Jump to content

Chris Jaymes' Sons of Chaos στα ελληνικά!


Recommended Posts

Μια συγγνώμη προς τους διαχειριστές του forum...δεν ήξερα που ακριβώς έπρεπε να το ποστάρω, οπότε οι αρμόδιοι ας κάνουν την αβαρία να τοποθετήσουν το παρόν θέμα εκεί που πρέπει...

 

https://www.thenationalherald.com/culture_arts_literature/arthro/chris_jaymes_1821_graphic_novel_sons_of_chaos_now_available_in_greek-1314420/

 

https://www.public.gr/product/ta-paidia-tis-epanastasis/prod12023591pp/

 

 

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Νομίζω κάποιος πρεπει να το τοποθετήσει στο λοιποί Έλληνες εκδότες.

Edited by Evi
  • Like 2
Link to post
Share on other sites

«Τα Παιδιά της Επανάστασης»: Η εικονογραφημένη εκδοχή του 1821

Μια σκοτεινή αφήγηση μέσα από τα μάτια των σκιτσογράφων Chris Jaymes και Ale Aragon
   Η Ελληνική Επανάσταση, τέκνο του ελληνικού Διαφωτισμού, αποτέλεσε το έναυσμα για την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συντέλεσε στη διαμόρφωση αυτού που γνωρίζουμε ως Δυτικό Kόσμο. 

   Ο απόηχός της είχε επίδραση σε θεσμούς όπως το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, και τα ιδανικά του κινητοποίησαν προσωπικότητες όπως ο λόρδος Βύρων, αλλά και ενθουσιώδεις απλούς Αμερικανούς που θέλησαν να διασχίσουν τον Ατλαντικό για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων. 

Η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια αναμέτρηση που, υπό μία έννοια, οι δυναμικές που την προκάλεσαν παραμένουν ενεργές μέχρι σήμερα.

Σε αυτή την εικονογραφημένη εκδοχή των Chris Jaymes και Ale Aragon, ο γιος του Σουλιώτη αρχηγού Κίτσου Μπότσαρη, ο Μάρκος, μεγαλώνει αιχμάλωτος στο παλάτι του Αλή Πασά. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1821, επιστρέφει στη φωτιά της επανάστασης με σκοπό να οδηγήσει τον λαό του στη νίκη. Σε αυτό το ταξίδι προς την ελευθερία, θα σταθεί απέναντι στους δαίμονές του και θα γνωρίσει την αγάπη, την προδοσία, την εκδίκηση και τη δόξα.

   Τα Παιδιά της Επανάστασης είναι μια σκοτεινή αφήγηση ενηλικίωσης και εξιλέωσης, με φόντο την πάλη ενός λαού για ανεξαρτησία, και φέρνει στο προσκήνιο με πρωτότυπο τρόπο, μέσω μιας ιστορίας φαντασίας, ένα κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστο, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

   O Αμερικανός συγγραφέας/σκηνοθέτης Chris Jaymes δεν έχει σκοπό να διηγηθεί ή να καταγράψει με πιστότητα ένα κομμάτι της Ελληνικής Επανάστασης. Στέκεται με δέος απέναντί της, εμπνέεται από τις προσωπικότητες και τους ήρωές της, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δημιουργεί τη δική του περιπέτεια, με στόχο να κάνει γνωστό τον Αγώνα του 1821 μέσα από τη δράση, τη γοητεία και την ενέργεια του κόμικ σε όσους, πέρα από τα σύνορά μας, δεν τον ξέρουν ή γνωρίζουν ελάχιστα γι’ αυτόν. Να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον γι’ αυτό το τόσο κοντινό, τελικά, παρελθόν μας που επέδρασε καταλυτικά στη ροή της παγκόσμιας ιστορίας.

   Ο ίδιος, παρακινημένος από έναν Ελληνοαμερικανό φίλο του, ασχολήθηκε με το θέμα για δέκα ολόκληρα χρόνια. Μετά από σχολαστική ενασχόληση, μελέτη και βαθιά διερεύνηση των γεγονότων, ταξίδεψε από τα Ιωάννινα, το Σούλι και τη Γραβιά μέχρι το Ναύπλιο, τη Μάνη, τη Μονεμβασιά, τις Σπέτσες και την Ύδρα, πριν καταθέσει τη δική του ματιά και ιστορία, στην οποία έδωσε σάρκα και οστά η εξαιρετική εικονογράφηση του Αργεντινού δημιουργού Ale Aragon.

 

 

Πηγη: https://anagnostis.org/

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Ενώ ήταν μία εξαιρετική έκδοση, δεν το πήρα όταν κυκλοφόρησε στο Athenscon γιατί δεν ευχαριστιέμαι να διαβάζω κόμικς που δεν είναι στην μητρική μου γλώσσα. Οπότε το θεωρώ πολύ καλό νέο. :mafia:

 

 

:beer5:

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης τα έχουν τα public στα οποία πωλείται ήδη. Έχουν και σελίδα στο Instagram με τίτλο "Sons of Chaos" (όπως και ο πρωτότυπος τίτλος του κόμικ στα αγγλικά). Έπαιξε γενικά πολύ στον Τύπο του περασμένου σαββατοκύριακου με μεγάλες εφημερίδες να κάνουν εκτενείς αναφορές και αφιερώματα. Με μια μικρή ματιά στα strips μου θυμίζει αρκετά το θρυλικό πλέον "300". 

Θα περιμένω λίγο μπας και κυκλοφορήσει και σε άλλα βιβλιοπωλεία με χαμηλότερη τιμή, όπως και να χει σίγουρη αγορά από εμένα κυρίως λόγω θεματολογίας. 

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Το πέρασα και στο GoodReads.png.a1385b0b9db764df5a07871211beaaef.png

Edited by Mandrake
  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.