ramirez Posted January 8, 2010 Member ID: 2,298 Group: Members Topic Count: 1,340 Content Count: 4,627 Reputation: 32,839 Achievement Points: 4,635 Days Won: 12 With Us For: 5,786 Days Status: Offline Last Seen: 10 hours ago Share Posted January 8, 2010 Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το κόμικ Shi: Black, White & Red με πρωταγωνίστρια την Shi, χαρακτήρα που δημιούργησε και ζωγράφισε για πρώτη φορά ο Billy Tucci, που τον είδαμε και στο Comicdom Con το 2008. Στο συγκεκριμένο τευχάκι ωστόσο ο Tom Sniegoski γράφει το σενάριο και ο J.G. Jones σχεδιάζει, γιατί φαντάζομαι πως η Comicworld ήθελε να δώσει ένα πρώτο "δείγμα γραφής" του χαρακτήρα πριν αρχίσει να εκδίδει παλαιότερο υλικό. Προσωπικά δεν είχα ξαναδιαβάσει κάποιο άλλο βιβλίο με την Shi και η πρώτη εντύπωση είναι θετική (αν και δεν έχω ιδέα από το origin της και τι παίζει με τους φίλους της Κιτσούνε και Κεϊσάι), πράγμα φυσιολογικό αν ρίξεις έστω μια γρήγορη ματιά στο εκπληκτικό σκίτσο του J.G. Jones. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο χρωματισμό του κόμικ από τους Tom Chu και Myrton Bewry, που επιλέγουν να προσθέσουν μόνο αποχρώσεις του γκρίζου και του κόκκινου στο σχέδιο του Jones με υπέροχο εικαστικό αποτέλεσμα (εξ ου και ο τίτλος Black, White & Red). Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν και κάποια pin-ups της Shi από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. --- Το μέλος Bonadrug πρόσθεσε ΕΔΩ: Βλέπω πως το Black, White & Red είναι ένα mini series δυο τευχών του 1998, στο οποίο μετά από 2 έτη το 1990 ήρθε να προστεθεί ένα τεύχος #0 (εδώ) . Περιέχεται και αυτό το τεύχος στην έκδοση ? Το μέλος ramirez πρόσθεσε ΕΔΩ (σαν απάντηση παραπάνω): Δεν ξέρω αν αυτό το νο 0 περιέχει φρέσκο πράμα ή πρόκειται για ανατύπωση υλικού, πάντως η Ελληνική έκδοση περιέχει ιστορία από δύο τευχάκια. Το μέλος DJO πρόσθεσε ΕΔΩ: Στα συν η gallery με τα pin-ups από: ~ALEX ROSS ~Julie Bell ~Mark Sparracio (με ένα r γράφεται) & Bill Tucci (Ποίημα, πρόκειται για το cover art του Shi: Ju Nen #1) ~Γιώργος Κωστάκης (Έχει κάνει το καλύτερο pin-up από τους Έλληνες! Νομίζω είχε κερδίσει και στο διαγωνισμό του Spawn) ~Γιάννης Ρουμπούλιας ~Μάνος Λαγουβάρδος ~Ελένη Τρίγκατζη (Και όχι Τριγκάτζη -αρκετά λάθη στην επιμέλεια του κειμένου-, το 2ο καλύτερο από τους Έλληνες) ~Ευγενία Κουμάκη Και για του λόγου το (οπτικό) αληθές: 24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonadrug Posted January 9, 2010 Member ID: 1,271 Group: Veterans Topic Count: 715 Content Count: 3,466 Reputation: 20,017 Achievement Points: 3,523 Days Won: 16 With Us For: 5,886 Days Status: Offline Last Seen: 20 hours ago Share Posted January 9, 2010 Βλέπω πως το Black, White & Red είναι ένα mini series δυο τευχών του 1998, στο οποίο μετά από 2 έτη το 1990 ήρθε να προστεθεί ένα τεύχος #0 (εδώ) . Περιέχεται και αυτό το τεύχος στην έκδοση ? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramirez Posted January 9, 2010 Member ID: 2,298 Group: Members Topic Count: 1,340 Content Count: 4,627 Reputation: 32,839 Achievement Points: 4,635 Days Won: 12 With Us For: 5,786 Days Status: Offline Last Seen: 10 hours ago Author Share Posted January 9, 2010 Δεν ξέρω αν αυτό το νο 0 περιέχει φρέσκο πράμα ή πρόκειται για ανατύπωση υλικού, πάντως η Ελληνική έκδοση περιέχει ιστορία από δύο τευχάκια. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted February 28, 2010 Member ID: 1,991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4,996 Reputation: 24,895 Achievement Points: 4,996 Days Won: 41 With Us For: 5,815 Days Status: Offline Last Seen: April 10, 2021 Age: 54 Share Posted February 28, 2010 Διαβάστηκε και αυτό σήμερα. Το σχέδιο με τον εκπληκτικό χρωματισμό είναι απλά άψογο! Το σενάριο τώρα... Καλό είναι δηλαδή, αλλά το αδικεί η μετάφραση. Η μετάφραση ενός λογοτεχνικού κειμένου δεν είναι όπως η μετάφραση που κάναμε στο φροντιστήριο. Έχει άλλες απαιτήσεις πέρα από το μεταφράζω αυτολεξεί το κείμενο. Οι διάλογοι στο Shi βγαίνουν στεγνοί και άχρωμοι και σε κάποιες περιπτώσεις και λάθος. Anyway που λεν και στο χωριό μου... 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonadrug Posted February 28, 2010 Member ID: 1,271 Group: Veterans Topic Count: 715 Content Count: 3,466 Reputation: 20,017 Achievement Points: 3,523 Days Won: 16 With Us For: 5,886 Days Status: Offline Last Seen: 20 hours ago Share Posted February 28, 2010 Εμένα πάντως δε μου άρεσε καθόλου και τίποτα από αυτό το κόμικ. Μετά συγχωρήσεως δηλαδή 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stepgios Posted September 1, 2010 Member ID: 4,862 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 155 Reputation: 672 Achievement Points: 156 Days Won: 0 With Us For: 5,510 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 10:27 PM Age: 43 Share Posted September 1, 2010 (edited) Κοινότoπο σενάριο, μικρό μέγεθος που αδικεί το ωραίο σκίτσο, κάτω του μετρίου ...αλλά πολύ καλή τιμή που επιτρέπει το ρίσκο! Edited July 17, 2017 by stepgios 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJO Posted May 2, 2011 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1,537 Content Count: 22,474 Reputation: 120,593 Achievement Points: 22,479 Days Won: 791 With Us For: 5,944 Days Status: Offline Last Seen: December 31, 2020 Share Posted May 2, 2011 ΈκλεψΕΧΜδανείστΑΧΕΜπήρα το αντίτυπο που δεν άρεσε καθόλου στον Μανώλη και έχω να πω ότι μονάχα αν το βρείτε με εκπτωσούλα, τσιμπήστε το. Ναι, η ιστορία με τους καρατέκα και τον άρχοντα των αρουραίων είναι άκυρη όσο δεν πάει και η μετάφραση δυστυχώς είναι χάρτινη (κατά λέξη και δεν αναπνέει), αλλά είναι πολύ όμορφο για πρώτη επαφή με την Shi, με πανέμορφο και ιδιαίτερο artwork.. Στα συν η gallery με τα pin-ups από: ~ALEX ROSS ~Julie Bell ~Mark Sparracio (με ένα r γράφεται) & Bill Tucci (Ποίημα, πρόκειται για το cover art του Shi: Ju Nen #1) ~Γιώργος Κωστάκης (Έχει κάνει το καλύτερο pin-up από τους Έλληνες! Νομίζω είχε κερδίσει και στο διαγωνισμό του Spawn) ~Γιάννης Ρουμπούλιας ~Μάνος Λαγουβάρδος ~Ελένη Τρίγκατζη (Και όχι Τριγκάτζη -αρκετά λάθη στην επιμέλεια του κειμένου-, το 2ο καλύτερο από τους Έλληνες) ~Ευγενία Κουμάκη Και για του λόγου το (οπτικό) αληθές: Γενική βαθμολογία : 5.6/10 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valtasar Posted October 2, 2021 Member ID: 1 Group: Root Admin Topic Count: 1,707 Content Count: 8,998 Reputation: 63,469 Achievement Points: 8,896 Days Won: 155 With Us For: 6,034 Days Status: Offline Last Seen: 20 min ago Age: 60 Share Posted October 2, 2021 Αντικαταστάθηκαν το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τεύχους 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts