Μετάβαση στο περιεχόμενο

PhantomDuck

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  399
  • Content Count:  4313
  • Reputation:   34197
  • Achievement Points:  4437
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #83 τεύχους του Μίκυ Μάους. (Κάλλιο αργά παρά ποτέ :P

Εξώφυλλο (από τον φίλτατο Leonidio)

tn_MIKYMAOUSE_0083.jpg

 

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche)  :yahoo: 

Ιστορίες.

"Η πόλη με τους επτά πύργους." (Α΄ μέρος.)

Ο Μίκυ με τον Γκούφυ ταλαιπωρημένοι από την πεζοπορία κάθονται σε ένα σαλούν για να πιούν κάτι και να πάρουν δυνάμεις.

Ο σκοπός της πεζοπορίας τους είναι η εξερεύνηση ενός σπηλαίου. Ο ιδιοκτήτης του σάλουν και ένας πελάτης τους ενημερώνουν ότι στην εν λόγω σπηλιά έχουν συμβεί τελευταία παράξενα πράγματα. Οπότε τους συμβολυεύουν να μην πλησιάσουν. Οι φίλοι μας (ειδικά ο Γκούφυ) λέει πως κάποιος τους σκαρώνει φάρσες. Ο Μίκυ και ο Γκούφυ αποχωρούν για την σπηλιά.

Εν τέλει φτάνουν στην σπηλιά και ,δυστυχώς, βλέπουν τις σκιές για τις οποίες τους είχαν μιλήσει οι ντόπιοι. Μια λάμψη τους κάνει να σκοντάψουν και να βρεθούν σε ένα περίεργο μέρος και σίγουρα έξω από την σπηλιά! Σε μια μυστηριώδης πόλη με εφτά πύργους. Τους συλλαμβάνουν κάτι στρατιώτες που τους κατηγορούν ότι είναι κατάσκοποι των Κλόνοκ και τους πάνε στον πρίγκηπά τους. Οι φίλοι μας φυσικά το αρνούνται. Ο Τάνεντον ,γιος του Βασιλιά της χώρας, τους καλωσορίζει στην Βίλκανταν την πόλη με τους εφτά πύργους. Αφου πείθεται για το αληθές της ιστορίας τους, τους πάει στον μάγο του παλατιού.

Ο Αρχιμάγος του παλατιού ο Αλχιμήδης τους εξηγεί ότι οι κόσμοι τους βρίσκονται σε παράληλες διαστάσεις και καμιά φορά ανοίγει πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους. Θα του πάρει μερικές μέρες να στείλει πίσω στην διάστασή τους τους φίλους μας. Ο Τάνεντον ξεναγεί τους φίλους μας στην Βίλκανταν. Τους λέει ότι ο πατέρας του  και Βασιλιάς  θύμωσε με τον ξάδερφό του τον Μεγάλο Δούκα και εκείνος έφυγε καταριόντας την Βίλκανταν να πέσει στην ξηρασία. Πράγμα πυ ,δυστυχώς, έγινε. Από τότε ,και μέχρι να βρεθεί λύση, οι κάτικοι στέλνονται, στην ζώνη του Λυκόφωτος ,που δε χρειάζονται φαγητό και νερό. Ήδη έχει σταλεί εκεί ο μισός πλυθησμός της Βίλκανταν.

Έχει μαζευτεί τόσος κόσμος εκεί που δημιουργεί χωροχρονικές διαταραχές. Για αυτό είναι πιθανόν κανείς να δει σκιές. Χώρια απο αυτό ο Μεγάλος Δούκας Δούκας συμμάχησε με τους Κλόνοκ. Ο Τάνεντον πρέπει να γυρίσει στο παλάτι. Οι φίλοι μας εξερευνούν ένα σπήλαιο συζητώντας για την παράξενη ξηρασία. Ο Γκούφυ λέει στον Μίκυ ότι ο Αλχιμήδης μαζί με τους κατοίκους προσπαθούν να βρου νερό. Στρατιώτες τους ζητάνε να φύγουν από την σπηλιά μετά την παράξενη αντίδραση του νερού από το παγούρι του Γκούφυ. Πίσω στο δωμάτιό τους τους συλλαμβάνουν για παράνομη κατοχή νερού σε περίοδο λειψυδρίας. Οι φίλοι μας αντιστέκονται και το 
σκάνε από το παράθυρο. Μια κοπέλα τους πάει στον Τάνεντον. 

Ο Τάνεντον από καιρό πίστευε ότι ο Μεγάλος Δούκας έχει άνθρωπο στην  πόλη που συνομοτεί ενάντια στον Βασιλιά. Για αυτό είπε στην Κλάρα να τους φέρει. Μαζί με με τους συμμάχους του οργανώνουν μια αποστολή για να βρουν το Φωτεινό Λιθάρι που ελέγχει το κλίμα. Ο Τάνεντον θέλει να συμμετέχουν στην αναζήτηση και οι φίλοι μας. Μαζί τους θα πάνε και η Κλάρα με τον Ντουνάρ. Η ομάδα ξεκινάει για την σποστολή τους. Διασχίζουν το Μαύρο δάσος με τελεφερίκ και πεζοί αντιμετοπίζοντας φυσικού κινδύνους αλλά και ληστές. Οι φίλοι μας με τον Ντουνάρ καταφέρνουν να ξεφύγουν αφήνοντας πίσω την Κλάρα για κάλυψη. Καταφέρνοντας έτσι να φτάσουν στους Βαλτους Λάσπερ όπου βρίσκεται ο Μάγος που κατέχει το Μαγικό Λιθάρι. Οι ντόπιοι τους λένε ότι για να δουν τον Ερημίτη πρέπει να λύσουν ένα γρίφο.



"Η πόλη με τους εφτά πύργους." (Β΄μέρος)

Η περιπέτεια των φίλων μας για την διάσωση της Βίλκανταν συνεχίζεται με διάφορες περιπέτειες και ανατροπές. Θα καταφέρει ο Μίκυ να σώσει τον φίλο του από την ζώνη του Λυκόφωτος και οι δύο μαζί την Βίλκανταν από την λειψυδρία;

"Ένα φιλί από το διάστημα."

Ο Γκαστόνε στέλνει ένα φιλί στην Νταίζυ από την τηλεόραση και ο Ντόναλντ αναγκάζεται να φτάσει μέχρι την άκρη του διαστήματος για να  "του μπει στο μάτι..."   

"Το σεντούκι του Κροίσου."

 

Ο Σκρουτζ μαζί με τον Ντόναλντ και τον Λούντβιχ αναζητούν τον μυθικό θησαυρό του Βασιλιά της Λυδίας Κροίσου. Έστω ένα μέρος του!!!

Ανέκδοτα, κρυπτόλεξο και μια αίτηση συνδρομής στο Μίκυ Μάους.

Εν κατακλείδι.

Απολαυστικότατη και χορταστική η περιπέτεια των δύο φίλων μας. Δράση, αγωνία και ένα ταξίδι στον χρόνο σε μια περιπέτεια που σε καθηλώνει. Η κλασσική ,για τα μάτια της Νταίζυ, κόντρα κάνει τον Ντόναλντ να πάει μέχρι το διάστηα εξαιτίας του Γκαστόνε. Ευχάριστη περιπετεία χωρίς να πρωτοτυπεί. Αρκετά πιο ενδιαφέρουσα η ιστορία που κλείνει το τεύχος. Χορταστική, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και πολύ καλή εξέλιξη.

8/10!!! 

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 1.9k
  • Created
  • Τελευταία Απάντηση

Top Posters In This Topic


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12990
  • Reputation:   95178
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το "Ανίκητο μυστικό όπλο" πρόκειται για μία πολύ καλή ιστορία με πρωταγωνιστή το αγαπημένο μας μασκοφόρο παπί...!Το σενάριό της μου μοιάζει με την ιστορία "Ύπουλος αντικαταστάτης" ,μόνο που νομίζω εδώ έχουμε μία καλύτερη κι εξίσου καλοστημένη παγίδα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Φάντομ δεν θα πρέπει να έχει βοηθό...!Πιο πολλά προβλήματα του προσφέρει,παρά βοήθεια...! :P Βέβαια,προσωπικά στην αρχή είχα παρεξηγήσει τον Τζακ Στρονγκ...!Το μοναδικό αρνητικό είναι το εξώφυλλο του τεύχους που θα έπρεπε να ήταν διαφορετικό...!

Για να μην φαίνεται ο κακός της υπόθεσης από την αρχή...! :D

Το σχέδιο το βρήκα κι αυτό αρκετά καλό...!

 

Μα τι έχει πάθει το Μίκυ Μάους και βάζει σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ιστορίες με τον Μίκυ και τον Γκούφυ να ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο...? :thinking: Όχι βέβαια ότι μας κακοπέφτουν τέτοιες ιστορίες...! :P Μία από αυτές είναι και "Οι κατακτητές του νότιου πόλου"...!Το σενάριό της είναι εμπλουτισμένο με αρκετές ιστορικές πληροφορίες όσον αφορά τον νότιο πόλο και την εξερεύνηση του,στα πλαίσια,πάντα,ενός κόμικ...!Από την ροή της έχω παράπονα...!Σε αρκετές σκηνές δεν είναι καθόλου φυσική...!Αν ήταν κινηματογραφική ταινία θα έλεγα σίγουρα ότι δεν έχει γίνει καλή δουλειά στο μοντάζ και χάθηκαν καρέ...!Για να δώσω ένα παράδειγμα,βλέπουμε στο τέλος της σελίδας 54 τα σχοινιά που πέφτουν στο καράβι από ψηλά και στο αμέσως επόμενο καρέ (σελ. 55) βλέπουμε έναν σωρό άντρες να έχουν ήδη ανέβει επάνω...!Νομίζω λοιπόν ότι μία πιο ομαλή ροή θα ήταν καλύτερη...!Το σχέδιο το βρήκα καλό...!

 

Τα "Επίμονα μπαλάκια" πρόκειται για μία διασκεδαστική και "βουβή" ιστορία με τον Φέθρυ να τραβάει τα πάνδεινα από μία μηχανή που εκτοξεύει μπαλάκια του τένις...!Είμαι σίγουρος ότι αν την διάβαζε αυτή την ιστορία ο Ντόναλντ θα ένιωθε δικαιωμένος,γι'αυτά που έχει τραβήξει από τον ξάδελφό του...! :P Όσοι περιμένουν να δουν (κι όχι να διαβάσουν) ένα συγκροτημένο σενάριο λυπάμαι αλλά θ'απογοητευτούν...!Η ιστορία θυμίζει έντονα τα cartoons του Ροζ Πάνθηρα...!"Καμμένη" ροή που σε κάνει να γελάς χωρίς να ξέρεις τον λόγο...! :D Το σχέδιο το βρήκα καλό,εκτός από την μορφή του πρωταγωνιστή...!

 

Εξαιρετική ιστορία ήταν και η "Αναμέτρηση γιγάντων"...!Το σενάριό της ξεκινάει με την κλασική αναμέτρηση του θείου Σκρουτζ με έναν συνάδελφό του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πίνακα των κροίσων...!Αντίπαλός του δεν είναι κάποιος από τους γνωστούς (Ρόμπαξ,Χρυσοκούκης) αλλά ένας νέος χαρακτήρας που προσωπικά μου φάνηκε συμπαθής...!Έτσι λοιπόν παρακολουθούμε μία ωραία μάχη στην μακρινή Γουατεμάλα...!Η μάχη αυτή φαίνεται αμφίρροπη και κρύβει μυστήριο,ειδικά στο τέλος του πρώτου μέρους...!Το δεύτερο μέρος παρουσιάζει περισσότερη αγωνία κι ένα τέλος που δεν νομίζω να το είχε προβλέψει κανείς αναγνώστης...!Μου θύμισε έντονα το θρυλικό "Ίδρυμα Μακ Ντακ" του ακόμα πιο θρυλικού Romano Scarpa...!Το σχέδιο πιστεύω ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερο...!

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29562
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  548
  • Reputation:   3235
  • Achievement Points:  556
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3892 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Να και μια φορά που ο "αγαπημένος" σεναριογράφος του Rorschach υπογράφει την πιο συμπαθητική ιστορία του τεύχους. Το "ανίκητο μυστικό όπλο" νομίζω είναι ό,τι καλύτερο έχει να μας επιδείξει το τελευταίο μμ.

Οι "κατακτητές του νότιου πόλου" είναι ίσως η πιο αδύναμη ιστορία της σειράς από αυτές που έχουμε ήδη διαβάσει.

Τα "επίμονα μπαλάκια" είναι εντελώς διαφορετική ιστορία από αυτές που θα περίμενε κανείς να δει στο μμ, θυμίζουν όντως "ροζ πάνθηρα", αλλά εμένα προσωπικά με κούρασε. Γενικότερα θα προτιμούσα όταν βλέπω ροζ πάνθηρα να βλέπω ροζ πάνθηρα, όταν βλέπω τρανς φόρμερς να βλέπω τρανς φόρμερς και όταν διαβάζω παπιά ή μίκυ να διαβάζω παπιά ή μίκυ (και όχι να θυμάμαι και εδώ το ροζ πάνθηρα ή τα τρανσφόρμερς - βλέπε raceworld). Επίσης το Faccini τον θεωρώ πολύ μέτριο σχεδιαστή (παρόλα αυτά ένας χαρακτήρας του μου φαίνεται σα να ξεπήδησε από σελίδες του Scarpa).

Η "αναμέτρηση γιγάντων" είναι μια τυπική ιστορία του Carlo Panaro, τις οποίες πλέον αναγνωρίζω από το πρώτο καρέ. Ενώ έχει αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες, τις δίνει τόσο πολύ άσκημα, που είναι να απορείς. Οι διάλογοι των ηρώων, ο τρόπος που περιγράφουν και εξηγούν τα πάντα για να τα καταλάβει ο αναγνώστης σα να διαβάζει για πρώτη φορά, μου φαίνονται σα να είναι γραμμένες αποκλειστικά για παιδιά 4-5 χρονών. Και είναι κρίμα γιατί αρκετές φορές έχει συμπαθητικές ιδέες. 

 

Αρκετά μέτριο τεύχος, από τα πιο αδύναμα των τελευταίων εβδομάδων.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  399
  • Content Count:  4313
  • Reputation:   34197
  • Achievement Points:  4437
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Αφού φρεσκάρισα την μνήμη μου χάρη στην υπέροχη παρουσίαση του συννονόματου Ινδιάνου (ουγκ!) ας γίνει λοιπόν και η επίσημη παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #84 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο από τον φίλτατο και πολύ καλό φίλο Γιώργο-Leonidio (Που μάλλον ετοιμάζεται για καινούριο scanner με τόση φόρα που έχει πάρει... :P)

tn_MIKYMAOUSE_0084.jpg

 

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche)  :yahoo: 

Ιστορίες.

"Το ανίκητο μυστικό όπλο."

Ο Φάντομ δε σταματάει να κατατροπώνει τον έναν super κακοποιό πίσω από τον άλλον.

Οπότε καταλήγει εξαντλημένος στον Κύρο και παραδίδεται στα έμπειρα χέρια του robot-χειρομαλάκτη του. Ο Κύρος του λέει ότι ήρθε η στιγμή να προσλάβει έναν βοηθό ώστε να τον βοηθάει στις νυχτερινές περιπολίες του. Μαζεύονται πολλοί υποψήφιοι και ελπιδοφόροι μελλοντικοί υπερήρωες. Ο Φάντομ τους βάζει να τον κυνηγήσουν και όποιος καταφέρει να τον πιάσει θα γίνει ο βοηθός του. Όλοι τσιμπάνε...

...Όλοι; Εκτός από έναν που κερδίζει την θέση παραδοχόμενος ότι κανείς δε μπορεί να πιάσει τον Φάντομ και ξεσκεπάζοντας το robot-σωσία του. Επιστροφή λοιπόν στο εργαστήριο του Κύρου για να εξοπλιστεί ο νέος super βοηθός του Φάντομ. Δυστυχώς ο Τζακ Στρονγκ απαξιεί τις προσπάθειες του Κύρου να τον ντύσει και να τον εξοπλίσει. Προτιμά να κάνει τις αγορές από ένα διαδικτυακό κατάστημα που εξοπλίζει υπερήρωες. Μέχρι και ο Φάντομ μπαίνει σε πειρασμό να... ψωνίσει. Τέλοσπάντων. Φτάνουμε στο σημείο που η κατάποση παστίλιας αμνησιαζόλ κρίνεται απαραίτητη τόσο για τον Κύρο όσο και για τον Τζακ. Για να περάσουμε στην πρώτη νύχτα δράσης.

 

Ενάντια στον φοβερό και τρομερό ,λέμε τώρα, Πριονιστή. Ο Τζακ περνάει με άριστα τις εξετάσεις και ο Φάντομ καθησυχασμένος αποφασίσει να ξεπμερδέψει με καποια επείγοντα θέματα ως Ντόναλντ. Ο Τζακ όμως κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εύνοια του κοινού και πολλούς θαυμαστές. Η αρχή γίνεται με τα τρία ανηψάκια. Η δημοτικότητα του Φαντομ έχει αρχίσει να παίρνει την κατιούσα. Ο Super Στρονγκ ξαναψωνίζει από το διαδυκτιακό κατάστημα με τον πωλητή χαρούμενο που κάνει test drive στα προιόντα του. Ενάντια στο Κολλητσίδα τώρα αναλμβάνει τα ηνία ο Φάντομ. Δυστυχώς τον βγάζει εκτός μάχης και ο Super Στρονγκ σώζει πάλι την κατάσταση κάτω από τα μάτια ενός φωτορεπόρτερ. Φυσυικά τα πρωτοσέλιδα εξυμνούν τον Τζακ και ρίχνουν τον Ντόναλντ στην κατάθλιψη.

Και στο σημείο να σκέφτεται αν πρέπει να κρεμάσει την μπέρτα του ή όχι. Αν και τα ανηψάκια του πιστεύουν ακόμα σε αυτόν. Μέχρι και τα παιδιά στα παιχνίδια τους τον παρουσιάζουν αδύναμο. Μια ακόμη περιπολία ξεκινά με τον Super Στρονγκ να προσπαθεί να ανεβάσει το ηθικό του Φάντομ. Στο πρόσωπο του Αδυσώπητου Εκμηδενιστή ο Super Στρονγκ αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του Super-Super Market. 'Οσο καιρό ο Τζακ τέσταρε τα όπλα που το πουλούσε ο Εκμηδενιστής εντόπιζε τις αδυναμίες τους. Οπότε ο ίδιος είναι ανίσχυρος απέναντί του. Ώρα για την "παλιά σχολή" (Φάντομ) να αναλάβει τα ηνία εκμηδενίζοντας τον Εκμηδενιστή και κερδίζοντας πάλι την παλιά του δόξα. Δε ξεχνάει όμως να πει στον βοηθό του το μυστικό της επιτυχίας του



"Οι κατακτητές του Νότιου Πόλου."

Άλλο ένα ταξίδι στον χρόνο για τον Μίκυ και τον Γκούφυ ώστε να ανακλύψουν τον θυσαυρό που κρύβεται σε ένα βυθισμένο Ντρακαρ των Βίκινγκς. Του λαού που πρώτος έφτασε στον Νότιο Πόλο.

"Τα επίμονα μπαλάκια."

Ο Φέθρυ "χάνει την μπάλα" ενάντια σε μία μηχανή που εκτοξεύει μπαλάκια του τέννις.

"Αναμέτρηση γιγάντων."

Πλησιάζει η ώρα που θα βγει διαδυκτιακά η λίστα με τους πλουσιότερους στον κόσμο. Ο Θείος Σκρουτζ δε κρατιέται. Αλλά σοκάρεται ότιν βλέπει ότι μοιράζεται την πρώτη θέση... Οπότε μια αναμέτρηση ξεκινά...

Κρυπτόλεξο και μία αίτηση συνδρομή στο Μίκυ Μάους.

Εν κατακλείδι.

Η περιπέτεια του Φάντομ είχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που την κάνουν μία μέτρια εώς καλή ιστορία. Γενικά με τις επιλογές των ιστοριών του για το νέο ΜΜ δεν έχω μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Η Αρκτική περιπέτεια των Μίκυ και Γκούφυ είναι αρκετά ευχάριστη και διασκεδαστική. Θα ήθελα να δω αυτές τις ιστορίες συγκεντρωμένες. Ο Φέθρυ τραβάει των παθών του τον τάραχο σε μια βουβή και απολαυστική ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Τέλος η χορταστική αναμέτρηση του Σκρουτζ με αναγκάζει να γράψω ότι για άλλη μία φορά κάνανε λάθος επιλογή κεντρικής ιστορίας.

7.8/10!!!

Υ.Γ.: Δυστυχώς Γιάννη δεν είναι η πρώτη φορά που προδίδουν τον κακό από το εξώφυλλο... :(

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12189
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  848
  • Content Count:  3050
  • Reputation:   41697
  • Achievement Points:  3061
  • Days Won:  28
  • With Us For:  5169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Ναι, έχω πάρει φόρα και νοσταλγώ τις εποχές που τα καινούρια τεύχη τα ανέβαζε ο Βασιλέας. :P

 

Τεύχος 85

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

Και η καταχώρηση για το επόμενο τεύχος.

 

MM 86 pre.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  399
  • Content Count:  4313
  • Reputation:   34197
  • Achievement Points:  4437
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #85 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον "δε τον σταματάει κανείς" μοδερέιτορ Γεώργιο...)

tn_MIKYMAOUSE_0085.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche)x5  :yahoo: 
Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche)x3  :yahoo: 

Ιστορίες.

"Η εφεύρεση του Ζβα'ι'νστάιν."

Ποιά περίεργα μυστικά και θρύλους κρύβει ένα ερειπωμένο σπίτι στην ύπαιθρο; Οι ντόπιοι διαδίδουν διάφορες ιστορίες. Ας πάρουμε ,όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Είναι πρωί στο Μίκυ Σίτυ και ο Μίκυ βγαίνει στην εξώπορτα να πάρει τον χυμό αγελάδας του. Το γραμματοκιβώτιό του έχει τιγκάρει από διαφημιστικά που κρύβουν αναληθείς προσφορές. Τα φιλοζωικά του αισθήματα τσιγκλίζονται από μία προσφορά όπου τα χρήματα θα πάνε στα αδέσποτα. Σπεύδει στο σημείο για να δει πως ,δυστυχώς, την πάτησε. Δεν είναι ο μόνος όμως.

Καθώς επιστρέφει στο σπίτι του ένας άγνωστος τρέχει να ξεφύγει από δύο τύπους που τον κυνηγάνε. Ο Μίκυ τους βγάζει εκτός μάχης και ο επιστήμονας Ούγκο Ζβα'ι'νστάιν του προσέρει ένα τσάι στο σπίτι του. Ο Μίκυ τον ρωτάει ποιό είναι το ακριβές αντικείμενο της εργασίας του. Ένα μεγάλο επιστημονικό ίδρυμα του πρόσφερε τα μέσα και την απόλυτη ελευθερία να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη εφεύρεσή του. Τον απήγαγε όμωςένα αντίπαλο επιστημονικό ίδρυμα θέλοντας να τον αναγκάσει να δουλέψει για αυτούς. Κατάφερε να δραπετεύσει όμως αλλά το πρώτο ίδρυμα δε του επέστρεφε το κλειδί το εργαστηρίου του. Ο Ούγκο δεν υπόκυψε στην απειλή τους ώστε να τους αποκαλύψει το μυστικό του εργαστήριο. Έτσι όμως δε μπορεί να ολοκληρώσει την εφεύρεσή του.

Ο Μίκυ προσφέρεται να πάρει εκείνος πίσω του κλειδί. Ο Ούγκο του δίνει γραπτές οδηγίες. Οι κακοί όλη αυτή την ώρα τους παρακολουθούν στενά. Ο Μίκυ περνώντας διάφορες παγίδες και χρησιμοποιόντας μέχρι και μεταμφίεση κατάφερε να διεισδύσει και να αποχωρήσει απο εκεί με το κλειδί. Περιμένοντας το λεωφορείο για να γυρίσει πίσω στον Ούγκο έχει μια περίεργη συνομιλία. Ο Τσιχλόφουσκας τον ενημερώνει ότι ξέρει τα πάντα και του λέει ότι ή ομάδα που εκπροσωπεί έχει βάσιμες υποψίες ότι ο εν λόγω Ούγκο είναι σωσίας του πραγματικού. Μετά από μία ατυχή συνάντηση με μία ομπρέλα ο Μίκυ παίρνει το λεωφορείο με τους κακούς κατά πόδας. Ο Μίκυ σκέφτεται ένα τέχνασμα για να επιβεβαιώσει όσα του είπε ο Τσιχλόφουσκας.

Μπαίνει σκαρφαλώνοντας το τοίχο και τηλεφωνεί στον Καθηγητή ζητόντας του να γράψει κάτι για να τσεκάρει αν είναι αριστερόχειρας. Δε προλαβαίνει όμωε γιατί από το δέντρο πέφτει η αρραβωνιαστικιά του Ούγκο και τσακίζονται και οι δύο στο γρασίδι. Ή μάλλον η πρώην αρραβωνιαστικιά του που του τα έχει μαζεμένα. Ο Μίκυ της δίνει εκείνος τα 20 δολλάρια που της χρωστούσε και στον ίδιο το κλειδί. Ο Μίκυ λιποθυμάει πίνοντας το τσάι που του προφέρει ο Ούγκο και ξαφνικά βρίσκεται παρέα με τον Τσιχλόφουσκα. Τον ρωτάει αν έχει καμία ιδέα που μπορεί να βρίσκεται το μυστικό εργαστήριο του Ούγκο και ο Μίκυ έχει κάποιες ενδείξεις στο μυαλό του που τον βοηθάνε να φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα.

 

Ο Τσιχλόφουσκας με τον Μίκυ πιάνουν επ' αυτοφόρω τον Ούγκο την ώρα που πάει να δει την εφεύρεση. Λένε για λίγο τα δικά τους μέχρι που εμφανίζεται η "αρραβωνιαστικιά" του Ούγκο και βγάζει εκτός μάχης τον Τσιχλόφουσκα. Έκείνη την ώρα μπαίνουν και οι δύο τύποι που κυνηγήσανε τον Ούγκο στα πρώτα καρέ της ιστορίας. Όλη η τριάς τα είχε σχεδιάσει όλα εξ' αρχής από την φυγή του Ούγκο μέχρι τα ψεύτικα φυλλάδια και την αποκαλύψη του μυστικού εργαστηρίου. Οπότε ο Ούγκο ανοίγει το θησαυροφυλάκιο για να δούνε όλοι το απόλυτο τίποτα. Ο Τσιχλόφουσκας και η τριάς φεύγουν αγανακτισμένοι τώρα που έσκασε η φούσκα. Ο Ούγκο ομολόγησε ότι όλα τα έκανε για την χρηματοδότηση.

Όλοι αναχωρούν και ο Ούγκο εφησυχασμένος αναζητάει το κλειδί. Πού είναι όμως; Στα χέρια του Μίκυ που δεν είχε πιστέψει την ιστορία του. Το μπρελόκ του κλειδιού απότελει το πραγματικό κλειδί που οδηγεί στην κρύπτη που βρίσκεται η εφεύρεση του Ούγκο. Εκεί ο Μίκυ μαθαίνει ότι όντως ο Ούγκο είναι σωσίας του πραγματικού καθηγητή που μένει μόνιμα στους τροπικούς. Ο Μίκυ δοκιμάζει και εκείνος την εφεύρεση που φέρνει την απόλυτη ευτυχία άλλα ήδη έχει όλα όσα τον κάνουν ευτυχισμένο. Ο Μίκυ μαζί με τον σωσία του Ούγκο πετάνε την εφεύρεση στο πηγάδι δίπλα στο εργαστήριο. Οι φήμες και οι μύθοι θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν εσαεί γαι το μέρος...



"Τηλεοπτικός παντογνώστης."

Ο Σκρουτζ ακολουθεί την "φαεινή" ιδέα του Ντόναλντ να κάνει μία εκπομπή με τον Φον Ντρέηκ να δίνει απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση. Οι Μουργόλυκοι δράττουν την ευκαιρία για μια σειρά επιτυχημένων κλοπών. Οπότε χρειάζεται να αναλάβει δράση και ο Φάντομ.

 

"Η αρπαγή της φωτιάς."

Ο Σκρουτζοδίας δίνει καταλάθος στον Φεθρέα Προπηθέα και στο Πασχαλέα Επιμηθέα την φωτιά. Φυσικά ο τελευταίος θα ανακαλύψει την ουσιαστική ,για αυτόν, χρήση της.

"Πρόωρη καθυστέρηση."

Ο Ντόναλντ κάνει τα πάντα για να είναι έγκαιρα στο σπίτι της Νταίζυ. Φυσικά συμβαίνουν η μία ατυχία μετά την άλλη. Στο τέλος όμως...

"Η κόκκινη καρδιά."

Η Ελβίρα αποφασίζει να πουλήσει ένα παλιό της αγρόκτημα Ανακαλύπτει έναν πολύ καλό φίλο μέσα απο διάφορες περιπέτειες.

Μία αίτηση συνδρομής στο Μίκυ Μάους.

Εν κατακλείδι.

Μία αρκετά εώς πάρα πολύ καλή κεντρική ιστορία με τον Μίκυ να δίνει ρέστα. Τα είχε όλα σε ισόποσες δόσεις και σε κράταγε σε αγωνία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο καρέ.  Ελπίζω να την απόλαυσε το ίδιο και ο κομικσικός μου πατέρας Τρύφων. Η φαεινή ιδέα του Ντόναλντ βάζει σε μπελάδες τον Ντρέηκ και τον Μακ Ντακ ώστε να απολαύσουμε όμορφα ευτράπελα με special guest τον Φάντομ. Ο Φέθρυ με τον Πασχάλη δίνουν μία ευχάριστη ιστορία γραμμένη και σχεδιασμένη στα μέτρα τους. Ταλαίπωρος Ντόναλντ κάνει τα πάντα για να προλάβει να είναι έγκαιρα στο σπίτι της Νταίζυ αλλά ας είναι καλά η οξύνοια εκείνης και των Χιούη, Λιούη, Ντιούη. Τέλος η Ελβίρας μας δίνει μία από τις πιο απολαυστικές και καλογραμμένες ιστορίες που έχω διαβάσει στον νέο ΜΜ.

8.5/10!!!   

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12990
  • Reputation:   95178
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Η "Εφεύρεση του Ζβάινστάιν" ήταν μία απίθανη ιστορία από το πενάκι του μεγάλου Casty...!Μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις...!Τελικά ο άνθρωπος έχει μεγάλη φαντασία όσον αφορά την συγγραφή σεναρίων...! :respect: Στο σενάριο της συγκεκριμένης ιστορίας απολαμβάνουμε τον ορισμό της βιομηχανικής κατασκοπείας και αντικατασκοπείας,δοσμένο με χιουμοριστικό τρόπο που γίνεται πιο προσιτός στα παιδιά...!Πραγματικά γίνεται ένα μπάχαλο,με την καλή έννοια του όρου...!Έχω διαβάσει αρκετές ιστορίες στις οποίες γίνεται αντιστροφή των ρόλων καλών-κακών πάνω από μία φορά και μπορώ να πω ότι με είχαν κουράσει...!Κάτι που δεν συνέβει εδώ...!Επίσης οι πανόμοιες πρώτη και τελευταία σελίδα πιστεύω ότι ήταν μία κίνηση ευφυέστατη...!Πάρα πολύ καλό ήταν και το σχέδιο του Massimo De Vita...!

 

Ο "Τηλεοπτικός παντογνώστης" πρόκειται για μία αρκετά χιουμοριστική ιστορία,με την οποία διασκέδασα...!Το σενάριό της το βρήκα έξυπνο και πρωτότυπο και την ροή της στρωτή,χωρίς μεγάλες εξάρσεις μέχρι την ολοκλήρωσή της...!Γι'άλλη μία φορά ο καθηγητής Φον Ντρέηκ απέδειξε περίτρανα ότι η γνώση είναι δύναμη (κι επίσης ότι είναι φύτουλας :P )...!Η παρουσία του Φάντομ πάντα μου φέρνει ικανοποίηση,αλλά στην προκειμένη περίπτωση την βρήκα λίγο περιττή...!Και περιττή όμως να μην ήταν,σίγουρα ο κεντρικός ήρωας ήταν ο Λούντβιχ κι αυτού το όνομα θα έπρεπε να ήταν στον τίτλο...!Το σχέδιο θα το χαρακτήριζα μέτριο...!

 

Η "Αρπαγή της φωτιάς" είναι μία σύντομη χαζοϊστοριούλα από αυτές που μπλέκουν το σύμπαν της Ελληνικής Μυθολογίας με το σύμπαν του Disney...!Διαβάζοντας τον τίτλο μπορώ να πω ότι ξενέρωσα λίγο,μιας και δεν είμαι φίλος του Κουκουβανιώτη κύριου Φεθραγόρα...! :P Η ιστορία όμως,οφείλω να παραδεχτώ ότι είχε πολλές αστείες στιγμές...!Φέρνει λοιπόν ένα χαμόγελο στα χείλη αλλά η μικρή έκτασή της,σε συνδυασμό με το πολύ παιδικό της σενάριο,κάνουν αυτήν την ιστορία να την ξεχάσεις σύντομα...!Το σχέδιο,αν και πυκνογραμμένο,ήταν πολύ καλό...!

 

Να πω την αλήθεια όταν διάβασα για πρώτη φορά τον τίτλο της ιστορίας "Πρόωρη καθυστέρηση",μπέρδεψα την δεύτερη λέξη με μία άλλη...!Φαντάζομαι καταλαβαίνετε...! :lol: Αρκετά συμπαθητική κι έξυπνη ιστορία,με τον Ντόναλντ στον γνωστό του ρόλο,αυτόν του τραγικά γκαντέμη και κακορίζικου...!Μου άρεσε η ιδέα του σεναρίου,στην οποία οι υπόλοιποι αποδέχτηκαν τελικά τον χαρακτήρα του φίλου τους (αφού όπως και να το κάνουμε είναι στο DNA του και δεν μπορεί ν'αλλάξει :P ) και ουσιαστικά προσαρμόστηκαν οι ίδιοι με την μοίρα του...!Γι'άλλη μία φορά τα τρία ανιψάκια διέπρεψαν και η στρίγγλα Νταίζυ έμεινε ικανοποιημένη...!Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό...!

 

Τέλος,εξαιρετική και πρωτότυπη βρήκα την ιστορία "Η κόκκινη καρδιά"...!Βρήκα πολύ εύστοχο το γεγονός ότι βλέπουμε την Γιαγιά Ντακ να φλερτάρει με κάποιον...!Παρεμπιπτόντως φαίνεται αξιοπρεπής κύριος...!Τον εγκρίνω...! :D Το σενάριο κρύβει δόσεις χιούμορ,ανατροπές στην γνώμη που σχηματίζουμε για τον Τζώρτζ Μακ Κουάκ,καθώς και μία απύθμενη κακία,φιλαργυρία και ανηθικότητα από πλευράς Σκρουτζ,πράγμα που με χάλασε λίγο...!Επίσης δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την παρατηρητικότητα κι ευστροφία της Ελβίρας,που ενεργεί σαν τον Μίκυ και κατορθώνει να λύσει το μυστήριο και να αποκαταστήσει την υπόληψη του πολυταξιδεμένου φίλου της...!Όσον αφορά το σχέδιο,το βρήκα συμπαθητικό...!

 

Τις μονοσέλιδες ιστορίες της Ziche,που ήταν αφιερωμένες στο ποδόσφαιρο,τις βρήκα πολύ καλές και τόσο,μα τόσο αληθινές...! :P

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29562
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  548
  • Reputation:   3235
  • Achievement Points:  556
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3892 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Η ιστορία του Casty είναι πραγματικά πολύ καλή. Σενάριο, πλοκή, μυστήριο, όλα ωραία. Πόσο καλύτερα θα ήταν να είχε μπει αυτή στο ΚΟΜΙΞ και όχι ο Ρόσα για 3η φορά (μαζί με τη Βιβλιοθήκη). Ο Massimo De Vita δεν είναι πλέον στα καλύτερά του, έχει αρχίσει να μου θυμίζει τα πρώιμα χρόνια του, χωρίς να είναι κακό το σχέδιό του, απλά δεν αγγίζει τις πιο καλές του δουλειές. 8/10

Οι υπόλοιπες ιστορίες διαβάζονται ευχάριστα (με ταβάνι το 6 στη βαθμολογία μου - που σημαίνει ότι δε θα τις ξαναδιαβάσω ποτέ στο μέλλον) , πλην αυτής του Φεθραγόρα που είναι κακή. Τα μονοσέλιδα της Τζίκε ως συνήθως τραγικά. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9911
  • Group:  Members
  • Topic Count:  34
  • Content Count:  2408
  • Reputation:   25630
  • Achievement Points:  2446
  • Days Won:  6
  • With Us For:  5468 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Νοσταλγώντας και εγώ το Βασιλέα, ανεβάζω το (ματ) εξώφυλλο του τεύχους 86...

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  12
  • Content Count:  445
  • Reputation:   2215
  • Achievement Points:  447
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3693 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Διάβασα και εγώ το τεύχος 85.

 

Και έχω να πω ότι για "Μίκυ Μάους" ήταν καλή η ιστορία του Κάστυ και την απόλαυσα. Χάρηκα που το τεύχος είχε 8 μονοσέλιδες Τζίκε αλλά ήταν όλες κλισέ και δυστυχώς δεν γέλασα :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  399
  • Content Count:  4313
  • Reputation:   34197
  • Achievement Points:  4437
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #86 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (archonτικού τύπου...).

tn_MIKYMAOUSE_0086.jpg

 

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche)  :yahoo: 

Ιστορίες.

"Επιχείρηση Κλεψύδρα."

Ο Μίκυ και ο Γκούφυ επισκέπτουνται την ηλιόλουστη Ιρλανδία.

Ηλιόλουστη που λέει ο λόγος. Μετά τα γυρίσματα του καιρού και μία επίθεση τύπου τουρλού (έκρηξη κατσαρόλας) φτάνουν στο στην συνάντηση με τον Γκουφρίτζ έναν ξάδελφο του Γκούφυ. Ο Μίκυ θα γνωρίσει και το υπόλοιπο σόι του. Η υποδοχή γίνεται με ένα εκρηκτικό ποτό γλυκοπατάτας και την τελευταία εφεύρεση του Γκουφογκάτζετ να του στερεί παροδικά την όραση ώστε να προσγειωθεί επεισοδιακά στο οικογενειακό τραπέζι. Εκει μαθαίνει για το μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Τον Μαγκούφυ. Ο Γκούφυ είναι της άποψης ότι πρέπει να πάρει και αυτός το δώρο του οπότε ξεκινάνε με τον Μίκυ για το κάστρο του.

Ο Μίκυ ,για να γλυτώσει την σκορδόσουπα, παίρνει τον Γκούφυ και όπου φύγει-φύγει. Δυστυχώς όχι δίχως τον οδικό πλοηγό του Γκουφογκάτζετ. Φυσικά και χάνονται. Για να πέσουν πάνω σε κάποιον που γνωρίζει πως να πάνε στο όχι και τόσο ,εώς καθόλου, φιλόξενο κάστρο του στο ,επίσης όχι και τόσο φιλόξενο, Πορτατίφ. Φυσικά φτάνουν με βροχή και ο Μαγκούφυ υποδέχεται τον μεν συγγενή του με ολίγα watt και τον φίλο με μία εκτόξευση ελατήριου τύπου. Ο νέος τους φίλος τους καθησυχάζει λέγοντάς τους ότι σύντομα θα τον τακτοποιήσουν τα ξωτικά.

Τελικά ο ο νέος τους φίλος είναι δύο. Δηλαδή ο Μπλιξ και ο Φριξ που μαζί με τον φίλο τους τον Τριξ είναι τα χασομέρικα ξωτικά του Κάστρου. Για την ιστορία κάθε σπίτι έχει απο ένα. Αυτά ευθύνονται για απώλειες τύπου "μα που είναι τα κλειδιά του αυτοκινήτου εδώ τα είχα αφήσει;". Ο Μαγκούφυ έχει φυλακίσει τον Τριξ σε κλουβί από μόλυβο ώστε να μή μπορεί να κάνει χρήση των δυνάμεών του και ο Μαγκούφυ να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του για να γίνει ακόμα πιο πλούσιος. Ετοιμάζοντα για διάσωση μέχρι που καταφτάνουν απο μία παράλληλη διάσταση οι ειδικές δυνάμεις των ξωτικών για να αναλάβουν δράση.

Οι φίλοι μας μπαίνουν από το υπόγειο και όλοι όμως είναι υπό το άγρυπνο βλέμμα του Μαγκούφυ. Και οι δύο ομάδες δέχονται αναλέητη επιθέση μέχρι ο Μίκυ να πείσει τα ξωτικά-κομάντος σωτηρίας ότι στην πραγματικότητα είναι στην ίδια πλευρά. Το βαρύ πυροβολικό τους είναι δύσπιστο και μια βολή του γκελάρει στο καπέλο του Γκούφυ (εσωκλείεται μολυβένιο αγαλματίδιο) και τον μεταμόρφωσε σε συγγενή του Κέρμιτ. Εμφανίζεται περιχαρής ο Μαγκούφυ με δύο φυλακισμένα ξωτικά λέγοντας τους ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν. Το βατραχοόπλο στα χέρια του Μίκυ όμως δε του δίνει και πολλές επιλόγες. Εν συντομία ο Μαγκούφυ τους εξηγεί οτι δελέασε τον Τριξ με φαγητό για να εκμεταλευτεί τον "χαμένο χρόνο" προς , κερδοφόρο, όφελός του.

Ο στρατηγός Ναδίρ των ξωτικών κατηγορεί κατάφορα τον Μαγκούφυ για να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γκούφυ. Δεν είναι σωστό να κατηγορούν κάποιον που δεν έχει κανέναν να τον αγαπάει. Οι Μπλιξ, Τριξ και Φριξ αποφασίζουν να παραμείνουν στο Ζοφερό Κάστρο που είναι πλέον το σπίτι τους. Δε θέλουν να εγκαταλείψουν τον Μαγκούφυ. Οι φίλοι μας γυρνάνε στο Μίκυ Σίτυ για να δεχτούν μετά από λίγο καιρό ένα γράμμα από τον Τριξ με μία φωτογραφία μέσα από την οικογενειακή συγκέντρωση στο Ζοφερό Κάστρο. Ετοιμάζονται να πάνε να βρούνε την Μίννι. Μα που είναι τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Μίκυ; Στο τραπεζάκι τα είχε αφήσει...



"Καταναγκαστική φιλοξενία."

Ο Σκρουτζ λόγω μεταναστευτικού αναγκάζεται να φιλοξενήσει όλες τις άγνωστες φιλές με τις οποίες έχει συνεργαστεί κατά καιρούς.

"Όταν ο Πασχάλης πάει σινεμά."

Ο Πασχάλης ετοιμάζεται να παει σινεμά και τα τρισιδιάστα εφέ είναι πιό αληθινά από ότι περίμενε.

"Άδικη κατηγορία."

Οι Μουργόλυκοι έχου απηυδύσει να κάνουν την μία αποτυχημένη απόπειρα ληστείας του Θυσαυροφυλακίου μετά την άλλη και αποφασίζουν να αλλάξουν πεδίο δράσης. Κάποιος όμως καταφέρνει να το ληστέψει και αυτοί είναι οι βασικοί ένοχοι. Οπότε ξεκινούν τις έρευνες.

"Οι φιλικοί χιονάνθρωποι."

Ο Γκούφυ φτιάχνει μια οικογένεια χιονανθρώπων που θα του προσφέρει βραδυνή θαλπωρή επειδή κλειδώθηκε έξω.

Μονοσέλιδες ιστορίες.              

2 άσπονδοι γείτονες: "Επιχείρηση Μπούμερανγκ."

Παπιά στα χιόνια: "Τα ψώνια του σκι."

Ο Τζούνιορ και η παρέα του: "Ανθισμένο δώρο."

Μία αίτηση συνδρομής στο Μίκυ Μάους.

Εν κατακλείδι.

Η μόνη μου παρατήρηση όσο αφορά την κεντρική ιστορία του τεύχους είναι ότι χρησιμοποιείται το όνομα του Μίκυ στον τίτλο ένω είναι φανερό ότι ο πρωταγωνιστής είναι ο Γκούφυ. Το έχω δει να ξανασυμβαίνει ,γενικά, αυτό. Είναι όμως μια αρκετά ευχάριστη και διδακτική ιστορία με λίγο από όλα. Δράση, αγωνία και χιούμορ. Εν αντιθέσει με τους προβληματισμούς του Σκρουτζ στη δεύτερη ιστορία που περνάνε απαρατήρητοι. Αδιάφορη ιστορία. Ο Πασχάλης πρωταγωνιστεί σε μία ευχάριστη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του περιπέτεια. Δεύτερη καλύτερη ιστορία του τεύχους αυτή των Μουργόλυκων που περνάνε για μία φορά στην άλλη πλευρά του νόμου αποδεικνύοντας ότι θα μπορούσαν μία χαρά νατην εξυπηρετήσουν. Τέλος ο Γκούφυ πρωταγωνιστεί σε μία μικρή γλυκιά ιστορία.

Μετά από πολύ καιρό έχουμε μονοσέλιδες ιστορίες που παίρνουν την θέση των αξιοπερίεργων-κρυπτόλεξου-ανεκδότων. Ευχάριστη έκπληξη!!! Χωρίς να έχουν κάτι το ιδιαίτερο σε αποφορτίζουν μεταξύ των βασικών ιστοριών.

Σειρά προτίμησης ιστοριών:

1. "Επιχείρηση Κλεψύδρα."
2"Άδικη κατηγορία."
3. "Όταν ο Πασχάλης πάει σινεμά."
4. "Οι φιλικοί χιονάνθρωποι."
5. "Καταναγκαστική φιλοξενία."

7.8/10!!!

Επεξεργασία από Μενίγ Πουαγώ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30213
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  18
  • Content Count:  2379
  • Reputation:   12801
  • Achievement Points:  2379
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3592 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Καλή η πρώτη ιστορία, οι υπόλοιπες ούτε καν ανεκτές για μένα. Τεύχος για κλάματα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12990
  • Reputation:   95178
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ξεκινώντας την ανάγνωση της ιστορίας "Επιχείρηση Κλεψύδρα" νόμισα ότι ο Μίκυ κι ο Γκούφυ πήγαν στην Ιρλανδία με την χρονομηχανή του Ζάποτεκ...!Έχω πάθει εξάρτηση τελικά...! :lol: Η ιστορία μας λοιπόν εκτυλίσσεται πολύ μακριά από το Μίκυ Σίτυ και μας φέρνει σ'επαφή με (πάρα) πολλούς συγγενείς του Γκούφυ,τους οποίους βλέποντάς τους ο αναγνώστης επιβεβαιώνει την λαϊκή ρήση : "Σόι πάει το βασίλειο"...! :D Όταν μπλέχτηκαν στην υπόθεση τα μικρά ξωτικά ομολογώ ότι απογοητεύτηκα,αλλά ευτυχώς μόνο προσωρινά...!Όσο προχωρούσαν οι σελίδες άλλαξα γνώμη...!Ήταν ένα συμπαθητικό παραμυθάκι...!Δεν ήξερα ότι ο Γκούφυ έχει Ιρλανδικές ρίζες...! :thinking: Το σχέδιο μου άρεσε πολύ και ειδικά οι εκφράσεις που έπαιρνε ο Μίκυ σε αρκετά χιουμοριστικά καρέ...! :yes:

 

Την "Καταναγκαστική φιλοξενία" δεν μπορώ να πω ότι την συμπάθησα...!Ενώ σαν ιδέα την βρήκα έξυπνη,η επιλογή που έγινε όσον αφορά τα έθιμα των λαών που επισκέφθηκαν την Λιμνούπολη,όπως επίσης κι ο λόγος της επίσκεψής τους,νομίζω ότι ήταν ο ορισμός της κρυάδας και του κακού χιούμορ...!Το σενάριο περνάει το σύνθημα : "όλοι μαζί μπορούμε",αλλά δυστυχώς μόνο αυτό δεν έφτανε για να γίνει αρεστό...!Θα την ξεχάσω σύντομα αυτή την ιστορία,αν δεν την έχω κιόλας ξεχάσει...!Το σχέδιο από την άλλη ήταν ικανοποιητικό,αν και τα τσουλούφια του Χιουή,του Λιούη και του Ντιούη μ'εκνεύρισαν...! :P

 

Η ιστορία "Όταν ο Πασχάλης πάει σινεμά" ήταν άλλη μία ιστορία που ξεκίνησα να διαβάζω μαγκωμένος αλλά στην πορεία άλλαξα γνώμη...!Το σενάριό της δεν διεκδικεί Eisner αλλά είναι ένα ευχάριστο παραμύθι με τον Πασχάλη να μην πιστεύει ότι όσα διαδραματίζονται γύρω του είναι ρεαλιστικά κι όχι κινηματογραφική ταινία...!Μου θύμισε έντονα τις ιστορίες του Γκούφυ,ο οποίος δεν πιστεύει με τίποτα στην μαγεία και στις μάγισσες,όσο κι αν πασχίζει να του αλλάξει γνώμη η δύστυχη η Φούρκα...! :P Και φυσικά η απορία της Γιαγιάς Ντακ στο τελευταίο καρέ κλείνει με διασκεδαστικό τρόπο την ιστορία...!Το σχέδιο ήταν αρκετά καλό...!

 

Έπειτα έχουμε την "Άδικη κατηγορία" ή αλλιώς "Υπόθεση Ντρέιφους"...! :lol: Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτή θα έπρεπε να είναι η κεντρική ιστορία του τεύχους...!Το σενάριό της ήταν καλογραμμένο και η ροή της εξαιρετική...!Υπήρχε αρκετό μυστήριο στην υπόθεση και το θετικό ήταν ότι ο ένοχος δεν είναι προφανής...! :respect: Ήταν μία κλασική ιστορία (δικαστικής) πλάνης...!Νομίζω πρόσφατα είχαμε απολαύσει ένα παρόμοιο σενάριο με τους Μουργόλυκους να προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά τους αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που...! :thinking: Το σχέδιο μου άρεσε αρκετά...!

 

Και περνάμε σε μία μικρή ιστορία,"Οι φιλικοί χιονάνθρωποι",από εκείνες που μπαίνουν απλά και μόνο για να κλείσει η ύλη του τεύχους...!Το σενάριό της δεν έχει να μας επιδείξει πολλά πράγματα,παρά μόνο την αφηρημάδα και την αφέλεια του Γκούφυ,αλλά ταυτόχρονα και την καλοσύνη του...!Στο τέλος όπως είδαμε βρήκε και παρέα...! :P Το σχέδιο το βρήκα μέτριο...!

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13440
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  101
  • Content Count:  3476
  • Reputation:   28910
  • Achievement Points:  3476
  • Days Won:  12
  • With Us For:  4941 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Το ΜΜ 87! :idea: Πρόλαβαααααααααααααα! :hop:

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

Επίσης το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους!

post-13440-0-11421400-1455262742_thumb.jpg

 

Το οποίο σαν σελίδα έχει σκίσιμο.... :wall: άγνωστο γιατί...

 

:imac:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12990
  • Reputation:   95178
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Αυτό το μικρό "ράγισμα" μου έχει τύχει κι εμένα σε ένα-δύο από τα τελευταία τεύχη που έχω αγοράσει...! :(

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  399
  • Content Count:  4313
  • Reputation:   34197
  • Achievement Points:  4437
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #87 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (απ΄την κτηνίατρο του forum :imac:)

tn_MIKYMAOUSE_0087.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

 

Ιστορίες.

"Το παράξενο πορτραίτο."

Η τέχνη της ζωγραφικής είναι λίγο αλμυρή για την τσέπη του Σκρουτζ.

Εώς πάρα πολύ βασικά αλλά αυτο που καίει τον φίλτατο κροίσο είναι η υπογραφή του συμβολαίου με τον Μακ Ντόλαρ. Ο συνάδελφος του Σκρουτζ μόνο εκεί δεν έχει το μυαλό του. Το μάτι του περιστρέφεται στους άδειους τοίχους του Θησαυροφυλακίου. Λέει λοιπόν στο παπί από την Σκωτία ότι θα ταίριαζε ένα πορτραίτο του στον τοίχο πίσω από το γραφείο του. Επίσης έχει να του προτείνει και μία πολύ καλή ζωγράφο την διάσημη τεχνοκριτικό Αγνή Πινελιά. Ο Σκρουτζ μόλις ακούει ότι θα πληρώσει μόνο με μία πίτσα δέχεται να χρεωθεί το τηλεφώνημα.

Η Αγνή καταφτάνει με ταξί και αφού δε λέει και τα καλύτερα για το Θησαυροφυλάκιο αρχίζει να ζωγραφίζει το ένα πορτραίτο του Σκρουτζ μετά το άλλο. Μέχρι το κορυφαίο δημιούργημά της που μπαίνει πίσω από το γραφείο του. Μετά την κατάρρευση των μετοχών του ,και του ιδίου, ο Σκρουτζ δέχεται ως δώρο απο την Αγνή πινέλα, μπογιές και μαθήματα. Ένα νέο ειδύλλιο ξεκινά. Να ήταν από μια γωνιά η Τζένη. Ο Παντάξιος όμως ανησυχεί για τη συμπεριφορά του αφεντικού του και φωνάζει τον Ντόναλντ. Του χτυπάει καμπανάκι κινδύνου η πολύ τρυφερή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του και της Αγνής. Επίσης τα νομίσματα στον πίνακα αυξάνονται και κάθε μέρα λείπουν και από δύο σακιά δολλάρια.

Ήρθε η ώρα για κατάστρωση σχεδίου. Ο Ντόναλντ ψωνίζει από το Super Market για τον ίδιο και τον Παντάξιο για να κερδίσουν. χρόνο. Παρακολουθούν το καθημερινό δρομολόγιο ρουτίνα του ταχυδρόμου και του σκουπιδιάρη που ,σημειώστε το, παίρνει δύο τσουβάλια σκουπίδια. Αφου δέχεται το μένος του αφεντικού του ο Παντάξιος ,του πήγε τα ψώνια του Ντόναλντ, ακολουθούν το φορτηγό του Δήμου που είχαν σημειώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του. Έξω από την τράπεζα βλέπουν δύο Μουργόλυκους να το ψάχουν και να το σκάνε με δύο σάκους. Τους ακολουθούνε στο τροχόσπιτό τους (τους περιμένει ο "Χάρηης") και καταφτάνουν οι φίλοι μας με την αστυνομία. Τελικά οι Μουργύλυκοι αποδείχτηκε ότι είχαν πετάξει κατα λάθος και το κλειδί από το τροχόσπιτό τους. Αφού η αστυνομία έβαλε τους φίλους μας να το βρουν εκείνοι έψαξαν και το σκουπιδιάρικο για να γυρίσουν στο Θηασαυροφυλάκιο άπραγοι.

Στο πίνακα υπάρχουν ακόμα περισσότερα νομίσματα και ο Παντάξιος αρχίζει να πιστεύει στην μαγεία. Ο Ντόναλντ πάει να βρει τον Λούντβιχ για να ζητήσει την βοήθειά του. Μαζί ταξιδεύουν στους πρόποδες του Βεζούβιου όπου η Ιταλίδα Μάγισσα το έχει ρίξει στην ζωγραφική. Για να την ξεσκεπάσουν ο  Ντόναλντ ντύνεται Γερμανός τεχνοκριτικός παθιασμένος με τα έργα της Μάτζικας... Μέχρι που χαλάει το αριστούργημά της και αναγκάζεται ,στην κυριολεξία, να το φάει. Γυρίζουν στην Λιμνούπολη  άπραγοι αφού ο Ντόναλντ της έχει σκάσει και χίλια δολλάρια για αποζημίωση.

Ήρθε η ώρα όμως για δραστικές λύσεις και αποφάσεις. Ο Παντάξιος του λέει ότι ο Μακ Ντόλαρ γνώρισε την Αγνή μέσω του Ρόμπαξ και εκείνη ζητούσε επίμονα να γνωρίσει τον Σκρουτζ. Οπότε ο Θείος και ανηψιός τα λένε έξω από τα δόντια με τον τελευταίο να καταλαβαίνει ότι ηρθε η ώρα να τα αποκαλύψει όλα. Η Αγνή των έπεισε για το πόσο προσοδοφόρα είναι η τέχνη και αυτός προχωρούσε σε αγορές έργων εξαφανίζοντας τσουβάλια με δολλάρια τα βράδυα. Λόγω άγχους τα βράδυα δεν είχε ύπνο και ζωγράφιζε νομίσματα στον πίνακα. Επίσης η συμφωνία που τον άκουσε να λέει στο τηλέφωνο στην Αγνή να κλείσει με τον Ρόμπαξ ήταν παγίδα. 
 
Η Αγνή καταφτάνει με πολύ καλά νέα για την επιτυχία της συνάντησής της με τον Τζον. Ο Σκρουτζ περήφανος της δείχνει τις πινελιές που πρόσθεσε στο πορτραίτο του για να αντιμετωπίσει την οργή της. Αντί όμως όμως να καταφτάσουν φορτηγά με χρήμα καταφτάνουν φορτηγά με έργα του γλύπτη Τζεφ Ρακούνς. Ο Σκρουτζ πετρώνει απο το σοκ και ανηψιός και οικόνομος γίνονται λαγοί.



"Η ενέργεια των γιγάντων." 
 

Ο Ινδιάνα Γκουφυ με τον Μίκυ ταξιδεύουν στην Σαρδηνία για να ανακαλύψουν μια αρχαία μορφή ενέργειας με την βοήθεια του αρχαιολόγου Μάριου.

"Τηλεκοντρολ."

Ο Ντόναλντ μπλέκει σε τραγελαφικές καταστάσεις εξαιτία των πολλών τηλεχειριστηρίων του.

 

"Διαστημικά μηνύματα."

Το γραφείο αισθηματικών συμβουλών της Τζένης περνάει σε άλλο επίπεδο όταν πρέπει να ασχοληθεί με εξωγήινα συναισθηματικά προβλήματα.

"Τα πρωτοποριακά σήματα."

Στο σχολείο μια πόλης μαθάινουν για τον διαγωνισμό οδικών σημάτων της Λιμνούπολης. Ο Τιμ συμμετέχει με το δικό του...

Μονοσέλιδη ιστορία.

Είναι δύσκολο να είσαι ο Φάντομ Ντακ: "Η καινούρια στολή."

Μία αίτηση συνδρομής στο Μίκυ Μάους.

Εν κατακλείδι.

Απολαυστικότατη η ιστορία φόρος τιμής στον Ντόριαν Γκρει. Δράση μυστήριο και αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Όμορφοι διάλογοι και χαρακτήρες. Καιρό είχα να διαβάσω μία πολύ καλή ιστορία με τον Ινδιάνα Γκούφυ. Με ουσία και σενάριο να σε κρατάει. Η βουβή ιστορία του Ντόναλντ ενώ κυλουσε στρωτά και με ενδιαφέρον δε μου έκανε το κλικ που μου κάνουν οι αντίστοιχες του Φέθρυ. Η συνάντηση της Τζένης με τους "Άντρες με τα μαύρα" δίνει μία υπέροχη και πολύ χαλαρή ιστορία. Τέλος το τεύχος κλείνει με μια πολύ γλυκιά ιστορία με χιούμορ και όμορφο μήνυμα στο τέλος.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. Τα πρωτοποριακά σήματα."
2.
Η ενέργεια των γιγάντων."
3. Το παράξενο πορτραίτο."
4. Διαστημικά μηνύματα."
5. "Τηλεκοντρόλ."

8.5/10!!!

Υγ.: Μαρία και Γιάννη τι εννοείτε με τους όρους "σκίσμο" και "ράγισμα;" :thinking: Το μόνο που παρατήρησα στο δικό μου αντίτυπο είναι η διαφορά που υπάρχει στο κενό κάτω από το κεφαλάκι του Μίκυ με το νούμερο της σελίδας. Σε άλλη μικρότερο, σε άλλη μεγαλύτερο και σε άλλη ανύπαρκτο!!!       

Επεξεργασία από Donald Fauntleroy Duck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30580
  • Group:  Members
  • Topic Count:  45
  • Content Count:  1831
  • Reputation:   13184
  • Achievement Points:  1942
  • Days Won:  7
  • With Us For:  3440 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

[...]

 

Το οποίο σαν σελίδα έχει σκίσιμο.... :wall: άγνωστο γιατί...

 

 

Μου έτυχαν κι εμένα δύο τεύχη με μεγάλα σκισίματα σε εσωτερικές σελίδες - σε ένα Ντόναλντ και σε ένα ΜΜ. Στο ΜΜ υπήρχαν πανομοιότυπα σκισίματα σε διάφορες σελίδες, τα οποία όλως περιέργως δεν εκτείνονταν μέχρι την άκρια της σελίδας. Βάσει τούτου και παρατηρώντας τα σημεία των σκισιμάτων, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο τυπογραφείο κατά την κοπή του χαρτιού των σελίδων.

 

Έτσι, πέρασα από τη Στοά του Βιβλίου και ζήτησα να μου τα ανταλλάξουν με καινούρια (τα οποία έλεγξα ενδελεχώς ώστε να μην έχουν σκισίματα ή άλλα ψεγάδια). Η ευγενική κοπέλα στη ρεσεψιόν της Καθημερινής ικανοποίησε αμέσως την ιδιοτροπία μου χαμογελώντας.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12990
  • Reputation:   95178
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Υγ.: Μαρία και Γιάννη τι εννοείτε με τους όρους "σκίσμο" και "ράγισμα;" :thinking: Το μόνο που παρατήρησα στο δικό μου αντίτυπο είναι η διαφορά που υπάρχει στο κενό κάτω από το κεφαλάκι του Μίκυ με το νούμερο της σελίδας. Σε άλλη μικρότερο, σε άλλη μεγαλύτερο και σε άλλη ανύπαρκτο!!!       

 

Στα δύο τελευταία (νομίζω) τεύχη που έχω αγοράσει,στις ενδιάμεσες σελίδες υπάρχει ένα μικρό κόψιμο σε μία - δύο σελίδες το οποίο δεν ξεκινάει από το επάνω μέρος αλλά κάπου στην μέση και δεν είναι κομμένο με κάποιο κοφτάκι αλλά είναι σαν κάποιος να το έχει τραβήξει ελαφριά και να το έχει σχίσει...!Δεν μπορώ να στο περιγράψω καλύτερα...!Θα φέρω ένα τεύχος στην Λέσχη για να στο δείξω...! :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29562
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  548
  • Reputation:   3235
  • Achievement Points:  556
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3892 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

πολύ κακό τεύχος το 87....οι δύο πρώτες ιστορίες διαβάζονται ευχάριστα, αλλά δεν τους βάζω πάνω από 6. Οι υπόλοιπες κάτω του μετρίου. Θα μπει στη ντουλάπα και δε θα ξανανοιχτεί ποτέ....5/10 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12990
  • Reputation:   95178
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Το "Παράξενο πορτραίτο" ήταν μία πολύ αξιόλογη ιστορία με πρωταγωνιστή τον θείο Σκρουτζ και με μερικούς γνωστούς χαρακτήρες σε guest ρόλους...!Το σενάριό της ήταν,όπως εύστοχα αναφέρεται μέσα στην ιστορία,το "Πορτραίτο του Ντόριαν Γρέυ" στην αντίστροφη εκδοχή του...!Η ροή ήταν στρωτή,με πολλές εκπλήξεις κι ανατροπές...!Σίγουρα το τέλος δεν το περίμενε κανείς...! :yes: Αξιοπρόσεκτη είναι και η αναφορά στην ιστορία "Το μυστήριο του Ταπιόκα ΣΤ'",του τεράστιου Romano Scarpa,στο δεύτερο καρέ της δεύτερης,μόλις,σελίδας (σελ.6 του τεύχους)...!Το σχέδιο όμως δυστυχώς μας τα χάλασε...! :(

 

Άλλη μία εξαιρετική ιστορία,"Η ενέργεια των γιγάντων",του διάσημου αρχαιολόγου και περίπου συνονόματου του συναδέλφού του,Ινδιάνα Τζόουνς...!Αυτή την φορά το σενάριο μάς ταξιδεύει στην Σαρδηνία κι έχει όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει μία αρχαιολογική περιπέτεια που σέβεται τον εαυτό της και τους αναγνώστες...!Μπόλικη δράση,μυστήριο,σωστή "ιστορική" βάση και φυσικά,μία μεγάλη ανακάλυψη στο τέλος...!Η παρουσία του Μίκυ ήταν μεν ευχάριστη,αλλά την βρήκα εντελώς περιττή...!Το σχέδιο ήταν πολύ καλό...!

 

Το "Τηλεκοντρόλ" πρόκειται για μία ολιγοσέλιδη "μουγκή" ιστορία με πρωταγωνιστή,ποιον άλλο,την γκαντεμιά με ράμφος που ακούει στο όνομα Ντόναλντ...! :P Το σενάριό της περιγράφει με ειρωνικό και υπερβολικό τρόπο την σύγχρονη τεχνολογία και την τάση της εποχής προς τις τηλεχειριζόμενες ηλεκτρονικές συσκευές...!Σαν ιστορία δεν είχε κάτι ιδιαίτερο,αλλά σου αφήνει ένα χαμόγελο στο τέλος...!Το σχέδιο δεν μ'εντυπωσίασε...!

 

Κι από την ιστορία "Διαστημικά μηνύματα" δεν έχω παράπονο...!Πρόκειται για μία μέτρια,αλλά διασκεδαστική ιστορία με πρωταγωνίστρια την αιωνίως ερωτευμένη Τζένυ,η οποία εδώ δεν έχει τον χαρακτηριστικό ρόλο της "κολλιτσίδας",αλλά είναι μία επαγγελματίας στον χώρο των αισθηματικών και η οποία χειρίστηκε την υπόθεση που της ανατέθηκε με αριστοτεχνικό τρόπο...!Η ύπαρξη εξωγήινων κάνει το σενάριο ενδιαφέρον,ενώ οι ειδικοί πράκτορες Τιμ και Τομ δίνουν μία χιουμοριστική ατμόσφαιρα...!Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό...!

 

Κι ερχόμαστε στα "Πρωτοποριακά σήματα",την κεντρική ιστορία του τεύχους,που για έναν περίεργο λόγο έχει μπει τελευταία...!Το σενάριό της είναι ανάλαφρο,χωρίς κάτι αξιοσημείωτο,με εξαίρεση φυσικά τα όμορφα μηνύματα αγάπης που περνάει...!Κατά τα άλλα επιστρατεύει αρκετούς χαρακτήρες της Λιμνούπολης και διαθέτει μικρές δόσεις χιουμοριστικών σκηνών...!Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε,αλλά την βρήκα περισσότερο παιδική για τα γούστα μου...!Το σχέδιο ήταν χαριτωμένο...!

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10466
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  265
  • Content Count:  3512
  • Reputation:   36528
  • Achievement Points:  3528
  • Days Won:  88
  • With Us For:  5419 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πάλι με χρόνια και καιρούς

Πάλι του Βασιλέα θα είναι...

...οι σαρώσεις.

(Είναι καιρός να ανακόπει η φόρα του Γεωργίου του Λεωνιδίου του Α΄)

 Τεύχος 88 

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12990
  • Reputation:   95178
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Την ιστορία "Αποστολή στον Α.Σ.Σ.Ο." την διάβασα δύο φορές γιατί στην πρώτη με πήρε ο ύπνος,όχι γιατί με νύσταξε αλλά γιατί ήμουν κουρασμένος...! :P Χαριτωμένη ιστορία,το σενάριο της οποίας διακωμωδεί τα φιλμ με κατασκόπους καθώς και τον James Bond...!Αρκετά καρέ είχαν πετυχημένες ατάκες,ενώ η ροή είχε γρήγορους ρυθμούς κι ανθρωποκυνηγητό (αν μπορούμε να το πούμε έτσι :P)...!Το τέλος το βρήκα έξυπνο,μιας και ξεφεύγει από τα γνωστά κλισέ,με τον Μίκυ να εξιχνιάζει το μυστήριο...!Casty...! :respect: Το σχέδιο ήταν πολύ καλό...!

 

Η "Επιχείρηση γκίνια" πρόκειται για μία ιστορία με μεγάλη δόση επιστημονικής φαντασίας...!Παρόμοιο σενάριο έχουμε διαβάσει πολλές φορές,δηλαδή τον Γκαστόνε να χάνει ξαφνικά την περίφημη τύχη του,αλλά εδώ έχουμε πιο Sci-Fi καταστάσεις...!Θετικό ήταν και το γεγονός ότι ο,κατά τ'άλλα,αντιπαθής ήρωας είχε την αμέριστη βοήθεια του,αντίζηλου του,Ντόναλντ και των τριών ανιψιών του...!Στο τελευταίο καρέ βλέπουμε κάτι σπάνιο,όσον αφορά στις σχέσεις των δύο εξαδέλφων...! :best: Το σχέδιο ήταν από τα χειρότερα που έχω δει...! :( Λες και το ζωγράφισε πεντάχρονο (κι ατάλαντο)...! :P

 

Καιρό είχαμε να δούμε το αντίπαλο δέος του Ηρακλή Πουαρό,τον Χάρυ Βδέλα,στο περιοδικό...! :P Η ιστορία "Επικίνδυνες ηχογραφήσεις" χαρακτηρίζεται από πολύ χιούμορ κι έξυπνες παρεξηγήσεις...!Ο Χάρυ κι ο Ντόναλντ είναι το δίδυμο που σκοτώνει...!Τα ευτράπελα ξεκινάνε από την δεύτερη,μόλις,σελίδα και δεν τελειώνουν μέχρι το τελευταίο καρέ...!Εντόπισα κι ένα λαθάκι...!

 

 

Στην σελίδα 81 ο Ντόναλντ λέει ότι βρίσκεται στην οδό Σκότους,ενώ η πινακίδα γράφει "Οδός Καταχνιάς"...!

 

 

Το σχέδιο θα το ήθελα καλύτερο...!

 

Ο τίτλος της ιστορίας "Το μυστήριο του στοιχειωμένου σπιτιού" μου θύμισε την παιδική σειρά μυστηρίου "Οι τρεις ντετέκτιβ"...! :P Το σενάριο το περίμενα πολλά υποσχόμενο,αλλά τελικά ήταν αρκετά απλό,χωρίς όμως να μην μου αρέσει...!Ίσως αν είχε περισσότερες σελίδες στην διάθεσή της να έδειχνε καλύτερα...!Η λύση του μυστηρίου ήταν προβλέψιμη αλλά η ιστορία κλείνει με κωμικό τρόπο...!Το σχέδιο το βρήκα καλό...!

 

Η "Λύση light" ήταν μία κλασική ιστορία με τον Σκρουτζ να εκμεταλλεύεται τους πάντες και τα πάντα (και πιο πολύ τον Κύρο) για να αυξήσει την περιουσία του και γι'άλλη μία φορά έχουμε τους Λιμνουπολίτες ως πειραματόζωα...!Το σενάριο το βρήκα μέτριο και από την μέση και μετά,παρατραβηγμένο,αλλά στο τέλος έβγαλα το καπέλο στον θείο Σκρουτζ για την επικερδή συμφωνία που κατάφερε να κλείσει...! :respect: Το σχέδιο μου άρεσε περισσότερο από το σενάριο...!

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10466
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  265
  • Content Count:  3512
  • Reputation:   36528
  • Achievement Points:  3528
  • Days Won:  88
  • With Us For:  5419 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

....νοσταλγώ τις εποχές που τα καινούρια τεύχη τα ανέβαζε ο Βασιλέας

 

 

Νοσταλγώντας και εγώ το Βασιλέα

Ωστε υπάρχουν ακόμα Βασιλόφρονες.Νοσταλγοί της Βασιλείας,με τιμά ιδιαιτέρως το ότι σας έλειψα.

Τευχος νουμερο 89  

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

 Το επόμενο με τιτλο <<ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ>>

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  399
  • Content Count:  4313
  • Reputation:   34197
  • Achievement Points:  4437
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ατυχείς συγκυρίες ανάγκασαν την παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμον #88 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους να γίνει σήμερις...

Ανακόπτοντας την φόρα του Βασιλέα Γεωργίου του Α' ο Βασιλιάς Καρνάβαλος ανεβάζει αυτό εδώ το όμορφο εξώφυλλο

tn_MIKYMAOUSE_0088.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche)  :yahoo: 

Ιστορίες.

"Αποστολή στον Άσσο."

Ο Μίκυ με τον Επιθεωρητή Ο' Χάρα έχουν πάει να πάρουν τον Γκούφυ από το σπίτι του.

Ή καλύτερα να πούμε τον μυστικό πράκτορα Γκούφυ; Κατευθύνονται οδικώς στον Α.Σ.Σ.Ο. (Άκρως Συνωμοτικός Συνομοσπονδιακός Οργανισμός). Εκεί συναντάνε στην ρεσεψιόν η "92" για να τους πει ότι ο "Ένα" τους περιμένει. Ο Γκούφυ εξήρε την εμπιστοσύνη τους χωρίς να υπολογίζει τις κάμερες και τα άλλα μέτρα ασφαλείας. Ο "Ένα" τους υποδέχεται παρέα με τους "2", "3", "4", και "6" (ο "5" πήρε σύνταξη). Ο "Ένα" τους ζητάει να μεταφέρουν μία βαλίτσα χωρίς να την ανοίξουν.

Εμπιστεύεται μόνο αυτούς γιατι υποπτεύται ότι υπάρχει Τυφλοπόντικας στην Υπηρεσία. Ο Μίκυ δεν αντιστέκεται στην γοητεία του περιεχομένου τις βαλίτσας αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με ποικίλες κάνες. οπότε προτιμάει να μείνει με την απορία (και με την ζωή του). Οι φίλοι μας φεύγουν από τον Α.Σ.Σ.Ο. υπό την παρακολούθηση του Μαύρου Πητ και τις εγγυήσεις του Επιθεωρητή για την ικανότητά τους. Παρ' όλο που ξέχασαν την βαλίτσα... Στον δρόμο για το "Άστρο Σίτυ" τα αξεσουάρ του Μυστικού πράκτωρα (ο Θεός να τον κάνει) Γκούφυ δημιουργούν διάφορα ευτράπελα. Όλα αυτά μέχρι να περάσει από δίπλα του ένα αμάξι "υπεράνω υποψίας." Και ο Μαύρος Πητ κάτω από την μύτη τους ώστε να τους ρίξει λάδια στον δρόμο.

Αλλά δε του έφτανε να τους βγάλει από τον δρόμο. Συνέχισε να τους κυνηγά και εκτός οδικού δικτύου αλλά ο χάρτης του Γκούφυ του έκρυψε τον ήλιο. Οι φίλοι μας αποφάσισαν να συνεχίσουν με το τρένο. Το ίδιο και ο Μαύρος Πητ που κατά την επιβίβασή του αποφασίζει να γίνει ελεγκτής στην θέση του ελεγκτή αλλά όχι με ειρηνικό τρόπο. Οπότε η καταδίωξη των φίλων μας συνεχίζεται και εντός του συρμού. Για να συνεχιστεί και εκτός του συρμού με τον Γκούφυ να μεταφέρει τον Μίκυ χάρη στα ενσωματωμένα πατίνια του ώστε να καταλήξουν μετά από μία τρελλή καταδίωξη σε μια λιμνούλα και στα χέρια του Σερίφη υπό τις κατηγορίες του Μαύρου Πητ ότι του έκλεψαν την βαλίτσα. Αλλά ένα αξεσουάρ του Γκούφυ λούζει τον Σερίφη με πορτοκαλάδα και καταφέρνουν να του ξεφύγουν.

Νοικιάζουν μία μοτοσυκλέτα με καλάθι για να χωριστούν σε μία διασταύρωση υπό την καταδίωξη του "Σερίφη" Μαύρου Πητ. Πολυτάλαντος ο τύπος. Ο Γκούφυ με την μοτοσυκλέτα αριστερά και ο Μίκυ στο καλάθι της δεξιά. Καρφώνεται σε έναν βράχο και "συλλαμβάνεται." Καταφτάνει και ο Γκούφυ που πιστεύοντας στον λόγο του "Σερίφη" του δίνει την βαλίτσα. Φυσικά γίνεται καπνός και οι φίλοι μας βρίσκονται δεμένοι σε μία ταμπέλα καρφωμένη στην "Έρημο της κάψας." Ο Γκούφυ αποφασίζει να μασήσει μία τσίχλα του προγόνου του. Που είναι βόμβα εν τέλει που τους οδηγεί στην σωτηρία χάρη στην οξυδέρκεια του Μίκυ.

Φεύγοντας με την μηχανή ο Γκούφυ τον ενημερώνει ότι είχε βάλει πομπό στν βαλίτσα και βγάζουν εκτός μάχης τον Πητ ακριβώς την στιγμή που την άνοιγε. Παράλληλα καταφτάνουν και ο Σερίφης (δεν έχει άλλα ρούχα; ) μαζί με τον βοηθό του. Πιστοποιείται η εγκυρότητα των φίλων μας και ο Πητ καταλήγει για άλλη μία φορά στο φρέσκο. Οι φίλο" μας φτάνουν στο Κέντρο Ερευνών του Άστρο Σίτυ και ζητούν διευκρινήσεις αναφέροντας την καταδίωξή τους από τον Μαύρο Πητ. Ο Μίκυ του λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα και απαιτεί εξηγήσεις από τον "Ένα". Τις υποψίες του ενισχύουν και άλλοι πράκτορες που εμφανίζονται και αυτοί με βαλίτσες. Ο "Ένα" αναγκάζεται να πει την αλήθεια.

Ανακοίνωσε μέσω συνδιάσκεψης στους τέσσερις υπαρχηγούς του ότι ο Μίκυ και ο Γκούφυ έχουν την βαλίτσα και μετά τους συνάντησε ξεχωριστά και είπε στον καθένα διαφορετικά πράγματα. Υποψιαζόταν κάποιον από τους τέσσερις υπαρχηγούς τους και έπρεπε να τους ρίξει δόλωμα. Ξαφνικά ανακοινώνεται η εξολόθρευση του "Κόκκινου" και ο "Δύο" αναγκάζεται να ομολογήσει υπό πίεση την μεγάλη χρηματική προσφορά που είχε από ξένο κράτος για την βαλίτσα. Οι φίλοι μας μαθαίνουν από τον "Ένα" ότι το μυστικό ήταν η ίδια η βαλίτσα εξαιτίας τους επαναστατικού υλικού από το οποίο ήταν φτιαγμένη. Ο "Δύο" συλλαμβάνεται και οι φίλοι μας παραλύουν χάρη σε ένα ακόμα αξεσουαρ του Γκούφυ...



  
 "Επιχείρηση γκίνια."

Η τύχη του Γκαστόνε πάει περίπατο και ο Ντόναλντ με τα ανήψια του τον βοηθούν να την ανακτήσει μέσα από περιπέτειες τρίτου τύπου.

"Επικύνδινες ηχογραφήσεις."

Το ασυγράτητο αστυνομικό δαιμόνιο του Χάρρυ βγάζει εκτός μάχης τον Ντόναλντ που βοηθάει στην συγκέντρωση γνώσης για την μετανάστευση των πτηνών. Όμως δε καταγράφηκαν μόνο κελαιδίσματα.

"Το μυστήριο του στοιχειωμένου σπιτιού."

Ο Πασχάλης χάνει το τελευταίο λεωφορείο που περνάει από το αγρόκτημα της Ελβίρας. Ο Σερίφης του προτείνει να κοιμηθεί στο σπίτι του θείου του που είναι άδειο. Είναι όμως;

"Η λύση light."

Ο Σκρούτζ ρίχνει στην αγορά ,με την βοήθεια του Κύρου, μία ζώνη που φέρνει επανάσταση ,εκτός από το αδυνάτισμα, και σε πολλούς άλλους τομείς.

Μονοσέλιδη ιστορία.

Η ζωή στο θησαυροφυλάκιο: "Το ξυπνητήρι."

Μια αίτηση συνδρομής στο Μίκυ Μάους και μερικά ανεκδοτάκια.

Εν κατακλείδι.

Αρκετά χιουμοριστική και γεμάτη δράση η κατασκοπική περιπέτεια των Μίκυ και Γκούφυ. Η σωστή δοσολογία έφερε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Η γκίνια του Γκαστόνε ευτράπελη και ενδιαφέρουσα με το σχέδιο... ασχολίαστο.. Το αστυνομικό δαιμόνιο του Χάρρυ τον οδηγεί παρέα με τον Ντόναλντ σε έρευνα και παρεξηγήσεις. Ευχάριστη και στρωτή η ροή της. Η μίνι μεταφυσική περιπέτεια του Πασχάλη είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Τέλος ο φιλοχρήματος Σκρουτζ μας δίνει μία όμορφη καταναλωτική περιπέτεια.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Αποστολή στον Άσσο"
2. "Η λύση light."
3. "Επικίνδυνες ηχογραφήσεις."
4. "Το μυστήριο του στοιχειωμένου σπιτιού."
5. "Επιχείρηση γκίνια."

7.9/10!!!

Μενίγ ο αποκριάτικος.

Επεξεργασία από Donald Fauntleroy Duck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  399
  • Content Count:  4313
  • Reputation:   34197
  • Achievement Points:  4437
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Με λιγότερη καθυστέρηση από το προηγούμενο τεύχος γίνεται η παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #89 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους. 

Το ανέβασε... Η μοναρχία Του!!!

tn_MIKYMAOUSE_0089.jpg 

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche)  :yahoo:
 

Ιστορίες.

"Ρέηντζερ εν δρασει."

Σε ένα ήσυχο αγρόκτημα κοντά στην Νεβάδα

μία ευτραφής κυρία "γκρινιάζει" για τις δουλειές που έχει να κάνει στο αγρόκτημά της. Μέχρι που εμφανίζεται η τρομακτικότερη των απειλών. Ο φοβερός Μαύρος Καβαλάρης μέσα από τα φοβερότερα στοιχεία της φύσης που τα ελένχει απόλυτα. Η τρομαγμένη γαιοκτήμων πρέπει να βρει άμεσα πενήντα χιλιάδες (50.000) δολλάρια για να μη δει το αγρόκτημά στάχτη και μπούρμπερη. Τι θα κάνει η δύστυχη; Πάντως δε θα υποκύψει σε έναν στυγνό εκβιασμό.Πάει και τα λέει όλα στον Μακ Μοντάνα. Βασικά τα καταλαβαίνει όλα από τα λεγόμενά της. Ακόμα και να είχε τα λεφτά δε θα του τα έδινε. Με σθένος αποφασίζει να απευθυνθεί στο νόμο.

Που στην περίπτωσή μας συνοψίζεται στο πρόσωπα του του Μπα-Μπαμ Τεξ και των συναδέλφων του του Ντον Κάρσον και του Κυρίου Τίγρη. Η Κυρία Πατ (η ευτραφούλα που λέγαμε) τους υποδέχεται περιχαρής. Οι τρεις ήρωές μας κάνουν περιπολία στις γύρω ερημικές περιοχές. Αποφεύγουν έναν βράχο για να βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή του Μαύρου Καβαλάρη. Ο Τεξ όμως δε πτοείται και τον κυνηγάει ανελέητα. Μέχρι να εξαφανιστεί μυστηριωδώς μέσα σε μια έκρηξη και η τριάδα μας να πέσει στην παγίδα του Μαύρου Καβαλάρη. Σε μία έφιππη επίθεση ντόπιων Ινδιάνων.

Οι φίλοι μας καλυμμένοι από βράχους δίνουν την υπέρτατη μάχη με τα "Βρεγμένα Ράμφη" που όμως υπερτερούν αριθμητικά. Μία έξυπνη κίνηαη του Τεξ όμως τους κλείνει την πρόσβαση στο φαράγγι και οι φίλοι μας ξεφεύγουν. Γυρνόντας στη πόλη ο αχυρώνας της Κυρίας Πατ έχει γίνει κάρβουνο. Η ίδια και τα ζώα της σώθηκαν ευτυχώς. Ο Μοντάνα τους ανεφέρει την φαντασμαγορική είσοδο του Μαύρου Καβαλάρη. Η Κυρία Πατ θέλει να πληρώσει αλλά θα αναγκαστεί να πουλήσει το κτήμα της. Ο Μοντάνα προσφέρεται να το αγοράσει εκείνος αλλά ο Τεξ αρνείται. Κάποια λύση θα βρεθεί.

Μια γκαζόζα ξεδιψάει και ανοίγει το μυαλό. Αλλά οι φίλοι μας φεύγοντας από το σάλουν δέχονται την εκρηκτική εμφάνιση του Μαύρου Καβαλάρη. Οι φίλοι μας περνούν στην αντεπίθεση αλλά η κάλυψη του Τεξ από τους φίλους του δε τον βοηθάει να βγάλει εκτός μάχης τον "υπερφυσικό" εχθρό. Η μάχη συνεχίζεται μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο όπου μετά από μία σύντομη μάχη αποκάλυπτεται το πρόσωπο του Μαύρου Καβαλάρη που καταφέρνει να τραπεί σε φυγή. Πίσω στο αγρόκτημα της Κυρίας Πατ αποκαλύπτεται ,κατα την επίσκεψή του, ότι ο Μοντάνα και ο Μαύρος Καβαλάρης είναι το ίδιο πρόσωπο. Αλλιώς πως ήξερε ο Μοντάνα ποιό είναι το όπλο του Μαύρου Καβαλάρη;

Έφτασε η ώρα για την τελική μάχη και την σύλλυψη του Μαύρου Καβαλάρη και τους φίλους μας σαν άλλος Λούκυ Λουκ να αναχωρούν στο ηλιοβασίλεμα υπό τις ευχαριστίες της Κυρίας Πατ.



"Το παλιό χρέος."

Ο Σκρουτζ ενώ κολυμπάει στην πισίνα του ανακαλύπτει έναι παλιό χρέος του που δε το έχει ξοφλήσει. Οπότε ταξιδεύει στα μέρη που έβγαλε το πρώτο του χρυσάφι για να το εξοφλήσει και να βοηθήσει και έναμ παλιό του φίλο.

"Σχολείο χωρίς Δασκάλα (Α' μέρος).

Ένας τυφώνας χτυπάει το Χηνοχώρι και το Παπιοχώρι φιλοξενεί τους μαθητές του και τον Δάσκαλό τος τον Μακ Μπούκλα. Ο τελευταίος δεν έχει και τις καλύτερες των διαθέσων και το πρώτο του θύμα είναι η Δεσποινίς Καλλιγραφία. Τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση.

"Σχολείο χωρίς Δασκάλα (Β' μέρος).

Οι ραδιουργίες του Μακ Μπούκλα συνεχίζονται. Τώρα θέλει να γίνει Διευθυντής στην  θέση του Διευθυντή. Θα καταφέρουν τα παιδιά να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους;

Μία αίτηση συνδρομής στο Μίκυ Μάους.

Εν κατακλείδι.

Πραγματικά χρειάζεται ιώβεια υπομονή για να γράψεις περίληψη για περιπέτεια με τον Μπαμ-Μπαμ. Πέραν από κάποιες ικανότητες του που εκπλήσσουν η ιστορία δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει. Ο Κύρος και ο Ντόναλντ εντελώς διακοσμητικοί. Το σενάριό της δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά... Αλλά!!! Η επιστροφή του Σκρουτζ στα παλιά του λημέρια έχει έναν αέρα νοσταλγίας και δίνει και μαθήματα ήθους. Βέβαια σε εμάς τους παλαίμαχους δε μας εκπλήσει ο χαρακτήρας και το ήθος του Μακ Ντακ. Το τεύχος κλείνει με μία χορταστικότατη και απολαυστικότατη περιπέτεια του Τζούνιορ και τον φίλων του που σε κάνει να αναρρωτιέσαι ποιοί επιλέγουν την σειρά ιστοριών στο κάθε τεύχος.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Σχολείο χωρίς Δασκάλα" (Α' και Β' μέρος).
2. "Το παλιό χρεός."
3. "Ρέηντζερ εν δράσει."

7.5/10!!! ( Ο Μπαμ-Μπαμ ρίχνει πολύ την βαθμολογία. Δε κάνει για πρωταγωνιστής. :( )

Υ.γ.: Ποιό το νόημα να διαφημίζουν δύο φορές το επόμενο Μίκυ Μάους; :thinking: ( :P)

Μενίγ ο Αποκριάτικος.            

Επεξεργασία από Donald Fauntleroy Duck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12990
  • Reputation:   95178
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Η ιστορία "Ρέηντζερ εν δράση" πρόκειται για μία πρώτης τάξης γουέστερν,το σενάριο της οποίας περιλαμβάνει τα πάντα...!Έτσι λοιπόν βλέπουμε έναν μυστήριο και "μεταφυσικό" κακό,απροστάτευτες γυναίκες-ιδιοκτήτριες ράντζου,μάχες με πυροβολισμούς κι ένα τέλος όπου το δίκιο θριαμβεύει...!Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καλό καουμπόικο (εκτός ίσως από τον "μεταφυσικό κακό)...? :P Αν και είμαι προσκείμενος στο σύμπαν των παπιών,σε αυτή την ιστορία θα προτιμούσα να έβλεπα τον Μίκυ και την παρέα του (τον Γκούφυ και ίσως τον Οράτιο) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους...!Ο Μπαμ Μπαμ με χάλασε λίγο...! :( Να κάνω και δύο ερωτήσεις...?Α) Από την στιγμή που ο Ντόναλντ κι ο Κύρος απλά συμμετέχουν και βοηθούν τον φίλο τους στην νέα του δουλειά,γιατί έχουν αλλάξει εμφάνιση κι ο ένας έχει ξανθό γενάκι ενώ ο άλλος έχει μακρυά ξανθά μαλλιά...? :thinking: Β) Ο κακός δεν μοιάζει με τον Thanos...? :D Το σχέδιο το βρήκα μέτριο...!

 

Η σύντομη ιστορία "Το παλιό χρέος" μας υπενθυμίζει γιατί αγαπάμε τόσο τον γερο-τσιγκούνη θείο Σκρουτζ...!Γιατί κάπου βαθιά μέσα του κρύβει απίστευτη καλοσύνη...!Πάνω απ'όλα όμως είναι δίκαιος και φυσικά,όσο σπαγγοραμένος και να είναι,πάντα προτίθεται να πληρώσει τα χρέη του...!Μέσα στο σενάριο βλέπουμε το Κλοντάικ του σήμερα και πέρνουμε αρκετές πληροφορίες για την εποχή που ο ήρωάς μας ήταν εκεί και ξεκινούσε την περιπέτειά του...!Ωραία και καλογραμμένη υπόθεση με συγκινητική κατάληξη...!Το σχέδιο,όμως δεν μου άρεσε τόσο...!Στο τελευταίο καρέ της σελίδας 41,στο παλιό Κλοντάικ κάπου πήρε το μάτι μου τον Γκούφυ ή κάποιον,εξίσου ατσούμπαλο,πρόγονό του...! :D

 

Κι ερχόμαστε στο "Σχολείο χωρίς δασκάλα"...!Καιρό είχα να απολαύσω τόσο καλή ιστορία,όχι μόνο με τον Τζούνιορ,αλλά γενικότερα...! :yes: Είχε πολλές σελίδες στην διάθεσή της και η υπόθεσή της ήταν εξαιρετική...!Υπήρχαν πολλές σκηνές που ξέφυγαν από αυτές που συνήθως βλέπουμε στο Παπιοχώρι,με αρκετούς θεωρητικά δεύτερους χαρακτήρες να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο...!Γενικά η ροή είχε "ενήλικη" χροιά,μέσα στην παιδική αφέλεια...!Επίσης δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το όμορφο χιούμορ,που συνήθως χαρακτηρίζει τις ιστορίες του Τζούνιορ κι εδώ υπήρχε σε μεγάλο βαθμό...!Ευχάριστη,λοιπόν,ιστορία που με κράτησε μέχρι την τελευταία,γλυκιά και γεμάτη συναισθήματα,σελίδα...!Το σχέδιο το βρήκα καλό,αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερο...!Νομίζω ότι το άξιζε...!

 

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30213
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  18
  • Content Count:  2379
  • Reputation:   12801
  • Achievement Points:  2379
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3592 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Να κάνω και δύο ερωτήσεις...?Α) Από την στιγμή που ο Ντόναλντ κι ο Κύρος απλά συμμετέχουν και βοηθούν τον φίλο τους στην νέα του δουλειά,γιατί έχουν αλλάξει εμφάνιση κι ο ένας έχει ξανθό γενάκι ενώ ο άλλος έχει μακρυά ξανθά μαλλιά...? 

 

Γιατι ειναι παρωδια του Tex Willer

tex_gang_499.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12990
  • Reputation:   95178
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4657 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Γιατι ειναι παρωδια του Tex Willer

 

 

Ναι,σίγουρα αυτό ήθελαν να διακωμωδήσουν οι δημιουργοί...!Μπορούσαν όμως να χτίσουν μία ατμόσφαιρα εποχής με τους χαρακτήρες να προϋπάρχουν,να είναι μοναδικοί και να μην είναι οι κλασικοί χαρακτήρες (πχ Ντόναλντ και Κύρος) που απλά έφυγαν από την Λιμνούπολη και πήγαν στην Άγρια Δύση για μία αγγαρεία...!

 

Δεν εκφράστηκα καλά,αλλά ελπίζω να έγινα κατανοητός...! :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10466
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  265
  • Content Count:  3512
  • Reputation:   36528
  • Achievement Points:  3528
  • Days Won:  88
  • With Us For:  5419 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

  Τεύχος ολόφρεσκο που σπαρταράει το νο 90.Και εμεις θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να λύσουμε το <<ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΑΝΤΟΜΙΑ>> την επόμενη παρασκευή στις 11/3.

  ΚΑΛΗ  :Book:  :Book: ΑΝΑΓΝΩΣΗ 

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25448
  • Group:  Members
  • Topic Count:  399
  • Content Count:  4313
  • Reputation:   34197
  • Achievement Points:  4437
  • Days Won:  8
  • With Us For:  4321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #90 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο ( Από τον υπέρτατο Βασιλιά Καρνάβαλο...)

tn_MIKYMAOUSE_0090.jpg

 

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche)  :yahoo: 

Ιστορίες.

"Οικογενειακό ζήτημα με μελιτζάνες."

Πολλά χρόνια πίσω.

Όταν λέμε πολλά το εννοούμε. Ο Τζιμ ο Τρομερός (παιδάκι και το ίδιο  Τρομερός) παρέα με τον Τσιμπούρη (κουτάβι και με το ίδιο χιούμορ) παίρνουν μέρος στην οικογενειακή συγκέντρωση υπό το μεθυστικό άρωμα της... μελιτζάνας. Επειδή μιλάμε για πολύ μεγάλο σόι ο Τζιμ δυσκολεύεται να θυμάται όλα τα ονόματα. Αυτό το φέρνει σε κόντρα με μία από τις μεγαλύτερες συγγενείς του και τον οδηγεί στην απομόνωσή του παρέα με τον Τσιμπούρη. Μακριά από την Τζιν όμως. Επιστροφή στο σήμερα που πηγαίνουν να τον επισκεφτούν ο Ντόναλντ με την Νταίζυ. Η δεύτερη θέλει συνταγές με βάση την μελιτζάνα.

Η υποδοχή δεν είναι η αναμενόμενη. Τρομοκρατημένος Τρομερός κάτι ψελλίζει για οικογενειακή συγκέντρωση με Θείους, Θείες και τα σχετικά. Οι σπουδαίες συνταγές τις οικογένειας είναι οικογενειακό μυστικό όμως. Συμφωνούνε όμως σε ανταλλαγή με εντατικά μαθήματα εκμάθησης συγγενών. Το οικογενειακό δέντρο ξετυλλίγεται και η ολονυκτία ξεκινάει. Αν και ο Τσιμπούρης φαίνεται να τους ξέρει καλύτερα από το αφεντικό του. Τι παίζει με την  Τζιν όμως; Εν τέλει εβρέθει μέθοδος διδασκαλίας και φτάνουμε στο μεγάλο καρέ όπου η έλευση των βαρβάρων (συγγνώμη συγγενών) είναι γεγονός.

Αλλά το αγαπητό μας ζεύγος δεν ανήκει στην οικογένεια. Μέχρι τώρα. Σας παρουσιάζω με μεγάλη χαρά τον Θείο Κουκούτση και την Θεία Γκιόσα. Από ένα παρακλάδι του δέντρου. Οι συναντήσεις μεταξύ συγγενών είναι άκρως συγκινητικές όπως και των κύνων τους που κινούνται στα γνωστά μοτίβα ( και στην ίδια ράτσα) με τον Τσιμπούρη. Εν τω μεταξύ τα καζάνια έχουν πάρει φωτιά. Επίσης η Τζιν έχει ομορφύνει (αρκετά). Ποιός είναι όμως ο Θείος Κουνάβης;

Αιτία πολύωρου οικογενειακού καβγά και αποχώρησης του Τζιμ που θεωρεί τον εαυτό του άναξιο μέλος της οικογένειας. Προς λύπη της Τζιν. Παράλληλα η Θεία Μαθουσάλα προσπαθεί να κρύψει το βιβλίο των συνταγών σε καλύτερο μέρος υποψιάζοντας τον Θείο Κουκούτση αλλά δέχεται την επίθεση της Θείας Ζουζού που εποφθαλμιά το κέρδος. Της αποσπάει ο Θείος Κουκούτσης το βιβλίο για να τον κατηγορήσει με φωνή στεντόρια ότι το κλέβει. Βγάλατε άκρη;

Σόι εναντίον Θείου Κουκούτση που τρέχει και δε φτάνει για να σωθεί από την Τζιν. Η Θεία Ζουζού πιάνεται με το βιβλίο στα χέρια και όλο το σόι πίσω της. Χάρη στην Θεία Γκιόσα. Οικογένεια ενωμένη ποτέ νικημένη και πάντα αγαπημένη. Τζιμ και Τζιν ανταλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης με τον γνωστό παραδοσιακό οικογενειακό τρόπο.



"Η περιπέτεια του κιλού."

Θείος και ,άτυχος, ανηψιός σε καταδιώξη υπό την σκιά του Πύργου του Άιφελ λόγω της κλοπής του... κιλού. Μάχες αντίπαλων ομάδω και τα παπιά στην μέση.

"Τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα."

 

Ο Ντόναλντ και η Νταίζυ δεν αντέχουν αν δε μιλήσουν κάθε πέντε λεπτά στο τηλέφωνο. Σε σημείο να φέρνουν σε απόγνωση φίλους και συγγενείς.

"Η δαιμονική συγχωρδία."

Ο Ινδιάνα Γκουφυ σε συνεργασία με την Λάρα Μπελ αναζητούν μία παρτιτούρα με μουσική που διεισδύει αρνητικά στο ανθρώπινο μυαλό.

Μονοσέλιδη ιστορία.

Περιπέτειες στο Παπιοχώρι: "Παγωμένη ανάβαση."

Ανέκδοτα και μία αίτηση συνδρομής στο Μίκυ Μάους.

Εν κατακλείδι.

Η οικογενείακη συγκέντρωση του Τζιμ διαβάζεται ευχάριστα και έχει τα γνωστά ευτράπελα. Αν και έχουμε απουσία σεναρίου και θυμίζει περισσότερο συγκέντρωση χιουμοριστικών καρέ γύρω από μία κεντρική ιδέα. Περνάει ευχάριστα η ώρα σου αλλά μέχρι εκεί. Καταδίωξη ειδικού βάρους η δεύτερη ιστορία και ξενάγησης στο Παρίσι. Κάποια σημεία μου έχουν αφήσει ακόμα ερωτηματικά και τα συναισθήματα ανάμεικτα. Ο έρωτας ,και ο βήχας, δε κρύβονται αλλά καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές. Δίνουν όμως μία ευχάριστη τρίτη ιστορία που δε μένει στην μνήμη όμως. Τέλος χορταστικότατη πολυσέλιδη ιστορία με τον Ινδιάνα Γκούφυ να σε κρατά σε αγωνία με συνεχείς ανατροπές.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Η δαιμονική συγχωρδία." (Α' και Β' Μέρος)

2. "Οικογενειακό ζήτημα με μελιτζάνες."  

3. "Η περιπέτεια του κιλού."

4. "Τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα."

8/10!!!

 

Μενίγ ο Αποκριάτικος.       

Επεξεργασία από Donald Fauntleroy Duck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL


×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.