Jump to content
Ενημέρωση: για όλο τον Αύγουστο, η Λέσχη Φίλων Κόμικς θα λειτουργεί τα ΣαββατοΚύριακα, ΜΟΝΟ Σάββατο πρωί. Καλό καλοκαίρι! ×

Calisota

Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Calisota

 1. Πραγματικά, κορυφαίο. Πρέπει να είναι εμπειρία ένα τέτοιο ταξίδι, αλλά εσύ με την original έκδοση της ιστορίας, νομίζω πως το απογείωσες. Πού να το φανταζόταν ο Παπιάνθρωπος, όταν δημιουργούσε την ιστορία, ότι μία εβδομηντακονταπενταετία μετά θα είχε τόσο προσηλωμένους θαυμαστές, από την άλλη άκρη του κόσμου!
 2. Κι εμένα με ενόχλησε αυτό με τα Peanuts, αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, με Τερζόπουλο τώρα θα ολοκληρωνόταν η Βιβλιοθήκη Μπαρκς και ίσως άρχιζε η Βιβλιοθήκη Σκάρπα.. Και αν, δηλαδή.
 3. Θα είχε ενδιαφέρον να καταγράψουμε τις ιστορίες που διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Το κλασικό, βέβαια, είναι να συνδυάζεται με το αρχαιολογικό/μυθολογικό φόντο, και θα έλεγα ότι ειδικά από Ιταλούς, έχουμε δει αρκετές, λόγω και της γειτνίασης μας (+την πολιτιστική εγγύτητα λόγω ελληνορωμαϊκών χρόνων). Παρεμπιπτόντως, αναρωτιέμαι πώς να ονομαζόταν στην ιταλική έκδοση, ο "Δημήτριος Λαθρόπουλος". Όπως και να έχει ήταν μία όμορφη ιστορία με καλοκαιρινό και ελληνικό άρωμα, η "Πολύτιμη Συνταγή". "Ο πιο καλός μπάτλερ" είχε μερικά πολύ καλά γκαγκ, όπως και ο "Δύσκολος Φιλοξενούμενος", αν και γενικά πρέπει να πω ότι απολαμβάνω πολύ τον Χειροπαίδαρο ως χαρακτήρα, οπότε ίσως μεροληπτώ υπέρ του! Το δε σχέδιο, από τη Maria Ugetti κάπως περίεργο. Όσο για το "Πράσινο Καλοκαίρι"... Να και μία φορά που έτσι για αλλαγή πάνε καλά τα επιχειρηματικά πλάνα του Φέθρυ... Αν και για τον Ντόναλντ, όπως πάντα, ακόμη και η επιτυχία έχει και κάποιο.. αγκάθι!
 4. Πότε πέρασε δεκαετία από τότε... Το έπαιρνα τα τελευταία χρόνια της κυκλοφορίας του, τότε ο χώρος που καταλάμβαναν οι παρουσιάσεις βιντεοπαιχνιδιών/αθλητικών ήταν μειωμένος σε σχέση με τα παλιότερα τεύχη. Αυτές έτσι κι αλλιώς τις προσπερνούσα, και πήγαινα κατευθείαν στην ιστορία με τον Φάντομ για την οποία τρελαινόμουνα. Η τελευταία μου χει μείνει: Η επίθεση των τηλεφωνικών θαλάμων Πάντως το πατατράκ ήταν το 2013 που σταμάτησαν οι Disney εκδόσεις μαχαίρι. Το 2012 το Αλμανακο μπορεί να σταμάτησε, αλλά αντικαταστάθηκε από το τριμηνιαίο Σούπερ Αλμανάκο, όπου ουσιαστικά έμπαιναν μαζεμένες οι ιστορίες του Αλμανακο, και τις Νέες Περιπέτειες του Φάντομ, Τίμιο deal θα έλεγα. Το πρώτο τεύχος των Νέων Περιπετειών αν θυμάμαι καλά το είχα πάρει σε μία επαρχιακή πόλη που είχαμε σταματήσει στα μισά εκδρομής-δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πού-και με είχε πωρώσει.
 5. Στο Μίκυ Μάους (Β Περίοδος) #402 στην ιστορία "Τα Μυστικά Βιβλία του Αλδου Ντρεηκουτιου" μαθαίνουμε ότι ο Λούντβιχ έχει πτυχίο εφαρμοσμένης εξηγησεολογίας.
 6. Ρε πότε έφτασε τα 400 τεύχη, σαν χθες θυμάμαι που είχε ξεκινήσει εκ νέου από την Καθημερινή και ήμουν μες στη χαρά. Ελπίζω να συνεχίσει με το ίδιο τέμπο για πολλά χρόνια. Μέσα στην παρακμή των περιοδικών εκδόσεων, είναι μία πολύ ευχάριστη, οικονομική και ποιοτική επιλογή για μικρούς και μεγάλους-και κάθε Παρασκευή στα περίπτερα.
 7. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου
 8. 70 φανταστικομμυρίων, όχι δισεκατομμυρίων. Με τα σημερινά δεδομένα, με 70 ψωρο-δισεκατομμύρια θα ήταν ένας απλός μικροδισεκατομμυριούχος μπροστά σε κάτι Musk και Bezos...
 9. Καθυστερημένα χρόνια πολλά στους Γιάννηδες και ιδιαίτερα στους @ Μενίγ Πουαγώ και @ Indian που γράφουν σταθερά όμορφες κριτικές των νέων τευχών Disney. Και μία γενική ευχή για το 2022 συνοδευόμενη από ένα κατάλληλο για την περίσταση καρέ: Ας ελπίσουμε μέσα στο '22 να είμαστε εμείς ο Μίκυ του σκίτσου και η μετάλλαξη όμικρον ο δεξιά εκ μέλλοντος ορμώμενος που αγκομαχά.
 10. Πολύ όμορφη και αυτή η ιστορία του Φαντομια, σεναριακά, αλλά και σχεδιαστικά. Πολύ τυχερός θα έλεγα που ανέλαβε να τον βγάλει μετά από τόσα χρόνια από το μυστήριο και την αφάνεια ένας ικανός δημιουργός, όπως ο Τζερβαζιο. ΥΓ: Από την πρώτη ιστορία μαθαίνουμε και τι βάζει λογικά στη φορολογική του δήλωση ο Μαύρος Πητ... "Ελεύθερος επαγγελματίας" ΥΓ2: αξέχαστη προσβολή
 11. Calisota

  ΚΟΜΙΞ

  Εδώ υπάρχει σκαναρισμενο το editor's choice Μίκυ Μαους #00, όπου περιέχεται η πολύ όμορφη ιστορία του Casty Η Λαίλαπα των Αιώνων. Bonus στο τεύχος η υπέροχη για εμενα ιστορία Ανεκτίμητη Αξία με τον Σκρουτζ να εγκλωβίζεται σε ένα φανταστικό ελληνικό νησί των Σποράδων, τη Σκιανθο και μια παρωδία του Κόμη Δράκουλα. *Παρεμπιπτόντως, στη διαφήμιση στις σελίδες 6-7 του συγκεκριμένου τεύχους βλέπεις τα εξώφυλλα των τευχών ΚΟΜΙΞ Β Περιόδου #1,2,3. Στα #2 και #3 περιέχονταν ιστορίες του Casty. https://e.issuu.com/issuu-reader3-embed-files/latest/twittercard.html?u=patates200&d=miky_maoys_000__2014_
 12. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ευτυχία! Χαρούμενο το 2022, με πολλά κόμικς και χωρίς κορωνοιο!
 13. Ε ναι, 126 σελίδες είναι και το τεύχος είναι 132. Βγάλε και τα περιεχόμενα, τις διαφημίσεις, εξώφυλλο, οπισθόφυλλο κλπ. Λογικά θα σπάσει σε 2 τεύχη.
 14. Χαχα ναι. Είναι η ιδανική περίοδος να κάτσεις στα ζεστά με μια ωραία σοκολάτα να απολαύσεις κάποιο κόμικ, κατά προτίμηση με καλά επιλεγμένη above average ιστορία. Καλά δεν το συζητώ μικρός, όταν έβγαινε το διπλό χριστουγεννιάτικο τεύχος η καλύτερη μου.
 15. Όχι ρε συ! Αν αναφέρεσαι στην Ματζυ, τη μεγάλη αδερφή του Φεθρυ, είναι προφανώς η Μάτζικα, όχι η Κατρίνα. Μιας που την ανεφερες, πάντως, συνάντησα πρόσφατα μια πάπια πανομοιότυπη με την Κατρίνα, στον ρόλο στρίγγλας γυμνάστριας, στην ιστορία Ομάδα που κερδίζει πάντα αλλάζει! του Υoung Donald Duck και μου φάνηκε περίεργο.
 16. Τελευταίες προσθήκες στη συλλογή... Εξαιρετικά και τα 4 τεύχη και από εξώφυλλα και από περιεχόμενο, ειδικά το #1500.
 17. Πιθανόν να γίνει όπως στην Ιταλία, όμως δεν είναι και απαραίτητο. Αρκετές φορές έχουν "συμπιέσει" περισσότερα από ένα μέρη μεγάλης ιστορίας σε ένα τεύχος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα Το Μικρό Κάστρο στο Λιβάδι, ιστορία 160 σελίδων που δημοσιεύθηκε σε 13(!) συνεχόμενα τεύχη στην Ιταλία, ενώ στην Ελλάδα σε 2. Ή Η Μαύρη Κρουαζιέρα που στην Ιταλία είχε δημοσιευθεί σε 3 συνεχόμενα τεύχη, ενώ στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε ολόκληρη σε ένα.
 18. Σωστή η παρατήρησή σου σε σχέση με τους μισθούς, ωστόσο νομίζω πως και πάλι συγκριτικά οι τιμές των νυν ελληνικών Disney είναι συγκριτικά καλές και τα καθιστούν προσβάσιμα. Ειδικά σε κάποιες χώρες, όπως οι ΗΠΑ π.χ. έχουν γίνει καθαρά ακριβό σπορ για συλλέκτες... Και στο εσωτερικό, όμως, να συγκρίνω το Super Μίκυ με 132 σελίδες φουλ ιστορίες πχ με το BUGS BUNNY που έβγαινε και είχε ίδια τιμή (2,90) με μόλις 48 σελίδες; Όσον αφορά το Μίκυ του Τερζόπουλου ξέχασα να αναφέρω ένα ακόμη (για εμένα) συγκριτικό πλην σε σχέση με αυτό της καθημερινής: Ότι κλασικά μετά την πρώτη, κεντρική ιστορία του τεύχος πολλές σελίδες αναλώνονταν σε διαφημιστικά για βιντεοπαιχνίδια, ανέκδοτα, αξιοπερίεργα, σπαζοκεφαλίες, κρυπτόλεξα, σουντοκου κλπ που πολλές φορές ήταν και αυτά "ανακυκλωμένα", όπως η τελευταία ιστορία του τεύχους, σε συνδυασμό με απανωτές διαφημίσεις άλλων περιοδικών.
 19. Γενικά θεωρώ ότι τα κόμικς της καθημερινής είναι value for money. Το εβδομαδιαίο Μίκυ το έχει στα 1,90 με 132 σελίδες γεμάτες μη δημοσιευμένες ιστορίες και σε καλή ποιότητα. Ο Τερζόπουλος όταν σταμάτησε, που και πάλι έβγαζε σχετικά φθηνά κόμικς σε σχέση με άλλες χώρες ή άλλες εκδόσεις στην Ελλάδα, είχε το Μίκυ στα 1,5 ευρώ με 100 σελίδες, μικρότερο μέγεθος, την τελευταία ιστορία συνήθως "ανακυκλωμένη" κεντρική τεύχους των late 90s ή early 00s. Και να μην ξεχνάμε ότι έκανε "αναπροσαρμογές" των τιμών με την πάροδο των χρόνων. Μέχρι το #2116 το 2007 έκανε 1,2 ευρώ. Τα επόμενα τεύχη τα έδινε με διαφορά "δωράκια", όπως σουπλα, μαγνητακια, αποκριάτικα γυαλιά, τρισδιάστατα ημερολόγια κλπ οπότε η τιμή τους ήταν υψηλότερη πχ 3,9 ευρώ. Όταν τελείωσαν τα δωράκια η τιμή δεν επανήλθε στο 1,20, αλλά πήγε στο 1,5. Φαντάζομαι λοιπόν ότι εάν συνεχιζε να εκδίδει τα Ντίσνεϋ, το 2021, η τιμή θα είχε πιθανότατα ανέβει στα 1,9 ή τα 2 ευρώ χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποια ποιοτική αναβάθμιση. Για να μη μιλήσω και για τους τόμους του Μπαρκς και του Σκάρπα που με καθημερινή τους παίρνουμε στα 4 ευρώ και εκδόθηκαν με γρηγορους ρυθμους.
 20. Ορισμένα πτυχία από το τεύχος Ντόναλντ Α περίοδος #51, κάποια από τα οποία δε βλέπω να υπάρχουν στο αρχικό ποστ... Καταρχάς στην ιστορία Εξωγήινη Φιλοξενία... Η ιστορία ξεκινά με τον Λούντβιχ να ετοιμάζει ένα νέο επιστημονικό πόνημα με τίτλο "Φύλλα και ξεφύλλισματα". Είναι αριστούχος στην αστρομηχανικη και την αστροναυπηγικη. Αλλα και στην Κλιματολογία Αερολογια. Είναι αυθεντια στη λογοτεχνική λογοδιαρροια. Έχει Διεθνές και Διηπειρωτικό Δίπλωμα Είναι πτυχιούχος στην αναλυτική και συνθετική ροφηματολογια. Στη Θεωρητική Ηλεκτροτεχνικη στην Εφαρμοσμένη Οικιακή Ηλεκτρολογία στην τακτική και στην άτακτη υποχώρηση Στην Εφαρμοσμένη Προνοητικοτητα Στην ιστορία Το Διαστημικό Λεωφορείο στο ίδιο τεύχος δίνει μια ομιλία σχετικά με τα ταλέντα του ταπιρου, ενώ σκέφτεται να γράψει ένα δοκίμιο με τίτλο Αιώρηση χωρίς Αναθεώρηση. Μαθαινουμε επίσης ότι έχει πτυχίο Στην ταχυδρομική και τη βραδυδρομικη Στην αστρονομία Στην ανώτατη κλειδοκρατορικη Στην επιδεσμολογια και την τσιροτολογια Και έχει σπουδάσει αστρικό δίκαιο και δικονομία.
 21. Μου άρεσε η ιστορία Τυπικός Φεθρυ από το τεύχος. Είναι κλασικό κονσεπτ να καταφθάνει ο Φεθρυ στον κήπο του Ντόναλντ, όπου ο τελευταίος κοιμάται στην αιώρα του και να του χαλάει τη νιρβάνα, προτείνοντας του κάποια παρανοϊκή ιδέα με καταστροφικά αποτελέσματα, ωστόσο αυτή τη φορά έρχεται ο Ντόναλντ να του προτείνει την υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας του, και γενικά όλη η ιστορία προχωρα κάπως ανάποδα. Και όλα αυτά επειδή είναι τα γενέθλια του και ο Ντόναλντ έβαλε στο τριπακι όλους τους συγγενείς να του κάνουν ως δώρο την "επιτυχή" υλοποίηση μιας φαεινης του ιδέας. Πράγματι, η ιστορία δημοσιεύθηκε στην Ιταλία την παραμονή των 54ων "γενεθλίων" του Φεθρυ, την 1η Αυγούστου 2018 στο Topolino #3271. Η παρθενική εμφάνιση του Φεθρυ είχε γίνει στις 2 Αυγούστου 1964 στο Topolino #453 στην ιστορία The Health Nut (Ελ:Αν έχεις τύχη διαβαινε/Ζήσε τη ζωή)
 22. Παλιότερα είχε η καθημερινή μαγαζί στη στοά του βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας όπου είχε διαθέσιμα όλα τα τεύχη που είχε βγάλει. Αυτό, όμως, δυστυχώς έκλεισε. Έκτοτε παραγγελία γίνεται μόνο αν συνεννοηθείς με τον περιπτερά να τα παραγγείλει από τον διανομέα του. Είχα πάρει τηλέφωνο πρόσφατα για να επιβεβαιώσω εάν συνεχίζει να είναι ο μόνος τρόπος παραγγελίας και μου είπαν αυτό και μάλιστα ότι πλέον κρατάνε στις αποθήκες τους μόνο τα τεύχη του τελευταίου εξαμήνου ή κάτι τέτοιο. Παλιότερα τεύχη όμως εμφανίζονται εκ νέου σε διάφορα κεντρικά περιπτερα, έτσι βρήκα τελικά το τευχος που μου έλειπε.
 23. Η πιο πρόσφατη που μου έρχεται στο μυαλό είναι Το τραγούδι της Αλμυρής Θάλασσας (ΜΜ #322/323) https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3197-1P
 24. 110 σελίδες Radice και Turconi. Τέλεια!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.