Μετάβαση στο περιεχόμενο

STRACZYNSKI J. MICHAEL [ (1954) ]


sneaker

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
Straczynski J. Michael
Επίσημη Ιστοσελίδα:
Ημερ. γέννησης:
17/07/1954
Τόπος γέννησης:
Paterson, New Jersey, ΗΠΑ
Εργογραφία:

  • Member ID:  29
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  149
  • Content Count:  1759
  • Reputation:   2296
  • Achievement Points:  1759
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6419 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

J. Michael Straczynski

 

post-6330-1249544987_thumb.jpg

 

O J. Michael Straczynski (ή απλά JMS) γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1954. Η καταγωγή του είναι από την Πολωνία αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει και στοιχεία από Λευκορωσία (το όνομα πάντως είναι πολωνικό). Έχει εργαστεί ως σεναριογράφος στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στο ραδιόφωνο αλλά και στα κόμικ! (αλλιώς τι δουλειά θα είχε ένα αφιέρωμα γι' αυτόν σε αυτό το φόρουμ; ). Η πιο χαρακτηριστική του δουλειά - και αυτή που τον έκανε ευρέως γνωστό - είναι το Babylon 5, μια από τις καλύτερες σειρές επιστημονικής φαντασίας που έχουν βγει ποτέ (προσωπική άποψη: η καλύτερη, άποψη του MIT Media Lab: mία από τις 3 καλύτερες με τις άλλες 2 το original Twilight Zone και το Star Trek).

 

post-6330-1249545060_thumb.jpg

 

Ξεκίνησε να εργάζεται το 1983 στο χώρο της τηλεόρασης, γράφοντας κυρίως σενάρια για τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων όπως He-Man and the Masters of the Universe, She-Ra: Princess of Power, Jayce and the Wheeled Warriors αλλά και ως Story Editor στο Real Ghostbusters (για τις περισσότερες από αυτές τις σειρές μπορείτε να βρείτε και αφιερώματα στο φόρουμ μας, στα ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ). Στη συνέχεια άρχισε να ασχολείται με τηλεοπτικές σειρές με τις πιο γνωστές από αυτές τα The New Twilight Zone, Murder She Wrote (ελληνιστί: Η συγγραφέας ντεντέκτιβ) και το Walker, Texas Ranger (ναι, αυτό με τον Chuck Norris). Για την τελευταία μάλιστα εκτός από ένα επεισόδιο που έγραψε ήταν και supervising producer, άφησε όμως τη σειρά για να ασχοληθεί με το Babylon 5.

 

post-6330-1249545013_thumb.jpg

 

Για το B5 δε θα αναφερθώ εκτενώς μια και υπάρχει ήδη ένα πολύ καλό αφιέρωμα εδώ. Θα τονίσω απλά ότι η σειρά πέρασε πάρα πολλές δυσκολίες μέχρι να βγει στον αέρα, κι αυτό γιατί ο JMS πρότεινε κάτι που δεν το είχε ξανακάνει καμία σειρά μέχρι τότε. Μία μεγάλη ιστορία, ένα διαστημικό "έπος" που θα διαρκούσε 5 χρόνια. Σε ένα χώρο τόσο ευμετάβλητο όσο η τηλεόραση που οι τηλεοπτικές σειρές κόβονται από τη μία στιγμή στην άλλη, κάτι τέτοιο ακούγονταν ανήκουστο. Ο ίδιος όμως επέμενε (έχοντας ήδη ετοιμάσει το πλάνο και για τα 5 χρόνια) και παρά τα εμπόδια που συνάντησε στο δρόμο του κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Έτσι η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 22 Φεβρουαρίου του 1993. Ενάντια σε όσους τον αμφισβήτησαν κατάφερε και κράτησε 5 χρόνια και κέρδισε 2 Hugo Awards (Best Dramatic Presentation) και 2 Emmy (makeup και visual effects). Ο ίδιος έγραψε τα 91 από τα 110 συνολικά επεισόδια, καθώς και τα σενάρια για τις 6 τηλεταινίες που βγήκαν βασισμένες στη σειρά. Λόγω της έντονης απήχησης της, προέκυψε και μία spin-off σειρά, το Crusade το οποίο όμως κράτησε πάρα πολύ λίγο (13 επεισόδια).

 

Από τη σειρά προέκυψαν και κάποια κόμικ. Πιο συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 1994 βγήκε μία μηνιαία σειρά από τη DC της οποίας το πρώτο τεύχος έγραψε το Straczynski ενώ το 1998 βγήκε και μία limited series 3 τευχών, το "Babylon 5: In Valen's Name" επίσης γραμμένο από τον ίδιο. Να αναφερθεί εδώ ότι αυτες δεν ήταν οι πρώτες του επαφές με τα κόμικ. Πιο συγκεκριμένα είχε γράψει στο παρελθόν τα σενάρια για τεύχη των "Teen Titans Spotlight" (#13, 1987, DC), "The Twilight Zone" (#2, 1991, NOW) και "Star Trek" (#16, 1991, DC).

 

Η σχέση του αυτή με τα κόμικ διατηρήθηκε και μετά το B5 και πολύ πιο έντονα μάλιστα. Το 1999 ξεκίνησε να γράφει για την Top Cow (της Image) το Rising Stars, μία σειρά που πολύ σύντομα χαρακτηρίστηκε το "Watchmen" της δεκαετίας του 1990. Διήρκησε 24 τεύχη και οι κριτικές που απέσπασε ήταν διθυραμβικές. O JMS απέδειξε για άλλη μια φορά το ταλέντο του και μια νεα καριέρα στο χώρο των κόμικ άρχισε να εμφανίζεται. Η επόμενη δουλειά του ήταν το Midnight Nation, ένα limited series 12 τευχών (κάτω από δικό του imprint πλέον - Joe's Comics), στο χώρο του paranormal αυτή τη φορά που επίσης άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Να σημειωθεί εδώ ότι και σε αυτά τα κόμικ (όπως στο Β5) ο JMS είχε ήδη έτοιμη όλη την ιστορία πριν βγει καν το πρώτο τεύχος, στήνοντας έτσι με πολύ ωραίο τρόπο την εξέλιξη της ιστορίας (και σε αντίθεση με πολλά άλλα κόμικ/σειρές που όσο πουλάνε τραβάνε την ιστορία και απ' τα αυτιά για να τη συνεχίσουν). Αυτό μάλιστα πλέον θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικά του και είναι κάτι που τραβάει πολλούς φανς στις δουλειές του.

 

post-6330-1249545053_thumb.jpgpost-6330-1249545041_thumb.jpg

 

Η συνέχεια αποδείχθηκε πιο mainstream με τον ίδιο να συνάπτει αποκλειστικό συμβόλαιο με την Marvel. Η πρώτη του δουλειά εκεί; To Amazing Spider-Man το οποίο είχε πάρει λίγο την κατιούσα εκείνο τον καιρό με πολύ μέτριες ιστορίες. Ξεκίνησε με το τεύχος #30 (ως vol.2 - αντιστοιχεί στο 471 του vol.1) και το αποτέλεσμα ήταν άμεσο. O JMS τριπλασίασε τις πωλήσεις του περιοδικού ενώ η ιστορία στα πρώτα 6 τεύχη κέρδισε ένα Eisner Award:

2002 - Best Serialized Story: Amazing Spider-Man #30-35: "Coming Home", by J. Michael Straczynski, John Romita, Jr., and Scott Hanna (Marvel)

Στην πορεία, άρχισε να ασχολείται και με πολλούς άλλους μεγάλους τίτλους της Marvel όπως το Fantastic Four (τεύχη #527-541), Dr. Strange: Beginnings and Endings (miniseries με το origin του χαρακτήρα), Silver Surfer: Requiem (miniseries) και Thor (ongoing από το καλοκαίρι του 2007). Ανέλαβε επίσης το "reboot" της Squadron Supreme με τη σειρά "Supreme Power" η οποία απευθυνόταν σε μεγαλύτερης ηλικίας κοινό ενώ κυκλοφόρησε και κάποιους καθαρά δικούς του τίτλους όπως το Dream Police (one-shot), το The Book of Lost Souls (ongoing) και το Bullet Points (miniseries - αφιέρωμα εδώ). Για το 2008 έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή του στη μίνι σειρά "The Twelve" η οποία ακούγεται άκρως ενδιαφέρουσα (μπορείτε να δείτε κάποιες δηλώσεις του στο comicbookresources.com εδώ).

 

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια συνέχισε να ασχολείται και με την τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά και με τον κινηματογράφο. Όσον αφορά την τηλεόραση ήταν ο δημιουργός (και σεναριογράφος) της σειράς Jeremiah η οποία ήταν επίσης βασισμένη σε κόμικ (αφιέρωμα εδώ), έγραψε τον πιλότο για μία ακόμα σειρά βασισμένη στο Β5, το "Legend of the Rangers" η οποία όμως δεν προχώρησε, και το σενάριο μιας τηλεταινίας βασισμένη στη Συγγραφέα Ντεντέκτιβ, το "Murder, She Wrote: A Story to Die For". Επίσης το καλοκαίρι που μας πέρασε κυκλοφόρησε σε DVD το "Babylon 5: The Lost Tales" με 2 ωριαία επεισόδια με χαρακτήρες από το Babylon 5. Πέρα από αυτά τον προσέγγισε και το 2004 η Paramount με πρόταση να γίνει Executive Producer της σειράς Star Trek: Enterprise αλλά αρνήθηκε θεωρώντας ότι δε θα τον άφηναν να πήγαινε τη σειρά στην κατεύθυνση που είχε στο μυαλό του. Επιπλέον και για τη σειρά Global Frequency (επίσης βασισμένη σε κόμικ - αφιέρωμα εδώ) ήταν να αναλάβει το ρόλο του Executive Producer αλλά τελικά η σειρά δεν προχώρησε πέραν ενός unaired pilot.

 

post-6330-1249545005_thumb.jpg

 

Στο ραδιόφωνο έγραψε τη σειρά "The City of Dreams" για το scifi.com και τη σειρά "The Adventures of Apocalypse Al" για ένα καναδικό σταθμό.

 

Στο χώρο του κινηματογράφου έκανε το μεγάλο πέρασμα το 2006 όταν αγοράστηκε από την Universal το σενάριο του για ένα θρίλερ, το Changeling το οποίο γυρίζεται αυτήν την περίοδο με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie και σκηνοθέτη τον Clint Eastwood. Αυτό αμέσως άνοιξε τις πόρτες διάπλατα με αποτέλεσμα οι κινηματογραφικές προτάσεις να πέφτουν βροχή. Για την ώρα έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ο σεναριογράφος στις ταινίες "They Marched Into Sunlight", "World War Z" αλλά και "Silver Surfer".

 

Τέλος να σημειωθεί ότι από βιβλία έχει κυκλοφορήσει τρεις νουβέλες τρόμου, τα Demon Night, Othersyde, και Tribulations ενώ έχει γράψει και το "The Complete Book of Scriptwriting" το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από σχολές ως εισαγωγικό βιβλίο για μαθήματα σεναριογραφίας και βρίσκεται ήδη στην 3η του έκδοση. Επίσης, το 2005 ο JMS ξεκίνησε και κάτι ακόμα που έγινε για πρώτη φορά στο χώρο της τηλεόρασης. Την έκδοση σε βιβλιά όλων των σεναρίων του από τη σειρά Βabylon 5 σε πολύ πιο προσιτή τιμή από αυτήν στην οποία κυκλοφορούσαν στο παραεμπόριο. Όχι μόνο αυτό αλλά τα βιβλία επίσης περιέχουν σωρία πληροφοριών πάνω στο Making-Of της σειράς με πολλές ανέκδοτες ιστορίες, φωτογραφίες και behind-the-scenes info. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο 13ος τόμος από τους 15 που θα κυκλοφορήσουν συνολικά.

 

Πρίν κλείσει αυτό το αφιέρωμα θα ήθελα να αναφέρω ένα ακόμα από τα χαρακτηριστικά του JMS, το οποίο είναι η άμεση επικοινωνία του με τους fans. Ήδη από το 1984 όταν το internet δεν είχε καν τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα, αυτός το χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί με τους θεατές των σειρών του και να ακούει τις προτάσεις του. Αυτό συνεχίζει μέχρι και σήμερα και μέσω αυτής της επικοινωνίας εξακολουθεί να απαντάει σε απορίες αλλά και να ενημερώνει τον κόσμο για τα μελλοντικά σχέδια του. Δε διστάζει να απαντήσει όταν τον κατηγορούν για κάτι και υπερασπίζεται πάντα τεκμηριωμένα και εκτενώς τις απόψεις του σε διάφορα θέματα (από τηλεοπτικά μέχρι και θρησκευτικά ή πολιτικά).

 

Τέλος, μία λίστα με τα βραβεία που έχει συλλέξει κατά καιρούς:

 

2 Hugo Awards

Ray Bradbury Award από τους Science Fiction and Fantasy Writers of America

Saturn Award

E Pluribus Unum Award από το American Cinema Foundation

Eisner Award

Inkpot Award

Τρία Emmy Awards (για το Babylon 5).

Eagle Award

2 awards από το Space Frontier Foundation.

 

post-6330-1249545033_thumb.png

 

Links:

wikipedia

imdb

jmsnews.com

worldofjms.com

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Αν μαζευτούμε πολλοί μπορούμε να κάνουμε θρησκεία. In Valen's name! :thanks:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  1600
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  10
  • Reputation:   15
  • Achievement Points:  10
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Αναμφισβήτητα ο αναμορφωτής του αγαπημένου μου χάρτινου (ήπερ)ήρωα Ανθρώπου-Αράχνη... μια και ο αγαπημένος μου ήρωας κόμικς είναι ο Αστερίξ των θεών Γκοσινύ-Ουντερζό.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3018
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  201
  • Reputation:   306
  • Achievement Points:  201
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6127 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Ρε παιδιά μη λέτε τέτοια!!! Αναμορφωτής !!!

 

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Είναι τέτοιος ο εγωϊσμός του που κακοποιήσε ασύστολα τον spiderman και μετά αντί να το παραδεχθεί τα φόρτωσε όλα στους

 

editors.

 

Ας έμενε στην τηλεόραση που έχει προσφέρει και ας άφηνε τα κομικς ήσυχα.

 

Έλεος.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Και μένα μου άρεσε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του στο Σπάιντερ-Μαν. Είχε τις χοντράδες του (με το συμπάθειο ΝΑ :rainbow: σε μέγεθος χοντράδες είχε κάνει) αλλά τέτοιο ενδιαφέρον στον ΠΠ είχα να δείξω από εποχή... #250. Αναμφισβήτητα.

Επεξεργασία από comicsell
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  149
  • Content Count:  1759
  • Reputation:   2296
  • Achievement Points:  1759
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6419 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Φίλε giannis8977 όταν παρακολουθείς τη δουλειά ενός ανθρώπου για πολλά χρόνια τον κρίνεις με βάση όλη του την πορεία. Γενικά ο JMS ακόμα και στα κόμικ έχει κάνει φοβερή δουλειά (έχεις διαβάσει πχ Rising Stars και Midnight Nation?). Όσο για το ότι ρίχνει τις ευθύνες αλλού δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο. Έχοντας διαβάσει κείμενα του δε διστάζει να παραδεχτεί τα λάθη του ούτε προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του. Ακόμα και όταν δει ότι όλοι οι άλλοι διαφωνούν με κάτι που έκανε, αν ο ίδιος το θεωρεί σωστό θα το υπερασπιστεί αναλυτικά και με επιχειρήματα, δε θα προσπαθήσει δηλαδή να αλλοιώσει τα γεγονότα για να τη "βγάλει καθαρή".

 

Δεν είμαι ούτε δικηγόρος του, ούτε ο #1 fan του. Απλά εδώ και κάμποσα χρόνια παρακολουθώ το τι κάνει και έχω φτάσει να τον εκτιμώ πολύ για αυτά που κάνει. Υπάρχουν πολλά πράγματα και σοβαρά στα οποία διαφωνώ μαζί του - όπως και ιστορίες που έγραψε και δε μ' άρεσαν - παρόλα αυτά, στο σύνολο του είναι πάρα πολύ αξιόλογος δημιουργός και γι' αυτό όπου δω γραμμένο το όνομα του ξέρω ότι σίγουρα θα είναι κάτι το ποιοτικό.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

έχεις διαβάσει πχ Rising Stars και Midnight Nation?

 

Μου ήρθε όρεξη να τα ξαναδιαβάσω! Ειδικά το Midnight περισσότερο από καλό!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1621
  • Content Count:  5060
  • Reputation:   34605
  • Achievement Points:  5068
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6191 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μου ήρθε όρεξη να τα ξαναδιαβάσω! Ειδικά το Midnight περισσότερο από καλό!

 

 

 

Άλλος ένας υποστηρικτής του εδώ. Μαζί με τα ανωτέρω βάζω και τα ΤΡΒ του Supreme Power. Επίσης πάρα πολύ καλή σειρά με φοβερό σκίτσο από τον Gary Frank, που έκανε και το Midnight Nation. Βέβαια πρέπει να ομολογήσω πως δεν έχω διαβάσει τον Σπάιντερμαν που έχει γράψει κι ούτε με ενδιαφέρει, ούτε απ' αυτόν ούτε από κάποιον άλλο, μια που δεν διαβάζω σειρές που κρατάνε δεκαετίες - δεν έχει νόημα αφού από ένα σημείο και μετά είναι σκέτη σαπουνόπερα...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3018
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  201
  • Reputation:   306
  • Achievement Points:  201
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6127 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Φίλε giannis8977 όταν παρακολουθείς τη δουλειά ενός ανθρώπου για πολλά χρόνια τον κρίνεις με βάση όλη του την πορεία. Γενικά ο JMS ακόμα και στα κόμικ έχει κάνει φοβερή δουλειά (έχεις διαβάσει πχ Rising Stars και Midnight Nation?). Όσο για το ότι ρίχνει τις ευθύνες αλλού δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο. Έχοντας διαβάσει κείμενα του δε διστάζει να παραδεχτεί τα λάθη του ούτε προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του. Ακόμα και όταν δει ότι όλοι οι άλλοι διαφωνούν με κάτι που έκανε, αν ο ίδιος το θεωρεί σωστό θα το υπερασπιστεί αναλυτικά και με επιχειρήματα, δε θα προσπαθήσει δηλαδή να αλλοιώσει τα γεγονότα για να τη "βγάλει καθαρή".

 

Δεν είμαι ούτε δικηγόρος του, ούτε ο #1 fan του. Απλά εδώ και κάμποσα χρόνια παρακολουθώ το τι κάνει και έχω φτάσει να τον εκτιμώ πολύ για αυτά που κάνει. Υπάρχουν πολλά πράγματα και σοβαρά στα οποία διαφωνώ μαζί του - όπως και ιστορίες που έγραψε και δε μ' άρεσαν - παρόλα αυτά, στο σύνολο του είναι πάρα πολύ αξιόλογος δημιουργός και γι' αυτό όπου δω γραμμένο το όνομα του ξέρω ότι σίγουρα θα είναι κάτι το ποιοτικό.

 

Απλά διαφωνούμε τελείως καλέ φίλε sneaker.

 

Είχα την ατυχία να διαβάζω το joes comics imprint καθώς και το supreme power (τα πρώτα τεύχη πολύ καλά, μετά το τεύχος 7 απαράδεκτο)

 

το run του στο fantastic four ( τα πρώτα 2-3 τεύχη καλούτσικα μετά για τα πανηγύρια)

 

τέλος πάντων ότι αρέσει του καθενός διαβάζει. Αυτή είναι και η ομορφιά των συζητήσεων μεταξύ φαν η diversity γούστων.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  5004
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  255
  • Reputation:   448
  • Achievement Points:  255
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5899 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

Ανεξάρτητα με το τι λέγεται εγώ πιστεύω πως ο STRACZYNSKI έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στο amazing spider-man! Έχω σχεδόν όλα τα τεύχη του και πραγματικά δεν βαριέμαι να τα διαβάζω και 2 και 3 και 4 φορές. Είναι ένας από τους σχεδιαστές υπερηρώων που τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28489
  • Reputation:   190276
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  760
  • With Us For:  6373 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

ρε σεις... ο άνθρωπος είναι απίστευτος... όταν ανοίξει η εκκλησία, στείλτε μου να γραφτώ.

 

To Rising Stars είναι απλώς εκπληκτικό, τα Supreme έχουν απίστευτο χαβαλέ και χτες μετά την προτροπή του frequently attitudes ξεπάστρεψα το Midnight Nation το οποίο πολύ απλά, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου....

 

δεν ξέρω τι έκανε στον SpiderMan (πέραν των όσων έχω ακούσει για εκείνο το One More Day) και ούτε που με νοιάζει :) το Thor ξεκίνησε καλά, αλλά κάπου στην πορεία δε με εξιτάρει, το Silver Surfer δεν ήταν και τίποτα το φοβερό και το Twelve που κάνει τώρα τσουλάει ευχάριστα και ίσως να το απολάμβανα καλύτερα αν το διάβαζα όλο μαζί και όχι τεύχος-τεύχος όπως βγαίνει.

 

Εν κατακλείδι φαίνεται σα να σκαρώνει θριάμβους όταν αναλαμβάνει κάτι εν λευκώ, ενώ (απ'ότι καταλαβαίνω) όταν πιάνει κάτι που έχει δικλείδες τύπου continuity, μεγαλύτερο σύμπαν κλπ, τότε απλώς κάνει τουλάχιστον καλά κόμικ.

 

:cheers5:

 

ΥΓ όποιος θέλει, ας κάνει μια παρουσίαση το Midnight Nation. Ο τρόπος με τον οποίο ήθελα εγώ να γίνει αποδείχτηκε πολύ esoteric, idiosyncratic και μάλλον κατανοητός μόνο σε όσους το έχουν ήδη διαβάσει. Αδυνατώ όμως να κάνω οτιδήποτε λιγότερο. Είναι πολυεπίπεδο αριστούργημα και αυτό το οποίο δικαιούται (ΙΜΗΟ) είναι μια αφαιρετική, ασυνήθιστη, πολυεπίπεδη παρουσίαση η οποία να μιλάει καθαρά στην ψυχή (και η ψυχή δεν καταλαβαίνει από λόγια, ή έστω όχι μόνο από αυτά... η ψυχή επηρρεάζεται από εικόνες, από συναισθήματα, από αρώματα, από όλες τις αισθήσεις)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

O STRACZYNSKI έχει την τιμητική του στα solicitations της DC για τον μήνα Αύγουστο. Μας παρουσιάζει/εισάγει τους σουπερήρωες της Archie Comics του 1945 στο σημερινό σύμπαν της DC.

 

THE RED CIRCLE

J. Michael Straczynski dives into the DC Universe at last – and he’s bringing four of the finest heroes of the Golden and Silver Ages with him!

Completely reimagined for the modern world from their original appearances in Archie/MLJ publications, these four heroes will show you a side of the DC Universe you’ve never seen before!

Arriving weekly throughout the month of August, these specials thrust four amazing new characters into the heart of the DC story!

 

Περισσότερα εδώ:

 

http://www.newsarama.com/comics/090518-dc-...icitations.html

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4542
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  272
  • Reputation:   476
  • Achievement Points:  272
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5956 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Κι εγώ θαυμάζω το έργο του JMS, τόσο στα , Babylon 5, Rising stars και Midnight Nation, όσο και στο Thor.

 

Για το Spiderman τώρα: το δικό του ήταν, κατ' εμέ, το καλύτερο run από το 1990 μέχρι και το Brand New Day, μετά από εκείνα του Jim DeMatteis.

Πήρε έναν τίτλο που δεν είχε καθόλου δύναμη μέσα του και σε μερικά τεύχη έβαλε πάλι στο παιχνίδι δευτερεύοντες χαρακτήρες (που πάντα ήταν η μεγάλη δύναμη του Spiderman) έκανε τη ζωή του Peter Parker να αλλάξει σημαντικά και έκανε ένα από τα πιο θαραλέα βήματα, βάζοντάς τον να αποκαλύψει την ταυτότητά του πρώτα στους Avengers και μετά σε όλον τον κόσμο. Συν το πολύ πετυχημένο γράψιμο κατά το Civil War.

Δυστυχώς, όμως, απέτυχε τραγικά το να αποδώσει τις περιπέτειες του ήρωα. Και τα run του DeMatteis ήταν πολύ "εσωτερικά", αλλά κρατούσαν τις μεταφυσικές ανησυχίες σε λογικά πλαίσια και είχαν περισσότερο να κάνουν με τη ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων (πχ το απίστευτο εκείνο τεύχος που ο Peter βλέπει τους νεκρούς γονιούς του ενώ υποφέρει από παραισθήσεις) Όμως η ισχυρά μεταφυσική υποπλοκή του JMS με την αβατάρα της αράχνης και τον προαιώνιο αραχνάνθρωπο πέταγε τον τίτλο πολύ μακριά από την ταυτότητα του ήρωα (Το Evolve or Die, όμως, ήταν έξυπνο ως ιδέα και άκρως συμβολικό, κάτι που οδηγούσε το χαρακτήρα πολύ μπροστά και που δημιουργούσε πρακτικά έναν νέο τίτλο για τις επόμενες γενιές), ενώ και οι νέοι κακοί ήταν απλά είτε λίγοι είτε αταίριαστοι με τον Spidey. Και καλύτερα να μην αναφέρω τα όσα ο JMS αποδίδει στις editorial αλλαγές του Quessada, γιατί μιλάμε για total fails.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Για το Spiderman τώρα: το δικό του ήταν, κατ' εμέ, το καλύτερο run από το 1990 μέχρι και το Brand New Day, μετά από εκείνα του Jim DeMatteis.

 

Έτσι λέω και γω... Λίγο υποτιμημένος ο J.M.DeMatteis στο σύνολό του.

 

 

 

Συμβουλές από τον J.M.S. για επίδοξους συγγραφείς.

Επεξεργασία από frequently_attitudes
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10019
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  2059
  • Reputation:   8665
  • Achievement Points:  2059
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5457 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Ε ενταξει οχι και υποτιμημενος ο Dematteis.Μια χαρα αγαπητος ειναι στους κυκλους των φιλων του αραχνανθρωπου,και πως θα μπορουσε να μην ειναι εξαλλου αφου μιλαμε για τον ανθρωπο που εγραψε το Kraven's Last Hunt το οποιο φροντισε να ξεπατυκωσει ο Straczynski πριν λιγα χρονια με το "the other" storyline του.Οσον αφορα στον JMS δεν μπορω να πω οτι γνωριζω τη δουλεια του σε βαθος αλλα οσον αφορα τον spidey μπορω να πω οτι το run του μου αρεσε.Το προβλημα με τον spidey ειναι οτι πολυ απλα δεν γνωριζουμε που τελειωναν οι ιδεες του JMS και που αρχιζαν των editors(one ore day).Oσον αφορα το γραψιμο του στο τιτλο μου αρεσε πολυ και ειχε περιορισει το campy στυλ του spidey,παρολα αυτα ενα λαθος που εκανε ειναι οτι πραγματικα παραγκωνισε σχεδον ολο το support cast tou peter και ειχε μονο την MJ k th θεια May.Βεβαια μην ξεχναμε οτι επι JMS ειχαμε πρωτοφανες characterization για τη θεια May πραγμα το οποιο ειχαν αμελησει να κανουν στη Μαρβελ απο την δεκαετια του 60'.Παντως μακαρι να ειχε μεινει και αλλο στο amazing kαι να βλεπαμε τις επιπτωσεις που θα ειχε η αποκαλυψη της ταυτοτητας του spidey sth μετα civil war εποχη.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

http://www.comicbook...rticle&id=28907

 

Μια ακόμη συνέντευξή του που σχολιάζει τα κινηματογραφικά του.

 

Σε κάποιο σημείο μιλάει για το τελευταίο δείπνο του με τον Αντρέα Κατσούλα πριν αποχωρήσει "στο κενό μεταξύ των γαλαξίων" (μια φράση που έλεγαν στο Β5 για τους ηθοποιούς που είχαν πεθάνει) μαζί με άλλους συντελεστές του σίριαλ. Η συνάντηση ήταν και σκηνή στο τελευταίο επεισόδιο του Β5. Προφητική.

 

Θα ήθελα πάρα μα πάρα πολύ να ήμουν και γω σε αυτό το τραπέζι.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Δυο συνεντεύξεις (τι πρωτότυπο) που σχολιάζει τους λόγους που αφήνει τους μηνιαίους τίτλους των Superman & Wonder Woman. H τρελή (ίσως) επιτυχία του Origina Graphic Nover "Superman Earth One" τον ωθεί να γράψει το δεύτερο πιο σύντομα απ' ότι περίμενε. Τα κεφάλια της DC θέλουν να προωθήσουν tpbs με πρωτογενές υλικό, πράγμα που η Marvel απόφευγε συστηματικά.

 

http://www.newsarama.com/comics/J-Michael-Straczynski-leaving-montly-comics-101112.html

http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=29374

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12722
  • Group:  Members
  • Topic Count:  176
  • Content Count:  7346
  • Reputation:   39533
  • Achievement Points:  7346
  • Days Won:  40
  • With Us For:  5064 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Έκανε το κακό που έκανε στην WW και τώρα πάει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Δηλαδή την έκανε κιόλας!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Συνέντευξη του Straczynski για τη δουλειά του στο Watchmen.
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Ο δημιουργός μιλάει για τη δουλειά του στο C2E2.

 

Τις προθέσεις του στο Wonder Woman, την επιτυχία του στο Earth One και τη συνέχεια το Φθινόπωρο.

Σχολιάζει τα πριν και τα μετά της πορείας του στο Thor. Το πόσο του άρεζε το παντρεμένο ζευγάρι των Πάρκερ, και η θεία του δίπλα γνωρίζοντας το μυστικό. Ετοιμάζει δυο σειρέςστην τηλεόραση. Ελπίζω μια τουλάχιστον να του πάει καλά.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Επιστρέφει το imprint Joe's Comics. O JMS θα εκδόσει νέα κόμικς στην IMAGE, Falling Angel, Ten Grand, Guardians και Sidekick. Τα περιμένω με ενδιαφέρον.
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   121007
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6349 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

J. Michael Straczynski is teaming up with Legendary Comics with penciler Geoff Shaw and Inker Matt Banning for a project called The Majestic Files. Take a look at a sample of the art below.

 

If you know a thing or two about UFO culture, then you've probably already figured out this has something to do with the Majecstic-12, an alleged secret committie of scientists, military leaders, and government offiicals created to investiage tthe infamous 1947 Roswell crash.

 

No word yet on a release date, but keep this one on your radar.

 

post-556-0-62150000-1342359762_thumb.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Ο JMS σκηνοθετεί νέα ταινία ονόματι The Flickering Light.
Οι πρωταγωνιστές είναι μια ομάδα ρουμάνων ηθοποιών, φυλακισμένοι σε στρατόπεδο συγκέντωσης τοιυ 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, που αναγκάζονται να συμμετάσχουν στα γυρίσματα μιας ταινίας Ναζί σκηνοθέτη της εποχής. Αληθινή ιστορία.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

O BEN TEMPLESMITH (Fell) επιστρέφει με ένα κόμικ του J. MICHAEL STRACZYNSKI. Κάτω από την ομπρέλα της Image θα δούμε νέες προσωπικές δουλειές του JOE MICHAEL STRACZYNSKI.

Δε χορταίνω να λέω το όνομά του!
 

TEN GRAND 1 – GEM OF THE MONTH
story J. MICHAEL STRACZYNSKI
art / cover BEN TEMPLESMITH
variant cover BILL SIENKIEWICZ
MAY 1
32 PAGES / FC / M
$2.99
Joe Fitzgerald was a mob enforcer until the day he met Laura, who convinced him to leave that world behind. Before quitting, Joe agreed to one last job, little realizing that the man he'd been sent to kill was deeply involved in demonlogy. He survived Joe's attempt and came after him, fatally wounding Joe and killing Laura. As he lay dying, an angelic force (who may or may not be what she appears) pointed out that where she is going, he can't follow, and where he is going, he wouldn't want her to follow. But if he will agree to work for them as a different kind of enforcer, they will bring him to life and keep on bringing him to life every time he is killed in a righteous cause. The reward: for those five minutes of death, he will be with Laura again. Would you endure an eternity of pain and death, dying over and over, to be with the woman you love for just five minutes each time you died? Most people might say no. But Joe Fitzgerald isn't most people.
A bold new era begins with the long-anticipated return of Joe's Comics, the imprint that brought you MIDNIGHT NATION and RISING STARS. All-new stories from J. MICHAEL STRACZYNSKI (Babylon 5, Jeremiah, Thor, Amazing Spider-Man, Superman: Earth One) return in 2013 with an action packed line up featuring everything from superhero action to supernatural thrillers. Watch this space as a new wave of exciting, challenging and experimental stories begins!


Έχω αρχίσει να παίρνω αρκετά της IMAGE!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76876
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5872 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:dance: αυτλα είναι νέα! :mafia:

 

η image είναι η νέα vertigo, εδώ και κάμποσο καιρό!

 

:beer6:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Falling Angel, Ten Grand, Guardians and Sidekick.

Οι τίτλοι των 4 πρώτων σειρών που θα εκδόσει. Περισσότερα εδώ.

Μια μίνι συνέντευξη εδώ.

 

Δυο σελίδες από τον BEN TEMPLESMITH (Fell)

 

post-3787-0-48066700-1362066623_thumb.jpg post-3787-0-90771600-1362066630_thumb.jpg

 

It's the start of a new era for Joe's Comics -- and readers can soon get in on the ground floor of what is to come!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82149
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6066 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Συνέντευξη του Straczynski για το νέο του Imprint, την πολύ καλή αρχή στις πωλήσεις, τον τρόπο που θα λειτουργεί, τα μελλοντικά του σχεδια στα κόμικς, και τα τελευταία των κινηματογραφικών του δρώμενων.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.