Jump to content

Γιατί είναι πραγματικά απογοητευτική η συνεργασία του Αρκά με το «Πρώτο Θέμα» [Δημοκίδης Άρης, lifo.gr, 30/05/2017]


Recommended Posts

Γιατί είναι πραγματικά απογοητευτική η συνεργασία του Αρκά με το «Πρώτο Θέμα»

 

Ακόμα χειρότερη η απάντηση του που μας εγκαλεί αν δε μας άρεσε ο τρόπος που επέλεξε για να βγάζει «τα προς το ζην» 

 

1195284_1194820_img_80701495991274.jpg

 

Από την Κυριακή που μας έρχεται τα νέα σκίτσα του Αρκά θα δημοσιεύονται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη.    Πολλοί αντέδρασαν αρνητικά, κι αυτός απάντησε

 

ARKAS -The Original Page

on Sunday

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι χρήστες των social media που διαβάζουν, κοινοποιούν, και χρησιμοποιούν με κάθε τρόπο τα σκίτσα του Αρκά ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, του κάνουν κριτική για το έντυπο από το οποίο βγάζει τα προς το ζην!

3.7K

236

41

 

Εκτιμώ από παιδί μέχρι και σήμερα τη δουλειά του και τον έχω υπερασπιστεί αρκετές φορές (πιο πρόσφατα όταν είχε κατηγορηθεί για χιτλερικές διαθέσεις και κάποιοι έλεγαν πως «Ο Αρκάς επιτίθεται συλλήβδην σε ένα λαό και ζητά στείρωση. Αυτό είναι φασισμός»). Αλλά δεν θα κρύψω ότι απογοητεύτηκα και για τη νέα συνεργασία του και για την απάντηση στους επικριτές του.    

 

Καταρχάς δέχομαι πως είναι απολύτως θεμιτή η συνεργασία οποιουδήποτε με οποιοδήποτε έντυπο. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχω το δικαίωμα να απογοητευτώ. Κρίνω κυρίως αρνητικά τη μεταπήδησή του Αρκά εκεί, γιατί έτσι δίνει πυρομαχικά στους αντιπάλους του και μοιάζει να επιβεβαιώνει όσους θεωρούν ότι είναι πλέον πλήρως κομματικοποιημένος. Νιώθω λίγο χαζός που τόσες φορές τον υπερασπιζόμουν απορρίπτοντας τις θεωρίες ότι «τα παίρνει πχ. απ' τη ΝΔ». Και νιώθω χαζός όχι γιατί τώρα πιστεύω πως οι θεωρίες είναι αληθινές -αντιθέτως, πιστεύω πως δεν είναι και πως αν είχε κάτι να κρύψει ο Αρκάς θα το έκρυβε πετυχημένα, όπως κρύβει την ταυτότητά του εδώ και δεκαετίες, δεν θα πήγαινε να καρφωθεί μόνος του- αλλά γιατί μόνος του αποδυναμώνει τη φωνή και την αξιοπιστία του.  

 

Είναι δυνατόν να μη σκέφτηκε πως όσοι υποψιάζονταν ότι κάποιο λάκκο είχε η φάβα με τα αντικυβερνητικά του σκίτσα τώρα θα ένιωσαν τρομερά δικαιωμένοι; Δεν τον πειράζει που κάνει κακό στο brand του;    

 

Το να μπορεί πιθανότατα να συνεργαστεί με όποιον θέλει, και να επιλέγει μια εφημερίδα που θεωρείται σχεδόν σκουπίδι από κάποιους είναι σαφώς δικαίωμά του - εξάλλου μέχρι πρόσφατα συνεργαζόταν με το Έθνος του Μπόμπολα και κανείς δεν τον χλεύαζε γι' αυτό. Όμως βρήκα μάλλον ενοχλητική και την απάντηση, η οποία όχι απλά δεν μπαίνει έστω και λίγο στην ουσία των αντιδράσεων, αλλά με αφοριστικό και ειρωνικό τρόπο -με τον τρόπο που οι διαχειριστές της σελίδας στο Facebook (ή μήπως είναι ο ίδιος που τα γράφει) απαντούν εδώ και καιρό και συχνότατα φέρνουν τον αναγνώστη σε αμηχανία.    

 

Καταρχάς θεωρεί πως όλοι όσοι έκριναν αρνητικά τη μεταπήδησή του στο Πρώτο Θέμα είμαστε τζαμπατζήδες που βλέπουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ -το τονίζει αυτό με κεφαλαία- τη δουλειά του και έχουμε το θράσος να κρίνουμε το έντυπο απ' το οποίο βγάζει το ψωμάκι του. Κι όμως, πολλοί από εμάς έχουμε αγοράσει δεκάδες βιβλία του Αρκά, και συνεχίζουμε να αγοράζουμε.  

 

Το ότι επιλέγει να ανεβάζει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ σκίτσα του στο Facebook δε σημαίνει ότι θα είναι ΟΚ άμα κλείσει ντιλ και με το Μακελειό του Στέφανου Χίου και πως θα πρέπει να μας ειρωνευτεί αν πούμε κάτι. Και επιπλέον μου χτύπησε άσχημα το «του κάνουν κριτική για το έντυπο από το οποίο βγάζει τα προς το ζην!» γιατί πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πως χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα τα λεφτά του Θέμου ή ότι δεν θα έβγαζε τα προς το ζην από ένα λιγότερο αμφιλεγόμενο και περισσότερο στο στυλ του μέσο.   

 

Το λάθος του Αρκά για μένα είναι επικοινωνιακό (και δεν έχει καν σχέση με το αν στ' αλήθεια είναι κακό ή καλό το Θέμα). Στεναχωριόμουν τόσο καιρό που τον βρίζουν και στεναχωρήθηκα με την πλήρη απαξίωση και τις αντιδράσεις των φανς του στη σελίδα του. Αν όντως ήταν το τελευταίο καταφύγιο το Θέμα για να μην πεινάσει, απόλυτα κατανοητό, αλλιώς θα μπορούσε να είχε αποφύγει ίσως αυτόν τον άδικο διασυρμό πηγαίνοντας σε μια πιο low profile εφημερίδα.  

 

Σε μια εποχή που ο Αρκάς κατηγορείται για πληρωμένη αντιπολίτευση, χτυπάει άσχημα να πηγαίνει σε εφημερίδα που θεωρείται πως κάνει πληρωμένη αντιπολίτευση. Όπως και αν κατηγορούνταν ότι έκανε πληρωμένη διαφήμιση στον Τσίπρα και ενώ το αρνιόταν πήγαινε ξαφνικά στην Αυγή. Θεωρώ πως δεν αποδεικνύεται απολύτως τίποτα απ' τη μεταγραφή του στο Πρώτο Θέμα - θεωρώ σαχλαμάρες τα περί πληρωμένων σκίτσων, όμως δεν κλείνει καθόλου τα στόματα που τον κατηγορούσαν (αντιθέτως) κι αυτό ήταν για μένα κρίμα. Θα μου πεις, αυτοί που τον κατηγορούν είναι "χαμένες υποθέσεις" έτσι κι αλλιώς.   

 

Σε κάθε περίπτωση δικαίωμά του να κάνει ό,τι θέλει, όπως δικαίωμα και των φανς να απογοητευόμαστε (ή μη). Σε αντίθεση με άλλους που τον αποκήρυξαν τις τελευταίες μέρες πάντως, εγώ συνεχίζω να τον αγαπώ και να τον θαυμάζω. Εξάλλου πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια είναι ίσως και καλύτερος από ποτέ.   Μακάρι όμως τουλάχιστον στο παρθενικό του σκίτσο για το Πρώτο Θέμα να σχεδιάσει τον Θέμο Αναστασιάδη στη μπανιέρα... 

 

Πηγή

 

Την είδηση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

 

Παρακαλώ, σχολιάστε με ψυχραιμία :) 

 

 • Like 20
Link to comment
Share on other sites

Για όποιον παρακολουθεί 30 χρόνια τώρα τον Αρκά, ξέρει το αρχικό του fanbase στη Βαβέλ κλπ, αυτό που είναι θλιβερότερο όλων είναι η ταυτότητα, η ποιότητα και ... άντε να μη πω τίποτα παραπάνω, αυτών που πλέον τον υπερασπίζονται, όπως φαίνεται και από τα σχόλια του παραπάνω άρθρου.

 

Για μένα το καλύτερο έργο του είναι το Show Business - μαζί με τον Ισοβίτη. Είναι ένα αριστούργημα για το οποίο ο Αρκάς θα ανήκει για πάντα στο πάνθεον των ελλήνων δημιουργών. Το έργο αυτό αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά στην εμπορευματοποίηση της τέχνης, με ωραίες αναφορές, πολύ δηκτικές αλλά και διακριτικές περιγραφές καταστάσεων. Είμαι περίεργος να δω που τοποθετείται ο σημερινός Αρκάς του Πρώτου Θέματος σε εκείνο το έργο. Δυστυχώς πλέον τον βλέπω κάτι μεταξύ Γαβρίλη και Ασώματου.

 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σχολιάσω τη μεταγραφή του Αρκά.

 

Θα σχολιάσω το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ άρθρο.

 

Ο συντάκτης νομίζω είναι λίγο μπερδεμένος και δεν ξέρει ούτε και  ίδιος τι θέση να πάρει. Εγώ πάντως από αυτά που διάβασα δεν κατάλαβα ΑΝ και Τι τον πειράζει από τη μεταγραφή.

 

2.gif
 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ο συντάκτης νομίζω είναι λίγο μπερδεμένος και δεν ξέρει ούτε και  ίδιος τι θέση να πάρει. 

 

Η άλλη εναλλακτική είναι όταν ο/η αρθρογράφος έχει μια σταθερή, σχεδόν δογματική θέση και την παρουσιάζει με τελείως μπερδεμένο τρόπο, πηδώντας μπρος και πίσω από το ένα επιχείρημα στο άλλο λες και είναι προφορικός λόγος αντί για άρθρο.

 

Έχει καταντήσει κουραστικό.

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Αναγκαστικά θα πολιτικολογήσω λίγο γιατί δε γίνεται αλλιώς. Το άρθρο είναι στο lifo. Δηλαδή ένα μέσο που εκφράζει τον φιλελεύθερο, άντε απολιτίκ, άντε χιπστεράδικο χώρο. Και έχει και το αντίστοιχο κοινό. Προφανώς στα lifo, athensvoice etc δεν μπορείς να γράψεις ελεύθερα κραξιματικό γιατί λίμπεραλ και φρι σοσάιτι και λαβ, πις, μαριχουάνα. Το ψωμάκι του πάει να βγάλει ο Αρκάς why not man?

 

Οπότε ναι μεν πρέπει να τον κράξει, ναι μεν να πει (εμμέσως πλην σαφώς) ότι το ΠΘ είναι σκουπίδι, αλλά πρέπει να κάνει σαφές ότι ελευθερία της έκφρασης και ότι κάνει ο Αρκάς τα τελευταία χρόνια είναι ΟΚ και δεν έγινε και τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι στις οθόνες σας. Για lifo είναι σφόδρα επικριτικό το άρθρο.

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα σας .Δεν έχει δικαίωμα ένας καλλιτέχνης, να εκφραστεί οπουδήποτε αυτός θέλει; :thinking:  Είτε η εφημερίδα λέγεται Πρώτο Θέμα ή τα Νέα για το Ψάρεμα; Γιατί, θα πρέπει να κατηγορηθεί για αυτό; :thinking:  Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι, το θέμα είναι κατεξοχήν πολιτικό :firedevil: επειδή τόλμησε και έκρινε τον τρόπο  της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την χώρα με τον μόνο τρόπο που ξέρει .Το καυστικό χιούμορ διότι, δεν νομίζω ότι το θέμα είναι οικονομικό.Δεν έχει ανάγκη ο συγκεκριμένος την οικονομική βοήθεια διότι είναι κατεξοχήν από τους πλέον καταξιωμένους στο είδος του εκτός και αν κάνω λάθος.Αλλά συμφωνώ με τον φίλο μου μακάρι να ζωγράφιζε τον Θέμο στην μπανιέρα.Θα ήταν ένα από τα μοναδικά του σχέδια. :best:  :best:

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  Δυστυχώς ο Αρκάς μολύνθηκε κι αυτός από το μικρόβιο της ερειστικότητας των social media.

Στους καυγάδες στο ίντερνετ κάποιος απλά δεν πρέπει να συμμετέχει.Το πολύ απλά ν απαντά κάποιες φορές και πολλές φορές πρέπει να αγνοεί.

 

Οσο για την επιλογή του να πληρώνεται από το πρώτο θέμα, νομίζω υπάρχουν κι άλλες εφημερίδες ή εντυπα που θα πλήρωναν για τα σκίτσα του.

 Είναι αρκετά γνωστός ώστε να μπορεί να επιλέγει! Αλλά οκ δικαίωμα του ! Απλά η εικόνα του αμαυρώνεται από αρκετές αντιδράσεις του κι επιλογές του.

   υ.γ.  έχω αρκετά βιβλία του κι είμαι θαυμαστής του, αλλά σα να αφήνει μια εντύπωση ότι έχει παραξενέψει

κι ότι τραβάει κολλήματα.

 

Οσο για το προφίλ των εντύπων όπως Lifo, athens voice, όπως σωστά αναφέρθηκε πριν, έχουν έτσι κι αλλιώς μια μπερδεμένη ιδεολογία και image.

Κάτι σα νεοφιλελεύθερη αριστερά, μόνο που κάποια πράγματα δε συνδιάζονται.

Δε γίνεται κάποιος να είναι ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και παναθηναικός στο μπάσκετ.

Edited by averel
 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει νοημα να λεμε πολλα πριν δουμε καποιο δειγμα της δουλειας του στην εφημεριδα, αναμενω αλλα με μεγαλη επιφυλαξη, καθως απο τα τελευταια του σκιτσα μπορω να πω πως, χωρις να διαφωνω, μου φανηκαν καπως αστοχα ή/και επιτηδευμενα αοριστα. Σιγουρα θα υπηρχε λιγοτερη γκρινια αν η εφημεριδα ηταν αλλη, οχι οτι δεν της αξιζει τοση καχυποψιατης συγκεκριμενης αλλα οπως ειπα, περιμενουμε.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι το να μαλωνεις στα social media ειναι κυριολεκτικα το πιο ασκοπο πραγμα που μπορεις να κανεις μεσα στη μερα σου.

 

Για τα ενημερωτικα/ψυχαγωγικα sites που αναφερθηκαν πιο πανω, το δημογραφικο στο οποιο αναφερονται ειναι μεγαλο και ολο μεγαλωνει, το alternative ειναι το mainstream πλεον, και οσο συνεχιζουν ετσι οι τασεις τοσο θα πληθαινουν αυτα τα site. Χωρις να εναντιωνομαι απαραιτητα μου φαινεται καπως αστειο το πως στα χναρια του Vice, ή εναλλακτικη ενημερωση εχει πλεον εγκαθιδρυθει ως η "κυρια" ενημερωση, με ολη την ρετσινια των (προηγουμενως) mainstream media, βλεπε εντυπες εφημεριδες και τηλεοπτικα καναλια. 

 

  Κάτι σα νεοφιλελεύθερη αριστερά, μόνο που κάποια πράγματα δε συνδιάζονται.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα σας .Δεν έχει δικαίωμα ένας καλλιτέχνης, να εκφραστεί οπουδήποτε αυτός θέλει; :thinking:  Είτε η εφημερίδα λέγεται Πρώτο Θέμα ή τα Νέα για το Ψάρεμα; Γιατί, θα πρέπει να κατηγορηθεί για αυτό; :thinking:  Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι, το θέμα είναι κατεξοχήν πολιτικό :firedevil: επειδή τόλμησε και έκρινε τον τρόπο  της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την χώρα με τον μόνο τρόπο που ξέρει .Το καυστικό χιούμορ διότι, δεν νομίζω ότι το θέμα είναι οικονομικό.Δεν έχει ανάγκη ο συγκεκριμένος την οικονομική βοήθεια διότι είναι κατεξοχήν από τους πλέον καταξιωμένους στο είδος του εκτός και αν κάνω λάθος.Αλλά συμφωνώ με τον φίλο μου μακάρι να ζωγράφιζε τον Θέμο στην μπανιέρα.Θα ήταν ένα από τα μοναδικά του σχέδια. :best:  :best:

 

Δε θέλω να μπω σε αντιπαράθεση, αλλά πρέπει να κάνω μία θεμελιώδη παρατήρηση. Ο Αρκάς το ψωμάκι του 30 χρόνια το βγάζει κυρίως χειριζόμενος το λόγο (πρώτιστα) και την εικονογράφησή του. Χρησιμοποιεί με τεράστια άνεση και ταλέντο λογοπαίγνια, αμφισημίες, παρηχήσεις, ομώνυμα, παρώνυμα κλπ.

 

Έτσι και στην παρούσα φάση προσπαθεί παίζοντας με τις λέξεις να διαστρεβλώσει προς όφελός του την πραγματικότητα. ΚΑΝΕΙΣ μα κανένας από όσους διάβασα δεν είπε ότι δεν έχει το δικαίωμα να πάει να δημοσιεύσει τη δουλειά του στο Πρώτο Θέμα ή στο Στόχο ή στο Ταρατατά ή όπου αλλού θέλει. Εάν το έκανε κάποιος αυτό, θα είχε δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να μιλάει ο οποιοσδήποτε για περιορισμό της ελευθερίας του και άλλα τέτοια όμορφα. Από τη στιγμή όμως που ο καλλιτέχνης είναι δημόσια γνωστός, έγκειται και στη δημόσια κριτική. Οι επιλογές του κρίνονται, το καλλιτεχνικό του αποτέλεσμα κρίνεται, η στάση του κρίνεται. Και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητάει να μην κρίνεται ή να ειρωνεύεται όσους κρίνουν. 

 

Εγώ πχ ουδέποτε έχω κοινοποιήσει σκίτσα του Αρκά ούτε έχω σκανάρει κάποιο να το χρησιμοποιήσω, τίποτα παραπάνω από να χρησιμοποιήσω μερικές φορές ατάκες του. Μπορώ να τον κριτικάρω; Η απαγόρευση ισχύει μόνο για όσους έχουν κοινοποιήσει δωρεάν σχέδιά του; Για όλους; Πάντως η κριτική ότι κάποιοι διαβάζουν δωρεάν κάτι που ο ίδιος κοινοποιεί δωρεάν είναι εκτός από αστεία και παράλογη, ενδεικτική ποιότητας ανδρός.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Διαφημίζει συνεργασία με την συγκεκριμένη εφημερίδα και την σειρά του Χωρίς Πάγο που δεν είναι πολιτικής φύσεως ή περιεχομένου, άρα δεν πήγε εκεί για να κάνει κάποιον πολιτικό σχολιασμό. Επιπλέον η ίδια σειρά έχει περάσει ήδη και από το Έθνος πριν, δεν ξέρω αν είναι επανέκδοση ίδιων σκίτσων (το δείγμα μου είναι γνωστό ήδη) ή συνέχεια της με νέα σκίτσα. Πιθανόν να είναι μια ευκαιρία να προετοιμάσει το έδαφος για το ενδεχόμενο κυκλοφορίας σχετικού άλμπουμ (μην πω τσάμπα διαφήμιση, πιθανόν θα τον διαφημίζουν και θα τον πληρώνουν και από πάνω - είδες ο Αρκάς; :-p).

 

Ερώτημα για την επιλογή εφημερίδων για προσφορές και πως πάει κάποιος εκδότης - δημιουργός από το ένα άκρο στο άλλο (μιλώντας για πολιτικές εφημερίδες και ιδεολογίες) είχα θέσει στον εκδότη Λεωκράτη Ανεμοδουρά και έλαβα μία απάντηση που δεν έχει σχέση με την πολιτική και τα πιστεύω αλλά καθαρά εμπορική και οικονομικής φύσεως, τόσο απλά. Η απάντηση στην περιέργεια μου κυρίως, ήταν λογική και εν ολίγης αναμενόμενη, χωρίς τίποτα θεωρίες συνομωσίας, υπερβολές και αυτοθυσίες για ενθοσωτήρες κλπ. Στην τελική ούτε ο Μικρός Ήρως - ούτε ο Αρκάς (με τα συγκεκριμένα σκίτσα που διαφημίζει ή φιλοξενούνται σε εφημερίδες) κάνουν πολιτικό σχόλιο συγκεκριμένης ιδεολογίας, ούτε παίρνουν θέση για κόμματα, κυβερνήσεις, πολιτικές. Όπως δεν έκανε στο παρελθόν ο Αρκάς με ένα σωρό άλλες σειρές του σε άλλες εφημερίδες. Δεν ξέρω αν είναι απολιτίκ ο Αρκάς, αν δεν έχει το δικαίωμα να τάσεται σε κάποια πολιτική δύναμη ή θα πρέπει να κρύβεται, αλλά αυτή την εφημερίδα βρήκε (για κάποιους σκουπίδι για άλλους εικόνισμα), με αυτή έκανε συμφωνία, από εκεί θα βγάλει το ψωμί του όπως λέει αυτή την περίοδο. Ως εδώ ας πούμε απόλυτα θεμιτό (εμπορικά - οικονομικά), ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα νομίζω έρχεται σταθερά πρώτη σε πωλήσεις έναντι των άλλων (είπαμε εικόνισμα κάποιοι).

 

Κάποιοι ψάχνουν αιτίες για να σταυρώσουν όποιον τους ενοχλεί και ο Αρκάς γενικά τον τελευταίο καιρό ενοχλεί. Δεν ξέρω αν είναι ότι ξαφνικά βγήκε πρώτη αριστερή κυβέρνηση που δεν ήθελε ή έχουμε πιάσει τόσο πάτο πια που ένιωσε ότι αυτή η στιγμή είναι κατάλληλη (ή η ύστατη στιγμή) για να κάνει πολιτικό σχόλιο - σχετικά επίκαιρο (άρα ενάντια στα τρέχοντα πρόσωπα της επικαιρότητας). Μπορεί να ήταν Πασόκος και να τα έβαλε με τον Σαμαρά με την πρώτη ευκαιρία και τώρα να το γύρισε σε ΝΔ (αν και το να παρέμεινε Πασόκος έχει περισσότερο νόημα) και να τα χώνει στον Τσίπρα. Δεν με ενδιαφέρει να πω την αλήθεια, όλοι τους λίγο πολύ τα ίδια είναι, το έχουμε νιώσει οι περισσότεροι βαθιά στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια. Τα πρόσωπα αλλάζουν, οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες (υποβαλλόμενες μάλιστα από άλλους).

 

Εμένα με θλίβει το γεγονός ότι από καιρό έχει πάψει να είναι τόσο μεγαλειώδης όπως παλιά, μπορεί να στέρεψε η έμπνευση του ή όλα να μας φαίνονται επαναλαμβανόμενα πια μετά από τόσα χρόνια συντροφιάς με τα έργα του. Μπορεί να είναι και θέμα νοσταλγίας αφού λέμε εμείς οι παλαιότεροι ότι λατρεύουμε τα πρώτα έργα του. Μπορεί να φταίει το ότι παλιά ήταν καλά και τώρα είναι δύσκολα, οπότε του βγαίνει και το πολιτικό σχόλιο. Βεβαίως όταν βγαίνεις στο διαδίκτυο πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα και κυρίως για αυτούς που ψάχνουν κάθε ευκαιρία να σε διαβάλλουν και να σε λοιδορήσουν, να διαστρεβλώσουν και να αλλοιώσουν, να σου επιτεθούν με κάθε τρόπο. Το κυριότερο πρέπει να παραμένεις ψύχραιμος και ο Αρκάς έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του μου φαίνεται, ειδικά αυτός που έπαιζε στα συνεφάκια του τις λέξεις και τα νοήματα τους με τρόπο αριστοτεχνικό. Δεν θα απαντούσες μου λες; Δεν θα τους έδινα την ικανοποίηση με υποχωρήσεις και δεν θα πρόσβαλλα όλους τους αναγνώστες μου. Προφανώς ο Αρκάς με τα σκίτσα του ή τα σχόλια του και δεν προσβάλει άπαντες αναγνώστες αλλά αυτούς που έχουν λόγο να θιχτούν και να προσβληθούν. Για να δω, δεν με βλέπω ανάμεσα τους, ας γράφει ό,τι θέλει και όπου θέλει λοιπόν.

 

Επανερχόμενος στο θέμα μας λοιπόν - αυτό το πρώτο (:-p) που ξεκίνησε αυτό το χάος. Το που θα βρει στέγη τώρα πια είναι το λιγότερο για μένα. Συνήθως εδώ μέσα λέμε οι περισσότεροι από εμάς, όταν πέρνουμε μία προσφορά ότι μαζί μας δίνουν με το ζόρι και σκουπίδια, παπιέ ντε κόλ, χαρτί να τυλίξεις τα ψάρια ή να καθαρίσεις τα τζάμια κλπ. Οπότε είτε έχει το όνομα Χ είτε το όνομα ΠΘ εμένα το ίδιο μου κάνει. Δεν θέλω να δίνω λεφτά σε κάποιους αλλά αν μπει μια προσφορά που θέλω θα το κάνω. Το γιατί αυτή είναι απλό, με αυτή έκανε την συμφωνία την δεδομένη στιγμή, αύριο μπορεί να είναι η Αυγή ή η Lifo ακόμη ακόμη. Απογοητεύτηκα από την συνεργασία του λοιπόν; Μπα μου είναι μάλλον παντελώς αδιάφορο εμένα. Θα έπρεπε να απογοητευτώ για αυτή;

Edited by Yoshimitsu
 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Δεν πάει πάντα ακριβώς έτσι και νομίζω ότι είναι αρκετά προφανές. Το μέσο σαφώς και παίζει ρόλο, όπως ακριβώς και εμείς σε ότι προσφορά και να μας κάνουν μπορούμε να την αρνηθούμε για να μην πάρουμε τα σκουπίδια.

 

Παράδειγμα μισοάσχετο, μισοσχετικό αλλά επίκαιρο γιατί συνέβη χθες και σήμερα. Στο σχολείο του γιου μου έγινε συζήτηση αν θα πρέπει να κάνουν αίτηση να κάνει ανακαίνιση το σχολείο η Coca Cola. Όσο και να το ήθελαν αρκετές μανάδες και όσο και το consept "Ανακαίνιση σε σχολείο" να είναι θετικό, δεν είναι δυνατόν η κοινωνία της πόλης να τρέχει καμπάνια "Ούτε γουλιά Coca Cola - Amita - Fanta - 3E" ως αντίδραση για τη μεταφορά του εδώ εργοστασίου στη Βουλγαρία και εγώ να παίρνω τα λεφτά της ανακαίνισης και να αγνοήσω ποιος μου τα δίνει. Όχι, δεν τα παίρνω. Τέλος.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν πάει πάντα ακριβώς έτσι και νομίζω ότι είναι αρκετά προφανές. Το μέσο σαφώς και παίζει ρόλο, όπως ακριβώς και εμείς σε ότι προσφορά και να μας κάνουν μπορούμε να την αρνηθούμε για να μην πάρουμε τα σκουπίδια.

 

Παράδειγμα μισοάσχετο, μισοσχετικό αλλά επίκαιρο γιατί συνέβη χθες και σήμερα. Στο σχολείο του γιου μου έγινε συζήτηση αν θα πρέπει να κάνουν αίτηση να κάνει ανακαίνιση το σχολείο η Coca Cola. Όσο και να το ήθελαν αρκετές μανάδες και όσο και το consept "Ανακαίνιση σε σχολείο" να είναι θετικό, δεν είναι δυνατόν η κοινωνία της πόλης να τρέχει καμπάνια "Ούτε γουλιά Coca Cola - Amita - Fanta - 3E" ως αντίδραση για τη μεταφορά του εδώ εργοστασίου στη Βουλγαρία και εγώ να παίρνω τα λεφτά της ανακαίνισης και να αγνοήσω ποιος μου τα δίνει. Όχι, δεν τα παίρνω. Τέλος.

 

Αδελφε respect και μονο για την πραξη σας.  Υπαρχουν βεβαια και αλλοι γονεις που τα σκουπιδια τα βλεπουν τα απωθεωνουν τα αναπαραγουν και θελουν και να τα μεταλαμπαδευσουν και στα παιδια τους.

 

πχ    http://luben.tv/stream/115365

 

Μου σηκωθηκε η τριχα που το ειδα. Ευτυχως διαβασα σημερα οτι ο συλλογος διδασκοντων παρενεβει και καταφερε να το ακυρωσει.

https://www.patrasevents.gr/article/286390-patra-mateothike-to-survival-camp-sto-1o-dimotiko-sxoleio-paralias

 

 

 

Για τον Αρκα δεν ξερω τι να σχολιασω γιατι ειναι ανθρωπος χαμηλων τονων και δεν γνωριζω καθολου την οικονομικη του κατασταση και γαι ποιους λογους το κανει αυτο. Εξαλλου η εποχη ειναι δυσκολη. Αλλα για να πω την αληθεια και εγω θα προτιμουσα καποια αλλη συνεργασια για αυτον, οχι για πολιτικους λογους (δηλ ιδεολογια δεξια αριστερα κτλ) αλλα γιατι ο Θεμος ειναι αρχιλαμογιο και αποδεδειγμενα εκβιαστης και καπως με χαλαει. Αλλα (ρητορικη ερωτηση τωρα) οι αλλοι δημοσιογραφοι- εκδοτες -καναλαρχες δεν ειναι??? Θελω να πιστευω οτι ειναι ισως λιγουλακι καλυτεροι τουλαχιστον μερχι αποδειξεως του εναντιου. Παντως υπαρτχουν και χειροτερα πχ Κουρης-αυριανη!!!!

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.