Jump to content

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 380 [Το μυστικό του αόρατου κήπου]


doom
 Share

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;   

6 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

MM380960x600.jpg

 

ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΗΠΟΥ
ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΦΕΘΡΥ ΝΤΑΚ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
ΧΕΙΡΟΠΑΙΔΑΡΟΣ Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 24/9

Edited by doom
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3228-2

 

Θα μπορούσε να είναι αυτή;

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ναι, γι'αυτό την έβαλα στο πρώτο ποστ 32 λεπτά πριν το ποστ σου :)

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #380 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Από τον φίλτατο @ Gong .)

tn_MIKYMAOUSE_0380.jpg

Εδώ Λιμνούπολη (By Silvia Ziche.) :yahoo:
Ιστορίες.

"Το μυστικό του αόρατου κήπου." (Α' μέρος.)


Στην πλατεία του χρηματιστηρίου της Λιμνούπολης γίνεται ένας πανικός.

Spoiler

Χρηματιστές διάφοροι ,ντυμένοι στην πένα και με τσάντες στα χέρια, πουλάνε και αγοράζουν μετοχές. Εκεί βρίσκεται και ο Ντόναλντ που εκτελεί χρέη οδηγού της λιμουζίνας του Θείου Σκρούτζ. Αντικαθιστά τον Παντάξιο που έχει γρίπη. Ένα σκιουράκι τον επισκέπτεται. Ο Ντόναλντ του προσφέρει το μπαγιάτικο ψωμί που έχει για κολατσιό (προσφορά του Θείου του.). Εκείνο φυσικά αρνείται για ευνόητους λόγους. Τον ενδιαφέρει πολύ όμως το σήμα της λιμουζίνας του Σκρούτζ. Ο Ντόναλντ του λέει πως μόνο ψίχουλα προφέρει το "κατάστημα." Εκείνο φεύγει νευριασμένο και επιστρέφει με ένα μεταλλικό αντικείμενο με σκοπό να το ανταλλαξει με το σήμα. Ο Ντόναλντ φυσικά πάλι αρνείται. Οπότε το σκιουράκι παίρνει το σήμα και φεύγει.

Ο Ντόναλντ το ακολουθεί πίσω από τον ψηλό τοίχο που ανέβηκε και ανακαλύπτει έναν κήπο καταμεσής της Λιμνούπολης. Μία κυρία τον φροντίζει απλώς. Δε της ανήκει. Του λέει πως είδε το σκιουράκι να τρέχει με το σήμα και να πηγαίνει κάτω από τις ρίζες ενός δέντρου. Στον γυρισμό από το χρηματιστήριο ο Θείος Σκρούτζ λέει πως θα προσθέσει την αξία του στην λίστα με τα χρέη του. Αφού ο Ντόναλντ δουλεύει αμισθί. Ο Θείος του αγνοούσε την ύπαρξη του κήπου αλλά γνώριζε για την ύπαρξη του οικοπέδου. Το οποίο είναι δεσμευμένο. Θα το ήθελε για να επεκτείνει το Ίδρυμα Μακ Ντακ που βρίσκεται εκεί δίπλα.

 

Ο Ντόναλντ επιστρέφει στο σπίτι του για δείχνει το αντικείμενο που "αντάλλαξε" με το σκιουράκι στα ανίψια του. Εκείνα διακρίνουν ένα σύμβολο επάνω του.  Ενθουσιάζονται και αποφασίζουν να πάνε να το δείξουν στον Λούντβιχ για περισσότερες πληροφορίες. Φαίνεται να είναι οικόσημο. Ο Ντόναλντ φοβάται πως ο Λούντβιχ θα χάσει τον χρόνο του. Αποκαμωμένος πάει για ύπνο.

Ο Σκρούτζ έχει πάει και αυτό για ύπνο. Διαβάζει στο κρεββάτι αλλά αισθάνεται ένα ρεύμα. Ακούει να φωνάζουν το όνομά του. Λέει ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά δε φαίνεται να πιστεύει και πολύ στα λόγια του. Η φωνή αποκτάει και σώμα και το χέρι του σώματος του "δίνει" το τουφέκι του. Που λέει ο λόγος διότι το πόδι του σώματος το σπάει. Ακολουθεί μία γροθία που βρίσκει στον τοίχο του δωματίου. Η γροθιά φέρει και δαχτυλίδι με σήμα ένα "Κ" μέσα σε έναν αραβόσιτο. Η μέρα ξημερώνει και ο Ντόναλντ πηγαίνει στο Θησαυροφυλάκιο μετά από το κάλεσμα του Παντάξιου.

Το δωμάτιό του του Θείου του είναι αναστατωμένο και ο μεγιστάνας άφαντος. Απλά είναι περίεργο πως έγινε απαγωγή με τόσες κάμερες ασφαλείας. Μόνο φάντασμα θα μπορούσε. Αλλά τα φαντάσματα δε σπάνε τουφέκια ούτε ρίχνουν μπουνιές σε τοίχους. Το σημάδι που άφησε όμως κάπου το έχει ξαναδεί ο Ντόναλντ. Στο μεταλλικό αντικείμενο που του έφερε το σκιουράκι. Πάει στον Λούντβιχ για να δει αν ανακάλυψε τίποτα. Αφού χαζέψει μερικά από τα πτυχία του μαθαίνει πως το αντικείμενο δεν υπάρχει. Το διέλυσε το οξύ που του έριξε για να το αναλύσει. Πρόλαβε όμως να βρει πληροφορίες για αυτό. Είναι το οικόσημο της οικογένειας Κουτ.

Ο Ντόναλντ επιστρέφει σπίτι και βεβαιώνεται πως τα παιδιά κοιμούνται. Οπότε μπαίνει στην ντουλάπα του και κατεβαίνει στο κρησφύγετο του Φάντομ. Αλλάζει και επισκέπτεται πλέον τον κήπο δίπλα στο χρηματιστήριο νύχτα. Μεγαλώνει το άνοιγμα στην ρίζα του δέντρου και αποκαλύπτεται μία σκάλα. Μετά από πάρα πολλά σκαλιά με σωληνώσεις που στάζουν και ιπτάμενα θηλαστικά (νυχτερίδες) φτάνει σε διάτρητο βάθος. Από διάφορες τρύπες πετάγονται σκιουράκια με πρώτο το γνωστό και μη αγαπημένο του Ντόναλντ. Ζώνη και όπλο κάνουν φτερά. Κυνηγώντας τα φτάνει σε ένα μεγαλύτερο υπόγειο σπήλαιο. Τίγκα στο σκιουράκι. Ένα από αυτά χτυπάει ένα γκονγκ. Το πλήθος των σκίουρων το παρασέρνει σε ένα υπόγειο κήπο και τον πετάει μπροστά από ένα σπίτι σε μία περίφραξη με πυρσούς.

Έξω από το σπίτι κάθεται κάποιος στις σκιές. Ο Φάντομ από το δαχτυλίδι του καταλαβαίνει πως βρίσκεται μπροστά στο απαγωγέα του Σκρούτζ. Ονομάζεται Ελίας Κουτ ξάδελφος του Κορνήλιου Κουτ ,που είχε πουλήσει τον λόφο Αμαξοφονιά στον Σκρούτζ, και ανιψιός του Κορνήλιου. Όλοι τον φώναζαν "Σκορποχέρη." Είχε καιρό να πει το όνομά του. Λέει στον ήρωα να μη κάνει καμία παράτολμη ενέργεια. Διότι τα σκιουράκια ακολουθούν πιστά τις εντολές του. Εκτός από τον Τσουλούφη που το έφερε το σήμα της λιμουζίνας του Σκρούτζ. Το σύμβολο του δολαρίου. Η αιτία όλων των δεινών κατά τον Ελίας.

Ο "Σκορποχέρης" πάει τον Φάντομ στον Σκρούτζ. Στον δρόμο του λέει πως δεν έπρεπε να ανακατευτεί. Τώρα θα έχει την ίδια μοίρα με τον Σκρούτζ. Που είναι δεμένος, φιμωμένος και με τις πιτζάμες δίπλα σε εκρηκτικά."Το μυστικό του αόρατου κήπου. (Β' μέρος.)

Ο Φάντομ παίζει το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να σώσε τον Σκρούτζ. Η αποκάλυψη που θα γίνει όμως εξ' αιτίας του Τσουλούφη θα ανατρέψει τα πάντα.

"Ο ταξιδιώτης του διαστήματος."

Ο Μίκυ με τον Ήτα-Βήτα και τον στρατηγό Ντόπερμαν αναζητούν τον Σπούτνικ-1 που εκλάπη.

"Τα μπλουζ του ποταμού."

Ο Ντόναλντ και η Νταίζυ αποφάσισαν να πάνε σε μία συναυλία. Δε περίμεναν όμως να ζήσουν έντονες συγκινήσεις πριν από αυτή.

"Ο γυμναστής."

Ο Φέθρυ σπέρνει το χάος.

"Η τέλεια αντικατάσταση."

Ο Τζο παιδεύεται για να αντικαταστήσει την πολυθρόνα του γραφείου του Επιθεωρητή Ο' Χάρα.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντοναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.


Πάρο πολύ καιρό είχαμε να δούμε τόσο καλή ιστορία με τον Φάντομ στο νέο Μίκυ Μάους. Ένα καταπληκτικό εισαγωγικό μέρος ακολουθείται από ένα συγκλονιστικό δεύτερο μέρος. Με ένα υπέροχο τέλος που θα σας ξαφνιάσει. Όμορφη ιστορία με καλογραμμένο σενάριο που καθηλώνει!!!

Πολύ καλό και ενδιαφέρον το σενάριο της περιπέτειας των Μίκυ και Ήτα-Βήτα. Καλογραμμένο και με ανατροπές κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ακολουθεί μία ιστορία που αναδεικνύει τον εκρηκτικό χαρακτήρα της Νταίζυ. Σε αυτό προσθέστε ένα όμορφο σενάριο με στρωτή ροή και όμορφη πλοκή. Συνεχίζουμε μία μικρή ιστορία χάους και φυσικής αγωγής. Μόνο ο Φέθρυ θα μπορούσε να τα συνδυάσει και τα δύο. Το τεύχος κλείνει με μία καλούτσικη ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Χειροπαίδαρου.


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το μυστικό του αόρατου κήπου." (Α΄και Β΄μέρος.)

2. "Ο ταξιδιώτης του διαστήματος."

3. "Τα μπλουζ του ποταμού."

4. "Η τέλεια αντικατάσταση."

5. "Ο γυμναστής."


7.8/10!!! Τρεις υπέροχες ιστορίες και δύο καλές ,για αυτό που προφέρουν, μικρότερες δίνουν ένα καλό τεύχος!!! :D

:hop::hop::hop:

Edited by Μενίγ Πουαγώ
  • Like 5
  • Respect 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατανοώ τον λόγο που επιμένουν να βάζουν στα τελευταία τους τεύχη ιστορίες με τον σχεδιασμό του Alberto Lavoradori. Προσωπικά δεν μπήκα καν στον κόπο να τις διαβάσω. 

 

  • Like 4
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.