Μετάβαση στο περιεχόμενο

Star Blazers / Battleship Yamato / Uchū Senkan Yamato [Διαστημόπλοιο Αργώ] (1979-1984)


Bonadrug

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3478
  • Reputation:   20255
  • Achievement Points:  3535
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΑΡΓΩ

 

Οι μνήμες που έχω από το «Διαστημόπλοιο Αργώ» είναι πολύ θολές. Ούτε καν χρονικά δεν μπορώ να το προσδιορίσω με ακρίβεια, πότε ακριβώς προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση. Το υπολογίζω κάπου μεταξύ 1980 και 1983 πάντως αλλά μη το δέσετε και κόμπο. Περισσότερο θυμάμαι τα έντονα συναισθήματα που μου προκαλούσε, το πώς με άφηνε με ανοιχτό το στόμα και το πόσο διαφορετικό ήταν από όλα τα υπόλοιπα κινούμενα σχέδια της εποχής.


bonadrug_09ug0.jpgbonadrug_07yo4.jpg


«Διαστημόπλοιο Αργώ» αποδόθηκε στα ελληνικά το ιαπωνικό anime, ο πατέρας όλων των anime, όπως διάβασα κάπου, Uchū Senkan Yamato (= Battleship Yamato, γνωστό και ως Battle cruiser Yamato ). H σειρά αποδόθηκε στην Αμερική ως Star Blazers, και το πλοίο από Yamato ονομάστηκε Argo (του Ιάσωνα, ντε). Από το αμερικανικό dubbing λοιπόν προέρχεται ο ελληνικός τίτλος. Στη Πορτογαλία η σειρά αποδόθηκε ως Αστρική Δύναμη , στα αραβικά ως Αετοί του Διαστήματος κλπ.

Να σημειώσουμε εδώ το εύστοχο της απόδοσης του τίτλου σε «Αργώ» μια και σύμφωνα με ορισμένους η αρχική Αργώ… ήταν όντως διαστημόπλοιο.

Η σειρά ξεκίνησε το 1973 ως ιδέα του παραγωγού Yoshinobu Nishizaki, ο οποίος έβλεπε το concept ως μια διαστημική εκδοχή του Lord of the flies του William Golding. Τελικά η σειρά ξεκίνησε στην Ιαπωνία το 1974. Την υλοποίηση της ανέλαβε ο Leiji Matsumoto (1938- ) δημιουργός πολλών manga και anime. Ο Matsumoto θεωρείται έκτοτε ο δημιουργός του Yamato ενώ η αλήθεια είναι ότι κλήθηκε να πραγματοποιήσει τις ιδέες και τα σχέδια του Nishizaki.
Η υπόθεση του Yamato (Διαστημόπλοιο Αργώ) εν πολλοίς έχει ως εξής: Το έτος 2199 μια φυλή εξωγήινων, οι Gamilons βομβαρδίζουν με ραδιενεργές βόμβες τη Γη καθιστώντας την επιφάνεια του Πλανήτη μη κατοικήσιμη. Οι εναπομείναντες κάτοικοι αναγκάζονται να ζήσουν σε καταφύγια κάτω από την επιφάνεια . Πάνω στην ύστατη στιγμή της απελπισίας οι κάτοικοι της Γης λαμβάνουν ένα μήνυμα από την βασίλισσα Στάρσα (μήπως σας θυμίζει κάτι; Μήπως σας θυμίζει κάτι; ) από τον πλανήτη Ισκαντάρ (Ισκαντάρ είναι η περσική ονομασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Το μήνυμα αυτό περιέχει τα σχέδια για την κατασκευή ενός διαστημόπλοιου το οποίο μπορεί να ταξιδεύει σε ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Παράλληλα ενημερώνει πως στον πλανήτη Ισκαντάρ διαθέτουν μια συσκευή τον Cosmo-Cleaner που μπορεί να διώξει τη ραδιενέργεια από την επιφάνεια της Γης.
Οι κάτοικοι της Γης μετατρέπουν ένα παλιό θωρηκτό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το θρυλικό Yamato (βλέπε σχετικά το πρώτο reply), σε διαστημόπλοιο, το οποίο διαθέτει ένα απίστευτα ισχυρό όπλο, το wave motion gun. Όπως είπαμε στην αγγλική μεταγλώτισση το διαστημόπλοιο εύστοχα ονομάστηκε Αργώ. Το Αργώ στελεχώνεται από ένα ατρόμητο πλήρωμα και ξεκινάει την πορεία του προς τον Ισκαντάρ. Στο δρόμο μαθαίνει και το λόγο που οι Gamilons βομβαρδίζουν τη Γη. Ο πλανήτης τους πεθαίνει και θέλουν να καταστήσουν την ατμόσφαιρα της Γης κατάλληλη για αποικισμό.


Ο Πρώτος κύκλος της σειράς είχε 26 επεισόδια , προβλήθηκαν στη Γιαπωνέζικη τηλεόραση (Yomiuri TV) μεταξύ Οκτωβρίου 1974 και Μαρτίου 1975 . Περιγράφει το ταξίδι του «Αργώ» στον Ισκαντάρ και την επιστροφή του. Η σειρά ολοκληρώνεται με μια ταινία μεγάλου μήκους το Space Cruiser Yamato (1977), που αποτελεί συρραφή σκηνών από τα επεισόδια του πρώτου κύκλου με λίγο νέο υλικό.
Στη Δύση η ταινία δεν έκανε μεγάλη εντύπωση, στην Ιαπωνία ωστόσο ξεπέρασε σε επιτυχία ακόμα και τον Πόλεμο των άστρων και οδήγησε σε μια συνέχεια , μια δεύτερη ταινία με τίτλο Farewell to Space Battleship Yamato (1978) (γνωστού και ως Arrivederci Yamato).
Στην ταινία αυτή εμφανίζεται ένας νέος εχθρός, η Comet Empire , ένας πολιτισμός από το Γαλαξία της Ανδρομέδας οι οποίοι ανασταίνουν τον αρχηγό των Gamilons (Desslar) και επιδιώκουν να αφανίσουν τη Γη. Σε ένα συγκλονιστικό φινάλε οι δυνάμεις της Γης και της Comet Empire αλληλοεξοντώνονται. Το Αργώ σώζει τη Γη με τίμημα όμως το ίδιο το πλοίο και όλο το πλήρωμά του!!

 

Ο αυξανόμενος αντίκτυπος της σειράς ωστόσο έφερε και τον δεύτερο κύκλο , που από πολλούς θεωρείται και ο καλύτερος. Σε μια εναλλακτική εκδοχή του Farewell to Space Battleship Yamato το Αργώ και το πλήρωμά του επιζούν και εξακολουθούν να μάχονται την Comet Empire. Ο δεύτερος κύκλος διαρκεί επίσης 26 επεισόδια που προβλήθηκαν στην Ιαπωνία μεταξύ Οκτωβρίου 1978 και Απριλίου 1979.

 

Ακολουθούν οι ταινίες Space Battleship Yamato: The New Voyage (1979) σε σκηνοθεσία Toshio Matsuda και Be Forever Yamato (1980) σε συνεργασία του Matsuda με τον Matsumoto.
Η υπόθεση σε αυτές προχωράει ως εξής: Ο πλανήτης Ισκαντάρ απειλείται από τερατόμορφους εξωγήινους από την Αυτοκρατορία της Black Nebula . Ο Desslar συμμαχεί με το «Αργώ» για την από κοινού αντιμετώπιση της απειλής.

Ακολουθεί ο τρίτος και τελευταίος κύκλος της σειράς: 25 επεισόδια (Ιαπωνία,1980) όπου ο Ήλιος βομβαρδίζεται από μια βόμβα πρωτονίου και επιταχύνεται η πορεία του σε Supernova. Η Γη έχει την επιλογή ή να εγκαταλείψει τον πλανήτη ή να βρει τα μέσα για να εμποδίσει τον ήλιο να εκραγεί.

Το τέλος της σειράς έρχεται με την ταινία Final Yamato (Matsumodo και Matsuda, 1983, διάρκειας 160΄ παρακαλώ) όπου η νέα απειλή ακούει στο όνομα Deingil οι οποίοι επιθυμούν να αποικήσουν τη Γη , όπως οι Gamilons στο αρχικό storyline . Το οξύμωρο είναι ότι εδώ ο τότε αρχηγός των Gamilons , Deslar είναι αυτός που σώζει τη Γη. Ενώ το «Αργώ» με κυβερνήτη τον αρχικό του κυβερνήτη Avatar (ο οποίος ήταν σε κρυογενετική κατάψυξη), στο τέλος της ταινίας εκρήγνυται στο Διάστημα μαζί με όλο του το πλήρωμα και η ταινία κλείνει παρακολουθώντας τα συντρίμμια του.
Τα τελευταία χρόνια οι δυο δημιουργοί της σειράς Matsumoto και Nishizaki βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για τη χρήση του concept και των χαρακτήρων του Yamato , κάτι που δυστυχώς σημαίνει ότι μια συνέχεια δεν φαίνεται πιθανή.


 

To Star Blazers


Το 1978 η Westchester Corporation αγόρασε τα δικαιώματα των δυο πρώτων κύκλων. Εκτός από τον μεταγλωττισμό έγινε και νέο μοντάζ προκειμένου η σειρά να κριθεί κατάλληλη για παιδιά σχολικής ηλικίας . Ωστόσο οι αλλαγές που έγιναν ήταν περιορισμένες σε σχέση με αυτές που υπέστησαν άλλες σειρές όπως η «Μάχη των Πλανητών» . Οι αλλαγές αφορούν κυρίως τα ονόματα του πλοίου και των ηρώων, μείωση της βίας και εξάλειψη των αναφορών στο Β΄Π.Π.


Οι δυο πρώτες σαιζόν του Star Blazers προβλήθηκαν το 1979 και το 1980 . Μπορούν να βρεθούν σε DVD με τίτλο η πρώτη «The Quest for Iscandar» και η δεύτερη "The Comet Empire". Η Τρίτη σαιζόν λόγω του ότι οι αρχικοί ηθοποιοί (φωνές) είχαν αποχωρήσει δεν προβλήθηκε ευρέως αλλά βγήκε σε video και DVD με τον τίτλο "The Bolar Wars". Θεωρητικά και οι τρεις κύκλοι είναι προσβάσιμοι μέσω του Amazon (βλέπε παρακάτω σύνδεσμο).



bonadrug_starblazers1nb2.jpg
bonadrug_starblazers2iy2.jpg


bonadrug_untitledpx5.jpg



Όσον αφορά το κόμικ Starblazers μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα του Germanicus19 στην σχετική κατηγορία του φόρουμ (δηλαδή εδώ)
 

 

Άλλα σχετικά links:

http://en.wikipedia.org/wiki/Leiji_Matsumoto
http://en.wikipedia.org/wiki/Space_Battleship_Yamato
http://www.pcw.gr/blogs/index.php?blog=63&...p;tb=1&pb=1
http://www.starblazers.com/home.php . Το επίσημο site.
Τα Star Blazers στο amazon.com
Star Blazers & Yamato Ultimate Resource Page

 

 

 

=====================================================================================

Η παρακάτω προσθήκη/ενσωμάτωση πληροφοριών έγινε από την kabuki

 

 

 

 

 

ο χάρτης με τα relations

 

από το ποστ του PhantomDuck

 

 

Στο franchise του ''Space Battleship Yamato'' ηρθε να προστεθει το 2012 και αλλη μια σειρα 26 επεισοδιων με τιτλο ''Space Battleship Yamato 2199'' που ειναι remake της πρωτης σεζον του 1974. Οπως πληροφορουμαστε απο τη wiki ετοιμαζεται sequel σειρα.

 

 

Επισης το 2009 βγηκε νεα animation ταινια με τιτλο ''Space Battleship Yamato: Resurrection''. Ειχε να βγει ταινια απο το 1983 και το ''Final Yamato''. 

 

από το ποστ του Γάντζου

 

[mal type=anime id=1650]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3478
  • Reputation:   20255
  • Achievement Points:  3535
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6288 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Θωρηκτό Γιαμάτο (Υamato)

από την Seto-naikai στα άστρα

άρθρο του Ευάγγελου Αραγιάννη

 

 

Αρχές Απρίλη του 1945 τα άνθη στις κερασιές βρίσκονται στο απόγειο της γοητείας τους. Μια ομάδα πολεμικών πλοίων του Αυτοκρατορικού Ναυτικού της Ιαπωνίας ξεκινά από τη Θάλασσα της Ενδοχώρας (Seto-Naikai) με προορισμό τα νησιά της Οκινάβα.

Σκοπός της αποστολής να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η απόβαση των Αμερικανών εκεί.

Ενα καταδρομικό, οκτώ αντιτορπιλικά και ένα θωρηκτό εφοδιασμένα με καύσιμα για μόνο μέχρι την Οκινάβα μεταφέρουν τις τελευταίες ελπίδες της Ιαπωνίας στον πόλεμο που τελείωνε με δραματικό τρόπο.

Το όνομα του θωρηκτού ήταν Γιαμάτο, το μεγαλύτερο θωρηκτό που κατασκευάστηκε ποτέ, και το όνομα της αποστολής "Τεν Ίτσι Γκό", η μεγαλύτερη αποστολή Καμικάζε της ιστορίας.

 

Γιαμάτο είναι το πρώτο όνομα της Ιαπωνίας.

Είναι το όνομα της φυλής που ένωσε τους Ιάπωνες για πρώτη φορά κάτω από μια κεντρική διακυβέρνηση (γύρω στο 700 μ.χ.). Επίσης είναι το όνομα και της περιοχής πού αυτοί έδρασαν (σημερινη περιοχή της Νάρα).

Για τους Ιάπωνες το όνομα Γιαμάτο έχει συναισθηματική αξία αφού συμβολίζει την εποχή που, σε σχέση με σήμερα και πάντα με βάση αυτό το πιστεύω, ανώτερες και ευγενέστερες αξίες κυριαρχούσαν στην πατρίδα τους.

Απο τότε πέρασαν πολλοί αιώνες και έφτασε η στιγμή που το όνομα αυτό θα έπαιρνε καινούργιο νόημα. Η περίοδος Μέιτζι ανοίγει τις πόρτες της Ιαπωνίας στη Δύση και μαζί με αυτό ανασκάπτεται ριζικά η ιαπωνική κοινωνία. Η βιομηχανία είναι πλέον το καινούργιο όραμα και έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε πως σε 60 χρόνια η χώρα των Σογκούν μεταφορφώνεται σε νέα υπερδύναμη και αντιμετωπίζει "στα ίσα" το δυτικό κόσμο.

Μετά την αποχώρηση της από την συνθήκη της Washington του 1922 που περιόριζε στα μέλη της την ναυπήγηση πολεμικών πλοίων πάνω από ένα συγκεκριμένο βάρος, η Ιαπωνία ξεκίνησε μέσα σε απίστευτες συνθήκες μυστικότητας την κατασκευή των μεγαλύτερων θωρηκτών που θα ναυπηγούνταν ποτέ. Αρχικά γιά πέντε όμοια πλοία πού όμως μόνο τρία απ΄αυτά θα έφταναν τελικά να πλεύσουν.

 

Το πρώτο ήταν το ίδιο το Γιαμάτο το οποίο ναυπηγήθηκε στο Κούρε. Το αδελφό πλοίο του Γιαμάτο ήταν το Μουζάσι, ακριβές αντίγραφο του Γιαμάτο, που ναυπηγήθηκε στο Ναγκασάκι. Το τρίτο, το Σινάνο καθελκύστηκε τελικά σαν αεροπλανοφόρο μετά την καταφανή πια ανάγκη για δύναμη στον αέρα.

 

Το Κούρε είναι μιά πόλη λίγο νότια της Χιροσίμα όπου είχε συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της πολεμικής ναυπηγικής δραστηριότητας πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Περιτριγυρισμένο από βαθυπράσινα βουνά απλώνεται στα νερά της Εσωτερικής Θάλασσας (Setonaikai) που έχει εύστοχα χαρακτηριστεί από τον Καζαντζάκη σαν το Ιαπωνικό Αιγαίο. Διάσπαρτη από νησιά και μικρότερα νησάκια, όλα πνιγμένα στην πυκνή βαθιά πράσινη βλάστηση που επιβάλει η συχνότατη βροχή, η Εσωτερική Θάλασσα είναι ένας τόπος μυστηρίου και μυθοπλασίας.

Στο Κούρε, στους νότιους ντόκους, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σκεπαστό χώρο γεννήθηκε το Γιαμάτο. 73.000 τόνοι (γεμάτο με καύσιμα), 264 μέτρα μήκος, 27 κόμβοι ταχύτητα, 2.750 πλήρωμα και τα απίστευτα 9 κανόνια του διαμετρήματος των 46 εκατοστών, μπορεί να είναι τα ψυχρά και βαρετά νούμερα μιας κατασκευής, δείχνουν όμως καθαρά το πρωτόγνωρο επίτευγμα της ιαπωνικής βιομηχανίας πριν από 60 χρόνια.

 

Ο Δεκέμβρης του '41 βρίσκει το Γιαμάτο ετοιμοπόλεμο

Τον Φεβρουάριο του '42 αντικαθιστά το θωρηκτό Ναγκάτο σαν έδρα του Ναυάρχου Ισορόκου Γιαμαμότο και θα παραμείνει έτσι για ένα χρόνο οπότε η σημαία του Ναυάρχου μεταφέρεται στο Μουζάσι.

Κατά την επιχείρηση του Μιντγουέι, σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για τον Ειρηνικό ναυμαχία, δεν θα λάβει ενεργό μέρος. Και σαν μην έφτανε αυτό αλλά και από εκείνο τον Αύγουστο έως τον επόμενο Μάιο θα παραμείνει σε ακινησία στην βάση του Τρακ στη Μικρονησία. Ο επόμενος χρόνος θα περάσει με μετακινήσεις μεταξύ του Κούρε και του Τρακ και με την προσθήκη επιπλέον αντιαεροπορικής άμυνας.

 

 

 

Τον Ιούνιο του '44 συμμετέχει στη ναυμαχία στις Φιλιππίνες (εκεί βυθίζεται το Μουζάσι) και τον Οκτώβριο στην ναυμαχία της Λέυτε όπου επιτέλους για πρώτη φορά χρησιμοποιεί τα πανίσχυρα κανόνια των 46 εκ. Τον ίδιο χειμώνα αναβαθμίζεται και πάλι η αντιαεροπορική του άμυνα. Το Γιαμάτο είναι πια ένα πραγματικό πλωτό φρούριο.

Είναι όμως πια αργά για την Ιαπωνία. Οι σύμμαχοι καταφέρνουν συνεχόμενες νίκες και πόσο μάλλον στη θάλασσα όπου η κυριαρχία των αεροπλανοφόρων δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην εποχή των θωρηκτών. Ας μην ξεχνάμε οτι η Ιαπωνία έχασε τέσσερα απο τα καλύτερα αεροπλανοφόρα της στο Μίντγουει χωρίς να καταφέρει να τα αντικαταστήσει.

Εν τω μεταξύ, οι βομβαρδισμοί στο Τόκυο εξελίσσονται σε εφιάλτη με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Πιο τραγική όμως είναι η προοπτική πλέον της εισβολής και κατάληψης των ίδιων των Ιαπωνικών Νήσων.

Είναι η ώρα του "θεϊκού ανέμου"... Το Γιαμάτο φαντάζει σαν η τελευταία ελπίδα για μια αξιοπρεπή στρατιωτική απάντηση, σαν την ενσάρκωση του ίδιου του έθνους που είναι έτοιμο για τη θυσία. Τουλάχιστον, έτσι ήταν τα πράγματα στα μυαλά των υπερμάχων της μέχρι τέλους μάχης. Ένα καταδρομικό, οκτώ αντιτορπιλικά και μπροστά το γιγάντιο πλοίο, φεύγουν στις 6 Απριλίου απ’το Κούρε. Σκοπός του ταξιδιού η απέλπιδα μάχη για την ανατροπή των σχεδίων των συμμάχων για την κατάληψη της τελευταίας γης πριν την Κιουσού, της Οκινάβα.

Το βράδυ της 6ης Απριλίου πάνω στο Γιαμάτο το σάκε επιτρέπεται και όλοι μαζί γιορτάζουν. Οι περιγραφές του Μιτσούρου, ενός από τους επιζώντες του Γιαμάτο, αναφέρουν τους ναύτες να γίνονται ένα με τους ανώτερους αξιωματικούς και μάλιστα με τον ίδιο τον καπετάνιο.

Η επόμενη μέρα με μέτριους ανέμους και βαριά συννεφιά βρίσκει τα δέκα πλοία στη μέση του πελάγους εντοπισμένα εδώ και πολλή ώρα από τους Αμερικανούς και χωρίς καμία αεροπορική προστασία ενάντια στις εκατοντάδες των βομβαρδιστικών που απογειώνονται από τ’αμερικανικά αεροπλανοφόρα. Μοναδική άμυνα αποτελούν τ'αντιαεροπορικά τους πυροβόλα.

Η μάχη είναι σαφώς άνιση. Τα αντιτορπιλικά βγαίνουν εκτός μάχης ή βυθίζονται το ένα μετά το άλλο. Οι Αμερικανοί πιλότοι σε μια πράξη συμπόνιας σταματούν τις επιθέσεις όταν γίνεται ανέλκυση των ναυαγών απο τα εναπομείναντα σκάφη.

Το Γιαμάτο όντας ο κύριος στόχος της επίθεσης δέχεται βόμβες και τορπίλες μόνο από την αριστερή πλευρά ώστε να γείρει όσο πιο σύντομα γίνεται. Το πηδάλιο γίνεται στόχος και καταστρέφεται γρήγορα. Σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η κλίση αποφασίζεται να γεμίσουν με νερό τα διαμερίσματα του δεξιού κινητήρα. Το πλοίο είναι πια ανίκανο για πλεύση ενώ ταυτόχρονα η αντιαεροπορική άμυνα έχει αχρηστευθεί στην κεντρική της διεύθυνση και οι πυρκαγιές μαίνονται στο πίσω μέρος. Η κλίση αυξάνεται και το πλοίο αναποδογυρίζει τελείως. Οι επιζώντες συγκεντρώνονται στην κορυφή του μπαταρισμένου κύτους. Σε ελάχιστα λεπτά μια τεράστια έκρηξη χωρίζει τελειωτικά το σκάφος στα δύο και το βυθίζει.

Αυτό είναι το τέλος.

 

Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που ακούστηκε και ήταν ορατή σε απόσταση 200 χλμ. στην Καγκοσίμα, ενώ το σύννεφο της έκρηξης ανέβηκε στα 6.500 μέτρα. Τα εναπομείναντα αντιτορπιλικά μαζεύουν τους επιζώντες και κατευθύνονται προς το Σασέμπο της Κιουσού. Έμειναν τέσσερα. Οι σύμμαχοι έχασαν 10 αεροσκάφη και 12 πιλότους. Από τους 3.000 του Γιαμάτο θα σωθούν οι 300... Είναι το τέλος του υπερήφανου Αυτοκρατορικού Ναυτικού της Ιαπωνίας. Το τεχνολογικό επίτευγμα μιας Ιαπωνίας που εργάστηκε στα όρια της εξάντλησης για 60 χρόνια. Το καμάρι και η υπερηφάνια ενός ολόκληρου λαού με τον τελευταίο και μεγαλύτερο εκπρόσωπό του αποσύρεται και δίνει πια την θέση του στον μύθο.

Και έτσι είναι πραγματικά...Μόνο που το λόγο έχουν πια τα μολύβια του Ρέιτζι Ματσουμότο, ενός ικανότατου δημιουργού Μάνγκα και του παραγωγού Γιοσινόμπου Νισιζάκι. Οι δύο αυτοί πρωτοπόροι των Άνιμε, με την καταλυτική συμβολή του Χιρόσι Μιγιαγκάβα δημιουργού του σάουντρακ, δημιουργούν την πιο δημοφιλή σειρά άνιμε του '70 και '80.

Έτσι το 1973, το διαστημόπλοιο, πια, Γιαμάτο (Uchuu Senkan Yamato-Space battleship Yamato) μια αστροναυτικών δυνατοτήτων επισκευή του βυθισμένου πλοίου του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου απογειώνεται με προορισμό το διάστημα.

Οι Γκάμιλον, μια εξωγήινη εχθρική φυλή, βομβαρδίζουν τη Γη με ραδιενέργεια ώστε αυτή να καταστεί μη κατοικίσιμη και στη συνέχεια βορά στις επεκτατικές τους βλέψεις. Οι γήινοι είναι σε απόγνωση.

Όμως από τον μακρινό πλανήτη Ισκαντάρ η πριγκήπισσα Στάρσα που βλέπει με συμπάθεια τους γήινους στέλνει μήνυμα οτι έχει μια μηχανή που μπορεί να αφαιρέσει τη ραδιενέργεια και να κάνει τη Γη πάλι βιώσιμη.

Εάν όμως η μηχανή δε φτάσει στη Γη σε ένα χρόνο τότε η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη. Μπορεί όμως το διαστημόπλοιο Γιαμάτο να ταξιδέψει 148.000 έτη φωτος μέχρι τον Ισκαντάρ και να επιστρέψει μέσα σε ένα χρόνο;

Και για τους κοντά στα σαράντα, ναι, μιλάμε για το Διαστημόπλοιο Αργώ αυτήν την τόσο αγαπητή τηλεοπτική σειρά των αρχών του 80. Το όνομα Διαστημόπλοιο Αργώ δόθηκε από τους Αμερικανούς μεταφραστές παραγωγούς όταν η σειρά έφτασε στις ΗΠΑ.

Η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία στην Ιαπωνία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Επεξεργασία από bonadrug
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  417
  • Reputation:   1062
  • Achievement Points:  417
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6448 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Πόσο πίσω με γύρισες τώρα? :cool:

 

Σε ευχαριστώ για αυτή σου την παρουσίαση φίλε μου!! :clap2::clap2:

 

Πρέπει να αρχίσω το ψάξιμο?κάπου πρέπει να έχω κάποια επεισόδια από την Αργώ .. αν δεν με απατά η μνήμη μου

:valtnino:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  24
  • Reputation:   36
  • Achievement Points:  24
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  56

Πόσο πίσω με γύρισες τώρα? :cool:

 

Σε ευχαριστώ για αυτή σου την παρουσίαση φίλε μου!! :clap2::clap2:

 

Πρέπει να αρχίσω το ψάξιμο?κάπου πρέπει να έχω κάποια επεισόδια από την Αργώ .. αν δεν με απατά η μνήμη μου

:valtnino:

 

εχω τα δυο dvd τουλαχιστον οπως εχω ηδη πει... υποτιτλους να βρουμε ρε παιδια....

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  417
  • Reputation:   1062
  • Achievement Points:  417
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6448 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

εχω τα δυο dvd τουλαχιστον οπως εχω ηδη πει... υποτιτλους να βρουμε ρε παιδια....

 

 

Αν ασχοληθεί και κάποιος να βρει αγγλικούς υπότιτλους θα είναι ότι καλύτερο!!

Εγώ έχω αρχίσει μια μετάφραση από ένα ανιμε? και μόλις τελειώσω θα κάνω και ακόμα ένα νέο που κυκλοφορεί.. οπότε μετά μπορώ να βοηθήσω και εγώ !

 

Πριτς που θα σας πω? σας το φυλάω για έκπληξη ..αν προλάβω δλδ γιατί κάποιος μου έταξε πως θα με δέση στο φωτοόπλο μπροστά από την Αργώ :lol::valtnino:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  24
  • Reputation:   36
  • Achievement Points:  24
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  56

Αν ασχοληθεί και κάποιος να βρει αγγλικούς υπότιτλους θα είναι ότι καλύτερο!!

Εγώ έχω αρχίσει μια μετάφραση από ένα ανιμε? και μόλις τελειώσω θα κάνω και ακόμα ένα νέο που κυκλοφορεί.. οπότε μετά μπορώ να βοηθήσω και εγώ !

 

Πριτς που θα σας πω? σας το φυλάω για έκπληξη ..αν προλάβω δλδ γιατί κάποιος μου έταξε πως θα με δέση στο φωτοόπλο μπροστά από την Αργώ :lol::valtnino:

ok μολις αποφασισει η ΔΕΗ αν θα σταθεροποιησει το ρευμα η θα μας τα καψει ολα, θα αρχισω να ανεβαζω! Υποτιτλους δυστυχως ουτε αγγλικους δεν εχω βρει... αλλιως θα ειχα ξεκινησει τη μεταφραση!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  417
  • Reputation:   1062
  • Achievement Points:  417
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6448 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

ανέβασε αυτά που έχεις και ας ελπίσουμε πως θα καταφέρουμε να βρούμε και υπότιτλους!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Reputation:   28725
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  6445 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  7

Λοιπόν στα γρήγορα μετά από μία πρόχειρη ματιά:

 

Starblazers σε avi 1-26 ep. = 2 DVDs

σε DVD-rip (season 1) = 6 DVDs

Εις την Αγγλικήν.

 

Space Battleship Yamato 1: 1-26 ep. Εις την Ιαπωνικήν με ενσωματωμένους Αγγλικούς υπότιτλους.

Space Battleship Yamato 2: 1-15 ep. Εις την Ιαπωνικήν με ενσωματωμένους Αγγλικούς υπότιτλους.

 

Space Battleship Yamato Movies:

1. Farewell Space Battleship Yamato Warriors of Love(1978)

2. Space Battleship Yamato - New Journey (1979)

3. Space Battleship Yamato - Be Forever Yamato (1980).avi

4. Space battleship yamato - final(1983)

Πλην του πρώτου που έχω το srt αρχείο τα υπόλοιπα είναι με ενσωματωμένους τους Αγγλικούς υπότιτλους.

 

Εάν σας λείπει κάτι ή σας ενδιαφέρει κάτι μου λέτε...

 

Space_Battleship_Yamato___Arrivederci_Yamato__1978_.txt

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  417
  • Reputation:   1062
  • Achievement Points:  417
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6448 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Καλό θα ήτανε να τα έβαζες εδώ σαν συνημμένα ώστε να τα πάρουμε με την πρώτη ευκαιρία τα αρχεία srt που έχεις από το πρώτο ;)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  24
  • Reputation:   36
  • Achievement Points:  24
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  56

Λοιπον, τι εχω:

Quest for Iscandar 1-12

 

Comet Empire 6-17 (τα πρωτα δεν τα βρισκω πουθενα, εκτος αν εχει παραπεσει κανενα δισκακι)

 

Στα αγγλικα, χωρις υποτιτλους!

 

Δε μπορω να τα ανεβασω βεβαια -τωρα το σκεφτηκα- αλλα αν δε τα εχει καποιος αλλος κατι θα γινει υποθέτω!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  1548
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  52
  • Reputation:   116
  • Achievement Points:  52
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6262 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Η πραγματικά απίθανη μουσική εισαγωγή από το Battleship Yamato είναι τόσο δημοφιλής στην Ιαπωνία, ώστε οι μπάντες των δήμων την παίζουν ακόμα μετά από τόσα χρόνια μαζί με τον εθνικό ύμνο και τα παραδοσιακά κομμάτια τους!

Όσο για το πότε παίχτηκε η σειρά στην Ελλάδα, ήταν το σωτήριο έτος 1981. Το θυμάμαι γιατί το έβλεπα φανατικά - νομίζω γύρω στις 6 το απόγευμα, Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή.

Ήταν μια από τις ελάχιστες σειρές κινουμένων σχεδίων όπου κάποιοι πραγματικά σκοτώνονται, τόσο οι "κακοί', όσο - κι αυτό είναι το εντυπωσιακότερο - και οι ήρωες-πρωταγωνιστές.

Ανεπανάληπτο!!!

Θ.Μ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45781
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6176 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Πρόσφατα απέκτησα το Battleship Yamato, και μπορώ να πω πως φαίνεται πολλά υποσχόμενη σειρά (αν και δεν την είχα πετύχει στην τηλεόραση παλιότερα)

 

 

Εδώ είναι και ο χάρτης με τα relations

Yamato-Relations.png

http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=2662

 

 

Δεν ξέρω αν επιτρέπονται τα torrent links. Αν επιτρέπονται μπορώ να postάρω links για τις σειρές και τις ταινίες, αν θέλετε.

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  149
  • Content Count:  1759
  • Reputation:   2296
  • Achievement Points:  1759
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6417 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Καλό θα ήταν να μη δώσεις απευθείαν λινκς για τόρρεντς. Μπορείς όμως να αναφέρεις τους τράκερς και να δώσεις κάποια στοιχεία για το search που χρειάζεται να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται για να τα βρουν.

 

Να σου θυμίσω επίσης ότι υπάρχει και ενότητα στο forum μας με τίτλο ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ όπου αναφέρονται άλλα sites είτε με τόρρεντς είτε με direct downloads. Θα μπορούσες κι εκεί πχ να αναφέρεις το τι βρήκες (με τα λινκς κανονικά) και μετά να βάλεις εδώ ένα λινκ για το εκεί ποστ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  1549
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  31
  • Reputation:   52
  • Achievement Points:  32
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6262 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Καλό θα ήταν να μη δώσεις απευθείαν λινκς για τόρρεντς. Μπορείς όμως να αναφέρεις τους τράκερς και να δώσεις κάποια στοιχεία για το search που χρειάζεται να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται για να τα βρουν.

 

Να σου θυμίσω επίσης ότι υπάρχει και ενότητα στο forum μας με τίτλο ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ όπου αναφέρονται άλλα sites είτε με τόρρεντς είτε με direct downloads. Θα μπορούσες κι εκεί πχ να αναφέρεις το τι βρήκες (με τα λινκς κανονικά) και μετά να βάλεις εδώ ένα λινκ για το εκεί ποστ.

 

 

Sneaker, που είναι αυτή η ενότητα γιατί δεν την βρίσκω... έχω κάποια torrent links και για το Comet Empire αλλά και για την 3η συνέχεια (The Bolar Wars). Μπορεί να φανούν χρήσιμα... :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  149
  • Content Count:  1759
  • Reputation:   2296
  • Achievement Points:  1759
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6417 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να είσαι κανονικό μέλος για να δεις την ενότητα αυτή (20+ posts). Οπότε υπομονή, και σύντομαι θα μπορέσεις να μοιραστείς ότι έχεις μαζί μας :)

 

Cheers! :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1549
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  31
  • Reputation:   52
  • Achievement Points:  32
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6262 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να είσαι κανονικό μέλος για να δεις την ενότητα αυτή (20+ posts). Οπότε υπομονή, και σύντομαι θα μπορέσεις να μοιραστείς ότι έχεις μαζί μας :)

 

Cheers! :beer:

 

Ανυπομονώ... σύντομα όμως θα είμαι και εγώ ένα κανονικό μέλος αυτής της κοινότητας!!! :respect:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   121003
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6346 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Και μονο γι'αυτο, σε τρεταρω εδω και τωρα μια σπεσιαλ :beer:;)

 

Ναι, εγω σε θεωρω ηδη κανονικο μελος :D Ο αριθμος των ποστς ειναι κατι το σχετικο, εξαλλου..... :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  1549
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  31
  • Reputation:   52
  • Achievement Points:  32
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6262 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Και μονο γι'αυτο, σε τρεταρω εδω και τωρα μια σπεσιαλ :beer:;)

 

Ναι, εγω σε θεωρω ηδη κανονικο μελος :D Ο αριθμος των ποστς ειναι κατι το σχετικο, εξαλλου..... :)

 

Μπορεί να είναι σχετικό DJO αλλά δείχνει και την συμμετοχή του...

Για παράδειγμα εσύ... από τον Δεκέμβρη του 2006 πως κατάφερες και έχεις ξεπεράσει τα 1600 posts είναι ένα θαύμα!!! :pray: Μπράβο ρε θηρίο!!!! :devil:

 

Η ψήφος εμπιστοσύνης σου είναι σημαντική... μάλλον αποκτώ σιγά-σιγά έναν φίλο!!! :beer:;)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 months later...

  • Member ID:  4104
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  14
  • Reputation:   19
  • Achievement Points:  14
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6019 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πόσο πίσω με γύρισες

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 years later...

  • Member ID:  25820
  • Group:  Members
  • Topic Count:  7
  • Content Count:  402
  • Reputation:   5416
  • Achievement Points:  402
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4246 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  54

Δεν θυμαμαι ακριβως απο που ξεκινησα κ βρεθηκα σ αυτο το τοπικ αλλα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη να θυμηθω το "Αργω"!!!Παιδικος ερωτας... :yes: ημουν απο τοτε ...στο διαστημα!Οποτε ψαχτηκα κ ειδα αποψε τα 2 πρωτα επεισοδια! :popcorn:

 

Και για οποιον ενδιαφερεται :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=rSy0JtBCZMQ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  23222
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  194
  • Content Count:  3504
  • Reputation:   24638
  • Achievement Points:  3325
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4586 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Στο franchise του ''Space Battleship Yamato'' ηρθε να προστεθει το 2012 και αλλη μια σειρα 26 επεισοδιων με τιτλο ''Space Battleship Yamato 2199'' (trailer) που ειναι remake της πρωτης σεζον του 1974. Οπως πληροφορουμαστε απο τη wiki ετοιμαζεται sequel σειρα... 

 

                              Yamato_2199.jpg

 

 

Επισης το 2009 βγηκε νεα animation ταινια με τιτλο ''Space Battleship Yamato: Resurrection''. Ειχε να βγει ταινια απο το 1983 και το ''Final Yamato''.        

 

                              220px-Yamato_resposter.jpg

 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 years later...

  • Member ID:  39108
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  55
  • Reputation:   119
  • Achievement Points:  56
  • Days Won:  1
  • With Us For:  666 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Τελικά υπάρχει συνοχή στο Leijiverse ή μας κοροϊδευει ο Matsumoto;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.