Jump to content
Kriton

ΝΤΟΝΑΛΝΤ 60 [Η χώρα των τζίνι]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

2 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

dd60-960x600-thumb-large.thumb.jpg.0eb6363a092e904d13dbd52f3e7f1926.jpg

 

Και αυτόν τον μήνα συναντάμε το αγαπημένο μας παπί σε 4 νέες ιστορίες…

Αναζητήστε το τεύχος Νο.60 από την Παρασκευή 14/06 στα περίπτερα!

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το παπί μας τρίβει και κερδίζει... Και μάλιστα διπλά στο 60ο τεύχος του περιοδικού που ολοκληρώνει την έκτη δεκάδα και βάζει πλώρη για την έβδομη. Το εξώφυλλο διά χείρος του Κομικσοβασιλέα Παναγιώτη Α' @Βασιλεύς των κόμικς!!! :respect: :respect: :respect: 

tn_DONALDB_0060.jpg

1+2+1=4 τέσσερις ιστορίες σε αυτό το τεύχος. Ας ελπίσουμε τα τζίνι των εξωφύλλων ,σύγχρονο και μη, να μην έχουν γεννηθεί κάτω από το ίδιο άστρο με τον Ντόναλντ!!!

"Η χώρα των τζίνι."

Ο Ντόναλντ κερδίζει ένα λυχνάρι σε μία δημοπρασία. Οπότε κάνει ένα ταξιδάκι στην χώρα του ενοίκου του.

Εντυπώσεις. 

Αν εξαιρέσεις τον εκρηκτικό χαρακτήρα του παπιού μας σε κάποια καρέ ,ίδιος η μάνα του η Βολκάνα, έχουμε μία ευχάριστη και όμορφη ιστορία. Σίγουρα όχι την καλύτερη του τεύχους.

"Ο Δούκας που χορεύει."

Τα τρία ανηψάκια έχουν βρει καλοκαιρινή δουλειά.  Δύο νταήδες όμως που τους πείραζαν στο σχολείο αποφάσισαν να το κάνουν και στις διακοπές. Οπότε τα τρία παπακια αποφασίζουν να τους κάνουν μία φάρσα. Που θα οδηγήσει σε μία αναπάντεχη περιπέτεια.

Εντυπώσεις.

Άψογη ιστορία σε όλους τους τομείς. Αγωνία, δράση και αναζήτηση σε μία ιστορία που τα έχει όλα. Ακόμα και μηνύματα αλτρουισμού και φιλίας... Μακράν η καλύτερη του τεύχους.

"Πετώντας στον παράδεισο."

Ο Ντόναλντ ,και όχι ο Γκαστόνε, κέρδισε τον πρώτο λαχνό σε μία λοταρία και αποφάσισε να πάει ταξίδι φίλους και συγγενείς.

Εντυπώσεις.

Σε αυτό το πρώτο μέρος της ιστορίας μας βάζει σε σκέψη η επιμονή των αεροσυνοδών. Μέχρι που βλέπουμε το αληθινό τους πρόσωπο. Συμπαθητικό το πρώτο μέρος. Ανυπομωνώ για την εξέλιξη. Έχω πολλά χρόνια να νιώσω την αδημονία για το δεύτερο μέρος. Μου θύμισε τα μικράτα μου!!!

"Κυνηγοί φαντασμάτων."

Ο Ντόναλντ βασανίζεται από εφιάλτες και βγαίνει για μία βόλτα. Μετά την εκνευριστική συνάντηση με τον Γκαστόνε  ο Φέθρυ περνάει και τον παίρνει για την νέα τους αποστολή.

Εντυπώσεις.

Η σειρά Τ.Ν.Τ. συνεχίζει να μην απογοητεύει. Αλλη μία απολαυστική ιστορία κινούμενη στα γνωστά μοτίβα των προηγούμενων της σειράς.

Κλείνοντας...

Τα τζίνι και συναστρίες μα έκλεισαν θετικά το μάτι και απολαύσαμε ένα υπέροχο καλοκαιρινό τεύχος!!! 8.2/10!!! :D 

:hop: :hop: :hop: 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Μενίγ Πουαγώ said:

Σε αυτό το πρώτο μέρος της ιστορίας

Δεν πρόκειται ακριβώς για πρώτο μέρος τής ιστορίας, αλλά για μια ιστορία-πλαίσιο, που υποτίθεται ότι ενώνει οκτώ άσχετες μεταξύ τους ιστορίες, που δημοσιεύτηκαν στον ίδιο τόμο. Γι' αυτό και υπάρχουν συνεχείς αναφορές σε άλλες, άγνωστες ιστορίες. Το «συνεχίζεται», στο τέλος, αναφέρεται σε μια ιστορία, που  δημοσιεύτηκε στον επόμενο τόμο τής σειράς. Αν το «συνεχίζεται» δεν το έβαλαν απλώς επειδή έτσι έλεγε το πρωτότυπο, ίσως να δούμε την ιστορία στο επόμενο Ντόναλντ. Δεν θα εκπλαγώ, όμως, αν δεν την δούμε.

 

Είναι η δεύτερη φορά, που η Καθημερινή δημοσιεύει μια ιστορία-πλαίσιο ως αυτόνομη, και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει, καθώς οι συνεχείς αναφορές στις πλαισιωνόμενες ιστορίες, που εμείς δεν βλέπουμε, απλώς μπερδεύουν.

 • Like 4
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θυμάμαι που το ξανασυζητήσαμε το θέμα, αλλά δεν θυμάμαι ποια ήταν η άλλη ιστορία-πλαίσιο που εκδόθηκε πρόσφατα. Μας θυμίζεις σε παρακαλώ?

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι πως το θυμόμουνα κι εγώ, αλλά ήταν η ιστορία αποκλεισμένοι στα χιόνια, από το Ντόναλντ 55.

Edited by Kriton
 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεύτερο συνεχόμενο τεύχος που φιλοξενεί εκτός από τις τρεις μεγάλες ιστορίες και μία μικρή. Το ταξίδι μας θα αρχίσει με την ιστορία "Η χώρα των τζίνι" και θα μας μεταφέρει σε μέρη μακρινά και...μαγικά. Όλα ξεκινάνε σε μία δημοπρασία, όπου ο φίλος μας ο Ντόναλντ αποκτά (έναντι τσουχτερής τιμής) ένα λυχνάρι. Όταν επιστρέφει στο σπίτι του και πάει να το ξεσκονίσει, ένα τζίνι θα πεταχτεί και θα του ζητήσει να κάνει τρεις ευχές. Ο φίλος μας όμως είναι τόσο γκαντέμης που κάνει μία ευχή άσκοπη και μετά από μία παρεξήγηση τσακώνεται με το τζίνι, λέγοντάς του ότι του έχει απομείνει ακόμα μία ευχή, ενώ εκείνο δεν το παραδέχεται. Έτσι, αποφασίζει να πάει μέχρι την χώρα των τζίνι με σκοπό να βρει την εταιρία κατασκευής και να ζητήσει να του δώσουν την μία ευχή που του χρωστάνε. Όσο μαγικό δείχνει να βγαίνει ένα τζίνι μέσα από ένα λυχνάρι, άλλο τόσο μαγικό είναι να βρίσκεσαι σε μία χώρα που υπάρχουν ιπτάμενα χαλιά, κι όλοι οι κάτοικοι να είναι τζίνι. Και δυστυχώς για τον Ντόναλντ οι μπελάδες που συνήθως μπλέκει, θα τον ακολουθήσουν κι εκεί. :P Παραδέχομαι ότι το σενάριο έχει μεγάλα αποθέματα φαντασίας, αλλά νομίζω ότι η συγγραφέας το παράκανε αρκετά. Η πλοκή μοιάζει πολύ με παιδικό ανατολίτικο παραμύθι. Εστιάζει στο μαγικό κομμάτι κι αφήνει κατά πολύ την πραγματικότητα. Όσον αφορά το χιούμορ, κυμάνθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα. Ούτε αδιάφορο, ούτε ξεκαρδιστικό. Γενικά είναι μία ιστορία που δεν ήταν του γούστου μου. Δεν ήταν άσχημη, αλλά δεν θα την θυμάμαι για πολύ καιρό. Το σχέδιο ήταν καλό κι αρκετά κωμικό.

 

Στον "Δούκα που χορεύει", τα τρία ανιψάκια βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές κι αντί να το έχουν στρώσει στο παιχνίδι, προτιμούν να πιάσουν δουλειά σε ένα παλαιοπωλείο για να βγάλουν το χαρτζιλίκι τους. Κι ενώ εκείνα κουράζονται, δύο αργόσχολοι συμμαθητές τους, τα κοροϊδεύουν και τους προκαλούν πολλά προβλήματα. Έτσι οι φίλοι μας παίρνουν μία μεγάλη απόφαση. Να καταστρώσουν μία πλάκα για να τους ρεζιλέψουν. Σε αυτό θα τους βοηθήσει ένας...παλιός πίνακας που εκτίθεται στο μουσείο και που ένας ανεπιβεβαίωτος θρύλος λέει ότι είναι ένας χάρτης για έναν αμύθητο θησαυρό. Θα φτιάξουν λοιπόν εκείνοι έναν ψεύτικο χάρτη, σύμφωνα με το πορτρέτο, και θα το δώσουν τυχαία στους συμμαθητές τους. Μέσα στην πλάκα όμως θα διαπιστώσουν ότι ο χάρτης του θησαυρού δεν λέει ανακρίβειες κι ότι είναι πιθανό να κρύβει κάτι. :wow: Έτσι θα ξεκινήσουν κι εκείνοι με την σειρά τους να ψάξουν για τον χαμένο θησαυρό. Πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο σενάριο, που εκτός από ένα απλό κυνήγι θησαυρού, περιέχει και μηνύματα αλτρουισμού και φιλίας, τουλάχιστον όσο πηγαίνουμε προς το τέλος. Η πλοκή είναι αρκετά σύνθετη και θέλει προσεκτικό διάβασμα για να καταλάβουμε πλήρως την διαδρομή για τον θησαυρό. Μία διαδρομή που κρύβει κινδύνους, ένταση κι αγωνία. Ενδιαφέρον έχει και η αλλαγή των χαρακτήρων των δύο "κακών" της υπόθεσης. Έξυπνη ανατροπή. :respect: Το ίδιο ανατρεπτικό είναι και το φινάλε, που μπορεί να φαίνεται άδικο, αλλά είναι ευχάριστο. Το σχέδιο το βρήκα καλό.

 

Η μικρή ιστορία του τεύχους έχει τίτλο "Πετώντας στον Παράδεισο" και το περίεργο είναι ότι δεν είναι αυτοτελής, αλλά συνεχίζεται στο επόμενο τεύχος. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμουν καθόλου την ιδιαιτερότητά της κι ευχαριστώ τον φίλο @Kriton για την υπενθύμιση. :thanks: Βρισκόμαστε σε ένα αεροπλάνο που κατευθύνεται σε έναν εξωτικό προορισμό. Ο Ντόναλντ, όλως περιέργως, έχει κερδίσει σε μία λοταρία κι αποφάσισε να κάνει δώρο αυτό το ταξίδι σε μερικούς από τους συγγενείς και τους φίλους του. Έτσι μαζί του εκτός από τα τρία ανιψάκια, την Νταίζυ και τον θείο Σκρουτζ, είναι κι ο Μίκυ, η Μίννι, ο Γκούφυ κι ο Πλούτο. Ο αναγνώστης λοιπόν θα βρεθεί μαζί τους, μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους και θα παρακολουθήσει κάποιους διαλόγους που θα έχουν οι φίλοι μας μεταξύ τους, θα γίνουν αναφορές σε παλιές περιπέτειές τους και το πρώτο μέρος θα κλείσει με μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Το σενάριο ξεκινάει πρωτότυπα, μιας και βλέπουμε μία σύναξη από τα πρωτοκλασάτα μέλη της Λιμνούπολης και του Μίκυ Σίτυ. Στην πορεία όμως έχουμε διαλόγους χωρίς δράση με αποτέλεσμα να κάνει κοιλιά, για να απογειωθεί και πάλι όσο πλησιάζουμε στο φινάλε του πρώτου μέρους και να μας κάνει να αγωνιούμε για την εξέλιξη. Ελπίζω η συνέχεια (που φαντάζομαι να φιλοξενηθεί στο επόμενο τεύχος) να μας ανταμείψει. :pray: Για το σχέδιο η γνώμη μου δεν αλλάζει δραματικά σε σχέση με τις προηγούμενες ιστορίες. Το στυλ του Massimo Fecchi είναι το ίδιο και στις τρεις. :P

 

Η τελευταία ιστορία του τεύχους είναι (κλασικά) από την υποσειρά “ΤΝΤ” και τα δύο ξαδέλφια, σαν άλλοι "Ghostbusters", αναλαμβάνουν να γίνουν “Κυνηγοί φαντασμάτων”. :P Ο φουκαράς ο Ντόναλντ, στην προσπάθειά του να βρει χρήματα για να ικανοποιήσει την αρραβωνιαστικιά του που βγαίνει με τον τυχεράκια τον Γκαστόνε, αναγκάζεται να αποδεχτεί ακόμα μία αποστολή αυτής της μυστικής (και μυστήριας) οργάνωσης. Κατά την αποστολή αυτή θα πρέπει, μαζί με τον Φέθρυ, να πάνε σε ένα νεόδμητο κάστρο που φημολογείται ότι έχει φαντάσματα και να διαπιστώσουν αν εκείνα είναι απειλή για την ανθρωπότητα. Φτάνοντας λοιπόν στο ζοφερό κάστρο, εκτός από μερικά φαντάσματα που δεν φέρονται όπως οι υπόλοιποι “συνάδελφοί” τους, θα βρεθούν και μπροστά σε έναν ιδιοκτήτη που θα τους εκπλήξει. Σίγουρα όχι από τα πρωτοκλασάτα σενάρια της σειράς αυτής, αλλά έχει μια πρωτοτυπία στο γεγονός ότι εμπλέκονται ενεργά κι άλλοι γνωστοί μας χαρακτήρες, εκτός από το πρωταγωνιστικό δίδυμο. Η πλοκή μού έβγαζε μία παιδικότητα σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που μπορώ να αντέξω και σε αρκετά σημεία διέκρινα δόσεις υπερβολής. Τουλάχιστον είχε λίγο χιούμορ. Γενικά όμως θα προσπεράσω. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 


:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κυκλοφόρησε κιόλας η προεπισκόπηση του επομένου τεύχους, απ' όπου φαίνεται ότι η ιστορία χαμένοι στον Παράδεισο δεν θα δημοσιευτεί, κάνοντας ακόμη πιο ακατανόητη τη δημοσίευση τής ιστορίας πετώντας στον Παράδεισο.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να πω την αλήθεια το φοβόμουν ότι δεν θα έβαζαν την "συνέχεια". :Ungry:

 

 

:beer: 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.