Jump to content

Otis

Members
 • Posts

  173
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Otis

 1. Sitcom με τον Χάρι Πότερ να δουλεύει στην ίδια ασφαλιστική με τον Ντράκο, να μένει δίπλα στον Χάγκριντ και στον πάνω όροφο απ' τον Βόλντεμορτ. Κάνει παρέα με τον Ρον που προσπαθει να γίνει ηθοποιός και την Ερμιόνη που δουλεύει στον οίκο μόδας του Σνέιπ. Ο Ρον συζεί με τον Ρόκι Μπαλμπόα αν καταφέρουμε να πάρουμε τα δικαιώματα γιατί ο Σταλόνε τα παρέδωσε ως αφελής νέος, και μπορεί να έχουν καταλήξει στη Disney, αν και δεν τον έχουμε δει ποτέ με τα Στρουμφάκια.
 2. Η συλλεκτική αξία είναι πάντα κάλπικη. Δεν αναφέρεται στην πραγματική αξία, ούτε στην ίδια τη σπανιότητα του συγκεκριμένου έργου. Αναφέρεται σε περιστάσεις που είναι άσχετες με το έργο, ή σε δημοφιλία που προέκυψε από άλλα έργα.
 3. Ωραίο είναι. Να βρείτε έναν cowboy να σας κοιτάει όπως ο Κάλβιν το Λούκι.
 4. Ντροπή να το αντικαταστήσει το τούβλο. Εδώ φαίνεται το πρόβλημα της διαφοράς ύψους: http://www.sysflow.com/wp-content/uploads/2013/12/book.jpg
 5. Αν είχαν βάλει το χαρτί με τα νερά σωστά και τη σωστή κόλλα με τη σωστή τεχνική, θα άνοιγε μια χαρά. Είχα κάνει με 20 πόντους ράχη παλιότερα. Άνοιγε σε οποιοδήποτε σημείο άψογα, σαν ένα μπλε τετράδιο λίγων φύλλων, αλλά έπρεπε να βάλεις βιβλία από κάτω απ' τη μια πλευρά για να κάθεται οριζόντια η σελίδα απ' την πλευρά με τις λιγότερες σελίδες και το τραπέζι να είναι κάπως χαμηλό. Το συγκεκριμένο θα μπορούσε να διαβάζεται στο πάτωμα με ένα τρίποδο ρυθμιζόμενου ύψους να στηρίζει τη μια πλευρά.
 6. Δεν ξέρω αν ανακοινώνουν ενδιάμεσες στάσεις. Δε θα πήγιανε το μυαλό μου εκεί.
 7. Ο Αριστοτέλης που το εξάντλησε το θέμα της κριτικής σε ένα μικρό βιβλίο, λέει τα εξής για το ψευδές και τα αδύνατο: Το δικαιολογεί αν βοηθάει την ποιητική το ψευδές ή αδύνατο της άλλης τέχνης, δεν το δικαιολογεί αν δεν ήταν απαραίτητο, δεν το θεωρεί όμως το ίδιο μεγάλο σφάλμα με το σφάλμα της Ποιητικής. Δικαιολογεί το ψευδές και το αδύνατο και αν είναι καλύτερο απ' την πραγματικότητα, ή πιστεύουν πολλοί ότι έτσι είναι στην πραγματικότητα. Τα ψευδή και τα αδύνατα τα δικαιολογεί σε άλλο σημείο και αν παρουσιαστούν πριν ξεκινήσει η ιστορία, πχ ΕΣΤΩ ότι ανασταίνονται οι νεκροί και θέλουν να μας φάνε τον εγκέφαλο, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να έχει λογική και συνέπεια η υπόθεση.. Δεν υπάρχει μετάφραση της Ποιητικής με σωστή ερμηνεία αυτού του σημείου. Η Ποιητική είναι ένα ακόμα άριστο έργο διαλεκτικής σύμφωνα με την αριστοτελική μέθοδο, με άψογη εκτέλεση όπως και όλα τα άλλα, αλλά το θεωρούν απλά σημειώσεις επειδή είναι τόσο τεχνικό που δε μπορούν να το παρακολουθήσουν. Για τους περίεργους, αυτό είναι το σημείο που επιτρέπει οτιδήποτε πριν την αρχή του έργου, αλλά έχει απαιτήσεις συνέπειας μέσα στο έργο. Εδώ δίνεται σαφώς η διαφορά της αρχής απ' το μέσο που ακολουθεί: ἀρχὴ δέ ἐστιν ὃ αὐτὸ μὲν μὴ ἐξ ἀνάγκης μετ’ ἄλλο ἐστίν, μετ’ ἐκεῖνο δ’ ἕτερον πέφυκεν εἶναι ἢ γίνεσθαι· τελευτὴ δὲ τοὐναντίον ὃ αὐτὸ μὲν μετ’ ἄλλο πέφυκεν εἶναι ἢ ἐξ ἀνάγκης ἢ ὡς ἐπὶ τὸ πολύ, μετὰ δὲ τοῦτο ἄλλο οὐδέν· μέσον δὲ ὃ καὶ αὐτὸ μετ’ ἄλλο καὶ μετ’ ἐκεῖνο ἕτερον. Εκεί που κόβει κεφάλια ο Αριστοτέλης είναι στα υπόλοιπα προβλήματα. Στο κακό σύμφωνα με την ίδια την ποιητική τέχνη σύμφωνα με τον ορισμό, στο άλογον (είπε ή έκανε κάτι που δε θα έκανε λογικός άνθρωπος, δεν υπήρχε ανάγκη), στις αντιφάσεις, και στα βλαβερά για τα ήθη του κόσμου. Σε κάποια απ' αυτά αναφέρεται και στο κεφάλαιο για τις αναγνωρίσεις (ας τις πούμε αποκαλύψεις), γιατί όσο πιο πιο βολικές είναι για τους κακούς ποιητές, τόσο χειρότερες απ' την πλευρά της κριτικής. Φαντάσου να έβλεπε ένα σημερινό κακό horror που έχει συνήθως όλα τα προβλήματα μαζεμένα!
 8. Μοιάζει με κτελ. Δεν ακούγεται κάτι περίεργο. Δεν έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία το factchecking σ' αυτές τις περιπτώσεις, γιατί δεν είναι της συγκεκριμένης τέχνης οι σχετικές λεπτομέρειες.
 9. Οι τιμές καρτών γραφικών προσγειώθηκαν αρκετά, οπότε συμφέρει πάλι η συναρμολόγηση. Η RTX3060 που ανταγωνίζεται Playstation 5 όταν συνδυαστεί με 8πύρηνο, είναι σχετικά προσιτή.
 10. Δεν είναι συνεπής η μετάφραση, αλλά την έφτιαξα: Μπάτμαν: Ο Χάχας. Σταμάτα βλογημένε, θα με πεθάνεις!
 11. Σ' αυτό που ονομάζεις παρωδία πάντως ίσως να είναι ο μόνος που είναι straight. Σκέψου το:)
 12. Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται υπεραναπλήρωση και είναι σχετικό με σκληροτράχηλους διαφόρων ειδών. Η μοναξία στο θέμα της γυναίκας ήταν ανάγκη στο επάγγελμα. Κάνανε την ανάγκη φιλότιμο; Σχολίασα τον Λούκυ Λουκ για να δω αν θα αντιδράσεις ανάλογα και σ' αυτό το ζήτημα. Το θέμα απασχόλησε και τον Ralf Konig που έβγαλε το Choco-Boys. Βγήκε με την άδεια αυτών που έχουν τα δικαιώματα και δεν του επέτρεψαν να τον παρουσίασει ως ομοφυλόφιλο.
 13. Δεν ξέρεις τί είναι το θάρρος νομίζω. Θάρρος είναι το να θυσιάζεις κάτι για το καλό άλλων. Εδώ χαρακτηρίζεις συνανθρώπους σου περιθωριακή ομάδα, οπότε κάνεις κακό σε άλλους. Ούτε στα πλαίσια του συντάγματος δεν είσαι που λέει ο λόγος. Διόρθωσέ το ο ίδιος και θα φτιάξουν τα σχετικά posts. Αυτές οι απόψεις δεν είναι σωστό να μένουν γενικά αλλά ακόμα περισσότερο σε ένα site αναφοράς.
 14. Δε συμφωνώ με τίποτε απ' όσα αναφέρεις στην πρώτη παράγραφο, αλλά είμαστε εκτός θέματος.
 15. Ε, είναι καουμπόι και εργένης σχετικά, και όταν έβγαλε το τσιγάρο απ' το στόμα με το ζορι, το αντικατέστησε αμέσως. Αυτό με τη μνηστή είναι το πιο ύποπτο απ' όλα. Και φτηνά την έβγαλε. Εδώ άλλοι παντρεύονται. Το ότι το παρουσιάζεις ως επιχείρημα και αισθάνεσαι την ανάγκη να τον υπερασπιστείς λες και τον κατηγόρησα, είναι αστείο βέβαια.
 16. Θα σου εξηγήσω μερικά πράγματα. Οι υπερήρωες είναι η σύγχρονη μυθολογία του πολιτισμού μας. Το περιέχομενο των σχετικών ιστοριών είναι ηθοπλαστικό. Αφού τα παιδιά περάσουν το στάδιο του παραμυθιού, όπου τα ήθη είναι απόλυτα, και άσπρο/μαύρο, χρειάζονται να συνεχίσουν με κάτι που είναι πιο παιδευτικό και έχει κάπως πιο ρεαλιστικά ήθη. Αυτό είναι οι χαρακτήρες της μυθολογίας, που έχουν στόχους και αγωνίζονται γι αυτούς, ή κάνουν κάτι καλό για τον κόσμο με προσωπικό κόστος. Είναι χαρακτήρες με τους οποίες ταυτίζονται οι νέοι, όπως ακριβώς τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες των παραμυθιών. Αυτοί οι ήρωες μετά από διάφορα που πέρασε η κουλτούρα μας, απέκτησαν συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό. Αυτό φυσικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική ζωή. Υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι άνθρωποι, και υπάρχουν στη μυθολογία πολλών λαών ήρωες ομοφυλόφιλοι. Είναι απαραίτητο να μην είναι αποκλεισμένη η ομοφυλοφιλία απ τις ιστορίες αυτού του είδους, ώστε να μπορούν να ταυτίζονται με αυτούς τους χαρακτήρες και το ηθοπλαστικό τους περιεχόμενο και οι άνθρωποι που είναι ομοφυλόφιλοι. Το ηθοπλαστκό περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι κλειστό σ' αυτό το θέμα, όπως δεν πρέπει να είναι και η λογοτεχνία, ο χώρος των τεχνών όπου οι άνθρωποι επίσης αναζητούν ηθοπλαστικό περιεχόμενο, ή ο χώρος των social media. Η αντίδρασή σου σ' αυτό το θέμα πιστεύω ότι βασίζεται σε κάποια πλάνη.
 17. Το εφόσον συμφέρει είναι το μεγάλο θέμα, γιατί η μακροπρόθεσμη στρατηγική του μονοπωλίου είναι να πουλάει φτηνά για να γίνει μονοπώλιο, και να ακριβύνει όταν στηθεί το μονοπώλιο. Τότε θα αναγκάζονται και τα μικρά μαγαζιά να βάζουν μεσάζοντα το μονοπώλιο.
 18. 1) To bookdepository δεν έχει και δεν είχε ποτέ δωρεάν μεταφορικά. Οι τιμές ήταν πάντα διαφορετικές σε κάθε χώρα. Τα μεταφορικά δεν είναι δωρεάν, είναι άγνωστα και προενσωματωμένα. 2) Όταν ακολουθείται τέτοιο σύστημα, δε συμφέρει να αγοράσεις πάνω από ένα βιβλίο, γιατί ένα κομμάτι απ' το προενσωματωμένο κόστος είναι πάγιο, δηλαδή ανά πακέτο, οπότε θα το πληρώσεις περισσότερες από μια φορές αν αγοράσεις περισσότερα από ένα βιβλία. 3) Όταν όμως τα πάγια μιας αποστολής ανεβαίνουν, πρέπει να αγοράζεις περισσότερα από ένα βιβλία, ώστε να μοιράζονται τα πάγια. Ασύμβατη κατάσταση σε συνδυασμό με το προηγούμενο. 4) Λογικά υπάρχει βιβλιοπωλείο στην Ευρώπη που προσφέρει τους κωδικούς με λογικά μεταφορικά και χωρίς φυσικά εκτελωνισμό, απλά θέλει ψάξιμο. Η προφανής λύση στο θέμα της παραγγελίας δεν είναι ποτέ η ιδανική, γιατί έχει αυξημένη ζήτηση και δεν έχει πλέον λόγο να είναι ανταγωνιστική. Το θέμα είναι για πόσο ακόμα θα υπάρχουν τα βιβλιοπωλεία, ιδίως αυτά που είναι εξειδικευμένα. Όταν ο καταναλωτής φτιάχνει μονοπώλια και ολιγοπώλια το πληρώνει.
 19. Οι υπολογιστές δεν είναι απαραίτητα ακριβοί σήμερα. Τα επώνυμα μοντέλα που διακριτικά έχουν υποβαθμιστεί και ακριβύνει στην ελληνική αγορά την περίοδο που περνάμε, έρχονται με κάρτες γραφικών σε κανονικό κόστος αν το αγοράσεις απ' το εξωτερικό. Δεν πληρώνεις 2πλή και 3πλή τιμή την κάρτα γραφικών δηλαδή, απλά πληρώνεις λίγο πιο ακριβό τον υπολογιστή επειδή είναι έτοιμος και δουλεύει σωστά. Παράδειγμα: Ένας φτηνός σταθμός εργασίας επώνυμος κάνει 1000 ευρώ χωρίς κάρτα γραφικών. Ο ίδιος με κάρτα γραφικών κάνει 1200 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη κάρτα είναι επαγγελματική έκδοση με διπλή μνήμη, μνήμη με ECC, κλπ, και κοστίζει κανονικά 1200 ευρώ και 1500 περίπου αυτή την περίοδο. Καμιά απώλεια εξαιτίας των καρτών γραφικών λοιπόν. Στις επιδόσεις είσαι περίπου αντιστοιχή με μια απλή κάρτα που έχει σήμερα 1000 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και στα notebooks. Με 1300 ευρώ παίρνεις 11800Η με κάρτα γραφικών RTX3070 μέτριων επειδόσεων, και με 1900 παίρνεις 11800H με RTX3080 και υψηλότερη ισχύ στην κάρτα γραφικών, και φυσικά ανώτερα όλα τα υποσυστήματα. Και τα δύο είναι πολύ κοντά στις επιδόσεις ενός υπολογιστή που θα συναρμολογήσεις μόνος σου σ' αυτό το κόστος. Σε κάνα δίμηνο θα έχει και 12η γενιά Intel, που θα έχει καλύτερες επιδόσεις, κυρίως στη σταθερότητα του frame rate. Ο συναρμολογημένος υπολογιστής σήμερα δε έχει νόημα αν χρειάζεται κάποιος επειδόσεις στην κάρτα γραφικών. Το λέω εγώ που συναρμολογώ απ' το 1992 και δεν έχω αγοράσει ποτέ έτοιμο υπολογιστή. Η ιδανική λύση είναι ένα notebook. Στα 1200 ευρώ θα είναι καλύτερο απ' την κονσόλα, και μπορεί να κάνει πολλά άλλα πράγματα που κάνει όλο και περισσότερος κόσμος σήμερα, πχ μοντάζ βίντεο ή επεξεργασία φωτογραφίας. Τα gaming notebooks σήμερα υποστηρίζουν μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης ώστε να έχεις καλή κίνηση και όταν πέφτει το frame rate. Το κακό με τους υπολογιστές είναι ότι τα παιχνίδια δεν είναι πάντα βελτιστοποιημένο για το σύστημά σου γιατί γράφονται για πολλά διαφορετικά συστήματα. Θεωρητικά είσαι πιο γρήγορος αν πληρώσεις πολύ περισσότερα απ' την κονσόλα, αλλά δεν έχεις βελτιστοποίηση ειδικά για τους περιορισμούς της κονσόλας.
 20. O Thanos δεν είναι κακός. Ο κακός έχει κίνητρο το προσωπικό κέρδος ή είναι απλά κτηνώδης, δηλαδή έχει φύση κατώτερη του ανθρώπου και δε χρειάζεται καν κάποιο κέρδος. Ο Θάνος αντίθετα, επιδιώκει το καλό του σύμπαντος, και θα θυσίαζε και τον εαυτό του γι αυτό, απλά θεωρεί ασήμαντα τα ανθρώπινα δικαιώματα μπροστά στο στόχο του. Αυτό τον τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με όσους είχαν την ίδια οπτική, ότι το κοινό καλό κάποιας αφηρημένης έννοιας όπως το σύμπαν ή το κράτος είναι πιο σημαντικό απ' τα ανθρώπινα δικαιώματα, πχ τον Χίτλερ. Ο Darkseid έχει τις ίδιες απόψεις για το θέμα των αθρωπίνων δικαιώματων, αλλά είναι και κακός, γιατί επιδιώκει το προσωπικό κέρδος. Υπεραναπληρώνει κάποιες ελλείψεις που τον σημάδεψαν, όπως οι περισσότεροι που έχουν αυτές τις απόψεις. Αυτό το κάνουν φυσικά και οι καλοί, οι ήρωες. Είναι πολύ ενδιαφέρον στην προσέγγιση αυτών των θεμάτων στη μυθοπλασία το ότι ο συγγραφέας φτιάχνει τον κακό να εκφράζει τις απόψεις που θέλει να χτυπήσει, και αυτοί που έχουν τις απόψεις που θέλει να χτυπήσει χρωματίζουν τον χαρακτήρα ως απλά κακό, ή τον δαιμονποιούν, ώστε να μη χτυπηθούν οι απόψεις που είναι το πραγματικό κίνητρό του. Είναι δεδομένο ότι έχει κερδίσει τη μάχη ο Thanos κι αυτός που τον έφτιαξε.
 21. Αν το πώς θα γίνει ο εκτελωνισμός αφήνεται στα χέρια κάποιου, αυτός ο κάποιος θα φροντίσει να περάσει ο εκτελωνισμός από κάποιον συγκεκριμένο με υπερβολικά μεγάλη αμοιβή σε σχέση με τον κόπο που απαιτεί η δουλειά. Το κράτος επιτρέπει στον συγκεκριμένο που αναφέρω πιο πάνω να διαπραγματεύεται ελεύθερα την τιμή του εκ των υστέρων, μια και η σύμβαση είναι συνέχεια άλλης σύμβασης, της πώλησης, και απαραίτητη για την εκτέλεσή της πώλησης. Η αδυναμία του καταναλωτή να δειχειριστεί ο ίδιος τον εκτελωνισμό λόγω πολυπλοκότητας, αποστάσεων και κόστους σε χρόνο και χρήμα, καθώς και η άγνοιά του για το θέμα, τον βάζει σε δυσμενή θέση που στην ουσία κάνει τη διαπραγμάτευση ανισοβαρή. Είναι απαράδεκτη κατάσταση, ιδίως για πώληση σε καταναλωτή που έχει απ' το νόμο δικαίωμα να γνωρίζει το τελικό κόστος ώστε να επιλέγει. Η αμοιβή για τον εκτελωνισμό σε πακέτα που είναι προφανώς συναλλαγή λιανικής, θα έπρεπε να καθορίζεται με σαφήνεια απ' το κράτος σε κάποια συγκεκριμένη τιμή ανά πακέτο. Οι εταιρίες που δεν κάνουν γνωστό το τελικό κόστος στον καταναλωτή πριν τη σύμβαση, δηλαδή την παραγγελία, πρέπει να απαγορεύεται να πωλούν στην Ελλάδα. Δεν είναι δύσκολο να το αναθέσουν με συγκεκριμένη χαμηλή τιμή σε κάποιον. Ο μόνος που ξέρω ότι κάνει τη δουλειά του εκτελωνισμού χωρίς εκπλήξεις είναι τα ΕΛΤΑ. Αλλά το κράτος επέτρεψε να εξαπλασιαστούν οι τιμές στα κοντέινερ, αυτό θα κοιτάξει; Όταν το 1/10 των κοντέινερ δε μπορούσε να φορτωθεί επειδή αυξήθηκε η ζήτηση, εξαπλασιάστηκαν οι τιμές, και πάλι δεν φορτώθηκε το 10ο φυσικά, απλά μπήκε στην ουρά οπότε διπλασιάστηκε και ο χρόνος παράδοσης. Οι εφοπλιστές που κουβαλάνε κοντέινερ πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους και οι εταιρείες που κερδίζουν στην Ευρώπη είναι συγκεκριμένες, αλλά πέρα βρέχει. Οι τιμές λιανικής ανέβηκαν γιατί ο καταναλωτής πληρώνει τη ζημιά πάντα. Το κράτος δεν επενέβη ώστε να ελέγξει τις τιμές και να προστατεύσει τον καταναλωτή.
 22. Θα έλεγα ότι είναι επειδή δεν αξίζει την επένδυση γιατί οι πωλήσεις είναι οριακά χαμηλές μετά το streaming, η κατάσταση στα σινεμά είναι ήδη οριακή με τον ιό και το streaming, και οι μεγάλοι που έχουν πνευματικά δικαιώματα είναι κατά της κατοχής αντιγράφου εδώ και καιρό. Αν μπορούσαν, και το βιβλίο θα το διαβάζαμε μόνο online, με την άδειά τους,
 23. Το να υπάρχει ένα κομμάτι σε 4χρωμία είναι φιλοσοφία οικονομικής έκδοσης manga. Καλύτερα μονόχρωμο, γιατί καλύτερ να μη σου δώσουν κάτι, παρά να στο δώσουν και να το πάρουν πίσω, ή να στο δώσουν πολύ μετρημένο. Η τετραχρωμία γενικά τρώγεται πάντως. Η διχρωμία είναι το χειρότερο. Συνήθως φαίνεται πιο μόνοχρωμη απ' τους σκέτους τόνους του γκρίζου. Περιέχει χρώμα χωρίς να έχει καμιά δυνατότητα χρωματικού συνδυασμού, μια και είναι όλοι οι τόνοι του χρώματος το ίδιο hue, και το γκρίζο δε δουλεύει ως χρώμα για να συνδυαστεί. Μοιάζει αποτυχημένη απόπειρα σε τελική ανάλυση. Στο The Sculptor του McCloud λειτουργεί η διχρωμία ή δε τον βλέπουμε αντικειμενικά και το δεχόμαστε, αλλά σε κάτι manga είναι σαν να το ανέλαβε παιδί με μαρκαδόρους.
 24. Συμπεράσματα: 1) Σε πάνω από 80% υγρασία το χαρτί γενικά απορροφάει αρκετή υγρασία ώστε να αναπτύξει μούχλα (>10%), ακόμα κι αν δεν παραμείνει η υψηλή υγρασία πολύ. Μπορεί και σε πολύ χαμηλότερη υγρασία να το πάθει κάποιο χαρτί. Σε κάποια νησιά έχει 100% αν κοιμηθείς καλοκαίρι με ανοιχτά παράθυρα. 2) Σε κάτω από 70% υγρασία είναι ασφαλές από σκούριασμα το χαρτί γενικά, αλλά αν έχει χλώριο πάμε στο 40%. 3) Η σκόνη κάνει κακό. Μπαίνει ανάμεσα στις σελίδες στις άκρες επειδή δεν ευθυγραμμίζονται, οπότε θέλει και λίγο τίναγμα το βιβλίο. 4) Με UV ίσως δούμε ένα πρόβλημα πριν αγοράσουμε κάτι; Ποιος θα βγάλει πρώτος λάμπα UV στην Ελλάδα πριν πληρώσει;
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.