Jump to content
x for xepeta

PEREZ GEORGE [ (1954) ]

Recommended Posts

Δημιουργός:
PEREZ GEORGE
Ημερ. γέννησης:
09/06/1954
Τόπος γέννησης:
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Εργογραφία:

8.jpg

George Perez

 

Εν ενεργεία σκιτσογράφος εδώ και 35 χρόνια χωρίς ποτέ να πέσει η ποιότητα της δουλειάς του. Το σκίτσο του χαρακτηρίζεται από την μεγάλη λεπτομέρεια και τον τρόπο να απεικονίζει μεγάλο αριθμό ατόμων χωρίς να μπερδεύει ο αναγνώστης τους πρωταγωνιστές της ιστορίας.

 

post-3787-1248642700_thumb.jpg

 

Δουλειά του δημοσιεύεται στο προσωπικό του περιοδικό-fanzine ονόματι Factors Unknown το 1970 (σε ηλικία 17 ετών). Οι απογοητευτικές κριτικές λίγο ήθελαν να τον κάνουν να παρατήσει τις προσπάθειές του να μπει στο χώρο των κόμικς, μέχρι που ο Rick Buckler ζήτησε να τον βοηθήσει ως background assistant στις περιπέτειες του Deathlok/Astonishing Tales. Στην πραγματικότητα ζωγράφισε τα πάντα εκτός τη φιγούρα του Deathlok, γι’ αυτό και η απουσία του ονόματός του από τα credits. Αφού τα μισά κεφάλια της MARVEL είδαν και συμπάθησαν τη δουλειά του ήρθαν και οι επόμενες δουλειές. Ακολουθούν οι περιπέτειες των Son Of Tigers σε συνεργασία με τον Bill Mantlo. Εκεί εισάγουν τον πρώτο πουερτορικανό σουπερήρωα, τον White Tiger (ο ίδιος ο Perez είναι πουερτορικανός). Στη συνέχεια ένα μικρό πέρασμα από τον τίτλο του Man Wolf (φιλοξενούμενο στον τίτλο Creatures on the Loose), όλα δημοσιευμένα στα περιοδικά της Σκληρής Γενιάς του Καμπανά το 1975-1980.

 

post-3787-1248643102_thumb.jpg post-3787-1248643108_thumb.jpg

 

Ακολουθούν δουλειές στα Fantastic Four και Avengers. Το σκίτσο του είναι ένα υβριδικό Jack Kirby στυλ, αλλά πολύ γρήγορα αποκτά το δικό του. Μιλάμε για τίτλους που δεν τους ήθελαν ιδιαίτερα πολλοί σκιτσογράφοι. Επειδή οι μισθοί ήταν οι ίδιοι, είτε δούλευες στο Captain America, είτε στο Avengers, όλοι προτιμούσαν τον πρώτο. Είναι πιο εύκολο να ζωγραφίζεις 1-2 πρωταγωνιστές παρά 5-10 χαρακτήρες. Έτσι ο νέος τότε Perez δεχόταν τέτοια κόμικς. Πράγμα που τον καθιέρωσε επαγγελματία του είδους. Ακόμη και αν είχε 3-4 ξανθομάλληδες πρωταγωνιστές χωρίς μάσκα (Captain America, Hawkeye, Yellowjacket, Thor) μπορούσες κάλλιστα να ξεχωρίσεις ποιος είναι ποιος.

 

Η ιστορία του "Corvac Saga" στο Avengers κερδίζει το Βρετανικό βραβείο Eagle Award για την καλύτερη ιστορία σε πολλά τεύχη το έτος 1979 (δημοσιευμένο στο ελληνικό Σπάιντερ-μαν).

 

post-3787-1248642806_thumb.png

 

Το 1980 ο πολύ καλός του φίλος Marv Wolfman ζητά να τον ακολουθήσει στην DC. Η σχεδόν χρεοκοπημένη εταιρία είναι φρέσκο χώμα για τις ιδέες τους. Σχεδιάζουν μαζί το New Teen Titans και πριν κλείσει ένα χρόνο κυκλοφορίας γίνεται ο πιο δυνατός τίτλος της εταιρίας και κονταροχτυπιέται με τους X-Men σε πωλήσεις. Ο Perez υπόσχεται ότι θα σκιτσάρει μόνο τα πρώτα 5-6 τεύχη και μετά θέλει να δουλέψει στο Justice League. Τελικά κάθεται για 5 χρόνια. Ο Wolfman έχει στο μυαλό του τον τρόπο γραφής των Stan Lee και Jack Kirby. ΟΙ Νέοι Τιτάνες σε ένα τεύχος μάχονται διαστρικούς κακοποιούς και σώζουν πλανήτες από την καταστροφή και στα επόμενα τεύχη προσπαθούν να σταματήσουν εμπόρους ναρκωτικών και να σώσουν ανήλικα παιδιά από την πορνεία. Τέτοια μεγάλη η γκάμα περιπετειών τους. Αν και δουλεύει λίγο στο JLA προτιμάει να επικεντρωθεί στους διάφορους τίτλους των ΝTT που η επιτυχία είναι και λιγότερη κοπιαστική.

 

post-3787-1248643231_thumb.png

 

Τότε του προσφέρουν μια δουλειά-όνειρο για τους περισσότερους. Να σκιτσάρει μια περιπέτεια που θα συναντιούνται οι Avengers με τους Justice League. Ξεκινά να δουλεύει τα σενάρια που του δίνονται, αλλά επειδή δεν έχουν εγκριθεί 100% από τον E.i.C της MARVEL Jim Shooter, σταματά. Οι δυο εταιρίες δια των διευθυντών τους πετάνε δηλητήριο ο ένας στον άλλον, ο Perez στη μέση απογοητεύεται και σταματά μετά από 20 υπέροχες σελίδες χωρίς να πληρωθεί. Μέσω διαφόρων αγοραστών αυτή τη στιγμή οι σελίδες βρίσκονται στα χέρια του Rob Liefield. Ο εκνευρισμός του είναι τόσο μεγάλος που με χαρά υπογράφει αποκλειστικό συμβόλαιο με την DC για να μη γίνει με κανένα τρόπο εύκαιρος στη MARVEL, ακόμη και αν το θέλει ο ίδιος κάποια στιγμή.

 

post-3787-1248642718_thumb.jpg post-3787-1248643316_thumb.jpg post-3787-1248643338_thumb.png

 

Αυτή η «δέσμευση» στην εταιρία του δίνει μαζί με τον Wolfman το πράσινο φώς για το μεγάλο crossover Crisis on Infinite Earths του 1985. 12 τεύχη-σταθμός στην τότε ιστορία της DC Comics. Εκεί τα διάφορα παράλληλα σύμπαντα της DC διαλύονται και συγχωνεύονται σε ένα, με ταυτόχρονη «διόρθωση» μικρών ή μεγάλων προβλημάτων continuity των διάφορων τίτλων.

 

post-3787-1248642739_thumb.jpg

 

Κάνει μικρά περάσματα από το ΤΤ αλλά φοβούμενος μην ταυτιστεί το όνομά του με τον τίτλο, δε κάθεται για πολύ (για πολλούς απλά δηλώνει το κλασικό κομμάτι του χαρακτήρα του - βαριέται εύκολα). Ζητά να ασχοληθεί με τον τίτλο Wonder Woman, κάτι που του προσφέρεται εύκολα, αφού είναι στα αζήτητα. Η τελευταία πρόταση για την δεύτερη παρθενική (το εννοώ) εμφάνιση της WW μιλάει για μετενσάρκωση δολοφονημένων και βιασμένων γυναικών στα σώματα των αμαζόνων. Οτιδήποτε άλλο σενάριο θεωρείται καλύτερο! Η επιτυχία είναι μεγάλη, αλλά βοηθάει πολύ η editor Karen Berger.

 

post-3787-1248642894_thumb.jpg

 

Και φτάνουμε στο 1991, μια χρονιά με μια ανόητη επαγγελματική κίνηση. Προσπαθεί να ζωγραφίσει ταυτόχρονα 2 καλοκαιρινά διαφορετικά event/crossover. Ένα στην DC και ένα στην MARVEL. Στη δεύτερη κάνει το Infinity Gauntlet μαζί με τον Jim Starlin. Το παρατάει στη μέση γιατί δε προλαβαίνει τα deadlines. Μάλιστα βλέποντας ότι μέσα σε 6 τεύχη πολεμάνε οι σουπερήρωες τον Thano 3-4 φορές, θεωρεί ανόητο το σενάριο, και όταν βλέπει να ακολουθούνε τα διάφορα νέα Infinity crossovers δεν το μετανιώνει καθόλου. Το War of the Gods, το αντίστοιχο crossover της DC, είναι και αυτό μια αποτυχία, αφού, αν και το δουλεύει σεναριακά ένα χρόνο, οι διάφοροι συγγραφείς της εταιρίας δε συνεργάζονται μαζί του, ή απλά το αγνοούν τελείως. Η editor Karen Berger μένει έγκυος και δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

 

Ακολουθούν δουλειές στους τίτλους του Superman. Hulk-Future Imperfect, Crimson Plague, δουλειές άνευ σημασίας στην Malibu (Breakthru, Prime, Ultraforce), στην οποία πολλοί τον κατηγορούν ως τεμπέλη.

 

1997 και γυρνά δυναμικά στην MARVEL. Μαζί με τον Kurt Busiek δίνουν νέα πνοή στον τίτλο των Avengers και δημιουργούνε μαζί δυνατά σενάρια με ρίζες σε subplots δεκαετιών, χωρίς όμως να ενοχλούν τους νέους αναγνώστες. Λιγο πριν κλείσει η εταιρία CrossGen δημιουργεί τον τίτλο Solus, και ταυτόχρονα δουλεύει το dream project του.

 

post-3787-1248642755_thumb.jpg

 

Tα σαββατοκύριακα δουλεύει για λογαριασμό της CG, ενώ τις καθημερινές ζωγραφίζει το Avengers/JLA. O Mark Allesi, διευθυντής της CrossGen, του επιτρέπει να δουλέψει στο crossover των DC/ MARVEL γιατί όπως δηλώνει είναι και comic fan και θέλει πάρα πολύ να δει αυτό το project.

 

Στις μέρες μας έκανε ένα comeback στο Brave and the Bold. Και δούλεψε σε ένα άλλο αγαπημένο του τίτλο, το Legion Of Super Heroes στα πλαίσια του crossover Final Crisis. Οι δουλειές του είναι τώρα λιγοστές, γιατί υποσχέθηκε στη γυναίκα του και την οικογένεια του να τους αφιερώνει περισσότερο χρόνο πια.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/George_Perez

http://comicbookdb.com/creator.php?ID=118

http://www.collectortimes.com/2000_06/Clubhouse.html

http://www.george-perez.com/

 

http://vu.morrissey-solo.com/moz/perez/info/jla-aven.htm

 • Like 17

Share this post


Link to post
Share on other sites

O george perez ειναι κλασικο παραδειγμα καλλιτεχνη που απο το ξεκινημα του ηταν εξαιρετικος σε θεμα σχεδιου/τεχνοτροπιας.Πραγματικα αυτος ο ανθρωπος φαινεται να μην εχει εξελιξει καθολου το στυλ του γιατι πολυ απλα ηταν σε πολυ υψηλο επιπεδο απο την αρχη.Κορυφαιος, και πολυ θα θελα να τον δω να επιστρεψει στη μαρβελ.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σελίδες από τις πρώτες του δουλειές, Astonishing Tales 25 και Monsters Unleashed #8. Νομίζω και τα δυο αδημοσίευτα στην Ελλάδα, ακόμη και από τα περιοδικά του Καμπανά.

 

post-3787-13018594212984_thumb.jpg post-3787-13018594241099_thumb.jpg post-3787-13018594266595_thumb.jpg

 

Από τη σελίδα goodcomics.comicbookresources.com

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-10460-0-69384200-1369344261_thumb.jpg


 


:D


 • Like 14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perez Eye Patch.jpg

 

Η όραση του θρυλικού σχεδιαστή επιδεινώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που έχει σχεδόν τυφλωθεί από το αριστερό του μάτι, αναγκάζοντας τον να φοράει προστατευτικό.

 

Ο Perez έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε εγχείριση για Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια. Την τύφλωση την έπαθε μετά από αιμορραγία του ματιού του. Ο γιατρός του θα τον υποβάλλει σε εγχείριση με λέιζερ και χορήγηση ενέσεων, αλλά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μπει νυστέρι. Πάντως συνεχίζει να σχεδιάζει, με δυσκολία όμως, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει υψηλά το ηθικό του, με την βοήθεια της γυναίκας του και του οικογενειακού/φιλικού περιβάλλοντος του.

 

 

Πηγή.

 

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οκ. Έφαγα την ώρα μου για να βρω πως μεταφράζεται η καταραμένη ορολογία και δεν το είδα πως το πόσταρες και εσύ. :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να σχεδιάζει μόνο τις δεξιές σελίδες. Χοχοχοχοχο..... οκ κακό χιούμορ.

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να σχεδιάζει μόνο τις δεξιές σελίδες. Χοχοχοχοχο..... οκ κακό χιούμορ.

 

Όχι βέβαια κακό. Πειρατικό χιούμορ είναι.

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

zade Καταχωρημένο 21 λεπτά πριν

AndreasD, on 18 Sept 2013 - 10:29 PM, said:snapback.png

Να σχεδιάζει μόνο τις δεξιές σελίδες. Χοχοχοχοχο..... οκ κακό χιούμορ.

 

Όχι βέβαια κακό. Πειρατικό χιούμορ είναι.

 

 

Και ετσι τυφλώθηκα και εγω από το αριστερό μου ματι.. :P

 

συμπαρασταση στον δημιουργο.. :P

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Perez εμφανίστηκε στο τρίτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Comic Book Men. Σχεδίασε τον Wonder Man για ένα από τα μέλη του Secret Stash που είχε χάσει την συλλογή του στον Τυφώνα Σάντι.

Edited by GreekComicFan
 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

εμένα γιατί μου άρεσε το μπλουζάκι που τους έδωσε περισσότερο xD. χα άλλος ένας που βλέπει comic book men:)

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο George Perez.

 

Και η σχετική ανακοίνωση στο facebook.

 

Spoiler

DATE : JANUARY 19, 2019
FROM : George Pérez

To all my loyal and kind fans who have supported me throughout the decades,

In recent months, there has been a great deal of speculation as to the future of my career, my health, my ability to draw and my future convention appearances. As a result, I would like to clear up everything first hand so that, hopefully, any rumors, speculation and misinformation can be laid to rest.

With respect to future published work in comics and such ... while I know it’s been no secret that I’ve been dealing with a myriad number of health issues (diabetes, heart ailments, vision issues, etc.), they have indeed have forced me to, for all intents and purposes, formally retire from the business of creating new comic stories.

As for home commission requests, I’m afraid that my retirement must now extend to privately commissioned drawings as well. While I am gratified that all of the customers who have received their pieces were more than pleased with the results, some even consequently commissioning more of them, it’s just becoming too much of a strain on my eyes to produce the fully rendered ink and pencil-tone pieces on a quality level that justifies the price I’m being paid for them.

In regards to convention sketches, I will need to cut back on those as well. While I will no longer sketch at the conventions themselves, I will, through my art agent Spencer Beck of The Artists Choice, be taking orders for 5 ( FIVE ) con-style head sketches, per convention day that I am in attendance which will be done at home to be collected at the conventions. Fans placing orders must be personally present to pick up the piece , NO PROXIES. The price for these will be a good deal pricier than in the past, going for $100 each, but please take some solace that all the monies I earn for these sketches, as well as my appearance fees, will be donated to various charities. To place an order, or for initial details, please contact Spencer / The Artist's Choice directly at Spencerbck@aol.com. Any changes or further announcements will be made by Spencer and myself on his website theartistschoice.com/perez.htm and on my fan website george-perez.net

Furthermore, for those that are interested … although I will only be attending about six conventions this year and one make up convention in 2020 ( *** see below for complete schedule ) 2019 will more than likely be my last year touring this great land meeting so many great fans. As the next decade begins, I have two shows, Dragon Con and Fetish Con that have personal meaning to me which I intend to attend yearly unless circumstances prevent it … but, for all intents, 2019 will wind down that part of my career as well. The good news is, even though I will not be sketching at the shows, I will still be autographing and be available for photo ops, and, as has been my policy throughout my career, I will not be charging for either.

In closing, please don’t feel sorry for me about all these life and career changes. Thankfully I earn more than enough income through royalties to have a comfortable life wherein I may never need to work again. Unless, of course, something really tempting comes along and I’m given sufficient lead time. Hey, you never know.

Long story short, I will be just fine. I’ve had a wonderfully good run doing exactly what I have wanted to do since I was a child. Now I can sit back and watch the stuff I helped create entertain whole new generations. That’s a pretty nice legacy to look back on.

And so much of that is thanks to all of you, the GREATEST fans in the world. I am humbled and forever grateful.

Wishing you all a safe, happy and healthy 2019 and beyond.

 

UPDATE: Mr. Perez will not be accepting requests until approximately 30 days before each specific show. Sketches will be approved at one per person, family or address. First come, First serve. So , please check back 30 days before the show. He will only be doing 9 x 12 head shots and they must be paid for in full at the time the order is accepted.

2019 CONVENTION SCHEDULE

AMAZING COMIC CON ALOHA - FEBRUARY 22 to 24, 2019 - www.amazingcomicconaloha.com

C2E2 - MARCH 22 to 24, 2019 - www.c2e2.com

EAST COAST COMIC CON - MAY 17 to 19, 2019 - www.eastcoastcomicon.com

NIAGARA FALLS COMICS CON - JUNE 7 to 9, 2019 - niagarafallscomiccon.com

TERRIFICON - AUGUST 9 to 11, 2019 - www.terrificon.com ( FRIDAY ONLY )

FETISH CON - AUGUST 9 to 11, 2019 - http://fetishcon.com ( SATURDAY & SUNDAY ONLY )

DRAGON CON - AUGUST 29 to SEPTEMBER 2, 2019 - www.dragoncon.org

 

 

 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.