Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
PHANTOM (THE)
Υπότιτλος:
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΗ
Σενάριο/Kείμενα:
Tony DePaul
Σχέδιο:
Graham Nolan, Paul Ryan, Jeff Weigel
Σχέδιο εξωφύλλου:
Γιάννης Ρουμπούλιας
Hμερ. έκδοσης:
08-11-2024
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Εποχής,Περιπέτεια
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
156
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Γαβριήλ Τομπαλίδης
Lettering:
Τίνα Χελιώτη
Επιμέλεια:
Γιώργος Ζωιτάς
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-618-206-189-3
Ονομαστική τιμή:
11€

• Member ID:  41,338
  • Group:  MoM
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  383
  • Achievement Points:  420
  • Days Won:  3
  • With Us For:  318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

THEPHANTOM_0001.jpg  THEPHANTOM_0001z.jpg

ΤΗΕ PHANTOM: Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΗ

Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως, μία έκδοση με ιστορίες του Φάντομ, η οποία αποτέλεσε την πρώτη, ουσιαστική επαφή μου με τον χαρακτήρα. 

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ:
Το συγκεκριμένο τομάκι περιλαμβάνει 5 σύγχρονες ιστορίες του 21ου Φάντομ. Στην πρώτη, ο Φάντομ έρχεται αντιμέτωπος με ένα μεταφυσικό χρονικό παράδοξο. Στη δεύτερη ιστορία, φαίνεται ότι τρεις νέοι βεβηλώνουν τάφους, όμως ο Φάντομ θα ανακαλύψει ότι κάτι απολύτως διαφορετικό κρύβεται πίσω από τις πράξεις των νέων. Στην τρίτη, οι πειρατές Σινγκ καταστρώνουν ένα σατανικό σχέδιο για να ελέγξουν τις πολυεθνικές βιομηχανικές εταιρείες, μέσω μιας βόμβας, αλλά ο Φάντομ βρίσκεται εκεί για να αποτρέψει τα σχέδιά τους. Στην τέταρτη ιστορία, ο ήρωάς μας έρχεται αντιμέτωπος με τον Νομάδα, έναν τύπο που το παριστάνει φιλάνθρωπος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας τρομοκράτης. Από την συγκεκριμένη ιστορία δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα, γιατί είναι γεμάτη αναφορές σε άλλες ιστορίες του ήρωα που δεν βρίσκονται στο τομάκι. Κάποιες από αυτές, έχουν εκδωθεί όπως αναφέρεται στο Μπλεκ του 2022, από το οποίο δεν έχω κανένα τεύχος. Στην πέμπτη, τελευταία και καλύτερη κατά την άποψή μου ιστορία, ο  Φάντομ αφηγείται στην κόρη του την ιστορία του Άγγλου πράκτορα Τζορτζ Μπας, που ήταν στενός φίλος του 13ου Φάντομ.

The Phantom #1 - Η Απαγορευμένη ΓηThe Phantom #1 - Η Απαγορευμένη Γη

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ:

Τα σενάρια δεν είναι καλά δομημένα, άπειρες τρύπες και ευκολίες ξεπηδούν από παντού, και είναι υπερβολικά "αρχαία" για την εποχή που γράφτηκαν. Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η 5η ιστορία, όπου υπάρχει ωραία, συνοχή με κατανοητή και ενδιαφέρουσα αφήγηση. Το σχέδιο είναι σε όλες τις ιστορίες πανέμορφο, με τις πρώτες ιστορίες να ακολουθούν κλασικά noir μονοπάτια, και την τελευταία με λιγάκι πιο μοντέρνο σχέδιο που δεν με χάλασε καθόλου. Εντυπωσιακότατο επίσης το εξώφυλλο από τον Γιάννη Ρουμπούλια!
Τώρα στην έκδοση του Μικρού ήρωα, θα πω για πρώτη φορά στα χρονικά ότι υπήρχαν αστοχίες. Η μετάφραση κολλάει αρκετά σε κάποια σημεία, όχι σε ορθογραφικά/συντακτικά (μην φανταστείτε καμιά Radnet), αλλά στο νόημα, που δεν διαθέτουν πολλά σημεία. Επίσης, μεγάλη αστοχία το πλαίσιο με τον Φάντομ που μπορείτε να δείτε στο πάνω μέρος των παραπάνω εικόνων, το οποίο υπάρχει σε ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ! Δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα στην ύπαρξή του, και μικραίνει ακομα περισσότερο τον χώρο της ιστορίας, σε τόμο με μικρό φορμάτ. 
Όπως λοιπόν καταλάβατε δεν έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αλλά υπάρχουν και θετικά σημεία, όπως η τιμή, το εξώφυλλο, το σχέδιο και η τελευταία ιστορία. Αν σας αρέσει ο χαρακτήρας ή θέλετε να ασχοληθείτε μαζί του, πάρτε το με κλειστά μάτια!
Καλή Ανάγνωση σε όλους!!!!:beer:
  • Like 15
  • Thanks 7

• Member ID:  3,774
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  84
  • Achievement Points:  106
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6,287 Days
  • Last Seen:  

Μιά χαρά είναι!

Και μια μικρή λεπτομέρεια: το πάνω μέρος των σελίδων (όπως φαίνονται με το βιβλίο κλειστό) έχει διαφορετικό χρώμα για κάθε μία από τις 5 ιστορίες. :clap2:

Edited by destrier
  • Like 4
  • Thanks 2

• Indian changed the title to THE PHANTOM

• Member ID:  9,689
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  586
  • Achievement Points:  656
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5,703 Days
  • Last Seen:  

Μου άρεσε αρκετά και σαν πλοκή σχέδιο και χρώματα . Αυτό που δεν μου άρεσε είναι τα πλαίσια σε περίεργο format με άσπρα κενα και γράμματα ενδιάμεσα και διαφορετικά μεγέθη που προσωπικά με κούρασαν . Είναι ενδιαφέρουσα σειρά αρκεί να διορθώσουν λιγο τα πλαίσια . Το,εξώφυλλο από τα καλύτερα που έχω δει . 

περιμενω το δεύτερο τεύχος . 

• Like 6

• Member ID:  34,230
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  409
  • Achievement Points:  471
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2,076 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Διαβάστηκε και απο μένα.

Προσωπικά δεν το βρήκα κακό. Βασικά ήταν στο ίδιο φορματ με τις ιστορίες του Φάντομ που υπήρχαν στο Μπλεκ. Απο πλευράς μου ήμουν κάπως εξοικειωμένος απο το Μπλεκ και πέρασα ωραία με τις ιστορίες. Ίσως αν κάποιος δεν έχει επαφή με τον ήρωα, πράγματι να μην του αρέσει και να το μπερδέψει. Ακριβώς το ίδιο είχα πάθει και εγώ όταν διάβασα Φάντομ στο Μπλεκ πρώτη φορά . Θέλουν λίγο το χρόνο τους οι ιστορίες για να μπεις στο κλήμα. 

Προσωπικά θα ήθελα να δω ενα δεύτερο τεύχος με μια μεγάλη ιστορία του ήρωα. Βασικά δεν ξέρω ο Φάντομ έχει τέτοιες ή είναι όλες 20-30 σελίδες;

Edited by Lelis
  • Like 5