Jump to content

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 396 [Κατάσταση πολιορκιας 2]


Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

1 member has voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

1215943775_.thumb.jpg.2fe3191b40ab03079156c4c58048e1e9.jpg
 

Η περιπέτεια και το γέλιο συνεχίζονται στις νέες ιστορίες του Μίκυ Μάους που κυκλοφορεί στα περίπτερα.


ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ
ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ: ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ: Ο ΧΡΥΣΟΚΕΦΑΛΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ
ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ: Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ


Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 14/1 (Νο. 396)

:hop: :hop: :hop:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Στο αρχικό ποστ προστέθηκε το link του inducks που μας έλειπε. :) 

 

 

:beer:

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #396 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Από τον φίλτατο @ Indian ο...)

tn_MIKYMAOUSE_0396.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche.) :yahoo:
Ιστορίες.

"Σε κατάσταση πολιορκίας." (Β΄ μέρος.)


Στον λόφο Αμαξοφονιά υπάρχει πανικός και συνωστισμός.

Spoiler

Η πυροσβεστική κάνει ότι μπορεί για να ανασύρει ζωντανό τον Σκρούτζ από το έγκατα του λόφου. Η καταπόντιση του Θησαυροφυλακίου έχει ανησυχήσει όλη την Λιμνούπολη και έχει μαζευτεί κόσμος Τον Κύρο τον ανησυχεί ότι το κτήριο βυθίστηκε σαν ο λόφος να ήταν κούφιος. Φυσικά δε οφείλεται στις πινακίδες που είχε βάλει ο Σκρούτζ για να διώχνει τους παρείσακτους. Αλλά στα πολλά τούνελ που με τα χρόνια δημιούργησαν οι Μουργόλυκοι μπας και καταφέρουν να ληστέψουν το Θησαυροφυλάκιο. Ξαφνικά τον Φέθρυ και τον Ντόναλντ τους πιάνει μία μανία-απόγνωση για την διάσωση του θείου τους και κάνουν βουτιά στο κενό. Βέβαια οι διασώστες και ο συντονιστής τους δε το βλέπουν με καλό μάτι.

Τα δύο ξαδέλφια φτάνουν εκεί που βρίσκονται οι διασώστες και το κτήριο. Το οποίο έχει αλλάξει μορφή και ο Φέθρυ το φωτογραφίζει για τον Κύρο. Οι υπόλοιποι διασώστες τραβούν πάνω τα δύο ξαδέλφια. Αφού τους κάνει του αλατιού ο υπεύθυνος δείχνουν την φωτογραφία στον Κύρο. Εκείνος τους λέει πως το πρώτο επίπεδο άμυνας του Θησαυροφυλακίου ενεργοποιήθηκε. Οι διασώστες παλεύουν εις μάτην να βρούνε έναν τρόπο να μπουν μέσα. Το ίδιο και τα παπιά με τον εφευρέτη. Η ιδέα του Φέθρυ (να του στείλουν κάρτα) απορρίπτεται με συνοπτικές διαδικασίες. Τι γίνεται όμως στο εσωτερικό του συμβόλου της πόλεως;

Μεταφερόμαστε στην πισίνα του Θησαυροφυλακίου. Ο Σκρούτζ πτύει νομίσματα και αντικρίζει τον χαμό. Περιχαρής ξαναβλέπει το πρώτο νόμισμα που έριξε εκεί μέσα. Ξαφνικά συνέρχεται και ο Παντάξιος που αναρωτιέται πως κολυμπάει το αφεντικό στο σκληρό χρήμα. Βρέθηκε εκεί μέσα για να ανεφοδιαστεί γαλέτες για τους καλεσμένου. Αφού συνήλθαν κάπως ο Σκρούτζ αντιλαμβάνεται ότι η ολική θωράκιση του κτηρίου ενεργοποιήθηκε. Όπως και όλες οι παγίδες. Ο δρόμος για την αίθουσα ελέγχου θα είναι μακρύς και δύσκολος. Εμείς όμως ας επιστρέψουμε στην επιφάνεια.

Ο Δήμαρχος ενημερώνει ον Ντόναλντ πως πρέπει να βρει νέα θέση για το Θησαυροφυλάκιο αν όλα πάνε κατ' ευχήν. Ο λόφος πλέον κρίνεται ακατάλληλος για δόμηση. Οπότε η ευθύνη πέφτει στον στενότερο συγγενή του. Ο Κύρος λέει πως το αναλαμβάνει εκείνος και φεύγει. Ο Φέθρυ συνεχίζει να ψάχνει το τριάντα-έξι καθέτως. Ο ξάδελφος του τον κάνει να συνειδητοποιήσει πως μετά τα σημερινά γεγονότα η Λιμνούπολη δε θα είναι πια η ίδια. Τους Σκρούτζ και Παντάξιο τους είχαμε αφήσει λίγο πριν τα βάλουν με το Θησαυροφυλάκιο. Για να δούμε πως τα πάνε.

Καταφέρνουν να περάσουν από τα πάσης φύσεως χέρια, σφυριά και πόδια και να φτάσουν στον τοίχο από laser. Εκεί ο Σκρούτζ βλέπει πως ο οικονόμος του έχει χάσει βάρος. Με έναν πρωτότυπο τρόπο που λέγεται ενεργοποίηση παγίδας και εκτόξευση μπάτλερ που φορά ημίψηλο. Έτσι ο Παντάξιος φτάνει στον μοχλό απενεργοποίησης του τοίχου. Ας επιστρέψουμε στην επιφάνεια. Τα νέα έχουν φυσικά μαθευτεί. Οι επισκέπτες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους. Τα αναμνηστικά μένουν απούλητα. Τα μεσιτικά γραφεία δε τα πάνε καλά. Οι νέοι της πόλης βλέπουν στο διαδίκτυο πως η φήμη της πόλης έχει πέσει.

Ο μόνος που χαίρεται είναι ο Ρόμπαξ. Καταφέρνει μόνο να τον ταράξει ο Χάσκυ που του υπενθυμίζει την σημαντικότητα του κτιρίου. Ακόμα και στην Λέσχη των Εκατομμυρίουχων τα πράγματα δεν είναι πιο ευοίωνα. Οι συνάδελφοι του λένε πως από τα γεγονότα θα επηρεαστούν οικονομικά όλοι. Στο σπίτι του Ντόναλντ τώρα η Νταίζυ έχει πάει για συμπαράσταση. Ο Ντόναλντ ψάχνει στο Ντάκνετ αγχωμένος νέα θέση για το Θησαυροφυλάκιο. Η Νταίζυ του φτιάχνει ένα σάντουιτς για να στυλωθεί. Ο Κύρος απεγνωσμένος ψάχνει μία λύση στο εργαστήριό του. Ο Γλόμπος του προτείνει να πιει μία πορτοκαλάδα για να ηρεμήσει και να φτιάξει μία ανυψωτική ακτίνα. Ο Κύρος ενθουσιάζεται και αρχίζει να ψάχνει.

Μάλλον ξεχάσαμε τους Μουργόλυκους μου φαίνεται. Τρομαγμένοι και μέσα στην νυχτιά πάνε σε κάλεσμα του συνδικάτου τους. Ενώ νομίζουν πως θα τους τα ψάλλουν βρίσκονται προ εκπλήξεως. Όλοι οι συνάδελφοι πιστεύουν πως τα τούνελ ήταν ένα μακροχρόνιο και μεγαλόπνοο σχέδιο ώστε να κλέψουν τα λεφτά του Σκρούτζ με ασφάλεια. Οι Μουργόλυκοι προκειμένου να μη χάσουν και τα λίγα συμφωνούν να συνεργαστούν με τους συναδέλφους και να μοιραστούν την λεία. Εμείς ας επιστρέψουμε στα έγκατα του λόφου.

Μεγιστάνας και οικονόμος φτάνουν κατάκοποι στην κουζίνα. Εκεί ψάχνουν κάτι να τσιμπήσουν. Όμως τους πρόλαβε κάποια άλλη. Συγκεκριμένα μία Ιταλίδα μάγισσα που πρόλαβε να μπουκάρει στο κτήριο. Ας κάνουμε μία σούμα. Το Θησαυροφυλάκιο έπεσε στα τάρταρα του λόφου που απέκτησε μία ωραία τρύπα. Ο Σκρούτζ αγνοεί πως εκτός από την Μάτζικα το έχει βάλει στο μάτι και όλο το συνδικάτο παρανόμων της πόλης. Το μέλλον μόνο ευοίωνο δεν είναι. Εμείς όμως ας κάνουμε υπομονή μέχρι τις 21/1."Καταδίωξη στον χωροχρόνο."

Μίκυ και Γκούφυ ταξιδεύουν στον χωροχρόνο για να διορθώσουν την ιστορία με την βοήθεια του Μηχανικού.

"Ο χρυσοκέφαλος παπαγάλος."

Ο Γκαστόνε κερδίζει στην εύρεση παπαγάλου αλλά όχι στον διαγωνισμό υποκριτικής για αυτούς,

"Η ξεχασμένη σκακιέρα."

Ο Σκρούτζ αρχίζει μία παρτίδα σκάκι ενώ παράλληλα κάνει έναν καινούριο φίλο.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Το δεύτερο μέρος της ιστορίας εξίσου συναρπαστικό με το πρώτο. Το σενάριο εξελίσσεται πολύ καλά και κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο. Το τέλος σε κάνει να επιθυμείς να είχες το επόμενο τεύχος ήδη στα χέρια σου!!!

Πάρα πολύ η ιστορία με τους Μίκυ και Γκούφυ Πολύ καιρό είχε να μπει τόσο όμορφη ιστορία τους στο περιοδικό. Προτελευταία του τεύχους μία ακόμα αναμέτρηση ξαδέλφων με επίκεντρο τους παπαγάλους. Συμπαθητική και όμορφη με ανατρεπτικό τέλος.Το τεύχος κλείνει με μία από τις καλύτερες ιστορίες με τον Σκρούτζ που έχω διαβάσει. Απλά υπέροχη. Αξίζει να την διαβάσετε!!!

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Σε κατάσταση πολιορκίας." (Β΄ μέρος.)
2. "Η ξεχασμένη σκακιέρα."
3. "Καταδίωξη στον χωροχρόνο."
4. "Ο χρυσοκέφαλος παπαγάλος.

8.9/10!!!
Βρήκα ελάχιστα ψεγάδια στο δεύτερο τεύχος του χρόνου!!! :D

:hop: :hop: :hop:

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Σε σύγκριση με τη "Ξεχασμένη Σκακιέρα", η κεντρική ιστορία του τεύχους έμοιαζε σα να μην υπάρχει. Το σενάριο είναι εξαιρετικό! Πήραμε μια γέυση από μιαν άλλη οπτική γωνία της ζωής του Σκρουτζ. Ο αγαπημένος μας κροίσος απολαμβάνει μια παρτίδα σκάκι που κρατάει πολλές δεκαετίες. Που να ήξερε την ταυτότητα του αντιπάλου του!

 

Μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει στο ΜΜ έως σήμερα!:beer:

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ναι ήταν καλή σαν ιδέα. Αλλά...Είχε τεράστιες χωροχρονικές ανακρίβειες. Δεν είχε νόημα να μας δείχνει ένα Σκρουτζ και ένα Μουργόλυκο 130 χρόνων να είναι ίδιοι και να παίζουν σκάκι. Ο μάστορας όλων αυτών των ιστοριών με το πέρασμα του χρόνου Ντον Ροσα καταφερε και μας έδωσε ένα έστω πιο ρεαλιστικό ιστορικό πλάνο. Ιστορίες όπως το Αφιερωμένο εξαιρετικά μας δείχνουν τη μονομαχία του Σκρουτζ με τον παππού Μουργόλυκο σε πολύ πιο ρεαλιστική αν και λιγότερο συναισθηματική φάση. Λιγότερο συναισθηματική έγραψα? Ρόσα και λιγότερο συναισθηματική δεν παίζει αλλά εντάξει αυτή η ιστορία αυτού του ΜΜ είναι αρκετά συναισθηματική οπότε της δίνω ένα credit σε αυτό. Όπως και να έχει ωραία ιστορία.:beer5:

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Η καταδίωξη στον χωροχρόνο είναι παρωδία τής μακροχρόνιας τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Doctor Who ή, έστω, έχει πολλές αναφορές σ' αυτήν.

Spoiler

Για την ακρίβεια, ο «Μηχανικός», που συναντάνε ο Μίκυ και ο Γκούφυ σ' αυτήν την ιστορία:

 • Ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο, όπως ο Δόκτωρ.
 • Όπως ο Δόκτωρ, έχει μια χρονομηχανή, που εξωτερικά μοιάζει με κάτι χαρακτηριστικά βρετανικό: police box για τον Δόκτορα, κόκκινο διώροφο λεωφορείο για τον Μηχανικό.
 • Όπως ο Δόκτωρ, χρησιμοποιεί τον πανεπιστημιακό του τίτλο αντί για όνομα. Επιπλέον, αναφέρει πολλές φορές ότι σπούδασε στο πανεπιστήμιο, άρα για τους Ιταλούς ο Μηχανικός είναι ένας "dottore". (Σύμφωνα με τη βικιπαίδεια, dottore είναι για τους Ιταλούς όποιος έχει πανεπιστημιακό πτυχίο. Είχα την εντύπωση ότι αυτό ίσχυε μόνο για τους μηχανικούς, ενδεχομένως μετά από κάποιες εξετάσεις, αλλά και πάλι είμαστε καλυμμένοι, ώστε ο Μηχανικός να είναι dottore.)
 • Κατάγεται από τον πλανήτη Λόλλιφρεϋ (Pollifrey στο ιταλικό πρωτότυπο), όπως ο Δόκτωρ κατάγεται από τον πλανήτη Gallifrey.
 • Είναι ο τελευταίος επίγονος των αρχόντων τού χρόνου, όπως ο Δόκτωρ είναι (σχεδόν) ο τελευταίος επιζών των αρχόντων τού χρόνου (Time Lords).
 • Έχει μαλλούρα με τσουλούφι και φοράει σακάκι με παπιγιόν, όπως και ο Δόκτωρ, όταν ερμήνευε τον ρόλο ο Matt Smith.
  ing.thumb.jpg.fb700152dea9dd98e12d2636f188af09.jpgdw.thumb.jpg.35aac22fa77dcfa88c743594bce71b53.jpg

 

Edited by Kriton
 • Like 6
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.