Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 248 [Το σημάδι τού ασύλληπτου]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

1 member has voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm248-960x600-thumb-large.thumb.jpg.08bd95160b76599572e804b9a87c1966.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΥ
  ΟΙ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΥ ΚΙΝΤ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΣΦΑΙΡΟ ΓΚΟΥΦΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ
 • ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ
  ΟΙ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ, ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
 • ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟΠΟΛΑΓΩΝΙΚΟ
  Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΤΗΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ
 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ
  Ο ΦΕΘΡΥ, ΩΣ ΕΙΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΤΡΟΠΑΛΟ ΓΕΡΑΚΙ
 • ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ
  Ο ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 15 Μαρτίου (Νο. 248)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kriton Το "ανακάλυψη" στην τρίτη ιστορία το έχεις λάθος εσύ, το site της Καθημερινής αλλά και το ίδιο το Μίκυ Μάους στα περιεχόμενα... Ο δαίμων του c(l)opy-paste να υποθέσω για άνωθεν???

 :hop: :hop: :hop: 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ'αριθμόν #248 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον άνθρωπο που επί τέλους άρχισε να αντιλαμβάνεται ποιά είναι τα σοβαρά περιοδικά εδώθε @Dr Paingiver. Μετά τον @Retroplaymo τον στρώσαμε και αυτόν... :D Neeext........ :aria:  )

tn_MIKYMAOUSE_0248.jpg


Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Το σημάδι του ασύλληπτου."


Ο Εξάσφαιρος Γκούφυ παρέα με τον Μίκυ Κιντ φτάνουν στο ράντσο του φίλου τους Φρανκ Γελαδομάτη για διακοπές.

 

Αυτός όμως τους υποδέχεται με πυροβολισμούς εξ' αιτίας του "Ασύλληπτου" όνομα και πράγμα κλέφτη που έχει ρημάξει την περιοχή. Ο Μίκυ και ο Γκούφυ φυσικά δε προτίθενται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Η επόμενη δράση του Ασύλληπτου είναι η κλοπή των γελαδιών ενός γειτονικού ράντσου. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να μαζέψουν λεφτά για να τον ενισχύσουν. Οι φόβοι τους όμως επαληθεύονται. Παρ' ότι τα φυλάνε οι φίλοι μας τα χρήματα κάνουν φτερά παρά τις προσπάθειές τους να το αποτρέψουν.

 


Ο Δον Χαμόν ,που τους φιλοξενεί, τους ζήταει να τον συνοδέψουν στην βοσκή του καλύτερου κοπαδιού του. Ο Ασύλληπτος δε χάνει ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του και να κλέψει το κοπάδι κυριολεκτικά μπροστα στα μάτια τους. Οι φίλοι μας καταφέρνουν να απελυθερωθούν από το δίχτυ όταν ο Ασύλληπτος είναι ήδη πολύ μακριά. Οι δύο ήρωές μας όμως δε μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ξαφνικά εξαφανίζονται από την περιοχή. Οπότε ο Ασύλληπτος νοιώθοντας ασφαλής κλέβει με άνεση το επόμενο κοπάδι. Το οδηγεί μέσω μία κρυφής ορεινής σύραγγας και δια μέσου καταρράκτη στον ανενεργό κρατήρα ενός ηφαιστείου που έχει το λημέρι του.

Δε ξέρει όμως ότι στο κοπάδι υπήρχαν και δύο ξεχωριστές αγελάδες. Ο Μίκυ και Γκούφυ με την βοήθεια της ανηψιάς του Φρανκ Μίννι είχαν ντυθεί αγελάδες. Βγάζουν τις στολές και μπαίνουν στο σπίτι του Ασύλληπτου. Μόνο και μόνο γαι να βρουν μία υπόγεια δίοδο που οδηγεί στο ράντσο του Δον Χαμόν. Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του Ασύλληπτου και μία σύντομη μάχη παραδίδεται στις αρχές μαζί με το βοηθό του. Οι φίλοι μας αντί για διακοπές βρήκαν πάλι περιπέτεια αλλά αυτό δε τους πτοεί. Βάζουν ρότα για νέες.

 

 


"Πυραυλική ληστεία."

Οι Μουργόλυκοι ζήτησαν να απελαθούν από την πόλη και ο Δήμαρχος το κάνει να φαίνεται σαν δική του ενέργεια. Ο Ντόναλντ τρέχει περιχαρής να πει τα νέα στον Θείο του. 

"Το απίθανο τοπολαγωνικό."

Βρισκόμαστε στην εποχή των δορυφορικών πλοηγών. Μία ανακάλυψη του Ντόναλντ όμως θα αναστατώσει την Λιμνούπολη. Κυριολεκτικά και μεταφορικά...

"Παρατήρηση πουλιών."

Ο φίλτατος πολυπτιχιούχος καθηγητής αντικαθιστά τον Ντόναλντ και ακολουθεί τον Φέθρυ στην νέα ορνιθολογική αναζήτηση που ο ίδιος του προτείνει. Πού να ήξερε... 

"Πλούτο σούπερσταρ."

Ο Πλούτο έχει χάσει την φόρμα του και ,τολμώ να πω, ότι έχει καβαλήσει και το καλάμι. Όπως και ο Μίκυ. Οπότε οδεύουν και οι δύο προς την φάρμα υγείας το "Καλό Λιβάδι" μετά από προτροπή της Μίννι. 


Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.


Εν κατακλείδι.

Η πολύ καλή ιστορία μού ανέσυρε παλιές μνήμες. Το τρίπτυχο Εξάσφαιρος Γκούφυ, Μίκυ Κιντ και Ερμίνα και οι περιπέτειές τους συγκαταλέγονται στις ευχάριστε αναμνήσεις μου!!! Χαίρομαι που επέστρεψαν με μία χορταστική και διασκεδαστική περιπέτεια!!! 

Στην δεύτερη ιστορία του τεύχους έχουμε μία αναζήτηση από την ανάποδη. Θεωρώ ότι οι Μουργόλυκοι έπρεπε να είναι πάνω από τον τίτλο της ιστορίας και όχι ο Σκρουτζ. Από σεναριακής άποψης σου κράταγε το ενδιαφέρον. Ακολουθεί μία ιστορία που τον κύριο λόγο έχει ένα συμπαθές τετράποδο. Παρ' ότι η ιστορία δε ξεφεύγει από τα γνωστά σεναριακά μοτίβα διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Στην τέταρτη και προτελευταία ιστορία του τεύχους έχουμε ανθρωπόμορφα πτηνά να αναζητάνε κανονικά πτηνά. Η ,ευχάριστη, τρέλα του Φέθρυ σε όλο της το μεγαλείο. Το τεύχος κλείνει με μία "περιπέτεια" που προμοτάρει την καλή ζωή. Κινείται σε χαλαρούς, όμορφους τόνους χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το σημάδι του ασύλληπτου."
2. "Πυραυλική ληστεία."
3. "Το απίθανο τοπολαγωνικό."
4. "Παρατήρηση πουλιών."
5. "Πλούτο σούπερσταρ."

7/10!!! 
Δε βρήκα ουσιαστικό λόγο να ξεφύγω από την σειρά του ίδιου του τεύχους... :) 

:hop: :hop: :hop: 

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 ώρα πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Μετά τον @Retroplaymo τον στρώσαμε και αυτόν... :D Neeext........ :aria:  )

 

:PPP:

 

 

 • Funny 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Μενίγ Πουαγώ said:

Το "ανακάλυψη" στην τρίτη ιστορία το έχεις λάθος εσύ, το site της Καθημερινής αλλά και το ίδιο το Μίκυ Μάους στα περιεχόμενα... Ο δαίμων του c(l)opy-paste να υποθέσω για άνωθεν???

 

Έτσι το έγραψαν στη διαφήμισή τους, έτσι το μετέφερα εδώ, χωρίς να το διαβάσω. Άλλο ένα σύμπτωμα του ότι τα περιοδικά τής Καθημερινής πάσχουν στον τομέα τής επιμέλειας κειμένων.Τέλος πάντων, το διόρθωσα, μπας και μας μείνει καμία τρίχα στο κεφάλι.

 

 • Like 3
 • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Μενίγ Πουαγώ said:

Το τρίπτυχο Εξάσφαιρος Γκούφυ, Μίκυ Κιντ και Ερμίνα

 

Θες να πεις Σουζάνα.

Edited by Kriton
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 ώρες πριν, Kriton είπε:

 

Θες να πεις Σουζάνα.

:oops: Μπερδεύτηκα με την Ερμίνα που είχε η Νταίζυ σε μία περιπέτεια εποχής σε παλιότερο τεύχος... :efxaristo:

:hop: :hop: :hop: 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με ένα όμορφο γουέστερν ξεκινάει το τεύχος κι ο Μίκυ Κιντ με τον φίλο του Εξάσφαιρο Γκούφυ, έχουν την τιμητική τους. Στην ιστορία "Το σημάδι του Ασύλληπτου", οι δύο φίλοι επισκέπτονται το ράντσο ενός φίλου τους, ο οποίος τους υποδέχεται όχι και τόσο εγκάρδια. Η αιτία είναι ότι αυτός, αλλά και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ράντσων έχουν τρομοκρατηθεί από έναν ληστή που αυτοαποκαλείται Ασύλληπτος και ρημάζει τις περιουσίες τους, αφήνοντας κάθε φορά το σημάδι του. Οι πρωταγωνιστές λοιπόν δεν μπορούν να μείνουν ασυγκίνητοι από αυτή την αδικία κι έτσι θα βοηθήσουν τους περίοικους να βρουν τον Ασύλληπτο και να τον φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Όμορφο καουμπόικο σενάριο, πάντα στα πρότυπα της Disney, που έχει και στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος. Η πλοκή έχει τις στιγμές της, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κακός γίνεται εύκολα αντιληπτός. Η μόνη μου ένσταση είναι για το φινάλε (αναφέρομαι στην σύλληψη του κακοποιού), το οποίο κατά την γνώμη μου κάνει κοιλιά. Το ήθελα περισσότερο ηρωικό. Το σχέδιο, αν και παραφορτωμένο, μου άρεσε.

 

Στην "Πυραυλική ληστεία", οι Μουργόλυκοι αποφασίζουν να φύγουν για πάντα από την Λιμνούπολη κι ο Ντόναλντ σπεύδει να πει το χαρμόσυνο μήνυμα στον θείο του. Ο Σκρουτζ όμως δεν έχει πάψει να ανησυχεί ούτε λεπτό. Η βαθύτερη αλήθεια είναι ότι οι παμπόνηροι λωποδύτες πάνε στην μακρινή Μπαγαμποντία , την χώρα των απανταχού "καθηγητών" της παρανομίας, για να πάρουν νέες ιδέες για το πώς θα ληστέψουν το γνωστό μας θησαυροφυλάκιο. Ο Γκουρού που συναντούν εκεί τους στέλνει σε έναν συνάδελφό του, που εδρεύει σε ένα απομονωμένο νησί, για να τους δώσει τις λύσεις που χρειάζονται. Άραγε ποια θα είναι αυτή η λύση και ποια θα είναι τα αποτελέσματα? :thinking: Μέτριο σενάριο, που θεωρώ ότι δεν έχει την απαιτούμενη έμπνευση. Η πλοκή ξεκινάει με ενδιαφέρον, αλλά η συνέχεια νομίζω ότι είναι κρύα κι άνοστη. Για εμένα σίγουρα ήθελε περισσότερη δουλειά. Σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια προς καλή.

 

Στο "Απίθανο τοπολαγωνικό", ο Ντόναλντ λαμβάνει μέρος (υπό την πίεση του θείου του) σε έναν διαγωνισμό GPS. Για την ακρίβεια, όλοι οι κατασκευαστές συσκευών GPS της Λιμνούπολης στέλνουν τα στελέχη τους σε μία άγρια ζούγκλα και θα πρέπει εκείνοι να βρουν την σωστή διαδρομή, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εργοδοτών τους. Νικητής στέφεται ο Ντόναλντ, αλλά όπως αποδεικνύεται στην συνέχεια, δεν κέρδισε με το GPS του, αλλά με το τοπολαγωνικό, ένα σπάνιο ζώο που έχει την ικανότητα να δείχνει πάντα στην σωστή κατεύθυνση. Ένα τέτοιο ζωάκι, όπως είναι φυσικό, δεν θα πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο κι έτσι οι δρόμοι της Λιμνούπολης κατακλύζονται από ευτυχισμένους ιδιοκτήτες τοπολαγωνικών. Αυτό το χαριτωμένο ζωάκι όμως κρύβει πολλά μυστικά. Χαριτωμένο σενάριο, με πρωταγωνιστή ένα γλυκύτατο ζωάκι, που μου έφερε στο μυαλό τις παλιές ιστορίες του Barks. Η πλοκή ξεκινάει ανάποδα (εκεί που ο Ρόμπαξ τρώει το καπέλο του :P ) και συνεχίζει να κλιμακώνεται. Το φινάλε βρίσκει τραγική φιγούρα τον Ντόναλντ, ενώ από την άλλη ο Σκρουτζ άξιζε να πάθει ό,τι έπαθε. :Ungry: Το σχέδιο ήταν αρκετά καλό.

 

Η επόμενη ιστορία είναι αφιερωμένη στον Φέθρυ και στον Λούντβιχ κι έχει τίτλο "Παρατήρηση πουλιών". Ο ξάδελφος του Ντόναλντ έχει βρει ένα νέο χόμπυ, την Ορνιθολογία, κι απεσταλμένος της Λέσχης Ορνιθολογίας Λιμνούπολης (ΛΟΛ), έχει πάρει σβάρνα τα δάση για να παρατηρήσει σπάνια είδη πουλιών. Ο ατσούμπαλος χαρακτήρας του όμως κάνει τον Πρόεδρο της ΛΟΛ να θέλει να τον σκοτώσει. :P Όταν εμφανίζεται ο καθηγητής Λούντβιχ και θα θελήσει έναν άξιο παρατηρητή για να τον βοηθήσει να μελετήσει ένα ντροπαλό γεράκι, ο Φέθρυ θα προσφερθεί, με τις ανάλογες βέβαια συνέπειες. :P Αν και δεν είμαι φαν του Φέθρυ, μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε το σενάριο αυτό. Ενώ ξεκινάει προβλέψιμα, στην συνέχεια αποκτά δικό του χαρακτήρα. Ο αναγνώστης δεν βλέπει απλά τον πρωταγωνιστή να κάνει άγαρμπες κινήσεις, αλλά μέσα σε όλον τον πανζουρλισμό, υπάρχει μία λογική ροή και μάλιστα με αυξημένο το κωμικό στοιχείο. Στο φινάλε όλοι μένουν ευχαριστημένοι κι ο αναγνώστης με το ανάλογο χαμόγελο. Το σχέδιο δεν με γοήτευσε τόσο. Το βρήκα το ίδιο ατσούμπαλο με τον πρωταγωνιστή. :D 

 

Και τελειώνουμε με την ιστορία "Πλούτο σούπερσταρ". Φαντάζομαι ότι βγάζει μάτι το ποιος είναι ο πρωταγωνιστής εδώ. :P Ο συμπαθητικός σκύλος του Μίκυ, έδειξε τον ηρωισμό του κι έσωσε μία σταρ του κινηματογράφου, όταν εκείνη έπεσε στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων. Από εκείνη την ημέρα, ο Πλούτο έχει μετατραπεί σε αστέρι πρώτου μεγέθους, με όλα τα περιοδικά και τα κανάλια της τηλεόρασης να προσπαθούν να του πάρουν έστω μία πόζα. Ο ιδιοκτήτης του από την άλλη, δεν του χαλάει κανένα χατήρι πλέον και τον φροντίζει πέραν του δέοντος. Η Μίννι λοιπόν θα παρατηρήσει ότι ο Πλούτο έχει μετατραπεί σε έναν σκύλο πλαδαρό, οκνηρό και παχύσαρκο. Κρούει λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου κι έτσι ο Μίκυ θα τον πάρει και θα πάνε σε μία φάρμα υγείας, με σκοπό την εκγύμνασή του. Οι περιπέτειες όμως θα τους βρουν ακόμα κι εκεί. Χαριτωμένο κι ανάλαφρο σενάριο, ιδανικό για να κλείσει το τεύχος. Ο Πλούτο, όπως είναι φυσικό, κλέβει τις εντυπώσεις και δείχνει ότι αξίζει να είναι το κατοικίδιο ενός ηρωικού χαρακτήρα όπως ο Μίκυ. Η πλοκή κινούνταν σε χαλαρούς ρυθμούς, αλλά στο φινάλε ανέβασε λίγο τις στροφές της. Το σχέδιο της αγαπημένης μου Lara Molinari, με ικανοποίησε. :hug2:

 

 

:beer: 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.