Μετάβαση στο περιεχόμενο

nquees

Members
  • Περιεχόμενο

    639
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από nquees

  1. Το ανάρτησες την στιγμή που έψαχνα να δω αν υπάρχουν στοιχεία στην βάση για το τεύχος του ΄98. Καλό πρώτο τεύχος, με μερικά άρθρα- συνεντεύξεις που έχουν ενδιαφέρον. Δυστυχώς για εμένα ,που είμαι φίλος του έντυπου, θα είναι ψηφιακό. Ήδη μου βγήκαν τα μάτια για να του ρίξω μια ματιά. Καλή συνέχεια να 'χει...
  2. Δύο φορές πέρασα από το παζάρι, αλλά δεν το συνάντησα πουθενά .
  3. Κρίμα . Ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος . Λυπάμαι .
  4. nquees

    Ο ΛΑΝΦΕΣΤ ΤΟΥ ΤΡΟΫ

    Συγχαρητήρια για την έκδοση. Πραγματικά υπέροχη ! ( Και κάτι δευτερεύον , αν και ουσιαστικό . Παράγγειλα τα κόμικς στις 16.02 . Στις 17.15 ήταν σπίτι μου !!!! Τί στο καλό ? διακτινιστήκατε ? ).
  5. Χρόνια πολλά σε αυτή την όμορφη παρέα ! Άπειρες ώρες χάζεψα τα θέματα της . Ατελείωτες ώρες μου κράτησε συντροφιά τα προηγούμενα χρόνια . Ακόμα και τώρα, που ο χρόνος της ημέρας είναι λίγος , δεν παραλείπω να ενημερωθώ , να χαρώ με την χαρά των άλλων στα νέα τους αποκτήματα , να παρακολουθήσω τις τάσεις. Ευχαριστώ greekcomics για την συντροφιά σου.
  6. Πάνε χρόνια και καιροί , και αδύνατη η μνήμη... Θυμάμαι να έρχεται ένα Λούκυ Λουκ ουρανοκατέβατο , με ελαφρώς σκισμένο οπισθόφυλλο ,και να κολλάω στην αυλίτσα της γιαγιάς , μα θυμάμαι και τον παππού ,όταν μας φιλοξενούσαν στο εξοχικό στην Ραφήνα , να έρχεται με το Μπλεκ , το πρώτο εβδομαδιαίο που ήρθε στα χέρια μου . Από βιβλία που είχα διαβάσει , θυμάμαι "Το ταξίδι στο κέντρο της γης" του Ιουλιου Βέρν ,με κατακόκκινο εξώφυλλο,που υπήρχε στην βιβλιοθήκη , και την "Μαύρη τουλίπα" ,δώρο, που με είχε συνεπάρει .. Υπάρχει όμως και μια νέα αφετηρία , μετά το σχολείο, στα 22 μου, που ξεκίνησα να εκδηλώνω την αγάπη μου για την ανάγνωση και που αντέχει μέχρι σήμερα ,με πρώτα βιβλία τον Αλχημιστή του Κοέλο , το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer του Σεπούλβεδα , και το High Fidelity του Χόρνμπυ !
  7. Δεν έβγαλα φωτογραφία … Όπως ήταν αναμμένο το scanner , έβγαλα και το χαρτονάκι, αφού του έφαγα μερικούς πόντους .. .
  8. Καλησπέρα . Από αλλού περιμένατε , από αλλού σας ήρθε . Τα σημερινά εξώφυλλα . και τι εχουμε στο μέλλον μεταφέρθηκαν στη βάση
  9. Ο Φύλακας της πύλης ( Robert Bloch , H Άγνωστη Καντάθ , 2014 ) σελ. 258 Ούτε τότε έδωσα κάποια σημασία στην παρουσία του. Έπειτα έβηξε διστακτικά . Μόνο τότε σήκωσα το κεφάλι . Μπροστά μου στεκόταν με σάρκα και οστά ένας ρακένδυτος Κάσπαρ Μίλκτοστ*. * Χαρακτήρας αμερικανικού κόμικς. Παρουσίαζε με στερεοτυπικό τρόπο έναν ευγενικό και αφελή φουκαρά γεράκο .( Σ.τ. Μ. Γιάννη Στολτίδη)
  10. Ξεκίνησε το παζάρι , κοσμοσυρροή , αλλά λίγα πράγματα από κόμικς . Τα περισσότερα από αυτά είναι αυτά που βλέπουμε κάθε χρόνο. Εγώ βρήκα ελάχιστα βιβλία να πάρω και από κόμικς μόνο ένα . Το ΜΕΤΖ ΓΙΕΓΕΡΝ του Παολο Κοσι με 3 ευρώ .
  11. Χρόνια Πολλά σε όλους μας ! ΥΓΕΙΑ , ΧΑΜΟΓΕΛΑ , και ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ !
  12. nquees

    ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΤΟΥ

    Μια σελίδα με ενδιαφέρον για τους λάτρεις των υπερατού , όπου μπορείς να εκτυπώσεις τα σχετικά χαρτάκια , βρέθηκε στο internet , και είπα να την μοιραστώ . http://www.e-fresco.gr/χειροποίητα-ατου-υπερατου-από-το-e-fresco Οι κάρτες αν τις ανοίξετε είναι φτιαγμένες με μεράκι και μου φάνηκαν πολύ όμορφες . Είναι πρωτότυπες καθώς δεν είναι από κάποια παλιά έκδοση του εμπορίου.
  13. Ένα βιβλίο ξεχωριστό ,που θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος της παραπάνω σειράς, είναι " Το Αστυνομικό μυθιστόρημα και ο περιοδικός τύπος ". Το βιβλίο εκδόθηκε συμπληρωμένο το 1980 ( η Α΄έκδοση είναι του 1979 με τίτλο "Ο περιοδικός τύπος και το αστυνομικό μυθιστόρημα" ) και έχει δύο ενότητες . Στην πρώτη μιλάει για το λαικό αστυνομικό ανάγνωσμα στην Αμερική καθώς και για την φανταστική περιπέτεια ,και στη δεύτερη για τα ελληνικά περιοδικά (φιλολογικά ,ποικίλης ύλης, σατυρικά ,αστυνομικά) .
  14. Καιρό είχα να πάρω και εγώ κάτι , και στον πηγαιμό για τον " υπεριταλικό " προέκυψαν και αυτά …
  15. Οί αλήτες του Παρισιού & του Λονδίνου ( Τζωρτζ Όργουελ , Ελεύθερος τύπος ) σελ 176 Από παιδιά μας μαθαίνουν ότι οι αλήτες είναι κακοί άνθρωποι και κατά συνέπεια υπάρχει μέσα μας μια χαρακτηριστική , ιδεατή εικόνα του αλήτη : σαν απωθητικό, επικίνδυνο πλάσμα , που θα προτιμούσε να πεθάνει , παρά να εργαστεί ή να πλυθεί , και που δεν θέλει τίποτ' άλλο παρά να ζητιανεύει , να πίνει , και να κατακλέβει τα κοτέτσια . Αυτός ο τρομερός αλήτης δεν είναι πιο αληθινός στην πραγματικότητα απ' τον απαίσιο Κινέζο στα κόμικς των περιοδικών , αλλά η εικόνα του φεύγει δύσκολα από μέσα μας.
  16. Για να βοηθήσω στην έρευνα σας ,προσθέτω μια λίστα που περιλάμβανε ο κατάλογος των εκδόσεων Αίολος το 2008 με τα βιβλία που πρακτορεύοταν από τις εκδόσεις Alien, Επίσης σε ότι αφορά τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας από Έλληνες συγγραφείς έχουμε τουλάχιστον τα εξής 1 Το 1996 το βιβλίο της Ηρώ Γιαννοπούλου , "Computers , Η τελική αναμέτρηση " 2 Το 1996 το βιβλίο του Διονύση Παπαδόπουλου , "Ο πλανήτης της εκδίκησης " (με σχεδον 700 σελίδες) 3 Το 1997 το βιβλίο της Ηρώ Γιαννοπούλου , "Και η Σφίγγα χαμογέλασε "
  17. αριθμός #11 από τα βιβλία της τσέπης Ο Ντετέκτιβ " Χ " κλέβει την ατομική βόμβα Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης. Ο συγγραφέας Brant House , όπως συνηθιζότανε εκείνη την εποχή , δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που υπογράφει την απόδοση του κειμένου , ο Ηλίας Μπακόπουλος. Το βιβλίο γράφτηκε το 1951 , και θεωρείται ένα από τα σχετικά πρώτα βιβλία επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκαν από Έλληνες συγγραφείς .
  18. σελ. 100,101 Στο τρένο , λοιπόν , είναι αυτή η θεά , που φοράει ένα μπλουζάκι Ρέιντιοχεντ κομμένο έτσι ώστε να φαίνεται η γυμνή μέση της, … ,φοράει δαχτυλίδια με τον Μίκι Μάους και τη Χόλι Χόμπι σε όλα τα δάχτυλα , … σελ. 103 Ή μια φορά βλέπει ένα αυτοκίνητο σταματημένο σε μια διάβαση τρένου και η Μπριτ φωνάζει " σκαραβαίος !" και με κοπανάει στον ώμο με τα δαχτυλίδια Χαλόου Κίτι και Μίκι Μάους , ενώ εγώ ελπίζω από μέσα μου ότι η μελανιά θα μου μείνει για το υπόλοιπο της ζωής μου. σελ 159 " Τί θέλεις να σου φέρει η μαμά όταν γυρίσει σπίτι ? " Αν τη δωροδοκήσει , θα καταφέρει να κρατήσει τα προσχήματα ." Τον Μίκι Μάους ή τον Ντόναλντ Ντακ ?" της προτείνει. σελ 186 Η Μονα Γκλιζον έχει ένα μικρό τατουάζ του Μίκι Μάους στο ... σελ 214 "Αν δεν θέλετε του χρόνου να περάσετε τις διακοπές σας στο Ντίσνει Γουόρλντ …" , έγνεψε βαθυστόχαστα ,"... θα πρέπει να το χειριστούμε μόνοι μας όλο αυτό ". σελ 230 Η φυλή των Βαμπίρ και κάποια μέλη της φυλής των υπερηρώων είχαν ακούσει έναν άντρα να ουρλιάζει .
  19. Λένα πολύχρονη, και ότι επιθυμείς . Σου εύχομαι υγεία και πολλές χαρές !
  20. Το πουλί του θανάτου ( Harlan Ellison , Η άγνωστη Καντάθ , 2013 ) σελ. 300 " Αποδίδεις σε άψυχα αντικείμενα αισθητήριες δυνάμεις που προφανώς δεν διαθέτουν . Σ' έχω ακούσει να καταφέρεσαι εναντίον του Ουόλτ Ντίσνει για πολύ λιγότερο ανθρωπομορφισμό " .
  21. Ευχαριστώ τα παιδιά από την όμορφη παρέα του greekcomics , ιδιαίτερα τον βασιλιά και τον Indian ,καθώς και τα παιδιά που με ευχήθηκαν με προσωπικό μήνυμα, που μου κάναν την τιμή να με σκεφτούν ακόμα μια φορά . Εύχομαι και εγώ να περάσατε όμορφα με τους αγαπημένους σας ανθρώπους στις γιορτές !
  22. Το είχα διαβάσει κάποτε , το μακρινό 1997 , έχοντας ελάχιστες αναγνωστικές εμπειρίες και μου είχε κάνει εντύπωση . Καλή εντύπωση . Ξαναδιάβασα Κοέλιο μερικά χρόνια αργότερα , το " Πέμπτο βουνό " αν δεν κάνω λάθος , και μου φάνηκε παπάτζα . Δεν θα έδινα στον Κοέλιο τρίτη ευκαιρία .
  23. Λες και δεν μας έφτανε ο φλοκ ... (περαστικά)
  24. nquees

    ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΑΘΗΝΑ)

    Άκυρη η μεταστέγαση στο νέο κτήριο . Αντιγράφω " Του Γιάννη Ν. Μπασκόζου Το Βιβλιοπωλείο Πολιτεία ανακοίνωσε στους συνεργάτες της ότι δεν θα γίνει η πολυσυζητημένη μεταστέγασή της στην οδό Ιπποκράτους, στο πολυώροφο κτήριο όπου προηγουμένως στεγαζόταν ο ήδη πτωχευμένος Hondos. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν προβλήματα που δεν εναρμονίζονταν με την λειτουργία του βιβλιοπωλείου, ζητήματα που δεν διευκόλυναν ένα σύγχρονο βιβλιοπωλείο και οδήγησαν την ιδιοκτησία της «Πολιτείας» να ανακρούσει πρύμναν. Έτσι αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε η απόφαση να ματαιώσει την μετακίνησή της στο εν λόγω κτήριο , ακυρώνοντας τα σχετικά συμβόλαια που είχαν ήδη συμφωνηθεί. Ως γνωστόν η μετακίνηση της Πολιτείας στο νέο της κτήριο είχε προκαλέσει αίσθηση στην αγορά, καθώς θα ανακατένειμε την αγοραστική πίττα τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας. " Πηγή : www.oanagnostis.gr/βιβλιοπωλείο-πολιτεία-ματαιώνεται-η/
  25. Με την ανάρτηση σου όμως , μου λύθηκε εμένα η απορία . Το δικό μου ένθετο ήταν με τον αριθμό 2 στην ράχη και αναρωτιόμουν αν είχε δοθεί κάποια στιγμή το νούμερο 1 .. Ορίστε λοιπόν και το νούμερο 2 ( άρα -μάλλον- δεν πρόκειται για νέα σειρά )
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.