Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 261 [Εκείνες κι εγώ]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

7 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm261-960x600-thumb-large.thumb.jpg.ad714f48b039aee878fb3d6f4cf8bfd3.jpg

4 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΕΚΕΙΝΕΣ ΚΙ ΕΓΩ
  Ο ΝΤΙΟΥΗ ΖΕΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΝΤΑΚ, ΤΗΝ ΝΤΑΙΖΥ, ΤΗΝ ΤΖΕΝΥ, ΤΗΝ ΜΑΤΖΙΚΑ, ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ ΕΥΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ... ΟΜΟΡΦΗ ΝΙΝΑ
 • Ο ΦΑΝΤΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ
  Ο ΛΟΡΔΟΣ ΚΟΥΑΚΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΜΥΛΑΙΔΗ ΝΤΟΛΥ ΝΤΑΚ, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΑΧΑΡΑ
 • ΣΥΡΡΙΚΝΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ
 • ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
  ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΑΤΙΟΥ, ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 14 Ιουνίου (Νο. 261)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 7
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κρίμα που ο Φαντομίας δεν είναι η κεντρική ιστορία του τεύχους. Αν και αυτή που επέλεξαν από την περίληψη μου κέντρισε το ενδιαφέρον... Ελπίζω ότι θα βρεθώ μπροστά σε μία ευχάριστη έκπληξη... 

Συγγνώμη δε κρατήθηκα!!! :lol: 

https://www.youtube.com/watch?v=UN03yQzK1iQ


:hop: :hop: :hop: 

 • Like 4
 • Funny 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ίσως να έχει σχέση με το ότι η πρώτη ιστορία είχε δικό της εξώφυλλο, ενώ η ιστορία με τον Φαντομία δεν είχε.

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ καλό τεύχος φαίνεται...

Όσο για τον τίτλο "Εκείνες και εγώ" τι να πει κανείς :lol::lol: Εξαιρετικά επιτυχημένος! 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #261 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον εκλαμπρότατο Κομικσοβασιλέα Παναγιώτη τον Α' τον συλλέκτη... @Βασιλεύς των κόμικς).

tn_MIKYMAOUSE_0261.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Εκείνες και εγώ."


Όλη η οικογένεια ετοιμάζεται να πάει στο αγρόκτημα της Ελβίρας.

 
 

Εκτός από τον Χιούη που έρχεται και τον παίρνει ο Μεγάλος Ομαδάρχης επειδή είναι ειδικός στους χάρτες και στην χαροτγράφηση. Ο Ντοναλντ επέστρεψε για να φύγει με τον Θείο Σκρουτζ για άγνωστο προορισμό. Ένα γράμμα ξεχασμένο στην τσέπη του καλεί τον Λιούη στην κολυμβητική εβδομάδα της Χηνούπολης. Πρέπει να παρουσιαστεί αμέσως και ο Ντόναλντ προτίθεται να τον πετάξει μέχρι το σχολείο. Ο Ντιούη λοιπόν καταλήγει να πάει στο αγρόκτημα μόνος του. Γκαστόνε και Φέθρυ αδυνατούν να τον συνοδεύσουν λόγω υποχρεώσεων.

 


Φτάνει περιχαρής στο αγρόκτημα που είναι γυναικοκρατούμενο. Εκτός από την Ελβίρα βρίσκονται εκεί η Δεσποινίς Ευταξία, η Νταίζυ και η Τζένη. Η ζωή με τέσσερις γυναίκες στο σπίτι δε φαντάζει και τόσο ρόδινη στα μάτια του Ντιούη. Από πολλές απόψεις δεν είναι. Μη ενδιαφέρουσες συζητήσεις στο τραπέζι και που χρόνος για βιντεοπαιχνίδια όταν αρχίζει το αγαπημένο σήριαλ των κοριτσιών. Να μη μιλήσουμε για το πρωί και την χρήση του μπάνιου.

Στο δίκτυο δεν υπάρχει κανείς για επικοινωνία. Μέχρι που η Ελβίρα του λέει για ένα κορίτσι στη ηλικία του στο κοντινό σπίτι. Είναι ξανθιά, την λένε Νίνα και ευτυχώς που είδε εκείνη πρώτη τον Ντιούη γιατί αυτός δε θα της μιλούσε εύκολα. Φιλοξενείται στο σπίτι του θείου της για λίγες μέρες Περνάνε όμορφες στιγμές παίζοντας. Μέχρι που του αποκαλύπτει ότι έχει αγόρι πίσω στο Ντακμπεργκ που μένει. Απογοητευμένος ο Ντιούη γυρίζει πίσω στο αγρόκτημα. Φυσικά που όρεξη για το αγαπημένο του φαγητό.

Η γυναικεία τριας ,εκτός της Ελβίρας, βάζει κάτω το θηλυκό μυαλό της για να κάνει την Νίνα να έχει μάτια μόνο για τον Ντιούη. Όπως με δωράκια, αποκάλυψη ταλέντων και τον Ντιούη να ακούει πόσο καλύτερα σκαρφαλώνει ο φίλος της Νίνας στα δέντρα. Επόμενο σχέδιο της Νταίζυ είναι να το παίξει ο Ντιούη πολυάσχολος και με πολλές γνωριμίες. Επίσης τον αναγκάζουν να δηλώσει συμμετοχή στων διαγωνιαμό ταλέντων στο τοπικό παζάρι όπου θα πάει την επομένη με την Νίνα. Παθαίνει όμως άγχος στην σκηνή και φεύγει τρομαγμένος.

Απογοητευμένος επιστρέφει στο αγρόκτημα. Πλέον ούτε η μαγεία πιστεύει ότι δε μπορεί να τον σώσει. Ένας θόρυβος ακούγεται απ' έξω. Πάπιες και παπάκι βλέπουν την Μάτζικα σωριασμένη δίπλα σε μία θημωνιά. Ένα σμήνος από χήνες την κατέρριψε και έσπασε και η ιπτάμενη σκούπα της. Μετά τα "καλωσορίσματα" συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε ένα αγρόκτημα μαζί με άλλες τέσσερις πάπιες και ένα πάπακι που έχει δει και καλύτερες μέρες. Μαθαίνει το πρόβλημά του και προτείνει ένα φίλτρο αγάπης.

Στο πλαίσιο μπαίνει τώρα και η Ελβίρα που στις προηγούμενες σελίδες ήταν διακριτική εώς ανύπρκτη η παορυσία της. Λέει ότι όλα αυτά δε βγάζουν πουθενά και προτείνει να αφήσουν τον Ντιούη ήσυχο. Αυτός ξαφνικά αποφασίζει να φύγει παίρνοντας και δύο κομμάτια τούρτα. Είναι η τελευταία μέρα της Νίνας εκεί. Μέρα αποκαλύψεων. Ο φίλος της ο Νικ είναι το χαμστεράκι της!!! Ένα ειδύλλιο μόλις ξεκίνησε αφού δύο μικρά παπάκια αποφάσισαν να μην αφήσουν την απόσταση να μπει ανάμεσά τους...

 

 

 


"Ο Φαντομίας στην Σαχάρα."

Ο Φαντομίας και η Ντόλυ Πάπρικα ταξιδεύουν μέχρι την Σαχάρα προς ανζήτηση ενός χαμένου πολιτισμού και του αδελφού του, του Χένρυ.

"Συρρικνωμένες διακοπές."

Όποιος κάνει τις πιο συναρπαστικές διακοπές θα γίνει πρόεδρος της Λέσχης των εκατομμυριούχων της Λιμνούπολης. Έχει τα φόντα ο Σκρουτζ να διατηρήσει τον τίτλο;

"Το σπίτι στο δάσος."

Ο Οράτιος λαμβάνει ένα γράμμα από τον φίλο του και παλιό συμμαθητή του Τζωρτζ που ζει απομωνομένος σε ένα δάσος και ζητάει βοήθεια.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Υπέροχη, φανταστική και τέλεια η "κεντρική" ιστορία του τεύχους. Το άρτιο σενάριο είναι τόσο όμορφα δομημένο που η κλιμάκωση του βάζει σε... πέμπτη μοίρα την απουσία των άλλων δύο μικρών παπιών. Το γυναικείο cast της Λιμνούπολης παίζει πανέμορφα τον ρόλο του και δε σε αφήνει στιγμή να βαρεθείς!!! Εύστοχότατη επιλογή και ο τίτλος της ιστορίας!!! 

Πάρα πολύ καλή και αυτή η περιπέτεια του Φαντομία. Αγωνία, μυστήριο και ανατροπές καθηλώνουν τον αναγνώστη. Ακολουθεί άλλη μία κόντρα μεταξύ των βαύπλουτων της Λιμνούπολης στην τρίτη ιστορία. Τζον και Σκρουτζ κονταροχτυπιούνται σε μία όμορφη ιστορία όπου ο Σκρουτζ βλέπει τον κόσμο από μία διαφορετική οπτική γωνία. Το τεύχος κλείνει με μία ιστορία με πρωταγωνιστή τον Οράτιο. Πάρα πολύ καλή. Υπέροχο σενάριο και ένας Χαλινάρης που κρατάει άψογα τα πρωταγωνιστικά ηνία της ιστορίας.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Εκείνες και εγώ."
2. "Το σπίτι στο δάσος."
3. "Ο Φαντομίας της Σαχάρας."
4. "Συρρικνωμένες διακοπές."

9/10!!!
Πραγματικά άριστο τεύχος με απειροελάχιστα ψεγάδια!!! Μία όαση δροσιάς μέσα στο καυτό Σ/Κ που προμηνύεται!!! :D 

:hop: :hop: :hop:  

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
Πάλι κάτι δεν έκανα καλά... Πατάω δημοσίευση και βλέπω ότι πρώτη ιστορία δε μπήκε σε spoiler. Το διορθώνω για να δω μετά ότι έβαλα διπλό spoiler... Αν αναρρωτιέστε αν υπάρχει Ντόναλντ στην πραγματική ζωή μόλις σας έλυσα την απορία!!!
 • Like 3
 • Funny 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τεύχος #261 ξεκινάει με μία ιστορία, ο τίτλος της οποίας στάθηκε αφορμή για να κάνουμε πλάκα. :P Στην ιστορία "Εκείνες κι εγώ" θα βρεθούμε στο σπίτι του Ντόναλντ, όπου τα τρία ανιψάκια ετοιμάζουν τα σακίδιά τους για να περάσουν μία ολόκληρη εβδομάδα στο αγρόκτημα της Γιαγιάς Ντακ. Δυστυχώς όμως τα δύο από τα τρία παπάκια έχουν κάποιο κώλυμα της στιγμής και δεν θα μπορέσουν να πάνε, με αποτέλεσμα μόνο ο Ντιούη να είναι ελεύθερος. Ο φίλος μας θα πάει μόνος του στο αγρόκτημα, όπου εκεί θα συναντήσει ακόμα μία έκπληξη. Εκεί εκτός από την Γιαγιά Ντακ, είναι και η Νταίζυ, η Τζένυ και η δεσποινίς Ευταξία.  :shit2: Αμέσως ο φόβος που θα του γεννηθεί είναι ότι θα πλήξει με όλη αυτή την γυναικοπαρέα. Όμως μία ενδιαφέρουσα συνάντηση που θα έχει, θα του ξυπνήσει το ενδιαφέρον και θα τον πλημμυρίσει με ευχάριστα συναισθήματα. :flowers7: Χαριτωμένο σενάριο, με την πρωτοτυπία του να έγκειται στο γεγονός ότι βλέπουμε την "δράση" μόνο ενός μέλους από τα τρία αδέλφια. Ο νεανικός έρωτας του καλοκαιριού είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ βλέπουμε και την αγάπη με την οποία τον περιβάλλουν οι γυναίκες της παρέας. Για εμένα, η παρουσία της Μάτζικα είναι παράταιρη και ίσως να αλλοίωσε λίγο το τελικό αποτέλεσμα. Η ζυγαριά στο φινάλε ισορροπεί ανάμεσα στο κωμικό και το ρομαντικό. Το σχέδιο είναι σύγχρονο και χαρακτηριστικό. Αρκετά καλό θα το έλεγα.

 

Η επόμενη ιστορία με εξέπληξε, καθώς περίμενα να είναι η κεντρική του τεύχους κι αυτό, λόγω του πρωταγωνιστή. Κι εγώ πιστεύω ότι η προηγούμενη κέρδισε λόγω του έτοιμου εξώφυλλού της. Τέλος πάντων. Ο τίτλος της είναι "Ο Φαντομίας της Σαχάρας" και θα μεταφερθούμε στην Αίγυπτο, όπου ο Λόρδος Κουάκετ και η Ντόλυ έχουν βρεθεί εκεί με σκοπό να πάνε στην Σαχάρα, ακολουθώντας έναν χάρτη που έκλεψαν από το μουσείο κι οποίος δείχνει την θέση ενός χαμένου ορυχείου. Σχεδόν κανένας δεν είναι πρόθυμος να τους οδηγήσει μέχρι εκεί γιατί η περιοχή είναι επικίνδυνη. Οι φίλοι μας όμως θα καταφέρουν να φτάσουν, αλλά θα αποδειχθεί ότι τα προβλήματά τους δεν τελειώνουν. Αντιθέτως, τώρα αρχίζουν. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν "αρχαίο" πολιτισμό, που κρατάει επτασφράγιστο μυστικό την ύπαρξή του, καθώς επίσης θα λύσουν και το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση του αδελφού του Φαντομία. Πάντα χαίρομαι όταν διαβάζω ιστορία με τον "πρόγονο" του Φάντομ Ντακ, αλλά φοβάμαι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σχετικά αδύναμο σενάριο. Η πλοκή μού άρεσε, αλλά την βρήκα λίγο επίπεδη. Η δράση και οι ανατροπές μού φάνηκαν μέτριες και χωρίς πολλές εξάρσεις. Πάντα σε σχέση με τις προηγούμενες ιστορίες του χαρακτήρα. Θα πρέπει επίσης να σταθούμε και στην αρκετές ιστορίες που γίνεται μνεία εδώ. Κάποιος που δεν τις έχει διαβάσει δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με αυτή την ιστορία, αλλά όποιος τις έχει διαβάσει θα την απολαύσει καλύτερα. ;) Το σχέδιο είναι πολύ καλό, αλλά το ήπιο, ρετρό χρώμα (των ιστοριών αυτών) κλέβει την παράσταση. :respect:

 

Στις "Συρρικνωμένες διακοπές" θα μεταφερθούμε στην Λέσχη των εκατομμυριούχων, όπου είναι η εποχή να οριστεί ο επόμενος Πρόεδρός της. Μέχρι τώρα Πρόεδρος εκλέγεται το μέλος που είναι το πλουσιότερο, οπότε ο θείος Σκρουτζ κατέχει ισόβια αυτή την θέση. Τα υπόλοιπα μέλη που αγανακτούν με αυτό το γεγονός, αποφασίζουν να αλλάξουν λίγο τον τρόπο εκλογής και να τον κάνουν περισσότερο δίκαιο. Έτσι λοιπόν αποφασίζεται ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Λέσχης θα είναι το μέλος που θα κάνει τις πιο εντυπωσιακές καλοκαιρινές διακοπές. Αυτή η απόφαση εννοείται ότι γεμίζει χαρά τον Ρόμπαξ, που δεν διστάζει να ρίξει τόνους χρήματος για να κάνει τις καλύτερες διακοπές. Από την άλλη ο θείος Σκρουτζ είναι στα μαύρα πανιά και στύβει το μυαλό του να βρει μία λύση. Η λύση βρίσκεται σε μία εφεύρεση του Κύρου. Ένα πιστόλι που συρρικνώνει προσωρινά τα μόρια του σώματος με αποτέλεσμα αυτός που θα σμικρυνθεί να περάσει απίστευτες στιγμές στον μικρόκοσμο. Από ένα λάθος όμως η ακτίνα πέφτει επάνω στον Σκρουτζ και τα προβλήματα ξεκινούν. Πολύ καλό σενάριο, ευφυές και καλογραμμένο. Απολαύσαμε μία πλοκή με κλιμακούμενη ένταση και δημιουργήθηκαν σκηνές αγωνίας και περιέργειας για την κατάληξη. Το φινάλε ήταν αρκετά ανατρεπτικό και κωμικό. Πολύ καλό είναι και το σχέδιο. Αρκετά εκφραστικό. Όλα καλά λοιπόν, αλλά αν κάποιος θέλει να διαβάσει ένα καλύτερο παρεμφερές σενάριο από τον βιρτουόζο Don Rosa, καλό θα είναι να πάρει στα χέρια του τον "Μικροσκοπικό τσιγκούνη", το οποίο είναι κλάσεις ανώτερο. :) 

 

Και θα τελειώσουμε τις ιστορίες του τεύχους με "Το σπίτι στο δάσος". Πρωταγωνιστής είναι ο μεγαλύτερος μάστορας του Μίκυ Σίτυ, ο Οράτιος, ο οποίος λαμβάνει ένα γράμμα από έναν παλιό του φίλο που μένει σε ένα καλύβι σε μία δυσπρόσιτη περιοχή της επαρχίας. Στο γράμμα ο φίλος ζητάει την βοήθεια του πρωταγωνιστή κι εκείνος δεν διστάζει καθόλου. Σπεύδει αμέσως να τον συναντήσει. Μετά από πολλή ταλαιπωρία, θα καταφέρει να φτάσει στο καλύβι του φίλου του, όμως δεν θα τον βρει εκεί. Αυτό που θα βρει είναι κάποιες περίεργες φιγούρες που τον παρακολουθούν και φαίνεται ότι θέλουν κάτι από εκείνον. Και τότε γεννιούνται πολλά ερωτήματα. Τι βοήθεια ήθελε ο φίλος από τον Οράτιο? Ποιά είναι αυτά τα μυστήρια πλάσματα? Τι θέλουν από τον Οράτιο? Που θα μας οδηγήσει αυτή η ιστορία? Για να τα μάθετε θα πρέπει να την διαβάσετε! :P Η ιδέα του σεναρίου μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Ένας χαρακτήρας που δεν πρωταγωνιστεί συχνά, λίγο αστυνομικό, λίγο μυστηρίου, λίγο sci-fi για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Μπορεί όμως να έχει πολλές υφές, αλλά η πλοκή δεν είναι αχταρμάς. Είναι καλογραμμένη σε ικανοποιητικό βαθμό. Το φινάλε κρύβει ανατροπή, ενώ δεν παραλείπεται να τονίζεται (με κάθε ευκαιρία) η αξία της φιλίας αλλά και της φιλοζωίας. Γενικά ένας ευχάριστος τρόπος να κλείσει ένα τεύχος. Το σχέδιο νομίζω ότι είναι αρκετά αφηρημένο. Το ήθελα περισσότερο "γήινο".

 


:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το συγκεκριμένο τευχάκι ήταν νομίζω μία όαση, κλάσεις ανώτερο από οτιδήποτε έχουμε δει τους τελευταίους μήνες. Έχει μία κεντρική ιστορία με πρωτότυπο σενάριο του Pastrovicchio, με τον Ντιούη να χωρίζεται από τα αδέρφια του και να περνάει τις διακοπές του με όοοοολες τις γυναίκες από το σόι, κάτι που ίσως να χτυπάει και μερικές ευαίσθητες χορδές σε μερικά σημεία :lol:. Στη συνέχεια είδαμε μεγάλη περιπέτεια του Φαντομία που μας είχε λείψει, ενώ κλείνει πολύ όμορφα με έναν από τους σχεδιαστές που όσο πιο πολλά διαβάζουμε από αυτόν, τόσο περισσότερο ανεβαίνει στην εκτίμησή μου. Ο λόγος για τον Giuseppe Zironi, το σχέδιο του οποίου δεν λέει και πολλά, όμως η ιστορία του, για ακόμα μία φορά ήταν τίγκα στη φαντασία, που σίγουρα θα μείνει καρφωμένη στο μυαλό του παιδιού που θα τη διαβάσει. Κάνοντας μία μικρή έρευνα, είδα πως έχει πάρει έμπνευση από την ομώνυμη ταινία (το μικρό σπίτι στο δάσος), φυσικά πάντα στα πλαίσια της Disney. Ήταν όμως μία ευχάριστη έκπληξη για να κλείσει το τεύχος με τον καλύτερο τρόπο.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το διάβασα χθες(έχω μείνει λίγο πίσω με τα αδιάβαστα ΜΜ αλλά προχωράω)και έχω να πω ότι το εν λόγω τεύχος είναι εξαιρετικό.Καλή κεντρική ιστορία,η δεύτερη με Φαντομία ακόμα καλύτερη,και η τρίτη και η τέταρτη ιστορία με εξέπληξαν θετικά.Ενώ περίμενα πως δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερο,μου άρεσαν και οι δυο αρκετά. :)

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.