Μετάβαση στο περιεχόμενο

Rose Red

Members
  • Περιεχόμενο

    32
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Rose Red

  1. Rose Red

    BLOOD OPERA

    Ένα προμύνημα για το τέλος του κόσμου..! Μιας που οπως λένε το 2012 θα περασει ενας πλανητης δίπλα από τη γη (nibiru) (επίσης μπορει να ναι και κομήτης , δεν το είχα διευκρινίσει οταν με το λεγαν ) ίσως αυτό το κόμικ να γίνει πραγματικότητα... :D Πέραν της πλάκας, πολύ καλή δουλειά αν και από Κυριαζή προτιμώ μακραν μανιφέστο...
  2. Rose Red

    ΜΠΛΕΚ

    Να ρωτήσω κάτι..?? Ξέρει κανένας αν οι περιπέτειες του Μπλεκ κυκλοφορούν μαζεμένες σε τόμους όπως του Μικρού Ήρωα..?
  3. Thunder-Thunder-Thundercatss Hooo!!!! Aπλά ρισπεκτ!! :respect: Μπράβο για την παρουσίασηη!!! Η 2η αγαπημένη μου σειρά...!! (Τελικά τώρα που το σκέφτομαι παραέβλεπα τηλεοραση όταν ήμουν μικρή... )
  4. Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια για το αφιέρωμααα!!! Αυτή ήταν η λατρεμένη μου σειρά όταν ήμουν μικρή!!! Πραγματικα είχα φάει τρελό κόλλημα! Την είχα γράψει σε κασέτες και την έβλεπα συνέχεια και σχεδόν όλες τις ώρες της μέρας για κάποιοα χρονικό διάστημα..(εντελώς κάψιμο όμως ) Και τώρα κατέβασα τα επεισόδια για να τα γράψω σε dvd και να καω το καλοκαίρι για ακόμα μία φορά βλέποντας την...!
  5. Πρέπει να μαι από τους λίγους που δεν συμπάθησαν ποτε αυτή τη σειρα.. Πάντα την έβρισκα αφόρητα βαρετή και όσες φορες προσπάθησα δεν μπόρεσα ποτε να δω ένα επεισόδιο ολόκληρο..
  6. Εντάξει κακά τα ψέμματα όλοι μεγαλώσαμε με μικρό μου πόνυ... Ένα καρτούν που έχω μάθει επίσης όλους τους διαλόγους και ακόμα το βλέπω όταν παίζεται.. Συγχαρητήρια για την παρουσίαση επίσηςς!!
  7. Eνταξει απλά respect αυτή η σειραα!! :respect: Είχε και εκείνο το τέλειο τραγούδι στην αρχή..!! Ακόμα το τραγουδάμε με την παρέα μου..
  8. Ωραίο θέμααα!! Λοιπόν 1.Lion King 1,2 ( Φανατικααα!Τα έχω δει πάνω από 1.000.000 και ξέρω όλους τους διαλόγους απέξωω! ) 2. Pocahontas 3. Alice in Wonderland 4.Little Mermaid 5.Beauty and the Beast 5.The 100 Dalmatians 6.Finding Nemo 7.Robin Hood 8.The Hunchback of Notre Damm 9.Lady and the Tramp Παιδιά ναι το ξέρω είμαι παιδί της Disney , αλλά δεν φταίω εγω που γεννήθηκα σε αυτή τη δεκαετία..
  9. Rose Red

    Ο ΜΟΡΦΕΑΣ

    Έχω να πώ ότι παραήταν απαίσια η έκδοση των modern times... Γενικά προσωπικά έχω ένα κόλλημα σε σχέση με τα μεταφραζόμενα κομικς. Συνήθως -πέρα από κανα 2 εξαιρέσεις- όταν ένα κόμικ μεταφράζεται στα ελληνικά χάνει την όλη μαγεία του. Καταρχάς υπάρχουν λέξεις που δεν υπαρχουν αντίστοιχες στην ελληνική και αυτό αναγκάζεις τους ματαφραστες να περιγράφουν την εν λόγω λέξη περιφραστικά και τότε πραγματικα μου φαίνεται γελοίο το πράγμα.. Ειδικότερα ο Sandman, το οποίο θεωρώ από τα καλύτερα κόμικ, είναι έγκλημα να διαβαστεί στα ελληνικά!! Και όσο αφορά το στη συνέχεια γίνεται καλύτερο, αυτό ισχυει για όλα τα κόμικ γιατί πάντα στην αρχή απλά δίνεται μια αναφορά για το θέμα και κάποια υποψία για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε ένα άλλο προσφιλές μου κόμικ, το ''fables'' που ο πρώτος τόμος θα μπορούσε να θεωρηθεί απλά αδιάφορος αλλα στη συνέχεια γίνεται όλο και καλύτερο ώσπου καταλαβαίνεις ότι κολλάς και δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις...! Προσωπικά στο τελος του 1ου τόμου στο σαντμαν όταν εμφανίστηκε ο θανατος είχα μείνει λίγο κάγκελο απο την αγωνία..Και μετά δεν μπορούσα να σταματήσω να το διαβάζω..
  10. Rose Red

    V FOR VENDETTA

    Ό,τι και να πω γιαυτό το κόμικ είναι λίγο...Απλά είναι αδιανόητο!! Το αγαπημένο μου απλά..!! Μια κοινωνία του μέλλοντος και ένας σύγχρονος επαναστάτης..!! V for Vendettaaaaa!!! Και τέλεια και τα λογοπαίγνια του Moore . Το μόνο κακό είναι ότι έχει δύσκολα αγγλικά και επειδη αξίζει να εμβαθύνεις στο κόμικ καλύτερα να το παρεις στα ελληνικά για να το καταλάβεις καλύτερα... Αν και βέβαια στο πρωτότυπο έχεις όλη τη μαγεία.. Αλλά καλύτερα να το αφησεις για μετα..
  11. Και εγω υπέρ των τόμων φυσικά..!! Πιάνουν πολύ πιο λίγο χώρο και δεν χάνονται εύκολα καθώς και πολλά άλλα συν..!!
  12. Rose Red

    Ο ΜΟΥΡΗΝΑΣ

    Δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο κομικ, αλλά με απωθεί παρα πολύ ο τίτλος του γατί εχουμε ένα κείμενο με αυτόν το τίτλο στα λατινικά..... (εντελώς άκυρο ποστ )
  13. Eνας φίλος μου το είχε χαρακτηρίσει , πολύ σωστά κατα τη γνώμη μου, ότι είναι ένα συναισθηματικό κόμικ.. Και αυτή είναι ρε παιδιά όλη η μαγεία!Ότι μαθαίνουμε τί τελικά συνέβη στους ήρωες μετα το ''happily ever after''!!
  14. Βασικά σήμερα το πήρα και το έχω ψιλοδιαβάσει.. Ε δεν το λες και πολύ κακο...Σε γενικές γραμμές καλό στόρι και το σκίτσο προσωπικά του Lloyd μ'αρέσει... Επίσης και η τιμούλα του καλή, οπότε σας το συνιστώ...!
  15. Να ρωτήσω ποιό κόμικ πήρες..??? Και εγω πάρει κόμικ που έχουν μεγάλη διαφορά από τη σπηλιά αλλα όχι και τόση ρε συ!!Έλεος εντελώς κλεψια!! Παιδια όποιος θέλει να διαβασει τους Invisibles να τους παραγγέλει από το πάμπλικ!Μπορεί να αργήσει να το φέρει επειδή τα παραγγέλνει από άμαζον αλλα πραγματικα αξίζει ! Και τα 7 τεύχη μαζί κερδίζει τουλάχιστον 40 ευρω και από ότι αν τα έπαιρνες στην σπηλια ή στο σολαρις .... Τελικά μόνο μια κοπέλα πραγματικα βοηθάει εκεί μέσα και κανα 2 άλλοι που ουσιαστικά δε δουλεύουν στο βιβλιοπωλείο.. Πήγα σήμερα και ψιλοσπάστηκα από μία που ήταν εντελώς αδιάφορη.. Α και κάθε τετάρτες στα ξενόγλωσσα βιβλία έχει 20% έκπτωση...
  16. Εντάξει δεν είπα ότι είναι σχετικοί Δυστυχώς η ασχετίλα πάει σύννεφο, αλλά τουλάχιστον όσες φορές έχω πάει εγω οι περισσότεροι μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά και εξυπηρετικά. Εντάξει υπάρχει και μια κοπελιά που μου σπάσε λίγο τα νεύρα, αλλα τέσπα δεν βαριέσαι.. Όπως είπες είναι για εκείνους που ξέρουν τί θέλουν και πάνε κατευθείαν γιαυτό, δίνουν όνομα συγγραφέα και τίτλο και το παραγγέλνουν. Αλλιώς δεν πρόκειται να δουν προκοπή! Αλλά οι τιμές είναι οι καλύτερες και από τη στιγμή που έφερε το παμπλικ κόμικς κάνω εμπάρκο στα αλλα δύο γιατί μου παραέφαγαν λεφτα τόσα χρόνια...
  17. Rose Red

    Watchmen (2009)

    Βασικά δεν είναι θέμα απλής μεταφοράς των ηρώων. Είναι θέμα ότι το συγκεκριμένο κόμικ έπιανε μια ιδεολογία ολόκληρη και βασίστηκε πάνω σε αυτή, την αναρχία. Ειδικοτερα το τέλος του v for vendetta είναι για μενα αριστουργηματικό έτσι όπως εξελίσσεται. Η ταινία έγινε ενα ακόμα blockbuster ενω θα μπορούσε να γίνει μια πολιτική ταινία με καθαρα πολιτικά μυνήματα. Μην ξεχνάμε ότι το κόμικ είναι βασισμένο στο 1984 του Όργουελ και ότι ''προφητεύει'' μια κοινωνία που δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά από την υλοποίηση της. Ο V δεν είναι απλά ένας ακόμα skillfull ήρωας αλλά ενα επαναστατικό σύμβολο. Η ταινία ήταν καθαρά ''αμερικανιά'' και απέκρυψε πολλά βασικά στοιχεία δομής του κόμικ.. Από την άλλη, για να περασεις ευχάριστα το απόγευμα σου με ένα dvd είναι μια χαρα..Έτσι και αλλιώς ως επι το πλείστον, πληρεί τις ''επαναστατικές προθεσεις '' ορισμένων σε κάποιο βαθμό... Προσωπική άποψη πάντα αυτή έτσι..! Δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και η σωστή, κουβέντα κάνουμε!
  18. Rose Red

    SIN CITY [ FRANK MILLER ]

    Βασικά έχεις δίκιο εν μέρει... Well, ίσως μετεφραζόταν και ''Μια κυρία για να σκοτώσεις γιαυτήν.'' . Από την άλλη προσωπικά θα προτιμούσα τους τίτλους να μην τους μετέφραζαν καν..
  19. Rose Red

    SIN CITY [ FRANK MILLER ]

    Συμφωνώ και επαυξάνω! Ειδικότερα το ''Family Values'' είναι από τα αγαπημένα μου! PS Πάντως οι ελληνικές μεταφράσεις πάλι είναι για γέλια! Δηλαδή έλεος! Τουλάχιστον ας άφηναν τους αγγλικούς τιτλους!Κάθε φορά που τους διαβάζω στα ελληνικά πραγματικά ξεσπάω σε γέλια! Πχ ''A Dam tou kill for''= ''Η Κυρία θέλει φόνο'' ΕΛΕΟΣ!!!
  20. Πωπωω πρέπει να 'ταν τέλειαα!! Είδα και τον Μπάκινγχαμ να υπογράφει τα fables και έσκασα από το κακό μου που δεν ήμουν και εγω! Αμαν πια τίποτα στη θεσσαλονίκη δε γίνεται!
  21. Rose Red

    GAIMAN NEIL [ (1960) ]

    Ωωω προσκυνώ, προσκυνώ, προσκυνώ!! Κορυφαίος κομίστας πραγματικά! Ο άνθρωπος είναι ταλεντάρα! Η φαντασία του καμια φορά με τρομαζει! Όσοι δεν έχουν διαβάσει το sandman, πραγματικά έχουν χάσει παρα πολλάαα!! Αλλά και η αστερόσκονη είναι κορυφαίο έργο (αν και επίσης κατακρεουργήθηκε στην κινηματογραφική της μεταφορά, as usual..) και γενικά είναι υπέροχος! Εμενα προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου!
  22. Πολύ ωραίος ο Κυριαζής! Και πολύ ταλαντούχος επίσης! Έχω λατρέψει σχεδόν όλες τις δουλείες του μέχρι στιγμής! Ειδικότερα το μανιφέστο είναι όλα τα λεφτά!! Αλήθεια ξέρει κανένας πότε θα κυκλοφορήσει και αν κυκλοφορήσει το 2ο τεύχος??
  23. Rose Red

    Watchmen (2009)

    Αχχ μακάρι! Ναι όντως το sin city είναι η εξαίρεση του κανόνα! : ) Πολύ καλή η μεταφορά του! Αλλά τώρα για να δούμε και αυτό πως θα γίνει! Μακάρι να είναι καλό και να μη με κάνει να θέλω να σπάσω την οθόνη όπως το v...
  24. Nαι ναι συμφωνώ!! Το μαγαζί είναι φοβερό και με φοβερές τιμές! Καμία σχέση με τα 2 γνωστά κομικσάδικα της Θεσσαλονίκης (ονίματα δε λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε) όπου τσεκουρώνουν για τα καλά τις τιμές! Πχ το τρίτο μέρος των fables το είχα πάρει 23 ευρώ από τη σπηλιά και εδω το βρήκα 16!!! Επίσης οι παραγγελίες έρχονται πολύ γρήγορα και μπορεί να παραγγείλει το ίδιο το κατάστημα ενα κόμικ που δεν υπάρχει στην ελλάδα από το εξωτερικο!! Και κάνουν και έκπτωση! Πραγματικά πλέον μόνο από τα πάμπλικ παίρνω κόμικς γιατί τουλάχιστον αξίζει και μόνο που είναι πολύ εξυπηρετικοί και δεν έχουν το υφάκι των 10 καρδηναλίων που έχουν οι ιδιοκτήτες των άλλων δύο μαγαζιών...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.