albert Posted January 9, 2024 Member ID: 30,583 Group: Members Topic Count: 196 Content Count: 2,480 Reputation: 18,972 Achievement Points: 2,700 Days Won: 33 With Us For: 3,721 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Posted January 9, 2024 Απο την εκδοτικη Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ πιο σκοτεινή από ποτέ… σε μια μοναδική Graphic Novel έκδοση! «Η Κόλαση» είναι το πρώτο από τα τρία μέρη της «Θείας κωμωδίας» του Δάντη και ένα από τα μεγάλα κλασικά έργα της ιταλικής λογοτεχνίας. Ο Δάντης με οδηγό τον ποιητή Βιργίλιο, διασχίζει τους εννέα κύκλους της κόλασης ώστε να βρει την αγαπημένη του Βεατρίκη στον Παράδεισο. Τα δύο αδέλφια, Paul και Gaëtan Brizzi, γεννημένα το 1951, είναι εικονογράφοι και έχουν μαθητεύσει δίπλα στον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων Paul Grimault. Το 1977, απέσπασαν το βραβείο César για το καλύτερο animation μικρού μήκους με την ταινία «Fracture». «Η Κόλαση» αποτελεί μια έξοχη απόδοση του σπουδαίου αυτού κλασικού έργου σε graphic novel, ώστε να γίνεται προσιτό σε νεότερους αναγνώστες και ταυτοχρόνως να μένει πιστό στο πνεύμα του κλασικού κειμένου. Αποψη μου.. Προκειται για εκπληκτικη δουλεια.η καλυτερη εκδοση για τα Ελληνικα δεδομενα. Ισαξια της σειρας STORM που κυκλοφορησε με προτοβουλια της ΛΕΦΙΚ καποτε,αλλα αυτην ηταν σε περιορισμενο αριθμο αντιτυπων.Σε εκπληκτικη αποδοση χρωματων κ μαλλακη υφη στο εξωφυλλο κ τυπωμενες οι σελιδες σε χαρτι: Magno Volume 135gr.(Για να αποδιδει σωστα τους τονους του γκρι που θυμιζουν "γκραβουρα" Οι φωτογραφιες σιγουρα αδικουν την εκδοση αλλα οταν το αντικρισετε σε καποια προθηκη βιβλιοπωλειου μην το προσπερασετε ετσι.. 15 3 Quote
hudson Posted January 9, 2024 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 82 Content Count: 2,806 Reputation: 28,113 Achievement Points: 2,848 Days Won: 90 With Us For: 2,640 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Age: 44 Posted January 9, 2024 Δυστυχώς η "Οξύ", ενώ μέχρι πρόσφατα το είχε με ονομαστική τιμή 30 ευρώ (29,99) και με την καθιερωμένη έκπτωση στα 27 ευρώ, βλέπω πλέον ότι στο site της το έχει ανεβάσει 6 ευρώ πάνω, δλδ ονομαστική τιμή 36 ευρώ (35,99). Αν και σε κάποια βιβλιοπωλεία υπάρχει ακόμα με την παλιά τιμή (μέχρι μάλλον να εξαντληθεί το απόθεμα τους και να παραλάβουν με την νέα τιμή). 2 3 Quote
Mandrake Posted January 9, 2024 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,580 Reputation: 29,797 Achievement Points: 7,918 Days Won: 29 With Us For: 6,523 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 05:03 PM Posted January 9, 2024 16 λεπτά πριν, hudson είπε: Δυστυχώς η "Οξύ", ενώ μέχρι πρόσφατα το είχε με ονομαστική τιμή 30 ευρώ (29,99) και με την καθιερωμένη έκπτωση στα 27 ευρώ, βλέπω πλέον ότι στο site της το έχει ανεβάσει 6 ευρώ πάνω, δλδ ονομαστική τιμή 36 ευρώ (35,99). Αν και σε κάποια βιβλιοπωλεία υπάρχει ακόμα με την παλιά τιμή (μέχρι μάλλον να εξαντληθεί το απόθεμα τους και να παραλάβουν με την νέα τιμή). Τότε γιατί γράφει 32.39€ στην παρουσίαση ο Μάριος; Που το βρήκε αυτό; 4 Quote
hudson Posted January 9, 2024 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 82 Content Count: 2,806 Reputation: 28,113 Achievement Points: 2,848 Days Won: 90 With Us For: 2,640 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Age: 44 Posted January 9, 2024 1 λεπτό πριν, Mandrake είπε: Τότε γιατί γράφει 32.39€ στην παρουσίαση ο Μάριος; Που το βρήκε αυτό; Είναι η τιμή με έκπτωση 10% από 35,99 3 1 Quote
Mandrake Posted January 9, 2024 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,580 Reputation: 29,797 Achievement Points: 7,918 Days Won: 29 With Us For: 6,523 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 05:03 PM Posted January 9, 2024 Μεγάλο μέγεθος και σκληρόδετο, δε λέω, αλλά η τιμή είναι υψηλή όπως και να το κάνουμε... Δεν έχουν το Θεό τους μ' αυτόν τον Δάντη... 4 Quote
Lelis Posted February 2, 2024 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 471 Reputation: 4,263 Achievement Points: 542 Days Won: 1 With Us For: 2,142 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 35 Posted February 2, 2024 Διαβάστηκε σήμερα. Θα ξεκινήσω ανάποδα από ότι συνήθως και θα μιλήσω για την έκδοση... Πραγματικά πανέμορφη. Σκληρό παχύ εξώφυλλο που δεν είναι το κλασσικό, αλλά έχει μια μαλακή αίσθηση , που πραγματικά σε κάνει να θες να το χαϊδεύεις συνέχεια. Πολύ καλό εσωτερικό χοντρό χαρτί και πολύ δυνατό δέσιμο. Μεγάλο μέγεθος, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμικς που έχω μετά τις περιπέτειες του Λούθερ , νιώθεις ότι κρατάς κάτι ιδιαίτερο και νομίζω ότι είναι μακράν η καλύτερη έκδοση που μου έρχεται στο νου σε κόμικς από ελληνική εκδοτική. Όσον αφορά το σχέδιο πανέμορφο. Ασπρόμαυρο όπως λέει και ο Albert θυμίζει όντως γκραβούρα και ιδικά τα μεγάλα καρέ που πιάνουν όλη την σελίδα είναι να τα βάλει κορνίζα στον τοίχο σου. Ατμοσφαιρικό, παίζει όμορφα με τις σκιάσεις του μολυβιού και τα τοπία της κόλασης σε κάνουν να νιώθεις ένα μικρό δέος. Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω αλλά ένιωσα μια όμορφη άδεια τρομακτική ματαιωτοτητα στο σχέδιο και ιδικά στις μεγάλες σελίδες. Στα της ιστορίας τώρα. Όταν κάνεις το πρώτο ξεφύλλισμα, παρατηρείς αμέσως ότι δεν υπάρχουν πολλα μπαλονάκια. Αυτό με έκανε να πιστέψω ότι δεν θα υπάρχει καλή ροή στην ανάγνωση. Τελικά παρά τα λίγα μπαλονάκια ο ρυθμος είναι καλός και σε συνδιασμό με το σχέδιο κάνουν την όλη ανάγνωση φουλ ατμοσφαιρική. Δεν έχω διαβάσει το ποίημα , αλλά απορροφήθηκα και είχα την αίσθηση ότι διάβαζα κάτι σαν λογοτεχνία με εικόνες. Το διάβασα και βράδυ , οπότε το όλο κλίμα βοήθησε πολύ. Γενικά είχα την αίσθηση ότι δεν διάβασα κόμικ. Η όλη ανάγνωση πάντως ήταν γρήγορη αν και από πλευράς μου το διάβασα σχετικά αργά , καθότι πήρα το χρόνο μου στο να χαζεύω παράλληλα το σχέδιο. Σαν συμπέρασμα, μου άρεσε. Είναι ιδιαίτερη εμπειρία ανάγνωσης και τελείως διαφορετική η οποία δεν ξέρω αν θα αρέσει σε όλους και δεν πιστεύω ότι απευθύνεται σε κόμικς κοινό. Πιστεύω ότι αν δεν ήταν σε αυτή την έκδοση και ήταν σε μια φθηνότερη με μαλακό εξώφυλλο μικρότερο χαρτί δεν θα σου άφηνε σίγουρα την ίδια αίσθηση. Λόγο του ότι η ιστορία είναι σχετικά απλή και η ανάγνωση όπως είπα σχετικά γρήγορη , η έκδοση το σχέδιο και όλα τα άλλα που προανέφερα βοηθάνε στο να έχεις μια ξεχωριστή εμπειρία. Αν αξίζει τα λεφτά της ; Δεν ξέρω. Είναι πολλά η αλήθεια είναι τα 32 ευρώ αλλά όπως προείπα δεν πιστεύω να μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς. Αν δεν έχει επιλογές στο μπάτζετ, η αλήθεια είναι ότι παίρνεις πειραματικά κάτι πολύ ακριβό που μπορεί να μην σου αρέσει η να σου δώσει την αίσθηση ότι δεν αξίζει τα λεφτά του. Προσωπικά δεν το μετανιώνω. 10 2 Quote
PowerRangers8 Posted March 1, 2024 Member ID: 35,781 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 450 Reputation: 3,590 Achievement Points: 502 Days Won: 2 With Us For: 1,816 Days Status: Offline Last Seen: 33 min ago Age: 39 Posted March 1, 2024 Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που η ΟΞΥ ανέβασε τη τιμή από 27ε σε 36ε ? Μπήκα στο σαιτ του Public να ψωνίζω αυτό το κόμικ αλλά μόλις είδα τη τιμή έκανα πίσω. Όταν το είδα στη Comicdom ελεγα πως ήταν αρκετά καλή τιμή για αυτό το μεγάλο σκληροδετο κόμικ θα το τσίμπησα πιο μετά αλλά την πάτησα σαν μ%$&%$&$. Ήταν η δεύτερη φορά αυτό μετά το Batman: Ο Καταραμένος. Απαράδεκτη η κίνηση της Οξυ. 8 1 Quote
hudson Posted March 2, 2024 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 82 Content Count: 2,806 Reputation: 28,113 Achievement Points: 2,848 Days Won: 90 With Us For: 2,640 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Age: 44 Posted March 2, 2024 3 ώρες πριν, PowerRangers8 είπε: Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που η ΟΞΥ ανέβασε τη τιμή από 27ε σε 36ε ? Μπήκα στο σαιτ του Public να ψωνίζω αυτό το κόμικ αλλά μόλις είδα τη τιμή έκανα πίσω. Όταν το είδα στη Comicdom ελεγα πως ήταν αρκετά καλή τιμή για αυτό το μεγάλο σκληροδετο κόμικ θα το τσίμπησα πιο μετά αλλά την πάτησα σαν μ%$&%$&$. Ήταν η δεύτερη φορά αυτό μετά το Batman: Ο Καταραμένος. Απαράδεκτη η κίνηση της Οξυ. Υπάρχει ακόμα εδώ στην παλιά τιμή https://www.ianos.gr/books/eleutheros-chronos-chompu/chompu-komiks/i-kolasi-tou-danti-0559971 4 1 1 Quote
tik Posted March 30, 2024 Member ID: 25,133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6,494 Reputation: 64,168 Achievement Points: 6,560 Days Won: 45 With Us For: 4,667 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 10:54 AM Age: 48 Posted March 30, 2024 Κύριοι σταματήστε να ασχολείστε με την τιμή και τρέξτε να το πάρετε. Αφού μέχρι κι εγώ, που δεν είμαι φαν του ασπρόμαυρου, μολυβένιου, υπερλεπτομερους σχεδιου, εντυπωσιάστηκα, μάλλον θα αξίζει τα λεφτά του. 9 Quote
Manpil Posted April 11, 2024 Member ID: 39,420 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 67 Reputation: 212 Achievement Points: 76 Days Won: 0 With Us For: 873 Days Status: Offline Last Seen: January 15 Posted April 11, 2024 Απο όσους το έχουν διαβάσει είναι καλό? 2 Quote
nikolas12 Posted September 2, 2024 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 576 Content Count: 4,583 Reputation: 40,626 Achievement Points: 2,310 Days Won: 278 With Us For: 2,341 Days Status: Offline Last Seen: 12 hours ago Age: 29 Posted September 2, 2024 Είχα καιρό να δω μια κυκλοφορία κόμικς να κάνει τόσο buzz όσο η Κόλαση του Δάντη και πραγματικά αυτή είναι μια από τις πιο ωραίες και εντυπωσιακές εκδόσεις που έχω κρατήσει στα χέρια μου. Σκληρό εξώφυλλο με πολύ ωραία αίσθηση, τεράστιο μέγεθος που αναδεικνύει υπέροχα το σχέδιο και γενικότερα μια άρτια και πολύ προσεγμένη δουλειά. Η ιστορία αφορά την Κόλαση του Δάντη σε μορφή κόμικ όπου έχουμε το ταξίδι του Δάντη και του Βιργίλιου στους εννιά κύκλους της Κόλασης όπου συναντούν κάθε λογής αμαρτωλό, μυθολογικούς ήρωες, τέρατα και φυσικά τον ίδιο τον Άρχοντα της Κόλασης. Το σενάριο είναι εξαιρετικό και χωρίς να έχω διαβάσει το πρωτότυπο πιστεύω ότι το έχουν αποδώσει πάρα πολύ ωραία γιατί μου ξύπνησε όσα συναισθήματα έπρεπε να νιώσω. Από εκεί και πέρα οι δίδυμοι Brizzi όπως λένε και στο εισαγωγικό τους σημείωμα, σχεδιάζουν πίνακες και χωρίς υπερβολή κάθε καρέ, κάθε σελίδα, κάθε δισέλιδο είναι ένας πίνακας τέχνης. Ασπρόμαυρο σχέδιο με τους δύο Γάλλους να παίζουν πάρα πολύ τα μολύβια και τη σκίαση, να είναι αφαιρετικοί όπου χρειάζεται και λεπτομερείς ακριβώς στα καρέ όπου χρειάζεται η λεπτομέρεια. Ειλικρινά όσα και να πω είναι λίγα. Μιλάμε για ένα πολύ καλό σενάριο, ένα ανατριχιαστικό σχέδιο και μια έκδοση που τα πλαισιώνει και τα αναδεικνύει άψογα. Ίσως σας φαίνεται υπερβολικά ακριβό και διαβάζεται δυσανάλογα γρήγορα, όμως πραγματικά αξίζει να έχεις ένα τέτοιο κόμικ στη συλλογή σου. Προτείνεται ανεπιφύλακτα. 6 1 Quote
Recommended Posts