Jump to content

Recommended Posts

 

Ό,τι λέει ο τίτλος.

 

Είμαστε στο pc μας, σε ένα σπίτι ενός δρόμου μιας πόλης ενός νομού ενός γεωγραφικού διαμερίσματος μιας χώρας από τις πολλές μιας ηπείρου από τις πέντε ενός πλανητη από τους οκτώ πλανήτες ενός ηλιακού συστήματος από τα δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα ενός γαλαξία από τους άπειρους γαλαξίες στο αχανές διάστημα... Ποσο πιθανό είναι να είμαστε μόνοι μας;

 

:thinking:

 

Πάντως εγώ είμαι πεπεισμένος πως κάτι υπάρχει εκεί έξω... Ίσως να υπάρχει κι εδώ μάλιστα! Υπάρχουν εκατομμύρια μαρτυρίες για ούφο (Η οικογένειά μου έχει δει! Ναι! Κι όμως! Εμένα... :P)! Δεν μπορούμε να τους βγάλουμε όοοοοοολους ψεύτες!!!

 

Φυσικά δεν είναι μόνο οι εξωγηίνοι! Είναι και άλλα πλάσματα, όπως τα πνεύματα, τα αερικά κτλ. Γενικά όλο αυτό που θεωρείται επιστημονική φαντασία, μήπως δεν είναι;;;

 

Ποια είναι η γνώμη σας επί του θέματος;

 
 
 • Like 10
Link to post
Share on other sites
 • Replies 88
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Eίμαστε μεν το κυρίαρχο είδος, αλλά αυτό δεν ίσχυε φυσικά πάντοτε. Και δεν χρειάζεται να γυρίσουμε στην εποχή των δεινοσαύρων. O σύγχρονος άνθρωπος δεν ήταν το μόνο είδος ανθρώπου στην γη. Και σε μερι

2 σελιδες τοπικ και δεν εχετε βαλει αυτο;;;     ντροπη

Posted Images

Ναι υπαρχουν,οπως και ενα σωρο οντα μη αντιληπτα με γυμνο ματι-ανεφερες μερικΑ.Επιστημονικως αποδεδειγμενο βαση γεγονοτων και οχι εικασιων...

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Επιστημονικως αποδεδειγμενο βαση γεγονοτων και οχι εικασιων...

Δεν έχω δει κατι τέτοιο. Στα κανάλια όπως National Geographic, History κτλ κτλ δείχνουν κάποιους οι οποίοι πάνε από μέρος σε μέρος και ακούνε μαρτυρίες και στο τέλος πάντα βρίσκουν κάποια δικαιολογία για να πείσουν τον κόσμο ότι είναι κουραφέξαλα. Μερικές φορές μάλιστα, οι δικαιολογίες τους είναι τόσο ψεύτικες που απορώ πως πιστεύουν ότι θα μας πείσουν!

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Επειδή είμαι λάτρης της επιστήμης και "κυνηγάω" διάφορα επιστημονικά άρθρα θα σε παραπέμψω στο Παράδοξο του Μέρφυ, που πραγματεύεται αυτό το μυστήριο!

 

http://www.huffingtonpost.com/wait-but-why/the-fermi-paradox_b_5489415.html

 

Άποψή μου ότι οι εξωγήινοι μπορεί να υπάρχουν δίπλα μας και ίσως προσπαθούν να επικοινωνήσουν ή να αλληλεπιδράσουν μαζί μας, αλλά ο ανθρώπινος εγκέφαλος να μην έχει εξελιχθεί στον απαιτούμενο βαθμό για να τους κατανοήσει. Σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις σε έναν σκύλο τι είναι το διαδίκτυο ή να το μυρμήγκι που βρίσκεται μπροστά σε μια γέφυρα, αλλά δεν μπορεί να το αντιληφθεί ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα κλπ κλπ...

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

Ασφαλώς και υπάρχουν και η επιστήμη της Αστροφυσικής το δέχεται κανονικότατα! Θυμάμαι σε συζήτηση με αστροφυσικό στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής "Οι Πύλες Του Ανεξήγητου" να λέει ότι "το μεγαλύτερό μας όνειρο είναι να συναντήσουμε επιτέλους κάποιον εξωγήινο και να του σφίξουμε το χέρι". Αυτό που δε δέχεται η Αστροφυσική είναι ότι θα μπορούσε ένας τέτοιος πολιτισμός να διανύσει τις αποστάσεις αυτές για να φτάσει ποτέ σ' εμάς. Βασιζόμενοι στις αποστάσεις που μετρούν και τη Θεωρία της Σχετικότητας, θεωρούν πως είναι αδύνατον. Αλλά η θεωρία αυτή βασίζεται στη Φυσική που εμείς ως άνθρωποι, γνωρίζουμε σήμερα. Προσωπικά, είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί, μας έχουν επισκεφθεί πολλές φορές στο απώτατο παρελθόν και μας επισκέπτονται ακόμη ή υπάρχουν ήδη εδώ, ανάμεσά μας. Εδώ έχουμε και "διάμεσους", με μαλλί-κεραία που επικοινωνούν απευθείας! :giati:

Edited by Mandrake
 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Επίσης, η αντίληψή μας για την πραγματικότητα μπορεί να είναι τελείως λανθασμένη, ενώ η θεωρία του ολογραμματικού σύμπαντος αρχίζει να κερδίζει πολύ έδαφος! Οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα! Είμαστε σαν το μυρμήγκι μπροστά σε έναν υπολογιστή έτοιμοι να ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά που κρύβει το διαδίκτυο!!! XD

 

Α, και δεν αποκλείεται να είμαστε εμείς οι εξωγήινοι, καθώς υπάρχει η βάσιμη υπόθεση ότι ίσως οι πρώτες μορφές ζωής να έφτασαν με από διαστημικά υπολείμματα στη Γη, από κάποια σύγκρουση ενός αστεροειδούς με κάποιον άλλο πλανήτη, πιθανότατα τον Άρη, και να μεταφέρθηκε από εκεί η ζωή στον πλανήτη μας.

 

Τι να λέμε τώρα!!!

Edited by Monkey D. Luffy
 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Θα συμφωνήσω...!Γιατί να είμαστε μόνοι μας σε ολόκληρο σύμπαν...?Και με τις πιθανότητες να το πάρεις δεν πρέπει να είμαστε μόνο εμείς που έχουμε το προνόμιο της ύπαρξης και της νοημοσύνης μέσα σ'αυτή την απεραντοσύνη...!

 • Like 8
Link to post
Share on other sites
 

Επίσης, είναι περίεργο το ότι εμείς έχουμε μεγαλύτερη εξέλιξη από τα υπόλοιπα πλάσματα... Είμαστε το κυρίαρχο είδος. Γιατί;;; Πιθανόν να μας έφεραν εδώ εξωγήινοι ως πειραματόζωα! Ύστερα, θα μας έμαθαν διάφορα ώστε να εξελιχθούμε και να πάμε μπροστά! Σε τοιχογραφίες στην Αίγυπτο, απεικονίζονται παράξενα πλάσματα τα οποία οι Αιγύπτιοι προσκυνούν! Ίσως οι θεοί των Αιγυπτίων, όπως ο Ρα και ο Άνουβις να ήταν απλώς εξωγήινα όντα! Πολλά είναι πιθανά. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε! Μας τα κρύβουν όλα! Υπάρχουν βίντεο-ντοκουμέντα τα οποία δείχνουν κρατούμενους εξωγήινους στη βάση 51!!!

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

ΣαΟφώς καΒι υπάρΕχουν εξωγΥήινοι...

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

ΟΒΕΥ; Τι είναι αυτό; Σόρρυ για την ασχετοσύνη μου.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Δες την ταινία They Live (1988)... :)

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

Την είδα ένα μήνα πριν! Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες!!! :best:

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Άγγελε έχεις δει το Contact (1997) ? Αν όχι πρέπει οπωσδήποτε να την δεις!!! :D

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
 

Πλέον στα υπ' όψιν μου. ;)

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Επίσης, είναι περίεργο το ότι εμείς έχουμε μεγαλύτερη εξέλιξη από τα υπόλοιπα πλάσματα... Είμαστε το κυρίαρχο είδος. Γιατί;;; Πιθανόν να μας έφεραν εδώ εξωγήινοι ως πειραματόζωα! Ύστερα, θα μας έμαθαν διάφορα ώστε να εξελιχθούμε και να πάμε μπροστά!

bone-spaceship.gif

 

Eίμαστε μεν το κυρίαρχο είδος, αλλά αυτό δεν ίσχυε φυσικά πάντοτε. Και δεν χρειάζεται να γυρίσουμε στην εποχή των δεινοσαύρων. O σύγχρονος άνθρωπος δεν ήταν το μόνο είδος ανθρώπου στην γη. Και σε μερικά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, μπορεί να έχουμε αυτοκαταστραφεί και να υπάρχει άλλο κυρίαρχο είδος. 

 

Αυτό που προσωπικά δεν μου αρέσει στις θεωρίες της εξέλιξης, υποβοηθούμενης από εξωγήινους, είναι ότι υπονοούν ότι η φυσική εξέλιξη δεν είναι υπεραρκετή για να εξηγήσει την επιβίωση μας ως τώρα. Τα χαρακτηριστικά που βοηθούν περισσότερο στην επιβίωση και στην αναπαραγωγή ενός πληθυσμού, θα παραμείνουν και θα γίνουν πιο συχνά σε βάθος γενιών. Τα χαρακτηριστικά που δυσχεραίνουν την επιβίωση, δεν θα μεταδοθούν, επειδή ο 'κάτοχος' τους θα πεθάνει, επομένως δεν θα αναπαραχθεί και δεν θα μεταφέρει αυτή την γενετική πληροφορία στις επόμενες γενιές.

 

 It has often been called a "self-evident" mechanism because it necessarily follows from three simple facts:

 • Variation exists within populations of organisms with respect to morphology, physiology, and behaviour (phenotypic variation).
 • Different traits confer different rates of survival and reproduction (differential fitness).
 • These traits can be passed from generation to generation (heritability of fitness).

 

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που εμείς είμαστε το κυρίαρχο είδος, και όχι ας πούμε, οι λύκοι, για διάφορους λόγους (πχ το γεγονός ότι ο αντίχειρας επιτρέπει την χρήση εργαλείων), αλλά η γενική ιδέα είναι ότι προσαρμοστήκαμε πιο καλά στο περιβάλλον μας.

 

Επίσης υπάρχουν προβλήματα με την θεωρία του διαστρικού ταξιδιού μιας εξωγήινης φυλής, επειδή σύμφωνα με την θεωρία της σχετικότητας, η ταχύτητα του φωτός είναι ανυπέρβλητη, και επομένως τα ταξίδια στο διάστημα είναι πολύ αργά.

 

Σε τοιχογραφίες στην Αίγυπτο, απεικονίζονται παράξενα πλάσματα τα οποία οι Αιγύπτιοι προσκυνούν! Ίσως οι θεοί των Αιγυπτίων, όπως ο Ρα και ο Άνουβις να ήταν απλώς εξωγήινα όντα! Πολλά είναι πιθανά. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε! Μας τα κρύβουν όλα! Υπάρχουν βίντεο-ντοκουμέντα τα οποία δείχνουν κρατούμενους εξωγήινους στη βάση 51!!!

Σχετικά με το θέμα της θρησκείας, I'll tread lightly, αλλά πολλές απ'τις παλιότερες θρησκείες προέρχονται απ'τον ανιμισμό (τουλάχιστον αυτή είναι μια θεωρία). Το οποίο εξηγεί γιατί οι Αιγύπτιοι θεοί έχουν κεφάλια ζώων.

 

--

 

Όσον αφορά την ύπαρξη των εξωγήινων, πιστεύω ότι οποιαδήποτε άποψη πέρα του αγνωστικισμού (μπορεί ναι, μπορεί όχι, μέχρι να αποδείξουμε την ύπαρξη τους, ή την έλλειψη της ύπαρξης τους, δεν μπορούμε να πούμε ναι ή όχι) είναι αντιεπιστημονική. 

 • Like 13
Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ ότι υπάρχουν!Αν θυμάμαι καλά,παλιά στις ειδήσεις είχαν μιλήσει για ένα ούφο που προσγειόθηκε στην Ρωσία!Δε θυμάμαι όμως και πολλά για το συγκεκριμένο θέμα...

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Θα ήταν πολύ εγω'ι'στικό να πιστεύουμε ότι σε ολόκληρο το σύμπαν υπάρχουν μόνο οι γήινοι.

 

Σίγουρα κάτι υπάρχει...

 

Το θέμα όμως είναι, αυτό το κάτι που υπάρχει, διαβάζει ζαγκόρ;

 

Γιατί αν δεν διαβάζει, δεν μπορούμε να γίνουμε φίλοι !!!!! :xm:

 • Like 10
Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ ότι υπάρχουν!Αν θυμάμαι καλά,παλιά στις ειδήσεις είχαν μιλήσει για ένα ούφο που προσγειόθηκε στην Ρωσία!Δε θυμάμαι όμως και πολλά για το συγκεκριμένο θέμα...

Ναι και πριν λίγα χρόνια είχε στις ειδήσεις για την Πρωτοχρονιά ότι πέρασε το έλκηθρο του Άι Βασίλη δίπλα από αεροπλάνο! :lol: (δεν το λέω ειρωνικά, αλλά σοβαρά το είχε σαν πρωτοχρονιάτικο θέμα να πούμε)

 

Όλα στο βωμό της τηλεθέασης που εξυπηρετεί το βωμό του χρήματος. ;)

 

Άσχετο, φαντάζομαι ένα παράλληλο σύμπαν όπου Η Νέα Ακτίνα δε σταμάτησε να κυκλοφορεί ποτέ τα Ντίσνεϋ και οι εναλλακτικοί μας εαυτοί διαβάζουν τις σαβούρες που βάζει στο ΚΟΜΙΞ! :D Σύμπαν για σκότωμα!

Edited by Monkey D. Luffy
 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Ο Σωκράτης είχε πει ότι υπάρχει και κάτι άλλο εκτος απο τις 5 αισθήσεις μας.Αλλά δεν είμαστε ακόμα έτοι9μοι να το καταλάβουμε.

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

AlienThread.jpg


 • Like 11
Link to post
Share on other sites

GreekComicsFan σοβαρα τι πισετυεις;

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Πάτησε "Ευχαριστώ!" παραπάνω, στο σχόλιο του Tightwad. Εσύ τι πιστεύεις πως πιστεύει; ;)

Edited by Mandrake
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Tα είπε ωραία ο Tightwad.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Άποψή σου. :beer:

Edited by Mandrake
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

The truth is out there....  :et:

Είχα διαβάσει πολλά χρόνια πριν μία θεωρία που υποστήριζε πως όλες σχεδόν οι θεότητες των περισσότερων πολιτισμών βασίζονταν σε εξωγήινα όντα που θέλοντας να εξηγήσουν οι άνθρωποι την ανωτερότητα τους, τους έδιναν "θεικές¨δυνάμεις για όσα δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ( καιρικά φαινόμενα κτλ). Σε αυτή την θεωρία οι θεότητες και η μυθολογία  όπως των Ελλήνων, των Αιγυπτίων,των Αζτέκων-Μάγιας, των Νορβηγών κ.α με έναν τρομερό τρόπο συνδέονταν τόσο μεταξύ τους,αλλά και εξιστορούσαν την ύπαρξη εξωγήινων με τα μάτια των ανθρώπων(π.χ οι στυμφαλίδες όρνιθες ότι ήταν μεταλλικά αεροσκάφη..)  . Δεν θυμάμαι ρε γαμώτο το βιβλίο, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Επίσης έτσι εξηγούσε την ύπαρξη αρχαίων γραμμάτων και ιδεογραμμάτων που βρέθηκαν σε "εξωγήινες " τεχνολογίες  από υποτιθέμενα κομμάτια ΑΤΙΑ και βασίστηκαν οι δικές μας τεχνολογίες, όπως των αεροσκαφών stealth κ.α

Edited by Dio
 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Στο τέλος αυτών που λες Dio, εάν αναφέρεσαι στο "ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ" που εμφανίστηκε σε κομμάτι απ' το σκάφος του Roswell, αποδείχτηκε αργότερα πως οι φωτογραφίες είναι πλαστές, όπως και σ' εκείνες του ίδιου που εμφανίζονται κάποια panels με χέρια όπου υποτίθεται ακουμπούσαν οι εξωγήινοι για να οδηγήσουν το σκάφος εκείνο. Τα υπόλοιπα που λες περί "Αρχαίων Αστροναυτών" ξεκινάνε πολλά χρόνια πίσω. Πολλοί πιστεύουν ότι αρχίζουν απ' τον Νταίνικεν, αλλά δεν είναι έτσι.

 

:beer:

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

 

 

GreekComicsFan σοβαρα τι πισετυεις;

Δεν έχει σημασία τι πιστεύω. Την βρίσκω με το τόπικ. :)

 

 

 

 

Πάτησε "Ευχαριστώ!" παραπάνω, στο σχόλιο του Tightwad. Εσύ τι πιστεύεις πως πιστεύει; ;)

 

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είμαι υπέρ ή κατά. Δεν είναι facebook εδώ να παίρνετε τα thanks/likes ως το απόλυτο μέσο έκφρασης. :) Απλά ήταν το πιο μεστό σχόλιο του νήματος μέχρι στιγμής. :)

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

Αστειεύομαι Κώστα, όπως αστειεύτηκα παραπάνω στο βίντεο με την εκπομπή της Δρούζα... Άλλωστε ξέρω πως δεν πιστεύεις σ' αυτά. Έχει προκύψει από άλλες, σχετικές, συζητήσεις. :) Δε μου χρειάζεται να κρίνω απ' τα likes. :beer:

Edited by Mandrake
 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Στο τέλος αυτών που λες Dio, εάν αναφέρεσαι στο "ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ" που εμφανίστηκε σε κομμάτι απ' το σκάφος του Roswell, αποδείχτηκε αργότερα πως οι φωτογραφίες είναι πλαστές, όπως και σ' εκείνες του ίδιου που εμφανίζονται κάποια panels με χέρια όπου υποτίθεται ακουμπούσαν οι εξωγήινοι για να οδηγήσουν το σκάφος εκείνο. Τα υπόλοιπα που λες περί "Αρχαίων Αστροναυτών" ξεκινάνε πολλά χρόνια πίσω. Πολλοί πιστεύουν ότι αρχίζουν απ' τον Νταίνικεν, αλλά δεν είναι έτσι.

 

:beer:

Οχι δεν λέω γι'αυτό. Το βιβλίο αναφερόταν κυρίως σε γράμματα όπως τα ελληνικά Ψ και Δ αν θυμάμαι καλά, αλλά και διάφορα  ιδεογράμματα και σχέδια παρόμοια με αυτά των Αιγυπτίων και των πολιτισμών της Νοτίου Αμερικής.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Αστειεύομαι Κώστα, όπως αστειεύτηκα παραπάνω στο βίντεο με την εκπομπή της Δρούζα... Άλλωστε ξέρω πως δεν πιστεύεις σ' αυτά. Έχει προκύψει από άλλες, σχετικές, συζητήσεις. :) Δε μου χρειάζεται να κρίνω απ' τα likes. :beer:

:thinking:

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
Αυτό το θέμα είναι αρκετά παλιό. Παρακαλούμε σκεφτείτε μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα αντί να απαντήσετε σε αυτό.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.