Jump to content

Η ΔΑΝΑΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ


Recommended Posts

Τίτλος:
ΔΑΝΑΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ (Η)
Σενάριο/Kείμενα:
Σιαδώρα Παπαθεοδώρου
Σχέδιο:
Σιαδώρα Παπαθεοδώρου
Εκδοτική:
ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
15-04-2016
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
15.0 x 21.0
Σελίδες:
52
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ελληνική

tn_DANAHSTOMALYKOY_0001.jpg tn_DANAHSTOMALYKOY_0001z.jpg

 
2ο κόμικ από τη Σιαδώρα Παπαθεοδώρου μετά το περσινό 4.5 Seasons. Μια γλυκιά περιπέτεια παραμύθι με έντονες επιρροές από την Πριγκίπισσα Μονονόκε σε γυαλιστερό χαρτί :)
Μετά το σφάλμα που έκανα πέρυσι με το να μην αγοράσω το πρώτο της κόμικ 4.5 Seasons στο Comicdom του 2015, φέτος είπα να μην το επαναλάβω. Οπότε αυτό ήταν από τα πράγματα που σκόπευα να πάρω εξ'αρχής. Πλην όμως εξαντλήθηκε σχεδόν με τη μια μέχρι το Σάββατο. Το έλεγε και η πινακιδούλα την Κυριακή. Hot as fuck :)
 

13043437_10209248659114877_5842898738091402326_n.jpg
 

Ευτυχώς για εμένα έβγαλε κι άλλα, οπότε το τσίμπησα την Κυριακή στα 5 τίμια ευρουλάκια :) Με βάση το δικό μου οπισθόφυλλο, πιθανολογώ ότι η δεύτερη φουρνιά ήταν 100 κομμάτια (Ήταν 150 όπως ενημέρωσε ο Βασίλης :cool: ). Δεν μπορώ όμως να κρίνω για την πρώτη :) Άλλα τόσα ίσως? :) ίσως.. :)
 

DANAHSTOSTOMATOYLYKOY_001-7.jpg

 
Έντονες επιρροές από τον Γιαπωνέζικο τρόπο αφήγησης, Ως εκ τούτου τα 2 σημεία ενστάσεις μου είναι (α) κάπου στα 4/5 της ιστορίας νοιώθω ότι χάνεται ο ρυθμός (κάτι όμως που πάντα μου συμβαίνει με τους Ιάπωνες :) ) και (β) ένα ψιλοθέμα με το πως απεικονίζονται τα δάκρυα (πάλι μετά τα 4/5 της ιστορίας (που ίσως όμως να μην το έχουν όσοι διαβάζουν μάνγκα και να το έχω το θέμα μόνο εγώ με τα bd μου και τα αμερικάνικά μου :) )). Συνολικά όμορφο ολοκληρωμένο κομιξάκι με αρχή, χορταστική μέση και τέλος. Θα τσιμπηθεί οπως και δήποτε και το 3ο που θα βγάλει. Όταν το βγάλει :)
 
:cheers5:

 • Like 30
Link to post
Share on other sites

ήταν κι αυτό απο τις φετινές αυτοεκδόσεις που ξεχωρισα :)

είχαν γραφτεί καλά λόγια για το 4.5 seasons και τα τσιμπησα και τα δυο φετος

Η Δανάη μου άρεσε περισσότερο και σε σενάριο και σε σχέδιο, όπως επίσης και σε lettering & χρώμα.

Σίγουρα θα ξαναπάρω κομικς της! :)

 • Like 20
Link to post
Share on other sites

Calvin & Hobbes meets Η Δανάη στο Στόμα του Λύκου. Από το fb της Σιαδώρας :P

τριβ.jpg

 • Like 19
Link to post
Share on other sites

Πρέπει να ήταν από τα best hits στον χώρο των αυτοεκδόσεων γιατί υπήρχε μονίμως πολύ κόσμος μπροστά από τον πάγκο και όταν περίμενα και χαλαρώναν λίγο τα πράγματα για να πάω να το πάρω (ήμουν ακριβώς απέναντι)η δημιουργός έφευγε για διάλλειμα ή για δουλειές και λίγο έλειψε να μην το πάρω τελικά(επειδή το ήθελε κ υπογεραμμένο απ την ίδια)! Τέλικα κυριολεκτίκα τελευταία στιγμή (τελευταία μέρα,τελευταία ώρα του φεστιβάλ,εντάξει μην πω και τελευταίο λεπτό γιατί θα γίνει πολύ κλισέ :P ) της απέσπασα ένα και μάλλον είχαν δίκιο όλοι αυτοί που στριμώχνονταν μπροστά από τον πάγκο της!! Πολύ όμορφο έντυπο ,μου έκανε εντύπωση η πολύ γυαλιστερή έγχρωμη εκτύπωση μέσα, δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν αυτό είναι στα υπέρ η τα κατά...χμ...θα το σκεφτώ λίγο, επείσης σχετικά με αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω για το ρυθμό ,δεν ξέρω αν το σχόλιο ήταν για τα κείμενα ή για την σκηνοθεσία, άλλα όντως είχε κάποια κολπάκια με αντίστροφα ζουμ, κάποιες διαδοχές πλάνων που είναι λίγο αμφιλεγόμενες,άλλα που μπορούν να θεωρηθούν ως καλλιτεχνική άποψη. Λάτρεψα τον τρόπο εισαγωγής  που ξεκιναει άλλα κάνει pause και ξαναπροχωράει !! Πολύ ωραίο χρώμα! Επείσης ενδιαφέρον το νέο τρεντ των εντύπων όπου το σχέδιο συνεχίζεται από το εξώφυλλο στο οπισθόφυλλο!! Είδα κι άλλα έντυπα με αυτό το κόλπο φέτος, είναι ωραίο! :beer:

 • Like 21
Link to post
Share on other sites

Με βάση το δικό μου οπισθόφυλλο, πιθανολογώ ότι η δεύτερη φουρνιά ήταν 100 κομμάτια. Δεν μπορώ όμως να κρίνω για την πρώτη :) Άλλα τόσα ίσως? :) ίσως.. :)

 

150 η πρώτη :)

 

Και για να πω και την κακία μου, πολύ αμφιβάλω αν άλλες, "κανονικές" κυκλοφορίες έκαναν τέτοιες πωλήσεις. Κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι για τα κριτήρια επιλογής... :beer:

 • Like 15
Link to post
Share on other sites

Δεν είναι κακία Βασίλη, γεγονός είναι... Οι αυτοεκδόσεις είχαν φέτος πάρα πολύ καλό επίπεδο... (Δεν είδα φαινόμενα τύπου Χατζάκη) Εξίσου καλό ή και καλύτερο από "κατεστημένους" δημιουργούς με εκδότες κτλ. έργα των οποίων έχουμε να δούμε καιρό.

 

Για τα κριτήρια επιλογής και τις κλίκες (εάν υπάρχουν) θα πρέπει να κάνουμε νέο φόρουμ για να τα συζητήσουμε :P

 

 

Και για να πω και την κακία μου, πολύ αμφιβάλω αν άλλες, "κανονικές" κυκλοφορίες έκαναν τέτοιες πωλήσεις. Κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι για τα κριτήρια επιλογής... :beer:

 • Like 13
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Ένα πολύ πολύ προσεγμένο φανζίν. Καλή ποιότητα χαρτιού, με τα εξτραδάκια του και το ωραίο lettering.

Μου αρέσει πολύ το χιουμορ της Σιαδώρας και η ίδια η ιστορία ήταν καλή, αλλά κάπου με χάλαγε ο ρυθμός. Το σχέδιο ήταν εξαιρετικότατο, όπως επίσης και ο χρωματισμός, παρότι σε μερικά σημεία παραήταν σκοτεινός.

Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα αρκετά καλύτερα, αλλά δε με χάλασε και ανυπομονώ για επόμενες δουλειές της.

 • Like 14
Link to post
Share on other sites

Ίδια άποψη με τον Γιώργο. Πολύ καλό σχέδιο (θύμιζει Διαλυνα και αυτό δεν είναι κακό), αλλά απο σενάριο, λιγα πράγματα. Ωραία ιδέα και ενδιαφέρον plot, αλλά η ανάπτυξη και οι διάλογοι δεν...,

 

Περιμένω καλύτερα πράγματα στο επόμενο.

 • Like 15
Link to post
Share on other sites

Μ'άρεσε γι'αυτό που ήταν. Διάλογοι φλου, σχέδιο φλου και έλειπε μόνο ο μπάμπης. :D

 

Χορταστικό, ίσως λίγο τσιμπημένη η τιμή άλλα όταν δίνω 3.5 για κάτι μηνιαίες απογοητεύσεις, ανακαλώ.

 

Δεν αντιλέγω ότι στον ίδιο αριθμό σελίδων θα μπορούσε να δώσει μερικά πράγματα ακόμη, παρόλα αυτά ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια αντίστοιχη της ανόδου της ελληνικής σκηνής.Περιμένω και το τρίτο.

 

Είμαι σίγουρος ότι κάποια ξεσπάσματα της Δανάης είναι παρμένα από τον ίδιο τον χαρακτήρα της δημιουργού. :P

 • Like 11
Link to post
Share on other sites

Χορταστικό, ίσως λίγο τσιμπημένη η τιμή άλλα όταν δίνω 3.5 για κάτι μηνιαίες απογοητεύσεις, ανακαλώ.

 

 

52 έγχρωμες γυαλιστερές σελίδες στα 5 ευρώ? :) μια χαρά είναι η τιμή :) 

 

όταν λέω ότι ο Τερζόπουλος/Καθημερινή με τις τιμές τους έχουν καταστρέψει τον κόσμο....... :)

 

:cheers5:

 • Like 10
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Απο τις καλες φετινες αυτοεκδοσεις, μου αρεσε ο τροπος που κυλαει η ιστορια κι ας εχει θεματακια στην ροη σε καποια σημεια. Οι χρωματικες επιλογες ειναι "κατα τοπους" :P  προβληματικες, καθως χανεται το σχεδιο. Δεν ξερω αν φταιει η εκτυπωση ή οντως εχει κανει αυτες τις επιλογες που λεω η Σιαδωρα, ηταν παντως ασχημο για το σχεδιο και για το τελικο αποτελεσμα. Ωραιο και το extra υλικο στο τελος του κομικ!

 

Μου αρεσε! Προφανως εχει πολλες σχεδιαστικες επιρροες απο Διαλυνα, εννοειται θα τιμησω και το επομενο της Σιαδωρας  :)

 

:beer:

 • Like 13
Link to post
Share on other sites
 • 4 months later...

Κυκλοφόρησε και στο Comic Con της Κύπρου φέτος αφού ήρθε εκεί η Σιαδώρα αλλά άλλη έκδοση και μόνο στα αγγλικά.

 

Αφού την ενημέρωσαν ότι στην Κύπρο δε χρειάζεται να φέρει στα ελληνικά και στα αγγλικά αρκεί. :wall::wall:

 

Το πήρα πάντως! :valt::banana:

 

Edit: Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει μίνι παρουσίαση με εξώφυλλο και οπισθόφυλλο στα ξενόγλωσσα Ελλήνων! Ας αποφασίσουν οι υπεύθυνοι!

Edited by saravakos
 • Like 14
Link to post
Share on other sites
 • 5 months later...

Πολύ ωραίο φανζινάκι. Η ιστορία είναι αρκετά συμπαθητική, η Σιαδώρα χρησιμοποιεί πολλά έντονα χρώματα, οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

 

Και αυτό είναι το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο της Αγγλικής έκδοσης που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016:

 

D1.jpgD2.jpg

 

:cheers2:

 • Like 10
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Προμηθεύτηκα το εν λόγω φανζίν,παρακινούμενος από τις αξιόλογες κριτικές σας,στο Athen Con τον Δεκέμβρη που μας πέρασε...!Θα συμφωνήσω ότι είναι μία πολύ άρτια και προσεγμένη δουλειά και νομίζω ότι δίκαια πήρε και το βραβείο καλύτερης αυτοέκδοσης στο ComicDom...! :best:

 

Σαν υπόθεση έχουμε ένα μεταφυσικό σενάριο το οποίο εκτυλίσσεται ανάμεσα στον κόσμο μας και στον...κάτω...!Παρόλα αυτά η πλοκή έχει συνοχή,ήταν ολοκληρωμένη και δεν είναι απλά σκόρπιες σελίδες ψευτοκουλτούρας,που στοχεύουν μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων...!Θετικό βρήκα το άσχετο και κάφρικο χιούμορ του...! :P Τελικά ίσως να μην ήταν τόσο άσχετο...! :thinking: Μόνο το σημείο με το κοκορέτσι το βρήκα λίγο κρύο (το σημείο,όχι το κοκορέτσι :P )...!Γενικά το όλο story ήταν καλό αλλά κι άγουρο...!Πιστεύω ότι θα δούμε και καλύτερα από την Σιαδώρα (παρεμπιπτόντως ωραίο όνομα)...!

 

Το σχέδιο ήταν αρκετά καλό κι ευδιάκριτο...!Ήταν προσγειωμένο,λεπτομερές και χωρίς να το παρακάνει στις γραμμές...!Το χρώμα και η "ανάγλυφη" εντύπωση μ'εντυπωσίασαν και με εξέπληξαν ευχάριστα...!

 

Η έκδοση είναι καλαίσθητη κι ανθεκτική,όσον αφορά τα φανζίν...!Τα έξτρα της ήταν πετυχημένα...!Δεν πιστεύω να έκοψε κάποιος την μάσκα...? :P Τέλος,θα προτιμούσα το εξώφυλλο να είχε πιο παχύ χαρτί,γιατί με αυτό είναι επιρρεπές στα τσαλακώματα...!

 

 

:beer:

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.