Jump to content
germanicus

ASTERIX: Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Recommended Posts

Τίτλος:
ASTERIX - Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
Σενάριο/Kείμενα:
Rene Goscinny
Σχέδιο:
Albert Uderzo
Hμερ. έκδοσης:
01-2015
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
21.0 x 27.5
Σελίδες:
68
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Πρωτότυπος τίτλος:
Le Domain Des Dieux
Προέλευση:
Γαλλική
ISSN:
960-321-556-1
Ονομαστική τιμή:
5,80€

tn_KATOIKIATHEON_0001.jpg tn_KATOIKIATHEON_0001z.jpg

 

Ειδική έκδοση της Μαμούθ ενός εκ των καλύτερων Αστερίξ με 16 σελίδες έξτρα υλικό. Αποτελεί μετάφραση της έκδοσης Le Domaine des dieux – Edition spéciale της Hachette Livre (που βγάζει τα Αστερίξ στη Γαλλία) από τον Οκτώβρη του 2014. Επισυνάπτω 4 σελίδες της γαλλικής έκδοσης για να πάρετε μια γεύση.

 

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

 

Εμπεριέχει τα κάτωθι δισέλιδα

Είναι τρελοί αυτοί οι δημιουργοί. Ένα ιστορικό της σειράς μέχρι το 1971 που βγήκε το κόμικ.

Έχω μια ιδέα! Τι τους ώθησε να φτιάξουν το συγκεκριμένο σενάριο.

Σχεδίασε μου μια κατοικία. Σχόλια για το σχέδιο.

Το αδίπλωτο αστείο. Σχόλια για 2 σελίδες του κόμικ.

Φόβος πάνω από το χωριό. Σχόλια για διάφορους ανταγωνιστές της σειράς.

Τα ζώα, μια ιδέα φιξ! Προφανές το λογοπαίγνιο με το όνομα του Ιντεφίξ (idée fixe). Σχόλια για την πανίδα στο κόμικ.

Είναι ξεκάθαρο, σκλάβε; Σχόλια για το κοινωνικοπολιτικό σκέλος του κόμικ.

Από το σενάριο στο σχέδιο. Μια σελίδα σενάριο και η αντίστοιχη σελίδα ως σχέδιο πριν τον χρωματισμό.

 

Στη Γαλλία υπάρχει και η λουξ έκδοση 128 σελίδων που περιέχει τις πρωτότυπες σελίδες σκίτσου και 33 σελίδες κείμενο-σχόλια.

 

Δεν με ξετρέλλαναν τα σχόλια. Θα ήθελα σχόλια όπως το ότι ο τελετάρχης Γκουϊλους είναι καρικατούρα του Guy Lux (wiki.fr) Περισσότερο μου έκαναν ως ένα σύνολο διεκπεραιωτικών στεγνών σχολίων, άντε να τα βάλουμε και να πουλήσουμε.... Δεν ένιωσα το μεράκι και την αγάπη :) oh well.

 

Αξιζει τον κόπο? Εάν κάποιος δεν έχει το κόμικ, τότε ναι. Ας πάρει αυτή την έκδοση και όχι αυτή που δεν έχει καθόλου σχολιασμό. Όλα τα κόμικ βελτιώνονται με τέτοια καλούδια. Το κακό είναι ότι αισθάνομαι πως όλα αυτά είναι απλώς εμπορικά προϊόντα. Σήμερα με κάτι σχόλια, αύριο με τις πρωτότυπες σελίδες, μεθαύριο με σκληρό εξώφυλλο, παραμεθαύριο στο πρωτότυπο μέγεθος των σελίδων (σαν τα Artist's Edition της IDW) και πάει λέγοντας. Μια αγελάδα που θα αρμέγουμε εσαεί. Δεν τα νοιώθω σαν προϊόντα αγάπης (όπως λχ είναι οι ταινίες της Criterion Collection).

 

:cheers5:

  • Like 34

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...]

 

Το κακό είναι ότι αισθάνομαι πως όλα αυτά είναι απλώς εμπορικά προϊόντα. Σήμερα με κάτι σχόλια, αύριο με τις πρωτότυπες σελίδες, μεθαύριο με σκληρό εξώφυλλο, παραμεθαύριο στο πρωτότυπο μέγεθος των σελίδων (σαν τα Artist's Edition της IDW) και πάει λέγοντας. Μια αγελάδα που θα αρμέγουμε εσαεί. Δεν τα νοιώθω σαν προϊόντα αγάπης

 

[...]

 

Συμφωνώ απόλυτα. Γι' αυτό και κάνω υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην αγοράζω ξανά και ξανά τα ίδια τεύχη σε νέες επανεκδόσεις. Αλλά μου είναι τόσο δύσκολο... (π.χ. ήδη αγόρασα το τεύχος αυτό, έστω κι αν το έχω και από τις εκδόσεις του Ψαρόπουλου και σε αγγλική έκδοση).

 

Αλλά πάντα υπάρχει η δικαιολογία: κάθε τεύχος που αγοράζω, είναι και μια επένδυση για τους απογόνους μου!

  • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις το τελείωσα. Εντάξει, προφανώς, δεν θα γράψω κριτική για Αστερίξ. :P
Να πω μόνο ότι το απόλαυσα πολύ μαζί με τα έξτρα του και μου θύμισε πως κακώς έχω παρατημένα στη βιβλιοθήκη τα υπόλοιπα της σειράς.

 

Edit: Α, ναι! Ήθελα να γράψω για το αστεία του. Δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό του τεύχους ή φταίει που μεγάλωσα από τότε που διάβαζα Αστερίξ και αντιλαμβάνομαι αλλιώς ορισμένες ατάκες, αλλά γέλασα περισσότερο απ' ότι περίμενα.

Edited by DaDiRa
  • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν νομίζω να το αγοράσω μιας και το έχω ήδη σε παλιότερη έκδοση,εκτός κι αν κάποιος μου του δωρίσει...! :P

 

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά για το εμπορικό της υπόθεσης...!Υπάρχουν τόσα ωραία κόμικς να εκδώσει η Μαμούθ αλλά εκείνη προτιμάει να βγάζει τα ίδια και τα ίδια...! :(

 

Και να πεις ότι είναι δυσεύρετα τα άλμπουμ αυτά να το καταλάβω...!Αλλά από την στιγμή που ο καθένας μπορεί να τα βρει σχεδόν σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο,δεν βρίσκω λόγο να αγοράσει ένα "καινούργιο" άλμπουμ το οποίο θα έχει μία γνωστή ιστορία και μερικές σελίδες με άρθρα και σχέδια...!

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για την ιστορία, να αναφέρω πως το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015.

Αν και προσωπικά μου άρεσε, θα ήθελα και κάτι παραπάνω. Θα ήμουν πιο ικανοποιημένος αν κυκλοφορούσε όλη η αντίστοιχη γαλλική σειρά, χωρίς "κοψίματα" με όλες τις έξτρα σελίδες και τα έξτρα καλούδια. 

 

Αλλά βέβαια θα προτιμούσα ακόμα περισσότερο η Μαμούθ να βγάλει κάτι νέο και μην αναλώνεται σε συνεχής επανεκδόσεις, έστω και με μικρές διαφορές. 

 

ΥΓ: Το τεύχος δεν υπάρχει στην ομαδοποίηση εξωφύλλων Αστερίξ και είναι το μόνο που λείπει. Θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος διευθετούσε το θέμα.

  • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν ωραιότατο και χορταστικό... Πριν το αγοράσω, ήμουν ανάμεσα στην απλή έκδοση και στη συγκεκριμένη, ωστόσο γρήγορα κατέληξα σε αυτή με τα αφιερώματα και δεν το μετάνιωσα διόλου. Τα αρθράκια περιέχουν περιεκτικές πληροφορίες για το background της ιστορίας και σε βοηθούν να την προσεγγίσεις καλύτερα από την οπτική των δημιουργών.

 

Ωστόσο ούτε εγώ διέκρινα αυτή τη ''φροντίδα'', όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω... Θα συμφωνήσω απόλυτα πως το κίνητρο πολλές φορές είναι εμπορικό, καθώς με το να βγάζεις ένα τίτλο με διαφορετικές παραλλαγές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι τόσο δείγμα ιδιαίτερης ''μέριμνας'' προς τον αναγνώστη όσο ''μέριμνα'' για το κέρδος. Αυτό το λέω γενικά, όχι αποκλειστικά για την εν λόγω έκδοση, εξάλλου εμένα με βόλεψε γιατί δεν είχα την παλαιότερη...

 

Στα της ιστορίας τώρα... Από άποψη χιούμορ ήταν καταιγιστική από το 2ο μέρος και μετά, με ξεκαρδιστικά γκαγκ στο πνεύμα των δημιουργών...Η πλοκή μου άρεσε, αν και σε ορισμένα σημεία λιγάκι ανιαρή, εντούτοις με πολλά σημαντικά μηνύματα... Ήταν γενικά μια ωραία περιπέτεια, πλαισιωμένη από όμορφα άρθρα... :)

 

Άντε και σε κανα 2-3 χρόνια θα δούμε και τη ''λουξ'' και τη σκληρόδετη έκδοση :P

  • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://youtu.be/cGxwrcJ55aA

 

H animation μορφή της ιστορίας που έτυχε να δω σήμερα μετά από παρακάλια της μικρής μου ξαδερφής :P Καθότι ταινία 1 ώρας και κάτι, ή επέκταση του σεναρίου ήταν αναπόφευκτη... Το σενάριο από ένα σημείο και μετά ξεφεύγει από την πρωτότυπη ιστορία του κόμικ, προστίθενται νέες καταστάσεις και συγκροτείται μία πολύ καλοστημένη ταινία στο σύνολό της, απόλυτα πιστή σε γκαγκ του κόμικ και ατάκες :) Δείτε τη έτσι για τη φάση :D

Edited by Darrell
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.