Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
PHANTOM (THE)
Σενάριο/Kείμενα:
Tony DePaul
Σχέδιο:
Graham Nolan, Paul Ryan, Jeff Weigel
Σχέδιο εξωφύλλου:
Γιάννης Ρουμπούλιας
Hμερ. έκδοσης:
08-11-2024
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
2
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Εποχής,Περιπέτεια
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
156
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Γαβριήλ Τομπαλίδης
Lettering:
Τίνα Χελιώτη
Επιμέλεια:
Γιώργος Ζωιτάς
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-618-206-189-3
Ονομαστική τιμή:
11€

  • Member ID:  41338
  • Group:  Members
  • Topic Count:  55
  • Content Count:  1143
  • Reputation:   7840
  • Achievement Points:  1213
  • Days Won:  22
  • With Us For:  720 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
THEPHANTOM_0001.jpg  THEPHANTOM_0002.jpg
 
ΤΗΕ PHANTOM: Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΗ
 
Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, μία έκδοση με ιστορίες του Φάντομ, η οποία αποτέλεσε την πρώτη, ουσιαστική επαφή μου με τον χαρακτήρα. 
 
ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ:
Το συγκεκριμένο τομάκι περιλαμβάνει 5 σύγχρονες ιστορίες του 21ου Φάντομ. Στην πρώτη, ο Φάντομ έρχεται αντιμέτωπος με ένα μεταφυσικό χρονικό παράδοξο. Στη δεύτερη ιστορία, φαίνεται ότι τρεις νέοι βεβηλώνουν τάφους, όμως ο Φάντομ θα ανακαλύψει ότι κάτι απολύτως διαφορετικό κρύβεται πίσω από τις πράξεις των νέων. Στην τρίτη, οι πειρατές Σινγκ καταστρώνουν ένα σατανικό σχέδιο για να ελέγξουν τις πολυεθνικές βιομηχανικές εταιρείες, μέσω μιας βόμβας, αλλά ο Φάντομ βρίσκεται εκεί για να αποτρέψει τα σχέδιά τους. Στην τέταρτη ιστορία, ο ήρωάς μας έρχεται αντιμέτωπος με τον Νομάδα, έναν τύπο που το παριστάνει φιλάνθρωπος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας τρομοκράτης. Από την συγκεκριμένη ιστορία δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα, γιατί είναι γεμάτη αναφορές σε άλλες ιστορίες του ήρωα που δεν βρίσκονται στο τομάκι. Κάποιες από αυτές, έχουν εκδωθεί όπως αναφέρεται στο Μπλεκ του 2022, από το οποίο δεν έχω κανένα τεύχος. Στην πέμπτη, τελευταία και καλύτερη κατά την άποψή μου ιστορία, ο  Φάντομ αφηγείται στην κόρη του την ιστορία του Άγγλου πράκτορα Τζορτζ Μπας, που ήταν στενός φίλος του 13ου Φάντομ.
 
The Phantom #1 - Η Απαγορευμένη ΓηThe Phantom #1 - Η Απαγορευμένη Γη
 
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ:
 
Τα σενάρια δεν είναι καλά δομημένα, άπειρες τρύπες και ευκολίες ξεπηδούν από παντού, και είναι υπερβολικά "αρχαία" για την εποχή που γράφτηκαν. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η 5η ιστορία, όπου υπάρχει ωραία, συνοχή με κατανοητή και ενδιαφέρουσα αφήγηση. Το σχέδιο είναι σε όλες τις ιστορίες πανέμορφο, με τις πρώτες ιστορίες να ακολουθούν κλασικά noir μονοπάτια, και την τελευταία με λιγάκι πιο μοντέρνο σχέδιο που δεν με χάλασε καθόλου. Εντυπωσιακότατο επίσης το εξώφυλλο από τον Γιάννη Ρουμπούλια!
Τώρα στην έκδοση του Μικρού ήρωα, θα πω για πρώτη φορά στα χρονικά ότι υπήρχαν αστοχίες. Η μετάφραση κολλάει αρκετά σε κάποια σημεία, όχι σε ορθογραφικά/συντακτικά (μην φανταστείτε καμιά Radnet), αλλά στο νόημα, που δεν διαθέτουν πολλά σημεία. Επίσης, μεγάλη αστοχία το πλαίσιο με τον Φάντομ που μπορείτε να δείτε στο πάνω μέρος των παραπάνω εικόνων, το οποίο υπάρχει σε ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ! Δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα στην ύπαρξή του, και μικραίνει ακομα περισσότερο τον χώρο της ιστορίας, σε τόμο με μικρό φορμάτ. 
Όπως λοιπόν καταλάβατε δεν έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αλλά υπάρχουν και θετικά σημεία, όπως η τιμή, το εξώφυλλο, το σχέδιο και η τελευταία ιστορία. Αν σας αρέσει ο χαρακτήρας ή θέλετε να ασχοληθείτε μαζί του, πάρτε το με κλειστά μάτια!
Καλή Ανάγνωση σε όλους!!!!:beer:
 
Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τον hudson.

  • Member ID:  3774
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  95
  • Reputation:   550
  • Achievement Points:  120
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6689 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  67

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Μιά χαρά είναι!

 

Και μια μικρή λεπτομέρεια: το πάνω μέρος των σελίδων (όπως φαίνονται με το βιβλίο κλειστό) έχει διαφορετικό χρώμα για κάθε μία από τις 5 ιστορίες. :clap2:

Επεξεργασία από destrier
  • Indian changed the title to THE PHANTOM

  • Member ID:  9689
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  708
  • Reputation:   6823
  • Achievement Points:  784
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6105 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  63

Δημοσιεύτηκε

Μου άρεσε αρκετά και σαν πλοκή σχέδιο και χρώματα . Αυτό που δεν μου άρεσε είναι τα πλαίσια σε περίεργο format με άσπρα κενα και γράμματα ενδιάμεσα και διαφορετικά μεγέθη που προσωπικά με κούρασαν . Είναι ενδιαφέρουσα σειρά αρκεί να διορθώσουν λιγο τα πλαίσια . Το,εξώφυλλο από τα καλύτερα που έχω δει . 
 

περιμενω το δεύτερο τεύχος . 


  • Member ID:  34230
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  798
  • Reputation:   7069
  • Achievement Points:  884
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2478 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

Δημοσιεύτηκε

Διαβάστηκε και απο μένα.

 

Προσωπικά δεν το βρήκα κακό. Βασικά ήταν στο ίδιο φορματ με τις ιστορίες του Φάντομ που υπήρχαν στο Μπλεκ. Απο πλευράς μου ήμουν κάπως εξοικειωμένος απο το Μπλεκ και πέρασα ωραία με τις ιστορίες. Ίσως αν κάποιος δεν έχει επαφή με τον ήρωα, πράγματι να μην του αρέσει και να το μπερδέψει. Ακριβώς το ίδιο είχα πάθει και εγώ όταν διάβασα Φάντομ στο Μπλεκ πρώτη φορά . Θέλουν λίγο το χρόνο τους οι ιστορίες για να μπεις στο κλίμα. 

 

Προσωπικά θα ήθελα να δω ενα δεύτερο τεύχος με μια μεγάλη ιστορία του ήρωα. Βασικά δεν ξέρω ο Φάντομ έχει τέτοιες ή είναι όλες 20-30 σελίδες;

  • 6 months later...

  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  94
  • Content Count:  3516
  • Reputation:   35132
  • Achievement Points:  3563
  • Days Won:  132
  • With Us For:  2976 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Δημοσιεύτηκε

Εφτά μήνες μετά την κυκλοφορία του 1ου τόμου

The Phantom Η Απαγορευμένη Γη 

έχουμε τον 2ο τόμο με τίτλο

Το Πλάσμα του Νερού

 

Εξώφυλλο-οπισθόφυλλο

 

THEPHANTOM_0002.jpg  THEPHANTOM_0002z.jpg  Μεταφέρθηκαν στη βάση

 

Ημ. έκδοσης: 9 Ιουνίου 2025

Σελίδες: 156

ISBN: 978-618-206-212-8

Ονομαστική τιμή: 11 ευρώ

 

Περιεχόμενα:

Για Αυτούς που Έφτασαν Καθυστερημένα

Έρευνα για την εκδοτική πορεία του Φάντομ στην Ελλάδα από τον Γαβριήλ Τομπαλίδη

Ιστορίες

Το Πλάσμα του Νερού (31/08/1997-19/04/1998)

Το Μυστήριο του Οχυρού των Βίκινγ (04/04/2004-26-09-2004)

Μια Ιστορία με Φαντάσματα (01/06/2014-23/11/2014)

Η Μικρή Ντετέκτιβ που Εξαφανίστηκε (18/11/2018-12/05/2019)

Ληστές Ναυαγίων (02/01/2000-30/07/2000)


  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  748
  • Content Count:  13318
  • Reputation:   107393
  • Achievement Points:  13350
  • Days Won:  140
  • With Us For:  6669 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  68

Δημοσιεύτηκε

Το ''απαγορευμένη γη΄΄ ΔΕΝ είναι υπότιτλος, είναι ο τίτλος της ιστορίας. Έχω ξαναπεί. Οτιδήποτε αναγράφεται στο εξώφυλλο, ΔΕΝ είναι υπότιτλος,

 

:Paingiver:

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  845
  • Content Count:  15112
  • Reputation:   109329
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  540
  • With Us For:  5277 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Δημοσιεύτηκε

Διαβάστηκε ο πρώτος τόμος του Phantom ("Η απαγορευμένη γη") και η γνώμη μου συμπίπτει με των περισσότερων. :) 

 

Η αλήθεια είναι ότι, εκτός από τις ιστορίες που φιλοξενήθηκαν στο "Μπλεκ", δεν διαθέτω άλλη αναγνωστική εμπειρία από το συγκεκριμένο σύμπαν. Παρόλο που σαν χαρακτήρας, ο Φάντομ, μού κάνει κλικ, εντούτοις τις ιστορίες του τις θεωρώ μέτριες στην καλύτερη, αδιάφορες στην χειρότερη. Με το ίδιο συναίσθημα έμεινα κι εδώ.

 

Οι ιστορίες που παρατίθενται στηρίζονται επάνω σε έξυπνες σεναριακές ιδέες, αλλά δυστυχώς αυτές δεν αξιοποιούνται ορθά, μιας κι έχουμε μία άτσαλη αφήγηση. Σε αυτό πιστεύω ότι συμβάλλει και το γεγονός ότι η δομή τους είναι αυτή του στριπ. Έτσι ανά μία σελίδα έχουμε περίπου δύο καρέ που επαναλαμβάνουν την πλοκή, πράγμα που είναι κουραστικό όταν γίνεται συνεχής η ανάγνωση. Επίσης, πρόβλημα αντιμετώπισα και με τις επεξηγηματικές λεζάντες, οι οποίες είναι περιφραστικές και δεν εξυπηρετούν άρτια τον σκοπό τους.

 

Ο δε πρωταγωνιστής, ενώ χαίρει του υπερβολικού σεβασμού φίλων κι εχθρών (όπως τυχαίνει και με τον Μπλεκ), εντούτοις αρέσκεται να κρύβεται και να παρατηρεί, παρά να δρα έμπρακτα. Χωρίς, όμως, να γίνομαι αφοριστικός, υπήρχαν και στιγμές που άξιζε του θαυμασμού μας!

 

Γενικά την βρήκα μία μέτρια δουλειά που θα την πρότεινα μόνο στους λάτρεις του ήρωα. :) 

 

Τον εικαστικό τομέα τον θεωρώ καλύτερο από τον σεναριακό. Το σχέδιο αναδίδει ένα ευχάριστο ρετρό στοιχείο που μου άρεσε, το ίδιο κι ο χρωματισμός. Τα banners που υπάρχουν στο επάνω μέρος κάθε σελίδας, προσωπικά τα βρήκα χαριτωμένα, ειδικά όταν άλλαζαν χρώμα σε κάθε ιστορία. Είχαν πλάκα!

 

Η έκδοση δεν περιμέναμε να είναι κάτι λιγότερο από... υποδειγματική! :clap2: Χαρτί γυαλιστερό, εξώφυλλο παχύ, εκτύπωση άψογη και κόλληση στιβαρή συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Φυσικά γι' ακόμα μία φορά θα πρέπει να υποκλιθούμε στον Γαβριήλ Τομπαλίδη για το υπέροχο και λεπτομερές εισαγωγικό του άρθρο, που μας χάρισε και μας εισάγει στο origin του ήρωα πλαισιωμένο από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Δεν ξέρω αν έχετε βαρεθεί να λέω συνέχεια "μπράβο" για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά εγώ δεν έχω βαρεθεί! :respect:

 

 

:beer:


  • Member ID:  34230
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  798
  • Reputation:   7069
  • Achievement Points:  884
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2478 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

Δημοσιεύτηκε

Διαβάστηκε και ο δεύτερος τόμος. Θεωρώ ότι ήταν κάτω από τον πρώτο. Περιείχε 3 ιστορίες που νομίζω ήταν παλαιότερες από αυτές που είδαμε στο πρώτο τόμο και στις περισσότερες του Μπλεκ. Έδειχναν λίγο την ηλικία τους και σε συνδιασμό με την δομη που έχουν οι ιστορίες του ήρωας , μου φάνηκαν λίγο κουραστικές. Ιδικά οι 2 πρώτες. Οι άλλες δύο μάλλον πιο σύγχρονες ήταν στην ίδια φιλοσοφία και του προηγούμενου τόμου. Γενικά με τις σύγχρονες δεν περνάω άσχημα. Ανάλαφρες ιστορίες να περνάει η ώρα. 

 

Αν έπρεπε πάντως να σταματήσω μια σειρά από Μ.Η., εύκολα μετά τον Μπλεκ , θα διάλεγα Φάντομ 

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  815
  • Content Count:  5380
  • Reputation:   45874
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  291
  • With Us For:  2677 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Δημοσιεύτηκε

The Phantom: Η Απαγορευμένη Γη

 

Διάβασα σήμερα τον πρώτο τόμο αυτής της νέας σειράς. Ο Phantom για μένα ήταν πάντα μια hit or miss περίπτωση με κάποιες ιστορίες του να μου αρέσουν πολύ και άλλες να μη με ενθουσιάζουν καθόλου. Ο πρώτος αυτός τόμος έχει μια συλλογή διαφορετικών ιστοριών, άλλες επικεντρώνονται στις περιπέτειες του Phantom στη ζούγκλα, ενώ η τελευταία βρίσκει τον ήρωά μας να αφηγείται στην κόρη του την ιστορία ενός παλιότερου Phantom που μάλλον ήταν και η καλύτερη του τεύχους. Αν και η έκδοση είναι πολύ καλή και ξανά με λεπτομερέστατο αφιέρωμα στην αρχή, οι ιστορίες δεν μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Το σχέδιο είναι ωραίο, ειδικά δια χειρός Terry Beatty, αλλά πουθενά δεν υπήρχε ένα πολύ δυνατό σενάριο, δεύτεροι χαρακτήρες ή κάποιος κακός που θα με κράταγε. Ελπίζω να αλλάξει αυτό σε επόμενα τεύχη, γιατί πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος ήρωας έχει να δώσει πράγματα από εκδοτικής φύσεως :) 

  • 2 months later...

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  815
  • Content Count:  5380
  • Reputation:   45874
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  291
  • With Us For:  2677 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

Δημοσιεύτηκε

The Phantom: Το Πλάσμα του Νερού

 

Διάβασα και τον δεύτερο τόμο της σειράς και η αλήθεια είναι πως πάλι έχω κάπως ανάμεικτα συναισθήματα. Οι ιστορίες που επιλέγονται αυτή τη φορά είναι λίγο καλύτερες σε σχέση με τον πρώτο τόμο και βλέπουμε τον Phantom να έρχεται αντιμέτωπος σε διαφορετικά πεδία όπως για παράδειγμα το νερό και η ζούγκλα και ταυτόχρονα έχουμε και ιστορίες που αφορούν και προηγούμενους Phantom που πάντα μας αρέσουν. Ξεχώρισα 1-2 εξ αυτών, αλλά οι υπόλοιπες δεν μου είπαν και πολλά και σε αυτή τη φάση αναρωτιέμαι κατά πόσο δεν είναι ικανοποιητικές οι ιστορίες ή αν ο Phantom μου άρεσε όταν διάβαζα μία ιστορία του στα περιοδικά της εκδοτικής και όχι πολλές μαζί σερί. Νομίζω πάντως ότι αυτές των περιοδικών μου άρεσαν πιο πολύ και το αν θα συνεχίσω τη σειρά είναι μάλλον ένα ερωτηματικό και θα το κρίνω και από τις δικές σας κριτικές.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.