hudson Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 6 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 88 Content Count: 3192 Reputation: 31801 Achievement Points: 3237 Days Won: 118 With Us For: 2794 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 6 Μετά την μεγάλη επιτυχία της Ταναναρίβη, η εκδοτική αποφάσισε φέτος να κινηθεί εκδοτικά προς αυτή την κατεύθυνση, δλδ BD και ξερό ψωμί , κάνοντας στη άκρη άλλα είδη κόμικς . Κάποιοι ενθουσιάστηκαν, κάποιοι το περίμεναν, κάποιοι ούτε κρύο ούτε ζέστη, κάποιοι αδιαφόρησαν και κάποιοι δεν τρελάθηκαν. Το σίγουρο είναι ότι σε πολλούς άρεσε η στροφή αυτή, γιατί από τότε που η κυρίαρχος (προ πολλών χρόνων) των BD στην χώρα μας κυρία Μαμούθ έγινε η σκιά του εαυτού της, λείπει αυτό το είδος σε πολλούς. Λοιπόν το πρώτο ΓαλλοΒελγικό που βγάζει το 2025 ο "Μικρός Ήρως" έχει τον τίτλο Μαρσουπιλαμί - Το Θηρίο (γαλλικά LA BETE) σε σενάριο Zidrou και σχέδιο Frank Pe. Το La Bete έχει κυκλοφορήσει στο εξωτερικό σε δύο τόμους όπου ο πρώτος περιλαμβάνει τα τεύχη #1-8 και ο δεύτερος τα τεύχη #9-17. Ο "Μικρός Ήρως" εξέδωσε φέτος τον πρώτο τόμο και σύμφωνα με τον εκδότη Λεωκράτη Ανεμοδουρά, τον δεύτερο τόμο θα τον δούμε στα μέρη μας, πρώτα ο Θεός, το 2026. Από το οπισθόφυλλο Το θηρίο υπήρχε πολύ πριν το ονομάσουν Μαρσουπιλαμί. Πραγματικός γρίφος για τους ζωολόγους, με μια απίστευτα μακριά ουρά, το ζώο αυτό είναι προικισμένο με εκπληκτική δύναμη, εξαιρετική ευφυία, βαθιά ενσυναίσθηση και... τρομερή λαιμαργία. Αυτή είναι η αληθινή ιστορία ενός τέτοιου θηρίου που ξεφεύγει από τους καταπιεστές του στο βροχερό Βέλγιο του 1955 Βραβείο Καλύτερου Σχεδίου, Albert Uderzo 2021 Η ΥΠΌΘΕΣΗ Η ιστορία μας ξεκινάει στο λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο τον Νοέμβριο του 1955, όταν ένα καράβι φτάνει από την νότια Αμερική κουβαλώντας παράνομα ζώα. Μέσα σε αυτά βρίσκονταν και το Θηρίο. Στις αμέσως επόμενες σελίδες μεταφερόμαστε στις Βρυξέλλες όπου συναντάμε τον Φρανσουά (τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας), ένα νεαρό αγόρι που μένει με την μητέρα του (ο πατέρας του εξαφανισμένος χρόνια τώρα) που προσπαθεί να το μεγαλώσει δουλεύοντας στην ψαραγορά. Ο Φρανσουά είναι ένα παιδί λίγο ήσυχο, λίγο μαζεμένο, με καλή καρδιά, δέχεται καθημερινά bullying από τους συμμαθητές του, αγαπάει πολύ τα ζώα και παρόλο τις αντιρρήσεις της μητέρας του, έχει κάνει το σπίτι τους ζωολογικό κήπο. Ώσπου μια μέρα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το Θηρίο και από κει και πέρα αρχίζει η περιπέτεια... Είναι ένα κόμικ που μιλάει για την φιλία, για την ψυχολογική και σωματική βία των ανθρώπων και την κακοποίηση των ζώων. Περιγράφονται γεγονότα και καταστάσεις που στις μέρες μας μοιάζουν αδιανόητα και διώκονται ποινικά, αλλά στην εποχή που διαδραματίζονται μάλλον είναι φυσικά... Το Σενάριο Το σενάριο είναι καλογραμμένο με απίστευτα καλή ροή και δεν σε αφήνει ούτε στιγμή να το αφήσεις Έχει στιγμές βίας, χαράς, γέλιου, συγκίνησης, λύπης και όλα αυτά δοσμένα με έναν ρεαλιστικό τρόπο και με φοβερή συνοχή. Το Σχέδιο Το σχέδιο είναι καταπληκτικό, τόσο BD. Αποτυπώνει τα γεγονότα τέλεια. Οι εκφράσεις των προσώπων των ανθρώπων δείχνουν τόσο ωραία κάθε συναίσθημα (αγωνία, λύπη, χαρά, τρόμο κτλ). Ο χρωματισμός νομίζω ότι του ταιριάζει πολύ που αποτυπώνει τα γεγονότα και την εποχή τέλεια. Η Έκδοση Η έκδοση το "Μικρού Ήρωα" στα κλασικά στάνταρ της εκδοτικής, καλής ποιότητας εσωτερικές σελίδες, ματ/λείο εξώφυλλο (θα το προτιμούσα λίγο ποιο χοντρό και γυαλιστερό), φοβερή μετάφραση και επιμέλεια (δεν παρατήρησα κάποιο λάθος), η γραμματοσειρά στην αρχή μου ξένισε λίγο αλλά αμέσως την συνήθισα. Τώρα για το μέγεθος, νομίζω στο εξωτερικό είναι σε μεγαλύτερο φορμάτ κατά 3 εκατοστά και στο πλάτος αλλά και στο ύψος. Σε εμάς η εκδοτική το έβγαλε 21x 25 δλδ όσο ένα κλασικό BD στο πλάτος αλλά κατά 3cm κοντότερο στο ύψος (δεν γνωρίζω γιατί) παρόλα αυτά δεν χάνει καθόλου στο σχέδιο. Από έξτρα, στο τέλος μόνο έχει μερικές σελίδες με τίτλο Το Αληθινό Μαρσουπιλαμί. Γενικά είναι ένα ωραίο κόμικ με φοβερό σενάριο και καταπληκτικό σχέδιο. Νομίζω ότι η επιλογή της εκδοτικής για το πρώτο BD της χρονιάς θα την βγάλει ασπροπρόσωπη. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Υ. Γ. Πέρσι είχα κάνει πάλι την παρουσίαση του πρώτου νέου κόμικ της χρονιάς του "Μικρού Ήρωα" (Το Superman Άνθρωπος και Υπεράνθρωπος), δεν ξέρω αν του έφερα γούρι, αν όχι συγνώμη. Ελπίζω φέτος να πάει καλύτερα... Τέλος πάρτε και την περιγραφή από το site της εκδοτική, δωράκι από εμένα Spoiler To φανταστικό ζώο των παιδικών μας χρόνων σε ένα σκοτεινό remake! Το θηρίο υπήρχε πολύ πριν το ονομάσουν Μαρσουπιλαμί. Πραγματικός γρίφος για τους ζωολόγους, με μια απίστευτα μακριά ουρά, το ζώο αυτό είναι προικισμένο με εκπληκτική δύναμη, εξαιρετική ευφυία, βαθιά ενσυναίσθηση και... τρομερή λαιμαργία. Αυτή είναι η αληθινή ιστορία ενός τέτοιου θηρίου που ξεφεύγει από τους καταπιεστές του στο βροχερό Βέλγιο του 1955 και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του Φρανσουά. Ενός νεαρού αγοριού που είναι λάτρης των ζώων και που καθημερινά ανέχεται τη σωματική και ψυχολογική βία από συνομήλικούς του. Η αρχή μιας συναρπαστικής περιπέτειας – άλλοτε σκοτεινή αλλά πάντα γεμάτη ελπίδα – όπως και η αρχή μιας όμορφης φιλίας. Πρόκειται για έναν από τους πιο φημισμένους γαλλοβελγικούς τίτλους των κόμικς και ένα φανταστικό είδος ζώου που δημιουργήθηκε από τον André Franquin, το 1952. Ξεκινώντας ως ένα απλό κατοικίδιο των πρωταγωνιστών της σειράς «Spirou & Fantasio», κατέληξε να αποκτά τη δική του σειρά κόμικς και να αποτελεί έναν από τους πιο εμπορικούς τίτλους σε Γαλλία και Βέλγιο. Η φήμη του χαρακτήρα πήρε νέα ύψη, όταν μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη μέσω της Disney (1993) και μετέπειτα από μια εξίσου πετυχημένη γαλλικής παραγωγής σειρά κινουμένων σχεδίων (2000-2012). Στη χώρα μας, το Μαρσουπιλάμι διαδόθηκε τόσο μέσα από την σειρά κόμικς της Μαμούθκομιξ, αλλά πιο ειδικά μέσα από τη σειρά κινουμένων σχεδίων που έπαιζε στο Alter Channel στις αρχές του 2000. Οι συγγραφείς αποτίνουν έναν υπέροχο φόρο τιμής στο μυθικό ζώο που δημιούργησε ο Franquin, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν την βία απέναντι στα ζώα, το εμπόριο εξωτικών ζώων, όπως και τον εκφοβισμό των παιδιών. Ωστόσο, στο κέντρο της ιστορίας βλέπουμε τη φιλία που μπορεί να ενώσει ένα παιδί με ένα ζώο. Πρόκειται για έναν επανασχεδιασμό του μύθου του Μαρσουπιλαμί, τοποθετώντας τον σε ένα ρεαλιστικό μεταπολεμικό σενάριο. Συγκινητικό, σπαραχτικό και οπτικά εντυπωσιακό πρόκειται για ένα κόμικς που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. από το site 20 1 7 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 6 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 640 Reputation: 5622 Achievement Points: 717 Days Won: 1 With Us For: 2296 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 35 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 6 (Επεξεργασία) Διαβάστηκε και από μένα. Το βρήκα πολύ δυνατό! Σεναριακά ο πρώτος τόμος χτίζει την υπόθεση και ξεδιπλώνει όμορφα τους χαρακτήρες της σειράς. Γενικά αυτό που βρήκα άψογο ήταν η ροή. Ιδανική ισορροπία σε μπαλονάκια, εναλλαγή καρέ και διαλόγων, ατμόσφαιρας και σκηνοθεσίας, θα μπορούσες πραγματικά να διαβάζεις 500-600 σελίδες και να μην σε κούραζε καθόλου με αυτή την ροή. Στο σχέδιο δεν είχα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο γούστο ώστε να κλειδώσω και να πω ότι αυτό το στυλ είναι το αγαπημένο μου. Ακόμα και στα αγαπημένα μου αμερικανικά, πάντα το σχέδιο είχε τέτοιο ποικιλία που δεν μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο. Νομίζω σιγά σιγά αυτή η καθαρή και πιο "στρογγυλεμένη" γραμμή με λεπτομέρειες και με τους γεμάτους χρωματισμούς, που συναντάμε και στο συγκεκριμένο, αλλά και σε άλλα BD(Τεναναριβη κτλπ) τείνει να γίνει από τα αγαπημένα μου. Πραγματικά πολύ όμορφο και δεν ξέρω σε κάνει να νιώθεις ότι διαβάζεις κάτι ποιοτικό. Έκδοση στα πρότυπα του Μ.Η το μόνο που με χάλασε το μέγεθος που και στο original έτσι είναι πάνω κάτω. Βρήκα το μέγεθος πολύ άβολο και δυσκολεύτηκα να το ταιριάξω με κάποιο άλλο και να του βρω ράφι και σειρά. Επίσης πιστεύω ότι άξιζε να βλέπαμε και σε έναν τόμο, αλλά οκ λόγο τιμής μπορεί να μην τραβούσε. Ανυπομονώ για το τέλος της ιστορίας, ελπίζω να πάει καλά και να δούμε σύντομα την συνέχεια, θεωρώ ότι θα είναι από τα δυνατά κόμικς της χρονιάς και προτείνετε σε όλους. Καλή επιλογή και για δώρο σε άτομα που δεν έχουν μεγάλη επαφή με κόμικς. Επεξεργασία Φεβρουαρίου 7 από Lelis 16 Παράθεση
daredevil21 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 6 Member ID: 38661 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 501 Reputation: 5280 Achievement Points: 552 Days Won: 6 With Us For: 1231 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 28 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 6 (Επεξεργασία) Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση φίλε @ hudson . @ Lelis κάτι που ήθελα καιρό να αναφέρω είναι πως έχω εντυπωσιαστεί από τον ρυθμό διαβάσματος σου. Ο όγκος των graphic novels που έχεις διαβάσει τον τελευταίο χρόνο είναι ακραίος. Σε ζηλεύω,με την καλή έννοια Αύριο θα το πάρω κι εγώ ,δεν το πήρα κατευθείαν γιατί περίμενα να ενημερώσει ο μικρός ήρως το σάιτ για να δω τα ακριβή σημεία πώλησης. Επεξεργασία Φεβρουαρίου 6 από daredevil21 10 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 640 Reputation: 5622 Achievement Points: 717 Days Won: 1 With Us For: 2296 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 35 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7 8 hours ago, daredevil21 said: Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση φίλε @ hudson . @ Lelis κάτι που ήθελα καιρό να αναφέρω είναι πως έχω εντυπωσιαστεί από τον ρυθμό διαβάσματος σου. Ο όγκος των graphic novels που έχεις διαβάσει τον τελευταίο χρόνο είναι ακραίος. Σε ζηλεύω,με την καλή έννοια Αύριο θα το πάρω κι εγώ ,δεν το πήρα κατευθείαν γιατί περίμενα να ενημερώσει ο μικρός ήρως το σάιτ για να δω τα ακριβή σημεία πώλησης. Το μυστικό είναι να μην διαβάζεις πολλά disney & marvel 3 5 1 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 51 Content Count: 926 Reputation: 6348 Achievement Points: 993 Days Won: 21 With Us For: 538 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7 Εξαιρετική παρουσίαση @ hudson , ήθελα κι εγώ να το παρουσιάσω αλλά με πρόλαβες. Μόλις ολοκληρώσω όμως την ανάγνωση θα επιστρέψω με χορταστικότατο review! 6 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 88 Content Count: 3192 Reputation: 31801 Achievement Points: 3237 Days Won: 118 With Us For: 2794 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 44 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7 4 ώρες πριν, Lelis είπε: Το μυστικό είναι να μην διαβάζεις πολλά disney & marvel Χαίρομαι που δεν έβαλες τα DC μέσα 2 5 Παράθεση
Manitou Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7 Member ID: 2322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5073 Reputation: 39844 Achievement Points: 5147 Days Won: 105 With Us For: 6628 Days Status: Offline Last Seen: 28 λεπτά πριν Age: 46 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 7 Εκπληκτικό ήταν. Και εμένα μου άρεσε πολύ. Πάνω κάτω θα έγραφα αυτά που έγραψε ο @ hudson οπότε απλά προσυπογράφω και εγώ. Τα θέλουμε αυτά τα bd και μακάρι να συνεχίσουν οι εκδόσεις να βγάζουν και άλλα. 12 Παράθεση
kujo79 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 8 Member ID: 5975 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 222 Reputation: 2118 Achievement Points: 243 Days Won: 0 With Us For: 6229 Days Status: Offline Last Seen: 53 λεπτά πριν Age: 45 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 8 Το διάβασα σήμερα, μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Προσεγμένη έκδοση, και ωραίο σχέδιο. Όσον αφορά την πλοκή, καταπιάνεται με σοβαρά και "βαριά" θέματα και περιμένω την ολοκλήρωση του για να εκφράσω την τελική μου άποψη, ελπίζω να μην καθυστερήσει υπερβολικά. 11 Παράθεση
BoozerK Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 13 Member ID: 42792 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 3 Reputation: 18 Achievement Points: 3 Days Won: 0 With Us For: 149 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 18 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 13 Πάντα πίστευα ότι ο Marsupilami ήταν ένας καθαρά γαλλικός χαρακτήρας, επειδή είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με τα γαλλοβελγικά κόμικς. Ήταν έκπληξη να ανακαλύψω ότι ακόμη και η Disney απέκτησε κάποτε τα δικαιώματά του και δημιούργησε τη δική της σειρά κινουμένων σχεδίων! Αναρωτιέμαι πόσο διέφερε η εκδοχή τους από την αρχική ιδέα και γιατί σταμάτησαν την παραγωγή τόσο γρήγορα. 6 Παράθεση
daredevil21 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 21 Member ID: 38661 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 501 Reputation: 5280 Achievement Points: 552 Days Won: 6 With Us For: 1231 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 28 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 21 Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του πρώτου μέρους. Εξαιρετικό. Καταπιάνεται με θέματα που δυστυχώς είναι πάντα επίκαιρα, όπως ο ρατσισμός και το bullying, αλλά και με άλλα πιο ευχάριστα όπως η αγάπη για τα ζώα από την ματιά μιας αγνής ψυχής. Ανυπομονώ να κυκλοφορήσει το συντομότερο η συνέχεια. 11 1 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 640 Reputation: 5622 Achievement Points: 717 Days Won: 1 With Us For: 2296 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 35 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 Από ότι είδα, στο site της πολιτεία είναι πέμπτο σε πωλήσεις GN για το δίμηνο. Λέτε να τα πηγαίνει καλά σε πωλήσεις ; Νομίζω πάντως μετά τα Disney και το υπερηρωικο, τα BD φαίνονται να είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Απορώ που δεν είχαν κυκλοφορήσει περισσότερα από τις εκδοτικές. 4 1 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 51 Content Count: 926 Reputation: 6348 Achievement Points: 993 Days Won: 21 With Us For: 538 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14 Το διάβασα κι εγώ πριν καιρό, αλλά ξέχασα να γράψω! Το βρήκα εξαιρετικό, θίγει κοινωνικά ζητήματα με πολύ όμορφο τρόπο. Πολύ ενδιαφέρουσα και η ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι πολλά μπαλονάκια είναι στα γαλλογερμανικά (όπως αποφάσισα να τα ονομάσω ) των οποίων η μετάφραση βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Ένιωθα ότι μου διέκοπτε την ροή της αφήγησης, και ότι δεν διαβάζω κάτι μεταφρασμένο. Ενδιαφέρουσα αυτή η Αργκό, αλλά θα προτιμούσα να είναι όλα μεταφρασμένα και να υπάρχει κάποιο άρθρο ή κάτι τέτοιο που να την αναλύει . 8 Παράθεση
yorick Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 19 Member ID: 10084 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 88 Reputation: 1097 Achievement Points: 98 Days Won: 0 With Us For: 5891 Days Status: Offline Last Seen: 12 ώρες πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 19 Ένα εξαιρετικό κόμικ και μια εξίσου εξαιρετική έκδοση. Πολλά μπράβο στον Μικρό Ήρωα. Ανυπομονώ για το δεύτερο μέρος και τις λοιπές εκδόσεις BD. 9 Παράθεση
albertus magnus Δημοσιεύτηκε Απριλίου 7 Member ID: 11226 Group: Members Topic Count: 143 Content Count: 3085 Reputation: 19269 Achievement Points: 3152 Days Won: 12 With Us For: 5786 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 157 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 7 (Επεξεργασία) Χθες το βραδυ (μετα το bowie) διαβασα και αυτο επιτελους. Το βρηκα πολυ δυνατο και συγκινητικο και καταπιανεται με πολλα κοινωνικα θεματα κυριως και εχει και λιγο χιουμορ μεσα. Το πρωταγωνιστικο ζωακι περναει σε δευτερη μοιρα θα ελεγα καθως η ιστορια που μας διηγειται εδω ο δημιουργος δεν το αφορα τοσο πολυ τελικα. Φανταζομαι στην συνεχεια των περιπετειων θα εχει πιο βασικο ρολο μαλλον. Χαρηκα πολυ που ειδα στον καταλογο εκδοσεων οτι εινα στο προγραμματισμο του μικρου ηρωα να το συνεχισει καθως πραγματικα ειναι μια καλη δουλεια. Το σχεδιο επισης με αφησε ικανοποιημενο και ηταν και μια ωραια εκδοση συνολικα. Επεξεργασία Απριλίου 7 από albertus magnus 7 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 10 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5154 Reputation: 40506 Achievement Points: 5347 Days Won: 110 With Us For: 3322 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 10 Ας πω κι εγώ την αποψάρα μου για το Θηρίο. Πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα, ούτε κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα. Το διάβασα όλο με τη μία, παρά το ότι ήταν πάνω από 150 σελίδες. Σίγουρα βέβαια έπαιξε ρόλο το ότι είχαμε λίγα καρέ ανά σελίδα και όχι πολλά μπαλονάκια με λόγια. Αλλά έπαιξε ρόλο και ότι η υπόθεση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Πουθενά δεν έκανε κοιλιά, η ροή ήταν εξαιρετική και το γράψιμο πολύ άμεσο και ξεκούραστο Βέβαια για 150 σελίδες ιστορία, θεωρώ ότι δεν έγιναν και πάρα πολλά πράγματα. Ουσιαστικά δεν είδαμε ακόμα να αναπτύσσεται σχέση μεταξύ του Μαρσουπιλαμί και του Φρανσουά. Κάτι που με προβληματίζει για το κατά πόσο θα μπορέσει το δεύτερο μέρος της ιστορίας να εμβαθύνει σ΄αυτό. Σχέδιο πάρα πολύ καλό, θυμίζει λίγο αυτό του Βαλέ. Δεν είναι το τυπικό "ligne claire", είναι κάπως πιο "στρογγυλεμένο", αλλά έχει ζωντάνια και αποδίδει πολύ όμορφα τις εκφράσεις και τα συναισθήματα των χαρακτήρων. Συνολικά ο πρώτος τόμος μ΄άφησε ευχαριστημένο. Δεν διάβασα κάτι ουάου προφανώς, αλλά κάτι πολύ καλό. Όπως είπα βέβαια έχω μια αγωνία για το πως θα κλείσει η ιστορία και τι θα προλάβει να μας πει. Αλλά ας κρατήσω την ανησυχία μου για όταν βγει το δεύτερο μέρος. Στον πρώτο τόμο δίνω ένα 8/10 10 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 27 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 667 Content Count: 4954 Reputation: 43119 Achievement Points: 2310 Days Won: 284 With Us For: 2495 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 29 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 27 Δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη αυτής της ιστορίας, βρήκα όμως είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κόνσεπτ το να πάρεις τον Μαρσουπιλαμί και να του δώσεις μια πιο σοβαρή υπόσταση πέραν του χιουμοριστικού. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στις Βρυξέλλες, όταν και ο Μαρσουπιλαμί αποδρά από το πλοίο που τον φέρνει από το φυσικό του περιβάλλον. Κάπως έτσι πέφτει στα χέρια του Φρανσουά, ενός νεαρού αγοριού που αγαπάει πολύ τα ζώα και τα φροντίζει παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας του και σιγά σιγά θα μπλέξουν σε περιπέτειες. Αυτό που μου άρεσε πολύ σε αυτό το κόμικ ήταν η αλληγορία για το μίσος που δέχεται σε κάθε εποχή το διαφορετικό. Ο Φρανσουά δέχεται bullying και βία από τους συμμαθητές του για τη γερμανική καταγωγή του, κάτι που είναι λογικό μιας και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει λίγα χρόνια πριν την εποχή πυο διαδραματίζεται η ιστορία μας. Από την άλλη πλευρά, ο Μαρσουπιλαμί αντιμετωπίζεται ως ασυνήθιστος επειδή δε μοιάζει με κανένα ζώο που γνωρίζουμε. Ο Frank Pe κάνει εξαιρετική δουλειά στον σχεδιασμό και την παρουσίαση του Μαρσουπιλαμί ως μια μίξη ετερόκλητων ζώων που οδηγεί στο να τον βλέπουν όλοι με καχυποψία και εχθρικότητα παρά την εμφανή ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει. Είναι ένα φιλοζωικό κόμικ που σου δείχνει γιατί τα παιδιά έχουν την αγνότητα και την καθαρότητα να αγαπήσουν και να προστατεύσουν τα ζώα και ταυτόχρονα ένα κοινωνικό κόμικ που μας δείχνει τι συμβαίνει στα σχολεία και πόσο άσχημα αντιμετωπίζεται ένας καθηγητής με διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας ή το πως βλέπει η κοινωνία μια νέα γυναίκα που μόνη προσπαθεί να αναθρέψει το παιδί της. Κάνει λίγο κοιλιά σε κάποια σημεία, ωστόσο στο τέλος του μας αφήνει με την αγωνία να δούμε πως θα εξελιχθεί το επόμενο και φυσικά πως θα αντιδράσει πλέον ο Μαρσουπιλαμί ή αλλιώς το Θηρίο όπως τον βλέπουν οι άνθρωποι. Το σχέδιο είναι εξαιρετικό, τα χρώματα μουντά και μελαγχολικά όπως αρμόζουν σε ένα κόμικ αυτής της θεματικής και συνολικά το βρήκα ένα πολύ ωραίο BD που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας. Περιμένω με αγωνία τι θα δούμε στο επόμενο. 13 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις