Jump to content
Μενίγ Πουαγώ

Μίκυ Μάους 217 [Το σκήπτρο του Ντροματάν]

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;   

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Επειδή το site της Καθημερινής μάλλον πήγε διακοπές και μιάς και έχω το τεύχος στα χέρια μου...

tn_MIKYMAOUSE_0217.jpg
 

 • "Το σκήπτρο του Ντροματάν."

  Όταν έρχεται στο φως μία πυραμίδα που όλοι νόμιζαν ότι είναι θρύλος, ο Μίκυ την εξερευνά για να βρει ένα μαγικό σκήπτρο.
   
 • "Συναρμολογούμενα σπίτια."

  Ο Σκρουτζ αλλάζει τελείως τον τρόπο που φτιάχνονται τα σπίτια και μεταμορφώνει την Λιμνούπολη.
   
 • "Η βρύση της σοφίας."

  Ο Ντόναλντ γίνεται υδραυλικός και αναλαμβάνει να επισκευάσει την βρύση από την οποία ρέει το πολύτιμο νερό της σοφίας.
   
 • "Αθλητικές ταινίες."

  Αναλύουμε το κλασικό μοτίβο πάνω στο οποίο βασίζονται οι ταινίες που έχουν σαν θέμα τους τον κόσμο τον σπορ.
   
 • "Ο φίλος από το 3000."

  Ο Τζούνιορ διαβάζει στα "Απίθανα & Φανταστικά" οδηγίες για να φτιάξει έναν ασύρματο και βρίσκει έναν φίλο από το μέλλον.

  Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο, δράση και περιπέτεια από αυτή την Παρασκευή (10/8/2018) στα περίπτερα!!! :D 

  :hop: :hop: :hop: 

   
Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 3
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια και δεν έβαλες αναφορές στις ιστορίες, θα μπορέσω να εξασκηθώ στο αγαπημένο μου άθλημα, την αναγνώριση ιστοριών από τους τίτλους και τις περιγραφές τους. Οι ιστορίες τού τεύχους, λοιπόν, πρέπει να είναι οι εξής:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 ώρες πριν, Kriton είπε:

Μια και δεν έβαλες αναφορές στις ιστορίες, θα μπορέσω να εξασκηθώ στο αγαπημένο μου άθλημα, την αναγνώριση ιστοριών από τους τίτλους και τις περιγραφές τους. Οι ιστορίες τού τεύχους, λοιπόν, πρέπει να είναι οι εξής:

Πρώτον δεν έχω τις γνώσεις σου περί έρευνας στο εσωπαπάκι και δεύτερον να μη παίξεις και εσύ??? :) 

5/5!!! :D


:hop::hop: :hop: 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #217 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον φίλτατο Ινδιάνο).

tn_MIKYMAOUSE_0217.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Το σκήπτρο του Ντροματάν."


Η ιστορία μας ξεκινάει με μία καταδίωξη στους δρόμους του Μίκυ Σίτυ.

 

Ο Μίκυ κρέμεται από την πίσω πόρτα του φορτηγού που το κυνηγάνε περιπολικά όπου βρίσκεται και ο Επιθεωρητής Ο' Χάρα. Με μία κινηματογραφική κίνηση ο Μίκυ τους βγάζει εκτός μάχης και το φορτηγό τους καρφώνεται σε ένα στύλο. Ανακουφισμένος ο Μίκυ τους παραδίδει στην αστυνομία. Ο περιβόητος Τζόρνταν ,που όλοι αγνοούσαν το προσωπό του, και η συμμορία του που είχαν ρημάξει την πόλη μόλις εξαρθρώθηκε. Ο Μίκυ αποκαμωμένος στο σπίτι παρακολυθεί τα νέα ,που ήδη ξέρει, στην τηλεόραση. Συνειδητοποιεί ότι έχει ξεχάσει να ψωνίσει τρόφιμα.

 


Το δελτίο συνεχίζει με άλλες ειδήσεις. Ο Καθηγητής Ζάμποτεκ βρίσκεται στην έρημο της Ναμίριας όπου εξερευνά μία πυραμίδα που ανακαλύφτηκε πρόσφατα. Ο Μίκυ παρακολουθεί με ενδιαφέρον την ώρα που χτυπάει το κουδούνι της εξώπορτας. Ο ταχυδρόμος, που οι διερευνητικές του ικανότητες δεν αρέσουν στον Μίκυ, του δίνει ένα φάκελο με ένα γράμμα και ένα ειστήριο από τον Καθηγητή για να πάει να τον βρει και να τον βοηθήσει στις έρευνές του. Μετα από μία όχι τόσο ομαλή πτήση μετά ξεναγήσεως φτάνει στο μέρος που βρίσκεται ο καταυλισμός Εκεί τον υποδέχονται ο Ζάμποτεκ και ο χορηγός της αποστολής ο κύριος Όμπερον.

Εν μέσω τσαγιού και συμπάθειας ο Μίκυ μαθαίνει πως βρέθηκε η πυραμίδα. Πρωτότυπα. Ένα τζιπ έχασε ένα λάστιχο από την κορφή της. Ο Μίκυ διαβάζει την μετάφραση του Ζάμποτεκ σε έναν πάπυρο που μέχρι τώρα θεωρούσαν πλαστό. Ο Καθηγητής δεν κατάφερε να τον μεταφράσει πλήρως και υπάρχουν δυσνόητα σημεία. Το πρώτο που δείχνουν στον Μίκυ είναι ότι η μία μικρότερη πυραμίδα εμπεριέχεται μέσα στην μεγαλύτερη. Αυτή περιστοιχίζεται από μία τάφρο. Η μόνη ανακάλυψη που κατάφεραν να κανουν πριν φτάσει ο Μίκυ είναι η αποκάλυψη μίας γέφυρας που βρίσκει σε συμπαγή τοίχο. Οι οδηγίες όμως λέγανε γράφανε για το "στόμα του λιονταριού." Ένα πετραδάκι που ρίχνει στην τάφρο ο Μίκυ το αποκαλύπτει.

Ο Όμπερον φέρνει τα παραίτητα για κάθετη εφόρμηση. Μετά την είσοδο σε ένα κατηφορικό τούνελ ακολουθεί η τσουλήθρα. Καταλήγουν σε μία αίθουσα με σαθρό πάτωμα όπου ο Ζάμποτεκ σώνεται την τελευταία στιγμή από τον Μίκυ και τον Όμπερον. Το πάτωμα είναι χωρισμένο σε πλακάκια με ιερογλυφικά. Ο Ζάμποτε τους λέει ότι είναι η αρχαία γλώσσα της Ναμίριας. Πατώντας πάνω στα γράμματα της λέξης "Ντροματάν" (το όνομα του σκήπτρου) περνάνε ασφαλείς απέναντι. Φτάνουν σε έναν θάλαμο με πέντε πόρτες και καμία ένδειξη για το πως θα προχωρήσουν.

Ο Όμπερον προτείνει να πάρουν τις πόρτες με την σειρά. Ξεκινάμε με βαριοπούλα, συνεχίζουμε με σφυρί και βέλη για να καταλήξουμε στον λάκκο όχι με τα φίδια αλλά τις λόγχες. Ως είθιστε η σωστή ήταν η καντρική και τελευταία. Που είχε την αντανάκλαση μίας πόρτας που δεν ανοίγει (αφου είναι αντανάκλαση) και τους βγάζει σε μία σήραγγα. Εκεί ο Όμπερον αποφασίζει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Πυροβολώντας έναν Σκορπιό κοντά στον Μίκυ. Εκείνος σκέφτεται ότι η Μίννι τελικά να είχε δίκιο για την υπερβολική καχυποψία του. Φτάνουν τελικά στην αίθουσα που αναζητούσανε. Το σκήπτρο λάμπει σε όλο του το μεγαλείο πάνω σε μία βάση υποστηριζόμενο από ένα φίδι. Επί τέλους το έχουν στα χέρια τους. Κατά την έξοδο ο Μίκυ σκοντάφτει στο πόδι του Όμπερον και δε προλαβαίνει να βγει έγκαιρα. Φυλακίζεται με την αίθουσα με το σκήπτρο.

Από την άλλη μεριά ο Ζάμποτεκ φωνάζει στον Μίκυ ότι θα προσπαθήσουν να τον βγάλουν. Ο Όμπερον (Τζόρνταν για πολλούς) αποφασίζει να δείξει όντως το πραγματικό του πρόσωπο. Άφησε την αστυνομία του Μίκυ Σίτυ να πιστέψει ότι τον συνέλλαβαν άλλα στην πραγματικότητα έπιασαν απλώς κάποια μέλη της συμμορίας του. Φεύγει με τον κθηγητή αιχμάλωτο και ο Μίκυ μένει πίσω να βρει διέξοδο μόνος του. Όπως ο αρχιτέκτονας της πυραμίδας όταν είχε φυλακιστεί εκεί μετά την κατασκευή της για να μην αποκαλύψει τίποτα. Ο Μίκυ καταφέρνει να βει την διέξοδο κατεβάζοντας ένα πυρσό που λειτούργησε σαν μοχλός. Βγαίνει στην έρημο και πέφτει πάνω στο πιλότο που έτυχε να φέρνει εκείνη την ώρα τις εφημερίδες. Μην έχοντας άλλη επιλογή ο Μίκυ επιστρέφει μαζί του.

Λίγες μέρες αργότερα. Ο Καθηγητής Ζάμποτεκ βρίσκεται φυλακισμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του Τζόρνταν προσπαθόντας να αποκρυπτογαραφίσει την λειτουργία του σκήπτρου. Ανησυχεί για τον φίλο του όμως που αναγκάστηκε να τον αφήσει πίσω. Τελικά τα καταφέρνει και αποπειράται να αντιμετωπίσει τον Τζόρνταν με αυτό. Εκείνος όμως φάνηκε πιο έξυπνος αφαιρώντας ένα του εξάρτημα. Πλέον είναι πανίσχυρος και μπορεί να κάνει τις μεγαλύτερες ληστείες που επιθυμεί. Λογαριάζει όμως χωρίς τον Μίκυ που πέφτει από αέρος μαζί με την αστυνομία που τον συλλαμβάνει για να τον οδηγήσει στην φυλακή. Ο Μίκυ με τον Καθηγητή επιστρέφουν στο μουσείο του Μίκυ Σίτυ που απέκτησε ένα καινούργιο έκθεμα που όλοι το θαυμάζουν.

 

      

 


"Συναρμολογούμενα σπίτια."

Η νέα επιχειρημστική ιδέα του Σκρουτζ για την οικοδόμηση της Λιμνούπολης φέρνει τα πάνω - κάτω στην πόλη και τους κατοίκους της. Η παρέμβαση του πρώτου πολίτη της πόλη κρίνεται απαραίτητη όταν η κατάσταση παρεκτραπεί.

"Η βρύση της σοφίας."

Οι υδραυλικοί θεωρούνται πλέον είδος πολυτελείας στην Λιμνούπολη. Ο δήμαρχος με το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει κίνητρα στους δημότες για να σπουδάσουν στην σχολή υδραυλικών. Δύο από τους σπουδαστές είναι ο Ντόναλντ και ο Γκαστόνε.

"Αθλητικές ταινίες."

Σε αυτή την ιστορία παρακολουθούμε τις διακυμάνσεις του αστεριού του Μίκυ στο κόσμο της καλαθοσφαίρισης. Η διαδρομή δεν είναι στρωμένη με ροσοπέταλα.  

"Ο φίλος από το 3000."

Το αγαπημένο περιοδικού της παρέας του Παπιοχωριού δίνει στον Τζούνιορ όλα τα απαραίτητα εφόδια για να φτιάξει έναν ασύρματο και να επικοινωνήσει με το μέλλον. Αυτό τον κάνει αγενή προς τους φίλους του αλλά στο τέλος καταλαβαίνει την αξία τους.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Καιρό είχαμε να απολαύσουμε στο Μίκυ Μάους μία τόσο χορταστική περιπέτεια με τον Μίκυ. Η αρχή του σεναρίου ούτε που σε προδιαθέτει για την εξέλιξη. Είναι ο σαφής ορισμός της φράσης "κάθε τέλος μία νέα αρχή." Από την πολύβουη πόλη στην έρημο και σε μία περιπέτεια στα έγκατά της. Μακάρι η νύξη πυ δίνει ο Ζάμποτεκ προς το τέλος να πραγματοποιηθεί αν δεν έχει γίνει ήδη... Πραγματικά μία ιστορία διαμαντάκι!!!  

Η ιδέα του Σκορυτζ γα ανεβάσει και άλλο την στάθμη της "πισίνας" του διαβάζεται με αρκετό ενδιαφέρον από την αρχή ως την μέση κι από εκεί στο λυτρωτικό ,για όλους, τέλος. Ακολουθεί μία ιστορία που δε με ξετρέλανε. Άνευρο σενάριο και με έναν Γκαστόνε γεμάτο όρεξη για δουλειά. Μέτρια. Ακολουθεί άλλη μία ιστορία της σειράς "Πάμε σινεμά?" που κινείται σε αθλητικά μονοπάτια και συγκεκριμένα το basket. Συμπαθητική και ευχάριστη. Το τεύχος κλείνει με μία από τις καλύτερες ιστορίες με τον Τζούνιορ που έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Υπέροχο σενάριο με κλιμακούμενη εξέλιξη με δόσεις αγωνίας. Το παρελθόν συνάντησε με άψογο τρόπο το μέλλον!!! Το σχέδιο σπάνια το σχολιάζω. Εδώ δε με ξετρέλλανε.  


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το σκήπτρο του "Ντροματάν." 
2. "Ο φίλος από το 3000."
3. "Συναρμολογούμενα σπίτια."
4. "Αθλητικές ταινίες."
5 "Η βρύση της σοφίας."

7.8/10!!!
Το δεύτερο αυγουστιάτικο τεύχος εγγυάται στιγμές χαλάρωσης!!! :D 

 :hop: :hop: :hop: 

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ύστερα από μία αρκετά μεγάλη περίοδο ξηρασίας με δημοσιεύσεις μέτριων ιστοριών της περασμένης δεκαετίας, ήρθε κάτι διαφορετικό. Οι περισσότερες ιστορίες είναι μία κλάση παραπάνω από τις τελευταίες, όμως το αποκορύφωμα είναι η ιστορία του Τζούνιορ, Ο φίλος από το 3000. Η συγκεκριμένη ιστορία είχε δημοσιευτεί στο επετειακό Topolino 3000, όπου όλες οι ιστορίες είχαν να κάνουν με αντίστοιχη θεματολογία. Φανταστείτε το σαν το δικό μας Μίκυ Μάους 1500 και Μίκυ Μάους 2000, που όλες οι ιστορίες έπαιζαν με αυτό το μοτίβο.

 

Λογικά τις επετειακές αυτές ιστορίες, θα τις βλέπαμε στο Μίκυ Μάους 2500, όμως με τις χαζομάρες της Καθημερινής που ξεκίνησε από την αρχή την αρίθμηση, το κοντινότερο που μπορούμε να στοχεύουμε είναι στο #500. Και επειδή ο δρόμος είναι αρκετά χρόνια μακριά, είπαν να βάλουν την συγκεκριμένη σε ένα ξέμπαρκο τεύχος. Όπως και να 'χει, σαν ιστορία είναι από τις πολύ καλές, ευφάνταστες και συγκινητικές που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό, και μάλλον θα την τοποθετήσω στις κορυφαίες του Τζούνιορ γενικά.

Δεν ξέρω αν αξίζει να αγοράσετε ένα τευχάκι μόνο για 24 σελίδες, όμως εγώ σίγουρα δεν το μετάνιωσα.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην ιστορία που ανοίγει το τεύχος,ο Μίκυ κλέβει λίγο από την δόξα του Ινδιάνα Γκούφυ και σαν άλλος ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος,θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το ισχυρό "Σκήπτρο του Ντροματάν". Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο πρωταγωνιστής μας,μετά από μία επιτυχημένη συμβολή στην σύλληψη μία συμμορίας παρανόμων,καλείται από τον καθηγητή Ζάποτεκ να πάει στην μακρινή Ναμίρια για να βοηθήσει σε μία αρχαιολογική ανασκαφή. Ο καθηγητής έχει ανακαλύψει έναν πάπυρο στον οποίο γίνεται αναφορά σε ένα σκήπτρο που φέρεται να έχει μαγικές ιδιότητες. Ο κάτοχός του μπορεί να γκρεμίσει ολόκληρα τείχη με αυτό. Έτσι μαζί με τον Μίκυ,αλλά και τον χρηματοδότη των ανασκαφών,επιχειρούν να μπουν στην πυραμίδα που βρίσκεται τοποθετημένο το σκήπτρο. Εκεί,όπως ήταν αναμενόμενο,θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλές και θανάσιμες παγίδες του παρελθόντος,αλλά...και του παρόντος. Μου άρεσε αυτό το σενάριο. Η πλοκή θυμίζει ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς και ήταν καλογραμμένη,ειδικά στο σημείο της αποκρυπτογράφησης του πάπυρου. Βέβαια δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουμε ποιος ήταν ο κακός της υπόθεσης. Το φινάλε ήταν έξυπνο και συνδύαζε την αρχή με το τέλος. :respect: Ικανοποιημένο με άφησε και το σχέδιο.

 

Στην συνέχεια ο θείος Σκρουτζ θα συλλάβει ακόμα μία επιχειρηματική ιδέα και θα δώσει στον λαό "Συναρμολογούμενα σπίτια". Όλα ξεκίνησαν όταν είδε τον Ντόναλντ να πνίγεται στην γραφειοκρατία και στα έξοδα μόνο και μόνο για να επισκευάσει το γκαράζ του σπιτιού του. Βλέποντας λοιπόν το πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί ένα σπίτι,αποφάσισε (μετά από τις συμβουλές των ερευνητών του) να δημιουργήσει προκατασκευασμένα και μεμονωμένα δωμάτια,διαφόρων μεγεθών που θα "κουμπώνουν" το ένα με το άλλο και θα σχηματίζουν οικοδομήματα ανάλογα με τα γούστα των αγοραστών. Η επιχείρηση τέθηκε σε λειτουργία και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία...τουλάχιστον στην αρχή. Διάφοροι παράγοντες όμως θα προσπαθήσουν να αντισταθούν σε αυτό το εγχείρημα μέχρι και λίγο πριν το φινάλε,όπου θα έρθει η ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Σκρουτζ όμως εκτός από εκπληκτικός businessman φαίνεται να έχει και την τύχη του Γκαστόνε. :P Πρόκειται για καλή ιστορία,αλλά δυστυχώς πολυφορεμένη. Τέτοια σενάρια έχουμε διαβάσει ουκ ολίγες φορές. Ο Σκρουτζ προσπαθεί να αβγατίσει τα χρήματά του με κάτι πρωτότυπο και στα σχέδιά του,πειραματόζωα είναι οι Λιμνουπολίτες. :lol: Εδώ η πλοκή είναι ικανοποιητική,αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Το φινάλε χτίζει ένταση και παράλληλα είναι ευτυχές. Σχεδιαστικά δεν μου άρεσε τόσο. :(

 

Κι έρχεται το φιάσκο που ακούει στο όνομα "Η βρύση της σοφίας". Η Λιμνούπολη αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη υδραυλικών. Έτσι ο Δήμος αποφασίζει να δώσει προνόμια σε αυτούς που θα βγάλουν την σχολή που θα τους διδάξει αυτή την τέχνη. Ο Ντόναλντ κι ο Γκαστόνε αποφοιτούν από αυτή την σχολή και σαν ασκούμενοι θα πάνε να φτιάξουν διάφορες βλάβες. Ο Ντόναλντ θα αναλάβει να επισκευάσει μία βρύση,από την οποία βγαίνει το περίφημο νερό της σοφίας. Αυτή η επισκευή κρύβει κινδύνους γιατί ο κανονισμός λέει ότι δεν θα πρέπει να πέσει σταγόνα από το νερό που θα βγει από αυτή την βρύση. Στο φινάλε θα δούμε μία από τις κλασικές "μονομαχίες" ανάμεσα στα δύο ξαδέλφια με απρόσμενη κατάληξη. Γενικά νομίζω ότι είναι ένα σενάριο που αν το διαβάσει κάποιος που δεν γνωρίζει από Disney,τότε θα αλλάξει τις προτιμήσεις του. :P Ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο (και το πιο σαχλό) είναι το σκηνικό με την υδραυλική τέχνη και το δεύτερο είναι η άτυπη κόντρα του Ντόναλντ με τον Γκαστόνε. Θα προτιμούσα το δεύτερο μέρος να ήταν αυτόνομο και το πρώτο να μην το είχα διαβάσει ποτέ. Εν κατακλείδι,προσωπικά θα ξεχάσω σύντομα αυτή την ιστορία κι αν δεν γίνει αυτό,θα το προσπαθήσω. :D Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Η σειρά "Πάμε σινεμά?" μας παρουσιάζει τις "Αθλητικές ταινίες". Προφανώς μιλάμε για ταινίες αθλητικού περιεχομένου που όμως το αθλητικό στοιχείο δεν υπερκαλύπτει την υπόθεση. Στο παράδειγμα που δίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται αναφορά στο μπάσκετ. Ο πρωταγωνιστής μας,που είναι ο Μίκυ,είναι ένας φτωχός πλην φέρελπις νέος που θέλει να γίνει αστέρι στο άθλημα και ξεκινάει από πολύ χαμηλά,μέχρι να φτάσει στον κολοφώνα της δόξας του. Η δόξα και το χρήμα όμως διαφθείρουν τον άνθρωπο (και το ποντίκι :P ) κι αυτό θα το μάθει από πρώτο χέρι ο ήρωάς μας. Καλή υπόθεση που ασχολείται με ταινίες που προσωπικά δεν μου κάνουν και ιδιαίτερη αίσθηση. Να τονίσουμε ότι εδώ το κωμικό στοιχείο κάνει μία διακριτική παρουσία,ενώ μου άρεσαν οι αναφορές στις ομάδες του NBA. Μέχρι και τα λογότυπά τους έχουν μιμηθεί. :) Το σχέδιο δεν μου έλεγε τίποτα.

 

Και φτάνουμε στην τελευταία ιστορία του τεύχους που έχει τίτλο "Ο φίλος από το 3000". Ο Τζούνιορ μαθαίνει από ένα άρθρο κάποιου καθηγητή στα "Απίθανα & Φανταστικά",το αγαπημένο του περιοδικό,τον τρόπο για να φτιάξει έναν ασύρματο,μέσω του οποίου θα μπορέσει να επικοινωνήσει με κάποιο άτομο από τον 31ο αιώνα. Κλείνεται λοιπόν στο δωμάτιό του,ξεχνάει τους πάντες και τα πάντα,και ξεκινάει τις προσπάθειες να βρει κάποιον φίλο από το μακρινό μέλλον. Από την άλλη,οι φίλοι του προσπαθούν να τον βοηθήσουν να ξεκολλήσει από αυτή του την εμμονή και στην προσπάθειά τους αυτή θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις,το ίδιο κι ο αναγνώστης. Και οι εκπλήξεις θα κορυφωθούν στο απρόβλεπτο φινάλε. Νομίζω ότι είναι από τα πιο ωραία σενάρια που έχουν γραφτεί για τον Τζούνιορ κι από τα λίγα που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν. Οι χαρακτήρες δεν έχουν αποδοθεί με τα γνωστά,ανώριμα στοιχεία τους,αλλά λειτουργούν με περισσότερη σοφία. Παράλληλα,γνωστοί χαρακτήρες από το σύμπαν της Disney κάνουν την εμφάνισή τους,τους οποίους δεν θα πιστεύαμε να τους δούμε ποτέ σε ιστορία του Τζούνιορ. Και φυσικά πήραμε και μία ιδέα για το πώς είναι τα γραφεία του αγαπημένου περιοδικού των παιδιών του Παπιοχωρίου. :P Το φινάλε δε,δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευρηματικό. :respect: Σχεδιαστικά θα προτιμούσα να είχε γίνει καλύτερη δουλειά.

 


:beer: 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην 1η ιστορία, στη σελίδα 8 του τεύχους, δύο τελευταία καρέ, ο Μίκυ αναπολεί τα ταξίδια του με τον καθηγητή Ζάποτεκ και αναφέρει την Κιβωτό του Μπουμπανάσαρ και το Αίνιγμα της Μου. Η δεύτερη αναφορά είναι προφανώς για την ιστορία Topolino e l'enigma di Mu, την οποία δεν έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα. Η πρώτη αναφορά δεν μου έλεγε κάτι, αλλά, με μια γρήγορη αναζήτηση στο inducks, βρήκα την ιστορία Topolino e l'arca di Bubanassar, την οποία επίσης δεν έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα.

it_tl_1238b_001.jpg&normalsize=1           it_tl_1418b_001.jpg&normalsize=1

1) Εάν η ελληνική μετάφραση είναι πιστή στο ιταλικό πρωτότυπο, τότε θα πρέπει να περαστούν οι δύο αυτές αναφορές στο inducks. Έχει κανείς σας πρόσβαση σε ιταλικά σκαναρίσματα για να δούμε το κείμενο στο Το σκήπτρο του Ντροματάν στην πρωτότυπη του μορφή? @PhantomDuck ?? Κανείς άλλος??

 

2) Ο Μίκυ λέει ότι θυμήθηκε την Κιβωτό του Μπουμπανάσαρ αναπολώντας τα ταξίδια του με τον Ζάποτεκ. Όμως το inducks λέει ότι στην ιστορία αυτή εμφανίζονται μόνο ο Μίκυ και ο Γκούφη. Ποιος να'κανε το λάθος εδώ? Ο Μίκυ, ο μεταφραστής, ο De Vita ή ο Pezzin?

 

Edited by apetoussis82
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, apetoussis82 said:

Έχει κανείς σας πρόσβαση σε ιταλικά σκαναρίσματα για να δούμε το κείμενο στο Το σκήπτρο του Ντροματάν στην πρωτότυπη του μορφή?

 

Όλο και κάποιος θα βρεθεί.

 

ITL2403.thumb.jpg.b5ed60dd8cec4fff0c5df691e1504d7f.jpg

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ Κρίτων! Το ανάφερα τώρα και στο COAzilla.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εδώ και ολόκληρη η ιταλική σελίδα. Με τις λίγες γνώσεις που έχω, νομίζω πως το όνομα του Ζαποτέκ εμφανίζεται κανονικά στο προτελευταίο καρέ.

MM italia.jpeg

Edited by PhantomDuck
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.