Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΔΡΟΜΟΣ (Ο)
Υπότιτλος:
ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ CORMAC McCARTHY
Σενάριο/Kείμενα:
Manu Larcenet
Σχέδιο:
Manu Larcenet
Hμερ. έκδοσης:
02-04-2025
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Κοινωνικό
Μέγεθος:
21.0 x 27.0
Σελίδες:
160
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Χρήστος Τσέλιος
Επιμέλεια:
Χρήστος Τσέλιος
Πρωτότυπος τίτλος:
La Route
Προέλευση:
Γαλλική
ISBN:
978-618-5913-29-8
Ονομαστική τιμή:
23.30€

• Member ID:  30583
  • Group:  Members
  • Topic Count:  204
  • Content Count:  2562
  • Achievement Points:  2782
  • Days Won:  35
  • With Us For:  3848 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

ODROMOS_0001.jpg  ODROMOS_0001z.jpg

Σύνοψη από την εκδοτική:
'Ο ουρανός είναι καλυμμένος με στάχτη, ο πολιτισμός έχει καταρρεύσει και στη θέση του βλέπεις μόνο συντρίμμια και απόγνωση.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ένας πατέρας και ο γιος του, με τα ελάχιστα εφόδιά τους, ακολουθούν τον δρόμο προς τα νότια με την πίστη πως εκεί τους περιμένει κάτι καλύτερο. Το ταξίδι τους είναι γεμάτο κινδύνους, από τα ίδια τα στοιχεία της φύσης μέχρι τους άλλους ανθρώπους, συμμορίες πλέον αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα προκειμένου να επιβιώσουν.
Σε έναν απάνθρωπο κόσμο, που η ελπίδα δεν υπάρχει πια, πώς μπορείς να κρατήσεις την ανθρωπιά σου και να μην παραδοθείς στην απόγνωση; Πώς διατηρείς την ηθική σου, όταν το μόνο που προέχει είναι η ίδια η επιβίωση;

Ο “Δρόμος” αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά έργα του Cormac McCarthy, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς των τελευταίων δεκαετιών, το οποίο μεταφέρει σε graphic novel με μοναδικό τρόπο ο βραβευμένος δημιουργός Manu Larcenet.'

THE-ROAD_032-033.thumb.webp.fbc4e682c3c1b4b01b562df36d44510f.webpTHE-ROAD_050-051.thumb.webp.0d3763ebf4551f959c0071285cfd6c92.webp

Πρωτες εντυπώσεις:
Οι εντυπωσεις μου χωρις να το εχω διαβασει (αφου το πηρα το μεσημεράκι) ειναι οτι προκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία στο μεγαλο μεγεθος που αναδεικνύει τα σχεδια και τους δινει χώρο.
Απο εκει και περα η ποιοτητα της εκδοτικής κυμαινεται στα γνωστά στάνταρ που μας εχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
Στα θετικα οτι η έκδοση περιελαμβανει τα σχετικά 'αυτάκια' και η απόκριση απο την ηλεκτρονικη παραγγελία που έκανα ήταν ταχιστη..
Καλο διαβασμα σε ολους!!

THE-ROAD_110-111.thumb.webp.290092982b022236509eda87e4925f4d.webp

• Indian changed the title to Ο ΔΡΟΜΟΣ

• Member ID:  31428
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  60
  • Content Count:  3425
  • Achievement Points:  2541
  • Days Won:  14
  • With Us For:  3388 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Στην έκδοση που βλέπουμε το σενάριο και τα κείμενα όπως συνηθίζεται να αναφέρονται στα comic adaptations ΔΕΝ είναι του Cormac McCarthy. Είναι του Manu Larcenet όπως αναφέρεται στον εκδότη και σε όλες τις σελίδες που κάνουν αναφορά.

https://www.dargaud.com/bd/la-route/la-route-la-route-bda5512960

Υπάρχει και έκδοση που είναι το κείμενο του Μακάρθι αλλά είναι άλλη έκδοση όπου έχει διακοσμηθεί το βιβλίο με εικονογραφήσεις του Λαρσνέ.

• Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  813
  • Content Count:  14375
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  509
  • With Us For:  5069 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Kurdy Malloy είπε:

Στην έκδοση που βλέπουμε το σενάριο και τα κείμενα όπως συνηθίζεται να αναφέρονται στα comic adaptations ΔΕΝ είναι του Cormac McCarthy. Είναι του Manu Larcenet όπως αναφέρεται στον εκδότη και σε όλες τις σελίδες που κάνουν αναφορά.

https://www.dargaud.com/bd/la-route/la-route-la-route-bda5512960

Υπάρχει και έκδοση που είναι το κείμενο του Μακάρθι αλλά είναι άλλη έκδοση όπου έχει διακοσμηθεί το βιβλίο με εικονογραφήσεις του Λαρσνέ.

Διορθώθηκε. :thanks:

:beer:

• Member ID:  34230
  • Topic Count:  10
  • Content Count:  625
  • Achievement Points:  702
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2269 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Διαβάστηκε το συγκεκριμένο.

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά έχω δει την ταινία. Η ταινία μου άρεσε αρκετά και αν και είχε περάσει καιρός απο τότε που την είδα, θυμάμα την υπόθεση και αρκετά απο τα σημεία της. Θυμάμαι όταν την είχα δει με είχε σοκάρει.

Η μεταφορά σε GN, ενώ ήξερα την υπόθεση, με σόκαρε περισσότερο. Πιστεύω λειτουργεί άψογα η μεταφορά η οποία σου παιρνάει όλο αυτό το δυστοπικό κλίμα και ατμόσφαιρα. Διαβάζεται αρκετά γρήγορα, καθώς οι διάλογοι ήταν λίγοι και η αφήγηση απλομένη, χρησιμοποιόντας αρκετές εικόνες και καρέ. Ίσως ήθελα λίγο καλύτερη ροή. Έχει όλα τα σημαντικά σημεία που θυμάμαι απο την ταινία, επομένως βγάζω συμπέρασμα ότι και τα δυο έχουν κάνει μάλλον πιστή μεταφορά απο το βιβλίο. Δυστοπικό και θλιβερό με όλη την συμμασία της λέξης.

Το σχέδιο, είναι συγκλονιστικό και ένας απο τους λόγους που κάνει την μεταφορά να λειτουργεί τόσο καλά κατα την γνώμη μου. Πολλές λεπτομέρειες, πολλές σκιές, εξαιρετικός ο τρόπος που έχουν σχεδιαστεί τα πρόσωπα τα σώματα και η ταλαιπωρία σε αυτά. Πραγματικά το σχέδιο είναι τόσο "ανατριχιαστικό" και καταθληπτικό, που κάνει την ταινία να μοιάζει light.

Κάποια καρέ μόνο ήταν πιο μικρά και πολύ φορτωμένα και ήθελαν λίγο παραπάνω προσοχή.

Η έκδοση πάρα πολύ καλή. Γυαλυστερό εξώφυλλο με αυτάκια και καλής ποιότητας εσωτερικό χαρτί, όχι όμως γυαληστερή υφή. Το συγκεκριμένο δεν με χάλασε, καθώς η αίσθηση του χαρτιού ταίρειαζε στο όλο σχέδιο και ύφος. Δεν είχε τίποτα έξτρα σαν έκδοση απο άρθρα και πληροφορίες.

Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που διάβασα. Το θεωρώ ότι είναι ένα απο τα κόμικς που όλοι οι κομιξόφιλοι πρέπει να έχουμε στα ράφια μας, ανεξαρτήτως γούστων.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Διαβάστηκε και από μένα. Πραγματικά συγκλονισμένος. Δεν έχω δει την ταινία, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Είδα ένα πάρα πολύ βαρύ, πολύ άβολο, πολύ συγκλονιστικό ανάγνωσμα. Με ελάχιστες λέξεις όπως μου αρέσουν. Με ένα αριστοτεχνικό σχέδιο που μεταφέρει όλη τη φρίκη αφενός και όλη τη μαγεία της σχέσης ενός πατέρα με τον μοναχογιό του, ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις. Ο Μανού Λαρσνέ είναι ένας τεράστιος δημιουργός, το έχω ξαναγράψει ότι τον εκτιμώ βαθύτατα και μας έδωσε ένα ακόμα αριστούργημα έστω και με δανεικό σενάριο. Ευχαριστούμε Anubis, ελπίζω πλέον να μπει στις λίστες των "γνωστών" στη χώρα δημιουργών και να δούμε την Αναφορά του Μπρόντεκ ή ακόμα καλύτερα το Blast (παρά τις 800 σελίδες του) ή το πάρα πολύ ευχάριστο και αστείο Retour à la terre και το επίσης φοβερό πρώτο του Le combat ordinaire. Αξίζουν όλα.

Προς το παρόν πάρτε αυτό, διαβάστε το, δωρίστε το κάντε το ότι νομίζετε είναι από τις καλύτερες κομικσοεκδόσεις των τελευταίων ετών. Εξαιρετική ποιότητα, σωστό μέγεθος, ποιοτικό εξώφυλλο.

• Member ID:  32406
  • Topic Count:  87
  • Content Count:  3121
  • Achievement Points:  3166
  • Days Won:  116
  • With Us For:  2768 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ένα υπέροχο κόμικ με φοβερό σχέδιο.

Το κόμικ περιγράφει, με εκπληκτικό θα έλεγα τρόπο, την προσπάθεια ενός πατέρα και γιου να επιζήσουν σε μια καμένη γη από μια καταστροφή. Ξεκινούν από τον βορρά και πάνε προς τον νότο με την ελπίδα να βρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Στην διαδρομή συναντάνε πολλούς κινδύνους. 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η αγωνία του παιδιού που ρωτάει συνέχεια τον πατέρα του αν αυτοί είναι οι καλοί, γιατί οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τους κάνουν να πράττουν κάποιες φορές με τέτοιο τρόπο που στην συνείδηση του μικρού δεν φαίνονται σωστοί.

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά πιστεύω ότι το κόμικ παρόλο που δεν έχει πολύ κείμενο μόνο και μόνο από το ατμοσφαιρικό του σχέδιο σου δίνει να καταλάβεις πολλά για την ιστορία. Ο χρωματισμός δεν είναι έντονος, αλλά νομίζω ότι αποτυπώνεται σε κάθε καρέ και σελίδα ανάλογα με τα συναισθήματα των ανθρώπων ή την εξέλιξη των γεγονότων.

Το προτείνω και εγώ με την σειρά μου σε όλους.

Η έκδοση της Anubis εξαιρετική, σωστό μέγεθος γυαλιστερό και με αυτάκια εξώφυλλο, χοντρές ματ σελίδες που το κάνουν ακόμα πιο τούμπανο.

Μακάρι να δούμε και άλλα τέτοια κόμικ...

• Member ID:  31613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  5104
  • Achievement Points:  5296
  • Days Won:  110
  • With Us For:  3295 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Το παράγγειλα την Πέμπτη.

Ευτυχώς δεν ξέρω την υπόθεση, μιας και δεν έχω δει την ταινία (παρότι την είχα στα υπόψιν μου εδώ και χρόνια).

Το σχέδιο δείχνει φοβερό και είναι πολύ πιο λεπτομερές και όμορφο απ΄του Blast.

Περισσότερα όταν το διαβάσω με το καλό :)

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Σε προειδοποιώ ότι η αφήγηση βασίζεται κυρίως στο σχέδιο.

• Member ID:  30086
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  939
  • Achievement Points:  956
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4063 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Το πήρα χθες, ακόμα δεν το έχω διαβάσει, έχουν άλλα προτεραιότητα. Είχα χρόνια να αγοράσω κάτι από την Anubis (από όταν παράτησα τα DC) και είχα ξεχάσει πόσο ποιοτικές είναι οι εκδόσεις της. Ωραίο χαρτί, δέσιμο, χρώματα και αυτή η μυρωδιά...

Εντύπωση μου έκανε το μέγεθος, είναι πιο κοντό (1-2 εκατ.) από ένα κλασσικό BD αλλά οι αναγραφόμενες διαστάσεις είναι ίδιες, έπεσα σε κακέκτυπο; Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο όμως στο αντίτυπό μου.  :thinking:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εμένα πάλι μού φάνηκε λίγο ακριβό για το μέγεθος και την ποιότητά του.
Περίμενα να έχει ιλουστρασιόν χαρτί και πιο έντονα χρώματα (αν και στα χρώματα δεν φταίει η έκδοση αλλά το ίδιο το κόμικ το οποίο ουσιαστικά πιο πολύ ασπρόμαυρο το λες παρά έγχρωμο).
Μακάρι βέβαια να με αποζημιώσει η ιστορία (δεν το διάβασα ακόμη).

Αν διαβάσω μια καλή ιστορία δεν θα με νοιάξει η τιμή.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Το διάβασα.
Είναι απ΄τα κόμικς που βασίζονται κυρίως στο σχέδιο και την ατμόσφαιρα.

Εκεί παίρνει πολύ καλό βαθμό.

Αλλά σεναριακά για πάνω από 6/10 δεν είναι :oops:

Αργή ροή, αρκετές επαναλήψεις, διάλογοι με το σταγονόμετρο, ελάχιστη δράση, καμία κορύφωση.

Η ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί και σε 30 σελίδες, μιλάμε για ένα απ΄τα πιο αραιογραμμένα κόμικς που έχω διαβάσει.

Δεν πέρασα άσχημα εννοείται, αλλά επειδή έχω διαβάσει το Blast απ΄τον Λαρσενέ και μ΄άρεσε πολύ, περίμενα κι εδώ κάτι αντίστοιχο.

Ε όχι. Δεν είναι Blast, απέχει αρκετά.

Anyways...

Συνολικά θα δώσω ένα 6,5/10 (όπως είπα σεναριακά είναι για 6άρι, ο μισός έξτρα βαθμός είναι για το σχέδιο και την ατμόσφαιρα) :)

Επεξεργασία από Laz33
  • 2 weeks later...

• Member ID:  40564
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  57
  • Achievement Points:  68
  • Days Won:  0
  • With Us For:  702 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Είναι αξιόλογος σχεδιαστής ο Larcenet και έχει επίσης βγάλει σε αυτοτελές άλμπουμ αυτό εδώ : «Une aventure rocambolesque de Vincent Van Gogh : La Ligne de front» για το οποίο έχω ακούσει καλά λόγια.