Όλες οι δραστηριότητες
Αυτή η ροή ενημερώνεται αυτόματα
- Today
-
Η ουσία είναι ότι η Anubis σπάνια βγάζει μια συνέχεια ενός κόμικ αν δεν έχει πάει καλά σε πωλήσεις το πρώτο ή αν δεν πρόκειται να βγει κάποια ταινία ή σειρά που να έχει σχέση με την συνέχεια (βλ.The Sandman). Εδώ φαίνεται ότι το The Long Halloween πήγε καλά (πάντα για τα δεδομένα της εκδοτικής) και αποφάσισε να βγάλει και το Dark Victory. Επίσης είναι ακόμα μεγαλύτερη η επιτυχία του The Long Halloween από την Ταναναρίβη, για τον λόγο ότι είναι ένα κόμικ που οι μισοί και περισσότεροι φαν του Batman και της DC το έχουν είδη στην ξενόγλωσση έκδοση, άρα η ελληνική έκδοση απευθύνεται σε ένα μικρότερο (αριθμητικά) κοινό αναγνωστών (αποκλείεται να το ξαναπήραν όλοι αυτοί και στα ελληνικά). Αντίθετα την Ταναναρίβη πόσοι να την έχουν στα Γαλλικά; Και κάτι ακόμα, το Batman στην ουσία πούλησε μέσα σε έναν χρόνο (το 2024), ο Ηλίας μας είπε τον Φεβρουάριο ότι μεταφράζει ένα Batman, άρα η απόφαση πάρθηκε τέλος του 2024 αρχές του 2025, που σημαίνει ότι η Anubis δεν είδε πωλήσεις σε βάθος χρόνων, ήταν μια επιτυχία του 2024.
-
Το διάβασα και αυτό, το stand της Αδαμοπούλου στο Comicdom μου έκανε εντύπωση, μου αρέσουν πολύ τα κόμικς της, αλλά κέρδισε και την προσοχή της κοπέλας μου που δεν διαβάζει κόμικς αλλά ταυτίστηκε αμέσως με τα σκίτσα που είχε. Λόγω του ότι είμαι φαν των διαφόρων σειρών της, πήρα το Πολύ Νορμάλ και μπορώ να πω ότι είναι μια πολύ μεγάλη και χορταστική έκδοση. Μου αρέσει πολύ το χιουμοριστικό σκίτσο που απευθύνεται σε απλές, καθημερινές καταστάσεις που ζούμε όλοι, οπότε το True Story μίλησε κάπως στην ψυχή μου. Ο λόγος είναι ότι και εγώ όταν φτιάχνω memes θέλω να τα ταυτίζω με μια καθημερινή κατάσταση για αυτό και το αστείο ξεκινάει με το "Όταν σου συμβαίνει το τάδε" και το True Story έχει πραγματικά πολύ αστεία στριπάκια με πράγματα που συναντάμε καθημερινά. Τα σκίτσα για τον covid είναι ένα throwback που δύσκολα αποφεύγεις σε δουλειές δημιουργών από την περίοδο 2020-2022 και μου άρεσε και εδώ η προσέγγιση της Αδαμοπούλου, αν και μια από τις πιο δυνατές δουλειές της υπάρχει προς το τέλος και είναι η Ψυχοθεραπεία. Στην Ψυχοθεραπεία καταφέρνει και φιλτράρει την ποπ κουλτούρα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα δείχνοντάς μας πως θα ήταν διάφοροι γνωστοί χαρακτήρες αν αντιμετώπιζαν καταστάσεις αφού είχαν κάνει ψυχοθεραπεία. Επίσης μου άρεσαν γενικά τα σκίτσα που σε βάζουν στην γυναικεία ψυχοσύνθεση. Το Πολύ Νορμάλ είναι αστείο, είναι έξυπνο και απευθύνεται στον άνθρωπο του σήμερα, για αυτό και θα είναι πάντα επίκαιρο και ταυτόχρονα γεμάτο ωραίες ιδέες
- Εχθές
-
832η εβδομάδα - 12 Σεπτεμβρίου 2022 [GULLIVER THE GIANT KITTY - Η ΑΝΟΙΞΗ (ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ)]
nikolas12 δημοσίευσε ένα θέμα στην ενότητα ΤΟ ΣΤΡΙΠ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Από το Gulliver the Giant Kitty του Μιχάλη Διαλυνά! -
Δήμητρα Αδαμοπούλου: Προσπαθώ να μην έχω «είδωλα» [Αναστασοπούλου Γιούλη, oanagnostis.gr, 22/11/2015]
nikolas12 δημοσίευσε ένα θέμα στην ενότητα ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
Η Δήμητρα Αδαμοπούλου είναι η καλλιτέχνης με την οποία θα κλείσουμε τον κύκλο των συνεντεύξεων για το AthensCon. Ραντεβού μετά το διήμερο φεστιβάλ με περισσότερους δημιουργούς και φωτογραφίες στο πλήρες ρεπορτάζ μας από την έκθεση. Δήμητρα, πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με τα κόμικς; Πότε ξεκίνησες να σχεδιάζεις; Ζωγραφίζω πριν καν μάθω να γράφω. Η μητέρα μου λέει ότι κρατούσα το μολύβι κανονικά, όπως οι μεγάλοι, από τριών χρόνων. Τα κόμικς ήταν πάντα μεγάλη μου αγάπη και νομίζω το κίνητρο για να μάθω να διαβάζω! Αργότερα αντέγραφα συνέχεια τα σχέδια για να μάθω να ζωγραφίζω και μετά, γύρω στα είκοσι, αποφάσισα ότι θα μου άρεσε να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το σπορ. Πες μας κάποια παραπάνω λόγια για τη μέχρι τώρα πορεία σου και τι σχεδιάζεις για το μέλλον. Έχω σπουδάσει κόμικς και εικονογράφηση στη σχολή Ορνεράκη και τώρα είμαι στο τελευταίο έτος στην Καλών Τεχνών. Θα ήθελα με κάποιο τρόπο να συνδυάσω αυτά τα δύο στο μέλλον. Έχω εικονογραφήσει παιδικά βιβλία, εξώφυλλα κ.α., ενώ εδω και δύο χρόνια συνεργάζομαι με το socomic.gr. Εκεί μπορείτε να δείτε ένα προσωπικό εβδομαδιαίο στριπ το “True Story”, που είναι κάπως αυτοβιογραφικό με αρκετή δόση χιούμορ, καθώς και το “Dracula” , ένα καθημερινό κόμικ στριπ σε συνεργασία με την φίλη Αλέξια Οθωναίου. Τώρα έχω στα σκαριά ένα κόμικ που εξιστορεί τις περιπέτειες δυο προσφύγων από το Αφγανιστάν όπως τις διηγήθηκαν οι ίδιοι και για το οποίο θα αποκαλύψω λεπτομέρειες εν καιρώ! Ποια είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός στριπ και πως προκύπτει το τελικό αποτέλεσμα το οποίο βλέπουμε στα έντυπα και ψηφιακά μέσα; Ο καθένας έχει διαφορετική μέθοδο, οπότε θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Όσον αφορά στο στριπ, συνήθως έχω διάφορες ιδέες σημειωμένες, οπότε, αν δεν προκύψει κάτι από την επικαιρότητα, διαλέγω μια και προσπαθώ να τη χωρέσω σε λίγα καρεδάκια! Κάνω σχέδιο και μελάνι στο χέρι, και μετά το σκανάρω. Το τελικό σχέδιο αφορά στο χρώμα και στα λόγια που γίνονται στον υπολογιστή. Έχεις κάποιες καλλιτεχνικές αναφορές που επηρεάζουν τη δουλειά σου; Μου αρέσουν πάρα πολλά πράγματα από ποπ κουλτούρα μέχρι ‘υψηλή” τέχνη, από μουσική και λογοτεχνία μέχρι σινεμά, και τα οποία αναμιγνύονται γλυκά στο κεφάλι μου για να με επηρεάσουν. Προσπαθώ να μην έχω “είδωλα” και να αποφεύγω τις άμεσες αναφορές, γιατί δεν θέλω να προκύψει σαν αντιγραφή αυτό που κάνω. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πλεονέκτημα των κόμικς σε σχέση με άλλα καλλιτεχνικά μέσα; Είναι πολύ άμεσα, και το γεγονός ότι είναι έντυπο σου δίνει χρόνο να το αφήσεις και να το ξαναπιάσεις, αλλά σου δίνει χρόνο και για βαθύτερη σκέψη· να σταθείς σε ένα σημείο να θαυμάσεις το artwork ή να σκεφτείς αυτό που γίνεται. Ενώ έχεις τη μαγεία της εικόνας όπως στο σινεμά δηλαδή, ο χρόνος είναι δικός σου, τον χειρίζεσαι εσύ, και αυτό για μένα είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Ποιους Έλληνες ή/και ξένους δημιουργούς κόμικ ξεχωρίζεις; Αααα είναι τόσοι πολλοί! Θα πω μόνο από άποψη σχεδίου, αλλιώς δεν θα τελειώσει ποτέ η λίστα. Αν πρέπει να περιοριστώ σε λίγους, θαυμάζω τον Moebius, τον Dave McKean, και τον Yoshitaka Amano και από Έλληνες θεωρώ καταπληκτικούς σχεδιαστές τον Μιχαλη Διαλυνά, την Αγγελική Σαλαμαλίκη, και την καινούρια στο χώρο αλλά πολύ ταλαντουχα Σιαδώρα Παπαθεοδώρου. Τι θα περιμένουμε να δούμε από σένα στο AthensCon? Στο AthensCon θα δείτε δυο άλμπουμ της σειράς Dracula, καθώς και κάποιο merchandise που ετοιμάστηκε ειδικά για το Con, και φυσικά τα κλασικά goodies οπως αφισούλες, postcards κτλ. *Η Δήμητρα Αδαμοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα όπου και τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση και τα κόμικς.’Εχει εικονογραφήσει 3 παιδικά βιβλία,και έχει κάνει εικονογραφήσεις και σκίτσα για περιοδικά και εξώφυλλα βιβλίων. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες δουλειές της συγκαταλέγονται η σειρά κωμικών στριπ ”Dracula MGD” και ”Dracula MGH” (σε συνεργασία με την Α.Oθωναίου) καθώς και η κωμική σειρά ”True Story” για την ιστοσελίδα www. socomic.gr site: adamopoulou.gr e-mail: dimiadam@gmail.com facebook: www.facebook.com/dimiadam Πηγή -
ΤΙ ΠΗΡΑ ΣΗΜΕΡΑ [ και νοιώθω σαν παιδάκι τα Χριστούγεννα!!!!!! ]
θέμα απάντησε στον Comichunter στο AndreasD ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
νέα αγορά -
Μα δεν μετράνε τις πωλήσεις σε βάθος χρόνου. Τις μετράνε μέσα στη χρονιά. Η Ταναναρίβη βγήκε 1η σε πωλήσεις για το ΄24, όχι γενικώς. Σε βάθος 10ετίας προφανώς και θα υπάρξουν κόμικς που θα έχουν πουλήσει περισσότερο. Βέβαια όπως είπα οι πωλήσεις δεν λένε και κάτι. Φέτος για παράδειγμα (2025) είναι πολύ πιθανό να βγει πρώτο σε πωλήσεις το ΘΒ. Ε δεν σημαίνει ότι είναι το καλύτερο κόμικ της χρονιάς, σε καμία περίπτωση. Οπότε δεν χρειάζεται να σκάμε με τέτοια στατιστικά Και για το The Long Halloween μην ξεχνάμε ότι πολλοί φανς του Μπάτμαν και της DC το έχουν ήδη στην αμερικάνικη έκδοση, οπότε δεν μπήκαν στη διαδικασία να το ξαναπάρουν. Και δεν είναι θεωρητικό αυτό. Αν μπεις στους "απέναντι" (που κυρίως με αμερικάνικα κόμικς ασχολούνται) θα δεις πολλούς να λένε ότι δεν το πήραν γι΄αυτό το λόγο. Φαντάζομαι και σε μας το ίδιο θα ισχύει σε γενικές γραμμές.
-
Διαβάστηκε το συγκεκριμένο. Ήταν πιο παιδικό κόμικ η αλήθεια είναι οπότε δεν με ενθουσίασε. Συμπαθητική προσπάθεια γενικά και οκ διαβάζεται, αλλα μπορεί εύκολα να γίνει σκιπ. Σχέδιο έντονο με ζωηρά χρώματα, μου έκανε λίγο σαν να έχει γίνει πολύ δουλειά από υπολογιστή, αλλά νομίζω πετυχαίνει το σκοπό και τραβάει το μάτι στους μικρούς αναγνώστες
- 1 απάντηση
-
- 1
-
-
- ο θησαυρος της λαβυρινθου
- μικρός ήρως
-
(και 1 ακόμα)
Ετικέτα με:
-
Είναι πολύ πιθανό για κάποιους μήνες ένα κόμικ να φάει κάλη προώθηση και να πουλήσει 1.000 - 2.000 τεύχη (απροσδόκητα πάντα) , και πράγματι στο τέλος της χρονιάς να έχει πάει καλύτερα απο τα περισσότερα άλλα κόμικς που στοχεύουν σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Αλλά το να ξεχνάνε αρκετοί την κυκλοφορία ενός ιστορικού κόμικ (που θέλουν να φτιάχνουν και λίστες...) το οποίο για τα επόμενα δέκα χρόνια θα πουλάει με σταθερούς ρυθμούς και θα είναι διαφήμιση για το άθλημα μου κάνει φοβερή εντύπωση. edit: Το κράξιμο πάει στην Πολιτεία για τη λίστα με τις πωλήσεις και σε κάποια άρθρα (απο σάιτ) που παρουσιάζουν τα καλύτερα κόμικς του 2024. Ο @ Θοδωρής Καραπάνος έκανε καλή δουλειά με τις λίστες απλά το ξέχασε, αλλά μπήκα εγώ και του το θύμησα.
-
Πόσο καλά πιστεύετε ότι θα ενταχθεί στο σύμπαν η ταινία "Starfighter" με τον Ράιαν Γκόσλινγκ; Λατρεύω αυτόν τον ηθοποιό, αλλά θα φαίνεται αρμονικός στο σύμπαν;
-
Φαίνεται ότι η 3η σεζόν έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2027.
- 9 απαντήσεις
-
- the last of us
- video games
-
(και 2 ακόμα)
Ετικέτα με:
-
ΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ/ΣΕΙΡΑ ΕΙΔΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ;
θέμα απάντησε στον Boromir στο Dark Chris ΤΑΙΝΙΕΣ/ΣΕΙΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΙΚΣ
Η τελευταία σειρά είναι ο "Χωρισμός". Δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά μπορείτε να την παρακολουθήσετε για ποικιλία. -
Πιστεύεις ότι θα κυκλοφορήσουν το TheWolfAmongUs2 ή θα τους εμποδίσουν περικοπές και άλλα προβλήματα;
-
Και εγώ πιστεύω ότι η Anubis βγάζει μεγαλύτερα τιράζ από τον Μ.Η. Δεν είναι μόνο ότι επιλέγει δημοφιλείς ήρωες, αλλά πιστεύω ότι η εταιρία, ως πιο μεγάλη, έχει και το απαραίτητο cash flow που μπορεί να στηρίξει πωλήσεις σε βάθος χρόνου. Ο Μ.Η. ίσως ως πιο μικρή εταιρία προσπαθεί να παίξει με πιο άμεσες και γρήγορες πωλήσεις, επομένως βγάζει πιο μικρά τιράζ.
-
Boromir άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ
-
Αυτό που θέλω να πώ είναι το πόσο αναξιόπιστες είναι τέτοιου είδους λίστες. Κορυφαίο σε πωλήσεις που ακριβώς ? Στην Πολιτεία που δεν ήταν καν στη λίστα του 2024, στα περίπτερα που δεν κυκλοφορεί το The long halloween, η μήπως στο σάιτ του Μικρού Ήρωα ? Το τιράζ του The long halloween θα είναι σίγουρα το τριπλάσιο απ΄την Ταναναρίβη (αν και δεν ξέρω, απλά υποθέτω) Έδωσε νούμερα πωλήσεων η Anubis ? Δεν νομίζω, απλά όλα αυτά είναι να έχουμε να λέμε... Καλά για το ποιό είναι καλύτερο δεν τίθεται καν ζήτημα.
-
H Tαναναρίβη παίζει όντως να ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις αν σκεφτούμε ότι εξαντλήθηκε μπαμ-μπαμ η 1η έκδοση. Το The Long Halloween απ΄όσο ξέρω υπάρχει ακόμα σε 1η έκδοση. Δεν ξέρουμε βέβαια τα τιράζ αλλά φαντάζομαι δεν θα απέχουν και πολύ. Βέβαια, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν σημαίνει ότι το 1ο σε πωλήσεις είναι και το καλύτερο.
-
Τίτλος:Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ Σενάριο:Δημήτρης Γραμμένος, Φώτης Δούσος Μολύβια:Νικόλας Στεφαδούρος, Γιώργος Παπαηλιού Μελάνια:Νικόλας Στεφαδούρος, Γιώργος Παπαηλιού, Κόννυ Τσιχλογιάννη Σχέδιο εξωφύλλου:Γιώργος Παπαηλιού Εκδοτική:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ Λίστα εκδόσεων Hμερ. έκδοσης:05-2025 Εξώφυλλα:1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας Τεύχη:1 Κατηγορία:Αυτοτελές Είδος εντύπου:Κόμικ Βιβλιοδεσία:Ράχη με μαλακό εξώφυλλο Περιεχόμενο:Περιπέτεια Μέγεθος:17 X 24 εκ. Σελίδες:108 Χρώμα:Έγχρωμο (ΕΓΧ) Καλλιτέχνική επιμέλεια:Τίνα Χελιώτη Επιμέλεια:Γιώργος Ζωιτάς Προέλευση:Ελληνική ISBN 978-618-206-208-1 Ονομαστική τιμή:11.00€ Συνοψη εκδοτικής: 'Το αγαπημένο πάρκο της γειτονιάς μιας παρέας παιδιών πρόκειται να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο. Η πρώτη μπουλντόζα καταφθάνει και τα παιδιά προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή, και προσωρινά τα καταφέρνουν. Στο σημείο όπου άρχισε το σκάψιμο, τα παιδιά βρίσκουν ένα σπασμένο αγγείο, όπου η μαμά ενός εκ των παιδιών τους λέει ότι πρόκειται για ένα αντίγραφο, άνευ σημαντικής αξίας. Τα παιδιά όμως ανακαλύπτουν ότι το αγγείο έχει κατασκευαστεί από έναν φημισμένο αγγειοπλάστη της Κατοχής και μάλιστα συνδέεται με τον θρύλο ενός χαμένου θησαυρού —ενός χρυσελεφάντινου ειδωλίου της Θεάς των Όφεων. Το πράγμα περιπλέκεται όταν ένας αρχαιοκάπηλος με το ψευδώνυμο Φίδι φαίνεται να ενδιαφέρεται διακαώς για τον θησαυρό. Το graphic novel Ο Θησαυρός Της Λαβυρίνθου σε σενάριο Δημήτρη Γραμμένου και Φώτη Δούσου, και σχέδιο Νικόλα Στεφαδούρου, Γιώργου Παπαηλιού και Κόννυς Τσιχλογιάννη, είναι μια ιστορία που περιστρέφεται γύρω από σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και θα αγγίξει κάθε αναγνώστη. Αφορά τόσο την περιβαλλοντική κρίση, όσο και την τρομακτική επέλαση του gentrification, και τους αγώνες για να υπάρχει ακόμα πράσινο στις πόλεις μας. Ακόμα, καταπιάνεται με ζητήματα όπως οι δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία, και πώς το αντιμετωπίζουν οι νεότερες ηλικίες, ενώ επιπλέον ασχολείται και με το διαχρονικό ζήτημα της αρχαιοκαπηλίας. Ένα πολύχρωμο graphic novel που θα αγγίξει μικρούς και μεγάλους!' Εντυπώσεις: Σε αυτό το φαινομενικά απευθυνόμενο για τα παιδία κομικ μπορεί άνετα να βρει πάτημα και ενα πιο ενηλικό κοινό. Περναει έννοιες και αξίες που μαθαίνει τους μικρούς μάς φίλους και υπενθυμίζει γνώσεις κ ιδανικά για τους πιο μεγάλους. Σε ενα ευχάριστο σχέδιο που δεν λειπουν οι αρχαιολογικές σημειώσεις για αυτον που θελει να ψαξει εκτενέστερα. Στον πρόλογο άλλωστε εχουμε και τον Θεόδωρο Παπακώστα (Archaeostoryteller-Δρ.αρχαιολόγος,συγγραφέας) που συνεδραμε κοθοριστικα για τι περιπέτεια θα εξελιχθεί στις επόμενες σελίδες.
- 1 απάντηση
-
- 3
-
-
- ο θησαυρος της λαβυρινθου
- μικρός ήρως
-
(και 1 ακόμα)
Ετικέτα με:
-
Τίτλος:NOIR ET BLANC Υποτιτλος:Writer/Artist anthology Σενάριο/Kείμενα:Αλέξάκης Λαζαρος,Αποστολίδης Τασος,Βαμβουνης Τάσος,Βανελλης Δημήτρης,Γκανάς Μελανδρος, Καρτάλου Βέρα,Κατιρτζιγινόγλου Ηλίας,Κομηνέα Σοφία,Κουρουμπακάλης Γιάννης,Μι Δέλτα,Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ρούμπος Ζήσης,Χειλάς Βασίλης,Andri J,Olivaris Σχέδιο:Αγκαραι Δημήτρης-Κρις,Γιοβάνος Αντρέας,Ιωάννου Αποστόλης,Καρακίτσος Χρήστος,Κατσίκας Αλέξανδρος,Κωνσταντόπουλος Γιώργος, Ντακογιάννη Μαρία Όλια,Παπαμιχαήλ Νίκος,Σαλαμαλίκη Αγγελική,Στεφαδούρος Νίκος,Στιβακτής Στηβ,Τσιάτσιου Εύα, Apo Ken,Brain Mince,Stavroulakis Paul Σχέδιο εξωφύλλου:Svenakoz Εκδοτική:Εκδόσεις του Κάμπου Hμερ. έκδοσης:05.2025 Εξώφυλλα:2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας Τεύχη: Κατηγορία:Ανθολογία Είδος εντύπου:Κόμικ Βιβλιοδεσία:Ράχη με μαλακό εξώφυλλο Μέγεθος:17.0 x 24.0 Σελίδες:96 Χρώμα:Ασπρόμαυρο (ΑΜ) Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φρειδερίκος Ρούσσος Επιμέλεια Έκδοσης: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Μέλανδρος Γκανάς Προέλευση:Ελληνική ISBN:978-618-5293-20-8 Ονομαστική τιμή:12€ Τα έργα της έκθεσης θα τυπωθούν σε κατάλογο-ανθολογία από τις Εκδόσεις του Κάμπου και την Comicdom Press και ο οποίος θα πωλείται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ θα διανεμηθεί και σε comic shops και μεγάλα βιβλιοπωλεία. Σύνοψη εκδοτικής: Noir et Blanc. Μαύρο + Λευκό. Σεναριογράφος + Εικονογράφος.Έκθεση + Ανθολογία. Απόλυτα δίπολα, με το γκρί μόνο στις εικονογραφήσεις. Το ασπρόμαυρο ως αισθητική και φιλοσοφία. Ο αποκλειστικά σεναριογράφος, αφανής καταλύτης της δημιουργίας comics, έρχεται στο προσκήνιο επιλέγοντας εκείνος το σενάριο και τον εικονογράφο του. Θέμα ελεύθερο. Μόνος περιορισμός το ασπρόμαυρο. Εντυπώσεις: Απευθύνεται σε ενα πιο ψαγμένο κοινό,καθως θα τον κουράσουν οι εναλλαγές μονοσελιδων/τρισελιδων ιστοριών και θα χάσει τον σκοπο της έκδοσης.Είναι ενα πειραμα που ουσιαστικά μόνος τους περιορισμός είναι η ύπαρξη Ασπρόμαυρου στις μικρές ιστορίες.Θα το προτιμούσα αν υπάρξει συνέχεια με λιγότερους δημιουργους και μεγαλυτερη εκταση εξέλιξης των χαρακτήρων.
-
Jenny εισήλθε στην κοινότητα
-
Δηλαδή αυτή την ιστορία. Το εξώφυλλο από εδώ.
-
To πήρα πριν λίγους μήνες στα αγγλικά επειδή το βρήκα σε ένα κομιξάδικο στο Μάλμε της Σουηδίας, αλλά μάλλον θα το πάρω αφού θα το βγάλει η Anubis στα ελληνικά. Μου αρέσει που κοιτάνε και σε παλιότερες πιο κλασικές ιστορίες όπως αυτή ή το The Long Halloween.
-
Το νο 2
-
Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους #133 Το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 14/07 και θα φιλοξενεί την ιστορία "Χταποδια,γοργονες και μαργαριταρια'
-
@ hudson εν τω μεταξύ επειδή το Long Halloween είχε κυκλοφορήσει τον πρώτο τόμο το 2023 και τον δεύτερο το 2024, σε πολλές δήθεν λίστες με πωλήσεις το πέρασαν στο ντούκου... Η πολιτεία είχε ξεχάσει να βάλει τον δεύτερο τόμο στη λίστα με τα κόμικς του 2024, το ίδιο και εμείς εδώ στο φόρουμ με τα καλύτερα κόμικς του 2024, και άλλα σάιτ επίσης, και πάνε να βγάλουν κάτι Ταναναρίβες οτι ήταν κορυφαίο κλπ για το 2024, αστεία πράγματα...
-
Εξαιρετική επιλογή, αν και είναι ένα από τα λίγα που έχω και εγώ στα αγγλικά, εννοείται πως θα τιμήσω και την ελληνική έκδοση. Φαίνεται ότι πήγε καλά το The Long Halloween για αυτό και η συνέχεια. Όταν είχα κάνει τις τρεις προβλέψεις εδώ ο Ηλίας Τσιάρας αντέδρασε με respect, οπότε κατάλαβα ότι είχα πέσει μέσα, ήταν το πιο λογικό και του είχα δώσει και τις περισσότερες πιθανότητες. Μπράβο στην Anubis.