Jump to content

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 334 [Φάντομ Ντακ (PKNE) - Στο Τέλος του Χρόνου 1]


Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

 

MM334-960x600-1.thumb.jpg.c7ab4eca596cebc5309dac994f6846a0.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 

ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΜΙΚΥ & ΙΝΔΙΑΝΑ ΓΚΟΥΦΥ Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΗΧΑΝΗ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ & ΦΕΘΡΥ Ο ΟΒΑΛ ΔΙΣΚΟΣ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ
ΣΚΡΟΥΤΖ & ΡΟΜΠΑΞ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

 

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 6/11 (Νο. 334)

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Για να δούμε, αν θα τα πάω καλύτερα αυτήν την εβδομάδα:

 

Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΗΧΑΝΗ

Ο ΟΒΑΛ ΔΙΣΚΟΣ

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Ινδιάνα Γκούφυ μετά από ούτε ξέρω πόσο καιρό... :yahoo:

:hop::hop::hop:

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
39 λεπτά πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Ινδιάνα Γκούφυ μετά από ούτε ξέρω πόσο καιρό... :yahoo:

:hop::hop::hop:

 

Μόνο 8 τευχάκια :)

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #334 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα @Indian...).

tn_MIKYMAOUSE_0334.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Στο τέλος του χρόνου." (1ο επεισόδιο.)


Η Λύλα δίνει συνέντευξη τύπου.

Spoiler

 Επέστρεψε από το εξωτερικό που έκανε διάφορα ρεπορτάζ και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας της νέας ερευνητικής της εκπομπής. Θα ονομάζεται "Στο στόχαστρο." Όπως στο στόχαστρο την έχουν βάλει και μία ομάδα που επιτίθεται σε εκείνη και στον Φάντομ έξω από τα στούντιο του Καναλιού 00. Αφού τους βγάζουν εκτός μάχης Λύλα και Φάντομ πάνε να συζητήσουνε εκεί που κάποτε υπήρχε το Μέγαρο Δάρβιν. Επειδή όμως μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις...

Οι δύο φίλοι πάνε ένα ταξιδάκι στον εικοστό τρίτο αιώνα και ρωτάνε για την έδρα της Χρονοφυλακής. Δύσκολο όμως να βρουν κάτι  που δεν υπάρχει. Η Λύλα εξηγεί στον Φάντομ ότι το σημείο Μηδέν δεν υπάρχει σε καμία εναλλακτική εκδοχή του μέλλοντος άρα ούτε η Χρονοφυλάκη. Επιστρέφουν όμως σε ένα παρελθόν που υπήρχε το μέγαρο Δάρβιν και ο Φάντομ ξαναβρίσκει την πολυμορφική ασπίδα του. Ταξιδεύοντας αργά προς στο μέλλον θα μπορέσουν να εντοπίσουν κάποια στρέβλωση του χρόνου άρα και το πρόβλημα.

Αφού δε καταφέραν να αγοράσουν βιβλίο ιστορίας αποφάσισαν το δανειστούν. Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης ως παιδί λάτρευε τον Φάντομ και τους δίνει ότι ζητήσουν. Στα βιβλία η Λύλα δε βρίσκει κάτι. Ένα παλιό βίντεο όμως μιλάει για την άφιξη ένος αυτοκρατορικού θησαυρού υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Λόγω ενός ιπτάμενου κλέφτη που Λύλα και Φάντομ φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά. Εμείς όμως θα κάνουμε υπομονή λίγες μέρες..."Η αρχαία μηχανή."

Ο Ινδιάνα και ο Μίκυ εξορμούν στην ζούγκλα για να βρουν έναν καθηγητή που είχε ο Ινδιάνα στο πανεπιστήμιο.

"Ο οβάλ δίσκος."

Οι τρεις πράκτορες Π.Α.Π.Ι. ψάχνουν να βρουν έναν οβάλ δίσκο βινυλίου.

"Λευκή νύχτα."

Ο Ντόναλντ δε πρέπει να βλέπει ταινίες τρόμου μόνος την νύχτα.

"Μεγιστάνες εξερευνητές."

Σκρούτζ και Τζον εξερευνούν ένα ποτάμι εξ' αιτίας ενός στοιχήματος.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Το εισαγωγικό κεφάλαιο του νέου κύκλου περιπετειών του Φάντομ είναι άκρως ενδιαφέρον και πράγματι σε βάζει στο κλίμα για το ζουμί της υπόθεσης που θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες. Ο Νοέμβρης αναμένεται συναρπαστικός.

Ενδιαφέρουσα η περιπέτεια του Ινδιάνα και του Μίκυ στην ζούγκλα. Αν και δε μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε. Περίμενα κάτι πιο ενδιαφέρον. Ειδική μνεία στην συμπεριφορά του Χλαπάτσα. Οι πράκτορες Π.Α.Π.Ι. μας έδωσαν άλλη μία όμορφη και χιουμοριστική ιστορία. Πριν το κλείσιμο του τεύχους έχουμε μίνι ιστορία "τρόμου" με τα ευτράπελα της. Το τεύχος κλείνει με μία άκρως ενδιαφέρουσα και πολύ ωραία συνεργασία.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Στο τέλος του χρόνου." (1ο επεισόδιο.)
2. "Μεγιστάνες εξερευνητές."
3. "Η αρχαία μηχανή."
4. "Ο οβάλ δίσκος."
5. "Λευκή νύχτα."

7/10!!!
Αρκετά καλό τεύχος με τον Φάντομ να σώζει το τεύχος. Έχουμε επίσης μία ενδιαφέρουσα συνεργασία και μία περιπέτεια με το ater ego του Ινδιάνα Τζόουνς που δε δράττει δάφνες. Μουσική και φαντάσματα προσφέρουν μία νότα χαλάρωσης και ιλαρότητας στο τεύχος.   :D

:hop::hop::hop:

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

 

Ένα ενδιαφέρον βίντεο του Phantom για την πρώτη ιστορία του τεύχους.

 • Like 7
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Έχει αναστήσει όλα τα παλιά threads για Μίκυ Μάους ο @Indian και σκρολάρουμε πόση ώρα να βρούμε αυτό που θέλουμε για κριτική :lol: Νέα ιστορία Φάντομ λοιπόν και αυτή δε μπορώ να πω ότι ξεκίνησε με εξίσου ενδιαφέροντα τρόπο. Από τη μία έχεις καταπληκτικό σχέδιο, από την άλλη πολύ εισαγωγικό σενάριο χωρίς να σε βάζει 100% μέσα στην υπόθεση, οπότε όχι απλώς τους ήρωες να αλλάζουν τοποθεσίες για να φτάσουμε στο τέλος του επεισοδίου στο να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια ροή για την ιστορία. Περιμένω να διαβάσω το επόμενο, ίσως αύριο.

 

Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι η κεντρική ψιλοσώζει την κατάσταση. Η ιστορία Μίκυ-Ιντιάνα Γκούφυ ήταν αρκετά καλή με τις δόσεις Μίκυ Μυστηρίου που πάντα μας αρέσει να βλέπουμε, αλλά από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες του τεύχους δεν είχαν κάτι το αξιόλογο. Ούτε αυτή των Ρόμπαξ-Σκρουτζ που τους θεωρώ δίδυμο-εγγύηση με ενθουσίασε, ούτε των Ντόναλντ-Φέθρυ. Συνολικά λοιπόν αν είχε αδιάφορη κεντρική, θα μιλούσαμε για μέτριο τεύχος, τώρα είναι απλά σε οκ επίπεδο.

 • Like 3
 • Funny 1
Link to post
Share on other sites
2 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Έχει αναστήσει όλα τα παλιά threads για Μίκυ Μάους ο @Indian και σκρολάρουμε πόση ώρα να βρούμε αυτό που θέλουμε για κριτική :lol:

 
Τον είχα ρωτήσει στο φωναχτόκουτο γιατί έχει μείνει πίσω στις παρουσιάσεις... Η απάντησή του ήταν ότι δεν έχει νόημα να ανεβάσει παρουσιάσεις τευχών που κυκλοφόρησαν δύο μήνες πριν... Ναι καλά... :lol:

:hop::hop::hop:

 • Like 2
 • Funny 1
Link to post
Share on other sites
17 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Έχει αναστήσει όλα τα παλιά threads για Μίκυ Μάους ο @Indian και σκρολάρουμε πόση ώρα να βρούμε αυτό που θέλουμε για κριτική

 

14 ώρες πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Τον είχα ρωτήσει στο φωναχτόκουτο γιατί έχει μείνει πίσω στις παρουσιάσεις... Η απάντησή του ήταν ότι δεν έχει νόημα να ανεβάσει παρουσιάσεις τευχών που κυκλοφόρησαν δύο μήνες πριν... Ναι καλά... :lol:

 

Έχετε δίκιο παιδάκια! :D 

 

Αν νομίζετε ότι δεν έχει νόημα ή προκαλούν πρόβλημα οι "αρχαίες" κριτικές, μου λέτε και σταματάω να τις ανεβάζω. :sorry:

 

Spoiler

Γιατί από μόνος μου δεν έχω το φιλότιμο να το κάνω! :lol:

 

 

:beer5:

 • Like 2
 • Funny 1
Link to post
Share on other sites
1 λεπτό πριν, Indian είπε:

 

 

Έχετε δίκιο παιδάκια! :D 

 

Αν νομίζετε ότι δεν έχει νόημα ή προκαλούν πρόβλημα οι "αρχαίες" κριτικές, μου λέτε και σταματάω να τις ανεβάζω. :sorry:

 

  Απόκρυψη περιεχομένων

Γιατί από μόνος μου δεν έχω το φιλότιμο να το κάνω! :lol:

 

 

:beer5:

 

Μη λες χαζομάρες ρε, εσένα και τον @Μενίγ Πουαγώ διαβάζω να δω αν θα μετανιώσω που δεν αγόρασα τεύχος :lol:

 • Like 1
 • Funny 3
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Αφού τελείωσε η εξαιρετική ιστορία του Φάντομ Ντακ, η οποία μας συντρόφευε για έναν μήνα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι ξεκινάει ακόμα μία ιστορία της νέας εποχής του ήρωα, κι αυτή χωρισμένη σε μέρη. :banana: Ο τίτλος της είναι “Στο τέλος του χρόνου”. Στο προσκήνιο έρχεται ένας χαρακτήρας από το PKNA, η Λύλα, η οποία είναι προσκαλεσμένη σε μία τηλεοπτική εκπομπή και με τον τρόπο της ζητά από τον Φάντομ να την συναντήσει. Εκείνος ανταποκρίνεται κι όταν θα συναντηθούν, η φίλη του θα του εκμυστηρευτεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Η Λύλα σε κάθε της προσπάθεια να μεταφερθεί στο μέλλον, διαπιστώνει ότι κάθε φορά βρίσκεται σε μία διαφορετική εκδοχή αυτού. Σαν κάποιος να γράφει και να ξαναγράφει την ιστορία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε οποιαδήποτε εκδοχή του μέλλοντος κι αν βρέθηκε, δεν υπήρχε το Αρχηγείο της χρονοφυλακής! :wow: Σε αυτό το μυστήριο, λοιπόν, θα ζητήσει την συμβολή του σούπερ ήρωα της Λιμνούπολης για να μπορέσει να βρεθεί μία λύση. Κι όπως είναι φυσικό, εκείνος δεν μπορεί να αδιαφορήσει. :) Νέα ιστορία του ήρωα, λοιπόν, οι οποία ξεκινάει αρκετά δυναμικά, ενώ διαχειρίζεται μία υπόθεση, “σοβαρή” που σίγουρα θα εξιτάρει τους λάτρεις των Sci-Fi σεναρίων. Λόγω της κινηματογραφικής υφής της ιδέας του, το σενάριο θα συγκινήσει περισσότερο το μεγαλύτερο, ηλικιακά, αναγνωστικό κοινό, και λιγότερο τους μικρούς μας φίλους. Η πλοκή μπαίνει δυναμικά στον τομέα της δράσης και της έντασης, την ίδια ώρα που η σκηνοθεσία, με την πρακτική της στις συνεχείς μεταφορές στους αιώνες, παίζει με την φωτιά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό. Το φινάλε μάς αφήνει σε καλό σημείο, καθώς το μυστήριο ολοένα και φουντώνει. Γενικά, νομίζω ότι πρόκειται για την αρχή μίας ιστορίας, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αφήσει το στίγμα της στο σύμπαν του Φάντομ Ντακ. Εύχομαι να επιβεβαιωθώ. :) Το σχέδιο συνάδει με το φουτουριστικό στυλ που επικρατεί στο σενάριο. Πολύ εύστοχο και ρεαλιστικό. Το ίδιο κι ο “κομπιουτερίστικος” χρωματισμός.

 

Στην επόμενη ιστορία του τεύχους, η χαρά μας συνεχίζεται, καθώς την σκυτάλη παίρνει ένας χαρακτήρας, τον οποίο είχαμε καιρό να τον δούμε στις σελίδες του αγαπημένου μας περιοδικού. Ο λόγος για τον Ινδιάνα Γκούφυ, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει (μαζί με τον Μίκυ) στην ιστορία “Η αρχαία μηχανή”. Ο ατρόμητος Αρχαιολόγος βρίσκεται μαζί με τον θρυλικό ποντικό στο σπίτι του δεύτερου και παρακολουθούν μία τηλεοπτική εκπομπή αρχαιολογικού περιεχομένου, αμφισβητήσιμης εγκυρότητας. Η συζήτηση ανάμεσα στους δύο φίλους, τα έφερε έτσι, ώστε να γίνει λόγος για έναν καθηγητή του Ινδιάνα, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στο να καταρρίπτει τις διάφορες ψευδο-αρχαιολογικές ανακαλύψεις. Εκείνη την ώρα, ο εν λόγω καθηγητής, στέλνει ένα sms στον πρώην μαθητή του και του ζητάει να τον συναντήσει στην ζούγκλα του Αμαζονίου. Φυσικά εκείνος δεν θα καθυστερήσει καθόλου και μαζί με τον Μίκυ, θα ξεκινήσουν για εκείνα τα αφιλόξενα μέρη. Κι εκεί, εκτός από τους φυσικούς κινδύνους, θα συναντήσουν κι άλλους κινδύνους πολύ πιο σοβαρούς. Τι να θέλει, άραγε, να τους πει ο καθηγητής? :thinking: Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα μίας σωστής ιστορίας του Ινδιάνα Γκούφυ. :clap2: Το σενάριο στηρίζεται στο αρχαιολογικό στοιχείο που πρέπει, ούτως ή άλλως, να υπάρχει, αλλά δεν υπολείπεται σε μυστήριο κι ανατροπές καλής πάστας. Από την άλλη, το χιούμορ δεν διεκδικεί μεγάλο μερίδιο από την πίτα, αλλά δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Θα πρέπει να τονίσουμε την εμφάνιση του Χλαπάτσα, η οποία είναι πρωτότυπη και υιοθετεί μία στάση εντελώς διαφορετική από εκείνες που τον βλέπουμε συνήθως. :wow: Η πλοκή είναι καλογραμμένη, άρτια σκηνοθετικά και η οποία καταλήγει σε ένα φινάλε πανέξυπνο κι άκρως ανατρεπτικό, το οποίο κλείνει την ιστορία με ένα όμορφο συναίσθημα ευχαρίστησης. :) Δύο στα δύο, λοιπόν, για τις ιστορίες του τεύχους. :respect: Το σχέδιο, αν και παραγεμισμένο, είναι αξιόλογο και τα χρώματα ζωηρά.

 

Θα ακολουθήσει μία ιστορία από την σειρά “Π.Α.Π.Ι.”, η οποία φέρει τον τίτλο “Ο οβάλ δίσκος”. Οι γνωστοί μας πράκτορες βρίσκονται ήδη στο Αρχηγείο της Υπηρεσίας, όπου ο εργοδότης τους, ο θείος Σκρουτζ, πρόκειται να τους αναθέσει μία καινούργια αποστολή. Μία σπάνια εφεύρεση ενός διακεκριμένου επιστήμονα, που είχε χαθεί εδώ και πολύ καιρό, ένας οβάλ δίσκος που περιέχει τις συντεταγμένες του μυστικού εργαστηρίου του, βρίσκεται στα χέρια ενός συνδέσμου στο Ντάκμπριτζ. Τα δύο ξαδέλφια, λοιπόν, θα πρέπει να πάνε μέχρι εκεί, να πάρουν τον δίσκο από τον συνάδελφό τους και να τον φέρουν στην Λιμνούπολη. Όλα φαίνονται να μην εμπνέουν λόγο ανησυχίας, μέχρι που ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ μαθαίνουν ότι για τον δίσκο γνωρίζουν και δύο μανιώδεις συλλέκτες, οι οποίοι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να βάλουν πρώτοι στο χέρι το ανεκτίμητο αντικείμενο. Η μονομαχία των δύο πλευρών προμηνύεται σφοδρή και το μόνο που μένει είναι να δούμε ποια πλευρά θα κερδίσει. :) Ακόμα μία ιστορία μίας σειράς που είχαμε καιρό να δούμε στο Μίκυ Μάους και χαίρομαι ιδιαίτερα που έρχεται ξανά στα…”μέρη” μας. :P Το σενάριο, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την ένταση και την σπιρτάδα που έχουν αντίστοιχες ιστορίες της σειράς, αλλά σίγουρα την βρήκα άνω του μετρίου. Η πλοκή έχει την απαραίτητη δράση και ήπιο μυστήριο. Αυτό που κάνει εντύπωση σε κάποιον γνώστη της ιστορίας, είναι κάποια μικρές λεπτομέρειες που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Για αρχή βλέπουμε τους δύο πράκτορες να είναι ήδη στο μυστικό κρησφύγετο και να μην έρχονται μέσω κάποιας ευφάνταστης εισόδου. Επίσης, βλέπουμε τον Κύρο να διαδραματίζει έναν πιο ενεργό ρόλο στο πεδίο της μάχης. Από την άλλη μεριά οι villains είναι σχετικά ακίνδυνοι κι εξουδετερώνονται χωρίς μεγάλη δυσκολία. Αυτό ήταν το κυριότερο αρνητικό στοιχείο που βρήκα. Το κωμικό στοιχείο κάνει αισθητή την παρουσία του, με αποκορύφωση στο φινάλε. Και φυσικά, θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Ντόναλντ για το εξαιρετικό κόλπο που σκαρφίστηκε, προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Μέχρι φυσικά το σημείο όπου τα έκανε...μούσκεμα. :P Εν κατακλείδι, μιλάμε για μία ιστορία που αξίζει να διαβαστεί. :) Το σχέδιο, δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην ομορφιά της κυρίας Perissinotto. Στην καλύτερη περίπτωση, θα το χαρακτήριζα μέτριο.

 

Η τέταρτη στην σειρά που φιλοξενείται στο τεύχος είναι μία σύντομη ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ, που τιτλοφορείται “Λευκή νύχτα”. Ο φίλος μας βρίσκεται στο σπίτι του και παρακολουθεί στην τηλεόραση μία ταινία τρόμου με φαντάσματα. Από τα συνεχόμενα χασμουρητά του και το βαριεστημένο βλέμμα του, καταλαβαίνουμε ότι δεν διασκεδάζει τόσο μαζί της, καθώς την θεωρεί ανέμπνευστη. Κλείνοντας, λοιπόν, το “χαζοκούτι” θα πάρει απόφαση να συγυρίσει το σαλόνι του, που είναι ανάστατο. Εκείνη την στιγμή, όμως, θα παρατηρήσει έκπληκτος τα προσωπικά του αντικείμενα να αιωρούνται και να τακτοποιούνται από μόνα τους, την ίδια ώρα που τα σκουπίδια του βγαίνουν από το παράθυρο και μπαίνουν μόνα τους στον σκουπιδοτενεκέ! :wow: Τρομοκρατημένος, αρχίζει να αναθεωρεί την άποψη του περί μη ύπαρξης αερικών, τελωνίων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων! :P Τι έχει συμβεί άραγε? Λέτε τελικά να έχει στοιχειώσει το σπίτι του φίλου μας? :thinking: Πρόκειται για μία σύντομη ιστορία, που είναι μεν χιουμοριστική, αλλά έπεται σε ενδιαφέρον, σε σχέση με τα προηγούμενα “διαμαντάκια” που απολαύσαμε πριν. Το σενάριο στηρίζεται στο κωμικό-γελοιογραφικό στοιχείο και μας παραθέτει μία πλοκή, η οποία εξάπτει την περιέργεια του αναγνώστη για την κατάληξη. Το φινάλε, ομολογώ ότι δεν το περίμενα, και μπορώ να πω ότι ήταν συμπαθητικό. Γενικά πρόκειται για ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις...μεγάλες ιστορίες του τεύχους. Σίγουρα την προτιμώ περισσότερο από τις πολλές μονοσέλιδες που είχε την συνήθεια να φιλοξενεί το περιοδικό. :) Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Το τεύχος #334 θα ολοκληρώσει την ύλη του με τον Σκρουτζ και τον Ρόμπαξ, οι οποίοι θα μετατραπούν σε “Μεγιστάνες εξερευνητές”. Το τελευταίο καιρό ο αντίπαλος του Σκρουτζ έχει επιδοθεί στην τέλεση διαφόρων περιπετειωδών ανδραγαθημάτων κι όπως είναι φυσικό έχει συγκινήσει την Λιμνούπολη και ιδιαίτερα τους κύκλους του με αυτές του τις επιδόσεις. Αυτή η κατάσταση έχει εκνευρίσει τον Σκρουτζ, ο οποίος τον θεωρεί φιγουρατζή, ενώ εκείνος έχει δώσει άξια δείγματα γραφής, κατά την “θητεία” του στο παγωμένο Κλοντάικ, την εποχή του πυρετού του χρυσού. Η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο, όταν ο Ρόμπαξ θα τον προκαλέσει σε μία μονομαχία και φυσικά ο Σκρουτζ θα σηκώσει το γάντι. Έτσι ο αγώνας στήνεται και θα είναι δύσκολος. Οι δύο αντίπαλοι θα πρέπει να εξερευνήσουν με πιρόγες τον πιο επικίνδυνο ποταμό του κόσμου, τον Ρίο Χαλάστρα, ο οποίος, οι αρχαίοι μύθοι αναφέρουν ότι κρύβει έναν αμύθητο θησαυρό. Επίσης, εκεί έχουν χαθεί, εδώ κι έναν χρόνο, τα ίχνη μιας ατρόμητης εξερευνήτριας. Εννοείται ότι σε αυτή τους την εξερεύνηση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία ηλεκτρονική συσκευή νέας τεχνολογίας. Ο πρωτότυπος αυτός αγώνας θα ξεκινήσει και τα απρόοπτα δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Τι θα βρουν στον δρόμο τους οι δύο πλουτοκράτες και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του αγώνα? Έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που πραγματεύεται την κλασική κόντρα ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους (άραγε πόσες φορές το έχω πει αυτό? :lol: ), αλλά εδώ η πλοκή περιέχει την συγγραφική ποικιλία, που την ξεχωρίζει από τα καθιερωμένα. Δεν είναι χοντροκομμένη, αντιθέτως παρατίθενται λεπτομέρειες που δεν εστιάζονται μόνο στο κομμάτι του αγώνα. Υπάρχουν, βέβαια και σημεία που δεν έβγαζαν πολύ νόημα (όπως πχ από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μία αναμέτρηση για ποιον λόγο οι δύο πρωταγωνιστές συνεργάζονται στην εξερεύνηση? :thinking: ), αλλά δεν αλλοίωναν πολύ το τελικό αποτέλεσμα. Το φινάλε το βρήκα ευφυές κι αποδεικνύει περίτρανα κάτι που ξέρουμε ήδη. :P Γενικά, ήταν μία αξιόλογη ιστορία. Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό, αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

 


:beer5:

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.