμενο βράδυ. Η Μίννι κρύβει ένα κλειδί του σπιτιού της στο κήπο για ώρα ανάγκης.

Μέσα στο απίτι όλα δείχνουν ότι έφυγε ξαφνικά. Το ψυγείο είναι ανοιχτό και τα μάτια της κουζίνας ζεστά. Η τσάντα με το κινητό και τα κλειδιά της είναι στο δωμάτιό της. Ο Μίκυ βάζει σε δράση την όσφρηση του Πλούτο που τους οδηγεί στον παλιό πίνακα.  Μόνο που η εικόνα φαίνεται καμμένη. Ο Μίκυ με τον Πλούτο πάνε να δηλώσουν την εξαφάνιση της Μίννι στην αστυνομία. Εκεί ο Επιθεωρητής γκρινιάζει για της παλαβές καταγγελίες που δέχεται. Αλλά μόλις μαθαίνει για την εξαφάνιση της Μίννι ενημερώνει αμέσως τα περιπολικά. Αναφέρει στον Μίκυ ότι θα ηγηθεί προσωπικά των ερευνών και θα τον ενημερώσει. Ο Μίκυ και ο Πλούτο αποχωρούν.

Από το μυαλό του Μίκυ όμως δε φεύγει η ιδέα ότι ο πίνακας σχετίζεται με την εξαφάνιση της αρραβωνιαστικιάς του. Επισκέπτεται πάλι το παλαιοπωλείο που πήγε με την Μίννι. Μαθαίνει ότι την κορνίζα που αγόρασε η Μίννι την είχε φτιάξει ο θείος της κυρίας που της τον έφερε. Η κυρία του είχε πει ότι ο θείος της εξαφανιζόταν κάποιες φορές για λίγο και επέστρεφε χωρίς να λέει που πάει. Επιστροφή στο σπίτι της Μίννι και στον πίνακα. Βλέπει ότι και στις δύο πλευρές του στις γωνίες σχηματίζεται κάθετα η αγγλική λέξη "on." Τι θα γίνει άμα τα πατήσει; Θα το μάθουμε στο δεύτερο μέρος...

 "Ο ταξιδιώτης του αγνώστου (Β' μέρος).

Τελικά ταξίδεψε ο Μίκυ; Κατάφερε να σώσει την Μίννι; Ποιός είναι ο από μηχανής θεός που τον έβγαλε από την δύσκολη θέση την δύσκολη στιγμή;

"Το αστέρι της οικογένειας."

Ο ξάδελφος του Πόε είναι διάσημος ηθοποιός και η Μάτζικα τον βοηθάει να βγάλει φωτογραφία μαζί του.

"Το πάρκο των σκύλων φαινόμενο."

Μία βόλτα στο πάρκο ,όπου όλοι οι σκύλοι είναι ταλαντούχοι, παίρνει απρόβλεπτη τροπή όταν ο Πλούτο σώζει την καλή της καρδιάς του και γίνεται ο ήρωας της ημέρας.

"Ξαδέλφια με συνάχι."

Ο Ντόναλντ έχει γρίπη και ο Γκαστόνε προσφέρει χείρα βοηθείας.

"Το έπαθλο των χιλίων πόντων."

Ο Πασχάλης κάνει τα πάντα για να κερδίσει το μεγάλο βραβείο. Δυστυχώς ,για εκείνον, τα καταφέρνει.

"Το μουσικό καύσιμο."

Οι πράκτορες Π.Α.Π.Ι. ΠΑ.ΤΣΑ.-7 κσι Γ.ΚΑ.ΦΑ.-12 προσπαθούν να αποτρέψουν τους πράκτορες του γερακιού να κλέψουν την νέα εξέλιξη στα καύσιμα.

Μονοσέλιδες ιστορίες.

Χρόνια πολλά Μίκυ: "Από τον Μαύρο Πητ."
Χρόνια πολλά Μίκυ: "Από τον Πλούτο."
Χρόνια πολλά Μίκυ: "Από τον Σκρουτζ."


Αιτήσεις συνδρομή για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Πανέμορφη η "κεντρική" ιστορία που είναι αφιερωμένη στον Μίκυ για τα γενέθλιά του. Μυστήριο, συναισθήματα και μεταφυσικά στοιχεία συνδυάζονται άψογα με την φιλία και την φιλιζωία!!! Από τις πολύ καλές στην ιστορία της Β' περιόδου του περιοδικού!!!

Άμα βασιστούμε σε αυτή την ιστορία ο Πόε δεν είναι ο μόνος που μεταμόρφωσε η Μάτζικα σε κοράκι. Αλλά και άλλους από το σόι τους. Για μία ανάγνωση θεωρώ πως έχει ,κάποιο, ενδιαφέρον αλλά μέχρις εκεί...  Ακολουθεί μία όχι εντελώς βουβή βόλτα στο πάρκο του Μίκυ και του Πλούτο. Καλή για τα δεδομένα της. Στην επόμενη ο Ντόναλντ θεωρώ ότι το παρακάνει με τον ξάδελφο του που έχει όλη την καλή διάθεση να τον γιατροπορέψει. Οπότε το τέλος της το θεωρώ δίκαιο. Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία όπου ο Πασχάλης απαρνείται την μαγειρική της Ελβίρας για κάποιο άγνωστο έπαθλο. Ανεπίτρεπτο κατ' εμέ μετά τις τόσες ιστορίες που έχει εγκωμιάσει την μαγειρική της. Τέλος το τεύχος κλείνει με τους Π.Α.Π.Ι. που είχαμε καιρό να τους δούμε. Από τις καλές της σειράς και σίγουρα πολύ καλύτερη από τις περισσότερες του τεύχους.

Επισυνάπτονται και τρεις (3) συμπαθητικές μονοσέλιδες αφιερωμένες στα γενέθλια του πιο διάσημου ποντικιού στον κόσμο. Χαμογελάς x3...

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Ο ταξιδιώτης του αγνώστου" (Α' και Β' μέρος).
2.  "Το μουσικό καύσιμο."
3. "Το αστέρι της οικογένειας."
4. "Το πάρκο των σκύλων φαινόμενο."
5. "Ξαδέλφια με συνάχι."
6. "Το έπαθλο των χιλίων πόντων."


6.8/10... Πέντε χρόνια ή ίδια ιστορία με τα περιεχόμενα του τεύχους που κυκλοφορεί μία εβδομάδα πριν το Athenscon. Είναι απίστευτα ενοχλητικό!!! :grr::Ungry::moutra: Επίσης θεωρώ ότι το "Εδώ Λιμνούπολη" αυτού του τεύχους θα ταίριαζε καλύτερα στο επόμενο. Επίσης ο Κρίτωνας έπεσε μέσα στις προβλέψεις του. Μέτριες οι περισσότερες ιστορίες... :sad1:...

:hop::hop::hop:
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η κύρια ιστορία του τεύχους ήταν κάπως καλούτσικη και θα ήταν ακόμα καλύτερη αν είχε 5 σελίδες παραπάνω καθώς τώρα δώσανε πολύ πρόχειρο τέλος,είναι σαν να σου λένε ωραία στο χτίσαμε μέχρι εδώ αλλά τώρα πάρε αυτό το τέλος γιατί βιάζομαι και θέλω να τελειώσω νωρίς. Επίσης για να μην φανερώσω πολλά το μεγάλο και τρανό σχέδιο ήθελε λίγο παραπάνω δούλεμα.

2 ώρες πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

:Ungry::moutra: Επίσης θεωρώ ότι το "Εδώ Λιμνούπολη" αυτού του τεύχους θα ταίριαζε καλύτερα στο επόμενο. 

Εδώ βάλανε από τώρα στο τεύχος το πινακάκι  που βάζουν στα περιεχόμενα και λένε ποίος θα είναι ο καλεσμένος στο Athens con  και πειράζει το "Εδώ Λιμνούπολη":lol:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για το "εδώ Λιμνούπολη" το έγραψα αποκλειστικά λόγο της θεματολογίας του. Επειδή το Athenscon είναι την άλλη εβδομάδα. Θεωρώ ότι θα ταίριαζε καλύτερα τότε. Αλλιώς λατρεύω Σύλβια!!! Ο μόνος λόγος που εικάζω ότι το βάλανε είναι για να συμπληρωθούν οι σελίδες.... Διότι η πρώτη ιστορία ξεκινάει στην σελίδα 7 και όχι στην 5 όπως συνήθως... Οι θυμωμένες φατσούλες δεν ήταν για την Σύλβια... Αλλά για την χαζομαρούλα (ευγενικά το λέω) στα περιεχόμενα... :)  @Νίκος Τσιλοπάνος...

:hop::hop::hop:

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 λεπτά πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Για το "εδώ Λιμνούπολη" το έγραψα αποκλειστικά λόγο της θεματολογίας του. Επειδή το Athenscon είναι την άλλη εβδομάδα. Θεωρώ ότι θα ταίριαζε καλύτερα τότε. Αλλιώς λατρεύω Σύλβια!!! Ο μόνος λόγος που εικάζω ότι το βάλανε είναι για να συμπληρωθούν οι σελίδες.... Διότι η πρώτη ιστορία ξεκινάει στην σελίδα 7 και όχι στην 5 όπως συνήθως... Οι θυμωμένες φατσούλες δεν ήταν για την Σύλβια... Αλλά για την χαζομαρούλα (ευγενικά το λέω) στα περιεχόμενα... :)  @Νίκος Τσιλοπάνος...

:hop::hop::hop:

Ναι το κατάλαβα και συμφωνώ μαζί σου και μένα μου αρέσει η Σύλβια έχει και ταλέντο και χιούμορ απλά και εγώ ήθελα να πω ότι βάλανε πολύ νωρίς φέτος τις ειδοποιήσεις και τα σκιτσάκια για το Athens con ενώ είχαν χρόνο να τα βάζανε την επόμενη Παρασκευή όσο για το χθεσινό τεύχος θα μπορούσαν να βάζανε κάτι άλλο τις Σύλβια και να βάζανε το χθεσινό (που ήταν και αρκετά διασκεδαστικό και πετυχημένο)και το πινακάκι την επόμενη Παρασκευή.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακόμα ένα τεύχος, το οποίο φιλοξενεί σαν κεντρική ιστορία, μία που έχει μεγαλύτερο όγκο σελίδων από τον συνηθισμένο. Ο Μίκυ γίνεται "Ο ταξιδιώτης του αγνώστου", προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του. Όλα ξεκινάνε στο εμπορικό κέντρο του Μίκυ Σίτυ, όπου η Μίννι έχει βγει για ψώνια κι ο αρραβωνιαστικός της την βοηθάει με το...κουβάλημα. Κάποια στιγμή θα περάσει από έναν γνωστό της παλαιοπώλη και θα αγοράσει μία κορνίζα αντίκα. Το ζεύγος θα επιστρέψει στο σπίτι της και θα χωρίσει, χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Την επομένη η Κλάραμπελ θα επισκεφτεί τον Μίκυ και φανερά ανήσυχη θα του πει ότι η Μίννι δεν απαντά στα τηλεφωνήματά της. Τότε θα πάνε και οι δύο τους στο σπίτι της και θα διαπιστώσουν ότι έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς και μάλιστα χωρίς να έχει αφήσει κάποιο σημείωμα. Ο φίλος μας θα ενημερώσει την Αστυνομία, αλλά δεν θα σταθεί μόνο στα τυπικά. Θα ξεκινήσει από μόνος του τις έρευνες κι όταν αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, οι αποκαλύψεις θα τον αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Το ίδιο και τον αναγνώστη. :wow: Ενδιαφέρον σενάριο, λογοτεχνικής υφής, που έχει μυστήριο, αγωνία, αλλά και κάτι από το μεταφυσικό στοιχείο. Η πλοκή αναπτύσσεται αβίαστα κι έτσι βοηθάει στην έξαρση της περιέργειας του αναγνώστη. Ο Μίκυ λειτουργεί σαν γνήσιος ντετέκτιβ και είναι πραγματική απόλαυση στο τρόπο που κάνει τις έρευνές του. :respect: Επίσης, να πούμε ότι ένας γνωστός villain κάνει την εμφάνισή του, αλλά θα προτιμούσα στην θέση του έναν άλλο. Όσοι διαβάσετε την ιστορία θα καταλάβετε τι εννοώ. ;) Το φινάλε ήταν ικανοποιητικό, αλλά έχω την εντύπωση ότι κάτι του λείπει για να γίνει το ίδιο καλό, όσο και η υπόλοιπη πλοκή. Μην με ρωτήσετε τι, δεν ξέρω. :P Το σχέδιο μού άρεσε αρκετά, αλλά κι εδώ νομίζω ότι ασφυκτιά στα καρέ. Ένα μεγαλύτερου μεγέθους περιοδικό, μάλλον θα το αναδείκνυε σε καλύτερο βαθμό. :)

 

Μετά το τέλος της μεγάλης ιστορίας, θα ακολουθήσουν τρεις μονοσέλιδες ιστορίες, παρμένες από την σειρά "Χρόνια πολλά Μίκυ". Σε αυτές ο Μαύρος Πητ, ο Πλούτο κι ο Σκρουτζ, θα ευχηθούν στα γενέθλια του αγαπημένου μας ποντικού και θα του κάνουν ασυνήθιστα δώρα, πάντα με βάση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχει ο κάθε ένας από αυτούς. Δεν με ξετρέλαναν, απλά ήταν κάπως κεφάτες. Τίποτα το ιδιαίτερο όμως. 

 

Η Μάτζικα κι ο Πόε, θα είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, που φέρει τον τίτλο "Το αστέρι της οικογένειας". Το ξαδελφάκι του Πόε είναι ένα περιζήτητο κοράκι, το οποίο κάνει θραύση στον χώρο του θεάματος. Η πρόσφατη έκθεσή του στην μικρή οθόνη, θα γίνει με την συμμετοχή του σε μία διαφήμιση γυαλιών ηλίου, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει. Περιχαρής ο Πόε, θα ζητήσει από την Μάτζικα να τον συνοδεύσει μέχρι το ορεινό θέρετρο, όπου θα γυριστεί το τηλεοπτικό σποτ, με σκοπό να βγάλει μία φωτογραφία με τον διάσημο συγγενή του. Εκείνη, αν κι έχει πολλές δουλειές, δέχεται κι έτσι φτάνουν μέχρι εκεί. Αυτό που θα αντικρίσουν όταν θα φτάσουν είναι μία τεράστια ουρά θαυμαστών, που έχουν βρεθεί εκεί για τον ίδιο λόγο. Και δυστυχώς ο αρχηγός των σωματοφυλάκων του διάσημου κορακιού, δεν πείθεται εύκολα να κάνει τα στραβά μάτια. Θα καταφέρει ο Πόε να βγάλει την πολυπόθητη φωτογραφία με τον συγγενή του και ποια θα είναι η ανάμειξη της Ιταλίδας μάγισσας στην ιστορία? Ένα σενάριο που δίνει πολύ χρόνο συμμετοχής σε ένα κοράκι που το βλέπουμε συχνά, αλλά επισκιάζεται από την λάμψη της αφεντικίνας του. Επίσης, οι αναγνώστες έρχονται σε επαφή με ένα μέλος της οικογένειάς του, γεγονός ασυνήθιστο και με αυτόν το τρόπο η ιστορία διατηρεί μία πρωτοτυπία. Από εκεί και πέρα η πλοκή ήταν αρκετά ευφυής, αλλά λίγο βιαστική και η οποία αναδεικνύει τον αλτρουισμό της Μάτζικα, αλλά και γεγονότα από την παιδική της ηλικία. Το φινάλε ήταν ιδανικό, αλλά ομολογώ ότι η τελευταία σελίδα δεν με ικανοποίησε όσο θα ήθελα. Το σχέδιο της αγαπημένης Lara Molinari το βρήκα πολύ του γούστου μου. :hug2:

 

Η "μουγκή" ιστορία που υπάρχει στο τεύχος, φέρει τον τίτλο "Το πάρκο των σκύλων φαινόμενο" και είναι αφιερωμένη στον αγαπημένο μας Πλούτο. Ο Μίκυ βγάζει τον φίλο μας βόλτα στο πάρκο, όπου θα διαπιστώσει ότι εκεί συχνάζουν σκυλιά, τα οποία έχουν ανεπτυγμένη στην εντέλεια κάποια δεξιότητα. Εκεί επίσης βρίσκεται και μία αξιαγάπητη σκυλίτσα, η οποία έχει γυαλίσει στον πρωταγωνιστή κι έτσι θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα προκειμένου να την κατακτήσει. Δυστυχώς, όμως, ό,τι και να κάνει καταλήγει σε φιάσκο, με αποτέλεσμα να πέφτει συνεχώς στα μάτια της και να καταρρακώνεται η αυτοπεποίθησή του. Θα καταφέρει τελικά να την σαγηνεύσει? Πρόκειται για ένα μέτριο σενάριο, που του δίνει πόντους ο κεντρικός του ήρωας. Ο Μίκυ, στέκεται στο πλευρό του σκύλου του, αλλά δεν προσφέρει πολλά στην υπόθεση. Η πλοκή είναι λίγο υπερβολική, ενώ μόνο το φινάλε έχει κάποια μικρή ένταση και φυσικά δικαιώνει τον Πλούτο. Γενικά δεν είναι από τις καλύτερες ιστορίες του είδους της που έχω διαβάσει. Το σχέδιο, από την άλλη, μου άρεσε αρκετά. Πολύ προσεγμένο.

 

Μπήκε το φθινόπωρο, ξεκίνησαν οι ψύχρες κι έρχεται η ιστορία "Ξαδέλφια με συνάχι", να μας υπενθυμίσει τα "καλά" του χειμώνα. :P Ο Ντόναλντ βρίσκεται στο σπίτι του και κατά πως φαίνεται, έχει αρπάξει ένα γερό κρυολόγημα. Στο πλευρό του βρίσκεται ο ξάδελφό του και τον γιατροπορεύει. Κι αν περιμένατε να είναι ο Φέθρυ (που μεταξύ μας, κι εγώ αυτόν περίμενα), θα απογοητευτείτε και θα εκπλαγείτε. Τον ρόλο του συμπονετικού ξαδέλφου τον έχει πάρει ο τυχεράκιας Γκαστόνε! :wow: Ο Ντόναλντ, λοιπόν, μέσα από αυτή την κατάσταση θα προσπαθήσει να πάρει μία άτυπη εκδίκηση για όλα αυτά που έχει υποφέρει από εκείνον. Αυτή την εκδίκηση θα την απολαύσει ο αναγνώστης στις σελίδες της ιστορίας, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για το πιο τυχερό παπί του κόσμου. ;) Μικρό σενάριο, που στηρίζεται σε μία καλή ιδέα για το πώς ο Ντόναλντ πρέπει να πάρει το αίμα του πίσω στην σχέση του με τον Γκαστόνε. Στην πλοκή βλέπουμε έναν Γκαστόνε συμπονετικό, που δεν διστάζει να κάνει διάφορες αγγαρείες, προκειμένου να απαλύνει τον πόνο του ξαδέλφου του. Αν δεν είναι αυτό πρωτότυπο, τότε τι είναι? :P Επίσης, η απύθμενη τύχη του δεν μας δείχνει μεγάλα σημάδια παρουσίας, παρά μόνο στο φινάλε, το οποίο είναι δίκαιο και μας κάνει (αν και περισσότερο φίλοι του Ντόναλντ) να συντασσόμαστε υπέρ του τυχεράκια. Γενικά, μία αξιόλογη προσπάθεια. Το σχέδιο νομίζω ότι ήθελε περισσότερη δουλειά.

 

Στην ιστορία "Το έπαθλο των 1000 πόντων", θα δούμε μία κατάσταση που δεν θα την χαρακτηρίζαμε συνηθισμένη. Ο Πασχάλης, δεν θέλει να φάει το ξακουστό ψητό που έχουν φτιάξει τα χεράκια της Γιαγιάς Ντακ! :wow: Ο λόγος είναι ένας διαγωνισμός. Μία εταιρεία που ειδικεύεται σε παχυντικά προϊόντα έχει φτιάξει κουπόνια (όπως στα σούπερ μάρκετ :P ) κι όποιος συμπληρώσει 1000 από αυτά θα κερδίσει ένα δώρο έκπληξη. Αυτό το όριο θέλει να πετύχει ο πρωταγωνιστής κι έχει επιδοθεί όλη την ημέρα στην κατανάλωση αυτών των εδεσμάτων, με σκοπό να μαζέψει τους πόντους που χρειάζονται. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αμφισβητήσουμε το σθένος του φίλου μας, ιδίως όταν πρόκειται για μάσα. Συνεπώς δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε αν θα μαζέψει τους 1000 πόντους ή όχι. Ποιο, όμως, είναι το μυστηριώδες έπαθλο? :thinking: Κι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό σενάριο, το οποίο έχει περισσότερο γελοιογραφικό ύφος, παρά μία υπόθεση με μεγάλη συνοχή. Ο Πασχάλης βρίσκεται στο στοιχείο του, μας εκπλήσσει, ενώ παράλληλα έρχεται ένα φινάλε κωμικό, να ανατρέψει την όλη κατάσταση. Γενικά η ιστορία μού άρεσε, αλλά δεν θα μου μείνει αξέχαστη. Σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια.

 

Για το τέλος το περιοδικό μάς επιφυλάσσει μία ιστορία της μυστικής οργάνωσης Π.Α.Π.Ι., που φέρει τον τίτλο "Το μουσικό καύσιμο". Ο θείος Σκρουτζ, γι'ακόμα μία φορά θα χρειαστεί (και θα απαιτήσει) τις υπηρεσίες των δύο πρακτόρων που εργάζονται για την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Αυτή την φορά, ο Λιμνουπολίτης μεγιστάνας έχει κλείσει μία επιχειρηματική συμφωνία με έναν Ιάπωνα επιστήμονα, ο οποίος έχει κατασκευάσει ένα πρότυπο όχημα που χρησιμοποιεί σαν καύσιμο...μουσικά CDs! :damn: Επειδή, όμως, η αντίπαλη οργάνωση του Γερακιού εποφθαλμιά την εφεύρεση, ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ θα πρέπει να πεταχτούν μέχρι την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με σκοπό να φέρουν στην Λιμνούπολη, τόσο το αυτοκίνητο, όσο και τα πρωτότυπα σχέδια κατασκευής του. Τα δύο ξαδέλφια θα μπλέξουν σε ίντριγκες και πισώπλατα μαχαιρώματα, καθώς σε αυτή την αποστολή, δεν θα πρέπει να εμπιστευτούν κανέναν. Θα καταφέρουν άραγε να την φέρουν εις πέρας? :thinking: Το σενάριο, σαν ιδέα, νομίζω ότι χωλαίνει αρκετά, καθώς θεωρώ παρατραβηγμένο το concept του μουσικού αυτοκινήτου! :antekale: Από εκεί και πέρα, θα διαβάσουμε μία πλοκή αρκετά προσεγμένη και ικανοποιητική, που προσφέρει στον αναγνώστη την αίγλη μίας ιστορίας με δολοπλόκους κατασκόπους και μυστικούς πράκτορες. Όχι φυσικά ότι δεν έχουμε απολαύσει καλύτερες ιστορίες της σειράς. Απλά εδώ δεν χάνουμε τον χρόνο μας. :) Αξίζει να τονίσουμε ότι υπάρχουν σκηνές που είναι αναμενόμενες, αλλά και σκηνές που δεν τις περιμέναμε. Το φινάλε, δυστυχώς, είναι καταστροφικό για όλους. Δεν μπορώ να πω ότι διασκέδασα μαζί του. Το σχέδιο είναι περισσότερο ατσούμπαλο, από όσο μπορώ να αντέξω! :P

 


:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολλές μικρές ιστορίες έχει αυτό το τεύχος.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.