Μετάβαση στο περιεχόμενο

scifi

Members
  • Περιεχόμενο

    31
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από scifi

  1. Καλημέρα Κώστα, Καλή Χρονιά! Έχεις απολύτως δίκαιο που προβληματίζεσαι για τη ράχη του 4ου τόμου. Το έχω στη διάθεσή μου (το απέκτησα πριν από λίγες ημέρες) και η έκδοση του 1980 έχει κίτρινη ράχη όπως και τα υπόλοιπα... σκοπεύω άλλωστε να σκανάρω ό,τι έχω και να τα ανεβάσω προς τέρψιν των υπολοίπων μελών!
  2. Αγαπημένη Blyton, μου είχαν κάνει δώρο σε κάποια γιορτή μου τον 1ο τόμο, τον οποίο είχα ξεκοκκαλίσει κυριολεκτικά (πάντα με σεβασμό στο βίβλιο, όμως). Οι περιπέτειες των Μυστικών Εφτά έμειναν στο μυαλό μου έως και τώρα... αυτή η αναθεματισμένη νοσταλγία, που σου φέρνει στο μυαλό μνήμες, οσμές και συναισθήματα λες και ήταν εχθές. Και επειδή δεν μπορείς να τα ξαναζήσεις στα 50 σου, προσπαθείς να τα επαναφέρεις στη μνήμη αγοράζοντας ξανά (εάν τα έχεις χάσει ή έχουν καταστραφεί σε κάποια επιδρομή της μαμάς) την πηγή που τα προκάλεσε. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη συλλογή μου τα 1, 6, 10, 12 και προσδοκώ λίαν συντόμως να αποκτήσω και τα υπόλοιπα (πάντα όμως στην αρχική τους έκδοση του 1980). Η Blyton έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για ρατσισμό και για άλλα περίεργα, αλλά σε έναν μεγάλο βαθμό τα θεωρώ υπερβολές... μην ξεχνάμε ποτέ το context της εποχής που εκδόθηκαν. Άλλες εποχές, άλλα κελεύσματα... παρόλ' αυτά η συγκεκριμένη συγγραφέας είναι μία από τις πιο πολυδιαβασμένες συγγραφείς παιδικών βιβλίων παγκοσμίως!
  3. Αν και η σειρά ΕΦ του Κάκτου δεν φημίζεται για τις αποδόσεις των έργων στα Ελληνικά, -εξ ου και η προτροπή του Γιώργου να επιλεχθούν άλλες εκδόσεις (όταν αυτές είναι διαθέσιμες, φυσικά)- ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν αξιέπαινη η προσπάθεια της εκδοτικής και δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από αυτά δεν έχουν εκδοθεί ξανά από κανέναν άλλον. Ιδίως εάν ψάξετε να εντοπίσετε τις πρώτες εκδόσεις (αυτές με τα "αυτάκια"), οι οποίες είναι δυσεύρετες δυστυχώς σε καλή κατάσταση, θα έχετε στη συλλογή σας μία πάρα πολύ ωραία σειρά με εξαιρετικά εξώφυλλα και ιλουστρασιόν cover. Σιγά-σιγά, όπου τα πετυχαίνω σε καλή κατάσταση τα αγοράζω, σε λογικές τιμές πάντα! Κάποια βέβαια, όπως η Σοβιετική Ανθολογία, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τα βρείτε κάτω από 15-18 ευρώ, σε καλή κατάσταση. Ας είμαστε ειλικρινείς...
  4. Διαθέτω τους 3 από τους 4, μου μένει μόνον ο 3ος τόμος... θα τον τσακώσω κι αυτόν, που θα μου πάει. Όπως είπε κι ο Γιώργος, όχι σε τιμή όσο κι όσο, άντε μέχρι 6-7 ευρώ. Για παραπάνω, ναι, θεωρείται αισχροκέρδεια! Το καλό είναι ότι και οι 3 διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση... ελπίζω κι ο τελευταίος που σκοπεύω να αποκτήσω να είναι σε ανάλογη κατάσταση.
  5. Θα συμφωνήσω με τον προλαλλήσαντα, όντως τα 2 πρώτα της σειράς έχουν βγει με άλλο εξώφυλλο (επανέκδοση). Συγκεκριμένα: - Δεν έχω στόμα και πρέπει να ουρλιάξω, Μάρτιος 2019 - 'Οχι από το εξώφυλλό του, Ιούνιος 2020
  6. Να προσθέσω κι εγώ τα ακόλουθα: - Η Παλιννόστηση των Κενταύρων, Γιαννοπούλου Ηρώ, 1999 - Ηρακλής, ο Συνταξιδιώτης μου, Γιαννοπούλου Ηρώ, 1995 - Η Γκρίζα Χώρα, Μπουλούμπασης Δημήτρης, 1998 - Γκιλγκαμές, ο Βασιλιάς, Silverberg, Robert, 1996 - Conan, ο Πύργος του Ερπετού, Howard, Robert E., 1996 - Conan, Πέρα από τον Μαύρο Ποταμό, Howard, Robert E,. 1996 - Επτά Ημέρες στη Νέα Κρήτη, Graves, Robert, 1996 - Ο Βασιλέας Ιησούς, Graves, Robert, 1995 - Ολυμπία, Groseclose, Elgin, 1996 - Η Πόλη του Ορίζοντα, Gill, Anton, 1998 (Α' Μέρος) - Η Πόλη των Ονείρων, Gill, Anton, 1998 (Β' Μέρος) - Μικρή Ανθολογία Ιστορικού Διηγήματος, Διάφοροι Συγγραφείς, 1996 - Η Κυρία των Μελισσών, Swann, Thomas Burnett, 1998 Κάποια από αυτά ανήκουν στον χώρο της φαντασίας, κάποια άλλα στον χώρο του Ιστορικού Μυθιστορήματος. Όπως και να 'χει, αυτά έχω εντοπίσει έως σήμερα...
  7. Διαθέτω 3 από τα 10 και ομολογώ ότι οι μεταφράσεις τους (και η επιμέλεια τους) βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Προσδοκώ σταδιακά να κλείσω κι αυτή τη συλλογή... είναι όντως δυσεύρετα, όπως αναφέρει και ο Γιώργος, ωστόσο υπάρχουν όλα εκεί έξω αλλά οι τιμές είναι σχετικά υψηλές (από 15€ και άνω). Υπομονή χρειάζεται και όχι βιασύνες στην επιλογή... εμφανίζονται και ευκαιρίες. Αρκεί να ψάχνεις!
  8. Καλημέρα, χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία σε όλους! Να συμπληρώσω (επειδή προσπαθώ να καλύψω τη δική μου συλλογή) ότι η συγκεκριμένη σειρά έχει εκδοθεί με 2 παραλλαγές ως προς τα εξώφυλλα (αναλόγως με την εκδοτική εταιρεία), μία με την εταιρεία ΟΜΜΑ στο εξώφυλλο και άλλη μία με την εταιρεία ΤΡΙΤΩΝ. Μπορώ να το επιβεβαιώσω διότι διαθέτω τους Τάφους του Ατουάν (με εξώφυλλο ΟΜΜΑ) και έχω δει ότι υπάρχουν και τα υπόλοιπα (τουλάχιστον τα 3 από τη σειρά...). Μόλις βρω λίγο χρόνο θα σκανάρω τα εξώφυλλα από το δικό μου βιβλίο και θα τα ανεβάσω. Καλή συνέχεια!
  9. Μία θερμή καλημέρα προς όλα τα μέλη της κοινότητας! Θα ήθελα να ενημερώσω ότι ο πολυπόθητος και άκρως σπάνιος τόμος 39 με τίτλο "Ο Ερημίτης του Διαστήματος" δεν εκδόθηκε ποτέ από την εταιρεία. Πριν από λίγο, μίλησα με μία κυρία από τις εκδόσεις "Λυχνάρι" και με διαβεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος τίτλος, παρόλο που είχε προλογισθεί και παρουσιασθεί σε προηγούμενα τεύχη, εν τέλει δεν εκδόθηκε ποτέ. Εάν μεταβείτε στην ιστοσελίδα του εκδότη θα δείτε ότι και εκεί το 39 είναι κενό, η σειρά μεταπηδά από το 38 στο 40. Μία χρήσιμη πληροφορία για να μπει ένα τέλος στην αναζήτηση όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για τη συμπλήρωση της σειράς, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Καλή συνέχεια!
  10. Είμαι ένα βήμα πριν την απόκτηση του συγκεκριμένου βιβλίου από τις εκδόσεις Aquarius. Δεν είναι εύκολο να το εντοπίσεις, ακόμη κι αν τα καταφέρεις τις περισσότερες φορές είναι σε κακή κατάσταση. Τώρα για την ιστορία, θα σας πω την άποψή μου όταν το διαβάσω.
  11. Σ'ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση!! Καλό βράδυ σε σένα και σε όλη την κοινότητα!!!
  12. Φαντάσου πόσο καιρό έχω να επισκεφθώ το site σας!! Φτου μου!!! Όταν λες σ'αυτά που έχει να προσφέρει η κοινότητα τι εννοείς? Να 'σαι καλά για την βοήθεια σου!!!
  13. Πρέπει να έχω κάνει ρεκόρ, ε??? Χαχαχαχα!!! Να 'σαι καλά turbovole!!! Την έχω διαβεί την πόρτα και λέω να μείνω για τα καλά... ;ο))) Σας ευχαριστώ όλους σας!! Να είστε καλά!!! Απότι βλέπω είναι μία φοβερή κοινότητα με μεγάλο βάθος και αγάπη για το κόμικ, ελληνικό ή ξένο!! Όταν είχα πρωτομπεί η κοινότητα είχε κάποιον tracker αν θυμάμαι καλά όπου ανέβαιναν κάποια κόμικ σκαναρισμένα από τα μέλη της! Υπάρχει ο tracker αυτός κι αν ναι πως μπορώ να έχω πρόσβαση και που?
  14. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για το θερμό καλωσόρισμα!!! Ναι φυσικά και θα χρειαστώ την βοήθεια σας και όπου μπορώ να προσφέρω κι εγώ θα το κάνω... Σας εύχομαι να έχετε ένα υπέροχο βράδυ Πέμπτης... άντε ακόμα μία ημέρα έμεινε για το ΣΚ!!
  15. Παρόλο που η εγγραφή μου έχει γίνει πολύ καιρό πριν, διάφοροι επαγγελματικοί και προσωπικοί λόγοι με κράτησαν δυστυχώς μακριά από την ενδιαφέρουσα κοινότητά σας... να φανταστείτε οι μυημένοι ότι η τελυταία φορά ήταν τότε που η κοινότητα υπολόγιζε να κυκλοφορήσει την σειρά Storm και είχε ξεκινήσει να μαζεύει παραγγελίες... απίστευτο πόσο γρήγορα περνά ο καιρός!!! Επομένως θεωρώ εαυτόν ως νέο μέλος αυτής της κοινότητας και ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή σας!!
  16. Μπορεί να είναι σχετικό DJO αλλά δείχνει και την συμμετοχή του... Για παράδειγμα εσύ... από τον Δεκέμβρη του 2006 πως κατάφερες και έχεις ξεπεράσει τα 1600 posts είναι ένα θαύμα!!! Μπράβο ρε θηρίο!!!! Η ψήφος εμπιστοσύνης σου είναι σημαντική... μάλλον αποκτώ σιγά-σιγά έναν φίλο!!!
  17. DJO είσαι από τους πρώτους που με καλωσόρισαν σ'αυτή την κοινότητα... ειλικρινά έσπασες τον πάγο γιατί δεν ήξερα πως να ξεκινήσω... Θα πιω σ'αυτό...
  18. GCF μεταγενέστερος στην εγγραφή αλλά με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή!!! Νομίζω η επιβράβευση σου ως μέλος του μήνα τα λέει όλα... I drink to that! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου σχόλια και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος σου αλλά και των υπόλοιπων αξιόλογων μελών της κοινότητας.... BTW, can you explain Finchικο;;;
  19. Κορίτσι για σπίτι... μορφωμένη... Εργατική.... Και καλή μαγείρισα... τι άλλο θέλει ένας άντρας;;;
  20. Kikitsa, φοβερό καλωσόρισμα.... πάντως, γιατί τα μαλώνεις τα κορίτσια;; Άστα να εκφρασθούν ελεύθερα... Πάντα τέτοια....
  21. Wolverine λοιπόν... ....ούτε Spidey ούτε Goku!!!
  22. Παιδιά σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!! Συγκηνήθηκα...!!!! Πραγματικά αυτό είναι το σπουδαιότερο του να ανήκεις σε μία κοινότητα με κοινά ενδιαφέροντα!!!! Θα αλλάξω το avatar άμεσα... όπως είπες και εσύ φίλε DJO καλά να είναι η Marvel και οι ήρωες της... όμως είμαι και fun των anime (όπως παρατήρησε εύστοχα ο zoo) αλλά και των classic cartoons των 80's και 90's. NetGhost φοβερή παρέα.... σ'ευχαριστώ!
  23. Ανυπομονώ... σύντομα όμως θα είμαι και εγώ ένα κανονικό μέλος αυτής της κοινότητας!!!
  24. Sneaker, που είναι αυτή η ενότητα γιατί δεν την βρίσκω... έχω κάποια torrent links και για το Comet Empire αλλά και για την 3η συνέχεια (The Bolar Wars). Μπορεί να φανούν χρήσιμα...
  25. Παιδιά σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!! Αν και λίγο αργά βέβαια γιατί αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις με είχαν κρατήσει μακριά από οποιαδήποτε απόλαυση (γκουχ! γκουχ! μη το παρακάνουμε κιόλας) αλλά πλέον ξεκινάει ένα μίνι καλοκαίρι για μένα να ενεργοποιήσω ξανά τις αγαπημένες μου συνήθειες!!! Να είστε όλοι καλά!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.