Jump to content

Transformers Series [Τρανσφόρμερς] (1984-1987)


DJO

Recommended Posts


 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

TRANSFORMERS GENERATION 1

Transformers_DJO_01.jpg

 

Τα πασίγνωστα ρομπότ της Marvel που μεταμορφωνόντουσαν από ζωάκια μέχρι πόλεις ολόκληρες, ξεκίνησαν να προβάλλονται το 1984. Ήτανε γιγάντια ρομπότ ονόματι Autobots, με επικεφαλή τον Optimus Prime, τα οποία έφυγαν από τον πλανήτη τους, Cybertron προς αναζήτηση νέων μορφών ενέργειας. Όμως οι αιώνιοι εχθροί τους Decepticons, με τον αρχηγό τους Megatron, το μαθαίνουν και τους ακολουθάνε, κάνοντας ρεσάλτο στο σκάφος τους, αλλά εκείνη τη στιγμή τους τραβάει το βαρυτικό πεδίο ενός γειτονικού πλανήτη που λέγεται...Γη! Το σκάφος τους πέφτει στη Γη, στους πρόποδες ενός ηφαιστείου, με αποτέλεσμα να πέσουν όλοι σε κώμα. 4.000 χρόνια μετά, το ηφαίστειο ξυπνάει και μαζί του το κεντρικό κομπιούτερ του σκάφους, Teletraan, το οποίο αφού σκανάρει τις ανθρώπινες μηχανικές κατασκευές, αναγεννάει πλήρως Autobots και Decepticons, οι οποίοι πλέον μπορούν να μεταμορφωθούν σε ανθρώπινα οχήματα και μηχανήματα. Κι έτσι συνεχίζεται η μάχη στη Γη, καθώς οι Decepticons είναι αποφασισμένοι να κλέψουν όλες τις μορφές ενέργειας της Γης και οι Autobots να τους σταματήσουνε πάση θυσία, προστατεύοντας παράλληλα τους κατοίκους του πλανήτη Γη. :cool:

 

Οι περιπέτειες τους που διέρκησαν από το 1984 έως το 1987 ήτανε και οι αυθεντικές σειρές που ονομάστηκαν Transformers και είχε 4 κύκλους και συνολικά 98 επεισόδια. Εμβόλιμα, το 1986 κυκλοφόρησε και η ταινία με τίτλο "Transformers: The Movie", όπου λαμβάνει χώρα ο θάνατος του Optimus Prime, και η ανάδειξη του καινούργιου αρχηγού των Autobots, Rodimus Prime, η αναγέννηση του Megatron ως Galvatron και η καταστροφή του πλανητοφάγου Unicron. Εξού και ο 3ος και ο 4ος κύκλος κυκλοφόρησαν μετά την ταινία και έχουν τους καινούργιους χαρακτήρες της, ενώ η δράση πλέον διαδραματίζεται στο 2010.

 

Transformers_DJO_02.jpg

 

Οι χαρακτήρες οι οποίοι εμφανίστηκαν σε αυτούς τους κύκλους ήτανε πάρα πολλοί για να τους αναφέρουμε καν, οπότε θα σας θυμίσω μονάχα τους βασικότερους:

 

 

AUTOBOTS

 

Optimus Prime

 

Transformers_DJO_03_Optimus.jpg

 

Ο αρχηγός των καλών Autobots, ηγετική μορφή από τις λίγες, ήτανε μια δημιουργία του πατέρα των Autobots νέας γενιάς, Alpha Trion για να αντιμετωπίσουνε τους νεοαφιχθέντες Decepticons, πριν ξεσπάσει ο Μεγάλος Πόλεμος στο Cybertron. Μεταμορφωνόταν σε νταλίκα με καρότσα, η οποία χωριζότανε σε 2 μίνι ρομπότ όταν άνοιγε: ένα οχηματάκι ονόματι Roller και ένα αυτόματο κανονάκι. Στην ταινία του '86 πεθαίνει μετά από τη σκληρή μονομαχία με τον Megatron και δίνει τη μήτρα της αρχηγίας στον Ultra Magnus, προσωρινά όμως, γιατί στα 2 τελευταία επεισόδια του 3ου κύκλου τον επαναφέρουν στη ζωή οι Autobots με τη βοήθεια ενός Quintesson για να αντιμετωπίσουν έναν ανεξέλεγκτο ιό, ο οποίος έχει οδηγήσει σε κατάσταση τρέλας και οργής σχεδόν όλα τα transformers, καθώς και τον αρχηγό τους, Rodimus Prime.

 

Bumblebee

 

Transformers_DJO_04_Bumblebee.jpg

 

Το αξιαγάπητο κίτρινο κατσαριδάκι το οποίο ήτανε το πρώτο Autobot που έκανε ανθρώπινους φίλους: τον Σπάικ, την Κάρλι και τον πανέξυπνο Τσιπ. Τις περισσότερες φορές παρασύρονταν από το συναίσθημα, πράμα που τον καθιστούσε ευάλωτο λόγω του μικρού του μεγέθους και της λιγοστής δύναμής του και αναγκάζονταν να τρέξουν να τον σώσουν οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος και δυνατότεροι Autobots.

 

Hot Rod / Rodimus Prime

 

Transformers_DJO_05_HotRod_Rodimusprime.

 

Ο αρχηγός των Autobots μετά την καταστροφή του Unicron. Στην αρχή της ταινίας ήταν απλά ο Hot Rod, ένα νεαρό και ριψοκίνδυνο Autobot που μεταμορφωνότανε σε φουτουριστικό αμάξι αγώνων και το οποίο το ένοιαζε μονάχα η ταχύτητα και είχε φίλο του τον γιο του Σπάικ, Ντάνιελ. Όμως όταν πήρε τη μήτρα της αρχηγίας από τον Galvatron που την είχε κλέψει, η μήτρα τον επέλεξε ως το νέο αρχηγό και έτσι μετατράπηκε στον πανίσχυρο και δίκαιο Rodimus Prime ενώ πλέον μεταμορφωνότανε σε ένα φουτουριστικό φορτηγό.

 

Dinobots

 

Transformers_DJO_06_Dinobots.jpg

 

Οι κτηνώδεις και πανίσχυροι Autobots των...σπηλαίων! Οι Autobots χρειαζόντουσαν δυνατούς συμμάχους για να αντιμετωπίσουν το μένος των Decepticons και έτσι κατασκεύασαν τους Dinobots, βασισμένοι σε σκελετούς δεινοσαύρων που βρήκανε θαμμένους στους πρόποδες του ηφαιστείου:τον τυραννόσαυρο Grimlock, το βροντόσαυρο Sludge, τον τρικεράτοπα Slag, τον στεγόσαυρο Snarl και τον πτεροδάκτυλο Swoop. Κανένας τους δεν διακρινόταν για την ευφυία του και μιλούσαν αργά και σπαστά, αλλά ήξεραν πως να διαλύουν τα πάντα στο πέρασμά τους, στο οποίο βρέθηκε κάποτε και ο ίδιος ο Optimus Prime, αφού τους ξεγέλασε ο Megatron και τους έπεισε πως είναι εχθρός τους. Η μοναδική στιγμή ευφυίας, ήτανε στον 3ο κύκλο, όπου ο Grimlock έγινε κατά λάθος ιδιοφυία και κατασκεύασε την ομάδα των technobots, χαρίζοντάς τους την ευφυία του. Συνήθως ο Optimus Prime τους ανέθετε όλους τους μεγάλους κινδύνους, εξού και έχουν βρεθεί άπειρες φορές αντιμέτωποι με τον Devastator, ακόμα και με τον ίδιο τον Unicron σε κατά μέτωπο επίθεση, αλλά επιβίωσαν.

 

 

DECEPTICONS

 

Megatron / Galvatron

 

Transformers_DJO_07_Megatron_Galvatron.j

 

Ο σατανικός αρχηγός των κακών Decepticons, ο οποίος δεν διστάζει ποτέ να διαλύσει τους Autobots και να σκλαβώσει τη Γη, αρπάζοντας όλες τις μορφές ενέργειας. Μεταμορφωνότανε σε πανίσχυρο πιστόλι και στην ταινία μετά τη μονομαχία με τον Optimus Prime, ο Starscream τον πετάει μαζί με τους υπόλοιπους βαριά πληγωμένους Decepticons έξω στο διάστημα. Εκεί, τους βρίσκει ο πλανητοφάγος Unicron, ο οποίος θέλει να καταβροχθίσει και το Cybertron και τον αναγεννάει ως Galvatron υπό τον όρο να του φέρει τη μήτρα της αρχηγίας των Autobots. Ως Galvatron μεταμορφωνόταν σε πανίσχυρο κανόνι αλλά ήτανε διανοητικά ασταθής, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να τρελαίνεται και να επιτίθεται ακόμα και στους ίδιους τους πολεμιστές του. Την φωνή του Galvatron στην ταινία την κάνει ο Leonard Nimoy a.k.a. Σποκ από το Σταρ Τρεκ!

 

Starscream

 

Transformers_DJO_08_Starscream.jpg

 

Ο πιο ύπουλος από όλους τους Decepticons. Μεταμορφωνότανε σε καταδιωκτικό αεροπλάνο και ήτανε αδίστακτος, προδοτικός, φιλόδοξος αλλά και θρασύδειλος ενώ πάνω απ' όλα ήθελε να γίνει ο αρχηγός όλων των Decepticons πάνω από το πτώμα του Megatron. Στην ταινία το όνειρό του έγινε πραγματικότητα αλλά στην τελετή της στέψης του, μόλις ήρθε ο Galvatron και τον είδε με το στέμμα, μεταμορφώθηκε σε κανόνι και κυριολεκτικά τον έκανε σκόνη. Αργότερα, στον 3ο κύκλο, ως φάντασμα πλέον βοήθησε τον Unicron να ξαναποκτήσει σώμα, γιατί είχε ανατιναχτεί στο τέλος της ταινίας, με τον όρο να δώσει ένα σώμα και στον ίδιο. Αλλά επειδή τον πρόδωσε και αυτόν, τον βρήκανε ο Galvatron και οι πολεμιστές του οι οποίοι τον ξανακάνανε κομματάκια. Κάνει και μία έκτακτη εμφάνιση στα Beast Wars, όπου κυριεύει τον Waspinator και ψάχνει πάλι για σώμα.

 

Soundwave

 

Transformers_DJO_09_Soundwave.jpg

 

Το δεξί χέρι του Megatron, λιγομίλητος, αλλά πανίσχυρος, τον φοβόντουσαν μέχρι και οι ίδιοι οι Decepticons, μεταμορφωνότανε σε κασσετόφωνο και είχε για βοηθούς του μίνι ρομπότ που μεταμορφωνόντουσαν σε κασσέτες, ο Laserbeak και ο Buzzsaw οι κόνδορες, ο Ravage ο πάνθηρας, οι 2 δίδυμοι Rumble και Frenzy που προκαλούν σεισμούς, ο Ratbat η νυχτερίδα και αργότερα προστέθηκαν ο δεινόσαυρος Overkill και ο στεγόσαυρος Slugfest.

 

 

COMBINERS

 

Transformers_DJO_10a_Combiners.jpg

Transformers_DJO_10b_Combiners.jpg

 

Τέλος, υπήρχανε οι ομάδες ρομπότ και στους Autobots και τους Decepticons, οι οποίες αποτελούνταν συνήθως από μικρού μεγέθους ρομπότ και όταν ενώνονταν μεταξύ τους γινόντουσαν ένα πελώριο ρομπότ! Στους Autobots υπήρχανε οι Protectobots (πυροσβεστικό, ασθενοφόρο, περιπολικό, αστυνομική μηχανή και πυροσβεστικό ελικόπτερο) που κάνανε τον Defensor, οι aerialbots (5 αεροπλάνα) που κάνανε τον Superion και οι technobots (5 φουτουριστικά οχήματα) που κάνανε τον Computron. Αντίστοιχα στους Decepticons υπήρχανε οι constructicons (2 μπουλντόζες, μπετονιέρα, γερανός, ανατρεπόμενο φορτηγό, εκσκαφέας) που κάνανε τον Devastator, οι combaticons (τανκς, τζιπ, πολεμικό ελικόπτερο, πολεμικό αεροπλάνο και κανονιοφόρα νταλίκα) που κάνανε τον Bruticus, οι stunticons (3 αυτοκίνητα, μια νταλίκα με καρότσα και ένα όχημα αγώνων ράλι) που κάναν το Menasor, οι predacons (λιοντάρι, αετός, ρινόκερος, τίγρη, ταύρος) που κάνανε τον Predaking και οι terrorcons (δικέφαλος δράκος, γρύπας, γοριλοειδές ξωτικό, δικέφαλος κέρβερος και καρχαριοειδές) που κάνανε τον Abominus.

 

 

UNICRON

 

Transformers_DJO_11_Unicron.jpg

 

Η πλανητοφάγα δημιουργία ενός φιλόδοξου εφευρέτη ονόματι Primacron, που αποφάσισε να στραφεί εναντίον του και να κυβερνήσει ο ίδιος το σύμπαν, καταβροχθίζοντας τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμα του. Στην ταινία του '86 αναμορφώνει τον Megatron ως το πιόνι του Galvatron υπό τον όρο να κλέψει την μήτρα της αρχηγίας των Autobots το οποίο είναι το μοναδικό πράγμα που φοβάται. Αφού ο Galvatron καταστρέψει τον Ultra Magnus που την είχε πάρει από τον Optimus Prime πριν πεθάνει, και πάρει την μήτρα, θα επιστρέψει στον Unicron νομίζοντας πως τώρα θα μπορεί να τον θέσει υπό τον έλεγχό του. Όμως δεν μπορεί να την ανοίξει οπότε ο Unicron μεταμορφώνεται στην τεράστια ρομποτική του μορφή, καταπίνει τον Galvatron και τη μήτρα της αρχηγίας και αρχίζει απτόητος την επίθεση στο Cybertron με αποκλειστικό σκοπό την καταστροφή του. Εκεί αντιμετωπίζει όλους τους Transformers και ο Hot Rod με άλλα Autobots ρίχνει το σκάφος των Quintesson στο μάτι του. Μέσα στο Unicron βρίσκει τον Galvatron, τον οποίο διατάζει ο Unicron να τον καταστρέψει και μέσα στη μάχη παίρνει τη μήτρα της αρχηγίας και μεταμορφώνεται στο νέο ισχυρό αρχηγό των Autobots, Rodimus Prime, ρίχνει τον Galvatron έξω άπο το Unicron, στο διάστημα και ανοίγει την μήτρα της αρχηγίας, απελευθερώνοντας τη δύναμή της και καταστρέφοντας το σώμα του Unicron. Το μόνο που θα μείνει είναι το κατεστραμμένο του κεφάλι σε τροχιά γύρω από το Cybertron... Τη φωνή του στην ταινία την κάνει ο Orson Welles.

 

 

 

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

 

Transformers_DJO_12_Japs.jpg

 

Μετά από την επιτυχία της αρχικής σειράς, η κατασκευάστρια εταιρεία της γιαπωνέζικης σειράς παιχνιδιών Transformers χρησιμοποίησε τους χαρακτήρες του 4ου κύκλου και συνέχισε την ιστορία των Transformers με τον δικό τους τρόπο, παραβλέποντας όμως τα γεγονότα του 4ου κύκλου. Έτσι προέκυψαν οι σειρές Headmasters (35 επεισόδια), Super-God Masterforce (42 επεισόδια), όπου παρακολουθούμε τις περιπέτειες των Powermasters και των Pretenders στο έτος 2025, το Transformers:Victory (32 επεισόδια), όπου εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι Micromasters. Ήταν μικρού μεγέθους ρομπότ επειδή υπήρχε έλλειψη Energon για να συντηρηθούν μεγάλα όπως παλιότερα και μεταμορφωνόντουσαν σε μικρά οχήματα ή αεροπλάνα. Μετά έγινε μία απόπειρα να συνεχιστεί η σειρά με το Transformers Zone, αλλά προβλήθηκε μονάχα ένα επεισόδιο και μετά κόπηκε. Έτσι τελειώνει και ουσιαστικά η Generation 1 των Transformers, το 1990.

 

 

 

TRANSFORMERS GENERATION 2

 

Transformers_DJO_13_TF2.gif

 

Το 1992-1995 προβλήθηκε ένα remake των αρχικών 4 κύκλων, στο οποίο το εισαγωγικό βιντεάκι, οι τίτλοι τέλους και οι συνδέσεις των σκηνών είχαν γίνει με σχεδιασμό σε κομπιούτερ. Χαρακτηριστικά, την ιστορία την έδειχνε σαν να ήταν ιστορικά αρχεία από το Cybernetic Space Cube και γι'αυτό και περιστρέφονταν όταν αλλάζανε, αντί του κλασσικού περιστρεφόμενου σήματος των Autobots/Decepticons που ένωνε τις σκηνές στην Generation 1. Φυσικά, μαζί με τη σειρά κυκλοφόρησαν και εμπλουτισμένες επανεκδόσεις των αυθεντικών παιχνιδιών, αλλά η αποτυχία ήταν δεδομένη, καθώς θεωρήθηκε ως κάτι το βεβιασμένο και αχρείαστο.

 

 

 

~BEAST ERA~

 

 

 

BEAST WARS TRANSFORMERS

 

Transformers_DJO_14_Beasts.jpg

 

Μετά την αποτυχία της Generation 2, η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro σε συνεργασία με την Καναδέζικη εταιρεία κινουμένων σχεδίων Mainframe δημιούργησε μία σειρά από κινούμενα σχέδια εξ' ολοκλήρου σχεδιασμένη από κομπιούτερ. Το όνομά της; Beast Wars! Ξεκίνησε να προβάλεται το 1996 και μας δείχνει τις περιπέτειες δύο ομάδων ρομπότ από το Cybertron του μέλλοντος που πέφτουν με τα σκάφη τους κατά λάθος σε μία σκουληκότρυπα και βρίσκονται στην προϊστορική Γη, 4 εκατομμύρια χρόνια πριν, αλλά όπως αποδεικνύεται και στη πορεία, αφού είχε συντριβεί το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι Autobots και οι Decepticons (ονόματι Arc) που θα ξυπνάγανε το 1984 και θα συνεχίζανε το μεγάλο πόλεμο στη Γη...Οι δύο αυτές ομάδες είναι η τετραμελής επιστημονική ερευνητική ομάδα των απογόνων των Autobots, Maximals και έξι δραπέτες κατάδικοι απόγονοι των Decepticons, Predacons. Όταν έφτασαν στη Γη, τα σκάνερς τους έψαξαν για μορφές ζωής στις οποίες κατόπιν μεταμορφωνόντουσαν για να αντέξουν τις υψηλές ποσότητες Energon στην προϊστορική Γη. Αλλά επειδή κάθε προσπάθεια για ειρήνη απέτυχε μεταξύ τους, οι μάχες μεταξύ τους ονομάστηκαν "Beast Wars". Κατά τη διάρκεια της σειράς, κάποιοι χαρακτήρες αλλάξανε μετά από συγκεκριμένα γεγονότα, κυρίως μετά από την καταστροφή του δεύτερου φεγγαριού της Γης και έτσι έχουμε τους πιο ρομποτικούς Transmetals και Transmetals 2, ενώ υπάρχουν και οι fuzors οι οποίοι στην ζωώδη μορφή τους αποτελούνταν από 2 συγχωνευμένα ζώα. Χαρακτηριστικό της σειράς είναι οι θάνατοι χαρακτήρων (στην αυθεντική σειρά κανένας θάνατος δεν είχε σημειωθεί, μονάχα στην ταινία του '86), με πιο συγκινητικό και αξιομνημόνευτο τον ηρωικό θάνατο του Dinobot. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 3 κύκλους, συνολικά 52 επεισόδια το 1999 και βραβεύθηκε το 1997 με βραβείο Emmy, ενώ κυκλοφόρησε και ομώνυμο παιχνίδι για PC.

 

 

Maximals

 

Transformers_DJO_15_Maximals.jpg

 

Οι απόγονοι των Autobots, με επικεφαλή των Optimus Primal που μεταμορφωνόνταν σε γορίλα και άφηνε αρκετές φορές να τον παρασύρουν τα συναισθήματά του και να λαμβάνει λανθασμένες αποφάσεις (σημαντική διαφορά με τους υπόλοιπους κατά καιρούς Optimus). Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ήτανε ο ιδιοφυής τεχνικός Rhinox που μεταμορφωνότανε σε ρινόκερο, ο γκρινιάρης αρουραίος Rattrap και ο αυθόρμητος νεαρός Cheetor που μεταμορφωνότανε σε ένα ταχύτατο τσιτάχ. Αργότερα θα έρθει στην ομάδα τους ο Predacon Dinobot, ενώ μέχρι το τέλος της σειράς αρκετά ρομπότ πρωτότυπα που μείνανε σε τροχιά γύρω από τη Γη θα πέφτανε στη Γη και θα ερχόντουσαν στην ομάδα τους:η γερακίνα Airazor, ο λευκός τίγρης Tigatron, ο Fuzor αετός-λύκος Silverbolt και το Transmetal σελάχι Depth Charge.

 

 

Predacons

 

Transformers_DJO_16_Predacons.jpg

 

Οι απόγονοι των Decepticons, με αρχηγό τον αδίστακτο τυραννόσαυρο ρεξ Megatron, ο οποίος συχνά-πυκνά αμφισβητούνταν από τους υπόλοιπους Predacons ως ο αρχηγός τους και σχεδιάζαν να τον "εκθρονίσουν". Οι υπόλοιποι ήτανε ο οξύθυμος και γνήσιος πολεμιστής βελοσιράπτορας δεινόσαυρος Dinobot, που μετά από διαφωνία με το Megatron για το ποιος θα είναι ο αρχηγός πήγε με τους Maximals, το δεξί χέρι του Megatron, o σκορπιός Scorponok, ο τρελός επιστήμονας και κρυφός πράκτορας του συμβουλίου των Tripredacus, Tarantulas, που μεταμορφωνόντανε σε μια γιγανταία ταραντούλα, ο "εύθραυστος" και χαζούλης Waspinator που γινόντανε μια γιγαντιαία σφήκα και ο φιλόδοξος πτερόσαυρος Terrorsaur. Αργότερα μερικά πρωτότυπα πήγανε μαζί τους, όπως το κόκκινο μυρμήγκι Inferno, που ήταν περισσότερο μυρμήγκι παρά Predacon και αποκαλούσε το Megatron ως βασίλισσα τσαντίζοντάς τον, η μαύρη χήρα με τις καμπύλες, Blackarachnia, η οποία αρχικά ήταν Maximal αλλά όταν την βρήκε ο Tarantulas τη μετέτρεψε σε Predacon, πράγμα βέβαια το οποίο άλλαξε όταν...ερωτεύτηκε τον Maximal Silverbolt, ο fuzor σκορπιός με ουρά μια κόμπρα Quickstrike και το ψυχωτικό και πολεμοχαρές βασιλικό καβούρι transmetal, Rampage.

 

 

BEAST WARS II

 

Transformers_DJO_17_Beastwars.jpg

 

Όπως και με την Generation 1, οι Γιαπωνέζοι δεν μπορούσαν να μείνουν άπρακτοι και το 1997 επειδή ο τρίτος κύκλος Beast Wars θα αργούσε να προβληθεί στην Ιαπωνία, δημιουργήσαν τη σειρά Beast Wars II στην οποία έδειχνε τις περιπέτειες των Maximals και Predacons στον πλανήτη Γαία, μια μελλοντική Γη, με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, σχεδιασμένο στο χέρι και μακράν ελαφρύτερη ατμόσφαιρα από την Αμερικάνικη σειρά. Παρ' όλα αυτά, διήρκεσε 43 επεισόδια και κυκλοφόρησε και μια ταινία βασισμένη στη σειρά.

 

BEAST WARS NEO

 

Transformers_DJO_18_BWnew.jpg

 

Όμως ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του BWII, ο τρίτος κύκλος αργούσε ακόμα να έρθει και γι' αυτό δημιουργήθηκε η σειρά 35 επεισοδίων Beast Wars Neo, για να "γεμίσει" το τηλεοπτικό κενό του 1998. Πάλι μη σχεδιασμένο σε κομπιούτερ, και ακόμα πιο ελαφρύ από το BWII, δείχνει τη συνέχεια των περιπετειών των Maximals με αρχηγό το μαμούθ Big Convoy και των Predacons με αρχηγό τον Magmatron, ενώ έχουμε την επιστροφή του Unicron μετά από μια δεκαετία στα κινούμενα σχέδια.

 

BEAST MACHINES TRANSFORMERS

 

Transformers_DJO_19_BWmachines.jpg

 

Όσες αντιδράσεις και αν προκάλεσε η πιο "σκοτεινή" από την αυθεντική σειρά ατμόσφαιρα των Beast Wars, η συνέχεια των περιπετειών των Maximals και των Predacons θα προκαλούσε ακόμα περισσότερα σχόλια λόγω της ακόμα βαρύτερης ατμόσφαιρας που δημιούργησαν δύο συγγραφείς άσχετοι εντελώς με το σύμπαν των Transformers. Η σειρά λάμβανε χώρα στο Cybertron, το οποίο έχει καταλάβει ο Megatron αφού δραπέτευσε από τους Maximals κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής τους στο Cybertron, αφαιρώντας τις ψυχές-σπινθήρες (sparks) από όλους τους κατοίκους του και βάζοντας άπειρα άψυχα robot-drones ονόματι Vehicons να περιπολούν στις ερειπωμένες πόλεις. Οι 4 εναπομείνοντες Maximals, Optimus Primal, Cheetor, Rattrap και Blackarachnia ενώ προσπαθούν να μάθουν τι έχει γίνει και ταυτόχρονα να ξεφεύγουν από το στρατο των drones του Megatron, βρίσκουν το αρχαίο κομπιούτερ Oracle, το οποίο τους μεταμορφώνει σε τεχνο-οργανικά Transformers. Έκτοτε αρχίζει ένα ατελείωτο κυνηγητό, των Maximals να βρουν τους 2 χαμένους συντρόφους τους, Rhinox και Silverbolt ενώ ταυτόχρονα να βρουν που βρίσκονται τα sparks των κατοίκων του Cybertron και του Megatron με τον στρατό του στο να τους εξολοθρεύσει μια και καλή καθώς τους θεωρεί απειλή λόγω του οργανικού στοιχείου που έφεραν από τη Γη και να φέρει επιτέλους στον πλανήτη την απόλυτη τεχνολογική αγνότητα με αυτόν πλανητάρχη. Κατά τη διάρκεια της σειράς οι Maximals ανακαλύπτουνε πως ο πλανήτης είχε κάποτε...οργανικό πυρήνα και ο Oracle αποκαλύπτει στον Optimus πως πρέπει να φέρει τον πλανήτη σε τεχνο-οργανική ισορροπία, ενώ ανακαλύπτονται πως μερικοί μύθοι όπως το κλειδί για το Vector Sigma ή ο θάλαμος Πλασματικής Ενέργειας υφίστανται...Στο τέλος, έρχεται η δικαίωση και ο Cybertron καθώς και οι κάτοικοί του βρίσκουν επιτέλους...την κατάλληλη ισορροπία με ένα επικότατο τέλος. Η σειρά διήρκεσε 26 επεισόδια και προβλήθηκε από το 1999 μέχρι το 2000.

 

Transformers_DJO_20_BWextra.jpg

 

TRANSFORMERS: ROBOTS IN DISGUISE

 

Transformers_DJO_21_TF_robots.jpg

 

Μετά το τέλος και του τρίτου κύκλου επεισοδίων των Beast Wars στην Ιαπωνία (Τα Beast Machines προβλήθηκαν το 2004 εκεί), η Takara και η Hasbro συνεργάστηκαν το 2001 για να δημιουργήσουν την σειρά Robots In Disguise, η οποία δεν είχε καμία συνέχεια από τις προηγούμενες σειρές. Έδειχνε τις περιπέτειες των Autobots με επικεφαλή τον Optimus Prime (ο οποίος ενωνόνταν με τον αδερφό του Ultra Magnus στο πελώριο ρομπότ Omega Prime) που μεταμορφωνόντουσαν σε οχήματα, τρένα και άλλα σχετικά ενάντια στους κτηνώδεις Predacons που μεταμορφωνόντουσαν σε τέρατα. Αργότερα, ο Megatron μετέτρεψε μερικά Autobots σε Decepticons και τους πήρε με το μέρος του στην αναζήτησή του για ενέργεια. Η σειρά είναι μία μείξη στοιχείων από όλες τις προηγούμενες σειρές και ήτανε ακόμα πιο...ελαφρύ από τους προκατόχους του, σχεδιασμένο στο χέρι με γιαπωνέζικη τεχνοτροπία, όπως οι προηγούμενες γιαπωνέζικες σειρές Transformers και είχε αρκετά κωμικά στοιχεία, αλλά ήταν αρκετά ανεπιτυχής, γι' αυτό και δεν προβλήθηκε καινούργια σειρά Transformers το 2001. Διήρκεσε 39 επεισόδια και προβλήθηκε το 2000.

 

UNICRON TRILOGY

 

Transformers_DJO_22_unicrontrilogy.jpg

 

Και φτάνουμε στις τρεις τελευταίες σειρές που δημιουργηθήκανε με τη συνεργασία της Hasbro και της Takara και παιχτήκανε από το 2001 και μετά...Πρόκειται για τις Transformers Armada, Transformers Energon και το ολοκαίνουργιο Transformers Cybertron. Και οι τρεις αυτές σειρές έχουν σχεδιαστεί και συγγραφεί στην Ιαπωνία και διηγούνται ακόμα μια φορά τις περιπέτειες των Autobots με αρχηγό τον Optimus Prime και τους γηίνους φίλους τους εναντίον των αδίστακτων Decepticons με επικεφαλή τον Megatron. Αν και η πρώτη σειρά δεν είχε σχεδιαστεί από κομπιούτερ, οι επόμενες δυο και ειδικά η τρίτη έχουν εξ' ολοκλήρου τους χαρακτήρες Transformers σχεδιασμένους από κομπιούτερ.

 

TRANSFORMERS ARMADA

 

Transformers_DJO_23_TF_armada.jpg

 

Στην ουσία είναι μια "επαναδιατύπωση" της Generation 1, καθώς οι δημιουργοί δανείζονται πάρα πολλά στοιχεία από την αρχική σειρά και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα Mini-Cons, μικρά ρομποτάκια (περίπου σαν τα παλιότερα Micromasters), τα οποία όταν ενώνονταν με ένα Autobot ή Decepticon έκαναν ισχυρότερο αυτόν που τα είχε, αποκαλύπτοντας και καινούργια όπλα ή λειτουργίες του, ενώ έπαιξαν σημαντικότατο λόγο στην ήττα του πλανητοφάγου Unicron. Οι χαρακτήρες χρησιμοποιήθηκαν στο συνονόματο παιχνίδι για την κονσόλα Playstation 2. Η σειρά διήρκεσε 52 επεισόδια και προβλήθηκε το 2002-2003.

 

TRANSFORMERS ENERGON

 

Transformers_DJO_24_TF_energon.jpg

 

Εδώ παρακολουθούμε τις περιπέτειες των Transformers περίπου 10 χρόνια μετά τα συμβάντα στα Armada, στην αναζήτησή τους για Energon, ενώ επικρατεί ειρήνη, μετά την εξαφάνιση του Unicron και το θάνατο του Megatron. Όμως ένα πλάσμα που ονομάζεται Alpha Quintesson σχεδιάζει με τη βοήθεια των Terrorcons που έχουν επικεφαλή τον πελώριο σκορπιό Scorponok, να ξαναβάλει σε λειτουργία τον Unicron. Αλλά τότε αναστήνεται ο Megatron και μαζί με τους Decepticons επιχειρεί να βρει τον Unicron και να τον χρησιμοποιήσει για να καταλάβει το Σύμπαν. Η σειρά διήρκεσε 52 επεισόδια και προβλήθηκε το 2004-2005.

 

TRANSFORMERS CYBERTRON

 

Transformers_DJO_25_TF_cybetron.jpg

 

Με αυτήν τη σειρά ολοκληρώνεται η τριλογία και εδώ βλέπουμε τα γεγονότα μετά τα Energon, καθώς μετά τη μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη του Unicron το Cybertron άλλη μια φορά κινδυνεύει και ο πληθυσμός του μετακινείται όλος στη Γη, παίρνοντας τη μορφή γηίνων οχημάτων και μηχανημάτων για να κρύβονται από τους ανθρώπους. Τότε, ο αρχαίος πολεμιστής Vector Prime αποκαλύπτει την ύπαρξη τεσσάρων αρχαίων και απίστευτα παντοδύναμων Cyber Planet Keys, τα οποία μπορούν να σταματήσουν τη μαύρη τρύπα και να σώσουν το Σύμπαν. Αλλά εξαιτίας ενός ατυχήματος διασκορπίστηκαν σε 4 διαφορετικούς κόσμους όπου ζούνε Transformers (ο ένας είναι η ίδια η Γη) και ο αρχηγός των Decepticons, Megatron έκλεψε τον χάρτη που δείχνει τις ακριβείς τοποθεσίες τους. Οπότε και οι 2 ομάδες των αιώνιων αντιπάλων συναντιόνται στη Γη και αρχίζει ένα κυνήγι ενάντια στο χρόνο για να βρεθούν. Η σειρά διήρκεσε 52 επεισόδια και προβλήθηκε το 2005-2006.

 

TRANSFORMERS: ANIMATED

 

Η εν λόγω σειρά έχει ανακοινωθεί πως θα ξεκινήσει να προβάλεται το 2007 και ο πρώτος του κύκλος θα διαρκέσει 26 επεισόδια. Αυτήν τη φορά θα είναι καθαρά Αμερικάνικη παραγωγή (βλ.G1,BW,BM) και θα δείχνει τις περιπέτειες των Transformers στη Γη του μέλλοντος, όπου όλα τα ρομπότ είναι σκλάβοι των ανθρώπων, αλλά έχουν ένα θανάσιμο μυστικό, το οποίο θα καταδικάσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, ακόμα και τους ίδιους τους σωτήρες τους, Autobots...Ίδωμεν, γιατί ακούγεται υποσχόμενο και δεν θα είναι ακόμα μία "γιαπωνεζιά"!

 

TRANSFORMERS THE MOVIE

 

Transformers_DJO_26_TF_themovie.jpg

 

Η ταινία που θα προβληθεί το 2007 δεν θα είναι κινούμενο σχέδιο, καθώς θα είναι μία κανονική τανία με ηθοποιούς και μονάχα τα Transformers θα είναι σχεδιασμένο σε κομπιούτερ. Ο σκηνοθέτης είναι ο Michael Bay και ο Steven Spielberg συμπαραγωγός. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο topic http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=498

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 

Transformers_DJO_27_TF_anniversary.jpg

 

Μονάχα ο χρόνος θα δείξει εάν οι Transformers θα καταφέρουν να ανανεώσουν το μύθο τους, καθώς οι σειρές των τελευταίων ετών δεν ήτανε πραγματικά Transformers, made in USA, αλλά Γιαπωνέζικα παρατράγουδα. Θα περιμένουμε την ταινία και τη σειρά για να δούμε άμα θα συνεχιστεί η παράδοση των εξαιρετικών αμερικάνικων επεισοδίων Transformers ή οι επιτυχίες θα παραμείνουνε το πολύ μέχρι την Beast Era. Μέχρι τότε, "Transform your destiny..."

 

:beer::respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :beer:

 

 

[imdb=tt0086817]

 

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  29
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  149
 • Content Count:  1,759
 • Reputation:   2,297
 • Achievement Points:  1,759
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,471 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  43

:clap: Α-Ψ-Ο-Γ-Ο Aφιέρωμα. :clap: Κορυφαίος DJO!

 

:respect:

 

Μου έλεγες ότι είχες πολύ πράμα αλλά πραγματικά έμεινα άφωνος. Άσε που δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν τόσες σειρές...

 

Πολύ καλός, και πάλι μπράβο. Το αφιέρωμα σου είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη στο φόρουμ μας. Εύχομαι να δούμε κι άλλα τέτοια αφιερώματα από σένα. Πάντως, από εδώ και πέρα, όποτε έχω την παραμικρή απορία γύρω από τα Transformers θα ξέρω σε ποιον θα απευθύνομαι... :)

 

Btw, από τις παραπάνω σειρές τα έχεις δει όλα όσα έχουν βγει;

 

Για τα comics που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια στο Αμέρικα γνωρίζεις κάτι; (όχι animated σειρές - έντυπα κόμικ). Χμμ... μυρίζομαι άλλο ένα αφιέρωμα να ετοιμάζεται :D (τώρα που πήρες φόρα...)

 

Και πάλι μπράβο!

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  1
 • Group:  Root Admin
 • Topic Count:  1,711
 • Content Count:  9,098
 • Reputation:   64,658
 • Achievement Points:  8,896
 • Days Won:  155
 • With Us For:  6,491 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  61

Αψογος DJO !!!! :clap: :clap:

 

Σε ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο αφιέρωμα... όντως πολύ καλή δουλειά.

 

Εύχομαι να συνεχίσεις και με άλλα ενδιαφέροντα θέματα

 

:respect::beer2:

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

:blush: Να σαστε καλα, ευχαριστω παρα πολυ για τα πολυ καλα σας λογια, με κανατε να ευχαριστηθω ακομα περισσοτερο Χριστουγεννιατικα γιατι ειμαι και λιγο κρυωμενος. :cold2: Εγω θα συνεχισω την καλη δουλεια και...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ!!!!!!!!!!!! :party::respect::respect::respect: :partytime2:

Sneaker, μου βαζεις ιδεες.........!!! :light: :thinking: Απο τις σειρες εχω δει ολη την g1,beast machines,beast wars τα περιμενω σε dvd,g2 που βεβαια ητανε η g1, οταν ημουνα δημοτικο και κατι ψιλα απο Unicron Trilogy γιατι ητανε απελπιστικα αργα (εξου και δεν εχω αποπειραθει να δω καποια απο τις γιαπωνεζικες σειρες). Σχετικα με τα προσφατα κομικς, εχω διαβασει infiltration κορυφη και το καινουργιο το escalation, καθως και τα armada, energon και κανα-δυο μινι σειρες οπως τα micromasters. Εχουνε κυκλοφορησει και κατι αλλα, αλλα εκει εχω χασει τον μπουσουλα, καθως αφοτου εκλεισε η Dreamwave, εχει βαλθει να την αντικαταστησει η IDW και ψιλογινεται ενας χαμος...

csd7, thnx ρε μεγαλε, cheers to this...!!! :beer::blush:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  564
 • Group:  Members
 • Topic Count:  1
 • Content Count:  49
 • Reputation:   41
 • Achievement Points:  49
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,400 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  38

csd7, thnx ρε μεγαλε, cheers to this...!!!

 

να είσα καλά τώρα :beer2: περιμένω να κάνεις και ένα αφιέρωμα πάνω στα comix που έχουν βγει για να μας διαφωτίσεις και εκεί :lol::lol:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Δυσκολο καθως εκει γινεται χαμος και ειναι αρκετα δυσκολο να βρω πληροφοριες, ενω οσο πλησιαζει και η κυκλοφορια της ταινιας θα βγαινουν ολοενα και περισσοτεροι τιτλοι, γι'αυτο και δεν αποτελει προτεραιοτητα... :beer:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  29
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  149
 • Content Count:  1,759
 • Reputation:   2,297
 • Achievement Points:  1,759
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,471 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  43

Δυσκολο καθως εκει γινεται χαμος και ειναι αρκετα δυσκολο να βρω πληροφοριες, ενω οσο πλησιαζει και η κυκλοφορια της ταινιας θα βγαινουν ολοενα και περισσοτεροι τιτλοι, γι'αυτο και δεν αποτελει προτεραιοτητα...

 

Ναι αλλά όταν έχεις ένα τέτοιο κοινό από πίσω να στο ζητάει δε μπορείς να το αφήσεις ε ε ε ?? :D

 

Πάντως, και τόσο ενημερωμένο όσο αυτό να μην είναι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς να γράψεις απλά για αυτά που έχεις διαβάσει. Άσε που αν ψάξεις λίγο στο ιντερνετ πιστεύω θα βρεις πληροφορίες και για ότι δεν έχεις. Επειδή δε γνωρίζω τον ελεύθερο σου χρόνο δε θέλω να σε πιέσω, αν δεις όμως ότι μπορείς θα ήταν ένα όμορφο συμπλήρωμα και θα έδινε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα...

 

Εγώ εξακολουθώ να έχω πάθει πλάκα με το πόσες σειρές είχαν βγει... (και με την άγνοια μου - μόνο το G1 και το Beast Wars ήξερα) Όταν λες ότι τα γιαπωνέζικα ήταν πιο ελαφριά τι εννοείς; Πιο αργά στην εξέλιξη ή πιο "παιδικές" ιστορίες;

 

EDIT: Κάτι τελευταίο που μόλις πρόσεξα: Λες στην αρχή ότι είναι "τα πασίγνωστα ρομπότ της Marvel". Είχε όντως σχέση η Marvel με τα Τρανσφόρμερς; Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

 

EDIT2: To Robots In Disguise λες ότι ξεκίνησαν να το κάνουν το 2001 αλλά ότι προβλήθηκε το 2000 (!?) Να υποθέσω κάποιο από τα 2 είναι τυπογραφικό;

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  364
 • Group:  Members
 • Topic Count:  4
 • Content Count:  35
 • Reputation:   38
 • Achievement Points:  35
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,409 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  46

Ένα έχω να πω! Πολλά μπράβο για το αφιερωματάκι σου. :respect: :respect: :respect:

 

Αν και είναι απο τα αγαπημένα μου cartoon ποτέ δεν είχα ασχοληθεί να βρώ πληροφορίες για οτιδήποτε άλλο εκτός απο την G1. Βλπεοντας και το πλήθος των επιπλέων σειρών πιστεύω ότι καλύτερα που δεν έψαξα γιατί θα χανόμουν.

 

PS: Περιμένω και ένα Ultimate Box Set με όλες τις σεζόν του G1 + την ταινία, οπότε μόλις τελειώσω το ανέβασμα της 1ης σεζόν θα αρχίσω το rip για τις υπόλοιπες.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Sneaker, αμα παρακολουθησεις καποιο επεισοδιο της g1 θα δεις στα credits την Marvel, και ναι ειχε βαλει αρκετα το χερακι της, εξου και κυκλοφορησαν 80 τευχη κομικς της Marvel με τα Transformers στις USA και τα τριπλασια στο UK :cool:;) Και σχετικα με τα γιαπωνεζικα, απο οτι εχω δει και διαβασει, αν και οι πρωτες σειρες κατι πηγαν να κανουν αξιοπρεπες στην τελικη γινανε κατι αναμεσα σε digimon και Voltron...περιλαμβανοντας και τα 2 στοιχεια που λες. Αρκει να δεις καποιο επεισοδιο απο την Unicron Trilogy και θα καταλαβεις απολυτα τι εννοω, οπως αυτα που δειχνει το πρωι του Σαββατου στις 11 παρα στο Alter.....

 

r0bas, καλοφαγωτο! Κατι ακουσα κιολας πως η καινουρια κυκλοφορια της παλιας ταινιας θα εχει και αρκετα εξτρας.......

 

υγ.διορθωσα κανα-δυο λαθακια που ειχανε γινει λογω κεκτημενης ταχυτητας και της διαχειρισης μεγαλου ογκου πληροφοριων... :beer:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

 • Member ID:  1,790
 • Group:  Members
 • Topic Count:  129
 • Content Count:  7,263
 • Reputation:   27,792
 • Achievement Points:  7,599
 • Days Won:  27
 • With Us For:  6,289 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Μόλις είδα κι εγώ το αφιέρωμα στα "Transformers" και δεν έχω παρα να δώσω ΠΟΛΛΑ συγχαρητήρια και να σ'ευχαριστήσω για τις γνώσεις που μοιράστικες μαζί μας!! Ουσιαστικά εγώ ακόμα "σκάβω" στο forum σας και βρίσκω όλο και περισσότερα πράγματα που μ'ενδιαφέρουν σιγά σιγά! Άντε να δούμε κι άλλα τέτοια!! Και πάλι συγχαρητήρια!! :clap2: :clap2: :respect::beer:

Edited by Mandrake
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Να'σαι καλα, keep digging, υπαρχουν παρα πολλοι θησαυροι ακομα εκει εξω, αν και μερικοι δεν εχουν ακομα αποκαλυφθει και περιμενουν τον καταλληλο γνωστη για να μας τους παρουσιασει..... ;):beer::beer::beer:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  1,790
 • Group:  Members
 • Topic Count:  129
 • Content Count:  7,263
 • Reputation:   27,792
 • Achievement Points:  7,599
 • Days Won:  27
 • With Us For:  6,289 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Χαχα θα ψάχνω όσο ζω! Είμαι "μαμούνα" εγώ! Θα τα ξαναπούμε λίαν συντόμως! :):beer:

Edited by Mandrake
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Λοιπόν, μετά την υπενθύμιση από τον περίφημο George Lucas (τον δικό μας, όχι το μουσάτο του Χόλλυγουντ :D ) στο τόπικ με την live-action ταινιάρα του καλοκαιριού, έριξα ένα ψαχουλεματάκι για να δω τι παίζει με την πολλά υποσχόμενη ολοκαινούρια σειρά κινουμένων σχεδίων που μέχρι στιγμής ακουγόταν πως θα λέγοταν Transformers Heroes και θα ήταν (επιτέλους) made in USA (βλ.G1,Beast Wars & το επικό Beast Machines).

 

Πάρτε μια βαθιά ανάσα & ιδού το πόστερ της νέας...σειράς:

 

post-556-1215561734_thumb.jpg

 

Η νέα σειρά θα λέγεται "Transformers Animated", θα διαρκέσει 26 μισάωρα επεισόδια και ο σχεδιαστής της είναι αυτός των Teen Titans Animated (Derrick Wyatt) ενώ ο συγγραφέας θα είναι ο Marty Isenberg (βλ.X-Men, Batman TAS, TMNT του 2003, Action Man, Gargoyles & Extreme Ghostbusters).

 

H υπόθεση στο περίπου:

Set on Earth in the near future in Detroit, the alien Transformers are thrust into a world populated by humans and automatons. As visitors to Earth, the Transformers--Optimus Prime, Bumblebee, Prowl, Bulkhead and Ratchet--work in the human world, interacting with the 'natives' in exciting and humorous ways. "Transformers Animated" has been created to showcase the heroic Autobots working together to battle the evil Decepticons and save Earth with kid-relatable plot lines filled with humor, distinctive character personalities, and dynamic action.

 

Ενώ:

Cartoon and Hasbro executives told the trade paper that the new series, Transformers Animated, will be significantly different from the others, adding humor, never-before-seen characters and a new premise in which the Autobots fight evil humans in superhero fashion much more frequently than they battle the Decepticons, the traditional Transformers enemy since the franchise launched as a toy line in 1984.

The animated series won't pick up on any of the themes from the Paramount/DreamWorks film, which is directed by Michael Bay.

In the new Cartoon series, the robots will have a lot more human qualities, allowing kids to identify with the characters much more than in previous series.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η άποψή μου?

 

 

 

Merde sur leurs visages!!!!!!!!!!! :prealmad::prealmad::prealmad::Ungry: :Splash: :grr: :Boxing: :fook :laser:

 

Αν και θα αποπειραθώ να παρακολουθήσω έστω το πρώτο επεισόδιο, οι εντυπώσεις μου είναι χειρότερες κι από κάκιστες!!!!!! Το Batman TAS & Teen Titans σχέδιο είναι από τα πλέον αποκρουστικότερα που έχω δει και αυτό των TF Animated μου το θυμίζει πάαααααρα πολύ! Ο Όπτιμους έχει φάτσα σκύλου και οι Autobots θα παλεύουν με υπέρ-κακούς! Δηλαδή το Megatron τον κόβω για στυλ Kingpin!!!! Παρ'ολο το θάψιμο που από ότι κόβω θα ισχύει κατά 98,9898989898989898%, ίδωμεν, πάω τώρα να πιώ λίγο παγωμένη κόκα-κολίτσα να ηρεμήσω γιατί ειλικρινά τα ψιλοχονδροπήρα...... :cry:

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

 • Member ID:  12
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  23
 • Content Count:  973
 • Reputation:   1,027
 • Achievement Points:  974
 • Days Won:  1
 • With Us For:  6,478 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  44

Για όσους fan πρωί Σαββάτου (μπορεί και Κυριακή), δυστυχώς δεν συγκράτησα ώρα, βάζει στον ΑΝΤ1 τα Beast Wars Μachines. Επειδή πρόσφατα μάλιστα είδα το πρώτο του Beast Wars Μachines στα αγγλικά, κατάλαβα από τις εξελίξεις ότι πρέπει να παίζει αρκετό καιρό το υπολογίζω περίπου σε καμιά 10αριά παιγμένα επεισόδια.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Ναι, εχει τα Beast Machines (τα οποια αν δεν εχεις δει πρωτα Beast Wars θα χαθεις) 7:20 (Ε, ρε μανια, τετοια ωρα εβαζε και τα πρωτα-πρωτα το Mega) καθε Σαββατοκυριακο :beer:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

 • Member ID:  4,205
 • Group:  Members
 • Topic Count:  5
 • Content Count:  43
 • Reputation:   55
 • Achievement Points:  44
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,059 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  43

Τι να πω για αυτήν την σειρά δεν έχω λόγια είναι ι πιο τέλεια τέλεια σειρά μιλάμε πάντα για τις 2 πρώτους κύκλους που έπαιζε στο mega μήπως κάποιος έχει κανένα επεισόδιο? :pray:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  189
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  287
 • Content Count:  3,078
 • Reputation:   11,890
 • Achievement Points:  3,079
 • Days Won:  20
 • With Us For:  6,434 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  49

ΕΔΩ είναι και η επίσημη σελίδα.

Πάντως προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  3,987
 • Group:  Members
 • Topic Count:  1
 • Content Count:  29
 • Reputation:   74
 • Achievement Points:  29
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,091 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  37

Σ'ευχαριστώ κι εγώ για τις αναμνήσεις.. :thanks:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  29
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  149
 • Content Count:  1,759
 • Reputation:   2,297
 • Achievement Points:  1,759
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,471 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  43

Δε μπορώ να πω ότι το trailer με ενθουσίασε, ίσα ίσα... :(

 

To σχέδιο είναι πολύ απογητευτικό, τουλάχιστον για τα γούστα μου...

 

:sad1:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  3,734
 • Group:  Members
 • Topic Count:  0
 • Content Count:  50
 • Reputation:   23
 • Achievement Points:  50
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,126 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  38

Όταν είχα δει τα πρώτα press releases πριν από κάτι μήνες, είχα την ίδια αντίδραση. Τώρα, το λατρεύω. Εκτός του ότι έχει ένα σκασμό voice actors από το G1 cartoon και άλλους που μιμούνται άψογα τους προκατόχους τους (ο νέος Starscream είναι ΙΔΙΟΣ ο Chris Latta), η σειρά φτιάχνεται με προσοχή και μεράκι από ανθρώπους που λάτρεψαν την original σειρά. Ναι, μπορεί να βγει μάπα, αλλά κάθε άλλο παρά γι' αυτό δείχνει. Και η τελευταία φορά που κάποιος έκανε cartoon κάτι που αγαπούσε πολύ, πήραμε το "Batman: The Animated Series".

 

Εγώ πάντως ανυπομονώ για τον Ιανουάριο και το πρώτο επισόδειο.

 

EDIT: Το teaser που πόσταρε ο Djo είναι πρόσφατο και ομολογουμένως δε δείχνει και πολλά. Το πρώτο preview της σειράς έγινε στην περασμένη SDCC και είναι αυτό.

 

Πείτε μου πως μεγάλοι fans του G1 δε βρίσκουν τίποτε worthy of fangasms σ' αυτό.

Edited by NeoRanger
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Ειμαι μεγαλος φανς των αρχικων (οπως και οι περισσοτεροι εξαλλου), αλλα οσο και αν αυτο που ακουω μου θυμιζει g1, προσωπικα με ενοχλει σε απιστευτο βαθμο αυτο το σχεδιο! Οπως ειπα και πιο πριν, θα δοκιμασω να το δω, αλλα δεν πιστευω οτι θα ξετρελαθω, δεν το παω καθολου αυτο το σχεδιο κι ας βαλουν και ολους τους βασικους χαρακτηρες της G1 μεσα. Θα προτιμησω να δω το αυθεντικο. Παντως :thanks: για το ωραιο λινκ. :beer2:

 

υγ.Ουτε το Batman Animated ουτε το Teen Titans μου ειχαν αρεσει λογω του παρομοιου σχεδιου...

Edited by DJO
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

 • Member ID:  3,734
 • Group:  Members
 • Topic Count:  0
 • Content Count:  50
 • Reputation:   23
 • Achievement Points:  50
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,126 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  38

Τρίλεπτη προεπισκόπηση από την ιστοσελίδα της νέας σειράς:

 

http://uk.youtube.com/watch?v=z8sq80XmS6s

 

Η σειρά ξεκινά με μια "ταινία" στις 26 του μήνα.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

 • Member ID:  4,892
 • Group:  Members
 • Topic Count:  2
 • Content Count:  14
 • Reputation:   13
 • Achievement Points:  14
 • Days Won:  0
 • With Us For:  5,962 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  48

Υποκλίνομαι στην γνωση !

Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

:thanks::beer:

 

By the way, παρακολουθω το Transformers Animated, θα επανελθω δρυμιτερος οταν τελειωσει ο κυκλος, αλλα προς στιγμη να πω οτι ηταν καλυτερο απο οτι το περιμενα βασικα κυριως λογω σεναριου.

 

Αμα θελετε ΚΑΙ σκιτσο ΚΑΙ ωραιες ιστοριες, οι αξιοι επιγονοι του συμπαντος των Transformers βρισκονται στα κομικς και δη στην IDW Publishing..... ;)

 

:beer6:

Edited by DJO
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

 • Member ID:  5,100
 • Group:  New Members
 • Topic Count:  0
 • Content Count:  1
 • Reputation:   0
 • Achievement Points:  1
 • Days Won:  0
 • With Us For:  5,942 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Πολύ καλό αφιέρωμα σε παλιά και αγαπημένη σειρά.Παρεμπιπτόντως τα Ιαπωνικά ξέρεις πού μπορώ να τα βρω σε Αγγλική γλώσσα;Κανάνα πρόβλημα με την Ιαπωνική αλλά με τις Ουραλοαλταικές γλώσσες δεν έχω ασχοληθεί.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

 • Member ID:  5,446
 • Group:  Members
 • Topic Count:  0
 • Content Count:  18
 • Reputation:   9
 • Achievement Points:  18
 • Days Won:  0
 • With Us For:  5,904 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Πολύ καλό βρε παιδιά . Μπράβο

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,536
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,071
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,401 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Ε, μιας και τελείωσε και ο δεύτερος κύκλος τις προάλλες, ευκαιρία να ρίξω λίγο φως στο θέμα

"Transformers Animated"... :D

 

Καταρχάς, έχουνε προβληθεί (και μπορείτε να τα δείτε υπό μορφή avi) ο πρώτος κύκλος, με 16 επεισόδια και καπάκι ο δεύτερος με 13.

post-556-1215560753_thumb.jpg

Αρχίζει καλά. Πολύ καλά, δείχνοντας αποσπάσματα από την G1 δεμένα πανέμορφα και κατόπιν μαθαίνουμε ότι ο Μεγάλος Πόλεμος μεταξύ των Autobots & Decepticons έχει τελειώσει, με τους πρώτους νικητές και κυριάρχους και τους δεύτερους διασκορπισμένους και ακίνδυνους.

Εδώ αρχίζει και η παρουσίαση των "ηρώων" της σειράς: ο Optimus Prime, ως ένας αποτυχημένος της ακαδημίας των Elite Guard (!), είναι επικεφαλής μίας ομάδας Autobots ειδικών στις επισκευές των space bridges (κάτι σαν πόρταλς, μεγάλες πύλες τηλεμεταφοράς): τον γιατρό γέρο-Ratchet, τον Bumblebee, τον ατσούμπαλο & αγαθιάρη γίγαντα Bulkhead και τον νίντζα Prowl. Ενώ εκτελούν επισκευές πάνω σε έναν μετεωρίτη με μια τέτοια πύλη, γίνεται κατά λάθος ένα ατύχημα και ανακαλύπτουν την Allspark, η οποία έχει δώσει ζωή σε όλα τα Transformers. Τους παίρνουν τότε χαμπάρι ο Megatron που είναι εκεί τριγύρω μαζί με 4 επιζήσαντες Decepticons: την Blackarachnia, τον Starscream (κλασικ), τον πιστό κτηνώδη υπηρέτη του Megatron, Lugnut και τον αλλοπρόσαλλο Blitzwing, ο οποίος έχει κεφάλι που θυμίζει Quintesson, με τρεις διαφορετικές φάτσες-προσωπικότητες.

post-556-1215560764_thumb.jpg

Επιτίθονται, που λέτε, οι Decepticons στο σκάφος των Autobots, και ο Megatron μπουκάρει μέσα στο σκάφος τους για να κλέψει την Allspark, όμως αυτή ενεργοποιεί τη διαγαλαξιακή πύλη, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στη Γη, όπου και πέφτουν (το σκάφος με τους Autobots στη θάλασσα, ο Megatron σε ένα χωράφι) μένοντας σε κατάσταση αδράνειας για τα επόμενα 50 χρόνια. Ξυπνάνε κάποια στιγμή οι Autobots λόγω κάποιου οργανικού εισβολέα και μαθαινουν ότι βρίσκονται στο μελλοντικό Ντητρόιτ, όπου τα ρομπότς είναι οι υπηρέτες των ανθρώπων σε ό,τι δουλειά μπορεί κανείς να φανταστεί. Και κάπως έτσι ξεκινάει η δράση... Θα συναντήσουνε τον Καθηγητή Isaac Sumdac και την γλυκιά κορούλα του, Sari, τον επιθεωρητή Fanzone που μισεί τις πασης φύσεως μηχανές και το φωνάζει όποτε του δοθεί η ευκαιρία (btw, η εναλλακτική μορφή του Bumblebee βασίστηκε στο αμάξι του :lol: ), υπερ-κακούς που χρησιμοποιούν την προχωρημένη τεχνολογία του μέλλοντος ως όπλα, και πολλά ακόμα Transformers που είτε υπήρχαν από πριν ή δημιουργούνται στη Γη για κάποιον λόγο που δε θα αποκαλύψω, στον δεύτερο κύκλο.

 

Όμως, τι λέει αυτή η σειρά στην ουσία? Αξίζει να κάτσει κάποιος να δει 29 - μέχρι στιγμής - 20λεπτα επεισόδια ή όχι!?

 

Η αλήθεια είναι πως η πιθανότητα να αρέσει η σειρά σε κάποιον είναι 50-50, γιατί αν και έχει τελικά, προς μεγάλη μου έκπληξη, αρκετά θετικά σημεία, σε αρκετά επεισόδια, ειδικά του πρώτου κύκλου κυριαρχούν τα αρνητικά. Δηλαδη:

Οι επιρροές προέρχονται μεν από την σειρά που τα άρχισε όλα, την G1, όμως προέρχονται και από τα Beast Wars, και από την live-action ταινία του Bay. Και παίζει να έχει επιρροές και από άλλες σειρές των Transformers, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτό το re-tell της G1 (γιατί περί αυτού πρόκειται) να είναι λίγο από όλα στο θέμα χαρακτήρες, αλλά ευτυχώς με επικρατέστερους αυτούς της G1. Αλλά, το μεγάλο μείον είναι το έντονο στοιχείο της παρωδίας σε αυτή τη σειρά: οι Autobots που πρωταγωνιστούν είναι μια ομάδα άχρηστων που επισκευάζουν διαστημικές γέφυρες & ο Optimus απόβρασμα της Ακαδημίας των Elite Guards. Οι Decepticons είναι και αυτοί πέντε στον αριθμό και είναι σχεδόν όλοι ο καθένας για την πάρτη του.

Επίσης, αυτή η σειρά είναι το τελείως αντίθετο από την προηγούμενη Unicron Trilogy, όπου το ένα μεγαλοπρεπές & πανέμορφο TF διαδέχονταν το άλλο. Εδώ τα TFs δεν προκαλούν σχεδόν ποτέ τον θαυμασμό, εκτός από 2 μεμονωμένες περιπτώσεις. Το σχέδιο είναι σύμφωνο με τα τελευταία πρότυπα των αμερικάνικων σειρών κινουμένων σχεδίων, δηλαδή υπερβολικά απλουστευμένο και καρτουνίστικο και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο μείον του. Αυτό που το σώζει είναι το καλογραμμένο του σενάριο και ειδικά στον δεύτερο κύκλο τα νέα Transformers, εν αντιθέσει με τον πρώτο όπου κοντά στα μισά επεισόδια οι Autobots ελλείψει Decepticons μάχονται υπερ-εγκληματίες. Αυτά (και δεν το λέω μόνο εγώ) έχουν θεωρηθεί ως τα χειρότερα της σειράς, γιατί μάχονται σε κάθε επεισόδιο έναν υπερ-κακό και κοτζάμ πελώρια ρομπότ δεν μπορούν να τον νικήσουν παρά λίγο πριν το τέλος. Μιλάμε για τρελό ξενέρωμα... :confuse:

 

Χμ, τι άλλο, τι άλλο... Βασικά αυτά, το σχέδιο είναι άθλιο έως απαράδεκτο για τα σημερινά μέσα (αλλά ελαφρώς καλύτερο από το Spectacular Spider-Man) αλλά χάρη στις ιστορίες το συνηθίζεις και με τη δεύτερη περίοδο θα δικαιωθείτε γιατί η σειρά πλέον απογειώνεται, χωρίς να λείπουν βέβαια 2-3 επεισόδια που είναι πιο down-tempo... :oops:

 

Προσωπική άποψη? Δώστε της μια ευκαιρία! Δεν έχει λατρευτεί άδικα από τόσους TF φανς σε όλον τον κόσμο, εν αντιθέσει με την άκυρη Unicron Trilogy. Α, επίσης ευτυχώς εδώ οι μάχες δεν είναι σαν του προαναφερθέν, όπου χρειάζοταν ένα τέταρτο τα Transformers να κάνουν μια κίνηση, είναι βαρβάτες και ρεαλιστικές! Οπότε και τους συγχωρώ που έχουνε ψιλομπερδέψει την παρωδία με το re-tell, γιατί ειδικά το τέλος της 2ης σεζόν με έφτιαξε, αποδεικνύοντας ότι τα Transformers Animated Series made in U.S ακόμη και όταν είναι μέτρια, παραμένουν καλύτερα από τα αντίστοιχα made in Japan... :cool:

 

Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ο 3ος κύκλος. :beer:;)

 

post-556-1215561080_thumb.jpg

 

Βαθμολογία 1ου κύκλου: 6,5/10

Βαθμολογία 2ου κύκλου: 8/10

 

Επίσης, να αναφέρω ότι η IDW έχει κυκλοφορήσει τα comic adaptations της σειράς, τα οποία όμως δεν πιάνουνε καθόλου την όλη ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της σειράς και έχουν φανεί κατώτερα των περιστάσεων (κοινώς δεν διαβάζονται) :cheers3:

 

 

 

Πηγή: Wikipedia

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  1,790
 • Group:  Members
 • Topic Count:  129
 • Content Count:  7,263
 • Reputation:   27,792
 • Achievement Points:  7,599
 • Days Won:  27
 • With Us For:  6,289 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Ποτέ δε με τράβηξαν οι υπόλοιπες σειρές (αν και δεν έχω δει πολλές) εκτός της αρχικής "Transformers" ('84-'87). Επειδή τελείωσε σε τέσσερις σαιζόν και η κάθε μία έχει διαφορετικό εισαγωγικό σας παραθέτω και τα 4 εδώ:

 

1.

2. "Transformers" (Season Two)

3. "Transformers" (Season Three)

4.

 

Μέχρι το τρίτο intro το θυμάμαι (και ίσως είναι και το καλύτερο της σειράς! Για'μένα τουλάχιστον) αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τέταρτο. Ίσως δεν παίχτηκε ο τελευταίος κύκλος στην Ελλάδα. :beer:

Edited by Mandrake
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  5,669
 • Group:  Members
 • Topic Count:  50
 • Content Count:  1,089
 • Reputation:   1,461
 • Achievement Points:  1,089
 • Days Won:  0
 • With Us For:  5,879 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  38

Πολύ καλύτερη αυτή η σειρά,από την επανέκδοση που έκαναν τώρα...Φανατικός τηλεθεατής....

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.