Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λάθη-διορθώσεις-παραλείψεις [Πές το κι έγινε.]


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28495
  • Reputation:   190349
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  760
  • With Us For:  6395 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Πολλές φορές βρίσκει κανείς λινκ που είναι πλέον ανενεργά, διπλοποσταρίσματα, πολλαπλές παρουσιάσεις κ.ο.κ. και ψάχνεται να βρει κάποιον της Δ.Ο. για να τον ενημερώσει :) Αρκετές φορές όμως ψιλομπερδεύεται και για το ποιός είναι αρμόδιος σε ποιά ενότητα και γίνεται λίγο κουλουβάχατα η κατάσταση :)

 

Οπότε. Ανοίγει αυτό εδώ το sticky, προκειμένου να σημειώνει κανείς τις διάφορες ελλείψεις/λάθη/whatever και να διορθώνονται. Παράκληση μόνο. Επειδή κάτι του στυλ "αυτό υπάρχει και εδώ" ή "το λινκ εδώ δεν δουλεύει" δεν εξηγεί από μόνο του και ποιός είναι αρμόδιος για να το φτιάξει, για να μην το πατάμε όλοι λοιπόν, άμα τυχόν μπορείτε να το γράφετε στο στυλ "το λινκ στο Λούκυ Λουκ δεν δουλεύει". Ούτε έκθεση, ούτε και ένα σκέτο "αυτό" :)

 

Τέλος, ότι επιλύεται θα διαγράφεται για να παραμένει το τόπικ εύχρηστο.

 

:thanks:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 13 years later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7175
  • Reputation:   27282
  • Achievement Points:  7510
  • Days Won:  25
  • With Us For:  6260 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

1. Το "Caribuenos" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις.

2. Το "Coffeeshop" που έχει παρουσιαστεί εδώ είναι αυτοέκδοση, η οποία πρέπει να "σπάσει" σε 2η παρουσίαση μιας και το κόμικ κυκλοφόρησε πλέον απ' την "Comicdom Press". Στην παρουσίαση αυτή είναι ανάκατα το φάνζιν με την επίσημη κυκλοφορία του 2ου τεύχους. Ο τίτλος επίσης πρέπει να μπει σκέτο "Coffeeshop", στην παρουσίαση της "Comicdom Press".

3. Η σειρά "Προοδευτικός Κινηματογράφος" πρέπει να "σπάσει" σε 2 περιόδους και να αντικατασταθεί η περίοδος στον τίτλο απ' το έτος κυκλοφορίας του 1ου τεύχους (1978) και στη 2η περίοδο να μπει το 1981.

4. Το "Drive: Auto Motive Milestones" χρειάζεται δική του παρουσίαση.

5. Η σειρά "Γαιόραμα: Γη Ένας Εύθραστος Πλανήτης" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

6. Η σειρά "Γαιόραμα: Ιστορικά" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

7. Η σειρά "Γαιόραμα: Η Ελλάδα & Οι Έλληνες" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

8. Η σειρά "Γαιόραμα: Επιλογές" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

9 Η σειρά "Fun & Science"/"XScience" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

10. Το περιοδικό "Discovery & Science (Ειδικό Τεύχος)" θέλει δική του παρουσίαση καθώς είναι εκτός σειράς, περιοδικότητας, ήταν ένθετο και δεν έχει καμία σχέση ο αριθμός σελίδων με τα υπόλοιπα. Θα ήταν λάθος να παραμείνει στην ίδια παρουσίαση ως #0.

11. Το "Free Magazine" θα πρέπει να "σπάσει" σε 2 παρουσιάσεις, μιας και, σύμφωνα με τον Ίωνα εδώ, είναι δύο οι περίοδοι κυκλοφορίας του.

12. Το "Ο Κατακτητής του Διαστήματος" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις. Το σκληρόδετο δεν είναι εναλλακτικό εξώφυλλο αλλά διαφορετική έκδοση και τα στοιχεία στο πινακάκι δεν την αφορούν.

13. Το "Οι Θεοί απ' το Διάστημα" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις για τον ίδιο λόγο.

14. Το βιβλίο "Το Κρυφό Πρόσωπο του Morris" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις τουλάχιστον. Σε εκείνη με την έκδοση του '94 και το μαλακό εξώφυλλο και σε μία δεύτερη με τις εκδόσεις του '97 με μαλακό & σκληρό εξώφυλλο. Η έκδοση του '97 με μαλακό εξώφυλλο δεν έχει σαρωθεί ακόμη από κάποιον. Αυτή τη στιγμή το πινακάκι μας δίνει λανθασμένα ότι πρόκειται για μαλακό εξώφυλλο και ότι πρόκειται για (πρώτη) έκδοση του '97...

15. Πρέπει να "σπάσει" σε ξεχωριστή παρουσίαση η 3η περίοδος του περιοδικού "Πολιορκία: Γραφή & Ανάγνωση".

16. Το "Conan: Θρυλικές Περιπέτειες" πρέπει να "σπάσει" σε άλλη παρουσίαση, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι πρόκειται για σειρά. Ο τίτλος είναι άλλος, αρίθμηση δεν υπάρχει, επομένως είναι δύο διαφορετικά trades με επιλεγμένες κάποιες ιστορίες της προγενέστερης σειράς.

17. Το "Free Love Letters" χρειάζεται δική του παρουσίαση.

18. Οι "Μυστικοί Εφτά" πρέπει να "σπάσουν" σε δύο παρουσιάσεις.

19. Ο @georio ανέβασε εξώφυλλα από μία νέα σειρά ονόματι "Μήπως Γνωρίζετε", η οποία θέλει δική της παρουσίαση. 

20. Το περιοδικό "Στον Μύλο"/"Καλοκαίρι στον Μύλο" πρέπει να μεταφερθεί σε κατηγορία παρουσιάσεων πλέον και να δημιουργηθεί πινακάκι! Εξώφυλλο υπάρχει το 9ο του Φώτη στο τελευταίο σχόλιο, όπως και αρκετά στοιχεία.

21. Το περιοδικό "Car & Driver: 40 Χρόνια Porsche 911" όπως και το "Car And Driver (Special Edition)" χρειάζονται δική τους παρουσίαση το καθένα.

22. Μόλις διαπίστωσα ότι στριμώξατε το νέο επίτομο του "Blacksad" ως εναλλακτικό εξώφυλλο. Χρειάζεται δική της παρουσίαση η έκδοση.

 

ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

1. Στο "Batman: 14 Αδημοσίευτες Ιστορίες με τον Θρυλικό Ήρωα" έχουν μπει λάθος οι διαστάσεις και έχουμε μόνο το ύψος.

2. Στο "Σέρλοκ Χομς" (Σειρά Α!) δεν υπάρχει το μέγεθος.

3. Τη σειρά "Νέα Γουέστερν" την έχετε στο πινακάκι μονοδιάστατη (δεν έχουν πλάτος!)

 

 

3. Στη σειρά βιβλίων "World of Warcraft" πρέπει επιτέλους να συμμαζευτούν οι τίτλοι των βιβλίων στην παρουσίαση... 11 χρόνια έχουν παραμείνει έτσι... Επίσης το πινακάκι έχει μονάχα το 1ο βιβλίο... Τέλος, τα βιβλία "Άρθας: Η Άνοδος του Βασιλιά των Νεκρών" & "Οδύνη στο Άζεροθ, Προοίμιο στον Κατακλυσμό" έχουν ακριβώς το ίδιο ISBN. Στο "Goodreads" το ISBN είναι καταχωρημένο στο 1ο βιβλίο, χρειάζεται να το δούμε όμως για σιγουριά.

16. Παρεμπιπτόντως, μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ομαδοποίηση και για τον Σέρλοκ Χολμς;

2. Τα αρθράκια εδώ γιατί δεν περνιόνται στα "Άρθρα εκτός GC", όπως μπαίνουν τόσα άλλα όλα αυτά τα χρόνια που αφορούν θανάτους καλλιτεχνών; Επειδή είναι μικρά; Κι έπειτα; Το ίδιο ερώτημα ισχύει για το άρθρο εδώ.

4. Δεν έχουν ανέβει εξωπισθόφυλλα του 2ου τόμου "Ιστορία της Ελληνικής Γελοιογραφίας: 3000 Χρόνια Αμφισβήτησης" στο πινακάκι που ανέβασε το 2010 ο Δημήτρης εδώ... Δυστυχώς δεν έχω αξιωθεί να τους πάρω ακόμα και δεν πολυκατάλαβα. Για σειρά 2 τόμων πρόκειται και όχι για ξεχωριστά έντυπα, έτσι δεν είναι; :thinking:

5. Το άρθρο που ανάρτησε ο @albert εδώ, μήπως πρέπει να μεταφερθεί στην "Αρθρογραφία εκτός GC".

11. Ο τίτλος εδώ θα πρέπει να διορθωθεί σε σκέτο "Εικονογραφημένα Παραμύθια" και να "σπάσουν" οι τόμοι σε νέα παρουσίαση εφόσον έχουν άλλο τίτλο.

12. Στο "Σούπερ Ντόναλντ: Ο Τρομερός Εκδικητής" δεν έχουν αναρτηθεί στο πινακάκι τα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα των εκδόσεων που ανέφερα εδώ. Μήπως όμως εκείνο του @albert να πρέπει να γίνει ξεχωριστή παρουσίαση, μιας και μιλάμε για πολύ διαφορετική έκδοση;

2. Στη σειρά τόμων εδώ, πρέπει να αλλάξει ο τίτλος σε "Γουέστερν και Άλλες Περιπέτειες-Μυστήριον"/"Σκληρά Γουέστερν κι Άλλες Περιπέτειες-Μυστήριο". Κανονικά βέβαια θα πρέπει να πάρουν δική τους παρουσίαση οι τόμοι

  

On 18/8/2017 στο 4:55 ΜΜ, albert είπε:

Τα εξωφυλλα της 2ης εκδοσης (ανατύπωση..) εδω..

post-30583-0-44978100-1503064470_thumb.jpg post-30583-0-44726600-1503064493_thumb.jpg


Αυτό, για παράδειγμα, ΚΑΚΩΣ μπήκε ως εναλλακτικό εξώφυλλο του άλλου που είχε παρουσιαστεί εκεί! Τώρα το πινακάκι γράφει για έγχρωμη έκδοση και έχετε μέσα με εναλλακτικό εξώφυλλο μια άλλη. Χρειάζεται δική του παρουσίαση, όπως και όποιο άλλο αντίστοιχο υπάρχει.

 

2. Στις περιόδους Α, Β & Γ της σειράς "Κατερίνα" θα πρέπει να αναφερθεί στην παρουσίαση τι συμβαίνει με τη σειρά "It's Me", τη σχέση τους μ' εκείνη και τη δημιουργία υπερσυνδέσμων. Στην Περίοδο Γ' μάλιστα, θα πρέπει να διορθωθεί ο υπερσύνδεσμος για την Δ' περίοδο της Κατερίνας, καθώς οδηγεί στο περιοδικό "It's Me". Ομοίως στην τελευταία σειρά, θα πρέπει να μπουν πληροφορίες για τη σχέση της σειράς με τις τρεις περιόδους της "Κατερίνας". Έτσι που είναι τώρα δεν καταλαβαίνει κανείς για ποιο λόγο υπάρχουν οι υπερσυνδέσμοι αυτοί και πρέπει να διαβάσει όλα τα σχόλια για να βγάλει άκρη... Ο Ορέστης έγραψε εδώ ότι θα αγόραζε κάποια "Κατερίνα" της Δ' περιόδου για να κάνει παρουσίαση. Μάλλον δε συνέβη ποτέ αυτό. Σωστά; Εγώ τουλάχιστον δε βρήκα κάποια παρουσίαση...

6. Δεν έχει ανέβει ούτε το εξωπισθόφυλλο που έδωσε ο @ ramirez   εδώ... Υποθέτω ότι κι εκείνο είναι "τσεκουρωμένο", αν τουλάχιστον σαρωνόταν από άκρη αριστερά, θα βλέπαμε στο μπροστινό μέρος δίπλα απ' τη ράχη τις διαφορές. Πρέπει όπως και να 'χει να περαστεί κάτι για να μπορεί κάποιος να το εισάγει στη συλλογή του σε περίπτωση που έχει αυτό. Ή ακόμα καλύτερα να γίνει δική του παρουσίαση ως οφείλει να υπάρχει, καθώς είναι διαφορετική έκδοση. 

7. Στο "The Avengers: Ο Επίσημος Οδηγός της Ταινίας" εάν πάμε στο "Παρουσιάσεις Ιστοριών" στο πινακάκι και επιλέξουμε τον τίτλο του εντύπου (αντί της ιστορίες "Εκδικητές, Ενωθείτε!" που θα 'πρεπε να υπάρχει), μας βγάζει εδώ! Αυτό θα έπρεπε να καταλήγει στην ιστορία με τα στοιχεία της στη βάση δεδομένων, έτσι δεν είναι; :thinking:  Μάλλον ήταν κάποιο πρόχειρο πέρασμα που συγχωνεύτηκε με την ενότητα "Κόμικς μέσα σε εκδόσεις". Υποθέτω ότι θα πρέπει να αποδελτιωθεί κανονικά κάποια στιγμή.

Το "Conan: Extra" θέλει δική του παρουσίαση. Η λάθος τοποθέτηση αυτή μας έδειχνε λανθασμένα τόσα χρόνια ότι η σειρά είναι συμπληρωμένη, μιας και υπήρχε το εξτρά αυτό τεύχος "σφήνα" με λανθασμένη αρίθμηση, νομίζοντας ότι τα εξώφυλλα ήταν όλα στη θέση τους. Λάθος! Λείπει το 10ο εξώφυλλο και δεν αναγράφεται αυτό στο πινακάκι της σειράς "Super Conan"

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 10 months later...

  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1709
  • Content Count:  9065
  • Reputation:   64443
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6461 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  61

On 22/3/2021 στο 7:16 ΜΜ, Mandrake είπε:

 

Ναι, γιατί προηγουμένως ήταν "Βιβλιοθήκη", αν θυμάμαι καλά, αντί "Κομικοθήκη" (το είχε βάλει έτσι από λάθος μάλλον ο Φώτης) αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα την ενώνατε ως σειρά! Εφόσον όμως αποφασίζετε να παρουσιάσετε μεμονωμένα τα κόμικς αυτά (όπως έκανε ο Μάριος εδώ με τους "Καταστασιακούς" από παραχώρηση υλικού της "ΛΕ.ΦΙ.Κ."!) δε θα πρέπει να μπει ο κανονικός τίτλος και σε εκείνο το κόμικ;

 

Η σειρά παρέμεινε ως έχει, συμπτύχθηκε με την παρουσίαση του Μάριου και διαγράφτηκε το πινακάκι της παρουσίασης του Μάριου από τη βάση δεδομένων.

Κομικοθήκη είναι κανονικά, μπορείς να το δεις γραμμένο στα εξώφυλλα.

Σχετικά με τις Υπερσειρές, θα γίνει μια προσπάθεια με τον ngramm να είναι λινκ που θα οδηγεί σε σελίδα με όλους τους τίτλους που περιέχει.

Θα ενημερώσω εδώ για τυχόν εξέλιξη

 

Σχετικά με παρατηρήσεις που έχετε κάνει, να βάλω λίγο μια σειρά και να λύσω μερικές απορίες: 

 

--Στα Παρελκόμενα/Εντυπα πάει οτιδήποτε έχει ΣΑΦΗ σχέση με κόμικς στον τίτλο και στο περιεχόμενο. Αν ο τίτλος είναι άσχετος και έχει απλά μερικές σελίδες κόμικς πάει στις Λοιπές Εκδόσεις. Άσχετα αν έχει 2 ή 20 σελίδες κόμικς (π.χ. Σαίνια). 

Αν τυχόν έχει περαστεί κάτι λάθος στην Ενότητα, εδώ είμαστε να το μεταφέρουμε στην ανάλογη ενότητα. Κώστα στη διάθεσή σου :) 

 

--Επίσης παρατηρήθηκαν πολλές παρουσιάσεις που είναι αυτόνομες, δεν ανήκουν σε καμία σειρά αλλά περάστηκαν στην βάση. Σταδιακά, μεταφέρονται στην Γενική Συζήτηση και διαγράφονται από την Βάση Δεδομένων. Πολύτιμες οι παρατηρήσεις σας πάνω στο θέμα.

 

--Κώστα, σωστή η παρατήρησή σου για την κενή παρένθεση όταν λείπει η κατηγορία εντύπου. Ότι πέφτει στην αντίληψή σου, το αναφέρεις εδώ και το διορθώνουμε. Συγχρόνως θα γίνει και ένα γενικό χτένισμα στην κεντρική λίστα.

 

--Όποια από τις παρατηρήσεις σας διορθώνεται, διαγράφεται για να είναι καθαρό το θέμα με τις εκκρεμότητες. Τυχόν σπάσιμο παρουσιάσεων που δεν υπάρχουν στοιχεία για να υλοποιηθεί, θα παραμένει η παρατήρηση έως ότου βρεθούν επαρκή στοιχεία.

 

Ευχαριστούμε για την βοήθεια όλων στο συμμάζεμα των στοιχείων. Είναι υπερ-πολύτιμη η συνδρομή σας. Μόνο παρακαλώ για την υπομονή σας γιατί ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος, τα χέρια και ο χρόνος λίγος.

 

:cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1709
  • Content Count:  9065
  • Reputation:   64443
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6461 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  61

On 1/7/2023 στο 6:21 ΜΜ, Mandrake είπε:

7.

On 30/6/2020 στο 2:49 ΜΜ, Comichunter είπε:

πηρα το δευτερο μερος, δεν γνωριζα οτι υπαρχει και πρωτο, αφου εχει αλλο τιτλό, θα το διαβασω και θα επανελθω

 

Αλήθεια, αυτά είναι ξεκάθαρο ότι δε μοιράζονται κάποιον τίτλο σειράς! Γιατί δεν έχουν χωριστές παρουσιάσεις, με συνδέσμους που να παραπέμπει απ' το ένα στο άλλο; :thinking: Εδώ δε μιλάμε για μία σειρά κόμικς που στην πορεία αλλάζουν τίτλο... Ένα τρίτο ή ένα τέταρτο κόμικ, μπορεί να έχουν διαφορετικό.

8.

On 20/1/2012 στο 10:53 ΠΜ, germanicus είπε:

xm... οπότε αυτό που συνέπτηξε ο Κωστής τον Ιούλη του 08, τώρα πρέπει να το ξαναχωρίσουμε :)

 

οκ... θα το κάνω αργότερα :)

 

ούτε που θυμόμουν τι είναι αυτό όταν είδα τον τίτλο να κάνει ποπ-αουτ στα νεα ποστ :) (και σιγά μη θυμόμουν ότι υπήρχε και αγγλική έκδοση ;) )

 

Κώστα, μπορείς να μου βάλεις λινκς για να ξέρω σε ποιούς τίτλους αναφέρεσαι;

 

:efxaristo:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.