Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 249 [Η άμαξα της αγωνίας]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

1 member has voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm249-960x600-thumb-large.thumb.jpg.95c3a045cf3c6abd67c589526fda79a3.jpg

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • Η ΑΜΑΞΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ
  Ο ΜΙΚΥ ΚΙΝΤ ΚΑΙ Ο ΕΞΑΣΦΑΙΡΟΣ ΓΚΟΥΦΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΜΑΞΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΤ ΦΙΔΟΜΑΤΗ
 • ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ-111 ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΥΣ
 • ΑΓΩΝΕΣ & ΜΗΧΑΝΕΣ
  Ο ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΟ
 • ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
  Ο ΝΤΙΟΥΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΟΝΟΡΑ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ, ΤΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ
 • ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ
  ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ... ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΦΕΘΡΥ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 22 Μαρτίου (Νο. 249)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βλέπω ότι συνεχίζουμε δυναμικά τις ιστορίες του Μίκυ Κιντ. Από εκεί που δεν έμπαιναν, τώρα δεν τις προλαβαίνουμε! :lol: 

 

 

:beer: 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και Faccini βλέπω..Μόνο από την περιγραφή της ιστορίας τον κατάλαβα :lol:

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και εμένα στην τελευταία ιστορία το μυαλό μου στον Φατσίνι πήγε!!! Οπότε μαζί με την πρώτη ιστορία το τεύχος είναι must have!!! Όχι πως δε θα το αγόραζα έτσι και αλλιώς!!! :lol:  Επίσης το εξώφυλλο είναι από τα πιο αστεία που έχω δει!!! :D 

:hop: :hop: :hop: 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #249 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον άνθρωπο που για ανεξερεύνητους και αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους αποπειράθηκε να ανεβάσει την τιμή του παστού μπακαλιάρου @Dr Paingiver).

tn_MIKYMAOUSE_0249.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Η άμαξα της αγωνίας."


Ο Εξάσφαιρος Γκούφυ και ο Μίκυ Κιντ φτάνουν στο "Οχυρό Τρομάρα."

 

Πίσω του είναι τα επικίνδυνα Κατσαβραχώδη Όρη που θα πρέπει να τα διασχίσουν. Στο Οχυρό βρίσκεται και ο φίλος του ο Λοχαγός Σπιρούνης που τους ζητάει να συνοδέψουν μία άμαξα που θα μεταφέρει φάρμακα αλλά και κάποιους ιδιαίτερους επιβάτες. Εκτός από τον οδήγο και παλαίμαχο πρωταθλητή αγώνων με κάρο Αλ Καραβάνα επιβάτες στην άμαξα θα είναι ο χαρτοπαίκτης ,όχι χαρτοκλέφτης, Φρέντυ Ελαφροχέρης και η Μαντάμ Προφιτερόλ που γοητεύει και γοητεύεται από το Γκούφυ για κακή τύχη του Φρέντυ ο οποίος παράλληλα θα μετάφερει μαζί και μία βαλίτσα με τα κέρδη του από τις τελευταίες παρτίδες. Κυρίως όμως πρέπει να προσέχουν για τον Πητ Φιδομάτη που κρύβεται στα Όρη και είναι πολύ επικίνδυνος.

 


Το ταξίδι ξεκινάει πολύ νωρίς το επόμενο πρωί. Το πρώτο εμπόδιο είναι ο "Χείμαρρος της Καταιγίδας" που αλλάζει διαρκώς η ροή του. Χάρη όμως στο κόλπου του Εξάσφαιρου βρίσκεται ασφαλής δίοδος γιαα να περάσει η άμαξα. Ακολουθούν κακουχίες όπως απότομη ανηφοριά , η Μαντάμ Προφιτερόλ στα στιβαρά μπράτσα του Εξάσφαιρου και ο Φρέντυ να βράζει, κυνηγητό από αρκούδα που είχε χρηιμοποιηθεί ως μαξιλάρι από τον Γκούφυ, και χιόνι. Που θα τους εμποδίσει να πάρουν την παράκαμψη. Αναγκάζονται να κάνουν τον κύκλο αλλά πέφτουν πάνω στην φοβερή Ινδιάνικη φυλή των Ασπροπρόσωπων. Η Μαντάμ Προφιτερόλ γνωρίζει την γλώσσα τους ,εκπαιδευμένη εις το Παρίσι, και συνεχίζουν τον δρόμο τους σε χιονισμένο ,πλέον, τοπίο.

Η "Χαράδρα της Λησμονιάς που πρέπει αναγκαστικά να διασχίσουν εικάζεται ότι είναι το λημέρι του Φιδομάτη. Ο Μίκυ Κιντ πάει μόνος του να τσεκάρει την περιοχή. Μετά από λίγο ακούει θορύβους από πίσω. Γυρνάει και βλέπει τον Γκούφυ εκτός μάχης και τον Αλ με τον Ελαφροχέρη δεμένους. Η Μαντάμ Προφιτερόλ δε είναι πουθενά και ο Μίκυ πιστεύει πως θα την απήγαγε ο Πητ. Η έκπληξη έρχεται για τον Μίκυ όμως ότα βλέπει την Μαντάμ να τον συμαδεύει από κάπου ψηλότερα. Είνα ο Πητ μεταμφιέσμενος που σε όλα τα προηγούμενα καρέ ήταν μαζί τους.

Η μονομαχία θα είχε λήξει άδοξα για τον Μίκυ αν η Σουζάνα σαν από μηχανής Θεός δεν ξάφνιαζε τον Πητ με επίθεση από τα μετόπισθεν. Ο ληστής παραδίδεται στα χέρια του νόμου αφού τα φάρμακα παραδόθηκαν στα χέρια του γιατρού. Οι φίλοι μας αποχωρούν με τον Μίκυ να μην έχει πει την αλήθεια στον Γκούφυ. Δε κατάφερε να δει για μία τελευταία φορά την Μαντάμ Προφιτερόλ πριν φύγει βιαστικά για το Παρίσι όπως του είπε ο Μίκυ. Όπως και δεν έχει την παραμικρή ιδέα ότι τους επιτέθηκε ο Φιδομάτης...

 

 

 


"Συμπιεσμένες διαστάσεις."

Τα κέρδη του Σκρουτζ αυξάνονται. Όχι όμως και οι διαστάσεις του Θησαυροφυλακίου. Ο Σκρουτζ θα στραφεί στον Κύρο εντελώς απεγνωσμένος. Η λύση που του προτείνει θα τον ικανοποιήσει πλήρως... Οι Μουργόλυκοι όμως καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια.

"Αγώνες και μηχανές."

Ο Ντόναλντ ως πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης πλημμυρίζει το σπίτι του. Και όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Υπόσχεται στον Θείο Σκρουτζ τα διπλάσια λεφτά από την ασφαλιστική του αν επισκευάσει τις ζημιές. Το θέμα είναι πως δε το είχε ασφαλίσει...

"Σχολική εκδρομή."

Σε μία σχολική εκδρομή εκπαιδευτικού τύπου ο Ντιούη ανα-γνωρίζει τον έρωτα σε μία πάπια από ένα άλλο σχολείο... Τα αδέλφια του και οι συμμαθητές του κάνου ό,τι μπορούν για να τον βοηθήσουν. 

"Μιά βόλτα στο πάρκο."

Πόσα παπιά χωράνε πίσω από ένα δέντρο στο πάρκο της Λιμνούπολης; Και πόσα μπορούν να κάνουν; Αυτό θα το ανακαλύψει ο Φέθρυ μία ηλιόλουστη μέρα που αποφάσισε να πάει μιά βόλτα το πάρκο. Αυτό που δε θα ανακαλύψει είναι ότι στο τέλος... 

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Πάρα πολύ καλή και η δεύτερη περίπετεια των Εξάσφαιρου Γκούφυ και του Μίκυ Κιντ στο νέο Μίκυ Μάους. Διαθέτει ωραίους χαρακτήρες και σενάριο με ανατροπές που συντηρεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο Andrea Ferraris έκανε πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα!!! 

Θέμα διαστάσεων η δεύτερη ιστορία του τεύχους. Σεναριακά πρωτότυπη και οι Μουργόλυκοι άξιοι πρωταγωνιστές για άλλη μία φορά. Πολύ καλή. Τρίτη ιστορία του τεύχους μία περιπέτεια αγώνων ταχύτητας με κύριο πρωταγωνιστή τον Μπαμ-Μπαμ. Ενώ συνήθως οι ιστορίες του δε λένε και πολλά αυτή εδώ μου άρεσε. Αν και σχεδιαστικά δε μου άρεσε. Πρότελευταία μία ιστορία ερωτικού σκιρτήματος εκπαιδευτικού τύπου. Πάρα πολύ καλή. Αυτό που την απογείωσε όμως ήταν η τελευταία σελίδα. Πραγματικά από τα καλύτερα finale σε ιστορία Δίσνευ. Ειδική μνεία στο σακίδιο του Ήτα-Βήτα!!! Το τεύχος κλείνει με μία βουβή, θεότρελλη και διασκεδαστική κωμωδία σε σενάριο και σχέδιο του πολυαγαπημένου Ενρίκο!!!

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Η άμαξα της αγωνίας."
2. "Σχολική εκδρομή."
3. "Συμπιεσμένες διαστάσεις."
4. "Μια βόλτα στο πάρκο."
5. "Αγώνες και μηχανές."


8/10!!! Ένα ακόμη τεύχος με συνολικά πολή καλή επιλογή ιστοριών!!! :D 

:hop: :hop::hop: 

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 7
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι αυτό το τεύχος θα ξεκινήσει με ένα καουμπόικο του Μίκυ Κιντ και του Εξάσφαιρου Γκούφυ, όπως μας έχουν συνηθίσει οι υπεύθυνοι της ύλης στα τελευταία τεύχη και ομολογώ ότι δεν με πειράζει καθόλου. Απεναντίας. :) Η ιστορία τιτλοφορείται "Η άμαξα της αγωνίας" και θα ξεκινήσει με τους δύο φίλους να επισκέπτονται ένα απομακρυσμένο οχυρό, με σκοπό να κόψουν δρόμο στην διαδρομή τους για το Σίλβερ Κρηκ. Ο διοικητής του οχυρού (και γνωστός τους) θα τους ζητήσει μία μικρή βοήθεια, την οποία θα δεχτούν με χαρά. Πρέπει λοιπόν να συνοδεύσουν μία άμαξα που έχει τον ίδιο προορισμό με τον δικό τους και η οποία εκτός από ενδιαφέροντες κι ευκατάστατους επιβάτες, θα μεταφέρει και φάρμακα για τον τοπικό γιατρό της πόλης. Το ταξίδι θα ξεκινήσει, αλλά θα πρέπει οι φίλοι μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί πολλοί κίνδυνοι παραμονεύουν, με αποκορύφωμα ένα σημείο της διαδρομής, στο οποίο έχει το λημέρι του ένας διαβόητος ληστής. :wow:  Κι αυτό το σενάριο της σειράς με ικανοποίησε. Έχει στρωτή πλοκή, στήνει αγωνία (αν και πάει κάπου το μυαλό μας όσον αφορά τον κακό) κι έχει ωραία ανατροπή, αλλά και δράση στο φινάλε. Γενικά είναι μία αξιοπρεπής δουλειά. Το σχέδιο το βρήκα παραφορτωμένο, ελαφρώς ατημέλητο, αλλά καλό.

 

Ένα μάθημα Φυσικής έρχεται να μας διδάξει η επόμενη ιστορία, που έχει τίτλο "Συμπιεσμένες διαστάσεις". Ο θείος Σκρουτζ έχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που πολλές φορές αντιμετωπίζω κι εγώ. :D Το θησαυροφυλάκιό του δεν μπορεί να αντέξει περισσότερο όγκο χρημάτων κι έτσι καλείται να βρει μία λύση. Όχι, η προφανής λύση να κατασκευάσει κι άλλο θησαυροφυλάκιο δεν του περνάει μάλλον από το μυαλό. :P Ο Κύρος θα τον βοηθήσει δημιουργώντας μία συσκευή που συμπιέζει τις διαστάσεις. Έτσι, μπορεί πλέον ένας πεπερασμένος χώρος να αποκτά τεράστια χωρητικότητα. Τα πάντα φαίνεται να έχουν λυθεί κι ο πρωταγωνιστής μας πλέει σε πελάγη ευτυχίας, καθώς βλέπει την δεξαμενή με τα χρήματά του να είναι τώρα μισογεμάτη. Τι γίνεται όμως όταν η ύπαρξη της νέας εφεύρεσης του Κύρου, γίνεται γνωστή κι από τους Μουργόλυκους? :thinking: Καλή ιστορία, που μου θύμισε μερικές του Rosa, όπου μία εφεύρεση του Κύρου, γίνεται το μήλο της Έριδος και προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να λύσει. Το σενάριο χαρακτηρίζεται από καλή φαντασία και η πλοκή έχει ένταση. Αυτό που με χάλασε (για την ακρίβεια δεν με χάλασε, απλά δεν θα με πείραζε αν δεν υπήρχε) είναι η παρουσία του Επιθεωρητή-111. Λίγο σαχλή σαν ιδέα. :antekale: Θα μπορούσε να πάρει την θέση του ο Παππούς ή η Ιδιοφυΐα ή τέλος πάντων ένας άλλος επαρμένος Μουργόλυκος που θα τύχει να τους επισκεφτεί. Κατά τα άλλα με κράτησε. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στο φινάλε που ήταν πολύ κωμικό. Το σχέδιο ήταν καλό.

 

Η επόμενη ιστορία έχει για πρωταγωνιστή, έναν χαρακτήρα που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα και είχαμε καιρό να τον δούμε στις σελίδες του περιοδικού. Μιλάω για τον Μπαμ Μπαμ, που θα τον δούμε στην ιστορία "Αγώνες & μηχανές". Ο Ντόναλντ νομίζει ότι πιάνει το χέρι του με τα υδραυλικά κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταστρέψει όλη την παροχή της γειτονιάς του. :damn: Έτσι θα πάει μέχρι το θησαυροφυλάκιο για να ζητήσει χρήματα από τον θείο του, ο οποίος εννοείται ότι δεν του δίνει. Αφού συναντηθεί με τον Μπαμ Μπαμ και τον Κύρο θα πάνε όλοι μαζί σε έναν αγώνα γκραν πρι, όπου θα βρεθούν μπροστά σε μία περίπτωση "απαγωγής" αυτοκινήτου από έναν δυσαρεστημένο πιλότο. Για να σώσουν τον απαρηγόρητο ιδιοκτήτη να μην αποκλειστεί, αλλά και να οικονομήσουν μερικά χρήματα για να ξελασπώσουν τον Ντόναλντ, ο Κύρος θα τροποποιήσει το αυτοκίνητο του Μπαμ Μπαμ και θα το ρίξει στην πίστα... με ό,τι αυτό συνεπάγεται. :P Μέτρια υπόθεση, που διαβάζεται μεν ευχάριστα, αλλά δεν θα μου μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη. Πολλά σημεία της πλοκής είναι υπερβολικά, ενώ κι ο χαρακτήρας του Μπαμ Μπαμ δεν με ενθουσιάζει τόσο, ώστε να χαρώ περισσότερο τις ιστορίες του. Το φινάλε όμως ομολογώ ότι με έκανε και γέλασα. Το σχέδιο μού έφερε πονοκέφαλο. Τρομερά αλλοπρόσαλλο κι αφηρημένο. :confuse:

 

Η τελευταία "ομιλούσα" ιστορία γι'αυτή την εβδομάδα έχει τίτλο "Σχολική εκδρομή" κι έχει για πρωταγωνιστές τα τρία ανιψάκια του Ντόναλντ και την παρέα τους. Η τάξη των παιδιών διοργανώνει μία εκπαιδευτική εκδρομή σε ένα μουσείο εκτός Λιμνούπολης κι όλοι είναι ενθουσιασμένοι (όπως είναι πολύ φυσικό). Φτάνοντας στο ξενοδοχείο που θα καταλύσουν, είναι η σειρά του Ντιούη να λαβωθεί από τα βέλη του έρωτα. Ο ατρόμητος Στρατηγός των Μικρών Εξερευνητών, θα θαμπωθεί από την ομορφιά της χαριτωμένης Ελεονόρας, η οποία έχει πάει κι εκείνη εκδρομή με το σχολείο της κι όλως τυχαίως, έχουν καταλύσει στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο Ντιούη θα γίνει τρομερά αδέξιος και ντροπαλός και οι φίλοι του θα σπεύσουν να τον βοηθήσουν. Παράλληλα, στο μουσείο που θα επισκεφτούν έγινε πρόσφατα μία μυστηριώδης κλοπή. Το σκήπτρο ενός Φαραώ εξαφανίστηκε ως δια μαγείας. :wow:  Το συγκεκριμένο σενάριο το βρήκα πολύ συμπαθητικό. Περιγράφει λεπτομερώς τον αθώο έρωτα της παιδικής ηλικίας και τα "συμπτώματά" του. Επίσης, μέσα στην πλοκή θα παρελάσουν υπερπροστατευτικές μαμάδες, διάφοροι τύποι παιδιών (που όλοι συναντήσαμε στο σχολείο) και για το φινάλε η ιστορία θα κλείσει με μία αναπάντεχη εξιχνίαση κλοπής. :respect: Πολλά ήταν τα σημεία που οι πρωταγωνιστές μού ξύπνησαν ευχάριστες αναμνήσεις από την δική μου παιδική ηλικία. Το παιδί με το σακίδιο, αλλά και οι κουτουλιές του Ντιούη στις κολώνες, ήταν το πιο αστείο σημείο της πλοκής. :P Και φυσικά, ερχόμαστε στην τελευταία σελίδα, όπου ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Εξαιρετικά ευφυής και συγκινητική ιδέα. :respect:  Σχεδιαστικά στέκεται αξιοπρεπώς. 

 

Για όποιον βαρέθηκε να διαβάζει, το περιοδικό κλείνει την ύλη του με μία ιστορία χωρίς λόγια, που έχει για πρωταγωνιστή των Φέθρυ και τίτλο "Μία βόλτα στο πάρκο". Ο ήρωάς μας θα θελήσει να κάνει μία ανέμελη βόλτα στο πάρκο, όταν πίσω από ένα δέντρο θα παρακολουθήσει γεμάτος έκπληξη ότι συμβαίνουν τρομερά και φοβερά πράγματα. Στα καλά καθούμενα το δέντρο αποκτά μία ντουζίνα χέρια, πόδια, ένα ημίψηλο καπέλο, ένα ναυτικό καπέλο, τρία πολύχρωμα τζόκεϊ, καθώς και ουρά σκύλου! :wow:  :NoNo:  :collapse:  Άραγε το δέντρο δαιμονίστηκε ή για όλα αυτά υπάρχει μία λογική εξήγηση? :thinking: Αν και οι σύντομες και "βουβές" ιστορίες δεν έχουν μεγάλη πλοκή, εδώ μπορώ να πω ότι διασκέδασα αρκετά. Ευχάριστη πινελιά, το σουρεαλιστικό φινάλε. :lol:  Κι εδώ έρχεται το παράδοξο για εμένα. Το σχέδιο δεν μου έλεγε πολλά, σε αντίθεση με το σενάριο που δεν είχε λόγια. :P 

 

 

:beer: 

 • Like 6
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.