Jump to content
Μενίγ Πουαγώ

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 295 [Αμνησία.]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

4 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

295.thumb.jpg.90c5740899607376adbd044a6aef7e6b.jpg

6 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 

 • ΑΜΝΗΣΙΑ.

  ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΡΕΣ ΑΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ ΚΙ Ο ΦΑΝΤΟΜ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ.

   
 • Η ΑΝΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

  ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΡΛΕΝ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΤΕΚ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΙΚΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΥΦΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗΣ.

   
 • Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

  Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.

   
 • ΑΠΟ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ.

  Ο ΚΥΡΟΣ ΜΑΓΕΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑΣ ΤΟΥ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΙΣ ΕΦΕΥΡΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ.

   
 • ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

  Ο ΓΚΟΥΦΟΛΥΚΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ  ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΛΛΟΚΟΤΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ.

   
 • Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ.

  ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΑΡΤΟΝΙΣΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.

  Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 07/02.


  :hop::hop::hop:
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άλλο ενα τεύχος προστέθηκε στη συλλογή.Απο το τεύχος 200 της καθημερινής έως τώρα το παίρνω μανιοδως και θα συνεχίσω κάθε εβδομαδα να πρόσθετω ενα τεύχος ΜΜ στη βιβλιοθήκη μου κάθε παρασκευή βρεξει, χιονίσει, επ αόριστον.

 Προσεξα οτι ολες ιστορίες του τεύχους είναι σχετικα πιο φρέσκες σε σχέση με τις τελευταίες εβδομαδες, καθώς στα προηγουμεμενα τεύχη υπηρχαν κάνα δυο ιστορίες που στην Ιταλία είχαν μπει πριν απο το τοπολινο 3000.Όταν είδα τη διαφήμιση της Καθημερινής, για εμένα πιο ενδιαφέρον ιστορια μου φάνηκε το η αναζήτηση του χαμένου χρονου.Κι όταν είδα οτι έχει σχεδιο Καβατσάνο (απο τους αγαπημένους μου) ενθουσιαστικό.Έτσι άρχισα να τη διαβάζω.

 Θα τη χαρακτηριζα μια καλη ιστορία.Η ιστορία μου χτύπησε και κάποια ευαίσθητα σημεία.Ακόμη κι αν ηταν απλή μας δείχνει πως είναι μια ωραία φιλια.Με την υπόθεση της, προσπαθει να μας πει πως σε κάθε φιλια υπαρχουν και καβγάδες αλλά στο τέλος τα βρίσκουν.Μάθαμε και κάποια σημαντικά πραγματα για τους καθηγητές Ζαποτεκ και Μάρλιν.Τέτοιες γλυκές ιστορίες ευχαρίστως να βλέπουμε που και που.Αν και δεν ξέρω αν θα μου μείνει κάτι απο αυτήν.Το σχεδιο του Καβατσάνο μου άρεσε πολύ, και γενικώς μου αρέσει αυτή μοντερνια του.

 Με μια πρωτη ματια οι υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους φαίνονται συμπαθητικες.Η ιστορία του Γκουφολυκου αντί να είναι απο τα μακρινά 2006-2008 είναι σχετικα νέα.

Την επόμενη εβδομαδα θα κρατάμε στα χέρια μας ενα αγιβαλεντινιατικο τεύχος με κεντρικη ιστορία  το παιχνιδι των ζευγαριων. Ενδιαφέρον.

:blob3:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα και κατέταξα το τεύχος αυτό από τα καλύτερα τελευταία τεύχη, έτσι θα πω και εδώ ότι κατενθουσιάστηκα. Και λόγω της ιστορίας του Cavazzano αλλά και λόγω Φάντομ Ντακ που είχαμε κάμποσο καιρό να τον δούμε. Γενικά όμως και οι υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους μου άρεσαν πάρα πολύ και ιδιαίτερα ο Κύρος ως μάγειρας και ο παππούς Μουργόλυκος ως πάμπλουτος επιχειρηματίας. 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μετά από αρκετό καιρό απουσίας του στις κεντρικές ιστορίες του περιοδικού, ο Φάντομ Ντακ φιγουράρει και πάλι στο παρόν τεύχος, με την ιστορία “Αμνησία”. Όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Κύρου, ο μασκοφόρος ήρωας της Λιμνούπολης δεν θα είχε καταφέρει τα αποτελέσματα που έχει. Και χάρη στις παστίλιες Αμνησιαζόλ, καταφέρνει να ξεχνάει την μυστική ταυτότητά του Φάντομ και...ούτε γάτα, ούτε ζημιά! :P Τώρα τελευταία, όμως, μετά από μεγάλη κατανάλωση των εν λόγω καραμέλων, ο Κύρος αρχίζει να έχει μία αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Φέρεται παράξενα και κάνει σαν μικρό παιδί. Πριν προλάβει να επιδεινωθεί η πνευματική του υγεία, είχε προλάβει να φτιάξει την φόρμουλα του αντίδοτου, την οποία την έχει γράψει σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο, που όμως πλέον δεν θυμάται τον κωδικό. :shit2: Έτσι, ο Ντόναλντ (με τις δύο του ταυτότητες) και τα τρία ανιψάκια του, θα ξεκινήσουν τις έρευνες για να ανακαλύψουν τον μυστικό κωδικό. Αυτές οι έρευνες θα τους πάνε πολλά χρόνια πίσω. :) Πολύ όμορφο σενάριο, που ουσιαστικά είναι ένας φόρος τιμής στις θρυλικές παστίλιες που συνοδεύουν σχεδόν κάθε ιστορία του Φάντομ, αλλά παράλληλα γίνονται αναφορές στα παιδικά χρόνια του αγαπημένου μας εφευρέτη. Στην πλοκή ο αναγνώστης δεν θα βρει μεγάλες σκηνές δράσης ή δυνατό μυστήριο, καθώς άλλος είναι ο προσανατολισμός της ιστορίας. Αυτό, φυσικά, δεν μας εμποδίζει να την απολαύσουμε. :) Επίσης, παρατίθενται πολλές αναδρομές στο παρελθόν του Κύρου (που συνδέονται με το παρόν), που δίνουν όμορφο τόνο και καταλήγουν σε ένα γλυκό love story! :love2: Γενικά μιλάμε για μία πολύ καλή δουλειά. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό.

 

Ακόμα ένα προσφιλές μας αντικείμενο γίνεται ο βασικός πρωταγωνιστής στην επόμενη ιστορία, που μας έρχεται από το Μίκυ Σίτυ και φέρει τον τίτλο “Η αναζήτηση του χαμένου χρόνου”. Ο Μίκυ κι ο Γκούφυ μόλις έχουν επιστρέψει από ένα ταξίδι στον χρόνο, απεσταλμένοι από τους Καθηγητές Μάρλιν και Ζάποτεκ. Κάποια στιγμή ο Γκούφυ αντιδρά με το γεγονός ότι η περίφημη χρονομηχανή δεν χρησιμοποιείται για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του παρόντος, αλλά μόνο για ερευνητικούς σκοπούς του παρελθόντος. Τότε είναι που οι δύο καθηγητές θα ξεδιπλώσουν τις αναμνήσεις τους, θα περιγράψουν την πρώτη τους γνωριμία, καθώς και την γέννηση της θρυλικής χρονομηχανής. Πρόκειται για μία αξιόλογη ιστορία, που ξεφεύγει από τις καθιερωμένες μανιέρες που ακολουθούν οι λεγόμενες “Italian time machine stories”, καθώς ασχολείται μεν με ένα ταξίδι στο παρελθόν, αλλά μέσω αναμνήσεων κι όχι με την χρήση της χρονομηχανής. Εξαιρετική πρωτοτυπία που έδωσε έξτρα πόντους. Από εκεί και πέρα έχουμε μία πλοκή, όπως είναι φυσικό, χωρίς μεγάλες εντάσεις, αλλά είναι περισσότερο “πληροφοριακού” χαρακτήρα. Κάτι σαν τα origins που βλέπουμε κατά καιρούς στους ήρωες της Marvel και της DC (στον τομέα της πληροφόρησης). :P Η ροή κυλάει αβίαστα, έχει ενδιαφέρον (για κάποιον που γνωρίζει το “σύμπαν” των ηρώων αυτών) και καταλήγει σε ένα φινάλε που βρίθει συναισθημάτων. Πολλά μπράβο! :clap2: Ο Cavazzano στο σχέδιο δεν μας απογοητεύει ποτέ. :)

 

Στην επόμενη ιστορία του τεύχους, ο παππούς Μουργόλυκος θα μας δείξει τον “Δρόμο για την επιτυχία”. Σε μία συγκέντρωση κακοποιών, που λαμβάνει μέρος, ο παππούς Μουργόλυκος λέει τον πόνο του στους “συναδέλφους” του. Τα εγγόνια του δεν είναι ικανά να τελειώσουν μία σωστή δουλειά, με αποτέλεσμα να χαλάνε όλα τα ληστρικά σχέδια που έχει προγραμματίσει. Αυτό συνέβαινε πολύ καιρό, αλλά τώρα ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Μετά από ώριμη σκέψη, αποφασίζει να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να τους εγκαταλείψει, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει, μόνος του, να κάνει μία επιτυχημένη ληστεία. Με την βοήθεια της τύχης, όμως, από επιτυχημένος κλέφτης, γίνεται επιτυχημένος επιχειρηματίας και καταφέρνει να γίνει μέλος της Λέσχης των εκατομμυριούχων. :wow: Τι έγινε? Άλλαξε τόσο ο χαρακτήρας του γερο-Μουργόλυκου ή τελικά θα ισχύσει η παροιμία που λέει ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι? :thinking: Ακόμα μία ιστορία (η τρίτη στην σειρά :P ) που πρωτοτυπεί επάνω σε γνωστά μοτίβα. Το τιμόνι του πρωταγωνιστή το έχει ο Πατριάρχης των Μουργόλυκων, ο οποίος ξεπερνάει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, αλλάζει συνήθειες κι αποδεικνύει ότι μπορεί να βγάλει πολλά λεφτά με τίμιο τρόπο. Ο θείος Σκρουτζ, από την άλλη, σαν παλιά καραβάνα που είναι, δυσπιστεί απέναντι σε αυτή την μεταμόρφωση. Η πλοκή περιέχει ανατροπές, αλλά από κάποια στιγμή και μετά δεν βγάζει μεγάλο νόημα.

Spoiler

Από την στιγμή που ο παππούς Μουργόλυκος πέτυχε με την πώληση σάντουιτς, έφτιαξε αλυσίδα από καντίνες, μπήκε στην Λέσχη των εκατομμυριούχων κι έχτισε ένα θησαυροφυλάκιο ίδιου διαμετρήματος δίπλα σε αυτό του Σκρουτζ (μεγάλη υπερβολή κατά την γνώμη μου), γιατί είχε σχέδιο να κλέψει τους υπόλοιπους εκατομμυριούχους? Αφού ήδη έβγαζε πολύ χρήμα κι εκείνος! :thinking:

Το φινάλε, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι μας επαναφέρει στην κανονικότητα. ;) Γενικά την βρήκα μία αξιόλογη ιστορία, που δεν απέφυγε όμως τις υπερβολές. Σχεδιαστικά την βρήκα αρκετά καλή.

 

Αμέσως μετά ο Κύρος θα γίνει “Από εφευρέτης μάγειρας”! :wow: Ο συμπαθής εφευρέτης βρίσκεται στο εργαστήριό του κι ετοιμάζει μία νέα του δημιουργία. Μία οθόνη οσμής. Η συσκευή του, όμως, δεν μπορεί να δουλέψει απρόσκοπτα κι ο λόγος είναι ότι μπερδεύεται με τις θεσπέσιες μαγειρικές ευωδιές, που αναδύονται από ένα κοντινό σπίτι. Πηγαίνοντας, λοιπόν, μέχρι εκεί για να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να κλείσει τα παράθυρα για λίγο, θα συναντήσει μία καλοκάγαθη γριούλα που είναι άριστη μαγείρισσα και η οποία θα τον εμπνεύσει να ασχοληθεί με την τέχνη της Γαστρονομίας. Έτσι, ο Κύρος θα παρατήσει σύξυλο το εργαστήριο και τις εφευρέσεις και θα εντρυφήσει στον κόσμο των γεύσεων, με την βοήθεια της κυρίας Κίρκης. Κάτι τέτοιο, όμως, αντιτίθεται στα συμφέροντα του θείου Σκρουτζ, ο οποίος δεν προστίθεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Μιλάμε για ένα απλό σενάριο, που όμως έχει συνοχή και καλογραμμένη πλοκή, που κρατάει τον αναγνώστη. Το όνομα της συμπαθούς γιαγιάς δεν είναι διόλου τυχαίο, ενώ η στάση του Σκρουτζ είναι γι’ ακόμα μία φορά απαράδεκτη. Δεν ενδιαφέρεται για κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό του. Με εκνευρίζει αφάνταστα όταν του δίνονται τόσο “τραχιά” χαρακτηριστικά. :moutra2: Το φινάλε δεν αλλάζει πολλά από τα κλασικά, ενώ η τελευταία σελίδα φέρνει χαμόγελα. :P Αρκετά καλό βρήκα και το σχέδιο.

 

Θα ξαναγυρίσουμε στις σύντομες ιστορίες της σειράς “X-Mickey”, και θα δούμε τον Γκουφόλυκο να γίνεται “Μεσίτης ακινήτων”. Ο creepy φίλος μας βρίσκεται σε ένα κάστρο, το οποίο θέλει να το πουλήσει ο ιδιοκτήτης του, ένα βαμπίρ. Οι πρώτοι πελάτες (ένα ζευγάρι) ξεναγήθηκαν από τον Γκουφόλυκο στο κάστρο, αλλά δεν δήλωσαν πολύ εντυπωσιασμένοι από τον τρόμο που εκείνο μπορεί να προσφέρει. Θα καταφέρει, τελικά, ο πρωταγωνιστής να τους αλλάξει γνώμη? :) Πάνω που κάτι πάει να γίνει με αυτή την σειρά, οι υπεύθυνοι του περιοδικού, με τις επιλογές τους, φροντίζουν να την δυσφημίσουν. :( Το παρόν σενάριο δεν έλεγε πολλά. Ο χαρακτήρας του ήταν περισσότερο γελοιογραφικός, παρά μία ιστορία με συνοχή. Το διάβασα με μία σχετική απάθεια, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία σελίδα, η οποία μου έδωσε το πολυπόθητο χαμόγελο. Γενικά, όμως, λίγα πράγματα. Το σχέδιο το βρήκα καλό.

 

Στον “Διαγωνισμό του δολλαρίου”, θα πεταχτούμε μέχρι την Λέσχη των εκατομμυριούχων, όπου συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυση του Νομισματοκοπείου Λιμνούπολης. Λόγω αυτών  των εορτασμών, ο Δήμαρχος προκηρύσσει έναν διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει τα μέλη της Λέσχης να παρουσιάσουν ένα νέο χαρτονόμισμα, το οποίο να συνδυάζει παράδοση και καινοτομία. Όλοι οι βαθύπλουτοι κροίσοι αρχίζουν να προσλαμβάνουν μεγάλα ονόματα στον χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής και ξεκινάνε τις εκκεντρικές τους δημιουργίες. Ο Σκρουτζ, από την άλλη, βρίσκει όλη αυτή την διαδικασία που ακολουθείται πολύ δαπανηρή (τι πρωτότυπο! :P ) κι αποφασίζει να ακολουθήσει τον δικό του ανέξοδο και παράδοξο δρόμο. Άραγε, ποιος θα επικρατήσει? :P Αν και σύντομο, βρήκα διασκεδαστικό το εν λόγω σενάριο, χωρίς φυσικά να δρέπει δάφνες ποιότητας. Η πλοκή είναι γραμμένη επάνω στην αιώνια κόντρα των δύο Λιμνουπολιτών αντίζηλων, μόνο που εδώ δεν μονοπωλεί ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον. Είναι μία κόντρα ανάμεσα στην αλόγιστη σπατάλη και στην τσιγκουνιά εξυπνάδα της εμπειρίας. Το φινάλε, αν κι αναμενόμενο, μας κάνει να υποκλιθούμε στο μεγαλείο του Σκρουτζ και μας καλεί να επιβεβαιώσουμε ότι τελικά ο σωστός ρήτορας, μπορεί να φέρει στα μέτρα του ακόμα και το πιο αντίθετο μυαλό. :respect: Γενικά ήταν μία ήπια ιστορία, χωρίς πολλές δυνατές στιγμές, που όμως δεν μετάνιωσα που την διάβασα. Και το σχέδιο δεν ήταν άσχημο.

 


:beer:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #295 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (Από τα βάθη μίας χαμένης φυλής στην ζούγκλα φυλής).

tn_MIKYMAOUSE_0295.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Αμνησία."


Ο Φάντομ βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση.

 

Μέχρι που έρχεται ο Κύρος και τον ελευθερώνει. Οπότε και εκείνος με την σειρά του πιάνει τον μασκοφόρο παράνομο. Πίσω στο εργαστήρι του Κύρου τώρα. Ο Κύρος τρώει μία παστίλια Αμνησιαζόλ για να ξεχάσει τι έχει συμβεί. Όμως ο Φάντομ αντιλαμβάνεται ότι κάτι δε πάει καλά με τον Κύρο. Αφήνει εφευρέσεις ανολοκλήρωτες. Αποφασίζει να φτιάξει ένα αντίδοτο αλλά ξεχνάει τον κωδικό του αρχείου. Ντόναλντ και ανιψάκια όμως βλέπουν ότι η κατάσταση του φίλου του χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός. Οπότε αποφασίζουν να ψάχνουν στο παρελθόν του και στα σχολικά του χρόνια. Όταν ο Κύρος αποφασίζει πως πρέπει να διαβάσει για ένα διαγώνισμα μαθηματικών.

 


Τα ανιψάκια υποθέτουν ότι όλα βασίζονται σε μία μαθηματική εξίσωση. Ο Φάντομ ανακαλύπτει στα αρχεία του σχολείου το μοναδικό διαγώνισμα μαθηματικών που μηδενήστικε ο Κύρος. Μαζί με ένα σημείωμα "για την Εύα." Η Εύα λοιπόν είναι και αυτή επιστήμονας και ήρθε στην πόλη για ένα συνέδριο. Καταφέρνουν να την βρουν. Λέει στα παπιά μας ότι με τον Κύρο εκτός από συμμαθητές ήταν και πολύ καλοί φίλοι. Περνούσαν πολλές ώρες μαζί διαβάζοντας και βλέποντα επιστημονικά ντοκιμανταίρ. Ένα από αυτά μίλαγε και για την εξίσωση της αγάπης.

Σε ένα διαγώνισμα όμως η καθηγήτρια παρεξήγησε ένα σημείωμα του Κύρου προς την Εύα ως σκονάκι και τους μηδένισε τα γραπτά. Από τότε τελείωσε και η φιλία τους. Πίσω στο εργαστήριο του Κύρου παπιά και επιστήμονας προσπαθούν να ανακαλύψουν το κωδικό του αρχείου την ώρα που ο Κύρος γυρνάει νοητικά όλο και πιο πίσω. Η Εύα τελικά μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες ανακαλύπτει τον κωδικό χάρη σε εκείνο το επίμαχο σημείωμα. Που ήταν η εκδοχή του Κύρου για την εξίσωση της αγάπης. Ντόναλντ και ανιψάκια αποχωρούν αφήνοντας τους δύο επιστήμονες μόνους τους. Το ειδύλλιο αναζωπυρώνεται...

 

 

 


"Η αναζήτηση του χαμένου χρόνου."

Μάρλιν και Ζάμποτεκ διηγούνται στον Μίκυ και τον Γκούφυ πως γνωρίστηκαν αλλά και πως δημιουργήθηκε η χρονομηχανή.

"Ο δρόμος για την επιτυχία."

Ο "Χάρης" έχει βαρεθεί τις αποτυχημένες απόπειρες ληστειών εξ' αιτίας των εγγονών του. Οπότε αποχωρεί από το τροχόσπιτο και βγάζει τα προς το ζην μέσω της επιχειρηματικότητας στον τομέα της εστίασης.

"Από εφευρέτης μάγειρας."

Ο Κύρος σαγηνεύεται από τις μαγειρικές ικανότητες της γειτόνισσάς του. Οπότε αποφασίζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στον κλάδο της γαστρονομίας.

"Μεσίτης ακινήτων."

Ο Γκουφόλυκος προσπαθεί να πείσει τον κοσμάκη ότι το ακίνητο που πουλάει είναι μεταφυσικού τύπου.

"Ο διαγωνισμός του δολλαρίου.

Οι κροίσοι της Λιμνούπολης ανταγωνίζονται πάνω στην κατασκευεί ενός νέου χαροτονομίσματος.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Ενδιαφέρον είχει. Καλή πλοκή επίσης. Το σενάριο έχει έναν ενδιαφέρον συνδυασμό ερωτισμού και εφευρετικότητας. Αλλά συνολικά δεν έχει κάτι το τόσο δυνατό και ενδιαφέρον. Η επιστροφή του Φάντομ στο περιοδικό μετά απόκαιρό με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Ομολογώ πως περίμενα κάτι καλύτερο.

Η δεύτερη ιστορία του τεύχους εμπεριέχει ένα από τα καλύτερα φλας μπακ στην σειρά περιπετειών με θέμα την χρονομηχανή. Με άνεση η καλύτερη μέχρι τώρα. Όπως και για μελλοντικά θα τολμήσω να πω. Αψεγάδιαστη. Το τεύχος συνεχίζει παρουσιάζοντάς μας μια διαφορετική πλευρά του "Χάρη." Καθόλου άσχημη ιστορία που πρωτοτυπεί σεναριακά ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Τέταρτη μία ιστορία που μας υπενθυμίζει ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Ωραία και ευχάριστη. Προτελευταία του τεύχους η ιστορία με τον Γκουφόλυκο ως μεσίτη ακινήτων. Χαλαρή και διασκεδαστική. Το τεύχος κλείνει με μία ακόμα αναμέτρηση κροίσων στο αστικό περιβάλλον της Λιμνούπολης. Καθόλου άσχημη πραγματικά. Κλείνει όμορφα ένα συνολικά αξιόλογο τεύχος.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Η αναζήτηση του χαμένου χρόνου."
2. "Αμνησία."
3. "Ο δρόμος για την επιτυχία."
4. Ο διαγωνισμός του δολλαρίου."
5. "Από εφευρέτης μάγειρας."
6. "Μεσίτης ακινήτων."

8/10!!!
Πάρα πολύ καλό τευχάκι Τον Φάντομ τον περίμενα καλύτερο!!! :D

:hop::hop::hop:

 

 

Edited by Donald Fauntleroy Duck
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.