Lelis Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 988 Reputation: 8947 Achievement Points: 1076 Days Won: 6 With Us For: 2669 Days Status: Online Last Seen: Μόλις τώρα Age: 36 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Δεύτερη παρουσίαση στο forum και με χαρά παρουσιάζω, ένα κόμικ που με ξάφνιασε θετικά. Σενάριο Ξανά δεν θα δώσω πολλές πληροφορίες σχετικά με το σενάριο, αντ' αυτού θα δανειστώ τα λόγια που υπάρχουν στο site του Μικρού Ήρωα και είναι κοντά και στα λόγια του οπισθόφυλλου: Τη νύχτα που ένας μυστηριώδης κομήτης περνάει πάνω από τη Γη, μια ομάδα παιδιών συναντά ένα υπερφυσικό ον που υπόσχεται να τους πραγματοποιήσει από μια ευχή, αλλά αργούν πολύ και ο κομήτης περνάει. 35 χρόνια αργότερα, ο κομήτης επιστρέφει... και οι ευχές τους αρχίζουν να πραγματοποιούνται. Η ιστορία Αμερικανίλα!!!! Η ιστορία μου έβαγλε τελείως vibes αμερικάνικων κόμικς που συνήθως διαβάζω. Πραγματικά την μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ότι είναι απο έλληνα δημιουργό. Δεν έχω διαβάσει Κυριαζή και δεν ξέρω το ύφος του, αλλά συνήθως οι ιστορίες απο Έλληνες δημιουργούς , έχουν έτσι ένα ελληνικό στοιχείο, είτε κάτι δανισμένο απο ελληνική κουλτούρα και ιστορία, είτε στους διαλόγους και στην δομή. Καταλαβαίνεις σχεδόν αμέσως ότι είναι απο Έλληνα. Το συγκεκριμένο μου φάνηκε ότι ήταν τελείως στα πρώτυπα εξωτερικού. Η δομή, το σενάριο και το στήσιμο της ιστορίας, θύμιζε αρκετά underground Αμερικάνικη σκηνή. Πολύ καλά δομημένο, προτότυπο και έξυπνο, χιουμοριστικό, ωμό και αφιλτράριστο. Μόνο παράπονο, νιώθω ότι το τέλος, ίσως δεν ήταν τόσο καλό όσο η υπόλοιπη ιστορία. Όχι ότι σε απογοητεύει ή ότι είναι κακό, αλλά φταίει το γεγονός που το υπόλοιπο μέρος στο χτίσιμο του σεναρίου, το βρήκα απολαυστικό. Σχέδιο Και αυτό μου έβγαζε φουλ στυλ αμερικάνικης σχολής. Γενικά το όλο ύφος του κόμικ και ιδικά το σχέδιο μου έφαιρνε λίγο στο Paper Girls και γενικά Brian K. Vaughan. Βρήκα το σχέδιο πολύ καλό και ακόμα ίσως καλύτερους τους χρωματισμούς. Ήταν άλλοτε ζωντανά χρώματα με έντονες εναλλαγές και άλλοτε αποχρώσεις και παλέτα, ενός βασικού χρώματος(μωβ, ρος κόκκινο στα περισσότερα και κυρίως σε πιο σκοτεινά μέρη) Έκδοση Δεν έχω να πω πολλά. Κλασσική έκδοση Μικρού Ήρωα, με το κλασσικό εξώφυλλο που δεν είναι και τόσο παχύ και το κλασσικό γυαλιστερό χαρτί που επίσης είναι πιο λεπτό. Το μόνο που έχω να σημειώσω το περίεργο μέγεθος το οποίο είχε σχετικά μεγάλο ύψος, αλλά μικρό μήκος. Δεν βρήκα κάποιο που να έχει ίδιες διαστάσεις με αυτό. Μοιάζει κάπως με τα κλασσικά αμερικανικά paperbacks, αλλά είναι αρκετά πιο ψηλό. Επιμέλεια πολύ καλή δεν βρήκα κάτι και είχε μόνο μια σελίδα εισαγωγούλα στην αρχή. Συμπέρασμα Τολμώ να πω, απο τα καλύτερα και πιο διαφορετικά κόμικ απο Έλληνα δημιουργό και απο τίς καλύτερες εκδόσεις του Μικρού Ήρωα για το '24(στο τέλος του έτους την έβαλα στο top 7 των must αγορών). Ίσως επειδή το βρήκα πολύ κοντά στα δικά μου γούστα να με ενθουσίασε τόσο, αλλά πιστεύω αξίζει απο όλους μια ευκαιρία. Πρέπει να στηρίζουμε Έλληνες δημιουργούς, καθώς μικρή αγορά είμαστε και όπως έχουμε πει αρκετοί, αν η χώρα δεν παράγει και η ίδια ιστορίες, ώστε να το περάσει λίγο και στην κουλτούρα της, δύσκολα τα πράγματα για την αγορά. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον hudson. 10 6 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 867 Content Count: 15455 Reputation: 111456 Achievement Points: 9268 Days Won: 552 With Us For: 5469 Days Status: Offline Last Seen: 13 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Δυστυχώς έχουμε θέμα με τα εξώφυλλα. Δεν πληρούν τις προδιαγραφές. 6 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 988 Reputation: 8947 Achievement Points: 1076 Days Won: 6 With Us For: 2669 Days Status: Online Last Seen: Μόλις τώρα Age: 36 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 10 min ago , Indian said: Δυστυχώς έχουμε θέμα με τα εξώφυλλα. Δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Τα ξαναπέρασα. Μπορείς να δεις αν μας κάνουν; Αλλιώς το πάμε πάλι απο Δευτέρα, για μια διόρθωση 5 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 867 Content Count: 15455 Reputation: 111456 Achievement Points: 9268 Days Won: 552 With Us For: 5469 Days Status: Offline Last Seen: 13 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 24 λεπτά πριν, Lelis είπε: Τα ξαναπέρασα. Μπορείς να δεις αν μας κάνουν; Αλλιώς το πάμε πάλι απο Δευτέρα, για μια διόρθωση Δυστυχώς κι αυτά δεν κάνουν. Το εξώφυλλο είναι στα 150 dpi (από 96 dpi που ήταν προηγουμένως) και το οπισθόφυλλο είναι της μορφής .png. Αν απλά έχεις επεξεργαστεί τα υπάρχοντα σκαναρίσματα, δεν βοηθάει απλά να αλλάζουμε τα dpi ή το ύψος. Αν τα εξώφυλλα έχουν σκαναριστεί σε χαμηλή ανάλυση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα σκανάρουμε ξανά στην σωστή ανάλυση. 5 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 107 Content Count: 3934 Reputation: 39549 Achievement Points: 3982 Days Won: 173 With Us For: 3168 Days Status: Online Last Seen: 9 λεπτά πριν Age: 45 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Εξαιρετική παρουσίαση . Αν και το έχω αγοράσει δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Οσονούπω... Φίλε @ Lelis αν θέλεις μπορώ να ανεβάσω τα εξώφυλλα για να κάνει ο @ Indian το πινακάκι, για να μην μπαίνεις πάλι στο κόπο, γιατί από ότι κατάλαβα δεν έχεις πρόχειρο σκάνερ. 6 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 988 Reputation: 8947 Achievement Points: 1076 Days Won: 6 With Us For: 2669 Days Status: Online Last Seen: Μόλις τώρα Age: 36 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 5 min ago , hudson said: Εξαιρετική παρουσίαση . Αν και το έχω αγοράσει δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Οσονούπω... Φίλε @ Lelis αν θέλεις μπορώ να ανεβάσω τα εξώφυλλα για να κάνει ο @ Indian το πινακάκι, για να μην μπαίνεις πάλι στο κόπο, γιατί από ότι κατάλαβα δεν έχεις πρόχειρο σκάνερ. Αν μπορείς φίλε @ hudson θα το εκτιμούσα. Ανοίγω λογαριασμό με χρωστούμενα εξώφυλλα 6 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 107 Content Count: 3934 Reputation: 39549 Achievement Points: 3982 Days Won: 173 With Us For: 3168 Days Status: Online Last Seen: 9 λεπτά πριν Age: 45 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 On 14/3/2025 στο 7:34 ΜΜ, Lelis είπε: Αν μπορείς φίλε @ hudson θα το εκτιμούσα. Ανοίγω λογαριασμό με χρωστούμενα εξώφυλλα Το πρώτο εξώφυλλο δωρεάν, το δεύτερο 4,99 και από το τρίτο και μετά στα 9,99 Ε! να βγάλουμε και κάτι τις Μεταφέρθηκαν στην βάση. 7 1 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 988 Reputation: 8947 Achievement Points: 1076 Days Won: 6 With Us For: 2669 Days Status: Online Last Seen: Μόλις τώρα Age: 36 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 14, 2025 On 14/3/2025 στο 7:40 ΜΜ, hudson είπε: Το πρώτο εξώφυλλο δωρεάν, το δεύτερο 4,99 και από το τρίτο και μετά στα 9,99 Ε! να βγάλουμε και κάτι τις Τιμές Radnet μου ακούγονται... θα περιμένω ξεπούλημα και την προσφορά με 2,99 το εξώφυλλο 8 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2025 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1161 Reputation: 8043 Achievement Points: 1231 Days Won: 22 With Us For: 911 Days Status: Offline Last Seen: Ιουλίου 9 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 15, 2025 Έχεις πάρει φόρα @ Lelis ! Πολύ καλή δουλειά! 7 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Μαίου 11, 2025 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 921 Content Count: 5621 Reputation: 47294 Achievement Points: 2310 Days Won: 295 With Us For: 2868 Days Status: Online Last Seen: 4 λεπτά πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Μαίου 11, 2025 Μου αρέσει πολύ ο Κυριαζής ως καλλιτέχνης και θεωρώ πως δουλειές Ελλήνων κομιστών στο εξωτερικό πρέπει να μεταφέρονται στα ελληνικά, οπότε μπράβο στις εκδόσεις Μικρός Ήρως για αυτήν τους την κίνηση. Το Όσα Επιθυμήσαμε είναι ένα κόμικ που θέλει να μιλήσει για κοινωνικά ζητήματα και όπως αναφέρει και ο Κουκουλάς στο εισαγωγικό του σημείωμα, η διαφορετικότητα των χαρακτήρων και τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται δεν έχουν τον σκοπό να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα, αλλά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας. Τα Όσα Επιθυμήσαμε είναι η ιστορία μιας παρέας παιδιών που μικρά έδωσαν μια ευχή λόγω ενός κομήτη που περνούσε από τη Γη και μετά από χρόνια που ο κομήτης ξαναπέρασε, η ευχή πραγματοποιείται. Το πόσο αθώες ή και σοβαρές είναι κάποιες από αυτές τις ευχές θα αποδειχθεί στην πορεία, αλλά κυρίως βλέπεις το πως ο κάθε χαρακτήρας έχει αλλάξει και διαμορφωθεί με τα χρόνια και πως η ευχή του τελικά θα τον επηρεάσει θετικά ή αρνητικά. Άλλοι με καλή ψυχή θα γίνουν καλύτεροι, άλλοι θα υποκύψουν στα βιωματικά τους τραύματα και θα γίνουν χειρότεροι και άλλοι θα καταλάβουν πόσο λάθος υπήρξαν και εξελίχθηκαν και θα αρχίσουν να αποδέχονται τον εαυτό τους για αυτό που είναι. Το αιχμηρό σενάριο του Κυριαζή σχολιάζει τα πάντα. Την ομοφυλοφιλία, τον φεμινισμό, το σύγχρονο Manosphere, τη φυλομετάβαση, την αναπηρία, το viral και τη διάδοση του και κυρίως την αποδοχή ή μη αυτού που είμαστε και αυτού που νιώθουμε. Δεν έχει νόημα να το αναλύσω πολύ, αφού στον καθένα θα αφήσει μια άλλη γεύση, αλλά τη βρήκα μια πολύ γλυκόπικρη και δύσκολη ιστορία, μια ιστορία που δεν έχει ούτε καλό ούτε άσχημο τέλος, τρομερά καλογραμμένη και όμορφη. Το σχέδιο του Κυριαζή από την άλλη είναι εγγύηση, τα φωτεινά του χρώματα έρχονται σε κόντρα με τις συγκρούσεις και τον εσωτερικό κόσμο κάποιων εκ των χαρακτήρων που γράφει. Αξίζει πολύ να το εξερευνήσετε και να το αφεθείτε στον κόσμο αυτού του κόμικ. 12 Παράθεση
diotsoumas Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2025 Member ID: 38117 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 352 Reputation: 2497 Achievement Points: 370 Days Won: 0 With Us For: 1738 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2025 (Επεξεργασία) Μου αρεσει ο Κυριαζης απο την εποχη του 9, και ενω δεν τον ξερω προσωπικα παντα του πιανω λιγο την κουβεντα στα φεστιβαλ που τον πετυχαινω, εστω και αν λεμε καθε χρονο τα ιδια πανω κατω πραγματα. Ειχα παρει το Οσα επιθυμησαμε οταν βγηκε, αλλα το διαβασα μολις την τελευταια εβδομαδα -- και εχω να πω wow. Η ιστορια, το στησιμο, οι λεπτομεριες, δεν ξερω απο που να το πρωτοπιασω. Μιλαμε για τρομερη δουλεια, οντως η ιστορια ειναι δυσκολη οπως περιγραφει και ο Νικολας πιο πανω, καταπιανεται με σοβαρα θεματα, και λιγο η συνεχης ροη, λιγο το αμερικανικο στυλ, του κανουν ιδανικο για πολλαπλες αναγνωσεις. Στεναχωριεμαι λιγο που εχουμε τοσα τοπικς εδω μεσα για μετρια ή αδιαφορα κομικς και χαλαμε τοση φαια ουσια για το ποτε θα βγαλει το μετριο νεο λουκυ λουκ η Μαμουθ ή ποτε θα κυκλοφορησει το γεματο λαθη τευχος του spiderman απο την Radnet, και αφηνουμε να περασει μια τετοια κυκλοφορια στο ντουκου. Ισως και ο Μικρος Ηρωας να επρεπε να το διαφημισει παραπανω, για εμενα ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορησε περυσι Επεξεργασία Ιουλίου 23, 2025 από diotsoumas 11 Παράθεση
albertus magnus Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 26, 2025 Member ID: 11226 Group: Members Topic Count: 150 Content Count: 3565 Reputation: 22582 Achievement Points: 3641 Days Won: 21 With Us For: 6159 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 158 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 26, 2025 Το διαβασα χθες και εφυγε νερακι! Μου αρεσε αρκετα και ειλικρινα ειχε πολυ βαθος και καταπιαστηκε με διαφορα κοινωνικα ζητηματα, τις σχεσεις των φιλων, της οικογενειας, τις σχεσεις με το αντιθετο φυλο κτλ κτλ Πολυ δυνατο, πολυ καλογραμμενο πραγματικα μου αρεσε και με συγκινησε! Σορρυ που διπλοποσταρω αλλα σε λεπτομερειες που εχει το κομικ εγω τρελλαθηκα με τς σελιδες 19 εως 21 που δειχνει με τις μικρες εικονιτσες το περασμα των χρονων βαζοντας ειτε ιστορικα γεγονοτα, ειτε στιγμες απο την ποπ κουλτουρα - καλλιτεχνικα ειτε απο την ζωη των πρωταγωνιστων μας. 5 1 Παράθεση
Manitou Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 27, 2025 Member ID: 2322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5345 Reputation: 42108 Achievement Points: 5419 Days Won: 109 With Us For: 7001 Days Status: Offline Last Seen: Κυριακή στις 07:59 AM Age: 47 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 27, 2025 Και εγώ το είχα διαβάσει όταν βγήκε. Ήταν δυνατό με πολλά θέματα και πολλές έννοιες. @ diotsoumas είναι μεγάλη αλήθεια αυτό που ειπες και το έχω γράψει και εγώ σε διάφορα μέρη παλαιότερα. Ασχολούμαστε πολλές φορές με χαζομάρες και καλά κόμικ τα οποία κυκλοφορούν όντως εκεί έξω τα περνάμε στο ντουκου. Μπορεί να υπάρχουν δεκάδες σχόλια για την radnet ή την Βαβούρα ας πούμε και να βρεις δύο ή τρία σχόλια για εκδοσαρα. Είναι καμία φορά και αυτό που πουλάει ή αυτό που έχει χαβαλε! 3 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις