Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2024 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7706 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 641 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 03:13 PM Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2024 (Επεξεργασία) Τίτλος: UNCLE SCROOGE AND THE INFINITY DIME Σενάριο: JASON AARON, CARL BARKS Σχέδιο: PAOLO MOTTURA, FRANSESCO D'IPPOLITO ALESSANDRO PASTROVICCHIO, GIADA PERISSINOTO, LUCIO DE GIUSEPPE, VITALE MANGIATORDI, CARL BARKS Ονομαστική Τιμή:7.99$ @ nikolas12 σε παρακαλώ πες μου αν λείπει κάτι για να το διορθώσω. Οπισθόφυλλο δεν έβαλα γιατί είμαι εκτός πόλης και δεν έχω σκάνερ. Αντί προλόγου: Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολλή φασαρία για τις συνεργασίες marvel και disney. Οι περισσότεροι, χωρίς να έχετε κάποιο τέτοιο τα χαρακτηρίζετε ταληροπαγίδες, όπως έκανα και εγώ αρχικά. Έτυχε λοιπόν να πάρω τον infinity dime και αυτή η αντίληψη είναι τελείως λάθος. ΥΠΟΘΕΣΗ: Οι πρώτες σελίδες λαμβάνουν χώρα σε ένα εναλλακτικό σύμπαν όπου ο Ντόναλντ δεν πάει ποτέ στο βουνό της αρκούδας και δεν γίνεται η επανένωση με τον Σκρουτζ . Ο Σκρουτζ κλείνεται στον εαυτό του και συγκεντρώνει όλα τα πλούτη του κόσμου. Η απληστία του όμως , είναι τεράστια και χρησιμοποιεί έναν μαγικό καθρέπτη της Μάτζικα για να πάρει τα πάντα από τους άλλους Σκρουτζ στο πολυσυμπαν. Αρκετά χρόνια αργότερα ο Σκρουτζ και τα ανίψια (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟΙ ΣΩΣΤΑ) επιστρέφουν από μια περιπέτεια και βλέπουν το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ να βγαίνει από μια σύμπαντος πύλη. Αποκαλύπτεται ότι ο άλλος Σκρουτζ έχει κλέψει τις δυνάμεις από πολλές Μάτζικες και αυτοαποκαλείται Scrooge Above All (όπως ο Θεός της Μάρβελ) Το θησαυροφυλάκιο κλέβεται! Ο δικός μας Σκρουτζ πάει στην διάσταση του κακού με την βοήθεια του Κύρου. Εκεί συναντά άλλους Σκρουτζ από πολυσύμπαντα. Ο Κακός και οι πολυσυμπαντικοί Μουργόλυκοι αντιστέκονται και σχεδόν νικούν τους ήρωες. Ευτυχώς γίνεται η επέμβαση των Ντόναλντ Το συγκινητικό τέλος δίνει ένα εξαιρετικό κλείσιμο ντισνεικού τύπου. Επίσης στο τέλος της έκδοσης περιλαμβάνεται η ιστορία Χριστούγεννα στο Βουνό της αρκούδας για συμπλήρωμα. Επίσης έχει και σπόιλερ σελίδες για τις επερχόμενες ιστορίες Ντόναλντ-Γουλβεριν και Ντόναλντ Θωρ Κριτική: Μία από τις καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει ποτέ. Ο Aaron έχει μελετήσει πολύ Rosa και έχει διατυπώσει εξαιρετικά τους χαρακτήρες. Η ξέφρενη δράση της Marvel και το ασυναγώνιστο χιούμορ της disney έχουν ισορροπηθεί τέλεια κάνοντας το απολαυστικό! Το σχέδιο είναι άψογο , από καταξιωμένους Ιταλούς δημιουργούς. Τα κακάσχημα εξώφυλλα μας αποτραβούν από την ιστορία. Ο ορισμός του "μην κρίνεις από το εξώφυλλο" για εμένα! Αξίζει και νομίζω ότι οι ντισνευκοί θα το απολαύσουν περισσότερο από τους μαρβελικούς. Συν Φαν του Σκρουτζ ΣΠΕΥΣΤΕ!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ! Επεξεργασία Ιουλίου 21, 2024 από Ζάνταφ 15 1 Παράθεση
Rombax Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2024 Member ID: 38010 Group: Members Topic Count: 19 Content Count: 943 Reputation: 7725 Achievement Points: 1020 Days Won: 3 With Us For: 1492 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 18 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2024 (Επεξεργασία) Σέβομαι την άποψή σου φίλε @ Ζάνταφ αλλά δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο. Για μένα είναι μακράν ένα από τα χειρότερα κόμικ που έχω διαβάσει. Κάποια στιγμή πρέπει να γράψω και μια πιο μακροσκελή κριτική για αυτό γιατί έχω αρκετά πολλά να πω αλλά για τώρα θα επικεντρωθώ σε αυτό: 28 λεπτά πριν, Ζάνταφ είπε: (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟΙ ΣΩΣΤΑ) Spoiler Τι ακριβώς εννοείς εδώ; Τα ανίψια δεν εμφανίζονται σχεδόν καθόλου στην ιστορία. Εντάξει υπάρχει μια σκηνή με τον Χιουι τον Λιουι και τον Ντιουι κλασικά να λένε κάτι από το βιβλίο των μικρών εξερευνητών (που ναι οκ αν έχεις διαβάσει μόνο Ρόσα δε θα σου φανεί περίεργο), αλλά ο Ντόναλντ εμφανίζεται κυριολεκτικά μόνο σε 5-6 καρέ, στα οποία το μόνο που κάνει είναι να ή είναι υπερβολικά θυμωμένος ή να κάνει χαζομάρα (αναφέρομαι στο πρώτο καρέ όπου πηγαίνει στο λάθος δρόμο). Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι μια τεράστια απλούστευση του χαρακτήρα του, τουλάχιστον έτσι όπως είναι στις ιστορίες των Μπαρκς και Ρόσα (ίσως ο Aaron να έκανε φόρο τιμής στον Μαρτίνα δε ξέρω ). Δε θα τον χαρακτήριζα ούτε σωστά διατυπωμένο ούτε καλογραμμένο. Να πω πάλι δε θέλω να προσβάλλω εσένα ή την άποψή σου, αλλά είμαι περίεργος πως σου έκανε τέτοια εντύπωση η ιστορία, ενώ εμένα μου άφησε την εντελώς αντίθετη. Edit: Επίσης μόλις παρατήρησα έχεις γράψει uncle scroge στον τίτλο αντί για scrooge. Καλό θα ήταν να το διορθώσεις. Επεξεργασία Ιουλίου 1, 2024 από Rombax 10 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2024 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7706 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 641 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 03:13 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2024 Είναι ´φυσιολογικοι πιστεύω οι χαρακτήρες, ο Ντόναλντ εμφανίζεται λίγο γιατί είναι πολύ μικρό το κόμικ και ο μόνος χαρακτήρας που αναλύεται είναι ο Σκρουτζ αμπουβ όλ. Εχώ έχω εντρυφήσει αρκετά στην marvel και μια ιστορία με τους χαρακτήρες της Disney την κάνει εξαιρετική για εμένα. Ο Άαρον είναι εκτός του τομέα του, αλλά ξεκάθαρα έχει μελετήσει Ρόσα, από αναφορές ´στον Ρούσβελτ και στο Όνειρο μιας Ζωής π.χ. Είναι μια funsize ιστορία με τους χαρακτήρες της disney σε μια καταιγιστική πλοκή. Δεν είναι εντρύφηση από ειδικούς για backstory, οι χαρακτήρες ΠΡΕΠΕΙ να είναι απλοί για να μην βαρύνει και για να έχει ενδιαφέρον και για τα 2 κοινά. Τέλος πάντων, κάθε γνώμη σεβαστή αγαπητέ συνανταγωνιστή του του τσιφούταρου. 7 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 753 Content Count: 5232 Reputation: 44833 Achievement Points: 2310 Days Won: 287 With Us For: 2598 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2024 @ Ζάνταφ Τα ξένα δεν τα προσθέτουμε στη βάση, οπότε μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, εγώ πχ θα το αφαιρούσα το πινακάκι γιατί δε χρειάζεται και θα κρατούσα όσες πληροφορίες χρειάζονται για την παρουσίαση. 7 Παράθεση
rolandofshire Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 31638 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 1273 Reputation: 8496 Achievement Points: 1326 Days Won: 7 With Us For: 3411 Days Status: Offline Last Seen: 15 ώρες πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 (Επεξεργασία) 9 ώρες πριν, Ζάνταφ είπε: Τίτλος: UNCLE SCROOGE AND THE INFINITY DIME Σενάριο: JASON AARON, CARL BARKS Σχέδιο: PAOLO MOTTURA, FRANSESCO D'IPPOLITO ALESSANDRO PASTROVICCHIO, GIADA PERISSINOTO, LUCIO DE GIUSEPPE, VITALE MANGIATORDI, CARL BARKS Εκδοτική: MARVEL COMICS Ημερομηνία Έκδοσης: 19/6/2024 Κατηγορία: Αυτοτελές Σελίδες: 64 Μέγεθος: 6.59"W x 10.18"H x 0.09"D Χρώμα: Πολύχρωμο ISBN: 75960620873900111 Ονομαστική Τιμή:7.99$ @ nikolas12 σε παρακαλώ πες μου αν λείπει κάτι για να το διορθώσω. Οπισθόφυλλο δεν έβαλα γιατί είμαι εκτός πόλης και δεν έχω σκάνερ. Αντί προλόγου: Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολλή φασαρία για τις συνεργασίες marvel και disney. Οι περισσότεροι, χωρίς να έχετε κάποιο τέτοιο τα χαρακτηρίζετε ταληροπαγίδες, όπως έκανα και εγώ αρχικά. Έτυχε λοιπόν να πάρω τον infinity dime και αυτή η αντίληψη είναι τελείως λάθος. ΥΠΟΘΕΣΗ: Οι πρώτες σελίδες λαμβάνουν χώρα σε ένα εναλλακτικό σύμπαν όπου ο Ντόναλντ δεν πάει ποτέ στο βουνό της αρκούδας και δεν γίνεται η επανένωση με τον Σκρουτζ . Ο Σκρουτζ κλείνεται στον εαυτό του και συγκεντρώνει όλα τα πλούτη του κόσμου. Η απληστία του όμως , είναι τεράστια και χρησιμοποιεί έναν μαγικό καθρέπτη της Μάτζικα για να πάρει τα πάντα από τους άλλους Σκρουτζ στο πολυσυμπαν. Αρκετά χρόνια αργότερα ο Σκρουτζ και τα ανίψια (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟΙ ΣΩΣΤΑ) επιστρέφουν από μια περιπέτεια και βλέπουν το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ να βγαίνει από μια σύμπαντος πύλη. Αποκαλύπτεται ότι ο άλλος Σκρουτζ έχει κλέψει τις δυνάμεις από πολλές Μάτζικες και αυτοαποκαλείται Scrooge Above All (όπως ο Θεός της Μάρβελ) Το θησαυροφυλάκιο κλέβεται! Ο δικός μας Σκρουτζ πάει στην διάσταση του κακού με την βοήθεια του Κύρου. Εκεί συναντά άλλους Σκρουτζ από πολυσύμπαντα. Ο Κακός και οι πολυσυμπαντικοί Μουργόλυκοι αντιστέκονται και σχεδόν νικούν τους ήρωες. Ευτυχώς γίνεται η επέμβαση των Ντόναλντ Το συγκινητικό τέλος δίνει ένα εξαιρετικό κλείσιμο ντισνεικού τύπου. Επίσης στο τέλος της έκδοσης περιλαμβάνεται η ιστορία Χριστούγεννα στο Βουνό της αρκούδας για συμπλήρωμα. Επίσης έχει και σπόιλερ σελίδες για τις επερχόμενες ιστορίες Ντόναλντ-Γουλβεριν και Ντόναλντ Θωρ Κριτική: Μία από τις καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει ποτέ. Ο Aaron έχει μελετήσει πολύ Rosa και έχει διατυπώσει εξαιρετικά τους χαρακτήρες. Η ξέφρενη δράση της Marvel και το ασυναγώνιστο χιούμορ της disney έχουν ισορροπηθεί τέλεια κάνοντας το απολαυστικό! Το σχέδιο είναι άψογο , από καταξιωμένους Ιταλούς δημιουργούς. Τα κακάσχημα εξώφυλλα μας αποτραβούν από την ιστορία. Ο ορισμός του "μην κρίνεις από το εξώφυλλο" για εμένα! Αξίζει και νομίζω ότι οι ντισνευκοί θα το απολαύσουν περισσότερο από τους μαρβελικούς. Συν Φαν του Σκρουτζ ΣΠΕΥΣΤΕ!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ! Ωραία παρουσίαση φίλε @ Ζάνταφ θα το τσεκάρω οπωσδήποτε. Επίσης εντάξει δεν είναι όλα κακάσχημα τα εξώφυλλα, του Alex Ross εμένα μου αρέσει πολύ. Edit: Θέλει αλλαγή ο τίτλος του thread, το Scroge μου βγαλε τα μάτια Επεξεργασία Ιουλίου 2, 2024 από rolandofshire 5 Παράθεση
Spider Than Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 37723 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 2 Content Count: 24 Reputation: 162 Achievement Points: 27 Days Won: 0 With Us For: 1551 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 5 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 9 ώρες πριν, Ζάνταφ είπε: Κριτική: Μία από τις καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει ποτέ. Ο Aaron έχει μελετήσει πολύ Rosa και έχει διατυπώσει εξαιρετικά τους χαρακτήρες. Η ξέφρενη δράση της Marvel και το ασυναγώνιστο χιούμορ της disney έχουν ισορροπηθεί τέλεια κάνοντας το απολαυστικό! Το σχέδιο είναι άψογο , από καταξιωμένους Ιταλούς δημιουργούς. Τα κακάσχημα εξώφυλλα μας αποτραβούν από την ιστορία. Ο ορισμός του "μην κρίνεις από το εξώφυλλο" για εμένα! Αξίζει και νομίζω ότι οι ντισνευκοί θα το απολαύσουν περισσότερο από τους μαρβελικούς. Συν Φαν του Σκρουτζ ΣΠΕΥΣΤΕ!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ! Αρχικά, σέβομαι την άποψή σου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ καθόλου. Οκέι, δεν μπορώ να πω ότι είναι και για τα σκουπίδια, αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε και σίγουρα δεν είναι (αντικειμενικά) μία απ' τις καλύτερες ιστορίες με τους Ντακς. Επίσης, ως κάποιος που διαβάζει και Marvel και Disney πάρα πολλά χρόνια τώρα, δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε ισορροπία. Η αλήθεια είναι πως και οι δύο πλευρές έχουν περισσότερες ομοιότητες απ' ότι νομίζουν κάποιοι, αλλά στη συγκεκριμένη ιστορία, είδαμε απλά μια στερεοτυπική Marvel και μια στερεοτυπική Disney να συνδέονται. Δηλαδή, η Marvel δεν είναι απλά ξέφρενη δράση, βία και multiverse και η Disney δεν είναι απλά χαζά καρτούν με χιούμορ για παιδιά, όμως, εγώ μόνο αυτά είδα στην ιστορία από κάθε πλευρά. Μη με παρεξηγήσεις, πάντως, το concept του Scrooge Above All μου άρεσε αρκετά και ειδικά ο πρόλογος ήταν πολύ καλός και έμοιαζε όντως σαν Marvel/Disney κόμικ με πιο σοβαρούς διαλόγους και λίγο What if, αλλά ταυτόχρονα χιούμορ. Μετά από αυτό, όμως, πήρε την κάτω βόλτα με αρκετά απογοητευτικό execution ενός καλού concept. Ίσως να μην φταίει τόσο ο συγγραφέας (ο οποίος φαίνεται ότι έχει πολύ μεγάλη αγάπη για τον Barks και τον Rosa), αλλά η εκδοτική που του έδωσε μόνο 30 σελίδες για μια ιστορία που άνετα θα μπορούσε να είναι τριπλάσια, γιατί δεν είναι κάτι απλό που μπορείς να ξεπετάξεις σε 30 σελιδούλες το concept του Scrooge Above All. Επίσης, η υπεραπλούστευση των χαρακτήρων δεν μπορεί να δικαιολογείται από το μέγεθος της ιστορίας, γιατί στο Μίκυ Μάους έχουμε δει και μικρότερες ιστορίες, στις οποίες οι χαρακτήρες είναι όπως πρέπει να είναι, ενώ εδώ δεν έχουν καθόλου βάθος. Τα ανιψάκια και ο Ντόναλντ ίσα που εμφανίζονται, ενώ υποτίθεται ότι είναι ο παράγοντας που αλλάζει γνώμη στον Scrooge Above All και όταν εμφανίζονται, κάνουν κάτι στερεοτυπικό, όπως ανέφερα προηγουμένως. Δηλαδή, ο Ντόναλντ δεν είναι απλά οξύθυμος, αφελής και τεμπέλης και τα ανιψάκια δεν είναι απλά πηγές γνώσεις, αλλά μόνο αυτά τα στοιχεία τους βλέπουμε στην ιστορία. Είναι ξεκάθαρα μια ιστορία που δεν είναι τόσο προσεγμένη όσο θα έπρεπε και απλά βγήκε για να βγει (λεφτά) και ως μια τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, γιατί σοβαρή ιστορία δεν είναι. Ελπίζω πραγματικά τα επόμενα crossover να αξίζουν, γιατί αυτό με απογοήτευσε αρκετά. Και πάλι, δεν θέλω να σε προσβάλλω, απλά είσαι το μοναδικό άτομο που έχω ακούσει να τη θεωρεί πραγματικά τόσο καλή και ειλικρινά εκπλήσσομαι. 9 1 Παράθεση
hardivic Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 29562 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 641 Reputation: 3890 Achievement Points: 649 Days Won: 0 With Us For: 4433 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Πάντως εγώ σα Ντισνεϊκός και μη έχοντας καμία επαφή με Marvel, DC και λοιπά υπερηρωικά δε μπορώ να πω ότι βρίσκω αυτό το σχέδιο ελκυστικό. Εννοώ ότι σίγουρα μπορεί να είναι καλό σχέδιο, αλλά για Disney δε μου αρέσει. Αν βγει στα ελληνικά πιθανότατα θα το πάρω, όπως παίρνω και διαβάζω ευχάριστα και τα τεύχη του μμ που έχουν ιστορίες με τον σύγχρονο Φάντομ τους εβρονιανούς κλπ. Αλλά δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάζομαι 5 Παράθεση
Rombax Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 38010 Group: Members Topic Count: 19 Content Count: 943 Reputation: 7725 Achievement Points: 1020 Days Won: 3 With Us For: 1492 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 18 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 (Επεξεργασία) 59 λεπτά πριν, hardivic είπε: Πάντως εγώ σα Ντισνεϊκός και μη έχοντας καμία επαφή με Marvel, DC και λοιπά υπερηρωικά δε μπορώ να πω ότι βρίσκω αυτό το σχέδιο ελκυστικό. Εννοώ ότι σίγουρα μπορεί να είναι καλό σχέδιο, αλλά για Disney δε μου αρέσει. Αν βγει στα ελληνικά πιθανότατα θα το πάρω, όπως παίρνω και διαβάζω ευχάριστα και τα τεύχη του μμ που έχουν ιστορίες με τον σύγχρονο Φάντομ τους εβρονιανούς κλπ. Αλλά δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάζομαι Αντίθετα εμένα το σχέδιο ήταν το μόνο μέρος της ιστορίας που μου άρεσε. Δε ξέρω τι εννοείς ότι δε ταιριάζει με τα Ντισνεϊκά. Όλοι οι σχεδιαστές είναι γνωστοί Ντισνεϊκοί που έχουν σχεδιάσει στο Topolino πριν. Επεξεργασία Ιουλίου 2, 2024 από Rombax 7 Παράθεση
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 178 Content Count: 4906 Reputation: 26552 Achievement Points: 3030 Days Won: 145 With Us For: 1758 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 17 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Καλή παρουσίαση φίλε @ Ζάνταφ ! Εγώ πάλι, έχω να πω ότι παρ' ότι μέχρι και πριν λίγο καιρό ήμουν κάθετος στο ότι δεν θα αγοράσω το τεύχος, αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία, όχι τόσο για την ιστορία καθαυτή, αλλά λόγω του ενδιαφέροντος και των διχογνωμιών που έχει προκαλέσει, μου κίνησε το ενδιαφέρον! 11 λεπτά πριν, Rombax είπε: Αντίθετα εμένα το σχέδιο ήταν το μόνο μέρος της ιστορίας που μου άρεσε. Δε ξέρω τι εννοείς ότι δε ταιριάζει με τα Ντισνεϊκά. Όλοι οι σχεδιαστές είναι γνωστοί Ντισνεϊκοί που έχουν σχεδιάσει στο Topolino πριν. Πιστεύω εννοεί τη σχεδιαστική τεχνοτροπία που ακολούθησαν οι δημιουργοί, με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να είναι πιο "φορτωμένο" από ένα τυπικό Disney! 5 Παράθεση
hardivic Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 29562 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 641 Reputation: 3890 Achievement Points: 649 Days Won: 0 With Us For: 4433 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Παράθεση 36 λεπτά πριν, Rombax είπε: Αντίθετα εμένα το σχέδιο ήταν το μόνο μέρος της ιστορίας που μου άρεσε. Δε ξέρω τι εννοείς ότι δε ταιριάζει με τα Ντισνεϊκά. Όλοι οι σχεδιαστές είναι γνωστοί Ντισνεϊκοί που έχουν σχεδιάσει στο Topolino πριν. 20 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Πιστεύω εννοεί τη σχεδιαστική τεχνοτροπία που ακολούθησαν οι δημιουργοί, με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να είναι πιο "φορτωμένο" από ένα τυπικό Disney! Ακριβώς. Δεν είπα πουθενα ότι δεν είναι γνωστοί Ντισνεϊκοί, ούτε ότι δεν ταιριάζει με τα Ντισνεϊκά. Είπα ότι εμένα ως Ντισνεϊκός δε μου αρέσει γιατί όντως έχει άλλη λογική και άλλη τεχνοτροπία. Εξήγησα επίσης ότι δε μου αρέσουν αντίστοιχα πχ οι Νέες περιπέτειες του ΦΝ. Πώς να το κάνουμε, αυτός ο Σκρουτζ ειδικά που βλέπω εκεί πιο πάνω μόνο αποστροφή μου προκαλεί. Φορτωμένο μπορεί να είναι και ένα σχέδιο του Ρόσα, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά όχι έτσι. Έντονα κόκκινα, μωβ, τεράστιοι χαρακτήρες, 10 Ντόναλντ στο ίδιο καρέ κοκ. Επίσης το ότι είναι Ντισνεϊκοί δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να μου αρέσουν. Πχ Λαβορατόρι ή όπως αλλιώς τον λενε, Fatsini κλπ 5 1 Παράθεση
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 178 Content Count: 4906 Reputation: 26552 Achievement Points: 3030 Days Won: 145 With Us For: 1758 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 17 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 15 λεπτά πριν, hardivic είπε: Fatsini Off- topic, αλλά δεν σου αρέσει ο Fatsini; Εκπλήσσομαι επειδή προσωπικά, βρίσκω το σχέδιο του πολύ κοντά στο παραδοσιακό ιταλικό, ενώ τα σενάριά του, ειδικά για τις ολιγοσέλιδες χιουμοριστικές ιστορίες πιστεύω ότι είναι ευφυή! 3 Παράθεση
natsos Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 40190 Group: Members Topic Count: 75 Content Count: 1236 Reputation: 8208 Achievement Points: 1357 Days Won: 16 With Us For: 926 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 15 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Για να μιμηθώ τον @ Μενίγ Πουαγώ Faccini ! Ο δεύτερος σπαστικός Ντετέκτιβ χτυπά! 2 2 Παράθεση
hardivic Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 29562 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 641 Reputation: 3890 Achievement Points: 649 Days Won: 0 With Us For: 4433 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Πριν από 1 ώρα, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Off- topic, αλλά δεν σου αρέσει ο Fatsini; Εκπλήσσομαι επειδή προσωπικά, βρίσκω το σχέδιο του πολύ κοντά στο παραδοσιακό ιταλικό, ενώ τα σενάριά του, ειδικά για τις ολιγοσέλιδες χιουμοριστικές ιστορίες πιστεύω ότι είναι ευφυή! Όχι, εντάξει, το σχέδιο του Faccini δεν είναι κακό, ειδικά σε κάποιες πολυσέλιδες σε σενάριο Casty είναι αρκετά ωραίο (προτιμάω το σχέδιο του Casty βέβαια). Ίσως δε μου αρέσουν πολύ κάποιες λεπτομέρειες όπως πχ ο τρόπος που σχεδιάζει τα πρόσωπα των παπιών. Αλλά ειδικά για τις ολιγοσέλιδες χιουμοριστικές δεν το διαπραγματεύομαι. Πιο εκνευριστικές πεθαίνεις. Ίσως για σενάριο μονόλεπτου καρτούν στην τηλεόραση να είχαν κάποια πλάκα. Αλλά για να διαβάσω 10 βουβές σελίδες, όχι ευχαριστώ 4 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7706 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 641 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 03:13 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Δεν είναι πράγματι μια από τις καλύτερες ιστορίες με τους Ντακς, αλλά είναι η πρώτη του είδους της και μου άρεσε που συνδέθηκαν τα 2 σύμπαντα. 9 ώρες πριν, hardivic είπε: Ακριβώς. Δεν είπα πουθενα ότι δεν είναι γνωστοί Ντισνεϊκοί, ούτε ότι δεν ταιριάζει με τα Ντισνεϊκά. Είπα ότι εμένα ως Ντισνεϊκός δε μου αρέσει γιατί όντως έχει άλλη λογική και άλλη τεχνοτροπία. Εξήγησα επίσης ότι δε μου αρέσουν αντίστοιχα πχ οι Νέες περιπέτειες του ΦΝ. Πώς να το κάνουμε, αυτός ο Σκρουτζ ειδικά που βλέπω εκεί πιο πάνω μόνο αποστροφή μου προκαλεί. Φορτωμένο μπορεί να είναι και ένα σχέδιο του Ρόσα, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά όχι έτσι. Έντονα κόκκινα, μωβ, τεράστιοι χαρακτήρες, 10 Ντόναλντ στο ίδιο καρέ κοκ. Επίσης το ότι είναι Ντισνεϊκοί δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να μου αρέσουν. Πχ Λαβορατόρι ή όπως αλλιώς τον λενε, Fatsini κλπ Εδώ διαφωνώ καθέτως, οριζοντίος, διαγωνίως και όπως αλλιώς γίνεται. Απολαμβάνω τα μεγάλα σχέδια, καθώς μπορώ να τα παρατηρήσω για αρκετό διάστημα. Τα μικρά σχέδια χωρίς ωραίο background που κάνουν πολλοί Ιταλοί κάνουν για εμένα τους χαρακτήρες άτονους. Που πήγαν οι αφίσες "Ψηφίστε Ρόκο Κοκορόκο" του Μπάρκς; Οι έντονοι χρωματισμοί ενοχλούν και εμένα στα disney , αλλά είναι βασικοί στην Marvel , ειδικά στο πολυσύμπαν. Αν έχει κάποιος επαφή μόνο με Ντίσνευ, δεν είναι για αυτόν. Πέρα από λεπτομέρειες αυτό που μου έκανε κλικ, είναι τα πάπια σε μια ξέφρενη Μαρβελική περιπέτεια. Έχει γίνει απίστευτο ξεψύρισμα, που δεν κάνει ΚΑΝΕΙΣ σε ότι άλλο κυκλοφορεί από disney. Εκατοντάδες Ιταλοί δεν σέβονται τον Μπαρκς , τον Ρόσα και όλους τους προκατόχους τους, για αυτό μετά τον Βίο έχουμε τα 10 εκατομμύρια ΚΑΙ ΜΕΤΑ και τα 20 εκατομμύρια π.χ.ή το πρόσφατο reboot της ιστορίας και δόξας.Το ίδιο και με τις γελοιότητες στον Αραχνάκια. Reboot και αλλαγές που τα διαλύουν όλα. Δεν υπάρχει καθόλου πρωτοτυπία. Και αντί να ενθαρρύνουμε μια πρωτότυπη ιστορία, που συνδέει 2 υπέροχα σύμπαντα, σε μια πρώτη προσπάθεια, την καταδικάζουμε χωρίς δεύτερη ματιά. Ανοίξτε ένα πρόσφατο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ και δείτε αν οι υποτιθέμενοι "έμπειροι Ιταλοί" σέβονται τους χαρακτήρες περισσότερο από τον Aaron στην πρώτη του προσπάθεια. Στηρίξτε λίγο μήπως δούμε καμιά ακόμη ενδιαφέρουσα ιστορία!! 4 2 Παράθεση
Rombax Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 Member ID: 38010 Group: Members Topic Count: 19 Content Count: 943 Reputation: 7725 Achievement Points: 1020 Days Won: 3 With Us For: 1492 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 18 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 2, 2024 28 λεπτά πριν, Ζάνταφ είπε: Και αντί να ενθαρρύνουμε μια πρωτότυπη ιστορία, που συνδέει 2 υπέροχα σύμπαντα, σε μια πρώτη προσπάθεια, την καταδικάζουμε χωρίς δεύτερη ματιά. Κοίτα καλή η πρωτοτυπία άλλα προσωπικά αν μια ιστορία δεν είναι καλή δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν έχει πρωτότυπη ιδέα ή όχι. Ίσως να είναι συν για μια μέτρια ιστορία αλλά για μένα το ότι έχει η πρωτοτυπία δε σώζει το Inifnity Dime καθόλου. 32 λεπτά πριν, Ζάνταφ είπε: Πέρα από λεπτομέρειες αυτό που μου έκανε κλικ, είναι τα πάπια σε μια ξέφρενη Μαρβελική περιπέτεια. Έχει γίνει απίστευτο ξεψύρισμα, που δεν κάνει ΚΑΝΕΙΣ σε ότι άλλο κυκλοφορεί από disney. Εκατοντάδες Ιταλοί δεν σέβονται τον Μπαρκς , τον Ρόσα και όλους τους προκατόχους τους, για αυτό μετά τον Βίο έχουμε τα 10 εκατομμύρια ΚΑΙ ΜΕΤΑ και τα 20 εκατομμύρια π.χ.ή το πρόσφατο reboot της ιστορίας και δόξας. 33 λεπτά πριν, Ζάνταφ είπε: Ανοίξτε ένα πρόσφατο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ και δείτε αν οι υποτιθέμενοι "έμπειροι Ιταλοί" σέβονται τους χαρακτήρες περισσότερο από τον Aaron στην πρώτη του προσπάθεια. Στηρίξτε λίγο μήπως δούμε καμιά ακόμη ενδιαφέρουσα ιστορία!! Και τι αποδείχνει αυτό; Ότι επειδή οι ιταλικές ιστορίες δε σέβονται τους χαρακτήρες δε πειράζει που κάνει το ίδιο και το infinity dime; Δε συμφωνώ καθόλου. Αντίθετα θα έλεγα πως καλύτερο θα ήταν να κάνουμε κριτική και στα δύο, αντί να το θεωρούμε αυτό δεδομένο. Όμως το θέμα είναι όμως πως οι περισσότερες ιταλικές ιστορίες στις οποίες οι χαρακτήρες εμφανίζονται ως καρικατούρες έχουν καθαρά χιουμοριστικό ύφος, κάτι που δεν ισχύει για το infinity dime. Προσπαθεί να πει μια ιστορία σχετικά με τον Σκρουτζ του Ρόσα και το πόσο σημαντική είναι η οικογένεια του και αποτυγχάνει παταγωδώς. @ Ζάνταφ αν σου άρεσε η ιστορία επειδή είχε μια πρωτότυπη και διασκεδαστική ιδέα αυτό είναι κατανοητή άποψη, αλλά εγώ δε τη συμμερίζομαι γιατί κατά τη γνώμη μου αποτυγχάνει σαν ιστορία. 8 Παράθεση
rolandofshire Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 3, 2024 Member ID: 31638 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 1273 Reputation: 8496 Achievement Points: 1326 Days Won: 7 With Us For: 3411 Days Status: Offline Last Seen: 15 ώρες πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 3, 2024 Οι ιταλικές ιστορίες δε γεννήθηκαν χτες, τρέχουν (σχεδόν) από την περίοδο ακμής του Μπαρκς. Έφτιαξαν ένα σύμπαν που τρέχει δεκαετίες προσθέτοντας και χαρακτήρες, άσχετα αν μας αρέσει ή όχι. Το να τις κρίνουμε με βάση το αν σεβάστηκαν τον Μπαρκς και τον Ρόσα δεν είναι σωστό για μένα και τείνω σε αυτό να συμφωνήσω με τον Ρόμπαξ (που τον έφτιαξε ο Μπαρκς και τον χρησιμοποίησαν οι Ιταλοί). Ωστόσο, από τη συζήτηση, τείνω να συμφωνήσω με τον @ Ζάνταφ και θα στηρίξω την προσπάθεια εν τέλει. Όλοι έχουμε διαβάσει ιστορίες που ήταν απλά για να περάσουμε καλά και that's fine. Δε καθίσαμε να πούμε 'ααααα εδώ κάνανε χαζό το Σκρουτζ ενώ δεν είναι κανονικά'. Βεβαίως, για να είμαστε ειλικρινείς, δε μας έμειναν κιόλας αυτές οι ιστορίες, αλλά οκ. Το αν η ιστορία προσπαθεί να είναι σοβαρή αλλά τελικά δεν είναι, είναι κάτι που το ξεπερνάω και δέχομαι τη δικαιολογία της πρώτης προσπάθειας. Όμως τέτοια εγχειρήματα για να εξελιχθούν και να αποβάλλουν τα άσχημα της πρώτης προσπάθειας, δε μπορούν να εξαντλούνται σε 32 σελίδες ούτε σε What if (που σαν ιδέα για μένα είναι χάλια-γενικά τα What if της Μάρβελ, όχι τα ντισνεικά μόνο). Άρα, πρέπει κάπως το πράγμα να απλώσει, να μην εξαντλείται σε ένα δυο τευχάκια και γεια σας. Θα μου πεις, εντάξει, στήριξε κι εσύ για να απλώσει. Οκ, είπα, θα στηρίξω αλλά δείξε μου ότι υπάρχει ένα πλάνο και δεν είναι απλά αρπαχτή. Και κάτι τελευταίο: λέμε εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει παραγωγή αμερικάνικων Disney και μόνο οι Ιταλοί δίνουν τον τόνο (και ισχύει). Για να ξεπεταχτούν όμως καινούριοι Αμερικάνοι κάποιος θα πρέπει να κάνει την αρχή. Και όντως, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσουν καταξιωμένοι Αμερικάνοι σε προηγούμενες δουλειές, θα το μάθει πιο πολύς κόσμος. Σκεφτείτε ότι πολλοί στην Αμερική δεν έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια τους ανατύπωση από τα Χριστούγεννα στο Βουνό της Αρκούδας (οκ, υπάρχει της Fantagraphics αλλά όχι σε τεύχος περιοδικού). Θα βοηθήσει πιστεύω αρκεί να στηριχτεί κάπως πιο ολοκληρωμένα. 10 Παράθεση
Manitou Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4, 2024 Member ID: 2322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5208 Reputation: 40932 Achievement Points: 5282 Days Won: 107 With Us For: 6731 Days Status: Offline Last Seen: 43 λεπτά πριν Age: 46 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 4, 2024 Την διάβασα και εγώ, αφού την αγόρασα για να την χαρώ σε τυπωμένο τευχακι τύπου αμερικανικό υπερηρωικο. Μου άρεσε μπορώ να πω. Δεν είπα "Θεέ μου τι διάβασα μεσημεριατικα" αλλά μου άρεσε και το σχέδιο και η υπόθεση αρκετά. Δεν θα το παρακολουθούσα αν ήταν σειρά γιατί τα πολλαπλά σύμπαντα και οι διάφοροι Σκρούτζ μου έφεραν μια αναγουλα. Παρόλα αυτά για one shot και ιδίως για το πόσο ωραία δέθηκε με την πρώτη ιστορία του Σκρουτζ μου άρεσε. Προφανώς ήταν πολύ μικρό με ένα ξαφνικό τέλος αλλά έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω. Το καλύτερο όλου του τεύχους ήταν η εισαγωγή του Aaron και η αγάπη του για τον Σκρουτζ. Respect. Τον Ντόναλντ Wolverine δε νομίζω να τον τιμήσω αλλά ας μην κάνω δηλώσεις... 11 Παράθεση
Ubergorn Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 14, 2024 Member ID: 38058 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 1865 Reputation: 11929 Achievement Points: 1897 Days Won: 63 With Us For: 1482 Days Status: Offline Last Seen: 31 λεπτά πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 14, 2024 Ήταν πολύ διασκεδαστική ιστορία και ας μη περιμένουμε στα πάντα το μέγα αριστούργημα τύπου βίος και πολιτεία . Υπήρξε σεβασμός στον ήρωα και μια χαρά κύλησε η ιστορία . Τώρα για το σχέδιο μια χαρά είναι και είναι από Ιταλούς και ήταν στο στυλ των ιταλικών που γνωρίζουμε . Για τη παρωδία wolverine αγαπητέ@ Manitou πιστεύω θα πέσει τρελό γέλιο! 7 Παράθεση
Guts Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Member ID: 38081 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 926 Reputation: 8100 Achievement Points: 933 Days Won: 8 With Us For: 1476 Days Status: Offline Last Seen: 11 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Δεν ήξερα οτι αυτό το εναλλακτικό εξώφυλλο είναι του Frank Miller!!! χαχα (...τώρα εξηγούνται όλα) Του Alex Ross πάντως είναι πολύ ωραίο, τα σπάει!! 6 Παράθεση
Ubergorn Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Member ID: 38058 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 1865 Reputation: 11929 Achievement Points: 1897 Days Won: 63 With Us For: 1482 Days Status: Offline Last Seen: 31 λεπτά πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Μόλις τώρα, Guts είπε: Δεν ήξερα οτι αυτό το εναλλακτικό εξώφυλλο είναι του Frank Miller!!! χαχα (...τώρα εξηγούνται όλα) Του Alex Ross πάντως είναι πολύ ωραίο, τα σπάει!! Ωραίο του Alex Ross ναι αλλά παρόμοια εξώφυλλα με το δικό του έχουμε δει ένα εκατομμύριο φορές και προσωπικά πήγα σε κάτι εντελώς διαφορετικό 4 Παράθεση
Guts Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Member ID: 38081 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 926 Reputation: 8100 Achievement Points: 933 Days Won: 8 With Us For: 1476 Days Status: Offline Last Seen: 11 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 (Επεξεργασία) 10 min ago , Ubergorn said: Ωραίο του Alex Ross ναι αλλά παρόμοια εξώφυλλα με το δικό του έχουμε δει ένα εκατομμύριο φορές και προσωπικά πήγα σε κάτι εντελώς διαφορετικό Εγώ θα έπαιρνα του Μίλλερ σίγουρα!!! Επεξεργασία Ιουλίου 23, 2024 από Guts 3 1 1 Παράθεση
Ubergorn Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Member ID: 38058 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 1865 Reputation: 11929 Achievement Points: 1897 Days Won: 63 With Us For: 1482 Days Status: Offline Last Seen: 31 λεπτά πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 6 λεπτά πριν, Guts είπε: Εγώ θα έπαιρνα του Μίλλερ σίγουρα!!! Είναι τόσο κακό που κοιτώντας το ξανά και ξανά καταντά να σου αρέσει χαχα !! Εγώ προτίμησα αυτό της Elizabeth Torque που το βρήκα εξαιρετικο,διαφορετικό και έχει και τη τσαχπινια με τον τίτλο του κόμιξ διαφορετικά !!(Ενώ στη αρχική εικόνα της παρουσίασης και γενικά σε όσες εικόνες βρίσκεις στο διαδίκτυο τον εχει κανονικά οριζόντια ) 5 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7706 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 641 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 03:13 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Εγώ ψηφίζω του Pastrovicchio. 4 2 Παράθεση
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 178 Content Count: 4906 Reputation: 26552 Achievement Points: 3030 Days Won: 145 With Us For: 1758 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 17 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 23, 2024 Ετοίμασα μια δημοσκόπηση! 2 Παράθεση
spider-maniac Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17 Member ID: 39131 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 597 Reputation: 3299 Achievement Points: 761 Days Won: 3 With Us For: 1208 Days Status: Online Last Seen: Μόλις τώρα Age: 18 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17 Δε θέλω να βάλω κάποιον σε πειρασμό, αλλά... δικαιούστε να ξέρετε... 5 1 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7706 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 641 Days Status: Offline Last Seen: Τετάρτη στις 03:13 PM Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17 12 λεπτά πριν, spider-maniac είπε: Δε θέλω να βάλω κάποιον σε πειρασμό, αλλά... δικαιούστε να ξέρετε... Αχ φωτιές που ανάβεις και εσύ και ο Omar. 2 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις